زنان:جمعه 11خرداد 1386-1 جون 2007

 

 

 

 

 

زنان «دارفور» همچنان طعمه درگيري‌‏ها و بحران‌‏هاي انساني در سودان هستند

تهران- خبرگزاري كار ايران
دوشنبه 7 خرداد 1386-28 می 2007

ايلنا، گروه بين‌‏الملل: در حالي كه درگيري‌‏هاي دارفور وارد چهارمين سال خود شده است، اين منطقه تبديل به محل يكي از بدترين بحران‌‏هاي انساني جهان شده و تجاوز به زنان يك محصول جانبي مداوم آن است.
آسوشيتدپرس گزارش داد: «سازمان‌‏ملل‌‏متحد و ديگر فعالان حقوق بشر با اشاره به وضعيت بحراني دارفور كه وارد چهارمين سال خود شده است، اين منطقه را محل يكي از بدترين «بحران‌‏هاي انساني جهان» ناميده‌‏اند كه در آن تجاوز به زنان محصول جانبي و مداوم آن است.»
بنا بر اين گزارش، حكومت سودان، تجهيز و آزاد گذاشتن «جنجاويد»ها را انكار مي‌‏كند و از مطرح شدن مسايل مربوط به تجاوز خشمگين شده و مي‌‏گويد كه حكومت محافظه‌‏كار اسلامي وي هرگز چنين چيزي را تحمل نمي‌‏كند. حكومت سودان موافقت كرده به سه هزار نيروي صلح‌‏بان سازمان‌‏ملل‌‏متحد اجازه ورود به اين كشور داده شود اما با 22 هزار نيروي تعيين شده توسط شوراي امنيت سازمان‌‏ملل‌‏متحد مخالفت مي‌‏كند و معتقد است چنين كاري سرآغازي براي غارت نفت سودان توسط كشورهاي ضدعربي خواهد بود.
در سودان مانند بسياري از كشورهاي اسلامي، جامعه هتك حرمت جنسي را اهانت به كل خانواده زن مي‌‏دانند. «ماها مونا» هماهنگ‌‏كننده سازمان‌‏ملل‌‏متحد در اين موضوع در سودان مي‌‏گويد: «قربانيان ممكن است با محروميت‌‏هاي وحشتناكي مواجه شوند.
برخي امدادگران معتقدند «جنجاويد»ها از تجاوز به زنان براي ترساندن شورشيان و حاميان و خانواده‌‏هاي آنان استفاده مي‌‏كنند.»
مونا در مصاحبه‌‏اي در اوايل هفته گذشته در «خارطوم» پايتخت سودان گفت: «اين يك استراتژي جنگي است.»
حكومت سودان به ويژه در مورد چنين اتهام‌‏هايي حساس است و تجاوز گسترده به زنان را انكار مي‌‏كند. يك مقام بلندپايه دولتي سودان كه نخواست نامش فاش شود، گفت: «افكار عمومي سودان تجاوز گروهي را بيش از جرايم ديگر در دارفور حس كرده است.»
وي اعتراف كرد كه «جنجاويد»ها در ابتدا سلاح را از دولت دريافت مي‌‏كردند ـ چيزي كه دولت سودان رسما آن را انكار مي‌‏كند ـ و مقام‌‏ها در حال حاضر تلاش در مهار كردن شبه‌‏نظاميان دارند.

 

 

 

 

ارزش اقتصادي كار خانگي زنان بر اساس حداقل دستمزد، بيش از 19 ميليون ريال در سال است

تهران- خبرگزاري كار ايران
دوشنبه 31 اردیبهشت 1386-21 می 2007

مركز پژوهش‌‏هاي مجلس شوراي اسلامي خواستار محاسبه ارزش اقتصادي فعاليت‌‏هاي خانگي زنان و اتخاذ تدابيري براي تامين آتيه آنها شد.
به گزارش ايلنا, دفتر مطالعات اقتصادي اين مركز در پاسخ به درخواست عشرت شايق، نماينده مجلس و عضو كميسيون اصل نودم قانون اساسي، ضمن بررسي ارزش اقتصادي كار خانگي زنان و شيوه‌هاي حمايت از آنان تصريح كرد: ارزش اقتصادي ساليانه كار خانگي زنان بر اساس حداقل دستمزد معادل 19 ميليون و 200 هزار ريال در سال است و با توجه به وجود 17 ميليون و 498 هزار و 826 خانواده در كشور، ارزش اقتصادي كار زنان خانه‌دار در كل كشور بالغ بر 336 هزار ميليارد ريال در سال مي‌‌شود كه سهم آن در توليد ناخالص داخلي به قيمت‌هاي جاري 7/16 درصد خواهد شد.
اين گزارش با اشاره به اينكه زنان خانه‌دار با انجام دادن كارها در خانه همسر خود در واقع او را از صرف هزينه‌هايي باز مي‌دارند، افزود: زنان خانه‌دار در واقع درآمد پنهان دارند كه بايد به اين درآمد پنهان هويت داده شود و در همين ارتباط مركز آمار ايران يا بانك مركزي مي‌توانند با محاسبه ارزش كارخانگي زنان از طريق شاخص
GHP نقش موثري در اين زمينه داشته باشند.
در بخش ديگري از نتايج اين بررسي بر لزوم تامين آينده زنان خانه‌دار تاكيد شده و با اشاره به طرح بيمه زنان خانه‌دار كه از سال 1381 به صورت آزمايشي در 6 شهر از 6 استان كشور توسط سازمان بهزيستي مورد اجرا گذاشته شده، آمده است: اين طرح به دليل بار مالي كه به دولت تحميل مي‌كرد، خيلي موفق نبود و به همين دليل اين حمايت بايد به شيوه‌هاي ديگري دنبال شود.
مركز پژوهش‌‏هاي مجلس شوراي اسلامي همچنين در بخش ديگري از بررسي خود پيشنهادهايي براي توانمندسازي زنان خانه‌دار و حمايت از كار خانگي از طريق تحت پوشش بيمه قراردادن آنها ارائه داد و افزود: در همين حال برنامه‌هاي توانمندسازي زنان بايد نسبت به برنامه‌هاي حمايتي در اولويت قرار گيرند.
در بخش ديگري از اين گزارش با استناد به تحقيقات انجام شده در ايران و تعدادي از ديگر كشورهاي جهان پيرامون توليدات خانگي خانوارها، آمده است: بر اساس بررسي‌هاي انجام شده ارزش توليدات خانگي زنان در آمريكا 5/37 درصد توليد ناخالص ملي، در كانادا 3/46 درصد توليد ناخالص داخلي و در ايران در سال 1379 برابر با 6/21 درصد و درسال 1385 حدود 7/16 درصد توليد ناخالص داخلي بوده است.

 

 

 

وكيل مدافع دو فعال جنبش زنان نسبت به احكام حبس موكلانش تجديدنظرخواهي كرد

تهران- خبرگزاري كار ايران

دوشنبه 31 اردیبهشت 1386-21 می 2007
وكيل مدافع «پروين اردلان» و «نوشين احمدي خراساني»، از زنان تجمع‌‏كننده در ميدان هفت‌‏تير تهران نسبت به احكام حبس موكلانش تجديدنظرخواهي كرد.
نسرين ستوده، وكيل مدافع اين دو فعال جنبش زنان در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"، با اعلام اين مطلب، گفت: موكلانم پيش از اين از سوي شعبه ششم دادگاه انقلاب تهران به تحمل سه سال حبس كه دو سال و نيم آن به حال تعليق در‌‏مي‌‏آيد، محكوم شده بودند كه ما نسبت به اين احكام اعتراض كرديم و پرونده با تجديدنظرخواهي ما، به دادگاه تجديدنظر استان تهران ارجاع مي‌‏شود.
وي افزود: بنده ضمن لايحه تجديدنظرخواهي از دادگاه تجديدنظر، درخواست كردم كه با توجه به اينكه تاكنون موفق به مطالعه پرونده نشده‌‏ام، امكان مطالعه پرونده براي بنده فراهم شود.
پيش از اين شعبه ششم دادگاه انقلاب تهران، «پروين اردلان» و «نوشين احمدي خراساني» را از دو اتهام «تبليغ عليه نظام» و «شركت در تجمع غيرقانوني» تبرئه اما آنها را به اتهام «تباني و اجتماع جهت برهم زدن امنيت كشور» به سه سال حبس محكوم كرد كه دو سال و نيم آن به مدت پنج سال به حالت تعليق در‌‏مي‌‏آيد.

 

 

هاشمي رفسنجاني:
اصلاح موادي از قانون مدني كه زنان ايراني را با پاره‌اي از مشكلات روبرو كرده، ضروري است

تهران- خبرگزاري كار ايران

یکشنبه 30 اردیبهشت 1386-20 می 2007
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: هر جامعه‌اي كه خود را از حضور، مشاركت و فعاليت نيمي از جمعيت توانمند خويش در عرصه‌هاي متنوع اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي محروم كند، نمي‌تواند از رشد و توسعه مناسبي برخوردار شود.
به گزارش "ايلنا"، هاشمي رفسنجاني روز شنبه در ديدار با جمعي از اعضاي احزاب زنان اصولگرا با اشاره به اينكه خانواده، واحد بنيادي جامعه اسلامي است و بانوان نقش كليدي در آن ايفا مي‌كنند، افزود: افزايش حضور زنان در انتخابات شوراهاي شهر و روستا از اهميت بالايي برخوردار است و بانوان مي‌توانند با عملكرد مثبت خود در شوراها، مناصب و مسووليت‌هاي بالاتر سياسي، اجتماعي را به دست گرفته و جايگاه واقعي خود را به دست آورند.
وي با بيان اينكه اصلاح موادي از قانون مدني كه زنان ايراني را با پاره‌اي از مشكلات روبرو كرده، ضروري است، گفت: در حال حاضر عدم تطابق برخي قوانين با شرايط زماني احساس مي‌شود.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با توجه به درخشش خيره‌كننده زنان ايران در عرصه آموزش، تحصيل، تحقيق و مديريت، گفت: احترام به حقوق زنان و رعايت شخصيت و شان بانوان مسلمان ايراني از جمله ضرورت‌هاي توسعه كشور است.
هاشمي رفسنجاني، تلاش‌هاي مستمر براي تغيير و تحولات فرهنگي و اجتماعي، اتخاذ اقدامات زيربنايي و ارائه آموزش‌هاي لازم به زنان براي وارد شدن در عرصه‌هاي مشروع را ضروري دانست و افزود: متشكل كردن گروه‌هاي زنان از طريق احزاب و تشكل‌هاي سياسي، يكي از راه‌هاي مهم حضور بيشتر بانوان در عرصه‌هاي سياسي است.
در ابتداي اين جلسه، بهروزي، دبيركل جامعه زينب(س) و همچنين برخي نمايندگان بانوان در جامعه فاطميون، انجمن اهل قلم، جامعه اسلامي زنان مسلمان، جمعيت زنان ايثارگر، جمعيت زنان پيرو حضرت زهرا(س) و مسوول واحد خواهران جامعه اسلامي مهندسين مطالبي را بيان داشتند.

 

 

امسال در نمايش زنده لباس ها، ورود آقايان ممنوع است
لباس مشاغل زنان نيز نمايش داده مي شود

تهران- خبرگزاري كار ايران

شنبه 29 اردیبهشت 1386-19 می 2007
مشاور استاندار تهران در امور بانوان اعلام كرد: امسال در نمايش زنده لباس‌‏ها، ورود آقايان ممنوع است.
قندفروش, مشاور استاندار تهران در امور بانوان، درگفت و گو با خبرنگار ايلنا, گفت: امسال در نمايش زنده لباس‌‏ها كه عنوان حجاب دارند, هيچ مردي اجازه ورود ندارد.
وي، افزود: در جشنواره امسال سالن جانبي "لباس مشاغل" نيز در نظر گرفته شده كه 300 طرح برگزيده براي 40 شغل زنان ارائه مي‌‏شود.
به گفته قندفروش, حضور آقايان در سالن لباس مشاغل زنان آزاد است؛ اما در نمايش زنده لباس‌‏ها نمي‌‏توانند حضور داشته باشند.
مشاور استاندار تهران در امور بانوان، يادآورشد: نمايش لباس مشاغل زنده نيست، بلكه اين لباس‌‏ها در تن مانكن‌‏ها به نمايش در مي‌‏آيد.
وي، خاطرنشان كرد: لباس زنان ايراني در دهه‌‏هاي گذشته نيز نمايش داده مي‌‏شود و طرح‌‏هايي كه از لباس گذشتگان گرفته شده در لباس‌‏هاي مدرن تعبيه شده نيز به نمايش در مي‌‏آيد.
قندفروش، با اشاره به زمان برگزاري جشنواره گفت: اين جشنواره 14 تيرماه آغاز شده و به مدت 10 روز ادامه دارد.
مشاور استاندار تهران در امور بانوان، افزود: در جشنواره امسال 30 استان كشور نيز شركت كرده و لباس‌‏هاي محلي خود را نيز نمايش مي‌‏دهند.
وي، در پايان تصريح كرد: برخي كشورهاي اسلامي نيز از طريق رايزني‌‏ها يا هماهنگي با سفارتخانه‌‏ها در اين جشنواره شركت كرده و لباس‌‏هاي قابل قبول خود را عرضه مي‌‏كنند.

 

 

حقوق زنان استراليا همچنان كمتر از مردان است

تهران- خبرگزاري كار ايران

جمعه 28 اردیبهشت 1386-18 می 2007
آخرين تحقيقات اداره آمار استراليا حاكي از آن است كه درآمد متوسط ساليانه زنان استراليايي تقريبا 10 هزار دلار از درآمد مردان كمتر است.
به گزارش بخش بين الملل گروه كارگري ايلنا، به نقل از سيدني مورنينگ هرالد، درآمد متوسط ساليانه در استراليا به بيش از 55 هزار دلار رسيده است، ولي زنان هنوز با درآمد متوسط ساليانه 50 هزار دلاري، با شكاف درآمدي روبه‌‏رو هستند.
بر پايه اين تحقيقات، درآمد متوسط ساليانه مردان و زنان استراليايي، به ترتيب 59 هزار و 50 هزار دلار است.
بر پايه اين تحقيقات، در هر 16 دسته بندي كاري، زنان همچنان درآمدشان كمتر از مردان است.
هرچند كه آمار اخير نشان از رشد بيشتر درآمد زنان (مجزاي اضافه كاري و مزايايشان) نسبت به مردان دارد.
دستمزدهاي زنان طي سال گذشته، رشد 3.7 درصدي داشته و دستمزدهاي مردان به 2 دهم درصد كمتر، 3.5 درصد رشد كرده است.
وزيركار كشور استراليا اين آمار و ارقام را نشانه اي از موفقيت زنان و قوانين كارگري دولت دانست.
درآمد ساليانه زنان در بخش معدن 20 هزار دلار، در بخش توليد 9 هزار دلار، در بخش ساخت و ساز 6 هزار دلار، در بخش حمل و نقل 8 هزار دلار، در بخش بيمه 30 هزار دلار، در بخش دولتي 8 هزار دلار، در بخش آموزش 8 هزار دلار و در بخش بهداشت و خدمات اجتماعي 23 هزار دلار از مردان كمتر بوده است.

 

 

 

تعداد زنان مصرف‌‏كنندگان مواد مخدر نسبت به گذشته افزايش يافته است
دستگيري توزيع كنندگان مواد مخدر 30 درصد افزايش يافت

تهران- خبرگزاري كار ايران
شنبه 22 اردیبهشت 1386-12 می 2007
رييس مركز مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي تهران گفت: تعداد زنان مصرف‌‏كنندگان مواد مخدر نسبت به گذشته افزايش يافته و تعداد زنان دستگير شده در اين حوزه نسبتاً زياد است.
سرهنگ جواد كشفي, رييس مركز مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي تهران، در گفت و گو با خبرنگار ايلنا, گفت: زنان دستگير شده عمدتاً مصرف‌‏كننده مواد مخدر هستند و معمولاً نقش مستقيم در توزيع مواد مخدر ندارند.
وي افزود: حضور زنان در امر توزيع مواد مخدر تنها براي انحراف ذهن ماموران است و به طور كلي، زنان نقش مستقيم در توزيع مواد مخدر ندارند.
كشفي با اشاره به اينكه برخورد جدي با توزيع‌‏كنندگان مواد مخدر در دستور كار قرار گرفته است، خاطرنشان كرد: اين موضوع به تمام پايگاه‌‏هاي مبارزه با مواد مخدر ابلاغ شده تا برخورد جدي با توزيع‌‏كنندگان مواد مخدر داشته باشند.
رييس مركز مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي تهران گفت: ميزان دستگيري توزيع‌‏كنندگان مواد مخدر 30 درصد افزايش يافته است.
وي يادآور شد: بر اساس تدبير رييس پليس تهران در امر مبارزه با مواد مخدر علاوه بر ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر رده‌‏هاي ديگري نيز درگير شده‌‏اند تا نسبت به انجام اين امر اقدام لازم و مناسب‌‏تري صورت گيرد.

 

 

مديركل دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهادكشاورزي:
يك ميليون و 300 هزار نفر از بهره‌برداران كشاورز كشور را زنان تشكيل مي‌دهد

تبريز- خبرگزاري كار ايران
دوشنبه 17 اردیبهشت 1386-7 می 2007
مديركل دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهادكشاورزي, گفت: از جمعيت 11ميليوني زنان روستايي و عشايري كشور , يك ميليون و 300 هزار نفر زن, بهره‌برداران كشاورز را تشكيل مي‌دهد.
به گزارش خبرنگار ايلنا, تهمينه دانيالي, در جمع خبرنگاران در تبريز, حمايت از قشر تلاش‌‏گر روستايي را از اولويت‌‏هاي اين وزارتخانه اعلام كرد و گفت: بر همين اساس وزارت جهادكشاورزي توجه خاصي را به زنان كشاورز دارد و برنامه‌هاي خود را به شكلي تنظيم مي‌‏كند كه حداقل براي زنان كشاورز، كارهاي زيربنايي صورت دهد.
وي، اجراي برنامه‌‏هاي آموزشي، توانمندسازي و حمايت از فعاليت‌هاي اقتصادي زنان كشاورز را از جمله فعاليت‌‏هاي وزارت جهادكشاورزي در اين زمينه خواند و تصريح كرد: تلاش ما اين است كه از تمامي ظرفيت‌‏هاي موجود براي تحقق اين اهداف استفاده كنيم.
دانيالي, با تشريح برنامه آموزش‌هاي دفتر اموز زنان وزارت جهادكشاورزي, اعلام كرد: ارايه آموزش‌هاي فني و تخصصي براي زنان شاغل در بخش كشاورزي و حرفه‌اي براي زنان خانه‌دار از برنامه‌‏هاي وزارت جهادكشاورز ي در اين زمينه بوده و در اين راستا سال گذشته 300 هزار زن روستايي و عشاير كشور در اين خصوص آموزش ديدند.
وي، تاكيد كرد: بايد تلاش شود, آموزش‌‏هايي كه ارايه مي‌‏شود به توانمندسازي زنان كشاورز روستايي و عشاير، اشتغال‌‏زايي و افزايش درآمد خانوارهاي روستايي و عشاير منجر شود.

 

 

يكي از متهمان تجمع زنان مقابل دادگاه انقلاب بازداشت شد

تهران- خبرگزاري كار ايران
سه شنبه 18 اردیبهشت 1386- 8 می 2007
زينب پيغمبرزاده از متهمان تجمع روز 13 اسفند 85 مقابل دادگاه انقلاب تهران، بازداشت و روانه اوين شد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، اين فعال جنبش زنان به دنبال احضاريه‌‏اي كه از سوي دادياري ويژه امنيت دادسراي انقلاب تهران دريافت كرد، روز دوشنبه به اين دادسرا مراجعه مي‌‏كند و به سوالات بازپرس پرونده پاسخ مي‌‏دهد. در پايان اين جلسه، بازپرس پرونده براي وي قرار وثيقه 20 ميليون توماني صادر مي‌‏كند كه به دليل مقدور نبودن اين وثيقه‌‏گذاري، پيغمبرزاده بازداشت و به زندان اوين منتقل مي‌‏شود.
اتهام وي در اين پرونده «شركت در تجمع غيرقانوني» و «برهم زدن نظم» از طريق شركت در تجمع زنان مقابل دادگاه انقلاب تهران عنوان شده است.

 

 

عضو فراكسيون زنان مجلس‌‏هفتم:
اين طرح احتمال مفسده و خدشه‌‏دار شدن امنيت خانوادگي را به حداقل مي‌‏رساند

تهران- خبرگزاري كار ايران
شنبه 15 اردیبهشت 1386-5 می 2007
عضو فراكسيون زنان مجلس‌‏هفتم، با استقبال از طرح عفاف در ادارات و جداسازي محيط‌‏هاي كاري زنان و مردان گفت: اين طرح ضمن كمك به سالم‌‏سازي محيط احتمال مفسده و خدشه‌‏دار شدن امنيت خانوادگي را به حداقل مي‌‏رساند.
نيره اخوان‌‏بيطرف در گفت‌‏وگو با خبرنگار پارلماني" ايلنا" در واكنش اجراي طرح عفاف در ادارات گفت: مدت دو سالي است كه مسووليت اجراي طرح گسترش عفاف و حجاب برعهده وزير ارشاد گذاشته شده است و براساس اين طرح، مقرر شده است كه همه ادارات روي مقتضيات محلي كار خود در جهت اجراي اين طرح اقدام كنند.
وي ادامه داد: به اعتقاد بنده اگر بخواهيم طرح امنيت اجتماعي كه در حال حاضر نيروي انتظامي در حال اجراي آن است را به طور مناسبي در جامعه پياده كنيم، بايد آن را در محل‌‏هاي كار و درس در وهله اول عملياتي كرد.
اين عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس‌‏هفتم اظهار داشت: كارمندان دولت و محصلان واقعي كساني هستند كه نان اين ملت را مي‌‏خورند و از بيت‌‏المال ارتزاق مي‌‏كنند، لذا اين افراد بايد به ارزش‌‏هاي جامعه و مردم احترام بگذارند.
وي افزود: به هر حال لباس كار همه جا لباس كار است و بايد ساده‌‏ترين لباس ممكن براي اين منظور بكار گرفته شود.
اخوان در خصوص جداسازي محيط‌‏هاي كاري زنان و مردان در محيط‌‏هاي اداري گفت: جاهايي كه چنين امري امكان‌‏پذير است، حتي‌‏المقدور اگر جداسازي صورت بگيرد، امري مطلوب است اما جاهايي هم كه امكان جداسازي وجود ندارد، بايد رعايت ضوابط صورت گيرد.
نماينده اصفهان در مجلس‌‏هفتم، جداسازي زن و مرد را در محيط‌‏هاي اداري به هيچ عنوان توهين به افراد ندانست و گفت: به هر حال اين امر دستور اسلام است و به هرحال تا جايي كه مقدور باشد، به سلامت و سالم سازي محيط كمك مي‌‏كند.
اين نماينده مجلس‌‏هفتم افزود: در كار زنان با هم بهتر مي‌‏توانند ضمن كار كردن از آن فرم كاري بيرون بيايند و يا با هم بخندند، به اين ترتيب ديگر مفسده و امنيت خانوادگي خدشه‌‏دار نخواهد شد.

 

 

زنان و دختران كارگر همراه با كارگران مرد، در مراسم روز جهاني كارگر شركت كردند

تهران- خبرگزاري كار ايران
سه شنبه 11 اردیبهشت 1386-1 می 2007

زنان و دختران كارگر سراسر كشور همراه با كارگران مرد، در مراسم روز جهاني كارگر شركت كردند .
به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, مراسم روز جهاني كارگر صبح امروز در خيابان مفتح و مجموعه ورزشي شهيد كشوري با حضور دهها هزار كارگر برگزار شد .
بر اساس اين گزارش نكته‌‏اي كه بسيار جلب توجه مي كرد، حضور زنان و دختران كارگر از شهرهاي مختلف كشور در اين مراسم بود كه همراه با كارگران مرد خواستار تحقق خواسته هاي خود شدند .

 

 

 

زنان از وضعيت كنوني بازاركار و اشتغال ناراضي و نگران هستند
در سال جاري بعيد است ايرانيان رنگ آسايش و رفاه را ببينند

تهران- خبرگزاري كار ايران

یکشنبه 9 اردیبهشت 1386-29 آوریل 2007
نماينده كارگران در مجلس‌‏هفتم گفت‌‏: زنان چه به عنوان بخشي از نيروي كار و چه به عنوان مادر و همسران جويندگان كار، از وضعيت كنوني بازاركار و اشتغال ناراضي و نگران هستند.
به گزارش خبرنگار" ايلنا" سهيلا جلودارزاده، در مراسم تجليل از كارگران نمونه زن، گفت‌‏: هرچند به دليل تحقق پيش‌‏بيني‌‏هايي كه در سال گذشته صورت گرفته است‌‏, مراسم جشن هفته كارگر در شرايط بهتري برگزار مي‌‏شود اما زنان به عنوان اركان خانواده و زندگي اجتماعي و بخشي از نيروي كار كشور نمي‌‏توانند در شرايط فعلي احساس خوشبختي كنند.
مسوول كانون خواهران خانه كارگر ايران افزود‌‏: ما خواهان ايجاد كار و اشتغال و فرصت سازندگي براي آحاد جامعه ايران در چارچوب عدالت اسلامي هستيم و اگر اين عدالت برقرار نمي‌‏شود، به دليل ناتواني مدعياني است كه مي‌‏توانند در حكومت اسلامي عدل اسلامي را برقرار كنند.
نماينده تهران در مجلس‌‏هفتم، با بيان اين كه مسوولان بايد با تحقق شعارها و وعده‌‏هاي خود، اسباب آسايش و دلخوشي كارگران را فراهم كنند، به مسوولان هشدار داد: در سال جاري با شيوه فعلي توليد، بعيد است ايرانيان رنگ آسايش و رفاه را ببينند.
عضو فراكسيون كارگري مجلس شوراي اسلامي، از تعطيلي يك كارخانه به عنوان 2 واقعيت تلخ" ناتواني مديران" و حركت آنها در مسير بي‌‏كفايتي و ديگري" افزايش تورم و فشار اقتصادي بر مردم" ياد كرد و گفت: به موازات تعطيلي هر واحد توليدي، بر واردات بيشتر اجناس خارجي و بيكاري بيشتر كارجويان افزوده مي‌‏شود.
جلودارزاده تاكيد كرد‌‏: نصب تابلوهاي تبليغاتي در معابر كشور براي تشويق ايرانيان به مصرف كالاي ايراني و استفاده نكردن از كالاي مشابه خارجي كافي نيست، بلكه اقدام مهم جلوگيري از ورود كالاهاي قاچاق ارزان قيمت كشورهاي خارجي به داخل مرزهاي ايران است.
وي در خصوص مسايل فرهنگي با اشاره به صحبت‌‏هاي اخير رييس قوه‌‏قضاييه و توصيه وي مبني بر پرهيز از برخوردهاي جدي و تند با مردم، گفت‌‏: بدون شك اگر با انسان كه برخلاف چهارپايان داراي عقل و خرد است، با زور و تهديد برخورد شود، قوه لج‌‏بازي انسان بيشتر تحريك مي‌‏شود.
وي خطاب به مسوولان فرهنگي گفت‌‏: با زدن و گرفتن هيچ امري پيش نمي‌‏رود و تنها با توضيح و برخورد منطقي مي‌‏توان از بروز اشتباهاتي كه هزينه جبران آنها سنگين است، جلوگيري كرد. به جاي نگهداري آدمي در قفس بايد وي را درست شناخت تا بتوان به درستي با وي رفتار كرد.
عضو فراكسيون زنان مجلس‌‏هفتم، در خصوص مسايل سياسي گفت‌‏: از آنجا كه براي هر دوره 4 ساله، مردم حق انتخاب دوباره را دارند، بايد به مردم اجازه داد تا هر گزينه‌‏اي را كه مناسب مي‌‏دانند براي اداره امور انتخاب كنند و از تجارب انتخاب خود در انتخاب بعدي استفاده كنند .
وي افزود‌‏: سخت‌‏تر كردن شرايط حضور در عرصه‌‏هاي سياسي از جمله بالابردن سطح تحصيلات و مدارج علمي آكادميك تنها باعت جلوگيري از حضور اشخاصي كه مي‌‏توانند به جامعه خدمت كنند، مي‌‏‌‏شود. بالابردن سطح تحصيلات علمي براي فراهم‌‏كردن شرايط حضور در عرصه‌‏هاي سياسي در حالي است كه در گذشته مبناي تحصيلات، توانايي، مهارت و دانش فني و عملي افراد بود اما جامعه كارگري امروز ضمن فراگيري مهارت‌‏هاي عملي به دنبال ارتقاي دانش علمي خود نيز هست، به طوري كه اميدواريم در مجلس آينده حداقل جامعه كارگري 50 نماينده براي خود داشته باشد.
اين فعال كارگري در خصوص فعاليت صنفي حقوقي زنان گفت‌‏: در حال حاضر بر اساس يك قانون غلط، زنان شاغل براي استفاده از مستمري همسران متوفي خود، يا بايد ترك كار كنند و يا از مزاياي مستمري چشم‌‏پوشي كنند، در حالي كه اين حق هيچ امتياز اضافه‌‏اي نيست و همسر بيمه شده متوفي حق دارد در هر شرايطي از مزاياي مستمري بهره‌‏مند شود.
وي وعده كرد‌‏ كه اين موضوع را با طرح سوالي در مجلس شوراي اسلامي پيگيري كند.
جلودارزاده با بيان اينكه در طول مجلس‌‏ششم، تعداد آموزشگاهها و مراكز ارايه خدمات فني و حرفه‌‏اي به زنان افزايش چشم‌‏گيري داشت، از كارگران زن براي حضور در مراسم 11 ارديبهشت‌‏ماه كه هدف اصلي كارگران است، دعوت كرد .
وي با بيان اينكه مديران سابق سازمان تامين‌‏اجتماعي در دوران تصدي خود مرتكب اشتباهاتي شده و دارايي‌‏هاي سازمان را به دولت قرض داده‌‏اند، گفت‌‏: اين خطاها قابل چشم‌‏پوشي نيست و بايد مبالغ خارج شده به صندوق تامين‌‏اجتماعي باز گردد تا وضعيت بيمه شدگان به گونه‌‏اي ارتقا يابد كه هرآنچه در جامعه به عنوان نياز تلقي شد، براي خانواده تامين اجتماعي فراهم شود.

 

 

دادگاه يكي از زنان بازداشت‌‏شده در تجمع 22 خرداد سال 85 تجديد وقت شد

تهران- خبرگزاري كار ايران

یکشنبه 9 اردیبهشت 1386-29 آوریل 2007
جلسه رسيدگي به اتهامات «مريم ضيا» از متهمان پرونده تجمع روز 22 خرداد سال 85 كه قرار بود صبح امروز در شعبه 13 دادگاه انقلاب برگزار شود، به علت عدم حضور نماينده دادستان تجديدوقت شد.
يوسف مولايي، وكيل مدافع مريم ضيا در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"، اتهام موكلش را مطابق با مواد 610 و 618 قانون مجازات اسلامي عنوان كرد و گفت: بر اساس احضاريه‌‏اي كه براي ما ارسال شده بود، صبح امروز در شعبه مزبور حاضر شديم و تا ساعت 10 صبح نيز منتظر حضور نماينده دادستان بوديم اما به دليل عدم حضور نماينده دادستان و با توجه به مشغله كاري خود، تقاضاي تجديد جلسه‌‏ را كرديم كه با موافقت قاضي، وقت اين جلسه تجديد و به زمان ديگري موكول شد.
به گفته مولايي، مريم ضيا در حال حاضر با قرار كفالت آزاد است.
پرونده اين فعال جنبش زنان پيش از اين در دادسراي انقلاب تهران مطرح بود كه بازپرس اين دادسرا، پس از رسيدگي،‌‏ پرونده را با صدور قرار مجرميت و كيفرخواست به دادگاه انقلاب تهران ارجاع كرد.

 

 

يكي از زنان تجمع‌‏كننده در ميدان هفت‌‏تير به سه سال حبس محكوم شد

تهران- خبرگزاري كار ايران

شنبه 8 اردیبهشت 1386-28 آوریل 2007
شعبه ششم دادگاه انقلاب تهران، شهلا انتساري، از زنان تجمع‌‏كننده در ميدان هفت‌‏تير تهران را به تحمل سه سال حبس كه دو سال و نيم آن به حالت تعليق درمي‌‏آيد،‌‏ محكوم كرد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، قاضي شعبه ششم دادگاه انقلاب تهران پس از رسيدگي به اين پرونده، انتساري را به تحمل سه سال حبس كه شش ماه آن به صورت تعزيري صادر شده است و دو سال و نيم آن به حالت تعليق درمي‌‏آيد، محكوم كرد.
اين فعال جنبش زنان پيش از اين در تجمع روز 22 خرداد در ميدان هفت‌‏تير تهران بازداشت و با تبديل قرار بازداشت، آزاد شد.
شادي صدر، وكيل مدافع انتساري در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"، ضمن اظهار بي‌‏اطلاعي از اين حكم، گفت: تاكنون حكمي از سوي شعبه ششم دادگاه انقلاب تهران به بنده ابلاغ نشده است.
وي تأكيد كرد: دادگاه انقلاب بايد رأي موكلم را به بنده ابلاغ كند تا بتوانم نسبت به رأي صادره تجديدنظرخواهي و از حقوق قانوني وي دفاع كنم.

 

 

مخبر كميسيون حقوقي و قضايي مجلس‌‏هفتم:
تبعيد زنان بدحجاب از پايتخت به لحاظ حقوقي و قضايي ايراد ندارد

تهران- خبرگزاري كار ايران
شنبه 8 اردیبهشت 1386-28 آوریل 2007

مخبر كميسيون حقوقي و قضايي مجلس‌‏هفتم، تهديد دادستان تهران مبني بر تبعيد زنان بدحجاب از پايتخت را به لحاظ حقوقي و قضايي بلاايراد خواند.
عزت‌‏الله يوسفيان در گفت‌‏وگو با خبرنگار" ايلنا" در واكنش به اظهارات دادستان تهران در خصوص تبعيد 5 ساله زنان بدحجابي كه به تذكرات مكرر بي‌‏توجهي كرده‌‏اند از پايتخت كشور گفت: ما در قانون مجازات اسلامي سال 1375 مجازات شلاق، جزاي نقدي و محروميت اجتماعي را براي موضوع مذكور داريم.
وي افزود: به عبارتي صحبت آقاي مرتضوي قانوني است و بحث تبعيد از تهران در خصوص زنان بدحجاب به لحاظ قانوني بلاايراد است.
نماينده آمل در مجلس‌‏هفتم ادامه داد: البته اين كه زنان بدحجاب از تهران به كجا تبعيد شوند و يا ساير مسائل مربوط به اين امر بايد در بررسي‌‏ها مشخص شود و به هر حال قطعا قاضي همه جوانب را در نظر مي‌‏گيرد و سپس حكم صادر مي‌‏كند.
وي ادامه داد: ولي واقعا جاي سوال است كه چرا زنان بايد بدحجابي كنند تا با چنين وضعيتي روبرو شوند؟! مگر يك روسري و چادر و يك حجاب چقدر دردسر دارد كه زنان بخواهند تا اين حد مقاومت كنند؟!
عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس‌‏هفتم افزود: هيچ مقامي نيز نمي‌‏تواند جلوي اجراي قانون را بگيرد و هرچند رهنمودهاي رييس قوه قضاييه مبني بر عدم واكنش‌‏هاي تند و امثالهم را قاضي مي‌‏تواند در رسيدگي پرونده‌‏ها مدنظر قرار دهد.

 

 

دو فعال جنبش زنان به سه سال حبس محكوم شدند

تهران- خبرگزاري كار ايران

سه شنبه 4 اردیبهشت 1386-24 آوریل 2007
شعبه ششم دادگاه انقلاب تهران، نوشين احمدي خراساني و پروين اردلان از زنان تجمع‌‏كننده در ميدان هفت‌‏تير تهران را به تحمل سه سال حبس كه دو سال و نيم آن به حالت تعليق درمي‌‏آيد، محكوم كرد.
نسرين ستوده، وكيل مدافع اين دو فعال جنبش زنان در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"، با اعلام اين مطلب، گفت: دادگاه موكلانم را از دو اتهام «تبليغ عليه نظام» و «شركت در تجمع غيرقانوني» تبرئه اما آنها را به اتهام «تباني و اجتماع جهت برهم زدن امنيت كشور» به سال حبس محكوم كرد كه دو سال و نيم آن به مدت پنج سال به حالت تعليق در‌‏مي‌‏آيد و شش ماه ديگر نيز از نوع تعزيري صادر شده و لازم‌‏الاجرا است.
وي تأكيد كرد: در مهلت قانوني نسبت به اين احكام اعتراض خواهيم كرد و لايحه تجديدنظرخواهي خود را به دادگاه ارايه مي‌‏كنيم.
ستوده گفت: براي بنده جاي سوال دارد كه چگونه مدني‌‏ترين مطالبات زنان با مسايل امنيتي كشور گره مي‌‏خورد؟

 

 

به 91 نفر از مردان با پوشش نامناسب تذكر داده شد
6 نفر از زنان بدحجاب به مراجع قضايي معرفي شدند

تهران- خبرگزاري كار ايران

دوشنبه 3 اردیبهشت 1386-23 آوریل 2007
رييس مركز اطلاع‌‏رساني نيروي انتظامي تهران بزرگ, اعلام‌‏كرد: در دومين روز از اجراي طرح برخورد با بدحجابي، به دو هزار و 198 زن و 91 مرد با پوشش نامناسب تذكر داده شد.
سرهنگ مهدي احمدي, رييس مركز اطلاع‌‏رساني نيروي انتظامي تهران بزرگ, در گفت‌‏وگو با خبرنگار ايلنا, گفت: روز گذشته به 10 نفر از مرداني كه براي نواميس مردم ايجاد مزاحمت كرده بودند، تذكر داده شد. همچنين سه خودرو حامل فرد بدحجاب نيز توقيف شد.
وي، خاطرنشان‌‏كرد: تعداد خودروهاي حامل فرد بدحجاب كه در روز اول توقيف شدند، 47 خودرو بود كه در روز دوم به سه خودرو كاهش يافت.
احمدي، افزود: در روز اول اجراي طرح برخورد با بدحجابي 8 خودرويي كه براي مردم ايجاد مزاحمت كرده بودند، توقيف شدند كه اين رقم در روز دوم به سه خودرو كاهش يافت.
رييس مركز اطلاع‌‏رساني نيروي انتظامي تهران بزرگ, گفت: در روز اول اجراي طرح 24 خودرو و در روز دوم 21 خودرو به دليل ايجاد آلودگي صوتي توقيف شدند.
به گفته وي, در روز اول اجراي طرح 20 مغازه عرضه كننده محصولات نامناسب و در روز دوم 45 مغازه توسط پليس پلمپ شدند.
احمدي، يادآور شد: در دومين روز اجراي طرح 161 زن و 12 مرد با ظاهر نامناسب دستگير شدند. همچنين 6 مرد نيز به دليل ايجاد مزاحمت توسط پليس دستگير شدند.
رييس مركز اطلاع‌‏رساني نيروي انتظامي تهران بزرگ, خاطرنشان‌‏كرد: در اولين روز اجراي طرح 58 زن و در روز دوم 173 زن با اخذ تعهد آزاد شدند.

 

 

نخست‌‏وزير ژاپن به خاطر بردگي جنسي زنان در جريان جنگ جهاني دوم عذرخواهي كرد

تهران- خبرگزاري كار ايران
شنبه 1 اردیبهشت 1386-21 آوریل 2007

ايلنا، گروه بين‌‏الملل: نخست‌‏وزير ژاپن به خاطر بردگي جنسي زنان توسط سربازان ژاپني در جريان جنگ جهاني دوم، عذرخواهي كرد.
شين‌‏هوا گزارش داد: «شينزو آبه، نخست‌‏وزير ژاپن، در مصاحبه اي با مجله آمريكايي «نيوزويك»، به خاطر بردگي جنسي زنان توسط سربازان ژاپني در جريان جنگ جهاني دوم، عذرخواهي كرده است.»
آبه در اين مصاحبه كه پيش از سفر هفته آينده ميلادي او به آمريكا انجام شده است، گفت: «به عنوان نخست‌‏وزير ژاپن عميقا متاسفم كه اين زنان چنين دردي را متحمل شده‌‏اند و ما نسبت به اين زنان احساس مسووليت مي‌‏كنيم.»
وي افزود: «ما هميشه بايد به خاطر تاريخمان نحقير شويم و مرتبا به مسووليت خود عميقا فكر كنيم.»
بنابراين گزارش، نخست‌‏وزير كنوني ژاپن بار ديگر بيانيه سال 1993 منتشر شده توسط «يوهي كونو» نخست‌‏وزير وقت ژاپن كه به طور رسمي به بردگي جنسي زنان توسط سربازان ژاپني اذعان و سپس عذرخواهي كرده بود، را تكرار كرد. از سوي ديگر، موضوع بردگي جنسي در زمان جنگ جهاني دوم زماني شعله‌‏ور شد كه آبه اخيرا اعلام‌‏كرد كه هيچ اسنادي در اين رابطه وجود ندارد. گفته مي‌‏شود كه بالغ بر 200 هزار زن در اين دوران مورد اسارت، آزار، شكنجه و تجاوز جنسي قرار گرفته‌‏اند.

 

 

براي اولين بار، طرح درمان نگهدارنده با متادون ويژه زنان معتاد زنداني اجرا مي شود
اولين و بيشترين جرم زنان زنداني سرقت است

تهران- خبرگزاري كار ايران
شنبه 1 اردیبهشت 1386-21 آوریل 2007
معاون سلامت و اصلاح و تربيت سازمان زندان‌‏ها گفت: براي اولين بار، طرح درمان نگهدارنده با متادون ويژه زنان معتاد زنداني در كشور اجرا مي‌‏شود.
دكتر پرويز افشار, معاون سلامت و اصلاح و تربيت سازمان زندان‌‏ها، در حاشيه حضور در خبرگزاري كار ايران، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايلنا, گفت: طرح درمان نگهدارنده با متادون، ويژه زنان زنداني به صورت پايلوت در زندان اوين اجرايي مي‌‏شود كه 20 زن معتاد اين زندان، تحت پوشش اين طرح قرار مي‌‏گيرند.
وي افزود: طرح درمان نگهدارنده با متادون، ويژه زنان زنداني تا مرحله‌‏اي ادامه مي‌‏يابد كه تمام افراد نيازمند در اين طرح تحت پوشش قرار گيرند.
افشار با تاكيد بر اينكه زنان معتاد زنداني مقاومت خاصي در برابر برنامه‌‏هاي ترك اعتياد ندارند, خاطرنشان كرد: شدت اعتياد در زنان به مراتب كمتر از مردان بوده، همچنين تعداد آنان نيز از مردان معتاد زنداني بسيار كمتر است.
معاون سلامت و اصلاح و تربيت سازمان زندان‌‏ها افزود: شايد كمتر از 10 نفر از زنان معتاد زنداني در كلينيك‌‏هاي مثلثي تحت پوشش برنامه‌‏هاي درماني و مشاوره قرار گرفته باشند و برنامه‌‏هاي اين كلينيك‌‏ها براي زنان و مردان يكسان و مانند هم انجام مي‌‏شود.
وي گفت: زنان از برنامه‌‏هاي درمان اعتياد در زندان‌‏ها استقبال خوبي كرده‌‏اند و در طرح درمان نگهدارنده با متادون كه در حال حاضر به صورت پايلوت در زندان اوين براي 20 نفر اجرا مي‌‏شود, در حد پوشش 50 نفر توسعه خواهد يافت.
افشار تصريح كرد: تعداد زنان معتاد زنداني يك‌‏سوم تعداد مردان است و همچنين تعداد معتادان تزريقي زن در زندان‌‏ها چندان زياد نيست.
معاون سلامت و اصلاح و تربيت سازمان زندان‌‏ها با اشاره به اينكه اعتياد اولين جرم زنان زنداني نيست، افزود: تعداد زيادي از زنان زنداني به دليل اقدام به سرقت دستگير شده‌‏اند و بنابراين سرقت بيشترين جرم زنان زنداني را تشكيل مي‌‏دهد.
وي گفت: اعتياد در بين زنان زنداني در مرحله دوم يا سوم قرار دارد.

 

 

آيت‌الله صافي گلپايگاني: زنان ايراني، حضرت فاطمه(س) را الگو قرار دهند

خبرگزاري جمهوري اسلامي

 سه شنبه 8 خرداد 1386-29 می 2007

حضرت آيت‌الله "لطف‌الله صافي گلپايگاني" از مراجع عظام تقليد در قم گفت:

زنان‌ايراني بايد در رفتار وكردار خود از حضرت فاطمه زهرا(س) الگو بگيرند.

وي روز دوشنبه در ديدار گروهي از فرمانده‌هان نيروي زميني سپاه كشور با وي، افزود: همه بايد زمينه را براي پياده شدن احكام‌الهي در جامعه كه مورد عنايت حضرت زهرا(س) بوده است، فراهم كنيم.

وي تصريح كرد:اهل بيت عصمت و طهارت(ع) بخصوص حضرت زهراء(ع) با بدحجابي، منكرات و معاصي مخالف بودند و زنان مسلمان نيز بايد به‌اين مسائل خوب توجه كنند.

آيت‌الله صافي گلپايگاني بااشاره به شرايط كنوني جامعه خاطرنشان كرد:اگر امروز حضرت زهراء(ع) و امام زمان (عج) در ميان ما حاضر بودند چه مي‌گفتند، آن بزرگواران مطمئنا با بداخلاقي‌ها و ناامني‌هاي اخلاقي، مخالفت مي‌كردند.

وي گفت:اقشار ايراني اعم از روحاني و نيروهاي مسلح بايد خود را منتسب به اهل بيت (ع) دانسته و براي پياده كردن آرمان و خواسته‌هاي آنان در كشور بكوشند.

آيت‌الله صافي گلپايگاني تصريح كرد: اينكه ما هنگام شهادت اهل بيت عصمت و طهارت(ع) تنها عزاداري كنيم، كافي نيست بلكه بايد شخصيت آن بزرگواران را نيز به مردم معرفي نماييم.

وي افزود: عزت و افتخار ما دفاع از آرمانهاي اسلام و اهل بيت (ع) است و در اين راستا بايد بيش از پيش تلاش كنيم.

 

 

فرماندار شازند: اعتياد عامل بسياري از ناهنجاريهاي اجتماعي است

خبرگزاري جمهوري اسلامي

چهارشنبه 9 خرداد 1386-30 می 2007

فرماندار شهرستان شازند اعتياد را عامل بسياري از ناهنجاريهاي اجتماعي دانست و گفت: شناسايي نقاط آسيب زا در جامعه ضروري است.

به گزارش ايرنا،" سيد علي آقازاده " روز جهارشنبه جلسه شوراي اجتماعي اين شهرستان افزود: با توجه به ناهنجاريهاي موجود در بعضي از نقاط ، لازمه كار شوراي اجتماعي شناسايي و تحليل اين ناهنجاريها و ارائه راهكار مناسب براي مبارزه با آسيبهاي اجتماعي است.

وي افزود: پديده شوم اعتياد،خودكشي ، افسردگيهاي جامعه زنان و بيكاري عمده عوارض ناشي از ناهنجاريهاي اجتماعي در شهرستان شازند محسوب مي‌شوند.

وي گفت: بايستي دستگاههاي اجرايي مربوطه به ويژه مركز اجرائي امر به معروف و نهي از منكر با اولويت بندي و كار گروهي براي رفع معضلات‌اجتماعي چاره انديشي كنند.

در اين جلسه مقرر شد وظايف دستگاهها در جهت شناسائي آسيبهاي اجتماعي تقسيم و مورد مطالعه و كار كارشناسي قرار گيرد.

 

 

نگاهي به صنعت " ورني بافي " در استان اردبيل

خبرگزاري جمهوري اسلامي

 دوشنبه 7 خرداد 1386-28 می 2007

استان اردبيل از مناطق مهم توليد انواع زيراندازهاي دستباف نظير فرش ، گليم، جاجيم و ورني در كشور است و هزاران نفر در مناطق روستايي و عشايري اين استان به بافت آن‌ها مشغولند.

ورني اين استان مرغوب‌ترين توليد فرش نماي دستباف استان است كه بدون نقشه و به شكل ذهني توسط زنان و دختران بافته مي‌شود و از شهرت خاصي در بازارهاي داخلي و كشورهاي اروپايي برخوردار است.

مواد اوليه جهت توليد ورني عبارت است از پشم كه در پود و نخ پنبه‌اي كه در تارپود نازك به كار مي‌رود.

در سالهاي گذشته پس از چيدن پشم دام‌ها آن‌ها را با دوك‌هاي نخ ريسي سنتي ريسيده و پس از شستشو به روش بسيار ابتدايي با رنگ‌هاي شيميايي رنگرزي مي كردند ولي امروزه انجام رنگرزي به شيوه‌هاي اصولي براي بافتن ورني با كيفيت مطلوب مورد توجه روستاييان قرار گرفته است.

نقوشي كه بر روي ورني‌ها نقش مي‌بندد نشانگر محيط زيست و انعكاس آن در اذهان زنان و دختران ورني باف و نمودار ذهني توانايي و استعدادهاي بالقوه فكري آنان است.

نقش‌هاي سنتي رايج در ورني‌هاي توليدي استان عمدتا از اشكال حيوانات و وحوش منطقه تاثير گرفته و نقش گوزن، آهو، سگ گله، بوقلمون، مرغ و خروس ، گربه ، مار ، عقاب ، گوسفند ، ببر ، شتر ، شير ، روباه ،شغال ، طاووس و پرندگان محلي است.

زنان و دختران هنرمند روستايي و عشايري استان با استفاده از رنگ‌هاي تند و ملايم و با نقش گل‌هاي كوچك و زيبا در بافت ورني فضايي ييلاقي در دستبافته هاي خود ايجاد كرده و بهاري نو در گلستان كوچك خانه خود پديد مي‌آورند.

ورني‌هاي توليدي استان در زمينه رنگ‌هاي لاكي، سرمه‌اي، كرم، سفيد، پيازي و آبي روشن با نقش حيوانات در وسط و حاشيه‌اي حداكثر به عرض ۲۰سانتي متر در طرفين است و به صورت تمام ابريشمي ، ورني كف ابريشم و ورني تمام پشمي در اندازه‌هاي پشتي ، پادري ، قاليچه ، كناره ، مسند و قالي توليد مي‌شود.

مناطق عشايري مغانلو، گيلكو ، گبلو ، حسين حاجبلو ، ايمان ، حاج احمد، جليلو ، روستاي بران عليا ، سفلي ، گوزلي ، قره‌قباق و مناطق شهري اصلاندوز و پارس آباد ، روستاي محمدتقي كندي ، قره‌آغاج ، تولاچي و زيوه از توابع شهرستان گرمي و روستاهاي ساريخانلو ، صاحب ديوان ، پريخان ، كوجنق و تنبق از توابع مشگين شهر از مناطق مهم توليد ورني در استان محسوب مي‌شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل مي‌گويد: بيش ازهفت هزار و ۵۰۰ كارگاه خانگي بافت ورني در مناطق عشايري ،روستايي و شهري پارس آباد ، مشگين شهر ، گرمي مغان ، بيله‌سوار و اردبيل شناسايي شده است.

جليل جباري افزود: در اين كارگاه‌ها بيش از ۱۵هزار نفر در امر توليد ورني به صورت پاره وقت و تمام وقت مشغول به كار هستند.

وي گفت: سالانه ۱۵هزارمترمربع ورني به‌ارزش تقريبي ۴۰ميليارد ريال توسط هنرمندان ورني باف استان توليد مي‌شود.

وي افزود: به زودي با شناسنامه‌دار كردن صنعتگران و هنرمندان استان در رشته‌هاي صنايع دستي فعاليت اين قشر را ساماندهي مي‌كنيم.

وي ايجاد بانك جامع اطلاعاتي براي دستيابي به اطلاعات صنايع دستي استان و برنامه‌ريزي براي ساماندهي فعاليت‌هاي هنرمندان در رشته‌هاي مختلف رااز ديگر اولويت‌هاي اين سازمان ذكر كرد.

وي گفت: در سطح استان با شناسايي عوامل ركود و زوال صنايع دستي ، بررسي راه‌هاي احيا و حفظ رشته‌هاي رو به زوال ، ترويج فرهنگ ملي ، تبادل اطلاعات تجاري ، فني و هنري و فرهنگي به متقاضيان داخلي و خارجي گام‌هاي مثبتي در راستاي رونق اقتصادي ، اجتماعي ، فرهنگي و هنري صنايع دستي استان برداشته مي‌شود.

براساس آمارهاي موجود در زمان حاضر بين ۹۰تا ۱۲۰هزار نفر در بخش‌هاي مختلف صنايع دستي استان اردبيل اشتغال دارند كه متوسط ظرفيت توليدي سالانه آنان حدود ۲۰۰ميليارد ريال است.

 

 

توربافي، صنعت دستي زنان ساحل‌نشين خزر در انتظار حمايت است

خبرگزاري جمهوري اسلامي

سه شنبه 8 خرداد 1386-29 می 2007

توربافي كه در گويش گيلكي به آن دام‌بافي گفته مي‌شود از حرفه‌هاي سنتي زنان ساحل‌نشين ازجمله شهرستان انزلي است كه در انتظار حمايت دست‌اندركاران هستند.

نياز ماهيگيران به ابزار صيد موجب شد كه مردمان سختكوش اين ديار خود به تهيه ملزومات اين كار روي آورند و با توجه به اين كه كار صيد را مردان انجام مي‌دادند زنان مسووليت بافت دام يا همان تورهاي ماهي‌گيري را به عهده گرفتند.

اين گونه شد كه مردم منطقه به كشت گياه كنف و تهيه نخ و ريسمان از آن براي بافت دام يا همان تور روي آوردند.

زنان و دختران اين ديار كه بافندگان ماهري بودند پس از فراغت از كار در شاليزار و يا در خلال انجام امور منزل، ابزار ساده توربافي كه به چيني و لاتك موسوم است را به دست مي‌گرفتند و هم زمان با خواندن لالايي براي كودكان و يا ترانه‌هاي محلي، تورهايي مي‌بافتند تا مردان با آن قوت روزانه را به شكل ماهيان نقره‌اي از سفره پربركت خزر به خانه آورند.

به گزارش ايرنا "عزيز طويلي" محقق اين ديار در كتاب تاريخ انزلي نوشته‌است: دام ابزار اصلي كار ماهيگير يا مالا است و قبل از ورود نخ نايلون دام را از كنف گياهي يا به اصطلاح محلي كنف دامي مي‌بافتند.

كنف را نيز در خود منطقه مي‌كاشتند و به نخ تبديل مي‌كردند. تورهايي كه از اين رشته‌ها بافته مي‌شد براي ماهيان بزرگ و قوي به كار مي‌رفت و براي بافت تورهاي ظريفتر از نخ پنبه‌اي و يا نخهاي دوخت و دوز و خياطي استفاده مي‌شد.

براي بافت دام از دو وسيله كوچك به نام چيني و تلاش ( لاتك ) استفاده مي‌كردند، دام باف در مرحله نخست نخ را به دور چيني مي‌تاباند تاحدي كه ظرفيت آن تكميل شود سپس چيني را در يك دست و تلاش را در دست ديگر گرفته نخ دور چيني را به دور انگشت بزرگ پاي خود مي‌پيچاند و بعد از چرخش به دور تلاش دو گره متوالي بر آن زده و به اين طريق اولين چشمه تور بافته مي‌شد.

بافنده بار ديگر همان كار را تكرار كرده و چشمه ديگري در كنار چشمه قبلي مي‌بافد با اين تفاوت كه يك ضلع چشمه جديد در ميان شبكه قبلي جاي مي‌گيرد كه اين كار به وسيله چيني ميسر است.

اما با پيشرفت صنعت، تورهاي ماهيگيري نايلوني جاي اين تورهاي دستباف تهيه شده از الياف گياهي را گرفت و از شمار توربافان سنتي كاسته شد.

در سالهاي اوليه انقلاب به دليل ممنوع بودن ورود تورهاي ماشيني، دام‌بافي بار ديگر رونق گرفت اما از اواخر سال ۱۳۶۷با آزاد شدن ورود تورها بار ديگر اين صنعت دستي رو به افول گذاشت.

اما در سالهاي اخير بار ديگر با تقاضا براي اين تورها كه كاربردهاي جديدي نيز علاوه بر ماهيگيري پيدا كرده، بار ديگر بافندگان به توليد آن روي آورده‌اند.

"خليل باغبان" مدير عامل تعاوني ابريشم‌تاب كه ۱۵سال است به توليد تور و ريسمان مشغول است، گفت: انزلي از قديم مركز توليد و توزيع تور در كشور بوده است.

وي به خبرنگار ايرنا اظهار داشت: هم اكنون حدود يك هزار نفر در شهرستان انزلي به بافت تور و ريسمان مشغول هستند.

به گفته وي اغلب دام‌بافان (توربافان) بانوان هستند و علاوه بر تهيه تورهاي دستباف از جنس كنف و نايلون به كار توليد ريسمان از جنس كنف نيز مشغول هستند.

وي افزود: بافندگان همچنين كار مونتاژ تورهاي ماهيگيري وارداتي را نيز به عهده دارند كه منظور وصل تورها براي آماده كردن تورهاي بزرگ ماهيگيري و نصب ريسمان و سرب به آن است.

باغبان خاطرنشان كرد: خوشبختانه اكنون از نقاط مختلف كشور تقاضا براي تور با مصارف مختلف صيادي، تورهاي نجات آتش‌نشاني، تورهايي براي بيرون كشيدن اجسام از دريا، براي صنايع دفاع (پوشش تانك)، صندلي و مصارف ديگر داريم.

وي گفت: هم اكنون ۳۶فروشگاه صيادي در انزلي توليدات اين بافندگان را در داخل استان و خارج از استان به فروش مي‌رسانند.

اين كارآفرين با اشاره به اين كه توربافي از صنايع بومي و سنتي مردم منطقه است، گفت: متاسفانه اداره صنايع دستي حتي دام‌بافي را جزء صنايع دستي به حساب نمي‌آورد.

باغبان خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه اين اداره صنايع دستي است كه بايد با شناسايي و معرفي و همچنين حمايت از اين صنايع، موجبات حفظ و پيشرفت آن را فراهم آورد.

"نورا قوي‌روح " رييس اداره تحقيقات معاونت صنايع دستي گيلان گفت:

دام‌بافي جزء صنايع دستي كددار استان نيست ولي به عنوان يك هنر قابل تحسين است.

وي به خبرنگار ايرنا اظهار داشت : سياست سازمان حمايت از صنعتگران و سوق دادن هنرمندان به سوي كارآفريني، ايجاد تنوع در توليد و ابداع است.

"مريم كلوير صحرايي" از توربافان شهرستان انزلي گفت: ما دام‌بافي را از مادرانمان آموخته‌ايم و اكنون نيز بخشي از هزينه‌هاي زندگي را از محل بافت اين تورها تامين مي‌كنيم.

وي اظهار داشت: با توجه به اين كه بانوان حتي در خانه مي‌توانند در كنار كارهاي منزل و تربيت فرزند در اوقات فراغت به اين كار بپردازند بايد به عنوان فرصت بسيار مناسب و كم هزينه براي اشتغالزايي به آن بها داده شود.

شايسته است مسوولان اداره صنايع دستي با شناسايي اين هنر و صنعت دستي، علاوه بر معرفي و شناساندن آن، راهنماييها و حمايتهاي لازم را از توليدكنندگان اين صنعت دستي انجام دهند.

مطمئنا بعد از به رسميت شناخته شدن اين صنعت دستي، معرفي آن از طريق سايت اداره صنايع دستي، شركت دادن بافندگان در نمايشگاههاي داخلي و خارجي و ارائه تسهيلات به توليدكنندگان، اين ميراث سنتي ساحل‌نشينان انزلي بهتر حفظ خواهد شد.

علاوه بر بافت تور براي مصارف ماهيگيري، دفاعي، نجات و غيره، مي‌شود اين تورها را براي مصارف خانگي مانند صندلي، تختها يا آويز، ساك، پرده‌هاي تزئيني، روميزي، جاگلداني و تزئينات مختلف به كار گرفت.

در صورت بازاريابي مناسب، اين محصول دستباف طبيعي حتي مي‌تواند جاي خود را در صادرات و بازارهاي كشورهاي علاقه‌مند به صنايع دستي پيدا كند.

دام بافي براي بسياري از مردم اين خطه حكم يك سنت و يادگار كودكي را دارد. يادگاري كه بايد آن را به عنوان بخشي از سنتها و شيوه زندگي مردم اين نقطه از كشورمان شناخت و پاس داشت.

 

 

حافظه زنان قویتر از مردان است

خبرگزاری مهر

پنجشنبه 3 خرداد 1386-24 می 2007

با توجه به اینکه حافظه افراد و میزان بهره گیری آنها از مغزشان در سطوح متفاوتی است اما زنان در به خاطر آوردن جزئیات وقایع دقیق تر عمل می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به گفته محققان درهر انسانی با بالا رفتن سن ممکن است مشکل فراموشی تا حدی  بروز کند اما بررسیهای اخیر نشان می‌دهد که این مورد  در مردان بیشتر از زنان صورت می‌گیرد. به عبارت دیگر زنان وقایع را کامل تربه یاد می آورند.

بنابر این گزارش دلیل آن  نیز تفاوتهای وراثتی در زنان و مردان است. زیرا مردان عموما" به کلیت مسائل اهمیت می دهند اما زنان به جزئیات و ریزه کاریها و همین امر موجب می شود که حاشیه های زیاد به یادآوری مسائل و وقایع کمک کند.

 

متخصصان روانشناسی دانشگاه لندن پس از بررسی بر روی بیش از 250 هزار داوطلب  اعلام کرده اند که به همین علت است که  مردان در منطق و  ریاضیات و مهارتهایی که نیاز بیشتری به حل و فصل دارد بهتر از زنان هستند.

در حالی که زنان در زمینه به یاد آوردن و پیداکردن اطلاعات از بخشهای گوناگون  مغزشان که در مهارتهای زبانی و به یاد آوردن محل اشیاء کمک می‌ کند فوق العاده هستند.

 

 

سيداحمد خاتمي؛ برخي از روزنامه ها براي «هرزه ها» مرثيه سرايي مي کنند

نو اندیش

 دوشنبه 7 خرداد 1386-28 می 2007

سيداحمد خاتمي برخي روزنامه ها را به مرثيه سرايي براي «هرزه ها» و «هنجارشکن ها» متهم کرد.

سيداحمد خاتمي در خطبه هاي نماز جمعه تهران با اشاره به طرح «برخورد با بدحجابي» به عملکرد برخي رسانه ها اعتراض کرد. وي با بيان اين که «برخي رسانه ها اين طرح را خشن و تجاوز به حريم خصوصي افراد» عنوان مي کنند از نيروي انتظامي خواست به «حرکت مقدس» خود قاطعانه ادامه دهد. وي علاوه بر روزنامه ها از کساني که کار فرهنگي را راه حل اين مشکل مي دانستند انتقاد و عنوان کرد که نتيجه اين حرف ها اشک متدينان را در آورده است.

خاتمي تاکيد کرد که نيروي انتظامي تحت تاثير اين جوسازي ها قرار نگيرد و کار را نيمه تمام رها نکند.

خاتمي موفقيت اين طرح را مرهون تمام دستگاه هاي فرهنگي و اجرايي دانست و گفت؛ در طول اين يک هفته برخي از روزنامه ها و قلم زنان متعهد در ارتباط با اين طرح، خوب عمل کرده و بعضي انصافاً امتحان بدي داده اند. گويا رسالتي جز تخريب اين طرح نداشته اند. آنها مي گشتند دنبال سوژه که اين حرکت را خشن جلوه بدهند و تهمت هايي مانند اين که مي خواهند وارد زندگي خصوصي مردم شوند، مطرح مي کردند. آنها به جاي اين که براي دين مرثيه سرايي کنند براي هرزه ها و هنجارشکن ها مرثيه سرايي کردند. متاسفانه برخي از روزنامه هايي اين اقدام را انجام دادند که اصلاً از آنها انتظار نمي رفت و اميد داريم که طي مدت باقي مانده جبران کنند. سخنران نماز جمعه تهران در ادامه به نقش دولت در اجراي اين طرح اشاره کرد و گفت؛ در محيط هاي اداري و محيط هايي که در اشراف دولت است مردم انتظار دارند که از اين محيط ها بوي دين و معنويت بيرون بيايد. مردم انتظار دارند که در اين مکان ها، حجاب و ارزش ها بيشتر از کوچه و خيابان رعايت شود. نمي گويم در حال حاضر چنين چيزي نيست ولي مي گويم که بايد مراقبت بيشتري صورت بگيرد.

وي همچنين به نقش دستگاه قضايي در اين ارتباط اشاره کرد و گفت؛ دستگاه قضايي در اجرايي کردن اين امر نقش اساسي دارد. من در اين جا مي خواهم يک مطلب مهم بگويم؛ از بيست و هشت سال پيش اين مسائل مطرح شده و هر وقت اين مساله مطرح شده است يک عده نشسته اند و گفته اند که اين کارها جواب نمي دهد و بايد کار فرهنگي کرد و نتيجه اين حرف ها آن شد که امروز مي بينيم اشک متدينان درآمده است. مگر نه اين که ما طرفدار امام صادق(ع) هستيم و امام صادق(ع) مي فرمايند در مبارزه با مفاسد بايد کار فرهنگي و اجرايي با هم صورت بگيرد و اگر کسي بگويد فقط کار فرهنگي بکنيم مخالف فرمايش امام صادق (ع) صحبت کرده است. البته کسي منکر کار فرهنگي نيست ولي بايد کار اجرايي نيز صورت بگيرد. خاتمي ادامه داد؛ من از نيروي انتظامي دو انتظار دارم؛ اول اين که اين حرکت مقدس را به گفته خود با مهر شروع کند و البته با قاطعيت به سامان برساند و نکته دوم اين که از جوسازي ها نهراسد و با توکل به خداوند و پشتيباني امت مومن و خداجو راه خود را ادامه دهد و نيمه تمام رها نکنند. خاتمي با تاکيد بر اينکه اين طرح يک «مطالبه ديني و ملي» است، گفت؛ طبق نظرسنجي ها 87 درصد از مردم خواهان اجراي اين طرح شده اند و معنايش اين است که اين يک مطالبه مردمي است.

 

 

بي‌حجابي مسأله‌اي کاملا امنيتي و از دزدي و آدم‌کشي هم بدتر است

 نو اندیش

دوشنبه 7 خرداد 1386-28 می 2007

امام جمعه مشهد از مردم اين شهر خواست كه نيروي انتظامي را در اجراي طرح امنيت اجتماعي و برخورد با بدحجابي پشتيباني کنند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، حجت‌الاسلام‌ و المسلمين سيد احمد علم‌الهدي در خطبه‌هاي نماز جمعه مشهد كه در جوار حرم امام رضا(ع) برگزار شد، گفت: يک عده معتقدند که بي‌حجابي مسأله‌اي فرهنگي است در صورتي که اين مسأله کاملا امنيتي است و حتي از دزدي و آدم‌کشي هم بدتر است.

وي از نيروي انتظامي به علت اجراي طرح امنيت اجتماعي و برخورد با بدحجابي تشکر کرد و گفت: طي يک هفته گذشته تلاش خوبي در کشور و استان از سوي نيروي انتظامي و مساعدت دستگاه‌هاي قضايي صورت گرفته است.

وي ادامه داد: بي‌حجابي و بي‌بندوباري يکي از گناهاني است که عظمت دين را بر مي‌اندازد و به دنبال خود فسق و فجور ايجاد مي‌کند.

علم‌الهدي با بيان اين مطلب که تمام اوباش‌گري‌ها و بي‌امنيتي‌ها از يک چيز سرچشمه مي‌گيرد و آن بي‌حجابي زنان است، گفت: علت اقدام انگليس توسط مزدور خود رضاخان که به کشف حجاب پرداخت و نيز اقدام اروپا براي جلوگيري از ورود حجاب به کشورهايشان نيز همين مساله است.

وي خطاب به نمازگزاران مشهدي اظهار داشت: آنچه امروز براي شما از خوراک، لباس و مسکن واجب‌تر است، امنيت شما و امنيت ناموس شماست.

 

امام جمعه مشهد ادامه داد: بي‌حجابي و بدحجابي است که "خفاش شب" و "گرگ درنده روز" را مي‌سازد و ناامني اجتماعي از بي‌حجابي به وجود مي‌آيد.

وي با بيان اينکه در مشهد اردوي مختلط دانشجويي از طرف دانشگاه‌ها برگزار نمي‌شود، گفت: اين اردوها توسط تورهاي مسافرتي برگزار مي‌شود و زماني که جلوي آنها گرفته مي‌شود به دروغ مي‌گويند که ما از طرف دانشگاه آمده‌ايم.

به گزارش ايسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمين علم‌الهدي در بخش ديگري از خطبه‌هاي نماز جمعه مشهد به سالروز به توپ بسته‌شدن حرم و بارگاه مطهر امام رضا(ع) توسط نيروهاي روس اشاره کرد و گفت: اين گذشته شيعه است و نشانه اينکه در گذشته با چه سختي و در چه خفقاني زندگي مي‌کرده است.

وي ادامه داد: دقيقا روزي که مردم ما بيدار شدند، استقلال را شناختند و به پا خاستند، روس‌ها گنبد مطهر امام رضا(ع) را به توپ بستند که دو دليل داشت: يکي قداست‌زدايي بود و ديگري توليد آتش براي اين که در زير اين آتش فرار کنند و دچار انتقام مشروطه خواهان نشوند.

خطيب جمعه مشهد با بيان اينكه حال گذشته را با امروز مقايسه کنيد که شيعه امروز چه عزت و اقتداري را در بستر انقلاب و نظام اسلامي دارد، اظهار داشت: بدانيد که ما همان آدم‌ها هستيم ولي امروز با پيش‌آهنگي شيعه و اسلام به عنوان قدرت بر هم زننده معادلات استکبار سر بر آورده‌ايم و 28 سال است که مي‌خروشيم و روز به روز قوي‌تر مي‌شويم.

حجت‌الاسلام علم‌الهدي افزود: امروز چيزي که مهم است حفظ اين اقتدار و موقعيت است و فقط با دينداري است که اين اقتدار محفوظ مي‌ماند. ولي بدانيد اگر زندگي اجتماعي ما را بي‌ديني فرا بگيرد به ذلتي بدتر از گذشته دچار خواهيم شد.

به گزارش ايسنا، امام جمعه مشهد با اشاره به ولادت امام حسن عسکري(ع) و 6 سال امامت ايشان، گفت: امام حسن عسکري(ع) در طي اين 6 سال يا در پادگان‌هاي نظامي و يا در زندان بودند و اگر در منزل هم بودند در محاصره دشمن قرار داشتند، حتي در داخل منزلشان کنيزان و خدمتگزاراني بودند که جاسوس حاکم ظالم عباسي بودند.

وي به سالروز رحلت حضرت معصومه(س) اشاره كرد و گفت: حضرت معصومه(س) به همراه جمعي که برادرشان براي حمايت از امام رضا(ع) به سوي خراسان فرستاده بودند، همراه شد ولي در نقطه مرکزي ايران اين لشکر با ظلم عوامل حکومت عباسي به شهادت رسيدند و خواهر امام(ع) روانه بيابان شد و پس از تحمل مصيبت‌هاي فراوان رحلت کرد.

وي تاکيد کرد: همه زنان اهل بيت(ع) نمونه فداکاري و جهاد هستند و حضرت معصومه(س) هم به دنبال مجاهده برادرشان حرکت کردند و مظلومانه رحلت کردند.

 

 

 

حجاب زنان: مسئله اول دولتمردان ایران

خبرگزاری المان

سه شنبه 8 خرداد 1386-29 می 2007

تصاویر و فیلمهایى كه از خیابانهاى تهران در سایتها و وبلاگها منتشر شده نشان از شیوع روشهاى قهرآمیز و توأم با خشونت در مبارزه با پدیده بدحجابى یا دگرپوشى دارد.

ظاهرا هرچه حكومت ایران با بحران‌هاى بیشترى در زمینه‌هاى داخلى و بین‌المللى روبرو مىشود، مبارزه با زنان در اشكال مختلف، شكل قهرآمیزترى به خود مى‌گیرد. به نظر مى‌آید زنان، در دسترس‌ترین اهرم براى اعمال فشار بر پیكر جامعه‌اند.

چندی پیش در میدان هفت تیر تهران ماجرایى به وقوع پیوست كه در تاریخ مبارزه با بدحجابى توسط جمهورى اسلامى ایران، اگر نگوییم بى‌سابقه ولى كم‌سابقه بود. زنى كه مشغول فیلمبردارى از صحنه لگد زدن یك پلیس به پاى دختر جوانى بوده مورد حمله نیروهاى انتظامى قرار مىگیرد و ضربات باتوم نیروهاى پلیس سر و صورت او را خونین مىكند. تصویر صورت خونین این زن در حالیكه روسرىاش كاملا از سر افتاده بود در عرض چند ساعت از طریق سایتهاى اینترنتى در سراسر دنیا پخش شد.

انتشار این عكسها در اینترنت، اغلب سایتها و وبلاگهاى فارسى را به عكس‌العمل وا داشت. به طورى كه طرحى با عنوان «فراخوان عمومى براى محكوم كردن توحش» در وبلاگهاى فارسى به راه افتاد. عده‌اى هم پیشنهاد كردند همه كسانى كه این عكسها را دیده‌اند از طریق تلفن ۱۹۷ اعتراض خود را به گوش پلیس تهران برسانند.

رئیس مركز اطلاع‌رسانى پلیس تهران نیز اعلام كرد در مورد این حادثه بررسى دقیق و همه‌جانبه‌اى صورت خواهد گرفت.

اما اعمال خشونت علیه زنان و دختران در كوچه و خیابان و توسط نیروهاى پلیس، تنها بخشى از فشار بر زنان در ماههاى گذشته بوده‌ است. احضار، دستگیرى، تهدید وارعاب، بازجویىهاى غیرقانونى همه و همه اهرمهایى بوده كه در ماههاى اخیر براى اعمال فشار بر فعالان زن از آنها استفاده شده است.

از سوى دیگر اخبارى مثل اجراى طرح عفاف در ادارات دولتى، تدریس احكام و تعلیمات دینى براى كارمندان زن، طرح جداسازى بیمارستانهاى مردانه و زنانه و طراحى دوچرخه زنانه نشان از یك بسیج عمومى علیه هر آن چیزى است كه  زنانه محسوب مىشود، هرچند از طرف مسئولین دولتى «طرح ارتقاى امنیت اجتماعى» و یا «طرح عفاف و حجاب» نام مى‌گیرد.

 

 

 

همه اینها در زمانى رخ مى‌دهد كه مهلت ایران براى توقف غنىسازى اورانیوم و باز گشتن پاى میز مذاكره چند روزى است به پایان رسیده و تحریمهاى اعمال‌شده علیه ایران از طرف شوراى امنیت، روز به روز از سوى كشورهاى بیشترى به اجرا گذاشته مى‌شود.

در عرصه داخلى نیز اعمال این تحریمها ، اثرات خود را به صورت گرانى سرسام‌آور، بیكارى فزاینده و تعطیلى صدها واحد اقتصادى و صنعتى نشان داده است.

اعتراضات صنفى معلمان و كارگران و پرستاران نیز همچنان با فشار و سركوب از جانب حكومت روبرو مى‌شود.

دانشگاههاى كشور به هر بهانه‌ صحنه هجوم نیروهاى امنیتى شده و دهها دانشجو دستگیر و زندانى مىشوند. و در میان این همه بحران، هزاران نیروى پلیس بسیج مىشوند تا به زنان و دختران تذكر حجاب بدهند و در صورت مقاومت آنها را دستگیر و روانه زندان كنند.

آیا در چنین شرایطى این اعمال فشار بر زنان طبیعى است؟ آیا زنان همیشه یكى از مهمترین اهداف تیر حكومت بوده‌اند یا در مواقع بحرانى، مبارزه با آنان مهم مى‌شود؟ اصولا بحث زنان چرا تا به این حد در جمهورى اسلامى مهم است كه شوراى عالى امنیت ملى به روزنامه‌ها تأكید مىكند كه بحث حجاب و مبارزه با بدحجابى جزو خط قرمزهاست.

عباس عبدى تحلیلگر سیاسى برخورد حكومت با زنان را نشانه‌اى از بینش غالب در مورد زن مى‌داند: «خوب یك دلیلش وضعیت كلى ممكلت است و تصورى كه از مسائل زنان دارند. فقط این نیست كه به آنها می‌شود فشار آورد بلكه ورود به مسئله زنان هم براى حكومت معضل ساز و مشكل ساز است. بنابراین سعى می‌كند جلوى این ورود را بگیرد».

ناهید كشاورز، فعال زنان به پایه‌هاى ایدئولوژیك حكومت ایران اشاره مى‌كند و اینكه تنها چند روز بعد از پیروزى انقلاب اسلامى طرح اصلاح قوانین خانواده و حجاب اجبارى مطرح شد. به عقیده وى این مسئله نشان از پیوند ایدئولوژیك میان مسئله زنان و بنیاد حكومت اسلامى است.  عباس عبدى، تحلیلگر سیاسى اما معتقد به این وجه نیست. به عقیده او نداشتن حجاب از دید دولتمردان، از بین بردن بنیانهاى ظاهرى حكومت است: «نه این به این دلیل نیست. چون اگر ساخت ایدئولوژیك را در نظر بگیریم اینقدر موارد دیگرى دارد كه كوتاه آمده كه اصلا این جلوى آنها هیچ است. این بیشتر به خاطر یك نوع احساس است و یك نوع در واقع می‌شود گفت نشانه‌اى است از یك مسئله دیگر كه خیلى به چشم مى‌آید و در واقع این است كه نگران هستند والا به لحاظ ایدئولوژیك فرقى بین حجاب زن با ریش مرد وجود ندارد ولى در مورد ریش مردها اصلا همچین حساسیتى نیست، خیلى راحت هم این كار را انجام می‌دهند و مشكلى هم نیست ولى در مورد حجاب زن هست در حالى كه اگر ایدئولوژیك بود قاعدتا باید بین این دو هیچ تفاوتى قائل نمی‌شدند، درست مثل طالبان، براى آنها زدن ریش یا برداشتن حجاب فرقى نداشت در حالیكه اینجا فرق می‌كند این هم به دلیل یك نشانه شناسى است كه از این قضیه در ذهن حكومت وجود دارد كه آن هم این است كه برداشتن حجاب یك نوع وسیله از بین بردن بنیانهاى صورى و ظاهرى حكومت مى‌دانند».

 

 

 

ناهید كشاورز، دانشجوى دكتراى جامعه‌شناسى سپس به ریشه‌هاى اجتماعى این مسئله اشاره مى‌كند. به عقیده او به علت ساختار مردسالارانه جامعه ایران، حكومت همیشه توانسته بخشهایى از جامعه را  براى مبارزه با زنان بسیج كند: «توى همین جامعه، باز هم دولت می‌تواند به بسیج بپردازد و عده‌اى را علیه لباس زنها بسیج كند. یعنى ما مواجه می‌شویم با این مسئله كه در بخشهایى از جامعه به هر حال تفاوت بنیادى بین ارزشهاى حكومت و ارزشهاى جامعه نیست و از این طریق حكومت توانسته  یك گروههایى را بر علیه حجاب زنها سیج كند و از این طریق هم می‌تواند استفاده كند و سرپوش بگذارد روى مسائل مهمى كه با آنها دست به گریبان است مثل عدالت اقتصادى. به هر حال جامعه مردسالارتر از آنى است كه ما فكر می‌كنیم».

مرضیه مرتاضى لنگرودى، فعال زنان نیز به این مسئله از دید جامعه‌شناسانه نگاه مى‌كند. به اعتقاد او وقتى فاصله بین حكومت و مردم در اثر ناتوانى حكومت از انجام وظایف اصلیش زیاد مى‌شود، بروز ناهنجارى و مبارزه غیرمعمول با آن، جامعه را به یك دور باطل خشونت مى‌اندازد: «جامعه را من یك موجود زنده می‌بینم كه كنش و واكنشهایى دارد. وقتى بیكارى و فقر یا فساد گریبانگیر جامعه می‌شود و گروها و طبقات مختلف اجتماعى را بیشتر در بر مى‌گیرد، نشان‌دهنده این است كه دولت از مسئولیتها و تعهداتش در قبال ملت غافل مانده و سرگرم كارهای دیگرى شده كه مردم خیلی با آنها مانوس نیستند یا سر و كار ندارند و مسائل ملت از مسائل دولت جدا می‌شود و بین اینها جدایی می‌افتد و متاسفانه با جدایی دولت از ملت، جامعه در چرخه یا  دور باطل سركوب و افزایش  پنهان و آشكار ناهنجاری و عصیان و دوباره سركوب گرفتار می‌شود».

آسیه امینى، روزنامه‌نگار و فعال زنان، حجاب را نه یك مسئله دینى و اعتقادى كه یك مسئله سیاسى مىداند و معتقد است نوع برخورد هر دولت با این مسئله نشان‌دهنده رویكرد اصلاح طلبانه یا اصول‌گرایانه دولت نسبت به مسائل كلان سیاسى است: «من بارها گفتم به نظر من در كشور ما مسئله حجاب یك مسئله دینی نیست یك مسئله سیاسى است. بنابراین ارتباط تنگانگ دارد با مسائل سیاسی روز كشور و تصمیم گیریهای كلان و جزء سیاسی و در واقع بروز یك حكومت بنیادگرا و فاندامنتال و یا یك حكومتی كه نگاه بازتری به مسائل اجتماعی دارد به راحتی در برخوردشان با مسئله حجاب زنان نمود پیدا می‌كند».

اما آیا به همان اندازه كه مسئله حجاب زنان براى دولتمردان ایران مهم و حیاتى است، داشتن یا نداشتن حجاب براى خود زنان هم  یك سؤال اساسى است؟

 

 

 

 

مرضیه مرتاضى لنگرودى اعتقاد بر پذیرش حجاب از طرف اكثریت زنان جامعه دارد. این فعال ملى مذهبى هرچند هرگونه اجبار و اكراه در حجاب را رد مى‌كند ولى معتقد است زنان ایران، امروز مسائل مهمترى از پذیرش یا عدم پذیرش حجاب دارند: «من در این جامعه زندگی می‌كنم و تلقی من این است كه اكثریت زنان الان با این مسئله مشكلی ندارند، مشكل اصلی زنان بحث رفاه مادی و اقتصادی و استقلال و امنیت و احترام متقابل در جامعه هست. قطعا شاید اگر این استقلال و امنیت و اینها كه نیازهای اولیه است برگزار بشود و اینها بتوانند به مطالباتشان برسند شاید در گامهای بعدی  بحث حجاب یا چیزهای دیگر را مطرح كنند. چون بحث ما امروز ایران است و  امروز ایران این یك بهانه‌ای است چه آن كسی كه هنجارش را زیر پا بگذارد و چه آن كسی كه می‌خواهد به زور این هنجار راتحمیل بكند، هر دو از موضوع اصلی جامعه ایران كه رفاه،  امنیت، احترام و استقلال زن و مرد و رابطه محترمانه مبتنی بر اجرای تعهدات و مسئولیتهای دولت و حقوق شهروندی است، غافل مانده‌اند».

عباس عبدى نیز با مرتاضى هم‌عقیده است. به اعتقاد او داشتن یا نداشتن حجاب، مسئله مهمى براى مردم نیست. این تحلیلگر سیاسى معتقد است در حال حاضر نوع برخوردهاى حكومت با حجاب است كه برای مردم مسئله شده و نه خود حجاب: «مردم دارند زندگی عادی خودشان را می‌كنند، خیلی هم در بند این مسائل نیستند. از یك طرف وقتى می‌بینند فشار زیاد شده، كمی عقب نشینی می‌كنند، بعد دوباره مسیر خودشان را طی می‌كنند. این مسئله اصلی جامعه ما نیست، مسئله چندمش هم نیست حتا در مقایسه با مسائل دیگری كه در جامعه وجود دارد،رتبه‌اش خیلی  پایین تر است. بنابر این این نوع واكنشها هم كه حكومت انجام می‌دهد الزاما موجب این نمی‌شود كه آن را به مسئله اصلی مردم تبدیل كند. الان هم مسئله اصلی این برخوردها شده نه آن واقعیتی كه وجود داشته».

ناهید كشاورز، عضو كمپین یك میلیون امضا، باور دارد كه مسئله حجاب یكى از مسائل مهم زنان است اما به عمومى نشدن آن اشاره مى‌كند. به اعتقاد او تا زمانى كه بحث حق انتخاب پوشش نتواند وارد فضاهاى عمومى جامعه شود، مسئله حجاب به یك مسئله اجتماعى تبدیل نمى‌شود: «ما وقتی كه بحث یك مسئله اجتماعی را می‌كنیم در حقیقت مهم این است كه چطوری این بشود مسئله اجتماعی یعنی وقتى تریبونهایی وجود نداشته باشند كه این فكر حق پوشش مورد بحث قرار بگیرد، یعنی اینكه ما بیشتر در واقع زنهایی را داریم و دختران جوانی را داریم كه خیلی ساده از آن پوششی كه برایشان تعیین شده فراروی می‌كنند و آن پوشش را نمی‌پذیرند. شكلش را عوض می‌كنند، با آن بازی می‌كنند ولی بحثش به صورت یك گفتمان خیلی نتوانسته وارد جامعه بشود یعنی حكومت در این زمین مونولوگ بوده‌است».

 

 

 

آسیه امینى، نیز هرچند معتقد است حجاب یكى از مسائل مطرح براى زنان ایران است اما به همان دلیل عمومى نشدن بحث آن، معتقد است براى طرح خواسته زنان در این زمینه باید منتظر گذشت زمان بود: «من امیدوار هستم كه این پوشش سیاسی از مسئله حجاب برداشته شود و خط قرمزی كه دورش هست برداشته شود و زنان ما و فعالان اجتماعی ما بتوانند راحتتر وارد این گفتمان بشوند و خواسته های خودشان را  در مورد آن بیان بكنند و درواقع نیازهای عمومی روز جامعه را عنوان بكنند. اجازه دهید سؤال شما را زمان پاسخ دهد نه من».

در سالهاى اخیر شاهد شكل‌گیرى حركتهاى مختلف اجتماعى براى مبارزه با قوانینى بوده‌ایم كه نه تنها مورد قبول عامه نیستند بلكه با معیارهاى جهانى حقوق بشر نیز ناسازگارند. كمپین مبارزه با سنگسار، كمپین مبارزه با مجازات اعدام و كمپین تغییر قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان از جمله این حركتهاست. آیا جامعه ایران آمادگى پذیرش یك حركت جمعى براى مبارزه با حجاب اجبارى را نیز دارد؟ باید منتظر ماند و دید.

 

انقلاب خزنده در جامعه سعودي

 خبرگزاري انتخاب

پنجشنبه 10 خرداد 1386-31 می 2007

 این روزنامه نگار زن، هر بار كه ناچار به مذاكره با همكاران مرد بود ناچار مي شد با تلفن حرف بزند. او در آمريكا با اتومبيل خود گواهينامه رانندگي را اخذ كرد در حالي كه در كشور سلطنتي عربستان سعودي رانندگي براي زنان ممنوع است.

انقلاب آرام در پشت نقاب صورت جريان دارد. در سراسر دنياي عرب زنان به دانشگاه ها و كار اجتماعي روي آورده اند، امري كه تا چندي قبل تابو محسوب مي شد.

به گزارش سروبیس بین الملل خبرگزاری انتخاب به نل از روزنامه دي پرسه، از اين انقلاب در برخي از كشور ها، از جمله در عربستان سعودي به عنوان انقلاب ميلي متري نام برده مي شود.

نمونه اي از تبيعض جنسيت در دنیای عرب بشرح زير است: سميه جباري، روزنامه نگار و شاغل در عرب نيوز در محل كار قبلي خود، روزنامه انگليسي زبان چاپ سعودي در جده با ساير همكارانش در يك اتاق مجزا كار مي كرد.

او هر بار كه ناچار به مذاكره با همكاران مرد بود ناچار مي شد با تلفن حرف بزند. او در آمريكا با اتومبيل خود گواهينامه رانندگي را اخذ كرد در حالي كه در كشور سلطنتي عربستان سعودي رانندگي براي زنان ممنوع است.

 

 

 

او مي گويد:" من طرفدار حقوق زنان هستم و زنان در اين كشور خواهان حقوق مساوي با مردانند. البته تا رسيدن به اين مقصد راه طولاني در پيش است.

در حال حاضر كنفرانسي از سوي خانم پلاسنيك  وزير امور خارجه اتريش در وين تشكيل شده كه شركت كنندگان در اين اجلاس همه زنان مي باشند. وي در مصاحبه با روزنامه دي پرسه گفت: "بنظرم دنياي عرب خوبست كه ظرفيت و توانائي زنان را درست بشناسد و از خدماتي كه زنان قادر به ارائه آن مي باشند بخوبي بهره ببرد.

 

 

جنايت تكان‌دهنده: ده‌ زن‌ شيعه‌ را سر بريدند

خبرگزاري انتخاب

 سه شنبه 8 خرداد 1386-29 می 2007

در حالي‌ که‌ موج‌ اعتراض‌ ها و انتقادها به‌ ناتواني‌ اشعالگران‌ در برقراري‌ امنيت‌ در عراق‌ به‌ طور فزاينده‌اي‌ رو به‌ افزايش‌ است‌، جنايتکاران‌ تروريست‌ امروز در يک‌ اقدام‌ کم‌ سابقه‌ تروريستي‌ در نزديکي‌ بغداد ده‌ زن‌ شيعه‌ را به‌ طرز فجيعي‌ به‌ شهادت‌ رساندند.

اين زنها که‌ به‌ دليل‌ بسته‌ بودن‌ راه‌ اصلي‌ دجيل‌ ‌ بغداد از طريق‌ منطقه‌ «هب‌ هب‌» عازم‌ بغداد بودند‌، در اين‌ منطقه‌ توسط تروريست‌هاي‌ مسلح‌ متوقف‌ و ربوده‌ شدند. ‌

تروريست‌ها ساعتي‌ بعد جنازه‌هاي‌ بدون‌ سر زنان‌ مظلوم‌ شيعه‌ را به‌ همراه‌ راننده‌ آنان‌ درحالي‌ که‌ جنازه‌ها به‌ آتش‌ کشيده‌ شده‌ بود،‌ در اطراف‌ منطقه‌ «هب‌ هب‌» رها کردند.

يکي‌ از اين‌ زنان‌ شيعه‌ تنها باقيمانده‌ يک‌ خانواده‌ ‌10‌ نفري‌ از شيعيان‌ دجيل‌ بود که‌ ‌9‌ نفر از اعضاي‌ خانواده‌اش‌ در قتل‌ عام‌ شيعيان‌ در دجيل‌ به‌ دست‌ عوامل‌ صدام‌ معدوم‌ به‌ شهادت‌ رسيده‌ بودند.

گفتني‌ است‌ به‌ دليل‌ مسدود بدون‌ جاده‌ اصلي‌ دجيل‌ ‌ بغداد و بي‌توجهي‌ نيروهاي‌ اشغالگر آمريکايي‌ به‌ اين‌ موضوع،‌ اين‌ منطقه‌ هر از چند گاهي‌ شاهد جنايات‌ دلخراش‌ تروريست‌ها عليه‌ زنان‌ و کودکان‌ مظلوم‌ عراقي‌ است‌.

 

"درگیری پلیس با زنان در میدان هفت تیر تهران"

خبرگزاري انتخاب

 دوشنبه 31 اردیبهشت 1386-21 می 2007

کانون زنان ایرانی گزارش داد تذکر ماموران نیروی انتظامی به دختران جوان در مورد بدحجابی باعث درگیری در میدان هفت تیر تهران شد.

 

 

 

برپایه این گزارش، روز یکشنبه در پی اجرای طرح مبارزه با بدحجابی، تعدادی از ماموران "با دختران جوان درگیر شدند".

این گزارش به نقل از شاهدان عینی آورده است: "ماموران سعی در دستگیری و بازداشت این زنان داشتند و با مقاومت آنان چند تن از مردان حاضر در میدان هفت تیر نیز با ماموران به بحث پرداختند".

کانون زنانی به نقل از یکی از مغازه‌داران میدان هفت تیر می‌افزاید: "ماموران زن به سه دختر25 تا 30 ساله در باره حجابشان تذکر دادند، اما این تذکر با لحن تندی انجام گرفت که باعث برانگیختن واکنش آنها شد. یک پلیس زن سعی داشت با کشیدن دست یکی از دختران سعی در سوار کردن او به ماشین داشته باشد، اما او حاضر به سوار شدن نبود. مامور مرد هم با پای خود به ساق پای زن جوان زد. این ماجرا باعث دخالت مردم شد. این سه زن سرانجام توسط حاضران در میدان هفت تیر از صحنه خارج شدند و با یک ماشین سمند از صحنه دور شدند."

بر پایه این گزارش،این دختران در حالی سوار ماشین شدند که "لباس هایشان در جریان درگیری پاره شده بود و دیگر حجابی بر سر نداشتند".

کانون زنان ایرانی به نقل از یکی از رانندگان تاکسی خطی میدان هفت تیر گزارش می‌دهد: "امروز صبح هم ماموران با رفتار تندی دختر جوانی را به دلیل بدحجابی کشان کشان سوار خودرو نیروی انتظامی کردند و با خود بردند. فریاد های این دختر جوان اعتراض های مردم را نیز برانگیخت."

کانون زنان ایرانی در ادامه به نقل از این راننده می‌آورد: "در درگیری بعد از ظهرمیان مردم و پلیس مادر و دختری که از سوی ماموران مورد ضرب و شتم قرار گرفتند در حالی که صورت خونیشان را به ماموران پلیس نشان می دادند در اعتراض به این نوع برخورد روسری خود را از سر برداشتند."

 

 

 

معاون دادستان تهران؛ از برخوردهاي سليقه يي با پوشش زنان شکايت کنيد

خبرگزاري انتخاب

شنبه 29 اردیبهشت 1386-19 می 2007

 «محمود سالارکيا» معاون دادستان تهران در رابطه با برخوردهاي نامناسب و سليقه يي پليس با پوشش زنان در طرح امنيت اجتماعي گفت؛ «شماره 197 پليس در اين زمينه فعال است و علاوه بر آن مردم مي توانند به دادسرا مراجعه کنند و با دادن اسم ماموري که برخورد نامناسب داشته از او شکايت کنند. »

 

 

وي که در حاشيه مجمع عمومي انجمن حمايت زندانيان مرکز در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، برخورد با مزاحمان نواميس مردم را بخشي ديگر از طرح امنيت اجتماعي عنوان کرد. اين در حالي است که به گفته سالارکيا با اين مزاحمت ها فقط به دنبال يک شکايت شخصي ، برخورد مي شود.معاون دادستان تهران تاکيد کرد؛ «بدحجابي جرم مشهود است و بر همين اساس نيروي انتظامي مي تواند بدون شکايت با بدحجابي برخورد کند اما متلک و مزاحمت براي نواميس تا زماني که در منظر نيروي انتظامي رخ ندهد جرم غير مشهود است و بايد حتماً شکايت شود تا بتوان آن را پيگيري کرد.»بنا به اظهارات سالارکيا در اين طرح فقط 15 تا 17 نفر به خاطر مزاحمت براي نواميس مردم بازداشت شده اند.معاون دادستان تهران درخصوص آن چه به عنوان تبعيد زنان بدحجاب از مطرح شده بود، گفت؛ «بحث تبعيد آن طور که منعکس شد، نبوده است. از کساني که در قالب اين طرح دستگير شدند و با آنها برخورد شد عده يي بودند که از شهرستان ها به تهران آمده بودند و چون کسي به عنوان ولي آنها حضور نداشت و بعضاً تنها بودند، شايد آن قيود لازم را رعايت نمي کردند. لذا به لحاظ آنکه کساني هم که در تهران دستگير مي شدند به خانواده ها تحويل مي داديم، اين افراد را نيز بايد به خانواده ها تحويل بدهيم و چون خانواده هاي آنها در شهرستان هستند يا بايد به تهران آمده و خود بر اعمال فرزندشان نظارت کنند يا اينکه آنها را به شهرستان ببرند. بحث تبعيد در اين حد بوده است.»

خبرنگاري از سالارکيا پرسيد؛ چه موازيني براي زناني که به خاطر حجابشان با آنها برخورد مي شود درنظر گرفته شده است؟ چون ما بعضاً شاهد برخوردهاي سليقه يي ماموران پليس در اين زمينه بوده ايم و تعدادي از برخوردها با کساني بوده که پوششي در حد متعارف و معمول جامعه داشته اند. به گونه يي که الان واقعاً زن ها نمي دانند چطور از خانه بيرون بيايند. معاون دادستان تهران مصاديق بدحجابي را به عرف جامعه ارجاع داد و افزود؛ «اگر بخواهيم به صورت خاص، برخي از اين موارد را نام ببريم مي توانيم بگوييم مثلاً افرادي که پاچه شلوار خود را به مقداري بالا ببرند که ساق پايشان مشخص باشد يا مثلاً يک روسري نواري به شکلي که موي سر آنها از جلو و پشت بيرون باشد سر کنند قطعاً ظاهرشان خلاف شئون اسلامي بوده و از مصاديق مورد برخورد خواهند بود.» وي با ابراز تاسف از اينکه برخي ناهنجاري ها به سبب تکرار به صورت عرف درآمده است، ادامه داد؛ «کار تاکنون بيشتر ارشادي بوده و البته برخي افراد درصدد مقابله و ايستادگي در برابر تذکرات ارشادي بوده اند که طبيعتاً بايد با اين افراد برخورد قضايي و انتظامي شود.»به گفته سالارکيا زمان مشخصي براي طرح امنيت اجتماعي تعيين نشده و اين طرح فعلاً استمرار دارد.

 

 

 

 

 

شایق: برخی بدحجاب‌ها مزد بگیر هستند

خبرگزاري انتخاب

شنبه 29 اردیبهشت 1386-19 می 2007

نماینده مردم تبریز با ابراز رضایت و استقبال از طرح در دست اجرای نیروی انتظامی برای برخورد با «مردان بدحجاب» گفت: به نظر من باید با هرکسی که آرامش عمومی را سلب می‌کند و امنیت جامعه را به خطر می‌اندازد برخورد کرد، حتی باید با مردانی که بی‌دلیل در خیابان‌ها جلوی پای خانم‌ها بوق میزنند نیز برخورد شود.

عشرت شایق در گفتگو با آفتاب با اشاره به مشخص شدن مصادیق بدحجابی آقایان افزود: خودنمایی برای انسان‌ها به ویژه برای آقایان که باید زبان زد همه باشند امری بسیار نامناسب است و باید با تمام افرادی که آرامش جامعه را سلب می‌کنند برخورد قاطعانه صورت گیرد.

وی زنان بد حجاب را به دو دسته تقسیم کرد و گفت: برخی از خانم‌های بدحجاب قصد و غرضی ندارند اما برخی دیگر مزدبگیر هستند یعنی پول می‌گیرند تا در خیابان بچرخند و فحشا را تبلیغ کنند. لباس آنان به قدری تنگ است که آدم فکر می‌کند تنگی نفس می‌گیرند و برخی دیگر گویی چوب به موهایشان می‌بندند چرا که موهایشان نیم متر آن طرف‌تر از خودشان است.

وی افزود: اگر هر کس با خود و خدای خود لحظه‌ای خلوت کند متوجه می‌شود که باید از نیروی انتظامی متشکر باشد. حال برخی می‌گویند که کار فرهنگی باید صورت بگیرد، سئوال این است که چه کسی باید کار فرهنگی بکند؟ کار فرهنگی چگونه باید انجام شود؟ آیا متولیان فرهنگ کشور تا کنون خواب بوده‌اند؟ به نظر من در این‌گونه موارد هیچ‌گاه معجزه نمی‌شود. وقتی مسئولین فرهنگی ما ضعف دارند نیروی انتظامی هم بنشیند تا برخی از خواب بیدار شوند و هر وقت خواستند کار فرهنگی انجام بدهند؟ باید از نیروی انتظامی تشکر کرد که خود را جلو انداخته و جور دیگران را میکشد.

عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی در ادامه با بیان این‌که جامعه به آرامش نیاز دارد گفت: اگر به آمار دستگیر شدگان نگاهی اندازیم می‌بینیم که آمار سنگینی نیست. مهم آن است که حرکتی آغاز شود تا برخی فکر نکنند که جامعه به حال خویش رها شده و هر کس با هرچه دلش می‌خواهد می‌تواند بیرون آید.

شایق معابر عمومی و خیابان‌ها را متعلق به تمام مردم دانست و افزود: این تعداد اندک و قلیل نباید در جامعه بچرخند و خودنمایی کنند چرا که خیابان برای همه مردم است و همه باید در آن احساس آرامش کنند. اگر هم تا کنون برخوردی صورت نگرفته به دلیل کوتاهی مسئولین بوده است.

این نماینده مجلس افزود: ما انتظار داریم که فاز بعدی نیروی انتظامی برخورد با لانه‌های فساد باشد چرا که آنان دلیل اصلی بدحجابی محسوب می‌شوند. این لانه‌های فساد لانه مانند عنکبوت هستند، عنکبوتی که سمی است و سم خود را در تمام جامعه پخش می‌کند. وی با بیان این‌ نظر که «جامعه ما با یک جنگ فرهنگی تمام عیار روبه‌رو است» گفت: دشمن نظام از طریق شکستن قبح گناه برای جوانان ما وارد میدان جنگ شده و می‌خواهد غیرت را از جوانان این سرزمین بگیرد اما ایران یک کشور مسلمان است و نباید به دام آنان گرفتار گردد.

وی با بیان این‌که تمامی کشورها قوانین خاص خود را دارند گفت: من اخیرا در یک اجلاسی بودم و یک زن انگلیسی از من در مورد برخورد با بدحجابی زنان سوال کرد و من نیز در جواب وی گفتم که شما در زمان جنگ تحمیلی حامی صدام بودید و هزاران زن را بی‌سرپناه و داغدار کردید حال هنگامی که جواب دادید پاسختان را میدهم! زنان سردشتی ما شوهران و پسران و برادران خویش را از دست داده‌اند مگر آنان زن نیستند که اکنون دم از حقوق بشر میزنید و می‌گویید چرا؟ شما باید جواب دهید که چرا به زنان عراقی تعرض می‌کنید و به چه حقی می‌خواهید کشور ما را از لحاظ فرهنگی استحاله کنید!

 

 

اظهارات جالب خاتمی در مورد وضع زنان در ايران

خبرگزاري انتخاب

دوشنبه 24 اردیبهشت 1386-14 می 2007

 خاتمي گفت : زنان در ايران مي توانند رانندگي کنند ،در حاليکه در يکي از کشورهاي همسايه که اتفاقا خيلي هم با امريکا دوست مي باشد ، زنان هنوز نتوانسته اند گواهي نامه رانندگي بگيرند. در مدارس علميه ما زنان هم تحصيل مي کنند، من خودم در زمان رياست جمهوري دو زن را در مقامهاي دولتي انتصاب كردم . خلاصه کلام اينکه پيشرفتهاي بزرگي بدست اورده ايم.

خبرگزاري انتخاب : به عقيده خاتمي اوضاع زنان در ايران بهتر از زنان عراقي است و در ايران قدمهاي قابل توجهي در اين زمينه برداشته شده است.

به گزارش خبرگزاری انتخاب به نقل از پايگاه اطلاع رساني خبرگزاري رسمي ايتاليا " انسا " ، سید محمد خاتمي در سخنراني خود در دانشگاه اودينه در ايتاليا از وضع زنان در ايران دفاع کرد.

رييس جمهور سابق ايران بر نقش شايسته و غير قابل بحث انقلاب اسلامي در احقاق حقوق زنان تاکيد کرد و گفت : همراه با انقلاب اسلامي ، زنان به پيشرفتهاي بزرگي دست پيدا کردند ، اما هنوز کافي نيست. در ساليکه من به رياست جمهوري ايران رسيدم ، هفتاد هزار زن در دانشگاه تحصيل ميک ردند ، در حاليکه امروزه دو ميليون و هفتصد هزار دانشجو و محصل زن داريم. در سال 1998 زناني که در رده هاي مديريتي فعاليت مي کردند ، کمي بيش از سه درصد کل را تشکيل ميدادند ، اما امروزه شانزده درصد مشاغل مديريتي ايران در دست زنان است. خلاصه اينکه زنان ايران قدمهاي قابل توجهي برداشته اند.

خاتمي در ميان سخنانش گفت : زنان در ايران مي توانند رانندگي کنند ،در حاليکه در يکي از کشورهاي همسايه که اتفاقا خيلي هم با امريکا دوست مي باشد ، زنان هنوز نتوانسته اند گواهي نامه رانندگي بگيرند. در مدارس علميه ما زنان هم تحصيل مي کنند، من خودم در زمان رياست جمهوري دو زن را در مقامهاي دولتي انتصاب كردم . خلاصه کلام اينکه پيشرفتهاي بزرگي بدست اورده ايم.

 

 

امام‌جمعه مشهد: مگر آمريکا با مذاکره از خوي استكباري خود دست بر‌مي‌دارد؟

اگر زنان و جوانان ما حجاب و عفاف را رعايت کنند، آقايي ما در جهان بيشتر مي‌شود

امام جمعه مشهد گفت: ايران اگر مذاکره نکند نمي‌تواند حق مردم عراق را از آمريکاي جنايتکار بگيرد و اگر مذاکره کند به آمريکا مشروعيت بخشيده و در نتيجه حيثيت استکبارستيزي خود را از دست مي‌دهد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، حجت‌الاسلام و المسلمين سيد احمد علم‌الهدي در خطبه‌هاي نماز جمعه اين هفته مشهد، افزود: اين مشکل توسط مقام معظم رهبري حل شد که بيان فرمودند که اين مذاکره در ارتباط با مشکلات ما نيست، استکبارستيزي يک اصل است و مقابله با آمريکا از اصول انقلابي و اسلامي ماست.

وي گفت: مقام معظم رهبري به مسئولان مذاکره کننده گفتند کساني که عامل اجراي اين مذاکره هستند از طرف ملت مسئولند که بر سر آمريکا داد بزنند.

امام جمعه مشهد ضمن انتقاد از کساني که اين مذاکره را يک فرصت مي‌دانند، اظهار داشت: مشکل ما استکبارستيزي و مشکل آمريکا استکبارگري است. مگر آمريکا با مذاکره از خوي استكباري خود دست بر‌مي‌دارد؟

علم‌الهدي افزود: اگر به اصول انقلاب در همه مقاطع پايبند باشيم عزت و اقتدار ما روز به روز بيشتر مي‌شود و ما آقاتر مي‌شويم.

به گزارش ايسنا، امام‌جمعه مشهد با اشاره به نشست شرم‌الشيخ گفت: آمريکا مي‌خواست در اين نشست با قدرت تبليغاتي خود بگويد که ايران ديگر بعد از 28 سال از انقلاب روحيه استکبارستيزي خود را از دست داده و دست در دست آمريکا داده است.

وي افزود: براي اين منظور برنامه‌ريزي خيلي دقيق شده بود تا جايي که روز اول نشست وزير خارجه مصر به خبرنگاران گفت که امشب دوربين‌ها را آماده انعكاس مذاکره ايران و آمريکا و برنامه آشتي اين دو کشور را مخابره کنيد. وي در يک جلسه خصوصي ضيافت شام، صندلي وزير امور خارجه ايران را در مقابل صندلي وزير امور خارجه آمريکا قرار داد تا در يک رويارويي باب مذاکره باز شود و در صحنه به وجود آمده، بلندگوهاي تبليغاتي اعلام آشتي کنند.

امام جمعه مشهد گفت: اجراي يک برنامه ساده تقوا و ترک گناه از سوي وزير باتقواي امور خارجه، همه نقشه‌ها را نقش برآب کرد. چرا كه در اعتراض به حضور زن نيمه‌عريان كه مشغول نواختن ويولون بود، مجلس را ترك كرد.

امام جمعه مشهد افزود: اين کار باعث شد که آمريکا مجبور شود نامه بنويسد و رسما تقاضاي ملاقات کند.

به گزارش ايسنا، حجت‌الاسلام علم‌الهدي ادامه داد: اگر زنان ما حجاب و جوانان ما عفاف را رعايت کنند و مردم ارزش‌گرايي را قدرت بدانند، عزت‌ها افزايش مي‌يابد و آقايي ما در جهان بيشتر مي‌شود و يادمان باشد که سعادت اخروي بهتر است.

امام جمعه مشهد با بيان اينكه "روحانيت پاسخگوي نياز روز جامعه است"، با اشاره به سفر مقام معظم رهبري به مشهد، تاكيد كرد: روحانيت از گذشته تا حال پاسخگوي نياز روز جامعه است.

 

 

آيت الله العظمي صافي گلپايگاني:

حجاب از امتيازات جوامع اسلامي است

خبرگزاری انتخاب

دوشنبه 24 اردیبهشت 1386-14 می 2007

زنان جامعه بدانند آنچه اسلام در مورد حجاب مطرح کرده براي حفظ شخصيت خودشان است

آيت الله العظمي صافي گلپايگاني گفت: حجاب از شاخصه‌ها و امتيازات جوامع اسلامي نسبت به ديگر ملل است.

به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيت الله العظمي صافي گلپايگاني در ديدار مسوولان برگزاري" هم انديشي حجاب، مسووليت‌ها و اختيارات دولت اسلامي" حجاب را نشان دهنده هويت و شخصيت اجتماعي زنان مسلمان دانست و افزود: غرب در جريان حرکت استعماري خود، همواره در پي کم اهميت نشان دادن آن است.

وي حجاب را از ضروريات دين و از مسايل جامع الاطرافي دانست که در اسلام بر آن تاکيد شده است و ادامه داد: يکي از شاخصه‌ها و امتيازات جوامع اسلامي در برابر ديگر ملل حجاب و گسترش فرهنگ آن و عدم اختلاط بين زن و مرد به شيوه غربي آن است.

اين مرجع تقليد به وضعيت حجاب در قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: هرچند امروز برخي بدحجابي‌ها در جامعه ديده مي‌شود اما اين وضعيت با قبل از پيروزي انقلاب قابل مقايسه نيست، با اين وجود نبايد نسبت به توطئه غرب در رواج بدحجابي در جامعه اسلامي غفلت کنيم.

صافي گلپايگاني با بيان اين‌که غرب از يک قرن اخير در کشورهاي اسلامي همچون ترکيه، مصر، افغانستان، ايران و غيره با ترويج فرهنگ بي‌حجابي در صدد نفوذ خود بوده است، گفت: غرب مي‌داند تا به اين ضرورت ديني حمله نکند، نمي‌تواند در ميان ملل اسلامي نفوذ کند.

وي حفظ شخصيت اسلامي را وابسته به حجاب دانست و افزود: امروز اگر حجاب ناديده گرفته شود شخصيت و هويت جامعه اسلامي مخدوش مي‌شود.

اين مرجع تقليد خواستار نهادينه کردن حجاب در جامعه شد و افزود: زنان جامعه ما بايد بدانند آنچه اسلام در مورد حجاب مطرح کرده براي حفظ شخصيت خودشان است.

وي با اشاره به حضور زنان در فعاليت‌هاي اجتماعي گفت: زنان بايد با يک حجاب اسلامي در ادارات حاضر شوند.

صافي گلپايگاني بر نقش صدا و سيما و رسانه‌ها در ترويج فرهنگ عفاف و حجاب تاکيد کرد.

 

 

 

زنان «غور» به زور همسرانشان به دام اعتياد مي‌افتند

خبرگزاري دانشجويان ايران

دوشنبه 24 اردیبهشت 1386-14 می 2007

رييس شوراي زنان استان غور افغانستان:

مرگ و مير زنان به دليل مصرف اجباري مواد مخدر افزايش يافته است

مردان معتاد در استان «غور» افغانستان زنان خود را وادار به استعمال مواد مخدر مي‌كنند.

به گزارش خبرنگار «اجتماعي»‌ ايسنا خبرگزاري باختر به نقل از سوسن يزداني، رييس شوراي زنان استان غور نوشت: ميزان مرگ و مير زنان در استان غور به دليل استعمال اجباري مواد مخدر زياد شده و بدنبال آن اطفال شيرخوار اين استان نيز مبتلا به سوء‌تغذيه شده‌اند.

وي دليل عمده اين امر را فقر فرهنگي، بيسوادي، خشونت عليه زنان، کشت خشخاش و نبود امکانات پزشكي در اين استان ذکر كرد.

وي افزود: به تازگي سه کلينيک پزشكي براي رفع مشکلات بهداشتي و مداواي بيماران در سه شهر استان غور راه‌اندازي شده است، اما اين تعداد جوابگوي نياز اين استان نيست.

رييس شوراي زنان استان غور گفت: خشونت عليه زنان، ازدواجهاي اجباري و زودتر از موعد در اين استان، آمار بالايي دارد و مراجع قضايي نيز در اين زمينه توجه لازم را نكرده‌اند و زنان نيز با نااميدي از دروازه‌هاي قضايي اقدام به خودکشي و خودسوزي مي‌كنند.

وي افزود: کميته محو خشونت، به رياست شاه عبدالاحد افضلي، استاندار غور، اخيراً تأسيس شده و در ماه اول سال جاري، بيست مورد خانوادگي براي رسيدگي به اين کميته مراجعه كرده‌اند.

يزداني از دولت و مراجع قضايي استان غور خواست تا در رابطه با گزارشهاي زنان اين استان توجه بيشتري كنند تا بعد از اين از خودسوزي و خودکشي زنان استان جلوگيري شود.

 

 

رييس حزب دموكرات لبنان:

در لبنان قوه قضاييه قوانين كلي دارد

در بحث ازدواج، طلاق و ارث طايفه‌هاي اسلامي ‌و مسيحي دادگاه خاص خود را دارند

ایسنا

سه شنبه 25 اردیبهشت 1386-15 می 2007

امير طلال ارسلان - وزير خارج سابق لبنان و رييس حزب دموكرات لبنان در ديدار با رييس مجلس شوراي اسلامي ‌از خدمات سياسي ايران و مقاومت ملي و اسلامي‌ لبنان تشكر كرد.

به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين جلسه رييس حزب دموكراتيك لبنان و حدادعادل به بررسي امور منطقه و به طور اخذ امور لبنان پرداختند و بر حفظ آرامش داخلي لبنان و استقلال تماميت عرضي و آزادي اين كشور تاكيد شد.

امير طلال ارسلان بعد از انجام ديدار با ر&