برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آبان 1396

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

جنبش بی شماران به پیش

در ماه گذشته حرکتهای اعتراضی غارت شدگان همچنان ادامه داشت و پایوران رژیم در موارد بسیار محدود مجبور به عقب نشینی و پرداخت بخشی از سپرده های آنان شدند اما همزمان رسانه ها را از پوشش خبری حرکتهای اعتراضی سپرده گذاران منع کرده اند.

روز چهارشنبه ۱۰ آبان، علی وقف‌چی، مجلس نشین از زنجان به ایلنا گفت: «صدا و سیما در روزهای اخیر دو بار مصاحبه ‌های وی درباره اعتراضات مال ‌باختگان را پخش نکرده و وقتی موضوع را پیگیری کرده به او گفته ‌اند که شورای‌عالی امنیت ملی در مصوبه ‌ای این اجازه را به صدا و سیما داده که مانع از پخش صدای سپرده ‌گذاران شود.»

شماری از تحصنها و تجمعهای غارت شدگانِ نهادهای مالی پدیده، کاسپین، ولیعصر، آرمان وحدت، عصرنوین، البرز ایرانیان (آرمان)، افضل توس  به قرار زیر است:

روز دوشنبه اول آبان مقابل مجلس رژیم. برخی از شعارهای معترضان چنین بود: ای رهبر آزاده، سکوت چه معنی داره؟ میانمارو رها کن، فکری به حال ما کن، ننگ ما ننگ ما، این شیخ الدنگ ما، سهامدار پدیده جون به لبش رسیده، غارت اموال مردم توسط قوه قضاییه

روز چهارشنبه ۳ آبان روبروی استانداری خوزستان در اهواز و در تهران در خیابان پاستور

روز یکشنبه ۷ آبان ۹۶ در مقابل کاخ دادگستری در تهران

روز دوشنبه 8 آبان مقابل دفتر تهران سازمان

روز یکشبنه 14 آبان مقابل ساختمان مرکزی کاسپین 

روز دوشنبه ۱۵ آبان درخیابان سجاد که با حضور گسترده نیروی انتظامی روبرو شدند

سه ‌شنبه 16 آبان در شعبه مرکزی مؤسسه ولیفصر در تهران

دوشنبه 29 آبان در مقابل ساختمان دادسرای عمومی تهران در میدان ۱۵ خرداد و راهپیمایی به سمت كاخ دادگستری. معترضان شعار می دادند: لاریجانی حیا كن، سپرده رو رها كن، دستهای پشت پرده با پول ما چه کرده؟، دولت خدایی می ‌كند، ملت گدایی می‌ كند، مرگ بر این دولت مردم فریب، سوریه را رها كن، فكری به حال ما كن و ....

دوشنبه 29 آبان در مقابل بنیاد شهید مشهد، مقابل منزل جزایری نماینده خامنه ای در اهواز

روز سه شنبه 30 آبان، در تهران مقابل بانک تجارت در خیابان طالقانی. بر اساس فیلمهای منتشر شده، یکی از زنان شرکت کننده در این تجمع کفت: من نه از پلیس، نه از رهبر، نه از حسن روحانی کلید ساز می ترسم

 

در ماه گذشته مدافعان و مدافعان محیط زیست چندین بار اقدام به حرکت اعتراضی کردند. برخی از فعالان محیط زیست در شهرستان فریدن با تشکیل یک کمپین اعتراضی در شبکه ‌های اجتماعی اعتراض خود به عدم تحقق وعده مسئولان پیرامون آب شرب را ابراز داشتند. روزجمعه 19 آبان، حامیان محیط زیست در مشهد در اعتراض به تخریب کوهها در محل ساخت کمربند جنوبی این شهر تجمع کردند. تجمع کنندگان خواستار جلوگیری از شروع مجدد تخریب کوهها شدند. همچنین تشکلهای زیست محیطی شرق مازندران نسبت به قطع شمشادهای مهربان رود دست به تجمع زدند.

حرکتهای اعتراضی کشاورزان نیز در ماه گذشته وجود داشت. تجمع کشاورزان شادگان دراهواز، تجمع کشاورزان شهر بیارجمند در سمنان، تجمع اعتراضی شبانه روزی اهالی سراوان، تجمع اعتراضی اهالی روستاهای طالش محله، شاه منصور، محله فتوک و توبن در رامسر، تجمع جمعی از کشاورزان انار، تجمع ساکنان روستای «مور زرد زیلایی» در استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله این حرکتهای اعتراضی است. حرکتهای اعتراضی نیروهای کار نیز در ماه گذشته در کنار حرکتهای اعتراضی معلمان و پرستاران به طور روزمره ادامه داشت. برخی از این حرکتهای اعتراضی به قرار زیر است.

 

163 حرکت اعتراضی بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

*روز دوشنبه اول آبان، جمعی از کارگران پتروشیمی بوعلی سینا واقع درماهشهر، منطقه ویژه اقتصادی (پروژه شرکت رامپکو) در اعتراض به عدم پرداخت3 ماه حقوق و دیگر مطالبات شان دست از کارکشیده و اجتماع کردند. به گزارش ایرنا، رییس روابط عمومی پتروشیمی بوعلی سینا در این باره گفت: امروز تعدادی از کارکنان پیمانکاری پتروشیمی بوعلی سینا در اعتراض به پرداخت نشدن به موقع حقوق ماهیانه خود دست به تجمع زدند.

 

*روز دوشنبه اول آبان، جمعی از کارگران اخراجی شرکت انفورماتیک ایران (شرکت‌ وابسته به بانک صادرات ایران) برای بار دیگر مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یک کارگر اخراجی شرکت انفورماتیک ایران گفت: حقوق ما منظم بود و بدون هیچ اضافه کاری و مزایایی حقوق وزارت کاری پرداخت می شد اما در همین اواخر سه ماه حقوقها عقب افتاد. ما تا شهریور امسال در شرکت وابسته به بانک صادرات کار می‌ کردیم، اما بعد ناگهان اخراج شدیم. وقتی همراه چند نفر از اخراجیها به برج سپهر، ساختمان مرکزی بانک صادرات مراجعه کردیم، رفتار کارکنان حراست بسیار بد بود و حتی حراست به ما گفت اگر در اینجا تجمع کنید تیراندازی می ‌کنیم در حالی که ما اصلاً  قصد تجمع نداشتیم.

 

*روز دوشنبه اول آبان، کارگران کارخانه پوشاک قهرود کاشان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل اداره کار و فرمانداری کاشان تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، کارگران کارخانه پوشاک قهرود کاشان وقتی به محل کار خود رفتند، با در‌های بسته این واحد صنعتی 40 ساله روبرو شدند. کارگران این کارخانه پس از تجمع در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان، دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند.

 

*روز دوشنبه اول آبان، جمعی از کشاورزان شادگان در اعتراض به عدم پرداخت خسارت ناشی از خشکسالی مقابل ساختمان مدیریت بانک کشاورزی در اهواز تجمع و خواستار پرداخت خسارت توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی خوزستان شدند. به گزارش ایرنا، کشاورزان شادگانی 2 سال است که زمینهای خود را بیمه می کنند اما صندوق بیمه در مقابل خسارات وارده به تعهدات عمل نمی کند.

شهرستان شادگان در جنوب غرب خوستان و 75 کیلومتری اهواز حدود 188 روستا و سه بخش دارد. شادگان دارای بیش از 57 هزار هکتار زمین قابل کشت است که تنها نیمی از این زمینها به دلایلی از جمله کمبود آب کشت می شود.

 

*ظهر روز دوشنبه اول آبان، جمعی از کشاورزان شهر بیارجمند در اعتراض به مشکلات چاههای آب کشاورزی این منطقه مقابل استانداری سمنان تجمع کردند. به گزارش مرآت، یکی از حاضران در این تجمع با اشاره به بیکاری جوانان بیارجمندی با وجود ظرفیتهای کشاورزی این منطقه گفت: اداره منابع طبیعی، 6 حلقه چاه آب زرین دشت بیارجمند را بدون ضابطه به فرد خاصی واگذار کرده است که این فرد حتی تعهدات سال قبل خود را نیز انجام نداده است.

 

*روز سه شنبه ۲ آبان، اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک پارس واقع در شهرک صنعتی کاوه ساوه در اعتراض به اخراج گسترده و حقوقهای نجومی مدیران شرکت، وارد دومین هفته شد. به گزارش نفت ما، اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک پارس تولیدکننده انواع تایرهای کامیونی، اتوبوسی، وانتی و سواری با نام تجاری «پیروزی» در اعتراض به اخراج گسترده و حقوقهای نجومی مدیران شرکت وارد دومین هفته شد.

 

*روز سه شنبه 2 آبان، کارگران اخراجی شرکت پویش معادن ذوب آهن اصفهان در منطقه پروده طبس، همزمان بانشست بررسی منطقه ویژه معدنکاری طبس دست به تجمع مقابل فرمانداری ویژه این شهرستان زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران گفت: در گذشته حدود 500 نفر در معدن پویش کار می کردند که از ابتدای سال نصف کار تعطیل شد و نیروها به 250 نفر کاهش پیدا کرد و گفتند می خواهند به زغال سنگ واگذار کنند و اکنون همین کارگران نیز از کار بیکار شدند.

 

*روز سه شنبه 2 آبان، جمعی از کارکنان تعاونیهای سهام عدالت سراسر کشور به نمایندگی از طرف دو هزار تن از همکاران شان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت 31 ماه حقوق مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش مهر، 352 تعاونی سهام عدالت در شهرستانهای مختلف کشور با حدود ۲ هزار نیرو وجود دارد که گفته می شود عمده این افراد از فرزندان تحصیل کرده اقشار آسیب پذیر، معلولان و زنان سرپرست خانوار هستند.

 

*روز سه شنبه 2 آبان، جمعی از ناظران جهاد کشاورزی با سابقه، در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی و بی تفاوتی دولت و مجلس برای استخدام شان و تعیین تکلیف وضعیت خود مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش تیتر امروز، تجمع کنندگان گفتند: همه استخدامیها ظرف 10 سال گذشته برای ناظران قبل از سال 1390 بوده و ناظران با سابقه بعد از سال 90 هنوز وضعیت شان تعیین تکلیف نشده است.

 

*روز دوشنبه اول آبان، جمعی از کارگران شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس برای چندمین بار پس از خصوصی سازی دست از کار کشیده و از اسلامشهر راهی تهران شدند تا اعتراض شان نسبت به خصوصی سازی، کاهش حقوق و عدم پرداخت به موقع آن را مقابل وزارت کاربه نمایش گذارند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: از اردیبهشت سال ۹۵ که مدیریت شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شد، پرداخت مطالبات مزدی  و بیمه ای آنها برهم خورده است. به عنوان مثال در همین مدت پرداخت مزایایی همچون حق اضافه کاری، کارانه، بهره‌وری و بیمه تکمیلی  حدود ۱۲۰۰ کارگر شاغل در این شرکت با تاخیرهایی همراه بوده است.

روز سه شنبه 2 آبان، این کارگران برای دومین روز متوالی، اعتصاب کرده و مقابل فرمانداری اسلامشهر تجمع کردند.

 

*بامداد روز سه شنبه 2 آبان، کارگران شرکتی و قراردادی شهرداری کرمانشاه در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران شهرداری کرمانشاه گفت: نزدیک به سه ماه است که حقوق کارگران روزمزد و شرکتی شهرداری کرمانشاه پرداخت نشده است، آیا پیمانکاران فکر می‌ کنند زندگی ما خرج و هزینه ‌ای ندارد؟

 

*بامداد روز سه شنبه 2 آبان، جمعی از کارکنان ستادی پالایشگاه ستاره خلیج فارس که در دفتر تهران این پالایشگاه مشغول به کار هستند، مقابل دفتر این پالایشگاه در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان از کارمندان شاغل در پالایشگاه ستاره خلیج فارس هستند که در دوره چند ماهه مدیرعامل قبلی این واحد پالایشگاهی استخدام شده بودند اما با تغییر دو باره مدیر عامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس نگران وضعیت خود شده ‌اند، چرا که قراردادهای آنها تنها تا پایان سال جاری اعتبار دارد.

 

*بامداد روز چهارشنبه 3 آبان، جمعی از کارگران کارخانه کیش چوب نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل دفتر اشتغال منطقه آزاد کیش،تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در حال حاضر فعالیت این واحد تولیدی به سبب رکود بازار کار موقتاً متوقف شده و کارگران کاری برای انجام دادن ندارند. کارگران معترض گفتند: افزایش مشکلات کیش چوب باعث شده‌ تا کارفرما از یک ماه قبل دربهای کارخانه را  به روی کارگران ببندد.

 

*روز چهارشنبه 3 آبان، برای دومین روز متوالی ،جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌ های فاز 13 عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان، دست از کار کشیدند و اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران در چند شرکت پیمانکاری مشغول کارند و از نیمه اسفند ماه سال گذشته تاکنون برای دریافت معوقات مزدی خود با مشکل مواجهند.

 

*کارگران هتل هرمز بندرعباس از بامداد روز چهارشنبه 3 آبان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان اعتصاب و در محوطه هتل تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران معترض گفت: ماه قبل مطالبات اردیبهشت ‌کارکنان را قسمت به قسمت پرداخت کردند و بیشتر خرجها برای خود هتل می‌ شود و به کارکنان رسیدگی نمی ‌شود و مالک هتل مدتها است به هتل نیامده و مدیریت انتخابی وی نیز از زمانی که پرداخت حقوق با مشکل مواجه شده در هتل حاضر نشده است.

هتل بین المللی هرمز یک هتل پنج ستاره بین المللی در مساحتی بالغ بر 50 هزار  مترمربع، در مالکیت شرکت سرمایه گذاری گروه فیلی (سهامی خاص) است.

 

*روز چهارشنبه ۳ آبان، صدها کارگر راه آهن اردکان در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق شان مقابل فرمانداری اردکان تجمع کردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نیرو هایی که حقوق آنها عقب افتاده متعلق به شرکت پیمانکار طرف قرارداد راه آهن هستند و قانوناً اداره کل راه آهن فقط باید بر انجام صحیح کار واگذار شده نظارت کند.

 

*بعد از ظهر روز سه شنبه 2 آبان، کارگران پیمانکاری شرکت شاخص در پتروشیمی فرآورش بندر امام به اعتصاب سه روزه خود پایان دادند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران طی جلسه ای که از طرف مدیر عامل پتروشیمی فرآورش، دستگاه نظارت تعمیرات، رئیس حراست و افراد مرتبط، با نمایندگان کارگران اعتصابی برگزار گردید، پس از مذاکره و بحث بسیار در مورد مطالبه کارگران، توافق کردند.

 

*روز پنج شنبه 4 آبان، کارگران شهرداری منطقه 3 قم در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. براساس گزارش برنا ، این کارگران گفتند که تاکنون هیچ مسئولی از شهرداری پاسخی به این کارگران نداده است.

 

*روز شنبه 6 آبان، جمعی از کارگران اخراجی و شاغل نوظهوردر اعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان، در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران حاضر در تجمع گفتند که کارفرمای نوظهور در دادگاه  و اداره کار محکوم به پرداخت مطالبات کارگران شده است با این حال حتی مطالبات کارگران اخراجی کارخانه را که حدود ۲۰۰ نفر هستند را پرداخت نکرده‌ است.

 

*روز شنبه 6 آبان، جمعی از کارگران شرکت مسکن و عمران قدس رضوی در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق و یک ماه حق بیمه مقابل دفتر کارگاه این شرکت متعلق به آستان قدس رضوی، در سرخس تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از این کارگران گفت: از اردیبهشت ماه حقوق و اضافه کار 60 کارگر شرکت مسکن و عمران قدس رضوی در سرخس پرداخت نشده است.

 

*بامداد روز شنبه 6 آبان، بازنشستگان جهاد کشاورزی لرستان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع زدند. به گزارش قدس آنلاین، اداره کل جهاد کشاورزی استان لرستان نه تنها مطالبات بازنشستگی آنان را پرداخت نکرده بلکه با پاس کاری به سازمان برنامه و بودجه و استانداری آنان را بیش از پیش سردرگم کرده است.

 

*آدینه شب 5 آبان، تعداد زیادی از رانندگان نفت کشهای جاده ای مقابل شرکت نفت کرمان تجمع کردند. براساس گزارش آرمان کرمان، تعدادی از کامیون داران حمل مواد نفتی به علت برخی از مسائل از جمله واگذاری نرخ کرایه به یک شرکت بزرگ نفتی با عنوان برندسازی از شامگاه آدینه مقابل شرکت نفت کرمان تجمع نموده و این تجمع در روز شنبه 6 آبان ادامه یافت.

 

*آدینه شب 5 آبان، جمعی از اهالی سراوان در اعتراض به عدم ساماندهی زباله ‌های این منطقه با آوردن رختخواب از منزل در محل تجمع، شب را به صبح رساندند. به گزارش حرف تازه، اعلام رانش ۵۰۰ متری کوه زباله در سراوان نیز علت مشکلات مردم سراوان شده است. کوه زباله ‌ها در سراوان که به ارتفاعی ۷۰ تا ۸۰ متری رسیده، در پی بارندگیهای اخیر دچار رانشی ۵۰۰ متری شده و آن‌ گونه که شهردار این شهر اعلام کرده زباله ‌ها تا مرز درختان موجود در این منطقه پیشروی کرده ‌اند.

 

*روز شنبه 6 آبان، ساکنان روستای «مور زرد زیلایی» در بخش مارگون از توابع شهرستان بویراحمد در اعتراض به کمبود سوخت زمستانی و نبود راه مناسب ارتباطی مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد،تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از اهالی روستای «مور رزد زیلایی» به نمایندگی از اهالی این روستا گفت: این روستا با 150 خانوار و جمعیت  773 نفر فاقد راه ارتباطی مناسب است جاده روستا قدیمی و خاکی است که چند مرتبه مسئولان قول دادند این جاده آسفالت شود اما متأسفانه هنوز هیچ اقدامی انجام نداده ‌اند.

 

*روز دوشنبه 8 آبان، جمعی از جوانان جویای کار بندر کنگان در اعتراض به بیکاری و برای اشتغال همزمان با بازدید استاندار بوشهر از پروژه دهکده گردشگری کنگان دست به تجمع زدند. به گزارش ثلاث، جوانان تجمع کننده رو در رو با استاندار با اشاره به بیکاری جوانان و با بیان این که کمپینی در این راستا تشکیل شده، به بیان مشکلات بیکاران به خصوص جوانان تحصیل کرده پرداختند.

 

*روز دوشنبه 8 آبان، برای سومین روز متوالی، کارگران نیروگاه شیروان (شرکت نصب نیرو) در اعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان، سطح ناچیز حقوق و شرایط کاری، به اعتصاب شان ادامه دادند و مقابل درب ورودی این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش عصر اترک، یکی از کارگران نیروگاه نصب نیرو شیروان حاضر در تجمع در خصوص علت برگزاری اجتماع اعتراضی کارگران گفت: شمار زیادی از کارگران شاغل در این نیروگاه بیش از یک سال بابت حقوق بیمه اجباری و تکمیلی، اضافه کاری، عیدی، پاداش و بن کارگری از کارفرما طلبکارند.

 

*روز سه شنبه 9 آبان، جمعی از بازنشستگان جهاد کشاورزی در سه حوزه منابع طبیعی، دامپزشکی و جهاد کشاورزی دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از بازنشستگان حاضر درتجمع گفت: به ما گفتن اگر از جهاد بیرون روید و بازنشسته شوید قول می دهیم مطالباتتان را پرداخت کنیم، اما خبری نشده و اگر مسئولان استان کاری برای ما نکنند مقابل وزارتخانه تجمع می ‌کنیم.

 

*بامداد روز سه شنبه 9 آبان، جمعی از کارگران شرکت تراورس راه آهن لرستان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که از استان لرستان راهی تهران شده ‌اند، دلیل اعتراض امروز‌ را نداشتن امنیت شغلی و تاخیر در پرداخت  مطالبات مزدی و بیمه ‌ای خود عنوان کردند.

روز چهارشنبه 10 آبان، کارگران تراورس لرستان برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.

 

*کارگران پروژه مقاوم ‌سازی‌ پلهای راه‌ آهن محور میانه – مراغه در روز چهارشنبه ۳ آبان در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق شان، دست از کارکشیدند و تجمع کردند. به گزارش میانا، روز چهارشنبه ۱۰ آبان، این تجمع طی روزهای گذشته به دلیل پرداخت نشدن معوقات قانونی و مزدی برخی از کارگران شرکت تراو رس راه ‌آهن آغاز شد.

پروژه مقاوم‌ سازی‌ و ترمیم پلهای راه‌آهن میانه-مراغه از سال ۹۳ به کارفرمایی شرکت راه‌ آهن ایران و پیمانکاری شرکت نسران آغاز شده که هدف از اجرای این پروژه مقاوم ‌سازی لرزه ‌ای پلهای قوسی‌سنگی ‌و‌ فلزی راه ‌آهن محور میانه – مراغه است.

 

*چهارشنبه ۱۰ آبان، کارگران فازهای 22 و 24 عسلویه به علت پرداخت نشدن معوقات مزدی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در همین رابطه شماری از این کارگران، روز سه شنبه 9 آبان‌ در اعتراض به 4 ماه معوقه مزدی در محوطه اطراف محل کارشان تجمع کردند. در هفته‌های گذشته نیز شماری از این کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفی خود تجمع اعتراضی برپا کرده بودند.

این کارگران که در استخدام چند شرکت پیمانکاری هستند می‌گویند که از ابتدای سال جاری تاکنون، تنها 20 تا 40 درصد از مطالبات مزدی خود را دریافت کرده‌اند.

 

*روز یکشنبه 7 آبان، کارگران  کارخانه منیزیم فردوس (شرکت شمش فلز رویال) در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه در فرمانداری شهرستان فردوس تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، کارگران تجمع کننده گفتند که 8 ماه حقوق و 4 ماه بیمه از کارفرما طلب کارند. کارگران خشمگین که در غیاب فرماندار وارد دفتر معاون عمرانی فرماندار شده بودند با وساطت حراست فرمانداری فردوس ، محل را ترک کردند. روز سه شنبه 9 آبان ماه، کارگران کارخانه شمش منیزیم در ادامه اعتراضات شان  نسبت به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی، برای چهارمین بار مقابل فرمانداری فردوس تجمع کردند.

کارخانه منیزیم فردوس(شرکت شمش فلز رویال) دراستان خراسان جنوبی، شهرستان فردوس، كیلومتر 7 جاده فردوس-بیرجند،واقع شده است.

 

*بامداد روز دوشنبه 8 آبان، جمعی از بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه در میدان بهارستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع که از روزهای قبل در فضای مجازی سازماندهی شده بود، بازنشستگان مختلف کشوری از جمله معلمان و فرهنگیان بازنشسته شرکت کردند. خواسته بازنشستگان، اجرای دقیق همسان ‌سازی مستمریها، اجرای قانون خدمات مدیریت کشوری و گسترش خدمات بیمه‌ای است.

*روز چهارشنبه 10 آبان، برای سومین روز متوالی بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند. معترضان به نشانه خالی بودن سبد معاش بازنشستگان، سفره خالی پهن کردند.

 

*روز پنج شنبه 11 آبان، کارگران شرکت ایران قوطی به دلیل عدم پرداخت 6 ماه حقوق، سه سال عیدی و بنهای کارگری مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش فارس، کارگران معترض این کارخانه گفتند: از فروردین ماه سال جاری حقوق کارگران پرداخت نشده و به تازگی فقط حقوق فروردین ماه را واریز کرده اند، حتی بن کارگری ما طی سالهای 90، 91، 92 پرداخت نشده که مبلغ سالانه آن یک میلیون و 300 هزار تومان است.

 

*به گزارش کبنا، روز پنج شنبه 11 آبان، همزمان با بیست و هفتمین نشست کار گروه تسهیل و رفع موانع تولید در کارخانه سیمان مارگون و حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد، جمعی از اهالی شهر مارگون برای اشتغال  جلوی درب کارخانه سیمان تجمع کردند.

 

*روزشنبه 13 آبان، جمعی از کارگران اخراجی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اهواز، درادامه اعتراض نسبت به بیکارشدن پس از واگذاری تعدادی از جایگاههای سوخت به بخش خصوصی، مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: پس از خصوصی شدن جایگاههای سوخت، تعدادی از نیروها پس از 15 سال سابقه کار در شرکتهای پخش فرآورده های نفتی زیر نظر پیمانکار، از کار بیکار شدند.

 

*روز یکشنبه 14 آبان، جمعی از کارگران شهرداری منطقه 2 آبادان در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق و حق بیمه مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. بر اساس گزارش ایرنا، کارگران معترض شهرداری منطقه 2 آبادان در بخشهای پسماند و فضای بارها در چند ماه گذشته از مسئولان شهرداری و سازمان منطقه آزاد اروند تقاضای رسیدگی به مشکلات و مطالبات حقوقی خود را داشته اند ولی هیچ مسئولی پاسخگو نیست.

 

*روز یکشنبه 14 آبان، جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مدتهاست که بازنشستگان فولاد و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد ایران، هر ماه برای طلب حقوق و معوقات خود، دست به تجمعات اعتراضی مختلفی می زنند.

این بازنشستگان خواهان پرداخت به موقع حقوق خود، پرداخت مطالبات از سال 91 و اجرای تبصره 5 ماده 109 هستند.

 

*بامداد روز یکشنبه 14 آبان، جمعی ازکارگران  مرز باشماق مریوان در اعتراض به عملکرد شرکت انبارهای عمومی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این شرکت تعهد داشته در ازای کسر مبلغی از دستمزد کارگران، به آنها خدماتی ارائه دهد که تا کنون در ارائه این خدمات از قبیل سرویس بهداشتی و جای خواب، تعلل کرده‌ است.

کارگران مرز باشماق، در ازای جابجایی و تخلیه بار مزد می‌گیرند و تعدادی از آنها می‌گویند: بخشی از مزد را به این شرکت پرداخته ‌ایم اما هیچ خدماتی دریافت نکرده‌ایم.

 

*روز دوشنبه 15 آبان، جمعی از رانندگان تانکرهای سوخت رسان بوشهر، در اعتراض به کاهش درآمدشان به دنبال اجرای طرح «برندینگ» و ایجاد شرکتهای واسطه ‌ای برای توزیع سوخت مقابل دفتر پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر تجمع کردند. به گزارش خلیج فارس، تجمع کنندگان گفتند:در اجرای این طرح رانندگان ملزم به عقد قرارداد با پیمانکاران شده ‌اند و قرارداد مستقیمی با شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ندارند.

 

*بامداد روز سه شنبه 16 آبان، جمعی از کارگران فاز 14 پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دستمزد این کارگران از خرداد ماه پرداخت نشده‌ و مراجعات آنها به دفتر کارفرما تا کنون نتیجه نداده ‌است.

 

*روز سه شنبه ۱۶ آبان، کارگران شهرداری سروآباد در استان کردستان طی چند روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان در اعتصاب بسر برده و مقابل شهرداری تجمع می کردند. به گزارش هورامانات، این کارگران زحمت کش خدماتی شهرداری با تجمع  خواستار پرداخت هشت ماه حقوق به تاخیر افتاده خود و پاسخگویی مسئولان در این خصوص شدند. یکی از کارگران معترض گفت:ما کارگران شرکتی دو سال و هشت ماه اضافه کاری، هشت ماه اضافه حقوق خود را دریافت نکرده ایم و  چند سالی است که حقوق کارگران شهرداری به موقع پرداخته نمی شود و معیشت و زندگی خانوادگی ما را دچار بحران کرده چرا که با این گرانیها بعضی از همکاران ما به نان شب محتاج شده اند.

 

*روز سه شنبه 16 آبان، جمعی از کارگران شهرداری آبادان در اعتراض به عدم پرداخت  6 ماه حقوق مقابل شهرداری مرکزی تجمع کردند. به گزارش فارس، این کارگران که تحت نظارت پیمانکار شهرداری آبادان هستند، گفتند: کارفرما اعتبار لازم را از شهرداری آبادان دریافت کرده اما حقوقی به آنها پرداخت نکرده است.

 

*پیش از ظهر روز سه شنبه 16 آبان، اعضای تعاونی مسکن فاتحان فجر قزوین مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، در این تجمع اعتراض ‌آمیز اعضای تعاونی مسکن فاتحان فجر استان نوشته ‌هایی مبنی بر اینکه رئیس اداره تعاون استان قزوین به تقاضای این اعضا برای تشکیل مجمع عمومی و بررسی تخلفات رسیدگی کند، در دست داشتند.

 

*روز چهارشنبه 17 آبان، جمعی از کارگران بخش فضای سبز مناطق چهار گانه شهرداری آبادان در اعتراض به عدم پرداخت 11ماه حقوق مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران تجمع کننده گفتند: در این 11 ماه چندین نوبت از مسئولان درخواست رسیدگی به مشکل و تامین حقوقمان را کردیم ولی تاکنون هیچ نتیجه ای دریافت نکرده ایم و در صورت اعتراض تهدید به اخراج می شویم.

 

*روز چهار شنبه 17 آبان، تعدادی از کارگران بازنشسته کیان تایر به نمایندگی از 500 نفر از کارگران در اعتراض به عدم وصول کامل حق سنوات خود در مقابل وزارت صنعت و معدن دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بازنشستگان در اعتراض به اینکه سالهاست در پی عدم پرداخت کامل مطالبه خود با  کارفرمای شرکت درگیر هستند و ادامه این شرایط برایشان غیر قابل تحمل است ،در مذاکرات خود با مسئولان وزارت صنعت و معدن که حدود دو ساعت به طول انجامید،  خواهان جلسه ای برای حل این معضل با حضور  وزیر صنعت و معدن در شرکت کیان تایر شدند.

 

*جمعی از رانندگان سرویس مدارس یاسوج در روز چهارشنبه 17 آبان، در اعتراض به پرداخت حق کمیسیون به دستگاههای مختلف مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش صدا و سیمای رژیم، یکی از رانندگان گفت: حق سرویس در طول سال تحصلی ۲۷۰ هزار تومان است که از این مقدار ۲۰ درصد به آموزش و پرورش، ۲۰ درصد به شرکت تعاونی اتوبوسرانی، ۲۰ درصد به سازمان اتوبوسرانی درون شهری و حتی مقداری به مدیران مدارس باید پرداخت می‌ شود.

 

*روزجمعه 19 آبان، حامیان محیط زیست  مشهد در اعتراض به تخریب کوهها در محل ساخت کمربند جنوبی این شهر تجمع کردند. بر پایه گزارش ایسنا، تجمع کنندگان خواستار جلوگیری از شروع مجدد تخریب کوهها شدند.

 

*پیش از ظهر روز شنبه 20 آبان، جمعی از کارگران سازمان پارکها و فضای سبز آبادان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه مقابل شهرداری مرکزی تجمع کردند. به گزارش خبرنگاران جوان، کارگران سازمان پارک ها و فضای سبز آبادان علت تجمع خود را اعتراض به پرداخت نشدن 20 ماه حق بیمه و شش ‌ماه حقوق معوقه اعلام کردند.

 

*روز شنبه 20 آبان، جمعی از اهالی چند روستای رامسر در اعتراض به اجرایی شدن طرح تصفیه خانه فاضلاب شهری در حوالی روستاهای شان مقابل فرمانداری شهرستان رامسرتجمع کردند. به گزارش ایرنا، جمعی از اهالی روستاهای طالش محله، شاه منصور، محله فتوک و توبن بخش مرکزی رامسر با در دست داشتن پلاکاردهای مختلف خطاب به فرماندار، نماینده مجلس شهرستان و دیگر مسئولان خواستار جلوگیری از ساخت این تصیفه خانه فاضلاب شهری شدند. در این تجمع حضور کودکان و زنان چشمگیر بود.

 

*روز شنبه 20 آبان، اعضای تعاونی مسکن «نسیم فجر» مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند. به گزارش باریش نیوز، مهم ترین مساله معترضان سود تسهیلات بانکی پروژه نسیم فجر است که با اختصاص 30 میلیون تومان وام برای هر متقاضی مسکن، خواستار بازگشت کل مبلغ به مقدار 72 میلیون تومان در طی 12 سال هستند که ساکنان و اعضا هرگونه محاسبه که می‌کنند، این وام 7 درصدی به بیش از 130 درصد می ‌رسد.

 

*به گزارش رودآور، عصر روز شنبه 20 آبان، همزمان با سفر علی ربیعی به تویسرکان برای افتتاح  ورزشگاه کارگران، جمعی از کارگران این شهرستان ازجمله کارگران کارخانه صنایع غذایی حمیل اعتراضات شان را نسبت عدم پرداخت حقوق، نداشتن بیمه و.... به به نمایش گذاشتند و خواهان گفتگوی رو در رو و بی پرده با وزیرکار شدند.

 

*بامداد روز یکشنبه 21 آبان، کارگران کارخانه کک و پالایش قطران زرند در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه و تمدید نشدن دفترچه های درمانی تأمین اجتماعی شان دست از کارکشیده و در این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش فارس، کارخانه کک و پالایش قطران در شهرستان زرند، کیلومتر 7 جاده زرند-کرمان واقع شده و در حال حاضر 700 نفر در آن مشغول به کار هستند.

 

*روز یکشنبه 21 آبان، جمعی از کارگران اخراجی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اهواز برای باری دیگر در اعتراض به بیکار شدن خود به دنبال واگذاری تعدادی از جایگاههای سوخت به بخش خصوصی و برای بازگشت به کار، مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: به دنبال واگذاری جایگاههای سوخت به بخش خصوصی، تعداد زیادی از نیروهای پیمانکاری با 12 تا 18 سال سابقه را اخراج کردند و تعداد کمی را نگه داشتند.

 

*روز یکشنبه 14 آبان، جمعی ازکارگران شرکت پالایش نفت آبادان (شرکت هنرآوران آبادان)، در اعتراض به عدم پرداخت 28 ماه حقوق، مقابل سازمان منطقه آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران این شرکت گفت:90 نفر کارگر با سابقه بیش از 10 سال کار در شرکت هنرآوران مشغول به فعالیت هستند که پیمانکار مربوطه در 28 ماه اخیر حقوق و مزایا و حتی حق غذا را به آنها پرداخت نکرده است.

روز یکشنبه ۲۱ آبان، تجمعهای اعتراضی کارگران شرکت پالایش نفت آبادان نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق و ممنوعیت ورود نماینده حقوقی خود، مقابل سازمان منطقه آزاد اروند ادامه پیدا کرد.

 

*روز یکشنبه 21 آبان، جمعی از بازنشستگان شرکت فولاد خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان در مسجد ارشاد اهواز تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان که خواست نامش در خبر ذکر نشود بیان کرد: صندوق بازنشستگی فولاد خوزستان چهار هزار عضو دارد و 2 هزار نفر دیگر نیز در حال بازنشستگی و ملحق شدن به این صندوق هستند. وی گفت: بازنشستگان فولاد خوزستان چندین مطالبه و خواسته دارند که تا کنون هیچ مسئولی حاضر به رسیدگی و پاسخگویی به این مشکلات نبوده است.

 

*روز یکشنبه 21 آبان، بیش از 200 نفر از رانندگان سرویس مدارس شهر کرمان  در اعتراض به کاهش نرخ بهای ایاب و ذهاب دانش آموزان در سال جاری مقابل اداره کل آموزش و پرورش تجمع کردند. به گزارش ایرنا، نماینده رانندگان معترض گفت: رانندگان سرویس مدارس به کاهش نرخ سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان معترض هستند.

وی که نخواست نامش فاش شود ادامه داد: این در حالی است که نرخ سرویس مدارس در برخی شهرستانهای استان از جمله رفسنجان و سایر استانها بیشتر است. بیش از 560 هزار دانش آموز در استان کرمان مشغول به تحصیل هستند.

 

*روز یکشنبه 21 آبان، جمعی از کشاورزان انار در استان کرمان در اعتراض به سود بالای بانکها و برای تمدید بازپرداخت وامها مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. براساس گزارش انار پرس، با توجه به صحبتهای این کشاورزان محصول پسته شهرستان انار طی ۲ سال گذشته با خسارت بالایی رو به رو بوده و امسال نیز خسارت پسته شهرستان انار بسیار بالا بوده و کشاورزان جهت پرداخت وامهای خود با مشکلات عدیده ای رو به رو شده اند.

 

*بامداد روز دوشنبه 22 آبان، کارگران معادن زغال سنگ شهرستانهای زرند و کوهبنان در اعتراض به واگذاری به بخش خصوصی دست از کار کشیده و مقابل استانداری کرمان تجمع کردند. به گزارش صبح زرند، کارگران ضمن مخالفت با واگذاری معادن به پیمانکار اعلام کردند که اگر جوابی به درخواست آنها داده نشود، اعتصاب شان ادامه خواهد داشت.

 

*بامداد روز شنبه 20 آبان، جمعی از کارگران شهرداری اندیمشک در اعتراض به عدم پرداخت14 ماه حقوق مقابل ساختمان شهرداری مرکزی این شهر تجمع کردند. به گزارش مازند شورا، تعدادی از کارگران گفتند:پرداخت نشدن حقوق و بیمه مشکلات بسیاری برای آنان و خانوادهای شان موجب شده است. آنان با بیان اینکه با شرایط فعلی توان تامین هزینه زندگی خود و خانواده شان را ندارند افزودند: 14 ماه است که شهرداری اندیمشک به بهانه های مختلف حقوق شان را پرداخت نمی کند.

روز دوشنبه 22 آبان، کارگران خشمگین شهرداری اندیمشک در سومین روز اعتراض شان جلوی درب ورودی شهرداری تجمع کرده و مانع  ورود شهردار به ساختمان شدند.

 

*بامداد روز شنبه 20  آبان، کارگران ایران پوپلین در اعتراض به موقتی تر شدن قرارداد کار و عدم پرداخت ماهها حق بیمه و 3 ماه حقوق و برای اداره مجدد کارخانه توسط کارگران، دست از کارکشیده و در این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش 8 دی، کارگران این کارخانه گفتند: تنها خواسته ما این است شرایط برگردد به حالت قبلی، اعتقاد ما این است که باید شرکت را مانند قبل به کارگران دهند تا اداره کنند، سال ۸۹ شورای تامین مصوبه ای داشت و شرکت را یک سال به کارگران سپرد، این یک سال بعدش تبدیل شد به سه سال، ما در این سه سال نه تنها این مشکلات را نداشتیم بلکه سود دهی هم داشتیم، حقوق مان سرموقع بود، بیمه ما پرداخت می شد، اضافه کار پرداخت می شد، کسی اخراج نمی شد ولی الان تا یک نفر حرف می زند فورا او را اخراج می کنند.

روز دوشنبه 22 آبان، اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه ایران پوپلین برای سومین روز متوالی ادامه یافت.

 

*روز دوشنبه 22 آبان، ده روز از تجمع کارگران شرکت برق منطقه ای خوزستان (شرکت ساختمانی "ست") در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل ساختمان در حال احداث شرکت برق منطقه ای گذشت. به گزارش ایرنا، یکی از این کارگران که خواست نامش در خبر ذکر نشود گفت: حقوق کارگران شرکت ساختمانی set به مدت پنج ماه پرداخت نشده است.

 

*روز دوشنبه 22 آبان، جمع کثیری از بازنشستگان کشوری، لشگری و تامین اجتماعی برای بیان اعتراضات صنفی خود مقابل دفتر ریاست جمهوری دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، در میان تجمع کنندگان که شعارهایی مانند فریاد فریاد ، ازاین همه بیداد و یک اختلاس کم بشه من مشکل ما حل می شه سر می دادند گروههای مختلف بازنشستگان حضور داشتند. بازنشستگان نظامی به عدم پرداخت حقوق خود معترض بودند. این افراد پیش از این نیز بارها به صورت مشترک یا مجزا دست به برگزاری تجمعاتی زده بودند اما علیرغم وعده های مساعد مسئولان تغییری در شرایط آنان حاصل نشده است.

 

*بامداد روز دوشنبه 22 آبان، رانندگان تاکسیهای درون شهری تنکابن مقابل فرمانداری ویژه این شهرستان تجمع کردند. به گزارش برنا، دلیل این تجمع اعتراضی، بلاتکلیفی رانندگان و وضعیت نامشخص ایستگاههای تاکسی اعلام شده است.

 

*روز دوشنبه 22 آبان، کارگران شرکت تعمیرات کشتی پرشیا هرمز از زیر مجموعه های شركت مجتمع كشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایكو  ISOICO) در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق، قرارداد کاری و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش خبر هرمزگان، به گفته کارگران این واحد صنعتی، تاخیر سه ماهه پرداخت حقوق و دستمزد در شرایطی اتفاق افتاده که شرکت از نظر گرفتن سفارش کار در وضعیت مطلوبی به سر می برد.

 

*بامداد روز سه شنبه 23 آبان ، جمعی از کارگران کاشی گیلانا برای راه اندازی کارخانه و بازگشت به کار مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: با مصوبه کمسیون کارگری شهرستان رودبار در استان گیلان از دی ماه سال گذشته (۹۵) این واحد تولیدی برای مدت شش ماه تعطیل و تمامی ۱۰۰ کارگر این واحد صنعتی برای موقت به بیمه بیکاری معرفی شدند. کارگران کارخانه کاشی گیلانا از ۲۰ تا ۴۰ ماه معوقات مزدی طلبکارند که بخش قابل توجهی از آن مربوط به سالهای ۸۹ تا دی ماه سال ۹۳ می‌شود.

 

*بامداد روز سه شنبه 23 آبان، جمعی از کارگران فضای سبز منطقه 3 شهرداری دزفول در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر در میدان آب شهر تجمع کردند. براساس گزارش ایرنا، نماینده این کارگران گفت: تعداد 90 نفر از کارگران فضای سبز منطقه سه شهرداری دزفول با مشکل پرداخت نشدن عیدی، پاداش، حق سنوات و مطالبات سال 95 مواجه هستند به گونه ای که هر کدام از کارگران حدود 30 میلیون ریال طلبکار است.

 

*روز سه شنبه ۲۳ آبان، کارگران کارخانه نور پلاست قزوین در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی برای چند روز اعتصاب کرده و مقابل کارخانه واستانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش شاخص نیوز، این شرکت حدود 30 کارگر دارد که پس از حدود 3 سال بدون داشتن امنیت و آینده شغلی و عدم دریافت دستمزدهای چند ماهه خود با دستانی خالی بلاتکلیف مانده ‌اند.

 

*روز سه شنبه 23 آبان، صدها تن از جوانان جویای کار شهرستان هویزه و دشت آزادگان برای اشتغال مقابل شرکتهای نفت مستقر در هویزه تجمع کردند. بر اساس گزارش ذاکر نیوز، کارآموزان بومی وزارت نفت در شهرستان دشت آزادگان و هویزه که دوره کارآموزی خود را در شهرستان ماهشهر با موفقیت گذرانده بودند و قراربود در شرکتهای نفتی استخدام شوند با گذشت بیش از یک سال در بلاتکلیفی بسر می برند.

 

*روز سه شنبه 23 آبان، برای دومین بار اهالی روستاهای غرب رامسر در اعتراض به  طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب در روستاها، این بار مقابل دادگستری شهرستان تجمع کردند. به گزارش رامسر نوین، در ادامه روند اجرای طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب در روستا، مردم روستاهای دریاپشته، شاه منصور محله، طالش محله، توبون و دیگر روستاهای غرب رامسر برای دومین بار دست به اعتراض زدند. پس از تجمع هفته گذشته 4 نفر معترضان به اتهام اخلال در نظم عمومی، به دادسرا احضار شدند.

 

*بامداد روز سه شنبه 23 آبان، خریداران مجتمع آدینه رشت در اعتراض به عدم تحویل واحدهای خریداری شده خود مقابل دادسرای عمومی و انقلاب تجمع کردند. به گزارش 8 دی، یکی از تجمع کنندگان گفت: بسیاری از افراد حاضر در این تجمع تمام سرمایه زندگی خود را برای خرید یک واحد تجاری در مجتمع آدینه خرج کرده ‌اند و باید سالها قبل واحد خود را تحویل می‌گرفتند.

 

*روزچهارشنبه 24 آبان، جمعی از بازنشتسگان ذوب آهن اصفهان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق مهر مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، در این اجتماع بزرگ 300 نفر از بازنشستگان صنعت فولاد خواستار رسیدگی به مشکلات درمانی و حقوقی خود شدند. به گفته یکی از بازنشستگان معترض، پرداخت حقوق بازنشستگان ذوب آهن 10 آبان اعلام شده بود درحالی که با گذشت دو هفته از موعد مقرر هنوز پرداخت نشده است.

 

*روز چهارشنبه ۲۴ آبان، کارگران کارخانه ذغال شویی کرمان که چندی است بیمه درمانی آنها دچار مشکلاتی شده با تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه به این وضعیت نابسامان معترض شدند.

همزمان کارگران کارخانه قطران بابت پرداخت نشدن بیمه تامین اجتماعی و رعایت نشدن عرف کارگاه در محوطه ورودی این کارخانه تجمع اعتراض ‌آمیز برگزار کردند.

به گزارش کارگران کرمان، این کارگران به عدم تمدید دفترچه‌ های درمانی تأمین اجتماعی خود معترض شده و کار را تعطیل کردند.

در حال حاضر حدود ۷۰۰ نفر در  کارخانه قطران زرند مشغول به کار هستند.

 

*بامداد روز پنج شنبه 25 آبان، بازنشستگان فولاد اصفهان در ادامه اعترضات قبلی مقابل ساختمان دفتر امام جمعه اصفهان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان  خواستار وصول مطالبات محقق نشده و پرداخت به موقع مستمری بازنشستگی خود هستند. آنان گفتند: با گذشت ۲۵ روز از آغاز ماه آبان هنوز مستمری مهر ماه بازنشستگی خود را دریافت نکرده و مشکلاتی در زمینه درمان مستقیم و تکمیلی خود دارند.

 

*مردم طبیعت‌دوست رامسر برای چندمین بار به اعتراض احداث تصفیه‌خانه فاضلاب شهری در مقابل فرمانداری رامسر تجمع کردند.

روز پنج شنبه 25 آبان، جمعی از اهالی روستاهای غرب رامسر با تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان، خواستار جلوگیری از احداث تصفیه‌ خانه فاضلاب شدند. به گزارش فارس، اهالی روستا و شورای اسلامی روستاهای مورد نظر اعتراضات خود را مبنی بر عدم رضایت احداث این پروژه به مسئولان بیان کردند و جلسات فراوانی نیز در محل فرمانداری و مساجد روستاها برگزار شد؛ همچنین نامه‌ هایی نیز برای مسئولان استانی ارسال شد اما هیچ‌کدام مؤثر واقع نشد.

روی پلاکارد معترضان نوشته شده است: «محیط‌زیست سالم حق مسلم ماست» و «آقای فرماندار دست از سر ما بردار».

 

*روز شنبه 27 آبان، جمعی از خانواده های کارگران مجتمع صنعتی و معدنی فسفات اسفوردی بافق واگذار شده به قرارگاه خاتم الانبیا در اعتراض به  عدم پرداخت حقوق معوقه همسران خود، مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از همسران این کارگران به نمایندگی از بقیه تجمع کنندگان گفت: همسرم پس از ۱۶ سال سابقه کار حالا برای دریافت حقوق دچار مشکل شده است. این بانو افزود: از یک سال پیش که این معدن به شرکت خصوصی (قرارگاه خاتم الانبیا) واگذار شده فیش حقوقی به کارگران داده نمی شود.

 

*روز شنبه 27 آبان، جمعی از کارگران بیکار شده کارخانه صابون سازی خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل دفتر نماینده مجلس تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این کارگران گفتند: تاکنون پنج بار مزایده شرکت صابون سازی خرمشهر انجام شده ولی به رغم این که یکی از متقاضیان برنده این مناقصه شده و 10 میلیارد ریال نیز به حساب دستگاههای مسئول واریز کرده است ولی با این حال معوقه ها و حقوق کارگران همچنان پرداخت نشده است.

 

*روز شنبه 27 آبان، جمعی از کارگران بازنشسته شرکت ذغال سنگ کرمان در زرند در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات شان در میدان 22 بهمن این شهر تجمع کردند. به گزارش تسنیم، فرماندار شهرستان زرند در جمع معترضان عملکرد صندوق بازنشستگی فولاد گفت: طبق قولی که صندوق بازنشستگان فولاد به ما داده‌ تا پایان وقت اداری امروز حقوق مهر ماه کارکنان بازنشسته ذوب آهن زرند پرداخت می‌شود.

 

*روز شنبه 27 آبان، جمعی از صیادان هامون شهر در استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به رهاسازی نشدن گسترده بچه ماهی در چاه نیمه چهارم و بیکاری صیادان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از صیادان گفت: مقرر شده بود تا مسئولان شیلات در چاه نیمه چهارم بچه ماهی رهاسازی کنند تا صیادان بتوانند از این طریق مشغول به کار شوند اما این کار به صورت بسیار محدود انجام شده است و پاسخگوی نیاز صیادان نیست.

 

*روز شنبه 27 آبان، تشکلهای زیست محیطی شرق مازندران در اعتراض به قطع شمشادهای پارک جنگلی مهربان رود توسط شهرداری رستمکلا در شهرستان بهشهر تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از فعالان زیست محیطی شرق مازندران اظهار کرد: طبق گزارشهای رسیده 8 آبان ماه جاری حدود 200 اصله درخت شمشاد که تعداد زیادی از آنها بیش از 100 سال قدمت داشتند توسط  شهرداری رستمکلا شهرستان بهشهر در پارک جنگلی مهربان رود قطع شد.

 

*روز دوشنبه 29 آبان، کارشناسان بیمه کشاورزی کشور برای باری دیگر با تجمع مقابل مجلس اعتراض شان را نسبت به بلاتکلیفی استخدامی به نمایش گذاشتند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان بر این موضوع تاکید داشتند که با توجه به سابقه ۴ تا ۱۴ سال به عنوان کارشناس بیمه کشاورزی باید وضعیت استخدام آنها تعیین تکلیف شود و از بلاتکلیفی نجات یابند.

 

*روز دوشنبه 29 آبان، باز نشستگان صنعت فولاد کشور با تجمع مقابل مجلس به اعتراضات شان نسبت به تاخیر در پرداخت حقوق و عدم پرداخت مطالبات شان ادامه دادند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: بازنشستگان فولاد حدود 8 سال معوقات دارند و حقوق ماه گذشته (مهرماه) آنها نیز پرداخت نشده است.

 

*روز دوشنبه 29 آبان، جمعی ازکارگران بازنشسته کاشان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی با دیگر سازمانها مقابل شعبه تامین اجتماعی این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، بازنشستگان کاشان همزمان با سالروز تصویب قانون کار با اشاره به یکسان نبودن دستمزدها و اجرا نشدن برخی تعهدات سازمان تامین اجتماعی از جمله ساخت بیمارستان تامین اجتماعی در این شهرستان، خواستار عمل به وعده ها شدند.

 

*روز دوشنبه 29 آبان، کارگران کارخانه سنگ بری پاسارگاد در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و درگیر کردن کارگران با تعهدات مالی کارفرما، برای پنجمین روز متوالی اعتصاب خود را ادامه دادند. به گزارش ایلنا، جدا از این طلب، کارگران کارخانه سنگ بری پاسارگاد بابت سایر مطالبات مزدی و حق بیمه ‌های پرداخت نشده نیز بستانکار هستند.

 

*بامداد روز دوشنبه 29 آبان، جمعی ازکارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل دفتر خطبه خوان جمعه این شهرتجمع کردند. به گزارش اتحاد، بیش از ۶ ماه است که این کارگران حقوقی دریافت نکرده اند و برای تهیه مایحتاج خانه خود دچار مشکل هستند.

 

*روز دوشنبه 29 آبان، تعدادی از قبول شدگان در آزمون استخدامی شهرداریهای استان  خوزستان دراعتراض به جذب نشدن در شهرداریها، مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از این افراد که نخواست نامش ذکر شود گفت: تمامی مراحل استخدام از جمله آزمون استخدامی، بخش عملی و تحقیقات انجام گرفته است و برای جذب در شهرداری مشکلی وجود ندارد اما مسئولان شهرداریها حاضر به جذب قبول شدگان در این آزمون نیستند.

 

*روز سه شنبه 30 آبان، اعتصاب کارگران کارخانه کمباین سازی تبریز که از 24 مهر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه آغاز شده، به سی ششمین روز رسید. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض کارخانه کمباین سازی تبریز در این باره گفت: ۴۴ کارگر هستیم و امروز یک ماه می‌شود که نسبت به بی‌تفاوتی کارفرما و بر زمین ماندن مطالبات مان معترضیم. او گفت: دغدغه همه ما تامین معیشت خانواده ‌های مان است و برای همین از کارفرما و مقامات مسئول انتظار داریم که برای پرداخت مطالبات معوقه که تا بیست ماه می‌رسد، اقدام کنند.

 

*روزسه شنبه 30 آبان،200 کامیوندار رودبار در اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه حمل شن و ماسه و توجه نکردن پلیس به مشکلات شان مقابل پمپ بنزین شهر رستم آباد تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، تجمع کنندگان گفتند: پیمانکاران معادن رودبار برای حمل بار با وزن مجاز دستمزد پایینی پرداخت می کنند که این مقدار سودی برای آنان نداشته و آنها مجبورند بیشتر از میزان مجاز بار حمل کرده که این موضوع با جریمه روزانه پلیس راه همراه است. رانندگان معترض خواستار برگزاری نشست هماهنگی میان سازمان صنعت ، معدن و تجارت گیلان و پلیس راه برای حل این مشکل شدند.

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۱، چهارشنبه اول آذر ۱۳۹۶ - ۲۲ نوامبر ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول