چالشهای معلمان در تیر ماه (۹۶)

فرنگیس بایقره

 

تشکلهای صنفی معلمان در سقز و مریوان خواستار لغو حکم طاهر قادرزاده شدند

انجمنهای صنفی معلمان کردستان در سقز و مریوان روز اول مرداد با صدور بیانیه هایی جداگانه خواستار لغو حکم صادره علیه آقای طاهر قادرزاده شدند.  

انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز) در قسمتی از بیانیه منتشره خود آورده است: "بحران کنونی آموزش و پرورش یکی از هولناک ترین بحرانهای جامعه ماست. آشکار است که این بحران با تمام زوایای زندگی اجتماعی و فرهنگی ما پیوستگی ارگانیک دارد. روند رو به رشد خصوصی سازی مدارس، قانون متمایز کردن فرد موفق از ناموفق، نردبانی کردن و تقسیم بندی انسانها از بالا به پایین روحیه ای تبعیض آمیز است که تا حد زیادی با فراهم سازی بستر آموزش یکسان و عادلانه برای تربیت فرزندان این مرز و بوم در تضاد آشکار است. برای کاستن از آسیبهای اجتماعی چنین بستر آموزشی غیر عادلانه ای، معلمان دلسوز این دیار با از خودگذشتگی و ایثار در جهت اصلاح امور قدم در میدان گذاشته و خواهان اصلاح این وضعیت ناعادلانه شده اند. از آن جمله تلاشهای مستمر و دلسوزانه معلمینی همچون آقای طاهر قادرزاده جهت کاستن از مشکلات موجود آموزش و پرورش است که به جای تقدیر شدن، با پرونده سازی و صدور حکم قضایی روبرو شده است."

همزمان با این بیانیه، انجمن صنفی معلمان کردستان (مریوان) نیز به صدور بیانیه ای مشابه مبادرت کرد. این تشکل صنفی با انتقاد از حکم صادره برای آقایان طاهر قادرزاده و همینطور محسن عمرانی (معلم و فعال صنفی زندانی در بوشهر)، خواستار بازنگری در این رویه شد.

این تشکل در بیانیه خود اشاره کرد "انجمن صنفی معلمان استان کردستان - مریوان ضمن تاکید بر حق ایجاد تشکلهای صنفی مستقل معلمان و رفع موانع برگزاری مجمعهای عمومی تشکلهای صنفی معلمان در مناطق مختلف کشور از جمله کردستان، خواستار لغو حکم صادره علیه آقای طاهر قادرزاده و دیگر فعالان صنفی می باشد و بر حق اعتراض جامعه صنفی در جهت توقف صدور چنین احکامی مصر است."

 

احضار دسته جمعی فعالان فرهنگی و مدنی سقز

به گزارش ۴ مرداد خبرنگاران آزاد کردستان جمعی از معلمان و فعالین مدنی شهرستان سقز که در مراسم نوروزی امسال این شهرستان شرکت کرده بودند، در هفته گذشته طی احضاریه های کتبی مطلع شده اند که باید ظرف ۵ روز خود را به دادگاه انقلاب سقز معرفی نمایند.

احضار شدگان سلیمان عبدی، دبیر هنرستانهای فنی و حرفه ای سقز، سید علی حسینی، دبیر زبان انگلیسی، محمد عابدی، معلم هنر، دلنیا عابدی، دختر آقای محمد عابدی، دانش آموز، ملاحسن محمودی، پیش نماز مسجد روستای کانی نیاز، لقمان قریشی، کاشیکار، حسن سلیمی آزاد، نانوا و خالد رحیمی، کشاورز، هستند.

اتهام وارده به تمامی احضار شدگان تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی است. این افراد در تاریخ ٣ تا ۵ فروردین ماه امسال نیز پس از برگزاری مراسم نوروز روستای "آیچی" سقز به مراکز امنیتی احضار شده بودند.

همچنین آقای سلیمان عبدی خود را به دادگاه انقلاب معرفی نموده و تفهیم اتهام شده است. اگرچه ایشان کلیه اتهامات وارده را واهی قلمداد نموده، اما در پایان با ضمانت یکی از همکاران فرهنگی خویش و به صورت موقت آزاد شده است.

 

تجمع اعتراضی معلمان مدارس غیرانتفاعی سراسر کشور مقابل مجلس

صبح روز یکشنبه ۱۱ تیر، بیش از صد نفر از معلمان شاغل در مدارس غیرانتفاعی سراسر کشور در اعتراض به سطح پایین دستمزد، نداشتن بیمه و بلاتکلیفی استخدامی به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند.

این معلمان که نه از حق بیمه بهره مندند و نه حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار نصیب شان می شود، از شرایط شغلی خود به شدت ناراضی هستند.

یکی از معلمان معترض گفت: "فرق ما با معلمان رسمی چیست؟ ما هم همان کار را انجام می دهیم، اما دستمزدمان از آنها خیلی کمتر است، در تابستان درآمد نداریم و از مزایای بیمه هم محرومیم و این به هیچوجه عادلانه نیست."

این معلم آزاد خواسته خود را جذب در آموزش و پرورش و برخورداری از مزایای دیگر معلمان عنوان کرد.

این معلمان که از چند روز پیش در فضای مجازی برای این تجمع هماهنگی کرده بودند، از ساعات ۸ صبح مقابل مجلس جمع شدند.

 

تجمع مربیان حق التدریس در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس

ده ها تن از مربیان حق التدریسی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور روز ۱۲ تیر در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس تجمع کردند. آنها خواستار اجرای صحیح قانون تعیین تکلیف مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مصوب سال ۹۱ مجلس هستند.

لازم به ذکر است اجرای این قانون با وقفه ای سه ساله در ابتدای سال ۹۴ با برگزاری آزمون کتبی شروع شده، ولی بر خلاف قانون، در دفترچه سازمان سنجش (متولی برگزاری آزمون) شرایطی درج شد که مانع استخدام عده ای از مربیان با تجربه می شود.

همچنین، سازمان در سالهای ۹۲ و ۹۳ به دلیل کمبود بودجه با تعدادی از مربیان خود قرارداد همکاری نبست، اما در زمان برگزاری آزمون، شرط استخدام را همکاری در این دوسال قرار داد.

این مربیان در سالهای ۹۴ و بعد دعوت به همکاری شدند، ولی از استخدام محروم شدند و سازمان این مربیان را "فرآیندی" می نامد و می گوید فرایند استخدام آنها تکمیل نشده و به تازگی از ادامه همکاری آنها جلوگیری کرده است.

 

تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی کهگیلویه و بویراحمد مقابل استانداری

پیش از ظهر روز دوشنبه ۱۹ تیر، جمعی از مربیان پیش دبستانی استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به وضعیت استخدامی، سطح پایین حقوق و نداشتن بیمه، مقابل استانداری تجمع کردند.

یکی از تجمع کنندگان گفت: "مربیان پیش دبستانی در استان کهگیلویه و بویراحمد از حق بیمه برخوردار نیستند و دارای کد پرسنلی نیستند."

وی حقوق پایین بودن حقوق را از دیگر مشکلات این افراد دانست و افزود: "حقوق برخی مربیان ۱۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است که با این مبلغ ناچیز نمی توان زندگی کرد. به عنوان یک فرهنگی نمی توانیم بچه هایمان را مدارس فرهنگیان ثبت نام کنیم که انتظار داریم مسوولان استان از ما حمایت کنند."

وی تصریح کرد: "هفته گذشته در مقابل مجلس تجمع کردیم که قرار شد به اعتراضات ما رسیدگی و نتیجه را اعلام کنند که تاکنون اقدامی صورت نگرفته است."

یکی دیگر از این مربیان با بیان اینکه مدت هفت سال است به عنوان مربی پیش دبستانی در روستای دورافتاده "لوداب" کار می کند گفت: "با مدرک کارشناسی آموزش ابتدایی حقوقی که دریافت می کنم ۱۵۰ هزار تومان است."

وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ مربی پیش دبستانی در سطح استان با این مشکل مواجه هستند افزود: "امیدواریم مسوولان استان به مشکلات ما رسیدگی کنند، که البته تاکنون ما را پاسکاری کرده اند."

 

معلمان عدالتخواه ایران: محسن عمرانی، معلم بوشهری را آزاد کنید

محسن عمرانی معلم ۴۰ ساله بوشهری از فعالان صنفی معلمان است. او زمستان ۱۳۹۴ از سوی وزارت اطلاعات بوشهر بازداشت و پس از یک ماه با سپردن وثیقه آزاد شد. در تیر ۹۵، دادگاه بدوی او را به اتهام "اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام" به ۶ سال حبس محکوم کرد. حکم او در دادگاه تجدید نظر به یک سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از شغل معلمی تبدیل شد. محسن عمرانی از ۱۳ اردیبهشت سال ۹۶ در زندان بوشهر است.

معلمان عدالتخواه ایران روز ۲۲ تیر در بیانیه ای اتهامات وارد شده به عمرانی را واهی خواندهو خواستار حمایت تشکلها و فعالان صنفی از وی شده اند. آنها یادآور شده اند: "هر معلمی که برای بهبود ساختار آموزشی و وضعیت معیشت معلمان تلاش می کند، باید مورد حمایت همه جانبهتشکلها و فعالان صنفی قرار گیرد؛ به خصوص معلمانی که در شهرستانها از ناحیه حراستها و نهادهای امنیتی مورد تعقیب و آزار و اذیت مضاعف قرار می گیرند."

آنها تاکید کرده اند: "زندانی کردن فعالان صنفی معلمان خللی در پیگیری آنان برای رسیدن به مطالبات خود ایجاد نخواهد کرد. ما بیش از پیش بر یک زندگی شرافتمندانه برای همه از جمله معلمان و همچنین آموزش با کیفیت و برابر و فارغ از مناسبات پولی تاکید داریم و در این مسیر از تمام ظرفیتهای مدنی و قانونی و برحق خود برای تحقق مطالبات و برداشته شدن نگاه امنیتی از فعالیت صنفی و آزادی معلمان دربند، به خصوص همکار دربندمان محسن عمرانی استفاده خواهیم کرد."

معلمان عدالتخواه ایران از سایر معلمان خواسته اند با امضای بیانیه ای که در لینک زیر درج شده، از عمرانی حمایت کنند:

https://docs.google.com/forms/d/e/۱FAIpQLSeVvWR۰wO۱_iuvux۰EcbWcu۸V۰empR_nFBad_۹wy۰rSp۴HnDQ/viewform

 

تشدید حکم طاهر قادرزاده در دادگاه تجدید نظر

یک دادگاه تجدیدنظر در روز ۲۷ تیر حکم حبس سه ماه و یک روز حبس تعزیری طاهر قادرزاده را به سه سال حبس تعلیقی تغییر داد. حکم مزبور در شعبهپنجم دادگاه انقلاب شهر سقز صادر شده است وقابل تغییر نیست.

پیش از این دادگاه بدوی طاهر قادرزاده را به اتهام "تشویش اذهان عمومی و تلاش برای سازماندهی تجمع اعتراضی معلمان" بر اساس فراخوانهای سراسری کانون صنفی معلمان به ۳ ماه و یک روز حبس تعزیزی محکوم کرده بود. وی نسبت به حکم صادره اعتراض کرده بود.

این معلم سقزی در اسفندماه سال ۱۳۹۴ در پی فشار بر کانونهای صنفی معلمان بازداشت و با تشکیل پروندهقضایی روبرو گردید.

اتهام این کنشگر صنفی به هنگام بازداشت، "برهم زدن نظم عمومی" عنوان شده بود. او بعد از مدتی با اتهامات قید شده در حکم قضایی روبرو گردیده و سپس با قید وثیقه آزاد شد.

طی دو سال اخیر، طاهر قادرزاده، دبیر ریاضی مدارس سقز، بارها از سوی مراکز امنیتی جمهوری اسلامی احضار و مور بازجویی قرار گرفته شده است.

در سال ۱۳۹۵ پس از صدور حکم حبس از سوی دادگاه، انجمن صنفی معلمان کردستان از دستگاه قضا و مقامات امنیتی خواسته بود که زمینهتعامل مقامات امنیتی با فعالین صنفی را با تبریهاین معلم در دادگاه تجدیدنظر فراهم سازند.

 

 

منابع:

ماف نیوز، خبرگزاری هرانا، خبرنگاران آزاد کردستان، ایلنا، نسیم آنلاین، خبرگزاری فارس، رادیو زمانه

 

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۳۸۷، یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول