برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در فروردین ۱۳۹۷

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

یک ماه با جنبشهای رنگین کمان

در ماه گذشته علاوه بر دهها حرکت اعتراضی از جانب نیروهای کار، شاهد خیزشها و اعتراضهای توده ای مثل خیزش مردم عرب خوزستان (قیام کرامت)، قیام مردم کازرون، اعتصاب گسترده در ۶ شهر کردستان و تجمعهای اعتراضی غارت شدگان بودیم.

برخی از حرکتهای اغتراضی غارت شدگان در دهه سوم فروردین ماه چنین بود:

دوشنبه ۲۰ فروردین: تجمع غارت شدگان رشت و مشهد با شعار؛ پولهای ما گم شده زیر عبا جمع شده

چهارشنبه ۲۲ فروردین: تجمع سپرده گذاران موسسه آرمان وحدت خوزستان مقابل درب شعبه ملل در اهواز

یکشنبه ۲۶ فروردین: تجمع سپرده گذاران آرمان وحدت در اهواز مقابل شعبه شریعتی

دوشنبه ۲۷ فروردین: تجمع سپرده گذاران موسسه آرمان وحدت خوزستان جلوی موسسه ملل شعبه كیان پارس اهواز/ تجمع غارت شدگان کاسپین رشت و تخم مرغ باران شعبه این موسسه

چهارشنبه ۲۹ فروردین، تجمع غارت شدگان کاسپین در نمایشگاه بین المللی

پنج شنبه ۳۰ فروردین: تجمع اعتراضی غارت شدگان موسسه ملل اهوازدر برابر دفتر این موسسه واقع در سی متری اهواز با شعارهای؛  با این همه اختلاس ایران خودش کربلاست، اگر که دزدی نبود ملت که اینجا نبود، توپ تانک فشفشه ملل باید بسته شه/ تجمع غارت شدگان مؤسسه کاسپین در مشهد مقابل شعبه پامچال واقع در بولوار سجاد

همچنین حرکتهای اعتراضی کشاورزان ابعاد گسترده تری پیدا کرد. بحران آب موضوع محوری این اعتراضها است. رژیمی که میلیاردها دلار برای صدور ارتجاع و مداخله آشوبگرانه در دیگر کشورها هزینه می کند، پیرامون بحران آب هیچ گام جدی برنداشته است.

روز یکشنبه ۱۹ فروردین، یک مجلس نشین از شاهین شهر گفت: «پنج میلیون نفر از مرداد ماه آب خوردن در اصفهان ندارند، ۴۲۰ میلیون آب شرب نیاز است اما در حال حاضر تنها ۱۰۰ میلیون آب پشت سدها موجود است.» (انتخاب)

خبرگزاری ایسنا روز جمعه ۱۷ فروردین خبر داد که تراز سطح آب دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰ متر رسیده که نسبت به سال قبل دو سانتیمتر کاهش یافته است. بر اساس این گزارش، وسعت دریاچه ارومیه نیز به دو هزار و ۲۷۶ کیلومتر مربع رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۳ کیلومتر کاهش یافته است.

حرکتهای اعتراضی نیروهای کار در ماه گذشته با وجود تعطیلات نوروز قابل توجه بود که اخبار برخی از آنها به شرح زیر است. در مورد خیزش مردم عرب خوزستان (قیام کرامت)، قیام مردم کازرون و اعتصاب گسترده در ۶ شهر کردستان هم به طور جداگانه پرداخته ام.

 

۷۱ حرکت اعتراضی بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

*روز دوشنبه ۶ فروردین، برای ۲ روز متوالی، کارگران کارخانه ایران پوپلین در اعتراض به اخراج  ۴ نفر از نمایندگان شان و عدم پرداخت حقوق اسفند ماه، در این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش ۷ دی، ۴ کارگر اخراج شده در تجمع ۱۹ و ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ نماینده کارگران بودند.

 

*روز سه شنبه ۷ فروردین، کارکنان اخراجی دانشگاه علوم پزشکی اهواز مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. کارکنان احراج شده از شهرهای ایذه، باوی، حمیدیه، مسجدسلیمان، سوسنگرد، اندیمشک، رامهرمز، اهواز، بهداشت غرب و شرق، ماهشهر و... هستند. به گزارش ایران کارگر، به گفته یکی از اخراج شدگان در حال حاضر مراکز بهداشت و بیمارستانها در حال به کار گیری نیروی جدید هستند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۷ فروردین، بعد از انتشار لیستی از اراضی پلاکهای مختلف واگذار شده به محصولگرا و خبر اخراج تمام نیروهای اقبالی و روز مزد در اردیبهشت، تمام کارگران بخشهای کشاورزی شرکت کشت و صنعت هفت تپه، دست از کار کشیدند و در محوطه شرکت تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، پس از دقایقی تمام کارگران قسمتهای مختلف شرکت نیشکر هفت تپه اعم از کارخانه، خوراک دام و تجهیزات، مهندسی، فضای سبز، ترابری و حراست به کارگران کشاورزی پیوستند و در محوطه شرکت جمع شدند و پس از پاسخ ندادن مسئولان شرکت دست به راهپیمایی در بازارچه محله هفت تپه با سر دادن شعارهایی همچون «نه رستمی نه بیگی، شرکت بشه دولتی» و «کارگر هفت تپه گرسنه است گرسنه است» اعتراض خود را نشان دادند.

روز چهارشنبه ۷ فروردین، ابتدا کارگران بخشهای کشاورزی دست به اعتصاب زده و در محوطه شرکت تجمع کردند و سپس کارگران قسمتهای مختلف شرکت نیشکر هفت تپه به آنان پیوستند. به گزارش ایرنا، مدیر عامل شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه روز چهارشنبه ۷ فروردین، با صدور اطلاعیه ای تمام واحدهای این شرکت را با توجه به حوادث رخ داده تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام کرد. در پی اعلام تعطیلی کارگران بخشهای مختلف روز پنجشنبه ۹ فروردین با برپایی تجمع در محل این شرکت ضمن مطالبه حقوق، عیدی و مطالبات پایان سال خواستار پیگیری مطالبات خود از سوی مسئولان شهرستان و پاسخگویی مدیر عامل نیشکر هفت تپه شدند.

 

*روز سه شنبه ۱۴ فروردین، کارگران کارخانه ایران سیلندر در اعتراض به اخراج از کار مقابل فرمانداری ویژه شهرستان ری تجمع کردند. به گزارش تهران نیوز، کارگران تجمع کننده گفتند: امروز بامداد بعد از پایان تعطیلات عید مانند سابق به امید شروع دوباره کار در محل کارخانه حضور پیدا کردیم که متولیان آن حاضر نشدند درب شرکت را بر روی کارگران باز کنند و به صورت مستقیم اعلام کردند که مدیران کارخانه به دلیل زیان ده بودن شرکت حاضر به ادامه همکاری با شما نیستند.

 

*روز سه شنبه ۱۴ فروردین، کارگران کارخانه مقره سازی ساوه واقع در شهر صنعتی کاوه در اعتراض به اخراج از کار با ماهها حقوق معوقه، مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارفرمای این شرکت در آخرین روزهای پایانی سال اقدام به تسویه حساب و بدهی کارگران در قالب چک بلند مدت به تاریخ خرداد و تیر سال ۹۷ کرد که به معنای عدم همکاری و تمدید قرارداد تلقی شده و به رغم گذشت دو هفته از سال جدید، قراردادی برای ادامه همکاری با این کارگران تنظیم نشده است.

 

*روز سه شنبه ۱۴ فروردین، بازاریان سقز، جوانرود و مریوان با اعتصاب و بستن مغازه ها اعتراض شان را نسبت به بستن مرزها به نمایش گذاشتند و خواهان بازگشایی مرزها شدند. به گزارش کردپا، در شهر سقز، کسبه بازار بزرگ سقز، پاساژهای عرفانی، مولوی، کوردستان، تقی‌زاده، فولادی، آهنی و مرادویسی با بستن مغازه ها مقابل پاساژها تجمع کردند. بازاریان شهر جوانرود نیز به دنبال بستن مغازه ها دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهر زدند. روز چهارشنبه ۱۵ فروردین، برای دومین روز اعتصاب در شهرهای کردستان ادامه یافت.

 

*روز شنبه ۱۸ فروردین، کارگران نساجی خامنه، تولید کننده نخ و پارچه واقع در آذربایجان که در دهه ۶۰ بابیش از ۱۵۰ کارگر رسمی فعالیت خود را آغاز کرد مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران بیکار شده نساجی خامنه پیش‌ تر در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه و بیمه بازنشستگی ‌شان مقابل مجلس تجمع کرده بودند.

 

*روز شنبه ۱۷ فروردین، کارگران کارخانه فولاد ارومیه درادامه اعتراضات شان نسبت به عدم پرداخت ماهها مطالبات برای باری دیگر مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند. به گزارش اروم نیوز، کارگران گروه صنعتی فولاد ارومیه ۱۱ماه حقوق طلبکارند و از ۱۱ شهریور ماه ۹۶ در پی مطالبات خود هستند.

 

*روز شنبه ۱۷ فروردین، برای دومین بار در سال جدید، کارگران اخراجی کارخانه مقره سازی ساوه در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل فرمانداری دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، برخی منابع کارگری در کارخانه مقره‌ سازی اعلام کردند: بیش از ۱۳۰ کارگر شاغل در این کارخانه بعد از پایان تعطیلات نوروزی از کار بیکار شده ‌اند. آنها ضمن اشاره به وضعیت بحرانی کارخانه اظهار کردند: کارخانه «مقره‌سازی» واقع در شهرستان ساوه به دلیل نامعلومی دچار مشکل شده و در آستانه تعطیلی قرار دارد.

 

*روز شنبه ۱۷ فروردین، کارگران شهرداری حمیدیه در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش قدس آنلاین، یکی از کارگران شهرداری گفت: چگونه پول قبوض آب و برق و گاز خود را بدهیم مگر درآمدی جز اینجا داریم که مسئولان شهرداری می دانند و ما بی خبریم، امیدوارم کسی  پیدا شود و حق شهروندی و حقوق را به ما برگرداند دیگر طاقتی برای خانواده های کارگران نمانده است.

 

*روز شنبه ۱۷ فروردین، برای دومین بار در سال جاری، کارکنان اخراجی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در اعتراض به عدم تمدید قراردادشان در سال جدید و برای بازگشت به کار دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: در سال ۱۳۹۴ با شرکت در آزمون استخدامی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به صورت شرکتی بر سر کار آمدیم. دی ماه گذشته از طرف دانشگاه اعلام شد که بودجه نداریم و باید تعدادی از نیروهای این مراکز تعدیل شوند.

 

*گروهی از بازنشستگان صنعت فولاد و معدن تهران، کرج و حومه روز یکشنبه ۱۹ فروردین در محل درمانگاه بیمه فولاد واقع در چهار راه ولیعصر تهران تجمع کردند. به گزارش اتحاد، دولت قصد دارد بازنشستگان را زیر پوشش بیمه‌ های خصوصی قرار دهد اما بازنشستگان خواهان اجرای قانون خدمات درمانی هستند. یکی از بازنشستگان کهنسال فولاد در این تجمع گفت؛ شورای انقلاب در سال ۱۳۵۷ شغل فولادگران را به عنوان شغل سخت و زیان ‌آور به رسمیت شناخت و طبق مصوبه این شورا فولادگران شاغل و بازنشسته می‌باید از خدمات درمانی ویژه برخوردار باشند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۹ فروردین، کارگران اخراجی کارخانه خوراک دام و شرکت ماهی کارون (واحدهای جانبی شرکت کشت و صنعت نیشکر کارون)  دست به تجمع مقابل فرمانداری شوشتر زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران معترض که خواست نامش در خبر ذکر نشود با اشاره به علت تجمع خود بیان کرد: ۱۱ روز است که کارگران این ۲ شرکت به دلیل مشکلات مدیریتی اخراج شده اند.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۱۵ فروردین، کارگران مجتمع کارخانجات روغن نباتی کِشت و صنعت شمال در اعتراض به اخراج شان از کار مقابل فرمانداری میاندورود تجمع کردند. به گزارش میان خبر، کارگران معترض گفتند: مدیران شرکت در ابتدای سال جاری حدود ۵۵ نفر از کارگران را اخراج کردند. کارگرانی که اخراج شدند بین ۱۳ تا ۲۱ سال سابقه کار دارند. کارگران اخراجی این شرکت روز یکشنبه ۱۹ فروردین برای دومین بار مقابل فرمانداری میاندورود تجمع کردند. کارفرما حدود ۵۵ کارگر را با ۱۳ تا ۲۱ سال سابقه کار از ابتدای سال جاری بیکار کرده است.

 

*روز دوشنبه ۲۰ فروردین، اهالی روستای ده بزرگ فیروزآباد بویراحمد در اعتراض به محرومیت از آب آشامیدنی مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش بویر خبر، یکی از اهالی این روستا گفت: روستای ده بزرگ فیروزآباد با ۴۰ خانوار در ۱۵ کیلومتری شهر یاسوج واقع شده است و ۱۲ سال است که از آب آشامیدنی و لوله کشی محروم است. وی افزود: مردم این روستا برای تامین آب آشامیدنی مجبورند که با چهارپا، گاری و خودرو به روستای چشمه خانی و سایر نقاط مراجعه کنند و آب بیاورند.


*روز دوشنبه ۲۰ فروردین، کشاورزان روستاهای گراب و شوتاور در اعتراض به آلوده شدن آب رودخانه روستای شوتاور به دلیل ورود پسماند فاضلاب خانه، مقابل دادگستری چاروسا تجمع کردند. به گزارش فارس، بعد از درج خبری مبنی بر آلوده شدن آب رودخانه روستای شوتاور به دلیل ورود پسماند فاضلاب خانه این روستا و با توجه به آزمایشاتی که از سوی شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه و چاروسا صورت گرفت مشخص شد که به هیچ عنوان نمی‌ شود از آب این رودخانه برای کشاورزی و آشامیدنی دام و انسان استفاده کرد که نگرانی مردم را به همراه داشت.

کشاورزان خواستار تعطیلی یا نصب تصفیه خانه در پایین دست فاضلاب خانه شدند تا بتوانند به راحتی از این آب استفاده کنند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۱ فروردین، کارگران بازنشسته کیان تایر در ادامه اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت مطالبات و خلف وعده مسئولان برای باری دیگر دست به تجمع مقابل کارخانه زدند. به گزارش ایلنا، اعتراض کارگران به پرداخت نشدن سنواتِ ایام خدمت به قرار ماهی ۵۰۰ هزار تومان است. یک نفر از حاضران در تجمع گفت: طبق توافقی که میان نمایندگان بازنشستگان، مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیات حمایت از صنایع به عنوان کارفرمای کیان تایر انجام شده، قرار بود طی دو سال مبلغ ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به ۴۰۰ بازنشسته کارخانه کیان تایر برای پرداخت مطالبات آنها درنظر گرفته شود. به گفته معترضان، مسئولان کارخانه خلف وعده کرده‌ و تنها در انتهای سال گذشته پس از مدتها، مبلغ ۳ میلیون تومان به هر بازنشسته پرداخت کردند.

 

*روز سه شنبه ۲۱ فروردین، کارگران بیکارشده چاپخانه جام ‌جم مازندران دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری مازندران زدند. به گزارش کیهان، چاپخانه جام ‌جم مازندران در ابتدای سال ۱۳۹۷ پس از ۱۳ سال کار تعطیل و ۱۵ کارگرش بیکار شدند. یک کارگر ۴۰ ساله گفت: چاپخانه جام‌ جم مازندران ۱۳ سال پیش در ساری آغاز به ‌کار کرد و سهمیه روزنامه جام‌ جم استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان، گلستان مازندران و گیلان در این چاپخانه منتشر می‌شد که اخیرا به دلیل مدیریت ناکارآمد پیمانکار جدید به بهانه افزایش ارزش دلار و افزایش قیمت مواد چاپ و دستمزدها و کاهش تیراژ تعطیل شد.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۱ فروردین، کشاورزان شهرستان رودبار جنوب در اعتراض به عدم خرید محصول کشاورزی‌ شان و همچنین پایین بودن فاحش قیمت آن که در این فصل گوجه فرنگی است، اقدام به بستن جاده ترانزیتی رودبار - جازموریان کردند و چند کیلومتر خودروهای باری سبک کشاورزان که حامل گوجه فرنگی بود را در سراسر این جاده صف کشیدند. براساس گزارش رجانیوز، کرمان اگرچه پهناورترین استان کشور است و صنایع و معادنش مشهور، اما جنوب این استان از جمله مناطقی است که همواره با محرومیتها مختلف مواجه بوده است.

 

*روز سه شنبه ۲۱ فروردین، اهالی کازرون همزمان با حضور کارشناسان تقسیمات کشوری، در اعتراض با طرح تفکیک این شهرستان مقابل فرمانداری اجتماع کردند. به گزارش فارس، این عده با اعتراض به روند طرح تفکیک شهرستان کازرون که در وزارت کشور طی کرده است، معتقدند کارهای کارشناسی دقیقی در این طرح صورت نگرفته و عملی شدن ایجاد شهرستان جدید نه به دلیل دارا بودن منطقه از شرایط قانونی، بلکه به علت برخی فشارهای سیاسی انجام گرفته است.

 

*روز چهارشنبه ۲۲ فروردین برای دومین روز متوالی، کارگران پالایشگاه گاز ایلام در اعتراض به اخراج همکاران شان و برای بازگشت به کار، دست به اعتصاب و تجمع زدند. بر اساس گزارش تابناک، تحصن کارگران ارکان ثالث پالایشگاه گاز ایلام در اعتراض به اقدام مدیران شان در بیکار نمودن چندین کارگر وارد دومین روز شد تا شاید از این طریق صدای اعتراض کارگران به گوش مسئولان استان، پالایشگاه و وزارت نفت رسیده و مدیران پالایشگاه را به پاسخگویی در مقابل اقدامات نسنجیده شان وادار نمایند.

 

*روز یکشنبه ۱۹ فروردین، کارگران کارخانه متالورژی پودر ایران در ادامه اعتراضات شان نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق و عیدی برای بار دیگر دست  از کارکشیدند و تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران پیش از این در تاریخ ۲۳ اسفند سال ۱۳۹۶  در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و عیدی اعتصاب و مقابل استانداری قزوین تجمع کرده بودند. روز چهارشنبه ۲۲ فروردین، کارگران معترض برای بار دیگر مقابل استانداری قزوین اجتماع کردند.

 

*به گزارش روز چهارشنبه ۲۲ فروردین ایلنا، بیکارانِ بومی منطقه پارس جنوبی در ماههای پایانی سال گذشته، کمپینی تحت عنوان «کمپین بیکاران پارس جنوبی» راه ‌اندازی کردند. هدف از ایجاد این کمپین، اعتراض به مسئولان امر برای به ‌کارگیری گسترده ‌ی غیربومیها در منطقه پارس جنوبی ا‌ست. آنها که در روزهای گذشته مقابل اداره اشتغال منطقه ویژه پارس جنوبی تجمع اعتراضی برگزار کردند، گفتند: با این همه پروژه‌ های نفت، گاز و پتروشیمی، نباید جوانان بومی که در بین آنها افراد تحصیلکرده و متخصص هم هست، بیکار باشند.

 

*روز چهارشنبه ۲۲ فروردین، کارگران اخراجی و تعداد دیگری از کارگران پالایشگاه گاز ایلام در مقابل این شرکت دست به اعتراض زدند. به گزارش کردستان مدیا، این تجمع باوجود فشارهای نیروهای امنیتی رژیم و نیز حراست پالایشگاه، استمرار داشت و کارگران معترض با پهن کردن سفره خالی به وضعیت بغرنج اقتصادی خود اعتراض کردند.

 

*عصر روز چهارشنبه ۲۲ فروردین، کارآموزان شرکت نفتی دشت آزادگان و هویزه درادامه اعتراض شان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل منزل مجلس نشین شهرستان دشت آزادگان و هویزه تجمع کردند. به گزارش ذاکر نیوز، معترضان جهت اعتراض به عدم به کارگیری آنها در شرکتهای نفتی مستقر در منطقه و خلف وعده های مکرر مسئولان وزارت نفت و در راس آنها وزیر نفت و همچنین مسئولان شهرستان، در منزل این نماینده رژیم تحصن کردند.

 

*روز پنج شنبه ۲۳ فروردین، تاکسیرانان شهر دهدشت در اعتراض به فعالیت ماشینهای شخصی مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، با توجه به تجمعهای صنف تاکسیرانان جلو فرمانداری این شهرستان، نشست شورای تأمین با نمایندگان صنف تاکسیرانی در سالن کنفرانس فرمانداری دهدشت برگزار شد.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۶ فروردین، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در محوطه شرکت تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش اتحاد، کارگران این شرکت پس از بسته شدن کارتها و ممنوع الورود شدن تعدادی از همکاران شان توسط مدیریت دست از کار کشیدند و در مقابل دفتر حراست و امور اداری تجمع اعتراضی برپا کردند و خواهان باز شدن کارتهای همکاران شان که به دستور مدیر حراست مسدود شده بود شدند.

 

*روز یکشنبه ۲۶ فروردین، اهالی ۴ روستای بخش قطرویه، در اعتراض به نداشتن آب در روستاهای شان، دست به تجمع مقابل فرمانداری نی‌ریز و دفتر مجلس نشین این شهرستان زدند. به گزارش هورگان، معترضان از اهالی روستا‌های کت ‌آباد، چاه هفتم، چاه عظمی و چاه غدیر بودند و به مشکل نبود آب شرب و شستشو در روستاهای شان اعتراض داشتند. آنها پلاکارد و دست نوشته ‌هایی با مضامینی چون؛ آب=حیات و ۱۰ سال است آب نداریم، تشنه ‌ایم و... در دست داشتند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۶ فروردین، رانندگان تریلرهای حمل بار سنگ آهن در اعتراض به کاهش تُناژ ظرفیت بارگیری و افزایش نیافتن کرایه ها اعتصاب کردند. به گزارش سیرجان خبر، یکی از رانندگان معترض گفت: از بامداد امروز طبق بخشنامه ‌ای که از سوی پایانه به باربریهای مربوط ارائه شده است تمامی ماشینهای سنگین می توانند با وزن خود ماشین ۴۰ تن بار حمل کنند.

 

*روز یکشنبه ۲۶ فروردین، اعضای خانواده جانباختگان سانحه هوایی پرواز تهران - یاسوج برای اعتراض به عملکرد ضعیف هلال احمر در جستجوی اجساد، مقابل ساختمان صلح هلال احمر تجمع کردند. به گزارش فارس، اعضای خانواده ‌هایی که در تجمع شرکت کرده بودند، با گذشت نزدیک به ۲ ماه از سقوط هواپیما در ارتفاعات دنا، هنوز هیچ قطعه ‌ای از پیکر جانباختگان خود را دریافت نکرده اند.

 

*روز دوشنبه ۲۷ فروردین، اهالی روستای قشلاق از توابع شهرستان بجنورد با تجمع مقابل درب فرمانداری بجنورد خواستار اختصاص زمینی از اراضی ملی در حوالی این روستا برای استقرار خانواده های مهاجرت کرده این روستا شدند. به گزارش عصر اترک، محمود معموری، معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری بجنورد گفت: سال گذشته تصمیم گرفته شد تا برای اهالی روستای پسرکانلو که حدود ۶۰ تا۷۰ خانوار هستد، زمینی در اراضی ملی حوالی روستای قشلاق جانمایی و این خانوارها به علت رانش زمین در روستای پسرکانلو به اراضی ملی جانمایی شده در روستای قشلاق انتقال پیدا کنند. معموری افزود: ادارات کل بنیاد مسکن و منابع طبیعی استان موظف به جانمایی زمین شدند و این مساله انجام شد اما هنوز هیچ تاسیسات و زیرساختی در این زمینها آماده سازی نشده است.

 

*روز دوشنبه ۲۷ فروردین، کارگران كارخانه روغن نباتی نرگس شیراز در اعتراض به متوقف شدن خطوط تولید و عدم پرداخت ۳ ماه حقوق دست به تجمع مقابل استانداری فارس زدند. به گزارش خبروان، كارگران این كارخانه می گویند؛ روغن نباتی نرگس شیراز همچنان در تعطیلات نوروزی به سر می برد و بعد از عید حتی یك لیتر روغن تولید نكرده است.

 

*روز سه شنبه ۲۷ فروردین، بیش از ۲ هزار نفر از مردم شهرهای سامان و شهرکرد و سایر شهرهای استان چهارمحال و بختیاری در اعتراض به انتقال آب این استان در مقابل مسجد «پل زمان خان» در شهر سامان تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش کردستان مدیا، مردم چهارمحال و بختیاری با سر دادن شعارهای «استان ما سرچشمه است، اما همیشه تشنه است»، «کنار آب نشستیم، تشنه تشنه هستیم»، «ما که صنعت نداریم، نون از کجا بیاریم» و ... به طرح انتقال آب زاینده رود اعتراض کردند.

 

*روز سه شنبه ۲۷ فروردین، رانندگان آژانس تهران در اعتراض به چند برابر شدن قیمت آرم طرح ترافیک جدید مقابل شورای شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از رانندگان آژانس گفت: در گذشته طرح ترافیک برای رانندگان آژانس ۶۵۰ هزار تومان بود؛ اما حالا به یک باره به بیش از چهار میلیون تومان رسیده است، این در حالیست که تردد تاکسیهای اینترنتی بازار آژانسها را کساد کرده است و اصلا به صرفه نیست که بتوان از این طرح استفاده کنیم.

 

*روز چهارشنبه ۲۹ فروردین، برای سومین روز متوالی کارگران صنایع شیر تهران شهداد موسوم به وارنا ورامین در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل کارخانه زدند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان که عده ای از آنان کارگران تازه اخراج شده کارخانه و عده دیگر از کارگران شاغل در کارخانه بودند برای سومین روز متوالی در مقابل درب اصلی تجمع کرده و با در دست داشتن پلاکاردهایی از مسئولان خواستند تا مطالبات شان را از مالکان کارخانه وصول کنند.

 

*روز چهارشنبه ۲۹ فروردین، کارگران شهرداری دارخوین در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران شهرداری دارخوین گفت: مردم سال جدید را با شادی و خوشی گذراندند و ما به خاطر جیب خالی در خانه مانده ‌ایم. آیا کسی هست که حق و حقوق ما را که شبانه روز زحمت کشیده‌ ایم بدهد؟ یکی دیگر از کارگران شهرداری دارخوین گفت: چگونه پول قبوض آب، برق و گاز خود را بدهیم مگر درآمدی جز اینجا داریم که مسئولان شهرداری می‌دانند و ما بی‌خبریم، امیدوارم کسی پیدا شود و حق شهروندی و حقوقمان را به ما برگرداند، دیگر طاقتی برای خانواده ‌های کارگران نمانده است.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۲۹ فروردین، قصابهای بروجرد در اعتراض به افزایش عوارض کشتار دام مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش سفیر افلاک، از هفته گذشته افزایش قیمت کشتار دام در کشتارگاه بروجرد سبب نارضایتی قصابهای بروجرد شد به طوری که تعدادی از این قصابیها در این مدت اعتراض خود را اعلام کردند. تا کنون هزینه کشتار دام سبک در کشتارگاه بروجرد حدود پنج هزار تومان بوده که به ۲۰ هزار تومان افزایش یافته و هزینه کشتار دام سنگین ۱۵ هزار تومان بوده که به حدود ۷۰ هزار تومان افزایش یافته و این افزایش قیمت سبب نارضایتی قصابها شده است.

 

*بامداد روز پنج شنبه ۳۰ فروردین، کارگران بازنشسته‌ کارخانه رنگین نخ سمنان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود مقابل استانداری سمنان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، خواسته‌ معترضان پرداخت معوقات مزدی است. حاضران در تجمع گفتند: از سال ۹۲ که کارخانه تعطیل شده به دنبال دریافت مطالبات مزدی خود ازجمله حق سنوات و عیدی و حقوق معوق هستیم. بارها هم به نهادهای مرتبط مراجعه کرده ‌ایم اما تاکنون پاسخی نگرفته ‌ایم.

 

*کارگران شهرداری دزفول روز پنجشنبه ۳۰ فروردین برای پنجمین روز متوالی مقابل شهرداری و فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شهرداری دزفول با بیش از ۱۰ سال سابقه کار که تعداد آنان نزدیک به ۱۰۰ نفر است از دی ماه سال گذشته تا کنون حقوق دریافت نکرده و حقوق ماههای بهمن و اسفند سال ۹۶، عیدی و پاداش سال ۹۵ و ۹۶، سنوات سال ۹۴ را طلبکار هستند و کارفرما ۷ ماه بیمه تامین اجتماعی آنان را واریز نکرده است .

 

روز آدینه ۳۱ فروردین، برای ۴ روز متوالی، کارگران سد کانی سیب پیرانشهر  در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود اعتصاب کردند. به گزارش هِنگاوا، یکی از کارگران مشغول به کار در این پروژە کە نخواست نامش فاش شود،گفت: اعتصاب کنندگان بیش از هشتاد نفرند که بیشتر آنان رانندگان ماشین ‌آلات و ادوات سنگین هستند. این کارگران بارها به عدم دریافت حقوق معوقه ‌ی خود به مسئولان شرکت پیمانکار اعتراض کرده‌، اما هر بار کارگران با وعده‌‌ های پوچ آنان روبرو شده ‌اند.

 

جنبش اعتراضی کشاورزان

کشاورزان شرق اصفهان روز شنبه ۱۸ فروردین، همراه با خانواده ‌های خود در حاشیه پل خواجو برای به دست آوردن حقآبه تجمع کردند. نیروهای سرکوبگر رژیم به این تجمع مسالمت آمیز حمله و تعدادی را دستگیر کردند. روز دوشنبه ۲۰ فروردین، تجمع و راهپیمایی کشاورزان شرق اصفهان ادامه پیدا کرد. در این جنبش اعتراضی زنان نقش برجسته ای داشتند. تجمع در فلکه خوراسگان صورت گرفت و کشاورزان اقدام به راهپیمایی کردند. نیروهای سرکوبگر ضد شورش به طور گسترده کشاورزان را محاصره کردند. یکی از شعارهای مطرح شده در این روز چنین بود:‌ «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کشاورز روی هواست امروز»

روز آدینه ۲۴ فررودین، کشاورزان اصفهان برای چندمین بار دست به تجمع و راهپیمایی گسترده در شهر زدند. بر اساس گزارشهای تصویری که در شبکه‌ های اجتماعی منتشر شده زنان شرکت کننده در جنبش اعتراضی کشاورزان شعار می دادند که: «دشمن ما همین جاست، الکی می ‌گن آمریکاست.». از دیگر شعارهای کشاورزان معترض «کشاورز می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد» و «نصرمن الله و فتح قریب، مرگ بر این دولت مردم فریب»، «سوریه را رها کنید فکری به حال ما کنید»، «ای لشکر شرق اصفهان آماده باش آماده باش  بهر نبردی بی امان آماده باش آماده باش» و .... بود.

در همین روز آخوند تبهکار در منبر نماز جمعه کشاورزان را «فتنه گر» نامید و انگار که تاکنون حق را به کشاورزان داده گفت: «دیگر به آنها حق نمی‌دهم در راهپیمایی شرکت کنند زیرا به نظر نمی ‌آید این کار از سوی کشاورزان متدین انقلابی باشد.».

به دنبال سخنان این آخوند جنایتکار، در اولین ساعتهای روز شنبه ۲۵ فروردین نیروهای سرکوبگر رژیم تعداد زیادی از کشاورزان را دستگیر کردند اما کشاورزان به پا خاسته به رغم اقدامات سرکوبگرانه در فلکه خوراسگان اصفهان و ابتدای خیابان اباذر تجمع کردند. آنها شعار می دادند: کشاورز زندانی آزاد باید گردد؛ کشاورز می ‌میرد ذلت نمی پذیرد؛ ما زن و مرد جنگیم رو حق آبه می جنگیم و...

نیمه شب یکشنبه ۲۶ فروردین نیروهای سركوبگر به منظور جلوگیری از گسترش ابعاد اعتراضها و تظاهرات کشاورزان و مردم این شهر به خانه های مردم خوراسگان حمله بردند و شماری از کشاورزان و جوانان این شهر را بازداشت کردند و در منطقه شرق اصفهان حکومت نظامی اعلام نشده برقرار کردند.

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۷، شنبه   اول اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱ آوریل ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول