زنان در مسیر رهایی (دی ۹۶)

اسد طاهری

 

قهرمان جوانان جهان: گفتند تو دختری، به جای ورزش کردن درس بخوان

مهشید اشتری، بازیکن تیم ملی تنیس روی میز ایران، که در مسابقات اُپن جهانی پرتغال در تیم دو نفره به مقام قهرمانی جهان جوانان رسیده، می گوید در آموزش و پرورش به وی گفته اند دختر باید درس بخواند و ورزش نکند.

اشتری در این باره گفت: "در دوران امتحانات خرداد ماه عازم آلمان شدم تا در مسابقات جهانی پینگ پنگ شرکت کنم، توقع داشتم برای من که ملی پوش بودم و با نتایجم برای کشورم توانستم افتخارآفرین باشم، آموزش و پرورش امتیازی در نظر گیرد و عادی برخورد نکند، اما متاسفانه در زمینه تحصیلی حتی برای معلم خصوصی نیز کمکی نکردند."

وی افزود: "در نهایت متاسفانه یک درس را افتادم و این موضوع منجر به این شد که سه ماه مدرسه نروم. وقتی پیگیر کارهایم بودم، به من گفتند ورزش را کنار بگذار و سر درست بنشین. به من که ملی پوش این کشورم گفتند تو یک دختری و به جای ورزش کردن باید درس بخوانی."

ملی پوش پینگ پنگ به سنگ اندازیهای دیگری که بر سر راه ورزش او ایجاد گردیده اشاره کرد و گفت: "برای اعزام به پرتغال نیاز داشتم که یک گواهی از مدرسه محل تحصیلم داشته باشم تا در صدور ویزا به مشکل نخوریم، اما همین را هم از من دریغ کردند. حتی خواهش کردم که برای یک دقیقه ثبت نامم کنند تا گواهی صادر شود، اما هیچ همکاری نکردند."

 

دامن کوتاه در اعتراض به تبعیض جنسیتی در دانشگاهی در کلمبیا

دانشجویان دانشگاهی در کلمبیا با پوشیدن دامن کوتاه به تبعیض جنسیتی اعتراض کردند. مسوولان دانشگاه از دختران دانشجو خواسته بودند دامن کوتاه نپوشند چون با این کار "حواس استادان و سایر دانشجویان را پرت می کنند".

معترضان در این کارزار از همه دانشجویان، دختر و پسر، خواستند که با پوشیدن دامن یا شلوار کوتاه به این تصمیم دانشگاه اعتراض کنند.

دانشگاه "پونتیفیکال بولیوارین" شهر "مدئین" کلمبیا این توصیه را در سایت خود منتشر کرده بود. بعد از اعتراضات، مسوولان دانشگاه اعلام کردند که این فقط یک توصیه کلی بوده است.

در بیانیه دانشگاه آمده است که این دانشگاه به حق آزادیهای فردی دانشجویان احترام می گذارد و هرگز قصد نداشته که محدودیتی برای نوع لباس دانشجویان ایجاد کند.

عنوان مطلب قبلی که در حال حاضر از وبسایت دانشگاه حذف شده است این بود : "چطور باید در دانشگاه لباس بپوشید؟" بعضی از توصیه ها شامل دختران و پسران بود اما چند مورد مستقیم به لباس پوشیدن زنان مربوط می شد.

این مطلب در تاریخ ۳۰ ژانویه منتشر شد و خیلی سریع از طریق شبکه های اجتماعی با هشتگی به معنای "دانشگاه پونتیفیکال بولیوارین با دامن کوتاه" کارزاری علیه آن به راه افتاد.

 

فرصتهای شغلی برابر برای زنان در وزارت دادگستری عربستان

برای نخستین بار در تاریخ عربستان، وزارت دادگستری این کشور ۳۰۰ زن را استخدام می کند.

به دنبال تصمیم "ولید صمعانی"، وزیر دادگستری عربستان، مبنی بر ایجاد فرصتهای شغلی برای زنان سعودی، منابع عربستان از تصمیم این وزارتخانه درباره استخدام ۳۰۰ زن خبر دادند.

این اقدام برای نخستین بار در تاریخ وزارت دادگستری صورت می گیرد و زنان عربستانی استخدام شده در قسمت مطالعات اجتماعی، قضایی، حقوقی و دستیار امور اداری فعالیت خواهند کرد.

پیشتر صمعانی تاکید کرده بود که وزارت دادگستری مایل است زنان را در این وزارتخانه استخدام کند، زیرا این امر برای ساده سازی ارایه خدمات به زنان در زمینه قضایی و جمع آوری اسناد دارای اهمیت است.

 

دختر خیابان انقلاب: امیدی به اصلاحات ندارم، شعار بس است

پنجشنبه ۱۵ بهمن یک دختر دیگر خیابان انقلاب در تهران، مقابل قنادی فرانسه در خیابان وصال، روی پست برق رفت، روسری اش را در اعتراض به حجاب اجباری از سر برداشت و بر سر چوبی آویخت. زنی که کشف حجاب کرد، خود را اعظم جنگروی معرفی کرده است.

از فیلمی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده، چنین پیداست که دستی او را با خشونت از بالای پست برق در تقاطع وصال به زیر میکشد.

اعظم جنگروی توضیح داده با امید به اصلاحات، فعالیت سیاسی خود را در حزب "مجمع زنان اصلاح طلب" و "حزب کارگزاران" آغاز کرده، اما دیگر امیدی به اصلاحات ندارد: "خسته شدم. باید عمل کرد. شعار بس است. این کار را انجام دادم برای آزادی، برای اتمام تمام قوانین و مقرراتی که علیه ما زنان است و تمام عواقبش را هم می پذیرم."

اعظم جنگروی در شبکههای اجتماعی اعلام کرده که حرکت اعتراضی او "به هیچ سازمان یا گروه یا فردی چه در داخل و چه در خارج از ایران مربوط نمیشود" و تنها به حجاب اجباری معترض است.

وی با تاکید برای خواسته گفت: "بگذارید خودمان حجاب مان را انتخاب کنیم. من به عنوان یک فرد حق انتخاب دارم."

نخستین بار ویدا موحد در روز چهارشنبه 6 دی ۹۶، قبل از آغاز اعتراضات سراسری، در خیابان انقلاب روی یک پست برق رفت، روسری اش را از سر برداشت و آن را به تکه چوبی آویخت. او به زودی به نماد اعتراض زنان ایران به حجاب اجباری تبدیل شد. در روزهای ٩ و ١٠ و ١١ بهمن دهها زن ایرانی به این حرکت اعتراضی پیوستند.

 

اعتراض فدراسیون اسکی اتریش به افشای آزار جنسی مربی سابق

رییس فدراسیون اسکی اتریش از افشای اتهام آزار جنسی در این فدراسیون انتقاد کرد و آن را موجب "آسیب رساندن به روحیه تیم اتریش در المپیک زمستانی امسال" دانست.

پتر شروکسنادل گفت قبل از هر چیز باید شواهد برای متهم کردن فرد روی میز باشد و همه چیز واضح مشخص شود.

به تازگی دو ملی پوش پیشین، از تعرض و آزار جنسی گسترده در تیم ملی اسکی زنان از سوی مربیان، همراهان و ملی پوشان مرد در سالهای ۷۰ و ۲۰۰۵ خبر داده اند. آنها همچنین شروکسنادل را که از سال ۱۹۹۰ ریاست فدراسیون را بر عهده دارد، متهم به سرپوش گذاشتن بر تبهکاری جنسی کرده اند. 

وی اما مدعی است هرگز چنین چیزی به گوشش نرسیده و با فرار به جلو می گوید، از افشا شدن این اطلاعات درست در شب بازیهای المپیک زمستانی متعجب شده، زیرا اسکی اتریش شانس زیادی برای گرفتن مدال در این بازیها دارد.

 

زنان پرتغالی انحصار مردانه تولید شراب را شکستند

شش زن ماهر در پس جوانترین نشان تجاری شراب در جزایر "مادیرا" در پرتغال قرار دارند. این در واقع نخستین مورد پس از هشتاد سال استیلای مردان بر بازار تولید و مصرف شراب در این جزایر است. این نشان جدید تجاری با بهره بردن از ابتکار و خلاقیت و نیز تولید محصولی نو اقدام به جلب مشتری کرده است.

"سوزان پدرو"، مسوول امور مالی در شرکت "مادیرا وینتنرز" می گوید: "ابتکار اصلی در واقع همان تیم پشت این پروژه است که به طور انحصاری از زنان تشکیلن راآن را شده. میزان پایین الکل، انتخاب دستی خوشه های انگور و ترکیب گونه های مختلف کشت شده در جزیره "پورتو سانتو" از جمله دیگر ابتکارات به کار رفته است."

تولیدات این پروژه باید حداقل سه سال از قدمت شان گذشته باشد تا بتوانند نام "شراب مادیرا" را بر روی خود حمل کنند. نخستین محصول این پروژه در سال ۲۰۱۶ به بازار عرضه شد و به لطف شبکه توزیع تعاونی کشاورزی "فونچال" موفق عمل کرد.

سوزان پدرو در باره موفقیت تجاری این پروژه می گوید: "میزان فروش ما طی سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به خصوص با توجه به افزایش تقاضا در آمریکا دو برابر شد. امسال نخستین محصول پنج ساله خود را به بازار عرضه خواهیم کرد. این شراب هشتم مارس به مناسبت روز جهانی زن در بازار به فروش خواهد رسید."

 

 

(منابع: ایسنا، بی بی سی، یورونیوز، رادیو زمانه)

 

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۳۹۵، سه شنبه اول اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰ فوریه ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول