کارورزان سلامت (آذر ۹۶)

امید برهانی

 

دومین روز تجمع کارکنان بیمارستان خمینی اهواز

جمعی از کارکنان بیمارستان خمینی اهواز در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه در روز چهارشنبه اول آذر، مقابل استانداری خوزستان،تجمع کردند. روز قبل این کارکنان در محل دانشگاه علوم پزشکی اهواز تجمع کرده بودند.

یکی ازکارکنان معترض بیمارستان خمینی اهواز گفت: تعدادی از کارکنان پیمانکاری این مرکز با هشت تا ۱۲ سال سابقه بین پنج تا ۱۰ ماه حقوقی دریافت نکرده اند و وضعیت آنها مشخص نیست. وی که خواست نامش فاش نشود افزود: حدود ۸۰ نفر با مشکل دریافت حقوق و مزایا رو به رو هستند و بیمه کارکنان نیز به موقع پرداخت نمی شود و ما سالی ۲ بار حقوق می گیریم.

 

تجمع اعتراضی کارکنان شرکتی طرح تحول سلامت

کارکنان شرکتی طرح تحول سلامت در اعتراض به کاهش حقوق، تحمیل قرارداد جدید و اخراج از کار پیش از ظهر روز شنبه ۴ آذر مقابل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تجمع کردند. یکی از تجمع کنندگان گفت: شرکتهایی که طرف قرارداد بودند شروع به بستن قراردادهای یک ماهه کردند و نیروها را مجبور کردند که قراردادهای قبلی خود را بیاورند و با مبلغ جدید که بین هفتصد تا نهصد هزار تومان کمتر از مبلغ قرارداد قبلی بود مشغول به کار شوند.

 

سلامت کارگران خط تولید دارو در آستانه فاجعه

یک مدیر شرکت داروسازی داخلی از شرایط غیر ایمن و فاجعه بار در مراکز تولید داروی سرطان خبر داد.

نیما سپهری گفت: "داروهای حوزه انکولوژی جزو داروهای پرخطر بوده و برای تولید آن نیاز به رعایت استانداردهای دارویی ویژه است که متاسفانه در برخی شرکتهای دارویی شاهد رعایت این استاندارد برای حفظ سلامت کارگران در خط های تولید دارو نیستیم."

وی با اشاره به اینکه پرسنل و کارگران در خط تولید داروهای ضد سرطان نباید به طور مستقیم در معرض ساخت این داروها قرار گیرند، تصریح کرد: "اگر این مسایل استاندارد رعایت نشود، عوارض ساخت داروهای ضد سرطان ۱۰ برابر داروهای معمولی بر روی بدن پرسنل خواهد بود."

سپهری عنوان کرد: "متاسفانه عوارض در معرض قرار گرفتن در مقابل داروهای تولیدی ضد سرطان ۱۰ سال بعد در بدن افراد نمایان می شود."

این مدیر شرکت داروسازی داخلی در پایان خاطرنشان کرد: "سازمان غذا و دارو باید در ارایه مجوز به چنین کارخانجات دارویی در حوزه داروهای ضد سرطان تجدیدنظر و اصلاحاتی را به اجرا بگذارد."

 

تعرفه خدمات پرستاری از دستور کار خارج شد

به گفته دبیرکل خانه پرستار بررسی بسته تعرفه خدمات پرستاری از دستور کار شورای عالی بیمه خارج شده است.

محمد شریفی مقدم در این باره گفت: "قرار بود این موضوع در دستور کار شورای عالی بیمه قرار گیرد که بنا به دلایل نامشخص، در جلسه این شورا مطرح نشد و بعد از آن نیز از دستور کار شورای عالی بیمه خارج شد."

وی افزود: "ادعای شورا مبنی بر کار کارشناسی مجدد برای بررسی تعرفه خدمات پرستاری به امضای سازمان نظام پرستاری نرسید و ما دو نامه به وزرای بهداشت و رفاه و یک نامه به رییس جمهوری نوشتیم که متاسفانه تاکنون نتیجه ای حاصل نشده."

شریفی مقدم با این حال گفت: "با گذشت بیش از ۱۰ سال از تصویب این قانون، پرستاران امیدی به حل مشکل خود از طریق دستگاههای مسوول (وزارت بهداشت، وزارت رفاه، شورای عالی بیمه) ندارند و از رییس جمهوری خواستار پیگیری و تعیین تکلیف اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هستند."

 

جامعه پرستاری راهکار دیگری را در پیش خواهد گرفت

یک فعال صنفی، در کانال تلگرامی "کمپین قانون تعرفه گذاری" با انتقاد از اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و سر دوانده شدن ۱۱ ساله کارورزان سلامت، خواستار در پیش گرفتن راهکارهای دیگری برای عملی شدن آن شد. 

امید آقایی ابتدا پرسید: "با اجرای این قانون برای جامعه پرستاری، منافع چه کسانی قرار است به خطر بیفتد که با تمام توان در برابر اجرا شدن آن مقاومت و سنگ اندازی می کنند؟"

وی افزود: "حال که قرار نیست تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا شود، بنابراین نباید برای هیچ گروهی از گروه های نظام سلامت تعرفه گذاری وجود داشته باشد."

آقایی یادآور شد: "جامعه پرستاری بنابه رسالت حرفه ای خود تابحال کوتاهی نسبت به انجام خدمات رسانی خود نسبت به ملت نکرده است و نخواهد کرد، ولی اگر همچنان این بی عدالتیها و تبعیضها ادامه داشته باشد، به ناچار از طریق دیگری مطالبات و خواسته های به حق خود را پیگیری خواهد کرد و تصمیمات دیگری اتخاذ خواهد کرد."

 

تحریم کلاسهای کارورزی از سوی دانشجویان  

رییس شورای دانشجویی نظام پرستاری جهرم با اشاره به اعتراضهای چند هفته پیش دانشجویان دانشکده پرستارى شیراز به اجراى طرحى بنام "اینترن شیپ"، از بی توجهی مسوولان و ادامه این اعتراضها خبر داد.

محسن حاتمی در توضیح این طرح گفت: "در طرح کارورزی از دانشجویان در شیفتهاى مختلف (صبح و عصر و شب) به عنوان پرسنل رایگان استفاده می شود. دانشجویان بدون استاد در کارورزی حضور یابند و از بیمه دانشجویان در صورت خطا و صدمه به بیمار خبری نیست." 

وی افزود: "در مرحله اول اعتراض جلسه ای با مسوولان دانشکده برگزار و مشکلات طرح عنوان گردید تا با همکارى معایب برطرف شود، اما متاسفانه این امر با برخورد توهین آمیز، تهدید به اخراج و تجدید دوره دانشجویان همراه شد."

خاتمی گفت: "دانشجویان با نوشتن نامه اعتراضى به تمام مسوولان استانى و کشورى درخواست لغو طرح با دلایل منطقى را عنوان کردند که متاسفانه اقدامى صورت نگرفت. بنابراین دانشجویان تصمیم گرفتند تا اصلاح طرح در کلاسهای کارورزى حضور پیدا نکنند و در حال حاضر کلاسهای کارورزی به مدت دو هفته تعطیل است و هیچ مسوولی پاسخگو نیست."

وی تاکید کرد: "دانشجویان پرستارى در این سالها هر روز درگیر طرحهاى این چنینى هستند، از جمله کمک پرستارى، پرستار بیمارستانى و اکنون هم اینترن شیپ. دانشجویان از این شرایط خسته شده اند و به جاى تمرکز روى یادگیرى دروس همیشه در حال اعتراض تجمع و اعتصاب هستند."

 

کلاهبرداری از ۲۰ هزار متقاضی بهیاری

دوره یکساله بهیاری در سال ۹۴ به بهانه کمبود کادر پرستاری و در راستای اجرای طرح تحول سلامت راهاندازی شد. اکنون ۲۰ هزار متقاضی و فارغ التحصیل این دوره ها که از آنها ۷۰ میلیارد تومان شهریه گرفته شده، بلاتکلیف مانده اند.

متقاضیان شرکت در این دوره های یکساله باید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان شهریه پرداخت می کردند و به آنها وعده داده می شد که تحت عنوان بهیار در مراکز درمانی مشغول به کار خواهند شد.

معاون سازمان نظام پرستاری می گوید این طرح را برخی افراد که در وزارت بهداشت منصب داشتند، راه اندازی کردند و تاکید دارد که آنها خاطر انگیزه مالی این کار را انجام دادند، یعنی می خواستند با برگزاری ایندوره ها برای خود به صورت غیرمستقیم درآمد ایجاد کنند.

محمد شریفی مقدم می گوید: "شرکت کنندگان در این طرح امروز نسبت به شرایط و شرح وظایف خود اعتراض دارند. این افراد طبق قانون نمی توانستند، بهیار شوند و کسانی که به این اشخاص قول بهیار شدن یا مدارکی دال بر این عنوان به آنها دادند؛ تخلف کردند."

باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، نیز پیش تر درباره دوره های مزبور گفته بود: "این مساله یکی از چالشهایی است که پیش آمده و برگزاری این دوره در حال تعلیق است و ادامه ندارد. این موضوع در حال بررسی و پیگیری است.

 

آزمایشگاههای تشخیص پزشکی در آستانه ورشکستگی

رییس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت: "طی چند سال اخیر آزمایشگاههای تشخیص پزشکی اعم از دولتی و خصوصی با چالشهای متعددی روبرو شده اند که تاکنون هیچکدام از این مشکلات نه تنها حل نشده، بلکه مشکلات جدیدتری نیز به مشکلات قبلی افزوده شده است."

دکتر سید مهدی بوترابی در ارتباط با چالشهای پیش رو حوزه آزمایشگاهیان اظهار کرد: "یکی از مهمترین چالشهای آزمایشگاهها که هر روز هم شدید تر می شود، مشکلات اقتصادی ناشی از کاهش درآمد است."

وی گفت: "بحث کاهش هزینه های آزمایشگاهی امروزه به عنوان یک راهکار برای حل این مشکلات در برنامه های متولیان امر در وزارت بهداشت مطرح شده، اما سوال اساسی این است که دلایل افزایش هزینه چیست و چه کسی یا کسانی هزینه های آزمایشگاه را افزایش داده اند؟"

بوترابی پاسخ داد: "آزمایشگاهها در افزایش هزینه های مستقیم اعم از هزینه مربوط به مواد مصرفی و دستگاهها و همچنین هزینه های غیر مستقیم همچون هزینه مربوط به پرسنل و هزینه های سربار شامل حاملهای انرژی، مالیات و اجاره بهای ملک هیچگونه دخالتی نداشته اند بلکه این متولیان امر بوده اند که با عدم توانایی در کنترل قیمت فراورده های آزمایشگاهی باعث افزایش سرسام آور این بخش از هزینه ها شده اند."

وی ادامه داد: "معضل بزرگ دیگر، بحث معوقات بیمه ها است که پرداختی به آزمایشگاهها را حتی تا یکسال به تاخیر انداخته است. میزان پرداختی به آزمایشگاهها نسبت سایر بخشای نظام سلامت بسیار اندک است و بیمه ها به راحتی با پرداخت معوقات می توانند بخشی از این مشکلات را حل کنند، ولی متاسفانه نمی دانیم چرا و به چه دلیلی این پرداختها که حق قانونی آزمایشگاهها است، انجام نمی شود."

 

بازنشستگی پیش از موعد حق پرستاران است

تیم حقوقی نظام پرستاری تهران با شکایت به دیوان عدالت اداری به دنبال گرفتن حق بازنشستگی پیش از موعد برای پرستاران است. بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه کار براساس آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور، یکی از مهمترین مطالبات پرستاران است.

مدتی قبل تیم حقوقی سازمان نظام پرستاری تهران با شکایت به دیوان عدالت اداری، خواستار صدور رای بازنشستگی پیش از موعد برای پرستاران شده. به گفته یک منبع رسمی (ایلنا) اکنون دیوان عدالت در مواردی به بازنشستگی با بیست سال سابقه رای داده است و این رای، پرستاران منتظر بازنشستگی را امیدوار کرده است.

 

تجمع کارشناسان و مراقبان خانه های بهداشت اصفهان

بیش از ۴۰۰ نفر از کارشناسان و مراقبان خانه های بهداشت اصفهان در اعتراض به برگزاری آزمونی با هدف اخراج از کار مقابل مرکز بهداشت شماره ۲ اصفهان تجمع کردند. یکی از تجمع کنندگان گفت: ما در قالب طرح تحول نظام سلامت قراردادی شده ایم و به یکباره به ما اعلام شد که باید در آزمونی شرکت کنیم. وی ادامه داد: این آزمون با هدف تعدیل نیرو برگزار می شود و برای همین ۴۰۰ نفر از کارکنان این مرکز از شرکت در آزمون خوداری و در مقابل ساختمان مرکز بهداشت شماره ۲ واقع در خیابان فیض تجمع کردند.

 

 (منابع: تسنیم، خبرگزاری مهر، ایرنا، خانه پرستار، ایلنا)

نبردخلق شماره ۳۹۲، آدینه اول دی ۱۳۹۶ - ۲۲ دسامبر ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول