یادداشت سیاسی نبرد خلق شماره ۳۸۹ اول مهر ۱۳۹۶

 

نرمش‌، پیچش‌ و طنازی‌ مقام معظم و کساد بازار دین فروشی

مهدی سامع

 

خامنه ای در روز شنبه ۴ شهریور در دیدار با اعضای هیات دولت ضمن زیر سوال بردن آمار دولت روحانی و اعتراف به این که جهت ‌گیری اقتصادی ایران «رانتی و نفتی» است، در زمینه سیاست خارجی خواستار «حفظ جهت‌ گیری و روحیه انقلابی و دینی» شد و گفت که این جهت گیری منافانی با «استفاده از نرمشها و پیچشها و طنازیهای هنر دیپلماسی» ندارد.

خامنه ای همچنین در روز چهارشنبه ۲۲ شهریور در دیدار با اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «باید تفکرات امام و انقلاب بر آن [مجمع] کاملاً حاکم باشد، انقلابی فکر و عمل کند و هیچ مصوبه، موضع ‌گیری یا اقدامی متفاوت با مبانی اصلی انقلاب و میراث گرانقدر امام از آن مشاهده نشود.»

خامنه ای که خود مسئول اول نظام و صاحب اختیارات کامل در همه زمینه ها است و همزمان عظیم ترین نهادهای اقتصادی ایران را در دست دارد، به گونه ای حرف می زند که گویی در حاشیه قدرت قرار دارد و هیچ مسئولیتی در قبال فاجعه ای که مردم ایران در حکومت «مذهبی» که خمینی آن را بنا کرد و خامنه ای نزدیک به ۳۰ سال  راه خمینی را ادامه داده، ندارد.

آخوند احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان و دبیر شورای نگهبان رژیم موقعیت خامنه ای را این گونه تعریف می کند: «اطاعت از او [خامنه ای] مثل اطاعت از امام زمان واجبه، چرا چون آن [خامنه ای] از خودش چیزی نمیگه، آن [خامنه ای] دستور خدا، دستور قرآن رو می خواهد عمل بشه، اگر میاد [میگه] نفوذی را مواظب باشید، نفوذی نیاد تو دستگاههای دولتی، آن از جانب خدا داره میگه، میگه این نفوذی كه آمد همه چی رو به باد میده.....ایشون می گه فتنه، شاید بیش از ۲۰۰ بار ایشون فرموده فتنه راجع به فتنه، فتنه خط قرمز ماست.... فتنه گر....می گند این نظام باید عوض بشه.... چرا خدا حكومت بكنه، چرا پیغمبر خدا حكومت بكنند، چرا ولی امر مسلمین حكومت بكند» (تلویزیون حکومتی شبکه ۳، جمعه ۱۰ شهریور ۱۳۹۶)

بنابرین از نگاه جنتی و بر اساس ادعای او، اکنون در ایران حکومت «خدا، پیغمبر خدا و ولی امر مسلمین» برقرار است. بر طبق اصل چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی که بر تمام اصول قانون اساسی حاکم است، «کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزایی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر اینها باید بر اساس موازین اسلامی باشد. این اصل بر اطلاق یا عموم همه اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر حاکم است و تشخیص این امر بر عهده فقهای شورای نگهبان است.»

بدین ترتیب همه قوانین کشور در هر زمینه ای با تشخیص فقهای شورای نگهبان که احمد جنتی مُهره اصلی آن است، منطبق بر «اسلامی» است که فقهای شورای نگهبان بر آن مُهر تائید زنند و اداره حکومت «خدا، پیغمبر خدا و ولی امر مسلمین» بر اساس چنین قوانینی است.

اکنون و پس از گذشت نزدیک به چهل سال از برقراری رژیم دینی در ایران، واقعیت زندگی مردم و شرایط کشور را می توان «فراتر از فاجعه» تعریف کرد. استناد به گفته ها و نوشته های کارگزاران حکومت که این ادعا را ثابت می کند در حد این یادداشت نیست. خوانندگان این نوشته می توانند به بیانیه سالانه شورای ملی مقاومت ایران که در مرداد امسال منتشر شد مراجعه کنند. در این بیانیه به بخشی از حقایق موجود در ایرانِ تحت ولایت خامنه ای طی مرداد ۱۳۹۵تا مرداد ۱۳۹۶ پرداخته شده است. برای همین واقعیتها است که مردم ایران از «دین و آخوند» حکومتی تنفر دارند و در حالی که به گزارش روز دوشنبه ۲۷ شهریور خبرگزاری حکومتی مهر در ایران «۱۰۰ هزار تشکل دینی وجود دارد»، بازار دین فروشی به کساد عمیق و وسیع دچار شده است. این خبرگزاری از قول معاون تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی اعلام کرد که: «جمهوری اسلامی، برقراری جامعه اسلامی را از اهداف اصلی انقلاب می‌دانند. برای رسیدن به این هدف حکومت ایران تمام توان تبلیغاتی خود را برای تبلیغ و گسترش اسلام گذاشته و بودجه ‌‌ای که در اختیار مؤسسه‌ ها و نهادهای مرتبط با موضوعاتی همچون آموزشهای دینی و قرآنی، امر به معروف و نهی از منکر، عفاف و حجاب و موضوعات دیگری از این دست قرار می ‌دهد، بسیار بیشتر از هزینه ‌هایی است که صرف مسائلی مانند اعتیاد، اشتغال ‌زایی، فقرزدایی و … می‌ شوند».

برای حکومت ترویج و در حقیقت تحمیل دین بسیار مهمتر از مسایلی مانند «اعتیاد، اشتغال ‌زایی، فقرزدایی» است. این را هم اضافه کنیم که برای رژیم ولایت فقیه، «صدور بنیادگرایی اسلامی»، «صدور تروریسم» و «حفظ بشار اسد» بسیار مهمتر از زندگی، معاش و بهداشت روزمره مردم است. برای همین است که خامنه ای با «نرمش‌، پیچش‌ و طنازی‌» از رژیم غیر دینی بشار اسد حمایت می کند تا بقای استبداد مذهبی در ایران را تضمین کند.

اما همان گونه که در بالا نوشتم، بازار دین فروشی با کسادی بی سابقه که طی ۱۴۰۰ سال گذشته سابقه ندارد روبرو شده است. سایت عصر ایران وابسته به یکی از باندهای «اصول گرا» در روز چهارشنبه 22 شهریور یادداشتی تحت عنوان «نقدی بر روحانیت در حاشیه بیلبوردهای شهری "آینده را از مسجد بسازیم"» منتشر کرد. در این مقاله نوشته شده: «چرا کار بدانجا رسیده که برای کشاندن مسلمانان به مسجد، تبلیغاتی همسنگ تبلیغات فروش کالاهای تجاری در سطح شهر انجام می شود؟! مگر در طول تاریخ رفتن مردم ایران به مساجد، تابعی از اراده حکومت یا تبلیغات جارچیان بوده است؟! واقعیت این است که حضور مردم در مساجد و ارتباط آنها با روحانیت بسیار کمتر از گذشته شده است. این در حالی است که در طول حدوداً 1400 سالی که اسلام وارد ایران شده است، هیچگاه روحانیت تا بدین اندازه امکان تبلیغ دین را نداشته است.

پس چه شده است که ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، که همه تریبونها در اختیار مبلغان دینی بوده است، مساجد چنان خلوت شده که برای حضور مجدد مردم در آنها، دست به دامن بیلبوردهای و تابلوهای تبلیغی می شوند و البته نتیجه نیز مشخص است: آنان که به مسجد نمی روند، با بیلبورد از مسجد گسسته نشده اند که با بیلبورد به مسجد باز آیند.»

اعتراف به این حقیقت ابعاد تنفر و انزجار مردم از دین و روحانیت حکومتی را نشان می دهد، امری که نه به خاطر کمبود تبلیغات مذهبی بلکه به علت موجودیت نظام دینی و استبداد مذهبی است. حاصل این موجودیت، علیرغم هزینه های گزافی که به مردم ایران تحمیل کرده، چنین دستاورد درخشانی است. حاصل کار آنان که به حاکمیت نه گفته و می گویند، آن چند ده هزار زندانی سیاسی که با گفتن «نه» در تابستان سال 1367 قتل عام شدند و آن زنان و مردان ایران که در زندانهای خامنه ای مقاومت می کنند و آنانی که هر روزه در گوشه و کنار کشور فریاد حق طلبی سر می دهند، موجب کساد بازار دین فروشی و در نتیجه افتادن خوره به جان بنیادهای رژیم شده است.

دو سال پیش مصباح یزدی این وضعیت را چنین توضیح داد: «شیطانهای جن و انس نیز درصدد هستند تا مردم به خصوص جوانان را نسبت به روحانیت و علما بدبین نمایند.» (خبرگزاری حوزه، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴)

و کلام آخر این که حاکمیت و در راس آن خامنه ای با هر نوع تحمیل و سرکوبگری و با صرف هر میزان هزینه ای و با انجام هر شکل از نرمش و پیچش و طنازی، نمی تواند آب رفته را به جوی بازگرداند. هیچ شیطان و جِن و اِنسی در کار نیست. این مبارزه و مقاومت مردم است که زمین را زیر پای نظام به لرزه انداخته اند.  

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۹، شنبه اول مهر ۱۳۹۶ - ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول