دانشگاه در ماهی که گذشت (اردیبهشت۹۷)

کامران عالمی نژاد

 

همبستگی بیش از ۴۰ شورای صنفی با اعتراضات دانشجویان تربیت مدرس

در همبستگی با اعتراضات اخیر دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس نسبت به مشکلات صنفی و نبود شفافیت در بودجه، بیش از ۴۳ شورای صنفی دانشجویان کشور بیانیه ای منتشر کردند.

در بخشهایی از این بیانیه آمده است: "متاسفانه خبرهای رسیده حاکی از آن است که مسوولان دانشگاه نه تنها خود را در قبال دانشجویان پاسخگو نمی دانند، بلکه آنها را اغتشاش گر خوانده اند و با تهدید و فشار بر دانشجویان و شورای صنفی، سرکوب و توجیه های غیرمنطقی را در دستور کار خود قرار داده اند."

شوراهای صنفی امضا کننده خواستار رسیدگی به خواسته های شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس به شمول: رعایت تمام و کمال استانداردهای مربوط به زیست دانشجویی در تخصیص فضاهای آموزشی و رفاهی اعم از خوابگاهها، کتابخانه، سالن ورزشی، استخر و غیره، شفاف سازی میزان بودجه و نحوه و موارد هزینه کرد آن بر اساس قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، عدم تخلیه خوابگاه فردوسی تا انتهای مدت قرارداد خوابگاه، تغییر رویه مسوولان در قبال شورای صنفی دانشجویان و پاسخگویی و رفتار قانونی با نمایندگان دانشجویان در شورای صنفی شده اند.

دانشجویان همچنین خواهان "عذرخواهی رسمی مسوولان دانشگاه از شورای صنفی به عنوان نمایندگان قانونی دانشجویان و معترضان بابت رفتارهای توهین آمیز و بسته شدن بدون شرط پرونده های دانشجویان معترض در کمیته انضباطی شده اند.

 

انحلال دانشگاه محیط زیست؛ از تکذیب تا اخراج اساتید

یکی از اساتید عضو هیات علمی دانشگاه محیط زیست کرج از اخراج هشت تن از اعضای هیات علمی این دانشگاه و ممنوع الورود کردن هشت نفر از کارمندان قراردادی خبر داد.

وی در این باره توضیح داد: "مسوولان تصمیم به انحلال دانشگاه محیط زیست گرفتهاند، اما در صحبتهای خود می گویند انحلالی در کار نیست و دانشگاه را به مرکز محیط بانی تبدیل می کنیم."

این استاد دانشگاه افزود: "اصلا مشخص نیست چه بلایی به سر دانشجویان خواهد آمد و اقدامات علمی اعضای هیات علمی که اخراج شدند، چه خواهد شد؟ صد نیروی اخراجی که در اصل مساوی با صد خانواده است و همچنین صدها دانشجو چه آینده ای را انتظار می کشند و کسی به فکر این افراد نیست."

وی گفت: "این دانشگاه با دارا بودن ردیف بودجه و اعتبار بالای ۱۰ میلیارد تومان نمی تواند عذر نبود بودجه را برای انحلال دانشگاه قرار دهد و تنها دلیل انحلال دانشگاه کج اندیشی و کج سلیقگی است."

 

اعتصاب و تجمع دانشجویان دانشکده محیط زیست

بر اساس تصمیمی که مرجع آن اعلام نشده، اما به شخص عیسی کلانتری نسبت داده می شود دانشکده محیط زیست که از سال ۱۳۵۱ فعالیت کرده است قرار است به مرکز آموزش محیط بان بدل شده و از سال تحصیلی آینده دانشجو نپذیرد؛ موضوعی که منجر به اعتراض دانشجویان و استادان شده و فضای این دانشکده را از روز شنبه اول اردیبهشت متشنج کرده است. دانشجویان در روز یکشنبه 2 اردیبهشت برای دومین روز از رفتن به کلاس خودداری کرده و در محوطه دانشگاه جمع شده اند.

یکی از دانشجویان معترض درباره دلایل این اعتراض گفت: "دانشکده محیط زیست کرج اولین و تنها دانشکده تخصصی محیط زیست ایران و خاورمیانه با نزدیک به نیم قرن پیشینه فعالیت در شرف انحلال قرار دارد و متاسفانه این دانشکده در ابتدای سال ۹۷ و در زمانی که تنها ۶ جلسه از ترم جاری باقی مانده به حالت تعلیق در آمده است."

یکی دیگر از دانشجویان معترض گفت: "دانشجوها با ابراز مخالفت خود تهدید به اخراج و عدم تمدید سنوات شده اند. همچنین با اخراج تعداد زیادی از کارمندان با سابقه و تهدید به عدم پرداخت حق بیمه بیکاری به طور کامل سیستم دانشکده دچار مشکل شده است."

دانشجویان می گویند وقتی دانشگاه به مرکز آموزش محیط بانی بدل شود، دانشگاه منحل شده است و آنها از جایی مدرک گرفتهاند که منحل شده و این صدمه به اعتبار مدرک آنهاست؛ موضوعی که منجر به تجمع دانشجویان شده و با شعارهایی همچون "مدرک بی اعتبار نمی خواهیم" همراه شده است.

روز سه شنبه 4 اردیبهشت، دانشجویان دانشکده محیط زیست کرج در ادامه اعتراضات شان به انتشار خبرهایی مبنی بر انحلال این دانشکده برای باری دیگر دست به تجمع زدند.

 

ایجاد دوره های جدید دکتری در سال ۹۷ ممنوع شد

معاون آموزشی وزیر علوم از ممنوعیت ایجاد دوره های جدید دکتری در سال ۹۷ خبر داد.

مجتبی شریعتی نیاسر گفت: "هم اکنون بیش از ۱۰۰ هزار دانشجوی دوره دکتری داریم که بیشتر آنان با هدف تدریس و فعالیت به عنوان عضو هیات علمی وارد این دوره شده اند، ولی در بهترین حالت سالانه ۲۵۰۰ فارغ التحصیل دکتری می توانند به عنوان عضو هیات علمی جذب شوند، لذا در راستای توقف رشد بی رویه دوره دکتری، در سال ۹۷ ایجاد دوره های جدید دکتری ممنوع شد."

وی افزود: "ما باید شرایطی را فراهم کنیم که دانش آموخته های کارشناسی ارشد ما احساس نیاز به این نداشته باشند که بخواهند وارد دوره دکتری شده و مدرک دریافت کنند. اکثریت افرادی که مدرک دکتری دریافت می کنند، هدف گذاری شغلی شان دانشگاههاست و دانشگاههای ما ظرفیت پذیرش این همه دانشجوی دکتری را ندارند."

این مقام دولتی همچنین گفت: "دانشگاه آزاد در دوره های مختلف مجوزهای بسیار گسترده ای را برای دوره دکتری تحت شرایط خاص دریافت کرده و باید جلوی آن گرفته شود."

 

تجمع سه روزه فارغ التحصیلان رشته های هفتگانه مهندسی مقابل وزارت علوم

روز شنبه 8 اردیبهشت، جمعی از فارغ التحصیلان رشته معماری که در سال 79 پیشوندی در کد رشته های درسی آنها ایجاد شده بود با آغازتجمعی سه روزه مقابل وزارت علوم،خواهان حذف پیشوند رشته های خود شدند.

 

تجمع دانشجویان دانشگاه علامه در اعتراض به بازداشت فعالان دانشجویی

روز یکشنبه 9 اردیبهشت ماه، دانشجویان دانشگاه "علامه طباطبائی" در اعتراض به بازداشت فعالین دانشجویی پس از اعتراضات دی ماه، ایجاد جو امنیتی و خصوصی سازی دانشگاه دست به تجمع زدند.

دانشجویان در این تجمع بیانیه ای را خواندند که در آن گفته شده: "حوادث ماه های اخیر نمایانگر دروغین بودن فضا سازی رسانه ای و مبین تناقضهای موجود در زیر پوست جامعهایران است و حاکی از این واقعیت اجتماعی است که در نبود نهادهای مدنی و عدم مسوولیت پذیری مسوولان، تنها راه انتقاد به وضع موجود اعتراضات خیابانی است."

دانشجویان افزوده اند: "تنها پاسخی که داده شد، این بود که این اعتراضات توسط بیگانگان و دشمنان طراحی و هدایت شده است و در ادامه برخوردهای قهری با معترضان و دانشجویان صورت گرفت که احکام سنگین و ناعادلانه در پی داشت در حالیکه دشمنان واقعی ملت، ساکتین به وضع موجود هستند."

بیانیه تاکید کرده: "دشمن پنداشتن دانشجویان و تضعیف و تخریب آنان سیاست تازه ای نیست و این سیاست دستاوردی جز خیزش ققنوس وار دانشجویان از زیر خاکسترهای خفقان در پی نداشته است."

دانشجویان هشدار داده اند: "و بدانید که صدای دادخواهی دانشجویان خاموش نمی شود. ما از مطالبات به حق خود دست نکشیده و تا احقاق کامل حقوق خود از هیچ تلاشی فروگذاز نخواهیم کرد. این صدای جوانه های ماست…"

 

حمایت دانشجویان دانشگاه پیام نور بانه از اعتصاب بازاریان

روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت، برابر با روز کارگر، دانشجویان دانشگاه پیام نور بانه با تجمع در مقابل این دانشگاه و پهن کردن سفره خالی، از خواسته های بازاریان و کسبه بانه حمایت کردند.

دانشجویان در بیانیه ای که به این مناسبت منتشر کردند می گویند: "به دلیل نبود زمینه و بسترهای لازم برای ایجاد اشتغال و نبود کارخانه در مناطق مرزی کردستان، مردم این مناطق بالاجبار به کاسبی در مناطق مرزی روی برده اند که هم اکنون به دلیل مسدود شدن مرزها، سفره بازاریان این مناطق خالی و به معنای دیگر مردم گرسنه اند."

آنها اعلام کردند: "دانشجویان دانشگاه پیام نور مریوان ضمن حمایت از اعتصاب بازاریان، از مردم کردستان می خواهند که با تعطیلی بازار در همه شهرهای کردستان حمایت خود را از بازاریان اعتصابی در شهرهای مریوان، بانه و جوانرود اعلام کنند."

دانشجویان همچنین از سایر اقشار جامعه خواستند به از اعتصاب بازاریان برخیزند. آنها بازاریان اعتصابی را فرا خواندند تا تحقق مطالبات خود به اعتصاب شان ادامه دهند.

 

تجمع اعتراضی اعضای هیات علمی دانشگاهها  مقابل وزارت علوم

روز چهارشنبه 19 اردیبهشت، جمعی از اعضای هیات علمی از دانشگاههای مختلف کشور به دلیل نامشخص بودن سرانجام پروژه مسکونی سیمون بولیوار پس از 4 سال که توسط صندوق رفاه اعضای هیات علمی که در سال 93 راهاندازی شده است، در مقابل ساختمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تجمع کردند و خواهان برگرداندن پولهای سرمایه گذاری شده خود در این پروژه و یا به سرانجام رساندن آن شدند.

 

سلسله اعتراضهای دانشجویان به پولی سازی دانشگاه

*تجمع دانشجویان دانشگاه تبریز

روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه تبریز در اعتراض به پولی سازی دانشگاه، ایجاد جو پادگانی و وضعیت نابسامان خدماتی مقابل ساختمان مرکزی این دانشگاه تجمع کردند.

جمعی از دانشجویان معترض با در دست داشتن پلاکاردهایی با شعارهای "اینجا پادگان نیست"، "دانشگاه پولی نمی خواهیم" و "اینترنت لاک پشتی نمی خواهیم" اعتراض خود را نشان دادند، همچنین در این تجمع شعارهایی همچون "این همه بی توجهی بسه دیگه، بسه دیگه"، "مسوول بی کفایت نمی خوایم، نمی خوایم" شنیده می شد.

 

*تجمع دانشجویان دانشگاه بهشتی تهران

روز یکشنبه ۱۶اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه بهشتی تهران در اعتراض به پولی سازی آموزش و کاهش سنوات مجاز تحصیلی دانشجویان از ۱۰ به ۸.۵ سال تجمع کردند.

 

*تجمع دانشجویان دانشگاه ارومیه

ظهر روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه ارومیه در اعتراض به دانشگاه پولی و کیفیت نامطلوب خدمات آموزشی و رفاهی مقابل ساختمان سلف مرکزی این دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان معترض با در دست داشتن پلاکاردهایی با عنوان "دانشگاه پولی نمی خواهیم"، "دانشجو، گوسفند نیست"، "آب اینجا سالم نیست" و "دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد" و سردادن شعارهای "مسوول بی کفایت نمی خوایم، نمی خوایم" ، "تدبیر این دانشگاه، علم است یا تجارت؟" اعتراض خود را ابراز داشتند.

 

*تجمع دانشجویان دانشگاه بناب

ظهر روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه بناب در اعتراض به پرداخت شهریه دروس افتاده با وجود سیستم آموزشی رایگان در این دانشگاه، مقابل دانشکده علوم پایه  تجمع کردند.

تعدادی از دانشجویان خواستار برگزاری یک تجمع دیگر در روز دوشنبه و اعلام مخالفت خود در حضور دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، هستند.

 

*تجمع دانشجویان دانشگاه فردوسی برای دومین روز متوالی

روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت، برای دومین روز متوالی، جمعی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در اعتراض به کاهش سنوات تحصیلی در این دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان معترض این تجمع را جهت بازتاب موضع و اعتراض خود به وزیر علوم که قرار است روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه در دانشگاه فردوسی حاضر شود، اعلام می کنند.

برخی از دانشجویان خواستار برگزاری یک تجمع دیگر در روز دوشنبه و اعلام مخالفت خود در مقابل دکتر منصور غلامی، وزیر علوم شده اند.

 

*تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی قوچان

روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه صنعتی قوچان در اعتراضی به وضعیت سنوات تحصیلی در مقابل ساختمان ریاست این دانشگاه تجمع کردند.

در این اعتراض دانشجویان ضمن درخواست افزایش سنوات تحصیلی ، خواستار رعایت عدالت آموزشی و استفاده از فرصت های برابر همانند سایر دانشگاه ها شدند .

 

*تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریز

روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریز در اعتراض به کاهش سنوات مجاز تحصیل دانشجویان دست به تجمع زدند.

دانشجویان در پایان تجمع خود بیانیه ای صادر کرده و در آن ضمن درخواست رسیدگی به مطالبات خود تاکید کردند: "بر احقاق خواسته های بر حق خود استوار هستیم."

 

*تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی کرمانشاه

روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه صنعتی کرمانشاه در اعتراض به پولی سازی آموزش، کاهش سنوات مجاز، وضعیت نامناسب رفاهی و آموزشی تجمع کردند.

دانشجویان با سردادن شعارهایی ازجمله "دانشجو بیکاره، پول از کجا بیاره" اعتراضات شان را به نمایش گذاشتند.

 

سلسله حرکتهای اعتراضی دانشجویان گرد کیفیت پایین خدمات صنفی

*حرکت اعتراضی در دانشگاه صنعتی شاهرود

روز شنبه اول اردیبهشت دانشجویان دانشگاه صنعتی شاهرود در اعتراض به کیفیت پایین غذای دانشگاه دست به تجمع اعتراضی زده و سینیهای غذای شان را در سالن غذاخوری روی زمین چیدند.

روزسه شنبه 4 اردیبهشت، تجمع اعتراضی دانشجویان خشمگین دانشگاه صنعتی شاهرود ادامه وگسترش یافت.

 

*حرکت اعتراضی در دانشگاه فرهنگیان گرگان

روز سه شنبه ۴ اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه فرهنگیان گرگان در اعتراض به کیفیت پایین غذا دست به تحریم غذای سلف سرویس زدند و ظرفهای غذای خود را در جلوی درب و محوطه دانشگاه بر روی زمین قرار دادند.

دانشجویان معترض خواستار رسیدگی هرچه سریع تر مسوولان دانشگاه به وضعیت بد تغذیه این دانشگاه شدند.

 

*حرکت اعتراضی در دانشگاه صنعتی ارومیه

روز سه شنبه ۴ اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه در اعتراض به بیکیفیت بودن و طبخ نامناسب غذا دست به اعتراض در سلف سرویس این دانشگاه زدند.

مسوول امور تغذیه در قبال این اعتراضات به دانشجویان معترض گفت که هرکس ناراضی است می تواند غذایش را تحویل نگیرد و به سلف آزاد که هزینه اش چند برابر سلف عمومی دانشگاه است برود که این ادبیات و کیفیت پایین غذا موجب اعتراض شدید دانشجویان میشود.

 

*حرکت اعتراضی در دانشگاه صنعتی اراک

دانشجویان دانشگاه صنعتی اراک روز ۲۵ اردیبهشت ۹۷ در اعتراض به اینکه هیچ پاسخی برای مشکلات شان نمی گیرند، دست به تجمع زدند.

دانشجویان ظروف غذای خود را در محوطه دانشگاه روی زمین چیدند. آنها از وضعیت بد غذایی و پایین بودن کیفیت آن شکایت دارند.

 

*حرکت اعتراضی در دانشگاه اردکان

شماری از دانشجویان دانشگاه اردکان ظهر روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت پس از پیدا شدن سنگ و حشره در غذای یکی از دانشجویان، نسبت به کیفیت پایین غذا اعتراض کردند.

پیش از این دانشگاه اردکان شاهد اعتراضات دانشجویان نسبت به وضعیت وخیم خوابگاه ها بوده است.

 

*تجمع  اعتراضی دانشجویان خوابگاه نواب دانشگاه مازندران 

شنبه شب، 29اردیبهشت، دانشجویان خوابگاه نواب دانشگاه مازندران در اعتراض به کیفیت بد غذای سلف و مسمومیت چند روز قبل تعدادی از دانشجویان دست به تجمع زدند.

 

*تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران جنوب

روز دوشنبه 31 اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه آزاد تهران جنوب در اعتراض به وضعیت امکانات رفاهی دانشگاه دست به تجمع زدند. مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد تهران جنوب و مدیر کل امور دانشجویی در واکنش به اعتراض دانشجویان به امکانات رفاهی این دانشگاه گفت: جلسه پرسش و پاسخ برای رسیدگی به اعتراض دانشجویان درباره امکانات رفاهی، آموزشی و پژوهشی برگزار شده است.

 

 (منابع: ایلنا، دانشجو آنلاین، کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور، دانشجو آنلاین، کلاس بیست، ایسنا، مهر، خبرگزاری دانشجو، خبرآنلاین)

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۹، سه شنبه اول خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲ مه ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول