یادداشت سیاسی ....

 

جوشش زیر پوست جامعه و شورش مداوم

مهدی سامع

 

رویدادهای دی ماه سال گذشته مُهر خود را بر همه ی تحولات سیاسی جامعه ما زده است. سپهر سیاست در ایران هیچگاه رویدادی همانند قیامهای دی ماه ۱۳۹۶ به خود ندیده و هیچ سابقه ای وجود ندارد که طی یک هفته در نزدیک به ۱۵۰ شهر بزرگ و کوچک ایران خیزشهایی چنین دلاورانه از جانب فرودستان صورت گرفته باشد.

برای همین است که علیرغم سرکوبهای سَبُعانه، جامعه همچنان در تَب و تاب تحول به خود می پیچد. وقتی حکومت با دُدمنشی یک حرکت اعتراضی را مِهار می کند، خشم فروخفته مردم از نقطه ای دیگر خود را نشان می دهد. فریاد کشاورزان اصفهان با خیزش هموطنان عرب در خوزستان به هم می آمیزد و هنگامی که رژیم با سرکوب و بازداشتهای انبوه این دو جنبش را به طور موقت مِهار می کند، مردم کازرون بپا می خیزند و فریاد «ما همه با هم هستیم» سر می دهند. همزمان با اعتراضهای روزمره کارگران و مزدبگیران، کاسبهای شهرهای کردستان یکپارچه اقدام به اعتصاب می کنند.

باندهای شریک در قدرت و ثروت اگرچه با هرگونه برآمد توده ای مخالف و در این مورد بدون شکاف متحد هستند، اما بر سر علت بروز جنبشهای اجتماعی و چگونگی مهار آن رویکرد واحدی ندارند. مساله مرکزی برای همه ی باندها و دسته بندیهای درون رژیم چگونگی ورود به مساله مِهار جنبش است و نه اصل مِهار. برخی از عناصر حکومتی بر این اعتقادند که ولی فقیه نیز باید برای بازسازی اعتماد مردم به حکومت هزینه بپردازد و گروهی خامنه ای را خلیفه خطاناپذیر می دانند.

روز یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ احمد جنتي گفت: «برخی هر چه در توان دارند به کار می ‌بندند تا ولایت فقیه را تضعیف کنند. این قدرت اگر تضعیف شود، ستون پرقدرت انقلاب می ‌خوابد و چیزی نمی‌ تواند جای آن را پر کند. ولایت فقیه خیمه انقلاب را حفظ کرده است و تضعیف ‌کنندگان ولایت فقیه خائنان به کشور، نظام و مردم هستند.». (ایلنا)

احمد علم ‌الهدی در نماز جمعه روز ۲۴ فروردین گفت: «مظلومیت رهبر ما بسیار زیاد است. رهبری ما دستور می‌دهد اینها توجه نمی ‌کنند و وقتی هم که شکست می ‌خورند و سرشان به سنگ می‌خورد، می‌گویند بیایم با آمریکا و اروپا بسازیم.» (خبر آنلاین)

امامی کاشانی، نماز جمعه خوان روز ۲۴ فروردین گفت: «باید همه با هم باشیم تا بتوانیم از روی این مینهایی که برایمان درست کردند، قرار دادند، عبور بکنیم.». (تسنیم)

افراد دیگری که به طور مستقیم در ولایت خامنه ای مشارکت دارند و یا با واسطه به قدرت وابسته هستند، از ولی فقیه می خواهند که از پوشیدن عَبای اپوزیسیون دست بردارد و مبارزه با فساد را از خود شروع کند.

مصطفی تاجزاده گفته است «به نقطه عطف رسیده ایم، یا دولت پنهان یا دولت قانونی.... اجازه ندهیم جامعه مدنی از حزب پادگانی شکست بخورد.».

علی مطهری نایب رئیس مجلس ارتجاع در واکنش به استعفای اجباری شهردار تهران که با فشارهای بیدادستان کل رژیم صورت گرفت، گفت؛ در جمهوری اسلامی حاکمیت دوگانه کاملاً مشهود است.

روز دوشنبه ۱۳ فروردین، غلامعلی جعفرزاده ایمن ‌آبادی، نماینده رشت در مجلس ارتجاع در گفت ‌و‌ گو با ‌سایت «رویداد ۲۴»  گفت: «فساد به اندازه‌ ای در ساختار ایران گسترده شده که بعید است قانون بتواند با آن مقابله کند و خوب است مبارزه با فساد ابتدا از دفتر رهبر جمهوری اسلامی آغاز شود.» (رادیو فردا)

حسن رسولی، یک عضو شورای حکومتی شهر تهران می گوید: «ما در شرایط فعلی كه عمده شكافهای موجود در جامعه مون در حقیقت فعال شده، شكاف نسلی مون فعال شده، شكاف جنسیتی مون فعال شده، شكاف قومی، شكاف مذهبی، فقر، تهدیدهایی كه از بیرون چه در منطقه و چه در سطح دنیا هست، من فكر می كنم كه سه راه بیشتر نیست. یا تداوم وضع موجوده كه آنچه كه من احساس می كنم زیر پوست شهر و جامعه می گذره از وضع موجود راضی نیست.» (تلویزیون رژیم، ۲۴ فروردین ۱۳۹۷)

 

در اولین ماه سال ۱۳۹۷، از این ردیف اظهار نظرها از جانب باندهای درون رژیم به وفور وجود دارد. به گُمانم خامنه ای شرایط کنونی را به بهترین صورت تحلیل کرده و کشاورزان اصفهان در یکی از شعارهای خود تحلیل ولی فقیه را کامل کرده اند.

روز چهارشنبه ۲۹ فروردین خامنه‌ای در دیدار وزیر و مسئولان و جمعی از کارکنان وزارت اطلاعات گفت: «ما در میانه یک میدان بزرگ جنگ قرار داریم که یک طرف آن، نظام جمهوری اسلامی و طرف دیگر آن، جبهه وسیع و قدرتمندی از دشمنان است.» خامنه ای هیچگاه در مورد «دشمن» آدرس درستی نداده است، اما کشاورزان اصفهان به کمک او آمده و اعلام کردند «دشمن ما همین جاست، الکی میگن آمریکاست.».

 

 منبع: نبردخلق شماره ۳۹۷، شنبه ۳۱  اول اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱ آوریل ۲۰۱۸

 

  بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول