برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در اردیبهشت ۱۳۹۷

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

جنبشهای اعتراضی ارتش بیشماران

در ماه گذشته اعتراض به اخراج از کار و بیکاری سبب اعتراضهای گوناگون شد. بیکاری از جمله یکی از مهمترین مسایلی است که ملیونها ایرانی با آن درگیر هستند. لازمه جل مساله اشتغال اختصاص دادن بودجه کافی و سرمایه گذاری موثر در صنعت، کشاورزی و خدمات است. وقتی رژیم برای بجران فاجعه بار آب بودجه کافی اختصاص نمی دهد و درآمدهای کشور را صرف سرکوب، صدور ارتجاع و بنیادگرایی، توسعه و تقویت نهادهای مبلغ ارتجاع و خرافات و اختلاس و چپاول می کند، نتیجه آن اضافه شدن روزانه به لشگر بیکاران می شود.

خبرگزاری حکومتی ایسنا در روز ۲۲ اردیبهشت امسال از قول دبیرِ خانه کشاورز شهرستان چابهار اعلام کرد که: براثر خشکسالیهای پی درپی، بیش از ۸ هزار کشاورز چابهاری در منطقه باهوکلات بیکار شده اند.

یک مجلس نشین به نام رسول خضری اعتراف می کند که دوازده میلیون جوان مجرد و در سن ازدواج در کشور وجود دارد که هنوز تمهیدات لازم برای اشتغال و ازدواج آنان اندیشیده نشده است و حضور این تعداد جوان بیکار و در سن ازدواج به مثابه بمب اتم و ابرچالشی بسیار بزرگ برای کشور محسوب می شود. (یورونیوز، ۲۴ اردیبهشت)

مساله خصوصی سازیها نیز یکی از مواردی است که به طور مداوم موجب اعتراض نیروهای کار می شود. در ماه گذشته سازمان خصوصی سازی ۱۰۰ درصد سهام شرکت ماشین سازی تبریز را به همراه املاک واقع در منطقه ایل گلی این شهر، به وکالت از سوی صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد به بخش خصوصی واقعی واگذار کرد. (اقتصاد نیوز، ۲۶ اردیبهشت)

در ماه گذشته اعتراضهای کشاورزان هم ادامه پیدا کرد. روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، کشاورزان سلطان ‌آباد رامهرز واقع در استان خوزستان که به عدم خرید محصول گندم توسط جهاد کشاورزی اعتراض داشتند، جاده رامهرمز‌- بهبهان را بستند.

روز شنبه ۱۷ اردیبهشت، کشاورزان نقده در اعتراض به خودداری رژیم از تحویل پول محصولات شان، کارخانه قند این شهر را بستند.

موضوع بحران آب نیز یکی از مهمترین مسایلی است که مردم و به ویژه کشاورزان با آن درگیر هستند.

محمد مهدی مروج الشریعه، استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد: «در حال حاضر بیش از ۴۸۵ روستای خراسان جنوبی یک قطره آب آشامیدنی ندارند و با تانکر آب خوردن مردم تامین می‌شود.» (بی بی سی به نقل از ایسنا)

در جریان اعتراضهای چند روزه برنج کاران استان خوزستان معلوم شد که این استان دارای ۷۰ هزار هکتار زمین زیر کشت برنج است که از هر هکتار حدود چهار تن شلتوک برداشت می شود. هر هکتار زمین زیر کشت برنج برای پنج نفر اشتغال ایجاد کرده از این رو ممنوعیت کشت باعث بیکاری ۳۵۰ هزار نفر خواهد شد.

طبق آمار رسمی استان خوزستان از لحاظ کشت و تولید برنج بعد از استانهای گیلان و مازندران، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است و شوش، شوشتر، اهواز، ایذه، باغملک و دشت آزادگان  از عمده شهرستان های برنج خیز استان هستند.

موضوع بی کاری، خصوصی سازیها، بحران آب و عدم پرداخت دستمزدها و یا پرداخت با تاخیر آن از مهمترین مسایلی است که موجب حرکت ارتش بی شماران می شود. برخی از این حرکتهای اعتراضی به قرار زیر است:

 

۱۹۱ حرکت اعتراضی

*روز شنبه اول اردیبهشت، کارگران کارخانه فولاد ارومیه در ادامه اعتراضهای دامنه دارشان، سفره خالی مقابل مقابل استانداری آذربایجان ‌غربی پهن کردند. به گزارش اروم نیوز، اکنون یک سال از وعده ‌های رنگارنگ مسئولان در خصوص پرداخت معوقات  کارگران می‌گذرد. در این تجمع کارگران گروه فولاد علاوه بر نوشته همیشگی که در مقابل ساختمان استانداری به نمایش عموم گذاردند، سفره ‌ای را در کنار خیابان پهن کردند که نشانگر خالی بودن دستان آنها و نیز نبود مایحتاج اولیه زندگی برای گذران روزگار است.

 

*روز شنبه اول اردیبهشت، کارگران اخراجی فاز ۱۹کنگان با تجمع مقابل درهای ورودی و جلوگیری از هر گونه رفت و آمد به داخل فاز، اعتراض خود را نسبت به بیکارشدن به نمایش گذاشتند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: با اعلام عدم تمدید قرارداد سال ۹۷ پیمانکار  توسط کارفرما (شرکت POMC – شرکت بهره ‌برداری و مدیریت پتروپارس)، این شرکت با تمامی کارگران بخش حراست خود در فاز ۱۹ تسویه کرده است.

 

*روز شنبه اول اردیبهشت، برای پنجمین روز متوالی، کارگران سد کانی سیب پیرانشهر در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان به اعتصاب ادامه دادند. به گزارش هِنگاوا، یکی از کارگران مشغول به کار در این پروژە کە نخواست نامش فاش شود،گفت: اعتصاب کنندگان بیش از ۸۰ نفرند که بیشتر آنان رانندگان ماشین ‌آلات و ادوات سنگین هستند.

 

*به گزارش کن نیوز، روز شنبه اول اردیبهشت، خانواده های جانباختگان پرواز تهران-یاسوج در اعتراض به کندی عمل تجسس پیکرهای عزیزان شان مقابل ستاد مدیریت بحران کشور تجمع کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲ اردیبهشت، جمعی از کارگران شرکتی استان کرمانشاه (شهرداری، کشتارگاه ها، آبفا و....) در اعتراض به دستور العمل ابلاغی سازمان بازرسی مبنی بر تبدیل نیروهای شرکتی به روز مزد، مقابل داستانداری تجمع کردند.

به گزارش مرصاد، حدود ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از نیروهای شرکتی در کرمانشاه وجود دارد که با احتساب خانواده های شان شمار آنان به ۲۰ هزار نفر خواهد رسید، البته نیروهای شرکتی عمدتاً در شهرداری، کشتارگاهها و آبفا مشغول کار هستند.

 

*روز یکشنبه ۲ اردیبهشت، کارگران اخراجی کارخانه پرده سازی اطلس پود واقع در تبریز، كیلومتر ۵ جاده تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تبریز بیدار، صدقی نسب مدیر عامل شرکت با تایید اخراج تعدادی از کارگران این کارخانه گفت:در سالهای گذشته به دلیل اتخاذ سیاستهای غلط، افزایش جنس قاچاق، افزایش نرخ ارز و تحریمها و بالا بودن نرخ سود بانکی، واحد های تولیدی با کاهش ظرفیت تولید به حیات خود ادامه دادند تا جایی که کارخانه اطلس پود با سابقه ۶۷ ساله در صنعت پرده و دکورااسیون داخلی با ۳۰ درصد به فعالیت خود ادامه می دهد.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲ اردیبهشت، جمعی از کارگران بازنشسته معدن زغال سنگ البرز غربی در دومین روز اعتراض شان درتهران نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل ساختمان ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان معدن زغال سنگ البرز غربی در استان گیلان که خواستار وصول مطالبات محقق نشده بازنشستگی خود هستند، گفتند: تصویب نامه هیات وزیران که به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی برای محاسبه ایام مقرری بگیری دوران بیکاریشان در زمان بازنشستگی تنظیم شده، اجرا نشده و بدین ترتیب میزان دریافتی بازنشستگی این کارگران که از حدود یک سال قبل بر مبنای آخرین دستمزد انجام شده‌، کفاف زندگی آنها را نمی ‌دهد.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲ اردیبهشت، بازنشستگان  بانک ملی  در اعتراض به عدم همسان سازی حقوق و برای بازگشایی کانون بازنشستگان دست به تجمع مقابل شعبه مرکزی این بانک زدند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان معترض خواهان حق و حقوق تضییع شده خود شدند.

 

*روز یکشنبه ۲ اردیبهشت، کارکنان رسمی صنعت نفت به دلیل اعتراض به اجرایی نشدن قانون معیشتی ماده ۱۰، برقراری تعدیل مدرک تحصیلی، موضوع بهداشت و درمان و نیز سنوات بازنشستگی کارکنان،  دست به تجمع اعتراضی مقابل ساختمان اصلی وزارت نفت زدند. به اتحاد، بیش از دوسال است که کارکنان رسمی صنعت نفت خواهان پیگیری و اجرای موارد فوق هستند.

 

*روز یکشنبه ۲ اردیبهشت، کارگران فضای سبز شهرداری حمیدیه و نیروهای پیمانکاری حراست پالایشگاه بید بلند ۲ (خلیج فارس)، با تجمعهای جداگانه مطالبات خود را خواستار شدند. به گزارش ایرنا، فرماندار حمیدیه در این رابطه گفت: مطالبات کارگران پیمانی فضای سبز شهرداری حمیدیه که با فروردین ٩٧، پنج ماه حقوق معوقه را شامل می شود، مطالبات به حقی است که این شهرداری به دلیل ارزش افزوده پایین نتوانسته آن را پرداخت کند. روز دوشنبه ۳ اردیبهشت، برای دومین روز متوالی، کارگران شهرداری حمیدیه مقابل شهرداری تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه ۳ اردیبهشت، برای سومین روز متوالی، کشاورزان شهرهای ویس و ملاثانی در استان خوزستان در اعتراض به عدم تامین حقابه مقابل فرمانداری باوی تجمع کردند. به گزارش ایرنا، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان باوی گفت: این کشاورزان که زمینهای خود را به زیر کشت بامیه برده اند، نسبت به تامین نشدن حقابه کشت بامیه اعتراض دارند. ۱۳ هزار هکتار زمین در زیر شبکه آبیاری شمال شرق اهواز وجود دارد که بیشتر به کشت گندم، کلزا و جو، سبزیجات و صیفی جات اختصاص می یابد. شبکه آبیاری شمال شرق اهواز شامل مناطق ویس، ملاثانی، سلامات و ابو فاضل است. باوی در سال ۸۹ از شهرستان اهواز جدا و با مرکزیت شهر ملاثانی و متشکل از دو بخش مرکزی و ویس به شهرستان تبدیل شد.

 

*روز دوشنبه ۳ اردیبهشت، جمعی از کشاورزان اردستان در اعتراض به عملیات حفاری چاه آب در منطقه دست به  تجمع زده و خواستار جلوگیری از حفرچاه شدند و نسبت به عواقب تداوم حفرچاه و انتقال آب از آن هشدار دادند. به گزارش ایسنا، یکی از کشاورزان اردستان گفت: از مسئولان شهرستان درخواست داریم چاهی که برای آب در حال حفر است را پلمب کنند، چرا که با این اقدام کشاورزانی که در محله "مون" از آب قنات استفاده می‌ کنند کاملا بی ‌آب می‌شوند.

 

*به گزارش تاکستان نیوز، روز دوشنبه ۳ اردیبهشت، کارگران کارخانه سیستمهای صنعتی تاکستان، تولید کننده مخازن نفتی و گازی واقع در کیلومتر دو جاده تاکستان - قزوین در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه، عیدی و مطالبات دیگر دست به اعتصاب غذا زدند و در داخل این واحد تولیدی تحصن کردند و شب را به سحر رساندند و روز سه شنبه ۴ اردیبهشت به تجمع شان ادامه دادند.

 

*دوشنبه شب ۳ اردیبهشت، کشاورزان گوجه کار جنوب کرمان در اعتراض به افت شدید قیمت محصولات، گوجه های شان را مقابل دفتر نماینده حکومتی مجلس خالی کردند. به گزارش رودبار ما، اعتراض کشاورزان به بی توجهی نماینده مجلس و دولت به نابسامانی بازار در جنوب کرمان و ضرر کشاورزان موجب شده است که کشاورزان به نشانه ی اعتراض محصولات خود را جلوی دفتر احمد حمزه نماینده حکومتی مجلس از پنج شهرستان جنوبی استان کرمان تخلیه کنند تا شاید صدای آنان به جایی برسد.

 

*روز سه شنبه ۴ اردیبهشت، رانندگان کامیون در اعتراض به افزایش نرخ هزینه مراکز ضدعفونی و محدودیت جدید میزان بارگیری برای دو روز متوالی در پایانه بندر امام تجمع کردند. به گزارش تسنیم، معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان درباره تجمع دو روزه کامیون‌داران گفت: رانندگان معتقدند به دلیل افزایش نرخ خدمات مراکز ضد عفونی کننده کامیونها و محدودیت جدیدی که توسط وزارت راه و شهرسازی مبنی بر کاهش سقف مجاز بارگیری خودروهای سنگین (تریلی، کامیون) ایجاد شده، کرایه‌ های حمل بار خودروهای سنگین نیز افزایش یابد.

 

*اعتراض رانندگان آژانس تهران  نسبت به  نرخ جدید آرم طرح ترافیک مقابل  شورای شهر که از روز سه شنبه ۲۸ فروردین آغاز شد، از روز شنبه ۱ اردیبهشت تا روز سه شنبه ۴ اردیبهشت دامنه اش به رانندگان وانت‌ بار‌ها و پیکهای موتوری هم کشیده شده است. به گزارش ایلنا، در طرح جدید ترافیک وانت‌ بار‌ها باید ۴ میلیون تومان برای دریافت طرح پرداخت کنند که این موضوع منجر به اعتراض اعضای این اتحادیه شده و در مصاحبه با رسانه ‌ها اعلام کردند این افزایش قیمت هیچ منطقی ندارد.

 

*روز سه شنبه ۴ اردیبهشت، جمعی از اهالی بندر ماهشهر در پی انتشار خبر یک مورد کودک آزاری در شهرک طالقانی این شهرستان ، دست به تجمع اعتراضی مقابل دادگستری این شهر زدند. به گزارش ایرنا، سه دختربچه حدود ۱۲و ۹ و ۶ساله در منزل شخصی خانواده در حیاط خانه حبس شده و توسط پدر و نامادری خود مورد آزار و اذیت و ضرب و جرح قرار می گرفتند.

 

*روز سه شنبه ۴ اردیبهشت، کارگران خدمات شهری شهرداری منطقه ۹ مشهد به همراه خانواده‌های شان در اعتراض به اخراج از کار مقابل شرکت خدمات شهری اطلس پاک تجمع کردند و خواستار بازگشت به کار شدند. به گزارش شهرآرا، یکی از کارگران اخراجی گفت: بعضی مسئولان می‌ گویند مدیریت شهری و مجموعه شهرداری به هیچ وجه راغب به این تعدیل نبوده‌ و اتفاقا جزو اولویتهای آخر بوده که این اتفاق بیفتد.

 

*روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت، کارگران نانواییهای قم در اعتراض به عدم افزایش حقوق طی ۷ سال گذشته و شرایط سخت کاری مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش تسنیم، تورم بالا در سطح جامعه و عدم افزایش نرخ حقوق کارگران واحدهای تولید نان در هفت سال اخیر از جمله مهم ‌ترین دلایل اعتراض این کارگران است.

 

*روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت، جمعی از بازنشستگان بانکهای دولتی (بانکهای صادرات، رفاه، ملی و سپه) در اعتراض به عدم همسان سازی حقوق دست به تجمع مقابل صندوق بازشستگی کارکنان بانکها واقع در تهران، خیابان عباسپور - بعد از تقاطع شهید همت- نرسیده به خیابان برزیل زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان خواستار ترمیم حقوق و همسان شدن حقوق بازنشستگی با حقوق کارمندان دولت هستند.

 

*روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت، اهالی روستای ابوهاون (از توابع شهرستان باوی) در اعتراض به نداشتن آب و برق مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از اهالی درگفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: این روستا از داشتن آب شرب و برق محروم بوده و مردم آب شرب خود را از چاه تامین می کنند. وی که خواست نامش در خبر ذکر نشود گفت: در این روستا برق وجود ندارد و این درحالی است که پایه های برق از یک کیلومتری این روستا عبور می کند.

 

*روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت، رانندگان تاکسی خطوط شهری سلماس مقابل سازمان تاکسیرانی و حمل و نقل عمومی سلماس تجمع اعتراضی برپا داشتند. به گزارش ایسنا، تجمع رانندگان تاکسی شهری در ارتباط با اضافه نمودن تعدادی تاکسی به ناوگان شهری است. درحال حاضر ۴۰۳ دستگاه تاکسی سواری در خطوط شهر سلماس فعال هستند که حدود ۳۰ درصدشان فرسوده است و باید نوسازی شود.

 

*روز شنبه ۸ اردیبهشت، تعدادی از کامیون داران در جایگاه سوخت جلگه چاه هاشم دلگان تجمع کردند. به گزارش عصر هامون، علت این تجمع کمبود سهمیه به منظور سوخت گیری است که باید صاحبان و رانندگان این خودروهای سنگین برای روز بعد درجایگاه سوخت جلگه چاه هاشم دلگان منتظر باشند. این انتظار در حالی است که محصول بار شده در این کامیون ها هر لحظه در معرض نابودی قرار دارند و کسی پاسخگوی رانندگان نیست.

 

*روز شنبه ۸ اردیبهشت، کارگران نورد لوله صفا پس از اعتصاب چند روز پیش خود و پس از آن تعطیلی کارخانه، برای معوقات چندین ساله خود دست به اعتصاب زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران نورد لوله صفا سالهاست برای حقوقهای معوقه، عدم پرداخت حق بیمه و دیگر مطالبات خود با کارفرمای شرکت درگیرند و به خاطر همین مطالبات بارها اقدام به اعتصاب و تجمع کرده اند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲ اردیبهشت، کارگران شاغل و اخراجی کارخانه فولاد قزوین در اعتراض به اخراج تعدادی از کارگران دست به تجمع مقابل فرمانداری تاکستان زدند.

به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض کارخانه فولاد قزوین گفت: از بامداد روز گذشته مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی از ورود حدود ۱۰۰ نفر از همکارانمان به محل کارشان با دست‌ کم سه ماه معوقات مزدی و بیمه ‌ای خودداری می ‌کنند.

روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت، کارگران کارخانه فولاد قزوین در اعتراض شان نسبت به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی مقابل استانداری و دادگستری قزوین تجمع کردند.

روز پنج شنبه ۶ اردیبهشت، این کارگران دست به تجمع مقابل دفتر نماینده حکومتی مجلس از تاکستان زدند.

بامداد روزشنبه ۸ اردیبهشت، کارگران فولاد قزوین مقابل کارخانه چادر زدند.

 

*روز یکشنبه ۹ اردیبهشت، کارگران پیمانکاری فازهای ۲و۳ پتروشیمی ایلام که درآستانه بیکاری قرار دارند و متقاضیان کار شهر چوار برای هفتمین روز مقابل مجتمع تجمع کردند. به گزارش قدس آنلاین، مدیرعامل پتروشیمی ایلام گفت: فازهای ۲ و ۳ پتروشیمی ایلام شامل واحدهای الفین و گوگرد زدایی در مراحل پایانی کار قرار گرفته و بزودی کار اجرایی آن تمام شده و امسال به مدار تولید افزوده می شوند.

 

*روز یکشنبه ۹ اردیبهشت، کارگران پستهای فشار قوی برق سراسرکشور در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی برای باری دیگر مقابل وزارت نیرو تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع کنندگان گفت:در دوران وزارت قبل، بخشنامه‌ ی تبدیل وضعیت ما از «قرارداد کار معین» به «کارگر دائم» صادر شد اما علیرغم گذشت ماهها، هنوز این ابلاغیه اجرایی نشده ‌است.

 

*روز یکشنبه ۹ اردیبهشت، درآستانه روز جهانی کارگر، جمعی از کارگران بیکار شده مجتمع کشت و صنعت مهاباد به همراه خانواده های خود در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مقابل دفترکارفرما اجتماع کردند. به گزارش اروم نیوز، واگذاری این مجتمع به بخش خصوصی مشکلات زیادی را به وجود آورده است. به گفته کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد از سال ۸۶  که مالکیت آن به بخش خصوصی واگذار شد، مشکلات این مجتمع به تدریج شروع شده و بارها حقوق و حق بیمه کارکنان و  مطالبات مرغداران نیز به تعویق افتاده است.

 

*سحرگاه روز شنبه ۸ اردیبهشت، کارگران اخراجی روغن نباتی کشت و صنعت شمال در ادامه اعتراض دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و برای بازگشت به کار، دست به تجمع مقابل مجتمع زدند. به گزارش بلاغ، کارگران اخراج شده از اول فروردین با تجمع و جلسات پی در پی در فرمانداری سورک، استانداری، اداره کار و تعاون اجتماعی و شرکت کشت و صنعت شمال هنوز به نتیجه نرسیدند و همچنان بیکار هستند.

روز یکشنبه ۹ اردیبهشت، برای دومین روز متوالی، کارگران اخراجی کارخانجات روغن نباتی کشت و صنعت شمال مقابل درب بسته مجتمع تجمع کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲ اردیبهشت، همزمان با برگزاری پنجاه و هفتمین جلسه شورای حکومتی شهر تهران، جمعی از کارگران اخراجی شهرداری تهران مقابل ساختمان این شورا تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان با سردادن شعارهایی و حمل پلاکاردهایی ازجمله: «شهرداری تعدیل می‌کند، شورا حمایت می‌کند»، «تعدیل یا تبعیض» و « ما ژن خوب نداریم» اعتراض شان را به نمایش گذاشتند و خواستار بازگشت به کارشدند.

روز یکشنبه ۹ اردیبهشت، برای دومین بار در ماه جاری، کارگران اخراجی شهرداری تهران دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهر زدند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۹ اردیبهشت، کارگران سهامدار معدن کرمیت اسفندقه که صاحب ۳۲ درصد از سهام این واحد تولیدی هستند، در اعتراض به ناروشنی وضعیت سهام شان مقابل ساختمان فرمانداری ارزوئیه در استان کرمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این گروه از کارگران گفتند: صندوق بازنشستگی فولاد و شرکت صنعتی معدنی امیر که به ترتیب صاحب ۵۱ و ۱۷ درصد از سهام این واحد معدنی را دارند، در خصوص گزارش سالانه و توزیع سود سهام به حدود ۶۷۰ کارگر شاغل و بازنشسته سهامدار شفاف عمل نمی‌ کند.

 

*روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، رانندگان و کارگران اتوبوسرانی خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و عیدی سال۹۶ دست از کارکشیده و مقابل سازمان حمل و نقل شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، رانندگان معترض اتوبوسرانی خرمشهرگفتند: حقوق اسفند‌ماه سال ۹۶، فروردین ‌ماه سال ۹۷ و عیدی سال ۹۷  را دریافت نکردند و به همین علت امروز دست از کار کشیدند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۹ اردیبهشت، کارگران شهرداری بندر امام در اعتراض به عدم پرداخت حقوق مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایسنا، این سومین اعتراض کارگران شهرداری بندر امام نسبت به مطالبات شان است، آخرین تجمع کارگران شهرداری در اسفند ماه ۹۶ رخ داد.

به گزارش ایرنا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، کارگران شهرداری بندر امام برای دومین روز مقابل شهرداری این شهر سفره خالی پهن کردند.

 

*روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، برای دومین روز پیاپی رانندگان سرویسهای ایاب و ذهاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود از جابجایی کارگران این شرکت خودداری نمودند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، هنوز هیچ مسئولی جوابگوی این رانندگان و نیز کارگران شرکت نبوده است.

گروه ملی فولاد اهواز در کیلومتر ۵ جاده اهواز به خرمشهر قرار دارد که با توجه به وسعت شهرِ اهواز، کارگران برای حضور در محل کار خود با مشکل و سختی مواجه هستند.

 

*روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، جمعی از اهالی کوی نیرو شوشتر در اعتراض به تصرف زمین های شان در بام شوشتر (در کوی نیرو) از جانب اداره کل راه و شهرسازی خوزستان مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان که خواست نامش فاش نشود گفت: بیش از ۲۰۰ خانوار در این بخش از شهر شوشتر سکونت دارند و مالک زمینهای مذکور هستند با این حال اداره کل راه و شهرسازی در سکوت اداره کل منابع طبیعی در حال تصرف و تغییر کاربری این زمینها است.

 

اول ماه مه، روز همبستگی جهانی کارگران

*به دنبال فراخوان تشکلهای مستقل کارگری برای برگزاری مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر در مقابل مجلس رژیم، علیرغم فضای امنیتی شدیدی که در اطراف مجلس برقرار شده بود جمع زیادی از کارگران، بازنشستگان و گروههایی از معلمان و دانشجویان از ساعت ده صبح روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت دست به تجمع در مقابل مجلس زدند. تجمع کنندگان شعار می دادند: کارگر بازداشتی آزاد باید گردد، نان مسکن آزادی حق مسلم ماست، حقوقهای نجومی فلاکت عمومی، تأمین اجتماعی حق مسلم ما ست، کارگر معلم دانشجو اتحاد، اتحاد. تجمع کارگران در مقابل مجلس رژیم مورد حمله نیروهای سرکوبگر قرار گرفت و شماری از تجمع کنندگان بازداشت شدند.

در مریوان تجمع کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر در میدان شبرنگ این شهر برگزار شد.

جمعی از کارگران سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران صبح روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت به مناسبت روز جهانی کارگر اقدام به تجمع در ترمینال آزادی در تهران کردند.

صبح روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت صدها تن از کارگران یزد اقدام به راهپیمایی اعتراضی کردند. کارگران در میدان نماز – بلوار مدرس این شهر به هنگام راهپیمایی شعار می دادند: کارگر بیدار است از استثمار بیزار است.

جمعی از کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر در میدان کارگران ساختمانی (چمی ولی خان) در سقز تجمع کردند که مورد حمله ماموران لباس شخصی رژیم قرار گرفتند.

در همین روز جمعی از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در یک گردهمآیی روز جهانی کارگران را گرامی داشتند.

در جریان مراسم حکومتی روز جهانی کارگر در تهران که در مقابل ساختمان تشکل حکومتی خانه کارگر برگزار شد، شرکت‌کنندگان شعارهای ضدحکومتی سردادند.

آنان شعار می‌دادند:‌ «مرگ بر ستمگر درود بر کارگر»، «تامین اجتماعی حق مسلم کارگر است».

در شهرک نایسر در سنندج مراسم روز کارگر با راهپیمایی کارگران و خانواده‌های شان برگزار شد. آنها تراکتهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: نه به کشتار کولبران؛ کارگر بیدار است؛ از تبعیض بیزار است؛ «نان؛‌ مسکن؛ آزادی؛‌ زن = مرد.

در شهرک صنعتی۱ سنندج صدها کارگر تجمع کردند. کارگران مسافت شهرک صنعتی۱ تا شهرک صنعتی۳ را راهپیمایی کردند و به صدها کارگر شهرک صنعتی۳ پیوسته و مراسم مشتركی برگزار كردند.

در کامیاران، کارگران در میدان مرکزی شهر مراسمی به مناسبت روز کارگر برگزار کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت، در روز جهانی کارگر، کارگران کشتارگاه طیور نگین قم واقع در كیلومتر ۱۸ جاده كاشان، روبروی پادگان خیبر، در اعتراض به تعطیلی و بیکار شدن دست به تجمع مقابل استانداری قم زدند. به گزارش جماران، به گفته یکی از کارگران کشتارگاه طیور نگین در جلساتی که طی هفته گذشته برگزار شد مدیر عامل جدید موظف شد که ظرف ۴۸ ساعت کارگران اخراجی کشتارگاه را برگرداند.

 

*به گزارش کمپین فعالان بلوچ، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت، جمعی از کارگران شرکت جهان کوثر که پیمانکار سد مخزنی دهستان کهیر کنارک است با نوشتن نامه ای سرگشاده از اعتصابات کارگران این سد در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و اخراج و تهدید به اخراج کارگران معترض خبر دادند. سد کهیر در ۱۱۰ کیلومتری شهرستان چابهار و پنج کیلومتری روستای کهیر واقع شده است.

 

*کارگران شرکت کارتن مشهد روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در اعتراض به تعطیلی و پرداخت نشدن ۵ ماه حقوق عقب افتاده تجمع کردند.

به گزارش همبستگی ملی، کارگران پلاکاردهایی دردست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: مطالبات ما کو؟ دست کارگر بوسیدنی است نه قطع کردنی. نان من کو؟ کارگر فریاد رس ندارد. یکی از کارگران تجمع کننده گفت بزرگترین کارخانه کارتن سازی مشهد در سکوتی مرگبار تعطیل شد و تعداد زیادی کارگر از نان خوردن افتادند معلوم نیست چه مشکلاتی سر راه این کارگران و خانواده های محتاج آنها قرار می گیرد.

 

*روز پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت، خانواده‌ های کارگران جان باخته معدن زمستان یورت آزادشهر در همان ساعت وقوع حادثه انفجار در معدن یورت آزادشهر در محل این معدن حاضر شده و خاطره جان‌ باختگان این حادثه را گرامی ‌داشتند. خانواده ها و همکاران جان باختگان با قرار دادن گل در ورودی تونل، یاد کارگرانی که قربانی سیاستهای ضد کارگری رژیم شذنذ را گرامی داشتند. هیچ یک از مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی در این مراسم شرکت نداشتند.

خانواده‌های معدن یورت آزادشهر معتقدند که مسئولان با ممانعت از برگزاری مراسم درصدد این هستند که حادثه معدن یورت آزادشهر از افکار عمومی فراموش شود.

 

*روز شنبه ۱۵ اردیبهشت، کارگران دستمال کاغذی نوظهور در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل کارخانه واقع در جاده قدیم کرج، پشت کارخانه شیر پگاه زدند. به گزارش ایلنا، ۱۴ماه حقوق، حق بیمه و حق سنوات کارگران این کارخانه پرداخت نشده و عدم پرداخت ماهها حق بیمه موجب به ‌تاخیر افتادن وضعیت بازنشستگی کارگران شده‌ است.

 

*روز شنبه ۱۵ اردیبهشت، کارگران کارخانه چوکا در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و مشکلات بیمه دست به تجمع در این واحد تولیدی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران شاغل در کارخانه ایران چوکا واقع در کیلومتر ۱۰ شهرستان رضوان شهر استان گیلان گفتند: دست‌کم سه ماه دستمزد از کارفرمای خود طلبکارند. به گفته کارگران معترض، حدود هزار کارگر در این واحد تولیدکننده انواع کاغذ مشغول کارند که از بهمن ماه سال ۹۶ دستمزد آنها به تاخیر افتاده و مشکلاتی نیز در خصوص بیمه تامین اجتماعی آنها وجود دارد.

 

*روز شنبه ۱۵ اردیبهشت، جمعی از رانندگان وانت بار در اعتراض به افزایش نرخ طرح ترافیک مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان با بیان اینکه حقوق ۶ هزار راننده وانت در اجرای طرح جدید ترافیک تهران نادیده گرفته شده، خواستار اقدام مسئولان مربوطه برای رفع مشکل و احقاق حق خود شدند.

 

*روز شنبه ۱۵ اردیبهشت، تعدادی از رانندگان خودروهای سنگین در اعتراض به عدم تحویل به موقع خودروهای شان توسط سایپا دیزل، اقدام به تجمع کردند. به گزارش

تین‌نیوز، تصویری از تجمع تعدادی از رانندگان خودروهای سنگین در شبکه‌ های اجتماعی منتشر شده که بر اساس آن رانندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض خود را نسبت به عدم تحویل به موقع خودروهای ثبت ‌نامی و همچنین افزایش قیمت این خودروها اعلام کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت، حدود ۱۰۰ نفر از کارگران سهامدار معدن کرمیت اسفندقه در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت سهام خود مقابل کارگاه این شرکت در منطقه آبدشت در استان کرمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران سهامدار معدن کرمیت اسفندقه ‌گفتند: صندوق بازنشستگی فولاد و شرکت صعتی معدنی امیر که به ترتیب صاحب ۵۱ و ۱۷ درصد از سهام این واحد معدنی را دارند، توجهی به مطالبات ما کارگران که ۳۲ درصد از سهام شرکت را در دست داریم، نمی‌ کنند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت، پرسنل شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس در تهران جهت اعتراض به وضعیت اسفبار شرکت پس از خصوصی سازی، مقابل درب مرکزی شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، شماری از این کارگران که  از محل کار خود در منطقه اسلامشهر راهی تهران شدند، گفتند: دست‌کم سه ماه مزد و بیمه معوقه از کارفرما طلبکاریم و این مطالبات همزمان با واگذاری شرکت حمل و نقل خلیج فارس به بخش خصوصی  ایجاد شده است.

کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس به تجمع شان در اعتراض به خصوصی سازی و عدم پرداخت مطالبات مقابل سازمان خصوصی سازی تا به بامداد روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ادامه دادند و دراین مکان چادر زدند.

شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس ۱۲۸۶ نفر نیروی کار دارد که در ۴۳ شعبه و نمایندگی سراسر کشور مشغول به کار هستند. از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر در دفتر مرکزی در منطقه اسلامشهر تهران فعال هستند.

 

*روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت، جوانان جویای کار سبزوار حین سخنرانی روحانی در ورزشگاه مطهری این شهر با شعارهای «کار من کو؟» و «وعده میدی عمل کن» اعتراض شان به بیکاری و وعده های توخالی نشان دادند. به گزارش فارس، شعار «روحانی، روحانی، تلگرام، تلگرام» ضمن اعتراض به فیلتر تلگرام خواهان آزاد سازی این شبکه اجتماعی شدند.

 

*یکشنبه شب ۱۶ اردیبهشت، مردم روستاهای سروک، مهریان، مادوان، گوشه، بلهزار و مزدک از شهرستان بویراحمد مقابل هلال ‌احمر شهرستان بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کِبنا خبر، یکی از معترضان گفت: «مشکل ما باران و زلزله است، خانه ‌ام ترک ‌خورده و قابل سکونت نیست و هلال‌احمر شهرستان بویراحمد به ما مردم می‌گوید، به ستاد بحران مراجعه کنید و از آن ‌طرف ستاد بحران می ‌گوید این ستاد فقط بودجه هلال ‌احمر را تعیین می ‌کند و برای تهیه چادر باید به هلال ‌احمر شهرستان مراجعه کنید.

 

*روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت، کارگران بازنشسته پتروشیمی در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود دست به تجمع مقابل فرمانداری آبادان زدند.به گزارش فارس، دلیل این تجمع، عدم پرداخت سهم کارفرما (پتروشیمی آبادان) به صندوق بازنشستگی و رفاه کارکنان صنعت نفت است که باعث به تعویق افتادن حقوق بازنشستگان پتروشیمی شد.

 

*عصر روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت، جمعی از متقاضیان مسکن مهر رفسنجان در اعتراض به وضعیت نابسامان خانه ها، برای چندمین بار مقابل دفتر گسترش مسکن مهر تجمع کردند. به گزارش خانه خشتی، مدیر عامل شرکت گسترش مسکن مهر رفسنجان قول داد که تا ۱۳ خرداد مشکل آب و برق و گاز منازل حل خواهد شد و واحد‌ها به متقاضیان واگذار می‌شوند.

 

*روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت، جمع کثیری از بیماران «ام ‌پی ‌اس» به همراه خانواده های خود برای چندمین بار تحت عنوان «می‌خواهیم زنده بمانیم و زندگی حق ماست» دست به تجمع مقابل ساختمان وزارت بهداشت در شهرک غرب زدند. به گزارش فارس، چند ماهی است که رسانه‌ها و مردم با یک بیماری نادر به نام «ام‌ پی ‌اس» آشنا شده اند. هزینه سالیانه این بیماری تا ۷۰۰ میلیون تومان می ‌رسد و هیچ خانواده ‌ای از پس پرداخت مخارج آن بر نمی ‌آید. البته ناگفته نماند که تعداد مبتلایان به این بیماری نادر نیز محدود است.

 

*بامداد روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت، کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی سراسر کشور در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از حاضران در تجمع با بیان اینکه ماههاست در انتظار آمدن «طرح جذب» به صحن علنی مجلس هستیم، گفت: قبل از آغاز سال جدید به دلیل در دستور بودن بررسی لایحه بودجه، ما را در اولویتهای بعدی قرار دادند. در سال جدید نیز هنوز نوبت به بررسی طرح جذب ما نرسیده است.

 

*روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت، کارگران مجتمع تفریحی پردیس در بابل برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق در فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران تجمع کننده گفتند: بین هشت تا ۱۵ ماه حقوق معوقه طلبکار هستند.

مجتمع تفریحی سرگرمی پردیس بابل سال ۹۴ در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در سه کیلومتری جنوب شرقی شهر بابل ساخته شد. این مجموعه تفریحی در حال حاضر یکی از بزرگ ترین مجتمعهای تفریحی شمال کشور محسوب می شود و دارای پارک آبی سرپوشیده، شهربازی، پیست کارتینگ، فضاهای بازی روباز، پیستهای تی وی، بانجی جامپینگ، پینت بال، اسکیت، تالار مراسم و رستوران است.

 

*روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت، کارگران کارخانه ایران قوطی قزوین برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل تامین اجتماعی شهر الوند زدند.

به گزارش ایرنا، مدیر کل تامین اجتماعی استان قزوین در خصوص تجمع کارگران کارخانه مقابل تامین اجتماعی شهر الوند گفت: سازمان تامین اجتماعی هیچ نقش و فعالیتی در خصوص فروش دستگاههای این کارخانه نداشته و کارگران بعد از اطلاع از این موضوع تجمع خود را ترک کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: هفته ای ۲ بار مقابل درب استانداری کرمانشاه شاهد تجمع مردم معترض برای رفع مشکلات مسکن مهر می شویم. به گزارش فارس، مشکلات مسکنهای مهر که ساخت و ساز آن تاکنون خاتمه نیافته سبب اعتراضهای هفتگی مردم مقابل استانداری کرمانشاه شده است.

 

*روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت، صدها کارگر فاز ۱۲ کنگان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حق کمپ دست از کار کشیده و مقابل دفتر پیمانکار تجمع کردند. به گزارش نفت ما، شمار این کارگران ۴۳۰ نفر بود و با تجمع مقابل دفتر پیمانکار خواستار پرداخت این مطالبه معوقه (مطالبه از شهریور ۹۶ تاکنون) و تعیین رویه ‌ای منظم برای پرداخت ماهانه حق کمپ شدند.

 

*به گزارش روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ایلنا، درخلال هفته گذشته، کارگران کیان کرد در اعتراض به عدم پرداخت ۶ماه حقوق و ۳ سال عیدی دست از کارکشیده و در کارخانه اجتماع کردند. کارگران این کارخانه گفتند: برای دست‌ کم ۶ ماه دستمزد و عیدی سالهای ۹۴، ۹۵ و ۹۶ از کارفرمای خود طلبکارند.

 

*روز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت، جمعی از رانندگان تاکسی فرودگاه امام واقع در جنوب تهران، در اعتراض به نداشتن مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک مقابل شورای شهر پایتخت تجمع کردند. به گزارش خبرآنلاین، یکی از تجمع کنندگان گفت: به این گروه از تاکسیرانها مجوز ورود به محدود طرح ترافیک مانند سالیان گذشته داده نمی‌شود و آنها نمی ‌توانند مسافران خود را به مناطق مرکزی تهران برند.

 

*روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت، تاکسیرانان سقز در اعتراض به راه اندازی دفتر تاکسی آنلاین در این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایسنا، معاون حمل و نقل شهرداری و فرماندهی انتظامی از پلمپ دفتر تاکسی انلاین در شهرستان سقز خبر دادند.

 

*روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت، جمعی از اهالی روستاهای اطراف یاسوج با تجمع مقابل هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد درخواست چادر کردند. به گزارش فارس، طی زلزله های یک هفته اخیر در شهرستانهای بویراحمد و خسارت به برخی از خانه ها، اهالی روستاهای بویراحمد از جمله گنجه ای، مزدک، گوشه و مادوان با تجمع در مقابل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد در خواست چادر کردند.

 

*روز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت، جمعی از کارگران راه آهن استان آذربایجان شرقی در اعتراض به واگذاری به بخش خصوصی و نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت به موقع حقوق، دست به تجمع در محدوده ایستگاه راه آهن تبریز زدند. به  گزارش ایلنا، مدیرکل راه ‌آهن آذربایجان ‌شرقی در رابطه با تجمع کارگران گفت:این کارگران شامل دو بخش هستند که قریب به ۶۰ نفر به شکل رسمی مشغول به کار هستند که در قالب خصوصی‌سازی طبق تصمیمات دولتی به بخش خصوصی واگذار شده ‌اند و در شرکت خدمات ابنیه فنی مشغول به فعالیت هستند. مدیرکل راه ‌آهن آذربایجان ‌شرقی با بیان این که تجمع ‌کنندگان خواستار بازگشت از بخش خصوصی به دولتی هستند ولی متاسفانه این موضوع در دست اداره ‌کل راه ‌آهن استان نیست، تصریح کرد: کارکنان دچار مشکل به قوه قضائیه مراجعه کرده و پیگیر مشکل هستند و امیدواریم به نتیجه برسند.

 

*بامداد روز شنبه ۲۲ اردیبهشت، جمع زیادی از اهالی شهرها و روستاهای اطراف شهر یاسوج (مادوان، مارگون، بلهزار، بنسنجان، اکبرآباد و…) درادامه اعتراضهای شان دست به تجمع مقابل فرمانداری بویراحمد زدند. به گزارش کبنا نیوز، اهالی این شهرها و روستاها با تجمع جلوی فرمانداری بویراحمد نسبت به عدم امکانات و خدمات رسانی مسئولان اعتراض کردند. یکی از اهالی این روستا بیان کرد: منازل مسکونی ما به دلیل شدت زلزله دیگر قابل سکونت نیست و از طرفی چادر و امکانات برای اسکان موقت نداریم و معلوم هم نیست که چادرها و امکانات را چگونه توزیع می‌ کنند. وی تصریح کرد: الان چندین روز است که درشرایط بد جوی با زن و فرزندانم بیرون از خانه شب‌ها را سپری می‌کنیم.

 

*روز شنبه ۲۲ اردیبشت، کارگران پروژه باغ کتاب (شرکت کیسون) در اعتراض به عدم پرداخت ۱۱ ماه حقوق و حق سنوات ۱۱ساله در تهران پایین تر از میدان ونک، بلوار کتابخانه ملی، باغ کتاب تهران دست به تجمع زدند. به گزارش پیام سندیکا، در سال گذشته این کارگران با قراردادی یک ساله مشغول به کار شدند در حالی که از سال جدید قراردادهای یک ماهه با کارگران بسته اند.

 

*روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت، برای دومین روز متوالی، صدها کارگر نیروگاه و سد چم شیر گچساران در اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق به اعتصاب شان ادامه دادند. به گزارش ایسنا، معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: ۱۰۰۰ نفر از کارکنان و کارگران نیروگاه و سد در حال ساخت چم شیر گچساران به دلیل پرداخت نشدن ۷ ماه حقوق معوقه خود دست از کار کشیدند.

 

*روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت، برای باری دیگر جمعی از کارکنان تعاونیهای سهام عدالت  سراسر کشور در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و وعده های سرخرمن مسئولان مقابل ساختمان خصوصی‌سازی اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان با سردادن شعارهایی ازجمله «سفره ی ما خالیه جای شما عالیه» اعتراض شان را ننسبت به عدم پرداخت ۳۸ ماه حقوق وحق بیمه و نداشتن امنیت شغلی پس از ۱۱سال کارکردن نشان ددادند.

 

*به گزارش روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ایلنا، کارگران کارخانه صدر فولاد پس از پنج ماه اخراج از کار برای پیگیری مطالبات مزدی و وضعیت بازگشت به کارمان هرچند روزی یک ‌بار مقابل ساختمان نهادهای مختلف دست به اعتراض می‌زنیم اما هنوز بلاتکلیف هستیم. آذر ماه سال ۹۶، بیش از۱۸۰ نفر از کارگران کرخانه صدر فولاد خرم ‌آباد در استان لرستان با میانگین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کار به دلیل عدم نیاز از سوی کارفرما اخراج شدند.

 

*روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت، همزمان با جلسه شورای شهر، رانندگان استیجاری شهرداری تبریز در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل شهرداری این شهر زدند. به گزارش ایسنا، رانندگان استیجاری بنری با نوشته «‌جناب آقای شهردار حضرتعالی در دوره چهارم شورا در مورد مشکلات ۱۶۴ راننده ماشینهای حمل زباله به همراه دکتر نجفی و دکتر بابایی اقدم جلسه اضطراری گذاشتید ولی حالا در رأس ریاست برای حل این مشکل شانه خالی می‌کنید و در حق خانواد‌ های این قشر ظلم می‌کنید» در دست داشتند.


*بامداد روز دوشنبه
۲۴ اردیبهشت، کارگران روغن نباتی نرگس شیراز در ادامه اعتراض شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی اعتصاب کرده و سفره خالی در خیابان پهن کردند. به گزارش مهر، کارگران شعار می دادند: «حمایت از کالای ایرانیه، سفره ما خالیه».

 

*روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، کارگران بازنشسته پتروشیمی آبادان برای دومین بار در اردیبهشت ماه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل فرمانداری ویژه این شهر اجتماع کردند. به گزارش خوزستان آنلاین، یکی از بازنشستگان در این خصوص گفت: حقوق بازنشستگان پتروشیمی آبادان توسط صندوق کارفرما پرداخت می شود و این صندوق در پیامکهایی به بازنشستگان اعلام کرده که دیگر حقوق بازنشستگی آنها را پرداخت نمی کند.

 

*روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، کارکنان اخراجی مرکز بهداشتی درمانی شرق اهواز برای بازگشت به کار برای چندمین بار دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش خوزستان آنلاین، یکی از کارکنان که خواست نام وی در خبر ذکر نشود بیان کرد: ما از سال ۹۳ در قالب طرح تحول سلامت در مراکز بهداشتی اهواز مشغول به کار شدیم که امسال قرارداد تعدادی از این نیروها تمدید نشده است.

 

*روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، کارگران نی بر مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کارگران نی‌بر از شهرها و روستاهای خرم آباد برای گذران زندگی به کار سخت نی‌ بری در این شرکت مشغول به کار هستند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت، نیروهای انتظامی به معترضان فعالیت معدن سنگ در روستای اژگیل از توابع شهرستان ایذه یورش برده و موجب کشته و زخمی شدن سه نفر شدند. به گزارش فارس، ماموران نیروی انتظامی که به منظور بازداشت چند نفر از اهالی به محل رفته بودند، با واکنش اهالی منطقه مواجه شدند و در پی آن زد و خورد صورت گرفت که دو نفر مجروح و یک زن ۳۸ ساله نیز جان خود را از دست داد.

 

*روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت، کارگران کارخانه هپکو در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و وعده ها ی توخالی مسئولان طراز اول کشور و استان مرکزی و کارفرما دست به تجمع مقابل مقابل درب اصلی این واحد تولیدی زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران با اجتماع مقابل در اصلی واحد تولیدی خواستار بازنگری در بهبود شیوه مدیریت و پرداخت معوقات خود شدند و از مسئولان درخواست کردند تا برای ساماندهی وضعیت شرکت صنعتی هپکو چاره اندیشی کنند.

روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، کارگران کارخانه هپکو دردومین روز اعتراض شان با تجمع مسیر راه آهن سراسری شمال - جنوب را بستند.

روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت، کارگران معترض در سومین روز اعتراض شان در مسیر راه ‌آهن سراسری شمال- جنوب تجمع کردند.

روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، پس از چهار روز تجمع، کارگران کارخانه هپکو، به دنبال وعده های جدید مسئولان طراز اول استان مرکزی، مسیر راه آهن سراسری شمال - جنوب را به طور موقتی گشودند.

 

*روز سه شنبه  ۲۵ اردیبهشت، جمعی از کارگران پسماند و خدمات شهری شهرداری آبادان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و مطالبات بر حق دیگر، دست از کارکشیدند و مقابل ساختمان مرکزی شهرداری آبادن تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران گفتند: همه کارگران شهرداری در بخشهای مختلف چندین ماه است که حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده اند.

 

*روز شنبه ۲۲ اردیبهشت، جمعی از کشاورزان اهواز در اعتراض به بیکاری هزاران نفر به دنبال ممنوعیت کشت تابستانه برنج، دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش خوزستان آنلاین، این کشاورزان که بیشتر برنجکار بودند به دلیل آنچه که صادر نشدن مجوز کشت تابستانه برنج عنوان کردند، مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، جمعی از برنجکاران اهواز در اعتراض به ممنوعیت کشت تابستانه برای دومین بار مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت، برای سومین روز متوالی، برنجکاران اهواز به تجمع شان مقابل استانداری خوزستان ادامه دادند.

 

*روز پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت، کارگران کارخانه  فیلتر البرز در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل استانداری قزوین زدند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند: با وجود این که این واحد در زمینه تولید و فروش محصولات خود مشکلی ندارد، دستکم دو ماه حقوق نگرفته ‌ایم و مدیران شرکت به بهانه ‌های مختلف از اوایل سال جاری اقدام به تعدیل نیرو کرده ‌اند.

 

*روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، کارگران سد مخزنی هراز در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی در فرمانداری آمل اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، نماینده کارگران سد مخزنی هراز گفت: این سد بیش از ۷۰۰ نیروی کار داشت که در پایان سال ۹۶ حدوداً ۵۰۰ کارگر اخراج شدند و در سال جاری با بیش از ۲۰۰ کارگر مشغول به کار شدیم. فرماندار ویژه آمل ضمن تایید تجمع این کارگران، خبر متوقف شدن فعالیت سد هراز و اخراج گسترده کارگران این پروژه عمرانی را تکذیب کرد.

 

*روز آدینه ۲۸ اردیبهشت، جمعی از اهالی میشخاص در منطقه ایلام، در اعتراض به حادثه خیزی جاده، مسیر ایلام - میشخاص را مسدود کردند. به گزارش فارس، معترضان علت اصلی این انسداد را حادثه ‌خیز بودن جاده میشخاص و بروز سوانح مختلف رانندگی در این جاده برشمردند. در پی این موضوع معروف بسطامی فرماندار ایلام با حضور در میشخاص وعده داد که به زودی وضعیت این جاده حل و فصل خواهد شد و با واگذاری آن به پیمانکار کار احداث و رفع نقاط حادثه‌خیز آن آغاز می‌شود.

 

*بامداد روز شنبه ۲۹ اردیبهشت، کارگران کارخانه آکیا خودرو برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی راهی تبریز شدند و دست به تجمع مقابل استانداری آذربایجان شرقی زدند. به گزارش فارس، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: نزدیک به چهار ماه است که حقوقی دریافت نکرده ‌ایم و سه ماه پایان کارمان را نیز کارخانه پرداخت نکرده است.

کارخانه آکیا خودرو واقع در تبریز، کیلومتر ۱۷جاده صوفیان، شهرك صنعتی سرمایه گذاری خارجی است. این شرکت در آذر سال ۱۳۸۴توسط بخش خصوصی شامل شرکت آناکیش (سرمایه گذاری مشترک با گروه الاسلامی دبی از سهامداران بانک الاسلامی دبی) و شرکت افق سعید تأسیس گردید.

 

*به گزارش مهر، روز شنبه ۲۹ اردیبهشت، جمع کثیری از اهالی شاهرود در اعتراض به انتقال اداره کل راه و ترابری استان سمنان از شاهرود به مرکز استان (سمنان) برای سومین روز متوالی دست به تجمع در میدان جمهوری این شهر زدند و بازاریان این شهربا اعلام اعتصاب و تعطیل کردن مغازه های خود اعتراض شان را به نمایش گذاشتند.

 

*روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، کارگران خطوط ابنیه راه آهن مشهد (شرکت تراورس) در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و نداشتن امنیت شغلی دست از کار کشیده و مقابل ساختمان ایستگاه راه ‌آهن این شهر اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، همزمان با کارگران تراورس مشهد، کارگران خطوط ابنیه راه آهن مناطق لرستان، زاگرس، رباط کریم، اسلامشهر، زنجان و ... از ابتدای هفته جاری در اعتصاب بسر می‌ برند.

*روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت، در ادامه اعتراضهای روزهای گذشته کارگران خطوط ابنیه راه ‌آهن در برخی نقاط مختلف کشور، کارگران تراورس زاگرس در محل کار خود تجمع کردند. کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن منطقه لرستان از یک هفته پیش در اعتصاب هستند. کارگران تراورس گلستان و گرگان نیز در اعتراض به عدم دریافت حقوق و واریز نشدن حق بیمه، روز شنبه ۲۹ اردیبهشت، مقابل دفتر این شرکت تجمع کردند. کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌ آهن منطقه لرستان از یک هفته پیش در اعتصاب هستند.

 

*بامداد روز شنبه ۲۹ اردیبهشت، رانندگان سرویس رفت و آمد کارگران بخش ماشین‌ آلات فاز ۱۲ کنگان در اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه مطالبات شان دست از کارکشیده و از جابجایی کارگران خودداری کردند. به گزارش نفت ما، رانندگان معترض سال گذشته در خرداد ماه ۸۰ درصد، و مرداد ماه ۷۰ درصد دستمزد خود را دریافت کردند و مابقی مطالبه آنان تاکنون پرداخت نشده است. روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت، برای دومین روز متوالی، رانندگان معترض به اعتصاب شان ادامه دادند.


*روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت، کارگران اخراجی شرکت حمل و نقل آبادان در ادامه اعتراض شان نسبت به عدم بازگشت به کار و پرداخت نشدن مطالبات شان مقابل ساختمان اداره کار غرب تهران اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند: قرارداد شغلی ما که تعدادمان به حدود ۸۰  تا ۹۰ نفر می ‌رسد، به مرور از سال ۹۱ به بهانه اتمام قرارداد کار، فسخ شده است.

 

*روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت، کشاورزان خشمگین منوجان در اعتراض به افت قیمت سیب زمینی و تعطیلی خرید توافقی این محصول با تجمع جاده منوجان به بندرعباس را بستند. به گزارش ایسنا، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان منوجان گفت: کار خرید توافقی سیب زمینی در منوجان تا روز پنجشنبه در حال انجام بود اما به دلیل تکمیل ظرفیت کارخانه طرف قرار داد تعاون روستایی کار خرید چند روزی کند شده است و این مضوع نارضایتی کشاورزان به دنبال داشته است.

 

*روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت، اهالی کوی ولیعصر تبریز در اعتراض به تخریب پارک بانوان کوی بنفشه دست به تجمع مقابل این پارک زدند. به گزارش فارس، مدتی است که در نقاط مختلف شهر تبریز شاهد تخریب پارکهای محلی و تبدیل آنها به سالنهای ورزشی و یا گلخانه ‌های فروش گلهای زینتی هستیم و این اقدامات این سوال را پیش می ‌آورد که اگر درآمد شهرداری کاهش یافته، آیا باید فضاهای سبز را بفروشد؟

 

*روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت، کارگران کارخانه هپکو در پایان ضرب العجل تعیین شده در روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت، برای احقاق حقوق برحق خود دوباره تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، کارگران معترض با تجمع در مسیر راه آهن سراسری شمال – جنوب و مسدود کردن آن تجمع خود را آغاز کردند و به دنبال حضور گسترده نیروهای انتظامی و امنیتی، ریل راه آهن را ترک کرده وبه تجمع مقابل این واحد تولیدی ادامه دادند.

 

*روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت، کارگران شهرداری شادگان در اعتراض به عدم پرداخت ۹ ماه حقوق دست از کار کشیده و مقابل شهرداری این شهر اجتماع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان در حالی که بنری با مضون "ما کارگران شهرداری شادگان خواستار استرداد مبالغ پس انداز خود نزد شهرداری به مبلغ ۳۰میلیارد ریال هستیم"، خواستار پاسخگو بودن شهردار و شورای اسلامی شهر در این خصوص شدند.

 

*روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت، بازنشستگان شرکت لوله سازی اهواز وابسته به شرکت ملی نفت ایران، با تجمع مقابل کانون بازنشستگان شرکت نفت در اهواز خواستار دریافت حقوق معوق خود شدند. به گزارش ایرنا، این هفتمین روز است که این بازنشستگان برای یک ماه حقوق معوق خود تجمع می کنند.

 

*روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت، جمعی از رانندگان وسایل نقلیه سنگین شهرستان خاتم در اعتراض به جاده یک طرفه، با تجمع شان مسیر جاده هرات به شهر بابک را مسدود کردند. به گزارش طنین خاتم، رانندگان معترض گفتند: حدود سه سال است که مسیر جاده هرات به شهر بابک یک طرفه شده و فقط وسایل نقلیه از شهر بابک به سمت شهرستان خاتم می توانند از این مسیر عبور کنند.

 

*روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت، رانندگان کامیون در زرین شهر در منطقه صنعتی شرق اصفهان در منطقه محمدآباد قهاب در اعتراض به کم بودن کرایه و بلاتکلیفی وضعیت شان،  وارد دومین روز اعتصاب خود شدند. به گزارش ایران ما، آنها اعلام کردند که تا مشخص نشدن تکلیف این موضوع هرچقدر هم که طول کشد، اعتصاب کرده و بارگیری نخواهند کرد.

 

*روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت، كارگران بازنشسته كارخانه كیان تایر البرز در اعتراض به عدم پرداخت سنوات پایان خدمت مقابل درب ورودی این کارخانه در تهران تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، آنان بنر بزرگی در دست داشتند که بر روی آن نوشته شده بود:

شش سال دروغ و تزویر شنیدیم از حق سنوات خود چیزی ندیدیم، مدیر بی لیاقت اخراج باید گردد حقوق حقه ما پرداخت باید گردد.


*روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت، تجمع هر روزه کارگران شهرداری آبادان و سازمانهای وابسته برای مشخص شدن وضعیت مطالبات معوقه خود ادامه یافت. به گزارش ایلنا، از حدود یک ماه پیش حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کارگر بخش خدماتی و فضای سبز مناطق ۲ و ۳ شهرداری آبادان با همراهی کارگران آتش نشانی مقابل ساختمان شهرداری مرکزی برای وصول مطالبات معوقه خود دست به تجمع زدند. آرش دُر (معاون اداری، مالی شهرداری آبادان) با تایید این موضوع گفت: چهار ماه اضافه ‌کاری و حقوق فروردین و اردیبهشت کارگران تاکنون پرداخت نشده است.

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۹، سه شنبه اول خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲ مه ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول