برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مهر ۱۳۹۶

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

جنبش اعتراضی در عرصه های گوناگون

در ماه گذشته جنبش اعتراضی نیروهای کار در عرصه های گوناگون تداوم پیدا کرد.

در روز دوشنبه ۳ مهر، با فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد تجمع بزرگی در مقابل وزارت کار برگزار شد. در این تجمع کارگران شرکت واحد و تعدادی از دانشجویان، بازنشستگان، فعالان کارگری و معلمان حضور داشتند. محور شعارها در حمایت از آزادی راننده زحمتکش و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، رضا شهابی بود. به دنبال این تجمع و درخواستهای زیاد، چهارشنبه شب ۵ مهر، رضا شهابی اعتصاب غذای ۵0 روزه خود را به طور مشروط متوقف کرد.

به گزارش کانال تلگرام کانون صنفی معلمان، روز پنجشنبه ۱۳ مهر دهها هزار معلم و بازنشسته در پاسخ به فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران تجمع نمودند. خواسته اصلی این تجمع «بودجه عادلانه برای آموزش و پرورش» بود.

در ماه گذشته همچنین شاهد اعتراض و تظاهرات سراسری بازنشتگان بودیم.

 

دفاع و حفاظب از محیط زیست به تدریج به دغدغه بخشهای بیشتری از جامعه تبدیل شده و هر ماه شاهد حرکتهای گوناگون در دفاع از محیط زیست هستیم. در ماه گذشته شاهد اعتراض ساکنان خیابان پاسداران در تهران به تخریب پارک این منطقه، اعتراض کارگران بندر کنگان در استان بوشهر نسبت به آلودگی اسکله، اعتراض ساکنان نزدیک به محل احداث تصفیه خانه فاضلاب شهر سی سخت، اعتراض اهالی تعدادی از روستاهای بخش سراب باغ در محل سایت دفن زباله های آبدانان (در استان ایلام)، اعتراض زنان بندر دیر در استان بوشهر به بی آبی و ...بودیم.

همچنین در ماه گذشته گروهی از فعالان محیط زیست در اعتراض به کشته شدن خرس گلستان توسط ماموران محیط زیست استان دست به تجمع زدند و همزمان جمعی از فعالان محیط زیستی و حامیان حیات وحش که در اعتراض به بی توجه ای نسبت به حیات وحش کشور، مقابل این سازمان در پارک پردیسان تهران تجمع کردند.

مشروح اخبار مربوط به دفاع از محیط زیست را در ادامه خواهید خواند.

 

در ماه گذشته تجمع، تخصن و تظاهرات مردم غارت شده همچنان ادامه داشت. در تمام روزهای مهر ماه سپرده گذاران موسسه «کاسپین» در مقابل قوه قضاییه رژیم شبانه روز تحصن داشتند. غارت شدگان موسسه های مالی آرمان، البرز فرشتگان، ثامن، پدیده نیز در روزهای متعدد دست به تجمع و راهپیمایی زدند.  

سپرده گذاران موسسه مالی اعتباری آرمان نیز چندین تجمع مقابل استانداری خوزستان برگزار کردند. در یکی از این تجمعها تعدادی از سپرده گذاران موسسه آرمان از استانهای دیگر از جمله لرستان و تهران به تجمع کنندگان خوزستانی که بیشترین سهام این موسسه را دارند، ملحق شدند.

روز چهارشنبه 2۶ مهر، غارت شدگان «آرمان وحدت» در اهواز مقابل استانداری استان خوزستان تظاهرات کرده و علیه رژیم و پایوران آن شعار دادند. معترضان غارت شده در مقابل یورش مأموران سرکوبگر نیروی انتظامی مقاومت کرده و فریاد می زدند، ما بچه های جنگیم بجنگ تا بجنگیم، هیهات منا الذله، پول ما را کی برده دستهای پشت پرده، دولت به این بی غیرتی هرگزندیده ملتی! یکی از شعارها در تجمعهای غارت شدگان، سوریه را رهاکن، فکری به حال ما کن، بود.

اخبار مربوط به کارگران و مزدبگیران را در زیر می خوانید.

 

۱2۴ حرکت اعتراضی بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

 

 

*روز شنبه ۱ مهر،  تعدادی از کارگران معدن شماره ۳ سیرجان مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران گفت: قرارداد پیمانکار تمام شده و می‌ترسیم با اتمام کارِ پیمانکار، بیکار شویم. کارگران همچنین گفتند: نگرانِ بیکاری بومیهای سیرجانی هستیم و معتقدیم نباید غیربومیها در معادن سیرجان به کار گرفته شوند.

 

*بامداد روز یکشنبه 2 مهر، جمعی از کارگران معدن کرومیک اسفندوقه، برای بازگشت به کارِ ۳ همکار معترض اخراجی شان  و اعتراض به پرداخت نشدن 2 ماه حقوق و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل مقابل ساختمان استانداری و اداره کل کار استان کرمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که به واسطه شرکت پیمانکاری مکانیزاسیون «جلگه» به کار استخراج  کرومیک در منطقه معدنی اسفندوقه کرمان اشتغال دارند، علاوه بر تعویق حدود دو ماه دستمزد حدود ۴۰ کارگر این واحد معدنی، به عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل معترض هستند.

 

*بامداد روز یکشنبه 2 مهر، بیش از 200 نفر از کارگران شرکت جهاد نصر و دیگر شرکتهای اقماری سنگ ‌آهن گل ‌گهر سیرجان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، این کارگران در پلاکاردهای نوشته بودند؛ «ما بیکاریم»، «دستهای پشت پرده معادن را قطع کنید» و ...

به دنبال خصوصی سازی در شرکتهای مختلف اقتصادی استان برخی شرکتها از بکار گیری نیروی کاری شرکت قبل، خودداری می کنند.

 

*روز یکشنبه 2مهر، حدود ۲۰۰ نفر از کارگران فصلی نی ‌بر مجتمع کشت‌ و صنعت هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت میلیاردها تومان حق بیمه و دیگر مطالبات شان با سفر به اهواز مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این اجتماع اعتراضی گفت: اعتراض‌ کارگران فصلی نی ‌بر برای واریز بیش از ۱۰ میلیارد تومان از حق بیمه پرداخت نشده؛ برپا شده است.

 

*روز یکشنبه 2 مهر، جمعی از کارگران اخراجی شرکت واگن سازی مترو در اعتراض به اخراج شان، دست به تجمع مقابل شورای شهر تهران زدند. به گزارش موج، کارگران واگن سازی مترو درحالی از کارشان اخراج شده اند که بیش از 20 سال سابقه کاری دارند.

 

*روز یکشنبه 2 مهر، حدود ۵00 نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمده و مقابل مدیریت بانک کشاورزی و مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی نسبت به بلاتکلیفی شغلی خود اعتراض کرده و خواستار امنیت شغلی خود شدند.

 

*روز یکشنبه 2 مهر، جمعی از کارگران اخراجی پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای بار دوم به تهران سفر و مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از تجمع ‌کنندگان گفت: با توجه به گذشت ۳ سال انتظار جهت دعوت به‌ کار اما بدون هیچ مدرک قانونی بعد از گذشت یک سال کار در این پالایشگاه ما را اخراج کردند.

 

*روز شنبه اول مهر، کارگران کارخانه هپکو در ادامه حرکتهای اعتراضی خود شان نسبت به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت ماهها دستمزد برای باری دیگر دست به تجمع مقابل استاندری استان مرکزی زدند. براساس گزارش ایلنا، سهامدار شرکت هپکو قصد دارد از ۱۱00  کارگر این واحد تولیدی ۶00 نفرشان را اخراج کند. علیرغم تغییر کارفرما و وعده و وعیدهای مسئولان طراز اول استان مرکزی ماهها حقوق و حق بیمه کارگران هپکو کماکان پرداخت نشده است.

روز دوشنبه ۳ مهر، اعتصاب کارگران هپکو و آذرآب دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت مطالبات شان ادامه پیدا کرد.

 

*بامداد  روز دوشنبه ۳ مهر، صدها کارگر پیمانکار راه انداز نفت ستاره خلیج فارس شرکت اویکو و رانندگان سرویس ایاب و ذهاب در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و نداشتن امنیت شغلی دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش فرهنگ کده، یکی از کارگران پیمانکار راه انداز نفت ستاره خلیج فارس شرکت اویکو گفت: در سال جاری چندین ماه این شرکت با تاخیر حقوق کارگران را پرداخت می کند در سالهای گذشته این چنین مشکلات وجود نداشت.

 

*بامداد روز دوشنبه ۳ مهر، جمعی از کارگران سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری یزد در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل ساختمان شورای شهر و شهرداری یزد تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران یاد شده خواهان پرداخت مطالبات معوقه شان شدند.

 

*روز دوشنبه  ۳مهر، جمعی از کارگران جایگاههای سوخت اهوازدر اعتراض به نداشتن امنیت شغلی پس از خصوصی سازی، مقابل ساختمان شرکت ملی پخش فرآورده ‌های نفتی ایران این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض از این که با واگذاری جایگاههای سوخت دولتی به بخش خصوصی، در آستانه اخراج قرار گرفته اند، خواستار تثبیت شغلی خود شدند.

 

*روز دوشنبه ۳ مهر، کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان کرمانشاه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و بیمه نبودن مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی ازاین کارگران گفت: مدت زمان طولانی است که حقوق و مزایای ما پرداخت نشده و یکی از مشکلات اصلی بیمه نشدن توسط شرکت است.

 

*روز دوشنبه ۳ مهر، برخی از مینی بوس داران ناوگان حمل و نقل درون شهری کازرون در اعتراض به ورود آموزش و پرورش به آژانس داری در سازمان اتوبوس رانی این شهر تجمع کردند به گزارش کازرون نما، وزارت آموزش و پرورش به بهانه اهمیت تامین امنیت دانش آموزان چند سالی می شود که بحث سرویس مدارس را تحت اختیار خود گرفته و قبل از شروع هر سال تحصیلی، افرادی را به عنوان رانندگان سرویس معرفی می کند. تداخل وظیفه دو نهاد آموزش وپرورش و مدیریت حمل ونقل شهرداری در موارد متعدد آسیبهایی را به همراه داشته است.

 

*روز سه شنبه ۴ مهر، کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل این نیروگاه تجمع کردند. به گزارش ایرنا، فرماندار بهبهان با تایید این خبر گفت: پیمانکار شرکت مپنا بویلر با نیروگاه سیکل ترکیبی قراردادی را منعقد کرد که این پیمانکار نیز برای کار لوله کشی با پیمانکار دیگری قراردادی به مبلغ 20 میلیارد ریال منعقد کرد که متاسفانه این پیمانکار حقوق و مزایای کارگران زیر مجموعه خود را پرداخت نکرده است.

 

*روز سه شنبه ۴ مهر، کارگران اخراجی پالایشگاه ستاره خلیج فارس پس از دو روز تجمع اعتراضی در تهران به دنبال وعده وزارت کار مبنی بر پیگیری بازگشت به کارشان به اعتراضات شان درتهران پایان دادند و راهی بندرعباس شدند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران درباره وضعیت خود و همکارانش گفت: باتوجه به اعتراضی که از جانب کارفرما نسبت به رای هیات تشخیص صورت گرفته است، برای مشخص شدن وضعیت شغلی خود منتظر صدور نهایی حکم اداره کار بندرعباس هستیم.

 

*ظهر روز سه شنبه ۴ مهر، جمعی از ناشنوایان مقابل ساختمان شورای شهر تهران درخیابان بهشت تجمع کردند. به گزارش ایسنا، بر روی پلاکاردی که همراه این ناشنوانیان بود نوشته شده بود «کامل با زبان اشاره». یکی از این ناشنوایان با حضور در جمع خبرنگاران از عدم به کارگیری ناشنوایان در مجموعه‌ های دولتی و شهرداری گلایه کرد و گفت: ما ناشنوایان می‌ توانیم در امور اجتماعی همانند افراد شنوا باشیم اما متاسفانه می‌بینیم که از توانایی ما استفاده نمی‌شود و در برخی مواقع حتی به ما بی توجهی می‌شود.

 

*به گزارش صدا و سیما، روز چهارشنبه ۵ مهر، رانندگان کامیونهای حامل چغندر قند برای شرکت کشت و صنعت جوین در اعتراض به عدم پرداخت کرایه از طرف این شرکت دست به تجمع زدند.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۵ مهر، جمعی از خریداران مجتمع آدینه رشت، در اعتراض به عدم تحویل واحدهای خریداری شده در محل فلکه توشیبا و مقابل مجتمع تجمع کردند. به گزارش گیلانستان، یکی از تجمع کنندگان گفت: من پروژه خود را باید در سال ۹۴ تحویل می گرفتم و با اینکه تمام سرمایه زندگی خودم را برای خرید مجتمع خرج کردم اما هنوز نتوانستم واحد خود را تحویل گیرم.

 

*ظهر روز پنجشنبه ۶ مهر، جمعی از اهالی شهرک باهنر زرند مسیر تردد خودروهای عبوری از کمربندی شرق زرند را مسدود کردند تا اعتراض خود نسبت به وضعیت نامناسب این جاده را نشان دهند. به گزارش صدای زرند، چند روز قبل در اثر تصادف دو موتورسیکلت در مسیر ورودی شهرک باهنر زرند یک جوان ۱۷ ساله جان خود را از دست داد و سه جوان دیگر دچار مصدومیت شدید شدند که این موضوع موجب ناراحتی جمعی از اهالی این شهرک شد.

 

*بامداد روز دوشنبه ۱0 مهر، جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق شهریور ماه و مشکلات بیمه ای، دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند. به گزارش ایلنا، این بازنشستگان خواستار وصول مطالبات محقق نشده و پرداخت به موقع مستمری بازنشستگی خود بودند.

 

*ظهر روز دوشنبه ۱0 مهر، کارگران بیکارشده و طلبکار آساک دو چرخ، همزمان با بازدید مسئولان طراز ول شهرستان قوچان از این واحد تولیدی و پس از جلسه محرمانه مسئولان با مدیران کارخانه، دست به تجمع پشت درب بسته کارخانه زدند. به گزارش فارس، مجتمع دوچرخه‌سازی آساک قوچان در 22 مهر ۱۳۷۷ با ظرفیت تولیدی ۳00 هزار دستگاه دوچرخه در سال به بهره‌برداری رسید که به‌ عنوان بزرگ ‌ترین کارخانه خاورمیانه در زمینه تولید دوچرخه به شمار می‌ آمد. این کارخانه از نیمه دوم سال ۱۳۸۳ روند رو به نزول را به دلیل واگذاری به بخش خصوصی طی کرد و در گذر زمان وضعیت آن را بدتر شد و آن را به سمت نیمه تعطیلی کشاند.

تاکنون جلسات متعددی برای راه‌ اندازی و رسیدگی به مشکلات این کارخانه و کارگران آن برگزار شده است.

 

*روز دوشنبه ۱0 مهر، جمعی از ساکنان روستای چوگان از توابع شهرستان خمین در استان مرکزی با تجمع مقابل سازمان آب منطقه ‌ای استان مرکزی خواستار رسیدگی به مشکل ۱۵ ساله روستا شدند. به گزارش اراک امروز، مردم این روستا در پیگیر‌های چندین ساله خود در شهرستان نتوانسته ‌اند راه به جایی برند و ناچار با تجمع مقابل آب منطقه ‌ای استان مرکزی خواستار رسیدگی به مشکل ۱۵ ساله کم آبی روستا در بخش کشاورزی شدند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۱۱مهر، کارگران جایگاههای سوخت اهواز در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و کاهش حقوق پس از خصوصی سازی برای دومین بار مقابل ساختمان شرکت ملی پخش فرآورده ‌های نفتی ایران تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از این کارگران که خواست نام وی برده نشود بیان کرد: چهار شرکت پخش که پیش از این زیر پوشش شرکت پخش فرآورده های نفتی بودند به بخش خصوصی واگذار شده و افرادی که این جایگاهها را خریداری کرده اند اعلام کردند که تعدادی از افراد شاغل در این جایگاهها اخراج می شوند و حقوقی پرداختی ماهیانه ۹ میلیون ریال است. وی گفت: پیش از این کارگران این جایگاههای سوخت، ماهیانه ۱۹ میلیون ریال حقوق دریافت می کردند و این کارگران بسیار نگران وضعیت شغلی و درآمدی خود هستند.

 

*روز سه شنبه ۱۱ مهر، کارگران کارخانه فولاد ارومیه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست به تجمع مقابل اداره کار این شهرستان زدند. به گزارش ایرنا، به دنبال تجمع اعتراضی امروز کارگران کارخانه فولاد ارومیه و برگزاری جلسه ای درهمین رابطه در استانداری آذربایجان غربی، وعده پرداخت بخشی از مطالبات این کارگران از طرف جعفر صادق اسکندری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی داده شد.

 

*روز سه شنبه ۱۱مهر، جمعی از کارگران کارخانه نازنخ  برای چندین و جندمین بار در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، یکی از کارگران این شرکت گفت: حقوق و سنوات کارگران این شرکت از سال ۱۳۸۸ پرداخت نشده است. وی افزود : شرکتهای فرنخ و مه نخ هم با هزار و 200 کارگر شرایطی مشابهی دارند.

 

*روز سه شنبه ۱۱ مهر، تراکتور داران چرداول در استان ایلام در اعتراض به کمبود عرضه گازوئیل مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش دیار زاگرس، یکی از رانندگان تراکتور  گفت: متاسفانه فقط یک جایگاه در روستای زنجیره علیا موجود است که جوابگوی نیاز شهرستان نیست.

 

*بامداد روز سه شنبه ۱۱ مهر، کارگران اخراجی شرکت انفورماتیک ایران (شرکت‌ وابسته به بانک صادرات ایران) برای بازگشت به کار مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش فارس، به کارگران اخراجی به ناگهان از طرف بانک صادرات اعلام می‌شود که ادامه همکاری و تمدید قرارداد ممکن نبوده و همه نیروهای مستقر در شعب سطح کشور (۷00 نیرو) از روز یکم مهر سال جاری حق آمدن به سر کار را نداشته و دیگر کارمند شرکت نیستند.

 

*روز چهارشنبه ۱2 مهر، جمعی از کارگران مترو تهران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق مقابل ساختمان شركت راه آهن شهری تهران وحومه (مترو) تجمع کردند. به گزارش خبرنگاران جوان، تجمع کنندگان از کارگران یکی از شرکتهای بخش خصوصی وابسته به مترو بودند و زیر نظر یک پیمانکار فعالیت می‌کردند.

 

*روز چهارشنبه ۱2 مهر، جمعی از کامیون داران نی ریز در اعتراض به اخذ عوارضی اتحادیه سنگبریها از بابت ورود به شهرک سنگ مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش هورگان، دو روز قبل از این تجمع، اتحادیه سنگبریها اقدام به بستن ورودی شهرک سنگ و اخذ عوارض از کامیونها نموده بود که با اعتراض رانندگان مواجه شد.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۱2 مهر، گروهی از فعالان محیط زیست در اعتراض به کشته شدن خرس گلستان توسط ماموران محیط زیست استان دست به تجمع زدند. در پی این تجمع ماموران حراست سازمان حفاظت محیط زیست به معترضان یورش بردند. به  گزارش مهر، نیروهای محیط زیست گلستان که پیشتر مدعی شدند که برای دور کردن خرس از روستا، آن را بیهوش کردند و حیوان پس از بیهوشی و انتقال به مرکز نگهداری به دلایل نامعلومی جان داده است. سپس بیماری هاری را بهانه کردند که از بخت بد آنها نتیجه آزمایش هاری هم منفی از آب در آمد و حالا فیلمی که در شبکه‌ های اجتماعی و رسانه‌ ها منتشر شده نشان می‌دهد که نیروهای محیط زیست با چوب و چماق به جان توله خرسی افتادند که اصلاً فرصت بیهوشی نیافته است.

همزمان جمعی از فعالان محیط زیست و حامیان حیات وحش در اعتراض به بی توجه ای نسبت به حیات وحش کشور، مقابل این سازمان در پارک پردیسان تهران تجمع کردند و ماموران و عوامل حراست به تجمع کنندگان حمله ورشدند و آنان را از محوطه پارک پردیسان اخراج کردند.

 

*کارگران کارخانه سیمان بهبهان از روز دوشنبه ۱0 مهر، در اعتراض به عدم افزایش حقوق دست به اعتصاب زدند. به گزارش روز پنجشنبه ۱۳ مهر عصر بهبهان، این کارگران دلیل اعتصاب و اعتراض خود را افزایش نیافتن حقوق ماهیانه خود اعلام  و افزودند این اعتصاب و اعتراض تا زمان افزایش حقوق به مبلغ مورد نظر کارگران ادامه خواهد داشت .

 

*پیش از ظهر روز پنجشنبه ۱۳ مهر، جمع زیادی از تاکسیرانان سمنان دراعتراض به واگذاری خط مسافری به شرکت خصوصی مقابل استانداری سمنان تجمع کردند. به گزارش فارس، علت این تجمع واگذاری خط مسافری سمنان- مهدی‌شهر به شرکت خصوصی است که در این صورت رانندگان این خط باید کمیسیون به شرکت جدید پرداخت کنند و این رقم از کرایه آنها کسر می‌شود.

 

*بامداد روز شنبه ۱۵مهر، جمعی ازکارگران پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم در اعتراض به خلف وعده مدیر کل امور پایگاههای میراث جهانی کشور مبنی بر پرداخت ۳ ماه حقوق و حق بیمه، مقابل ساختمان پایگاه میراث فرهنگی ارگ قدیم بم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران با یادآوری وعده ‌ای که از زبان مدیرکل امور پایگاههای میراث جهانی کشور برای پرداخت معوقات مزدی و بیمه ‌ای آنها اعلام شده بود، گفتند: هنوز این وعده، محقق نشده است.

 

*روز شنبه ۱۵ مهر، شماری از کارگران بیکارشده و بازنشسته کارخانه رنگین نخ در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل استانداری سمنان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: هنوز بابت معوقات مزدی دوران اشتغال و نیز سنوات پایان خدمت طلبکاریم. به گفته یکی از کارگران بازنشسته معترض، کارخانه رنگین نخ سمنان در حال حاضر تعطیل شده ‌است اما تا پیش از این در بخشهای مختلف آن حدود ۵۵ کارگر رسمی و ۲۰ کارگر قراردادی مشغول کار بودند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۶ مهر، کارگران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست از کارکشیده و مقابل این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حقوق 2۷0 کارگر رسمی، قراردادی و پیمانکاری کارخانه روغن ‌نباتی نرگس شیراز ۳ تا ۶ ماه پرداخت نشده است.

 

*بامداد روز دوشنبه ۱۷ مهر، کارگران معادن زغال سنگ البرز مرکزی در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه حقوق شان دست از کارکشیده و در حوزه شهر زیرآب شهرستان سواد کوه، دوراهی آزادمهر، جاده تهران –شمال تجمع کردند. به گزارش مازند شورا، این تجمع امروز به دلیل تاخیر پیمانکار در پرداخت حقوق کارگران است.

حدود ۱0 معدن فعال شرکت زغال سنگ البرز مرکزی براساس اصل خصوصی سازی به شرکت صنعتی معدنی سامان ، یکی از شرکتهای خصوصی واگذار شده است.

شهر زیرآب یکی از چهار شهر شهرستان سواد کوه در استان مازندران ایران است که جادهٔ ارتباطی تهران-شمال و راه ‌آهن تهران – شمال از میان آن می‌گذرد.

 

روز دوشنبه ۱۷ مهر، شماری از کارگران کارخانه رینگ‌سازی مشهد (قطعه‌سازی) در محل ساختمان مدیریت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، از حدود 2 سال پیش که مدیریت این واحد قطعه سازی تغییر کرده ‌است، برنامه‌ های کارفرما بیش از پیش بر افزایش بهره‌وری تولید متمرکز شده است و همین تاکید بیش از اندازه باعث نارضایتی کارگران شده است. کارخانه رینگ ‌سازی مشهد ۳۵ سال پیش در استان خراسان رضوی راه ‌اندازی شد و در حال حاضر حدود هزار کارگر در این واحد صنعتی مشغول کارند که سابقه کاری برخی از آنها به 20 سال می ‌رسد.

 

*بامداد روز سه شنبه ۱۸ مهر، بازنشستگان کشوری و فرهنگی در راه احقاق حقوق برحقشان مبنی بر همسان‌ سازی مستمریها، اجرای دقیق قانون خدمات مدیریت کشوری و بهبود کیفی سطح خدمات بیمه در تهران و برخی از شهرستانها تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در تهران این تجمع مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور صورت گرفت. در برخی از استانها نیز بازنشستگان تجمعات مشابه برگزار کردند. برای نمونه بازنشستگان کشوری در استان فارس مقابل استانداری جمع شدند.

در همین روز بازنشستگان صنعت فولاد در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات و عدم همسان سازی حقوق دست به تجمع سراسری زدند. همزمان با این تجمع بازنشستگان صنعت فولاد دیگر استانها نیز مقابل ساختمان استانداریهای محل سکونت خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

همزمان باتجمعات اعتراضی سراسری بازنشستگان صنعت فولاد، کشوری و لشکری، بازنشستگان شرکت مخابرات استان مازندران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان در محوطه ساختمان اداری این مجموعه تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۸ مهر، جمعی از کارگران تحت پوشش پیمانکاری سازمان فضای سبز شهرداری شهرستان آمل در اعتراض به عدم پرداخت حقوق مقابل ساختمان شورای این شهر تجمع کردند. به گزارش سفیر هراز، با حضور پیمانکار و دو نفر از نمایندگان کارگران در جلسه رسمی شورای شهر آمل، مشکلات و درخواستهای حقوقی و معیشتی کارگران مطرح شد که با وعده پیگیری مسائل کارگران و پرداخت حقوق تا ظهر، این تجمع خاتمه یافت.

 

*بامداد روز سه شنبه ۱۸ مهر، جمعی از دست فروشان خیابان نوبهار در برابر ساختمان شورای شهر کرمانشاه به دلیل فشارهای وارده از سوی اجرائیات شهرداری که مانع کسب و کار این افراد شده بود، تجمع کردند. به گزارش پیام، دستفروشان با ارائه کتبی درخواست شان، خواهان لغو محدودیت و فشار بر کسب و کار و تنها منبع درآمدشان شدند.

 

*روز سه شنبه ۱۸ مهر، اهالی صیدون  از توابع شهرستان باغملک دراستان خوزستان در اعتراض به نبود امکانات رفاهی – شهری از جمله بانک، بیمارستان و جاده ارتباطی مناسب، مقابل بخشداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته یکی از اهالی صیدون، این تجمع  در اعتراض به نبود خدمات رفاهی در منطقه است به طوری که مردم این بخش برای انجام امور بانکی خود باید به نزدیک ترین شهر مجاور بروند زیر این صیدون تنها یک عابربانک دارد که بیشتر اوقات نیز خراب است.

بخش صیدون با ۲۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب شهرستان باغملک استان خوزستان قرار دارد.

 

*روز چهارشنبه ۱۹ مهر، جمعی از کارگران معدن ذغال سنگ آق دربند سرخس با تحمع مقابل استانداری خراسان رضوی خواستار پیگیری مسئولان برای پرداخت حقوق معوق و حق بیمه خود شدند. به گزارش ایرنا، یکی از این کارگران گفت: شش ماه است که هیچ حق بیمه ای نیز برای ما واریز نشده اما معدن فعالیت خود را ادامه داده است.

 

*روز چهارشنبه ۱۹ مهر، جمعی از جوانان دهستان افرینه پلدختر برای  احداث سالن ورزشی مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از تجمع ‌کنندگان گفت: دهستان افرینه با جمعیتی حدود سه هزار نفر از داشتن ابتدایی ‌ترین امکانات ورزشی برای سرگرمی جوانان محروم است.

 

*عصر روز چهارشنبه ۱۹مهر، جمعی از کارگران شرکت پایانه غلات خلیج فارس پارسیان در اعتراض به عدم پرداخت ۶ سال حق سنوات شان مقابل سازمان بنادر و دریانوردی خوزستان در بندر امام تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران معترض با ابراز گلایه مندی از عدم پاسخگویی مسوولان سازمان بنادر و دریانوردی به مطالبات آنها گفت: بعد از مراجعه مکرر به مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی برای پیگیری مشکل و احقاق حقوقمان، متأسفانه پاسخگو نبودند و هیچ گونه حمایتی از ما نشده است. وی افزود: مدت قرارداد شرکت پایانه غلات خلیج فارس با سازمان بنادر و دریانوردی به اتمام رسیده است و ما راهی جز پیگیری دریافت ۶ سال سنوات معوقه خود از طریق سازمان نداریم.

 

*روز پنجشنبه 20 مهر، کارگران فاز ۱۴ پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق دست از کارکشیده و دربهای ورودی این فاز را مسدود کردند. به گزارش پیام سندیکا، عدم پرداخت حقوق و مزایای قانونی در پنج ماه گذشته از مطالبات کارگران و کارکنان است.

 

*روز شنبه ۲۲ مهر، جمعی از کارگران فولاد قاین در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات ‌شان تجمع کردند و مانع حضور کارفرمایان به کارخانه شدند. به گزارش نسیم قائن، یک منبع آگاه در فولاد قاین گفت: حقوق عقب افتاده  کارگران تا پایان هفته پرداخت می شود.

 

*روز شنبه ۲۲ مهر، شماری از کارگران کارخانه «بلبرینگ سازی تبریز» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، علت برپایی این اعتراض ۷ ماه معوقات مزدی است. به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت داشتند، گفته شد، کارخانه بلبرینگ سازی تبریز از زمان خصوصی‌سازی با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شده است.

 

*بامداد روز شنبه 22 مهر، جمعی از کارگران اخراجی و شاغل دستمال نوظهور، تولید کننده محصولات بهداشتی نرمه، در اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اعتراض آنها به عدم واریز ۵ ماه حق بیمه سالهای ۹۴ و ۹۵ و پرداخت نشدن ۱۴ تا ۱۵  ماه مزد سالهای ۹۵ و ۹۶  بازمی‌گردد.

 

*صبح و عصر روز شنبه 22 مهر، همچون روزها و ماههای گذشته ساکنان نزدیک به محل احداث تصفیه خانه فاضلاب شهر سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد با تجمع در محل احداث این تصفیه خانه، بار دیگر مخالفت خود را جهت ساخت تاسیسات آن ابراز کردند و خواهان توضیح دادن مسئولان متولی پروژه در مورد مسائل زیست محیطی این تصفیه خانه به مردم شدند. به گزارش کِبنا خبر، این اعتراضها که سبب ورود نیروهای انتظامی شهرستان جهت آرام کردن جو حاکم بر محل تجمع شده بود، سبب گردید تا علاوه بر بازداشت چند تن از معترضان باری دیگر ماشین آلاتی که در محل احداث پروژه در حال فعالیت بودند از کار ایستاده و محل را ترک کنند.

 

*بامداد روز یکشنبه 2۳ مهر، کارگران خدمات شهرداری بوکان در اعتراض به عدم  پرداخت چند ماه حقوق شان دست به اعتصاب زدند. به گزارش زریان، اعتصاب کارگران خدمات شهری شهرداری بوکان موجب تلمبار شدن زباله ها بر روی هم در معابر این شهر شد.

 

*روز یکشنبه 2۳ مهر، گندم کاران شهرستان بیله سوار (در استان اردبیل) با تجمع مقابل سیلوی روح کندی جعفرآباد اعتراض خود را نسبت به پرداخت نشدن قیمت گندم ابراز کردند. به گزارش صبح مغان، بخشدار جعفرآباد که در بین معترضان حاضر شده بود به صورت تلفنی از مسئولان استانی پیگیر پرداخت بهاء گندم کاران شد و قول مساعد داد که در آینده نزدیک بدهی کشاورزان پرداخت شود.

 

*روز یکشنبه 2۳ مهر، اهالی تعدادی از روستاهای بخش سرابباغ در محل سایت دفن زباله های آبدانان (در استان ایلام) تجمع و از تخلیه زباله ها جلوگیری کردند. به گزارش آبدانان خبر، سایت دفن زباله های شهر آبدانان از سال ۹۳ در زمینی به مساحت ۱0 هزار مترمربع در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق شهر آبدانان و در حوالی روستای گل گل پایین نزدیک منطقه ای گردشگری دریاچه دوقلوی سیاه گاو و در نزدیکی رروستاهای گل گل پایین و بالا و ژیور قرار دارد که روزانه ۴0 تن انواع زباله از شهرهای آبدانان و سرابباغ در آن تجمیع و دفن می شود  و دود و بوی بد آن باعث بروز مشکلاتی برای مردم منطقه شده است.

 

*روز دوشنبه 2۴ مهر، کارگران گروه صنعتی نیکو ابهر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست به اعتصاب زدند و در این مجتمع صنعتی تجمع کردند. به گزارش موج رسا، یکی از کارگران گروه صنعتی نیکو در ابهر در خصوص مشکلات پیش آمده و اعتصاب و تجمع کارگران گفت: کارگران به دلیل عدم پرداخت مطالبات ‌شان مانع فعالیت سالن رینگ نخ این کارخانه شدند.

 

*بامداد روز دوشنبه 2۴ مهر، کارگران فضای سبز پارک پردیسان دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی پس از واگذاری امور این پارک از طرف سازمان محیط زیست به شهرداری مقابل ساختمان سازمان محیط زیست تجمع کردند. بر اساس گزارش مشرق، سازمان محیط زیست در نظر دارد از آبان ماه سال جاری مدیریت این پارک را به شهرداری  واگذار کند اما فکری به حال ۷0 کارگر قراردادی این پارک نکرده است.

 

*روز دوشنبه ۲۴ مهر، کارگران توان گستر پالایشگاه نفت (قدیم) با تجمع مقابل فرمانداری بندرعباس، همزمان با جلسه شورای اداری استان، اعتراض شان را نسبت به بلاتکلیفی استخدامی به نمایش گذاشتند. به گزارش ندای هرمزگان، کارگران در تشریح وضعیت خود و رویکرد مدیران نسبت به بومی گزینی و بکارگیری آنها در مشاغل مختلف استان افزودند: قرار بود شرکت مذکور تعدادی کارگر را برای پیشبرد اهداف اقتصادی خود و ایجاد اشتغال در استان استخدام کند و اولویت بکار گیری را با متخصصان و بومیان خود استان قرار دهد و اگر نیروی توانمندی در دسترس نداشت از سایر نقاط اقدام به جذب نیرو کند، ولی شرکت بد عهدی کرد و کارگران بومی علیرغم نام نویسی و اعلام آمادگی در زمینه های مختلف تاسیساتی و مهندسی و ...همچنان بلاتکلیف هستند.

 

*روز دوشنبه ۲۴ مهر، جمعی از زنان بندر دیر در استان بوشهر  به دنبال تجمع مقابل فرمانداری دیر به بی آبی اعتراض کرده و وارد دفتر کار فرماندار شدند. به گزارش ایرنا، یکی از زنان دیری که ساکن شهرک فرهنگیان است گفت: قطع و وصل بی برنامه آب کلافه مان کرده و نمی دانیم چه زمان باید ظروف و لباسها را بشوییم یا آب برای استحمام باشد یا نباشد. یکی دیگر از زنان معترض اظهار داشت: در روستای جیرانی از توابع بخش مرکزی دیر، قطع مکرر آب در حین شستشو امان مردم را بریده و ساکنان را سرگردان کرده است.

 

*روز سه شنبه 2۵ مهر، جمعی از کارگران اخراجی پارس جنوبی و جوانان جویای کار روستای عمانی از توابع شهرستان پارسیان در استان هرمزگان در اعتراض به بیکاری وعدم اشتغال شان در منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان تجمع کردند. به گزارش پارسیان خبر، جوانان شهرستان پارسیان چند سالی است که با مشکلات بیکاری دست و پنجه نرم می کنند و تاکنون نیز نتوانسته اند نظر مسئولان را نسبت به بیکاری خود جلب کنند.

 

*بامداد روز سه شنبه 2۵ مهر، رانندگان اسنپ در اعتراض به سطح پایین دریافتی شان مقابل دفتر این شرکت تجمع کردند. به گزارش خبرنگاران جوان، دلیل این تجمع نرخ پایین کرایه و پاسخگو نبودن مسئولان اسنپ نسبت به مشکلات رانندگان است.

 

*بامداد روز چهارشنبه 2۶ مهر، جمعی از کارگران فازهای 22 و 2۴ پارس جنوبی مستقر در منطقه تمبک شهرستان کنگان در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق دست از کار کشیده و مقابل این فازها تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که در فازهای ۱۴ و 22-2۳-2۴ مشغول به کار هستند؛ می‌گویند مطالبات مزدی ما معمولا با چندین ماه تاخیر پرداخت می‌شود.

 

*بامداد روز چهارشنبه 2۶ مهر، کارگران سازمان اتوبوسرانی آبادان در اعتراض به سطح پایین حقوق و ماهها عدم پرداخت آن، دست از کارکشیده و مقابل درب ورودی این شرکت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض می‌گویند: دستمزدی که پیمانکار اتوبوسرانی پرداخت می کند به صورت حداقلی است  و پاسخگوی معاش خانواده ‌های شان نیست.

 

*بامداد روز چهارشنبه 2۶ مهر، کارگران سازمان عمران شهرداری آبادان در اعتراض به عدم پرداخت یک ماه حقوق و پنج ماه حق بیمه، دست از کار کشیده و محل کارشان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران رسمی سازمان  عمران شهرداری آبادان که شمار آنها به حدود ۹۰ نفر می رسد گفتند: سازمان عمران شهرداری آبادان پنج ماه حق بیمه  وحقوق شهریور ماه شان را پرداخت نکرده است.

 

*روز چهارشنبه 2۶ مهر، جمعی از تاکسیرانان ۱۳۳ قم در اعتراض به سوء مدیریت این شرکت خصوصی در مقابل سازمان تاکسیرانی قم تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، نمایندگان معترضان، سوء مدیریت مدیر عامل این شرکت را علت تجمع خود بیان کردند و گفتند: نداشتن اپراتور و به تبع آن معطل ماندن رانندگان تاکسی به مدت 2 تا ۳ ساعت ما بین انجام هر سرویس، کار را به جایی رسانده است که در آمد ما روزانه به 20 تا ۳0 هزار تومان رسیده است.

 

*روز چهارشنبه 2۶ مهر، برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه کیان تایر در اعتراض به عدم تامین مواد اولیه و کاهش سطح تولید و پرداخت نشدن 2 ماه حق اضافه کاری و مطالبات دیگر، درمحل کارشان اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، به دنبال اعتراضات کارگران، کارخانه کیان تایر بنا به تصمیم مدیریت تا روز شنبه 2۸ مهر تعطیل شد.

 

*چهارشنبه شب 2۶ مهر، نیروی انتظامی به تجمع اعتراضی شبانه اهالی پاسداران مقابل بوستان تخریب شده‌ ی پنجم حمله و ۳ نفر را بازداشت کرد. به گزارش انصاف نیوز، تجمعی که تا ساعت ۱۲ شب و یک بامداد آرام و همراه با تنشی مختصر بود، در ساعت دو به برخوردی سخت کشید و سه نفر از تجمع کنندگان بازداشت شدند. به گفته یکی از حاضران، این درگیری پس از آن که تجمع کنندگان از عوامل ساخت و ساز در بوستان پنجم درخواست مجوز کردند و به آنان وعده‌ نشان دادن مجوز داده شده بود، اتفاق افتاد.

 

*روز شنبه 2۹ مهر، کارگران مجتمع سنگ آهن جلال‌آباد (شرکت تاریر زرند) برای جلوگیری از اخراج و اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق با تجمع درجاده، سه راهی ورودی به مجتمع سنگ آهن جلال ‌آباد و کارخانه ‌های آن منطقه را بستند. به گزارش تسنیم، کارگران معترض علیرغم حضور و صحبتهای فرماندار زرند اعلام کردند تا دریافت خبر از نشست تهران در جاده می مانند و سه راهی را باز نمی کنند.

 

*صبح روز چهار شنبه ۱۹ مهر، کارگران پروژه مرمت ارگ قدیم بم از زیر مجموعه‌ های سازمان میراث فرهنگی در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و حق بیمه و وعده های توخالی برای دومین روز متوالی اعتصاب کردند. به گزارش، کارگران معترض گفتند: پیش از این حقوق کارگران حدود سه تا ۴  ماه به تعویق می‌ افتاد و مدیر پایگاه میراث فرهنگی ارگ بعد از اعتراض چند روزه کارگران آن را پرداخت می‌کرد اما در حال حاضر چندین روز در ماه جاری دست به تجمع اعتراضی زده‌ ایم و هنوز خبری از پرداخت دستمزد تیر، مرداد و شهریور ما کارگران نیست.

روز دو شنبه 2۴ مهر، کارگران ارگ قدیم بم به اعتصاب و تجمعات اعتراضی یک هفته ای خود به دنبال وعده مدیرپایگاه  مبنی بر پرداخت فوری مطالبات شان، خاتمه دادند.

روز شنبه 2۹ مهر، کارگران ارگ قدیم بم به دنبال خلف وعده مدیر پایگاه مبنی بر پرداخت مطالبات شان به اعتصاب و تجمع اعتراضی شان ادامه دادند.

 

*روز شنبه ۲۹ مهر، اعتراضات کارگران طرح انتقال آب به مزارع دشت سیستان برای عدم پرداخت ۶ ماه حقوق با تجمع مقابل کارگاه شماره 2 زابل ادامه پیدا کرد. به گزارش ایلنا، این کارگران طی روزهای گذشته در همین رابطه مقابل دفتر شرکت مجری پروژه اجتماع کرده بودند.

 

*کارگران اخراجی کارخانه دستمال نوظهور در ادامه اعتراضات شان نسبت به بلاتکلیفی معیشتی، روز شنبه 2۹ مهر، مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که شمار آنها نزدیک به ۵۰ نفر است در ماههای گذشته تعدیل و با حکم اداره کار به بیمه بیکاری معرفی شدند اما به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه ‌های خود هنوز مقرری بیکاری آنها برقرار نشده است.

 

*بامداد روز شنبه 2۹ مهر، اهالی بندر دیر که اکثر آنها از روستای اُلی شمالی هستند در اعتراض به وقوع تصادفهای خطرناک در مسیر  جاده ساحلی دیر – بوشهر به ویژه حد فاصل دیر تا پتروشیمی متانول کاوه تجمع کردند که منجر به مسدود شدن محور برای چند ساعت شد. به گزارش مهر، جاده ساحلی دیر- بوشهر به منظور ایجاد ارتباط بین مرکز شهرستان دیر با مرکز استان و هموار شدن تردد روستاهای مستقر در این مسیر ایجاد شد که امروزه به دلیل استقرار  پروژه پارس شمالی و شرکتهای متعدد از جمله پتروشیمی متانول کاوه روزانه حجم زیادی از خودروهای سبک و سنگین در آن تردد می ‌کنند و نزد مردم منطقه به جاده مرگ مشهور شده است.

 

*روز یکشنبه ۳0 مهر، حدود ۵00 کارگر کارخانه هپکو همزمان با برگزاری جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان جهت بررسی مشکلات شرکتهای هپکو و آذراب در استانداری مرکزی، در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت ۳ ماه حقوق دست به تجمع مقابل این استانداری زدند. به گزارش اراک امروز، استاندار استان مرکزی با وعده پرداخت یک ماه حقوق و رسیدگی به مشکلات کارخانه از کارگران هپکو خواست به اعتراض شان خاتمه داده و از روز بعد کارشان را شروع کنند.

 

*روز شنبه 2۹ مهر، کارگران شرکت فراورش، پتروشیمی بندر امام در ماهشهر، دست از کار کشیدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران  تعمیر و نگهداری پیمانکاری شرکت شاخص در پتروشیمی فرآورش، به علت عدم پرداخت برخی از مطالبات شان از جمله حق سختی کار و بدی آب و هوا که از طرف کارفرما به پیمانکار واریز اما پیمانکار از پرداخت آن به کارگران خودداری کرده، دست از کار کشیدند.

روز یکشنبه ۳۰ مهر، این کارگران در دومین روز همچنان به اعتصاب ادامه دادند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۳0 مهر، صدها کارگر شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در اعتراض به اخراج احتمالی و عدم پرداخت حقوق، دست از کار کشیده و مقابل کارخانه چوب و کاغذ مازندران واقع در كیلومتر ۱2 جاده ساری- سمنان تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، در این تجمع کارگران بازنشسته این شرکت هم در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان حضور داشتند.

 

*روز چهارشنبه 2۶ مهر،، برای سومین روز متوالی، کارگران کارخانه کمباین سازی تبریز (شرکت توسعه و صنعت آذربایجان) در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق وحق بیمه، دست از کارکشیده و در محوطه این واحد صنعتی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض در بیست ماه گذشته با مشکل پرداخت معوقات مزدی مواجه بوده‌ و در پرداخت حق بیمه این کارگران نیز وقفه‌ هایی ایجاد شده است به طوری که در حال حاضر تمدید دفترچه بیمه اعضای خانواده‌ های آنها با مشکل روبرو شده است.

روز یکشنبه ۳0 مهر، اعتصاب و تجمعات روزانه کارگران کارخانه کمباین سازی تبریز (شرکت توسعه و صنعت آذربایجان) ادامه پیداکرد.

 

*بامداد روز یکشنبه ۳0 مهر، صدها کارگر شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در فازهای ۱۵ و ۱۶ در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه حقوق دست از کارکشیدند و تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران گفتند: شرکت پیمانکاری با تضییع حقوق شان مشکلات جدی برای تامین معیشت خانواده های شان فراهم کرده است.

 

*روز شنبه 2۹ مهر، جمعی از رانندگان تاکسی بی ‌سیم در اعتراض به مشکل قطعی بی ‌سیم این مجموعه در مقابل ساختمان شورای شهر بابل دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش بابل نوین، این تجمع از عصر روز گذشته آغاز و دامنه این اعتراضات تا چهار راه گنجینه بابل کشیده شد. رانندگان در اقدامی بی‌ سابقه ابتدا در مرکز ساختمانی خدمات تاکسی‌ بی ‌سیم و تاکسیرانی تجمع کردند و سپس اعتراضات خود را در مقابل ساختمان شورای شهر بابل ادامه دادند.

 

*ظهر روز شنبه 2۹ مهر، جمعی از جوانان جویای کار آبادان در اعتراض به بیکاری و برای اشتغال در منطقه آزاد اروند مقابل فرمانداری ویژه آبادان تجمع کردند. به گزارش فارس ، حاضران در این تجمع با در دست گرفتن کاغذ نوشته ‌هایی با محتوای «جوان آبادانی بیکار است»، «بیکاری تا به کی؟» و ... خواستار نظارت قاطع مسئولان بر روند استخدامیها در محدوده منطقه آزاد اروند شدند.

روز یکشنبه ۳0 مهر، برای دومین روز متوالی، جوانان جویای کار آبادان در اعتراض به بیکاری و برای اشتغال مقابل فرمانداری ویژه آبادان تجمع کردند.

 

*ظهر روز یکشنبه ۳0 مهر، جمعی از رانندگان تاکسیهای بهشهر مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر بهشهر تجمع کرده و خواهان افزایش نرخ کرایه ها شدند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان خواستند تا مصوبه افزایش نرخ تاکسی که ماه جاری از سوی استانداری ابلاغ شده در این شهر اجرایی شود.

 

*روز یکشنبه ۳0 مهر، اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک پارس واقع در شهرک صنعتی کاوه ساوه در اعتراض به اخراج گسترده و حقوقهای نجومی مدیران شرکت، پنجمین روز را پشت سرگذاشت. به گزارش نفت ما، دو تن از کارگران کارخانه لاستیک پارس پس از چند روز اخراج از کار، سکته کرده و جان باختند.

 

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۰، دوشنبه اول آبان ۱۳۹۶ - ۲۳ اکتبر ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول