دانشگاه در ماهی که گذشت

کامران عالمی نژاد

 

دانشجوی دختر خیابان انقلاب به یکسال زندان محکوم شد

نسرین ستوده، وکیل مریم شریعتمداری، یکی از دختران خیابان انقلاب، روز سه شنبه ۷ فروردین از محکوم شدن موکلش در دادگاه کیفری استان تهران به یک سال حبس تعزیری خبر داد. وی افزود که اتهام مریم شریعتمداری، "تشویق به فساد از طریق کشف حجاب" بوده است.

مریم شریعتمداری، ۳۲ ساله و دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر تهران، روز 4 اسفند سال گذشته با بالا رفتن از سکوی مخابرات خیابان انقلاب،در اعتراض به حجاب اجباری روسری اش را برداشت و در دست گرفت. یک مامور نیروی انتظامی،مریم شریعتمداری را با خشونت به پایین سکو هل داد که سبب آسیب دیدن پای او شد.

فیلم برخورد با مریم شریعتمداری بازتاب گسترده ای در شبکه های اجتماعی یافت.

 

بازگشت مهدیه گلرو به دانشگاه/ سردرگمی دیگر دانشجویان ستاره دار

مهدیه گلرو، فعال دانشجویی و از فعالان حقوق زنان که به دلیل فعالیتهای خود از تحصیل محروم و در شمار دانشجویان ستاره دار قرار گرفته بود، پس از ده سال به دانشگاه بازگشت. با این حال دانشجویان ستاره دار دیگر از جمله مجید دری با وجود چند روز تحصن مقابل وزارت علوم، همچنان از ادامه تحصیل محروم هستند و نه تنها گره ای از مشکل شان باز نشده، بلکه تهدید نیز شده اند.

موج جدید اعتراض دانشجویان ستاره دار زمانی بود که منصور غلامی، وزیر علوم، در آذر ماه سال گذشته اعلام کرد که دانشجوی ستاره دار نداریم! مجید دری در اعتراض به حرفهای او، با یک تابلوی دست نویس مقابل وزارت علوم تحصن کرد و مهدیه گلرو هم با او همراه شد و نامه اعتراضی خود را به وزارت علوم داد. در آن زمان مهدیه گلرو در توییتر خود نوشت که مسوول حراست وزارت علوم، دری را به زندان تهدید کرده است.

پس از آن تعداد دیگری از دانشجویان اعلام کردند که ستاره دار هستند، از حق تحصیل محروم شده اند و پیگیریهای شان برای برطرف شدن این مشکل بی نتیجه بوده است.

اواخر سال ۹۶ مشکل مهدیه گلرو حل شد و غلامی اعلام کرد که تنها دانشجوی ستاره دار مجید دری است، دری چندین روز مقابل وزارت علوم رفت و به این وضعیت اعتراض کرد. او در توییتر خود نوشته بود: "امروز هنگام رسیدنم فضا ملتهب به نظر می رسید. نیروى انتظامى مستقر شده و تعداد سربازها بیشتر بودند. نیروى انتظامى از من خواست که محل را ترک کنم در غیر این صورت مجبور هستند بازداشتم کنند. هدف من دانشگاه است نه زندان، اما اگر مسیرش از زندان بگذرد هم ابایی ندارم. بازگشتم تا هفته بعد."

 

بی خبری از وضعیت دانشجوی بازداشتی دانشگاه خوارزمی

عرفان ساعد پناه، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران، در تاریخ ۲۸ اسفند ۹۶ از سوی نهادهای امنیتی در شهر سنندج بازداشت شده و تاکنون از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست و خانواده او در بی خبری به سر می برند.

این دانشجوی اهل سنندج در اداره اطلاعات سنندج نگهداری می شود و تلاش خانواده برای ملاقات و آگاهی از وضعیت او بی نتیجه مانده است. به آنها گفته شده وی اجازه ملاقات نداشته و مراحل بازجویی را طی می کند.

خاطر نشان می شود که دلیل بازداشت این دانشجو تلاش برای برگزاری جشن نوروز در مناطق کردنشین عنوان شده است.

 

تجمع دانشجویان دانشگاه شیراز در اعتراض به اخراج یکی از اساتید

روز پنجشنبه ۲۳ فروردین جمعی از دانشجویان دانشگاه شیراز در اعتراض به اخراج یکی از استادان دانشگاه توسط عوامل حکومتی دست به تجمع زدند.

آنها پلاکاردهای در دست داشتند که بر آنها از جمله نوشته شده بود: "تلاش و علم و دانش، اخراج شدن جوابش"، "نه به اخراج مغزها".

در چند ماه اخیر اخراج استادان به دلیل دگراندیشی یا ابراز انتقاد شدت گرفته. گذشته از اخراج صدها استاد از دانشگاه آزاد، دانشگاه های دولتی نیز دست به تصفیه کادر علمی زده اند.

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس

جمعی از دانشجویان در دانشگاه تربیت مدرس تهران با برگزاری تجمع اعتراضی خواهان رفع مشکلات صنفی، شفافیت بودجه ها و هزینه های دانشگاه شدند.

روز یکشنبه ۲۶ فروردین دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در اعتراض به سیاستگذاریهای مدیران رده بالای دانشگاه و به ویژه معاون دانشجویی، محمدرضا اصلاحچی، تجمع و اعتراض کردند.

دانشجویان خواستار شفافیت در بودجه و هزینه های دانشگاه هستند. آنها می گویند امکانات و بودجه دانشگاه در اثر سوومدیریت هیات رییسه اتلاف شده و به درستی صرف نمی شود.

دانشجویان همچنین به تخلیه غیرقانونی خوابگاهها، اجاره امکانات دانشگاه (سالن ورزشی، استخر و…) به نهادها و اشخاص خارجی و مسایلی از این دست که محصول سوومدیریت و نگاه تجاری و بنگاه دارانه مسوولان دانشگاه است، اعتراض دارند.

شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس حمایت خود از این اعتراضات اعلام کرده است.

 

اعتراضات دانشجویی در دانشگاه تربیت مدرس وارد چهارمین روز شد

روز سه شنبه ۲۸ فروردین، دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در چهارمین روز از اعتراضهای خود، دوباره در مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه اقدام به تجمع کردند.

این اعتراضها ابتدا از تخلیهاجباری خوابگاه فردوسی کلید خورد که دانشجویان آن را غیرقانونی می خوانند، اما در ادامه مسایل مختلف انباشته شده در دو سال اخیر، بخشی از دانشجویان ورودی سالهای مختلف دانشگاه را به شرکت در تجمعات اعتراضی به مدیریت ناکارآمد دانشگاه برانگیخت.

از سویی نیز، کنایهتلویحی کانال رسمی دانشگاه تربیت مدرس و تعبیر اعتراض دانشجویان به "اغتشاش"، ناراحتی معترضان را برانگیخته است.

دانشجویان معترض با در دست داشتن نوشته هایی از جمله "دانشگاه، بنگاه نیست"، "نگاه بازاری به دانشگاه ممنوع" و با سر دادن شعارهایی مثل "صندلی حیا کن، معاون را رها کن"، با حرکت جمعی در محوطه دانشگاه به اعتراض پرداختند.

 

 

(منابع: رادیو فردا، خبرگزاری هرانا، دانشجو آنلاین، من یک دانشجو، انصاف نیوز)

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۷، شنبه   اول اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱ آوریل ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول