کارورزان سلامت (شهریور ۹۶)

امید برهانی

 

همدلی بین سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت

رییس کل سازمان نظام پرستاری گفت: "نبود تعامل بین وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری در ماههای پایانی دولت یازدهم از میان رفت، به نحوی که در سایه این تعامل باب ارتباط میان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پرستاری کشور باز شد."

آدابی، تعامل ایجاد شده میان وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری را ناشی از درایت مهندس موهبتی، معاونت برنامه ریزی و هماهنگی حقوقی وزارت بهداشت، برشمرد و افزود: "ایشان با سعه صدر پای صحبت منتخبان جامعه پرستاری کشور و اعضای شورای عالی نظام پرستاری نشستند و ضمن استماع نظرات کارشناسی آنان، باب ارتباط و همدلی بین وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری را گشودند که ما آن را به فال نیک می گیریم و امیدواریم سرآغازی برای مشارکت گسترده سازمان نظام پرستاری با وزارت بهداشت باشد."

 

تجمع اعتراضی کارکنان بیمارستان شهدای خلیج فارس

کارکنان بیمارستان شهدای خلیج فارس در بوشهر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان در روز پنج شنبه 2 شهریور دست به تجمع زدند. این بیمارستان که یکی از اصلی ترین بیمارستانهای استان بوشهر است، مدتی است با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کند و این چندین تجمع اعتراضی کارکنان این بیمارستان درهمین رابطه است.

 

تجمع اعتراضی داوطلبان آزمون دستیاری دندانپزشکی

روز شنبه 4 شهریور، جمعی از داوطلبان رشته دستیاری دندانپزشکی 97 در اعتراض به معرفی کتب ملی دندانپزشکی به عنوان منبع آزمون دستیاری دندانپزشکی مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند. علت اصلی تجمع این دانشجویان عدم آموزش این کتب و اشکالات گسترده محتوایی و شکلی این کتب مرجع است.

دانشجویان دندانپزشکی همچنین خواستار ثبات در تاریخ آزمون دستیاری دندانپزشکی و همچنین ثبات منابع این آزمون هستند.

 

آغاز طرح چکاپ سلامت پرستاران

در نشست خبری سازمان نظام پرستاری تهران، تفاهم نامه طرح چکاپ سلامت پرستاران و اعضای خانه کارگر امضا شد.

در این نشست که روز سه شنبه 7 شهریور برگزار شد، حمید چراغی، رییس هیات مدیره نظام پرستاری تهران، گفت: "به دلیل شرایط کاری سخت پرستاران، بیش از ۷۰ درصد آنها بعد از ۱۲ سال کار دچار مشکلات جسمی می شوند. اما بسیاری از مراکز درمانی از این مساله چشم پوشی می کنند. به همین دلیل سازمان نظام پرستاری تهران با همکاری بنیاد بیماریهای نادر تفاهم نامه ای امضا کرده تا در فاصله اعیاد قربان تا غدیر، برنامه چکاپ سلامتی گروه جامعه پرستاری تهران و شهرستانهای تابعه انجام شود."

در ادامه این نشست زهرا ریاضی، عضو بنیاد بیماریهای نادر و مسوول فنی کلینیک این بنیاد در خصوص جزییات این طرح گفت: "این برنامه با هدف غربالگری و بیماریابی از میان این گروه از جامعه انجام می شود. با این برنامه پرستاران از بیماریهایی که خودشان از آنها اطلاعی ندارند، آگاه می شوند و ما آنها را برای درمان راهنمایی می کنیم. همچنین اعضای خانه کارگر نیز می توانند از این طرح استفاده کنند. ما تصمیم گرفته ایم که هر کس کارت سازمان نظام پرستاری داشت، بتواند این خدمات را دریافت کند و طرح را محدود به تهران نکردیم."

به گفته ریاضی، کلینیک بنیاد بیماریهای نادر در این مدت در روزهای تعطیل نیز فعال است و پرستاران می توانند دو نوبت ویزیت رایگان و دو بسته خدماتی درمانی دریافت کنند. همچنین اگر در خانواده آنها بیمار صعب العلاج یا نادر حضور داشته باشد، مشمول این خدمات می شوند. پرستاران می توانند برای دریافت نوبت با شماره تلفن ۶۴۰۴۵ تماس بگیرند.

 

بدهی بیش از ۴ هزار میلیارد تومانی بیمه به داروسازان و داروخانه ها

دکتر محمدرضا شانه ساز، رییس انجمن علمی داروسازان، روز ۱۲ مهر در برنامه تلویزیونی "نبض" از بدهی بیش از ۴۰۰۰ میلیارد تومانی بیمه به داروسازان و داروخانه ها خبر داد. وی تاکید کرد: "همه مسوولان نظام سلامت دوست دارند خدمات در داروخانه ها و در بخش داروسازی اصلاح شود، اما اراده ای برای تحقق آن وجود ندارد."

شانه ساز با انتقاد از افزایش نیافتن نرخ داروهای تولید داخل متناسب با افزایش هزینه ها، گفت: "هیچوقت منطق درستی بر قیمت عرضه دارو حاکم نبوده و همه اینها باعث می شود هزینه های داروسازان و داروخانه ها افزایش یابد."

شانه ساز ادامه داد: "انتظار می رود دولت با تسهیلات کم بهره و تجدید نظر در نرخ خدمات و تعرفه ها از داروخانه ها و داروسازان حمایت کند."

در ادامه دکتر عباس کبریایی زاده، رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی، با اشاره به جذب بیشتر فارغ التحصیلان داروسازی به داروخانه ها، گفت: "امروز بیش از ۱۲ هزار داروخانه در کشور داریم."

کبریایی زاده همچنین با انتقاد از نظام سلامت، گفت: "نظام سلامت ما داروخانه را زیان ده کرده است و لازم است که ارزش خدمات داروسازان پرداخت شود."

 

دستمزدهای ناعادلانه در بخش خصوصی و مراکز وابسته به نهادها

رییس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری تهران از میزان حقوق پرستاران شاغل در مراکز درمانی خصوصی انتقاد کرد و گفت: "در این مراکز نیروی کارشناس پرستاری با حداقل حقوق کارگری کار می کند، بدون اینکه مواردی مانند قانون بهره وری برای آنها اعمال شود. این مشکل حتی در بیمارستانهای وابسته به نهادهای مختلف مانند بانک ملی، شرکت نفت و نهادهای نظامی نیز وجود دارد."

به گفته حمید چراغی در روز یکشنبه ۱۲ شهریور، این وضعیت پرداختی باعث می شود پرستاران شاغل در بخش خصوصی با حقوقهای بسیار پایین بازنشسته شوند. به همین دلیل بیشتر آنها مجبور می شوند بعد از بازنشستگی در مراکز دیگری کار کنند، چون حقوق آنها کفاف تامین هزینه های زندگی شان را نمی دهد."

 

دور باطل بازی اداری با تعرفه پرستاری ادامه دارد

معاون سازمان نظام پرستاری با اشاره به جلسه روز دوشنبه ۱۳ شهریور که در کمیسیون اجتماعی دولت برای بررسی روند اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری برگزار شد، اظهار داشت: "در مجموع جلسه خوبی بود که با حضور نمایندگان وزارتخانه های بهداشت و رفاه، برگزار شد."

محمد شریفی مقدم گفت: "به دنبال دستور معاون اول رییس جمهوری در خرداد ۹۵، کمیته تخصصی به همین منظور تشکیل شد و به دنبال آن، بسته تعرفه خدمات پرستاری از سوی وزارت بهداشت به دبیرخانه شورای عالی بیمه ارسال گردید."

وی افزود: "بعد از گذشت ۱۰ ماه از تشکیل کمیته تخصصی در کمیسیون اجتماعی دولت، سر انجام جلسه روز گذشته در کمیسیون اجتماعی دولت تشکیل و نمایندگان وزارت بهداشت نیز حضور داشتند و نکات فنی و تخصصی بسته تعرفه گذاری خدمات پرستاری را تایید کردند."

این مقام پرستاری ادامه داد: "خروجی این جلسه خوب بود و در نهایت قرار شد با تایید دبیرخانه شورای عالی بیمه، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به صحن شورای عالی بیمه برود و در آنجا تصمیم نهایی اتخاذ شود."

وی با این حال افزود: "انتظار ما از وزیر رفاه این است که بیش از این جامعه پرستاری را برای اجرایی شدن قانون تعرفه خدمات پرستاری چشم انتظار نگذارد."

 

ابلاغ بخشنامه جدید مشاغل سخت و زیان آور در حوزه درمان

سازمان تامین اجتماعی روز دوشنبه ۱۳ شهریور با ابلاغ دو بخشنامه، شماری از مشاغل و حرف درمانی را با عنوان درجه ١ و درجه ٢ تحت پوشش مشاغل سخت و زیان آور اعلام کرد.

مدیرکل امور فنی مستمری سازمان تامین اجتماعی در توضیح جزییات بخشنامه های مزبور گفت: "در این بخشنامه مشاغلی چون هوشبری، مامایی، فوریتهای پزشکی، کارشناس علوم آزمایشگاهی و مشاغل زیرمجموعه آن تحت پوشش آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفتند."

سید محمد علی جنانی با اعلام اینکه در مشاغل سخت و زیان آور شرط سنی وجود ندارد، گفت: "اگر فردی حدود ٧٠ درصد از خدمت خود را در مشاغل سخت و زیان آور درمانی دولتی سپری کند، با ٢٥ سال سابقه و ٥ سال سنوات ارفاقی، بازنشسته می شود و از ٣٠ روز حقوق برخوردار خواهد شد."

وی در مورد مشاغل درمانی سخت و زیان آور غیر دولتی هم گفت: "براساس تبصره ٢ ماده ٧٦، پرستاران و بهیاران و مشاغل درمانی ذکر شده که در بخش غیر دولتی مشغول کارند، می توانند با ٢٠ سال سابقه کار و ١٠ سال ارفاق سنوات بازنشسته و از ٣٠ روز حقوق بهره مند شوند."

 

تجمع دستیاران بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

تعدادی از دستیاران بیهوشی و دانشجویان این رشته دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیش از ظهر روز سه شنبه ۲۱ شهریور در اعتراض به کاهش تعرفه بیهوشی مقابل دانشکده پزشکی شیراز تجمع کردند.

به گفته دانشجویان معترض، بر اساس تعرفههای اعلام شده در سال ۹۶ که از سوی هیات وزیران تصویب شده، رشته بیهوشی حدود ۲۵درصد کاهش تعرفه ای داشته که این موضوع باعث اعتراض متخصصان و دانشجویان این رشته شده است.

لازم به ذکر است، محمود نجابت، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز چند روز قبل در همین باره به روزنامه "افسانه"، چاپ شیراز گفت که "تعرفه های برخی از عملهای جراحی به صورت کشوری مورد اعتراض اساتید این حوزه است و با توجه به اینکه طی چند ماه گذشته صحبتهایی با وزارتخانه صورت گرفته، اما این تعرفه ها تغییر پیدا نکرده، برخی از گروهها در مورد تعرفه بیهوشی در بعضی از عملها که به زمان و دقت بیشتری نیاز دارد، اعتراض دارند".

وی افزوده بود: "به اساتید توصیه شده که عملهای اورژانسی روی زمین نماند و در حال حاضر در بیماران اورژانسی که نیاز به بیهوشی دارند، بیهوشی انجام می شود."

لازم به ذکر است، تجمع کنندگان خواهان لغو کاهش تعرفه بیهوشی شدند. این تجمع پس از ساعاتی پایان یافت.

 

بحران نقدینگی در همین شهریور حل نشود، دچار خسران می شویم

رییس سابق سازمان غذا و دارو گفت: "زنجیره تامین دارو دچار چالشی است که اگر برای درمانش اقدام نکنیم، بروز بحران دارو در ماههای آتی گریزناپذیر است."

رسول دیناروند، روز پنجشنبه ۲۳ شهریور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه ایران فارما گفت: "یکی از نکاتی که در حال حاضر در حوزه داروی کشور بسیار اهمیت دارد، بحث بحران نقدینگی و چالشی است که در این حوزه ایجاد شده است. البته باید توجه کرد که بحران نقدینگی که درحال حاضر در حوزه دارو ایجاد شده، ربطی به سیاستهای دارویی ندارد، بلکه مربوط به بدهی سنگین مراکز درمانی به تامین کنندگان دارو است. البته این مراکز هم از بیمه ها طلبکارند و بیمه ها هم می گویند که دولت پولشان را نداده است. بنابراین این مشکلات از خارج از سیاستهای دارویی و از بیرون به حوزه دارو تحمیل شده و برای مجموعه داروی کشور مشکل آفرین شده است."

دیناروند با بیان اینکه راه حل این مشکل آن است که بحث نقدینگی هرچه زودتر حل شود، تصریح کرد: "دانشگاههای علوم پزشکی باید پرداخت مطالبات دارویی را در اولویت خود قرار دهند، چرا که اگر این مشکل در همین شهریور ماه حل نشود، بعدها ما را دچار خسران می کند."

دکتر علی منتصری، مدیر ارشد صنعت داروسازی، در واکنش به این هشدار گفت: "بعضی شرکتها داروهایی با حاشیه سود دارند و با گرفتن وام و دادن قسمتی از سود، خود را نجات می دهند، ولی هر چه جلو می رویم، تعداد شرکتهای ضرر ده بیشتر می شود و به تدریج خرید مواد اولیه از منابع با کیفیت کمتر می شود و در نتیجه خیلی از داروها از گردونه تولید خارج و مردم و بیماران دچار مشکل می شوند."

وی در ادامه افزود: "آقای دکتر دیناروند متخصص دارو است و اتفاقات را زودتر می بیند، ولی مردم عوام و مریض چاره ای جز مردن زود هنگام ندارند."

 

اعتصاب و تجمعات کارکنان بیمارستان رحیمی خرمآباد

کارکنان بخش درمانی بیمارستان رحیمی خرم آباد، از جمله کارکنان آزمایشگاهی، رادیولوژی و پیراپزشکی نیز در اعتراض به عدم پرداخت اضافه کاری و کارانه شان دست به اعتصاب و تجمع مقابل بیمارستان زدند. به گزارش روز 25 شهریور یک رسانه خبری، یکی از معترضان دراین باره گفت: پرسنل پیراپزشکی و پرستاری بیمارستان رحیمی بیش از هشت ماه است که کارانه نگرفته و اضافه حقوق مان ۶ ماه است که پرداخت نشده است.

 

تجمع اعتراضی کارکنان بیمارستان ‌خمینی کرج

پیش از ظهر روز یکشنبه 26 شهریور، جمعی از کارکنان بیمارستان ‌خمینی کرج در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق تجمع کردند. تعدادی از کارکنان این بیمارستان از خرداد سال جاری حقوق دریافت نکرده ‌اند. برخی پرستاران این بیمارستان از حقوق ‌های عقب ‌افتاده خود گفتند و از اینکه یا فرزندان خود را از رفتن به دانشگاه به سبب عدم توانایی پرداخت شهریه دانشگاه منع کردند یا اینکه به سبب نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی نگران مخارج فرزندان خود هستند.

 

اعتصاب و تجمعات کارکنان بیمارستان رحیمی خرمآباد

کارکنان بخش درمانی بیمارستان رحیمی خرم آباد، از جمله کارکنان آزمایشگاهی، رادیولوژی و پیراپزشکی نیز در اعتراض به عدم پرداخت اضافه کاری و کارانه شان دست به اعتصاب و تجمع مقابل بیمارستان زدند. به گزارش روز 25 شهریور یک رسانه خبری، یکی از معترضان دراین باره گفت: پرسنل پیراپزشکی و پرستاری بیمارستان رحیمی بیش از هشت ماه است که کارانه نگرفته و اضافه حقوق مان ۶ ماه است که پرداخت نشده است.

 

تجمع اعتراضی کارکنان بیمارستان ‌خمینی کرج

پیش از ظهر روز یکشنبه 26 شهریور، جمعی از کارکنان بیمارستان ‌خمینی کرج در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق تجمع کردند. تعدادی از کارکنان این بیمارستان از خرداد سال جاری حقوق دریافت نکرده ‌اند. برخی پرستاران این بیمارستان از حقوق ‌های عقب ‌افتاده خود گفتند و از اینکه یا فرزندان خود را از رفتن به دانشگاه به سبب عدم توانایی پرداخت شهریه دانشگاه منع کردند یا اینکه به سبب نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی نگران مخارج فرزندان خود هستند.

 

 

(منابع: نظام پرستار، ایسنا، تسنیم، سوک، شفا آنلاین، مهر، خبرگزاری دانشجو)

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۹، شنبه اول مهر ۱۳۹۶ - ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول