برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در خرداد 1396

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

جنبش غارت شدگان

در ماه گذشته غارت شدگان موسسات مالی دست به حرکتهای اعتراضی زدند. این موسسات ابتدا توسط نیروی انتظامی رژیم ایجاد شد و پس از آن سپاه پاسداران نیز با ایجاد بانگهای متعدد وارد این جریان شد و در ابتدا با پرداخت سودهای مناسب به سپرده گذاران، پولهای مردم را جمع آوری و در نهایت با اعلام خالی بودن ذخیره پولی موسسه، پولهای مردم را بالا کشیدند. با برملا شدن این شگرد ضد انسانی، مردمی که سپرده های آنان دود شده بود دست به اعتراضهای گوناگون زدند که اخبار بخشی از این اعتراضات در شماره های گذشته نبرد خلق منتشر شده است.

حرکتهای اعتراضی سپرده گذاران موسسات مالی اوج جدیدی گرفت و در شهرهای مختلف جنبش اعتراضی سپرده گذاران شکل گرفت. این اعتراضات علاوه بر تهران در شهرهای مشهد، اهواز، بابل، ساری، آمل، همدان، دورود، آبادان، خرمشهر، بوشهر،‌ زاهدان، رفسنجان، مهران، دهلران، یاسوج، محلات، ایلام، دلفان، رامهرمز، کوهدشت، شوش، امیدیه، الیگودرز، اردبیل، ازنا، الشتر، رشت، گرگان، نهاوند، بروجرد، خرم آباد، مینودشت، کرمانشاه، سوسنگرد و ....به صورت تجمع انجام گرفت.

روز دوشنبه 8 خرداد، غارت شدگان توسط موسسه کاسپین متعلق به سپاه پاسداران که خود را فریب خورده بانک مرکزی می دانند، از سراسر کشور خود را به تهران رسانده و مقابل بانک مرکزی در خیابان میرداماد تجمع کردند و این تجمع سبب بسته شدن این خیابان شد. به گزارش دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، تجمع کنندگان در این حرکت اعتراضی با مأموران سرکوبگر که قصد پراکنده ساختن آنها را داشتند، درگیر شدند. مردم خشمگین شیشه‌ های در شمالی بانک را شکستند و خیابان میرداماد را بسته و شعار می دادند: «عزا عزاست امروز روز عزاست امروز - سپرده ما مردم روی هواست امروز»، «دولت بی کفایت خجالت خجالت»، « کاسپین دزدی کرده، بانک مرکزی حمایت کرده». در این تظاهرات گسترده زنان حضور چشمگیری داشتند.

روز چهارشنبه 10 خرداد، تجمعهای اعتراضی غارت شدگان توسط موسسه کاسپین در شهرهای مختلف از جمله در تهران، نیشابور و مشهد ادامه پیدا کرد.

به گزارش خانه ملت، جمعی از سپرده گذاران مؤسسه مالی و اعتباری کاسپین روز سه شنبه 16 خرداد، برای چندمین بار در اعتراض به عدم پرداخت وجوه خود و همچنین بی توجهی به سود سپرده های شان مقابل مجلس تجمع کردند.

در هفته آخر خرداد دهها حرکت اعتراضی از جانب سپرده گذاران در شهرهای تهران، سمنان، دامغان، گرمسار، لنگرود، اهواز، تویسرکان، اندیمشک، جهرم، آستارا، شیراز، اراک، مشکین شهر، مسجد سلیمان، سبزوار، کرج، سبزوار، سوسنگرد و ...صورت گرفت.

به گزارش تصویر روز، روز دوشنبه 29 خرداد، پاسدار حسین ساجدی نیا سرکرده پلیس تهران تجمع موسسات مالی را «غیر قانونی» اعلام کرد. وی در جمع خبرنگاران گفت: «تنها روز گذشته ۲۴ تجمع مقابل مؤسسات مالی در تهران برگزار» شده و «ایست و بازرسیها تا اطلاع بعدی در سطح شهر تهران ادامه دارد.».

 

177 حرکت اعتراضی

*بامداد روز دوشنبه 1 خرداد، کارگران معادن زغال سنگ البرز مرکزی (شرکت سامان) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و جلوگیری از تعطیلی معادن و بیکارشدن، در میدان شهر زیرآب سوادکوه تجمع کردند که منجر به مسدود شدن جاده سوادکوه به سمت تهران شد. به گزارش ایلنا، نماینده کارگران شرکتهای خصوصی زغال سنگ البرز مرکزی سوادکوه مسدود ‌کردن جاده سوادکوه را آخرین راه‌ حل برای دریافت مطالبات و رهایی از بن‌بست ذکر کرد.

 

*روز سه شنبه 2خرداد، یک روز پس از حادثه دلخراش کارخانه فولاد یاسوج، جمعی از کارگران و خانواده های کارگران آسیب دیده این واحد تولیدی در اعتراض به وضعیت ایمنی و بهداشتی و عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند. به گزارش صدا و سیما، تجمع کنندگان گفتند: علاوه بر عدم پرداخت مطالبات معوق توسط مدیرعامل و مسئولان کارخانه، حتی از کمترین امکانات و تجهیزات اولیه ایمنی هنگام بروز حوادث و یا آتش سوزی نیز محروم هستند.

 

*روز سه شنبه 2 خرداد، کارگران اخراجی سد چمشیر در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان و برای بازگشت به کار مقابل فرمانداری گچساران تجمع کردند. به گزارش آفتاب جنوب، یکی از  کارگران اخراج شده سد چمشیر گف: بیشتر این کارگران اخراجی متاهل و دارای فزرند هستند و تامین مخارج زندگی بعد از اخراج بسیار برایمان سخت است و نمی ‌توانیم جواب زن و بچه‌ هایمان را دهیم.

 

*بامداد روز سه شنبه 2 خرداد، تعدادی از موتوریستهای پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و حق بیمه دست از کار کشیدند و در محوطه راه آهن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که طرف قرارداد با شرکت پیمانکاری «طاها» هستند، گفتند: مطالبات مزدی ما در سال جدید پرداخت نشده‌ و وعده ‌هایی که شرکت پیمانکاری به ما داده، هیچ کدام محقق نشده است.

 

*روز سه شنبه 2 خرداد، جمعی از کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل برای بار دیگر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران با بنر نوشته هایی همچون: «مبارزه با فساد با شعار محقق نمی شود اقدام و عمل لازم است»، «معوقه 17 ماهه»، « عزا عزاست امروز روز عزاست امروز- کارگر ذوب آهن رو به فناست امروز» و...اعتراض شان را به نمایش گذاشتند.

 

*بامداد روز چهارشنبه 3 خرداد، جمعی از کارگران شاغل و بازنشسته بخش صنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران خواستار پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان آور هستند و در عین حال پاداش بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ را از کارفرما طلبکارند.

همچنین کارگران شاغل بخش صنعت مجتمع که در این حرکت اعتراضی همکاران بازنشسته خود را همراهی می کردند، گفتند بابت یک ماه مزد معوقه و پاداش و بهربرداری سالهای ۹۴ و ۹۵ دست به اعتراض زده اند.

 

*روز دوشنبه 1خرداد، جمعی از کارگران کارخانه آذر آب در هفتمین روز اعتصاب شان در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و مطالبات دیگرشان، به مرکز شهر اراک آمده و در میدان صنعت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض از روز سه شنبه ۲۶ اردیبهشت برای معوقات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع کردند اما هربار به جز وعده‌، سخن دیگری از زبان کارفرما و مسئولان مربوطه نشنیدند.

روز سه شنبه 2خرداد، اعتصاب کارگران کارخانه آذر آب پس از یک هفته و آمدنشان به شهر اراک وتجمع در میدان صنعت  و وعده پرداخت مطالبات شان طی دوهفته آینده پایان گرفت.

 

*به گزارش  تیترآزاد، روز چهارشنبه 3 خرداد برای دومین روز متوالی کارگران کارخانه آجر ماشینی آزادشهر در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل فرمانداری اجتماع کردند. کارگران کارخانه آجرماشینی آزادشهر: ما برای طلب حق و حقوقمان معترض گفتند: گاز کارخانه قطع شده است. بیمه ما را خیلی وقت است نریخته اند، عیدی و پاداش ما را نداده اند، حقوق ما را بین ۱۳ تا ۱۵ ماه نداده اند، حق اولاد و ... را نمی دهند.

 

*روز چهار شنبه 3 خرداد، جمعی از کارگران کارخانه فرآورده های نسوز پارس در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و برای بازگشت به کار مقابل اداره کار استان یزد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران کارخانه فرآورده های نسوز پارس گفت: 5-6 ماه است حقوق نگرفته ایم، دو ماه هم هست که به ما قول می دهند امروز و فردا بیائید سر کار اما در این دو ماه هم به وعده خود عمل نکرده اند.

 

 

*بامداد روز پنج شنبه 4 خرداد، جمعی از کارگران شهرداری فسا با همراهی خانواده های شان دست به یک تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران خبر بعضی از کارگران 15ماه است حقوق به آنها داده نشده است. یکی از کارگران گفت: پول برای درمان فرزندم ندارم و برای دادن هزینه ‌های درمان فرزندمان باید از این و آن قرض کنیم.

 

*بامداد روز شنبه 6 خرداد، حدود 200 کارگر بخشهای خدمات و فضای سبز شهرداری آبادان در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق، مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این کارگران در بخشهای آسفالت، فضای سبز، خدمات شهری و دیگر بخشهای شهرداری آبادان کار می کنند و حدود پنج ماه است که حقوق و مطالبات آنها پرداخت نشده است.

 

*روز چهارشنبه 3 خرداد، جمعی از رانندگان تاکسی ویژه فرودگاههای تهران مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این رانندگان به سوء مدیریت نالایق آقای میثم مظفر رییس پیشین سازمان تاکسیرانی که باعث بیکار شدن آنها شده معترض و خواستار ورود مجلس به این قضیه شدند. روز شنبه 6 خرداد، تاکسیرانان فرودگاهی تهران همچون روزهای گذشته مقابل وزارت کار و وزارت راه برای سومین روز تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه 7 خرداد، جمعی از کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق ابتدا مقابل شهرداری و سپس مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند. به گز ارش بازتاب بروجرد، در این تجمع کارگران شهرداری بروجرد خواستار رسیدگی به این وضیعت بودند و گفتند پنج ماه است حقوق دریافت نکرده و زندگی آنها هر روز با مشکلات بیشتری همراه می شود.

 

*بامداد روز شنبه 6 خرداد، جمعی از اهالی روستای مال حاجی دهستان جاوید در اعتراض به مشکلات و کمبود آب آشامیدنی مقابل اداره آب و فاصلاب روستایی شهرستان ممسنی تجمع کردند. به گزارش دیار ممسنی، روستای مال حاجی یکی از روستاهای شهرستان ممسنی است که مردمش چندین سال است با مشکل کمبود آب شرب مواجه هستند و طبق گفته یکی از معترضان علیرغم مراجعات مکرر، اقدام عملی از سوی مسئولان صورت نگرفته است. (عکس شماره 1)

 

*به گزارش ایلنا، بامداد روز یکشنبه 7 خرداد، کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری بروجرد در اعتراض به ۵ ماه مزد معوقه مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه ۸ خرداد، اعتصاب و تجمع کارگران شرکت هپکو اراک که حدود سه ماه و نیم حقوق معوق دارند سومین روز را پشت سر گذاشت. به گزارش اراک امروز، کارگران در محوطه شرکت تجمع کردند. شرکت هپکو به عنوان بزرگترین تولید کننده ماشین آلات راه سازی کشور با ظرفیت ۱۵ الی ۲۰ درصدی مشغول فعالیت است و برای افزایش تولید این شرکت نیازمند ۲۰ میلیارد تومان نقدینگی است.

 

*روز دوشنبه 8 خرداد، کارگران گرانول شهاب میبد در استان یزد به دنبال قطع ناگهانی گاز کارخانه مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کار چندین مرتبه دیگر نیز صورت گرفته که این عمل باعث خسارت زیادی به دستگاهها و خط تولید می ‌شود.

 

*بامداد روز دوشنبه 8 خرداد، تعدادی از کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه 4 درصد سهم کارفرما به تامین اجتماعی دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران مشمول بازنشستگی، پس از پیگیری مکرر از طریق مدیریت و عدم تغییر شرایط شان، دراعتراض به سیاستهای دولت در واگذاری شرکت به بخش خصوصی و انجام ندادن تعهدات شرکت دست به تجمع زدند.

 

*بامداد روز شنبه 6 خرداد، حدود 300 نفر از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه ‌های فاز 13 کنگان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل دفتر کارفرمای اصلی تجمع کردند. به گزارش  ایلنا، این کارگران از طریق یکی از پیمانکاران به نام پایندان در پروژه‌ در دست ساخت یونتهای 101، 104 و 105 فاز 13 کنگان مشغول کارند و بابت مطالبات مزدی زمستان گذشته تاکنون از کارفرمای خود طلبکارند. روز سه شنبه 9 خرداد، برای چهارمین روز متوالی، اعتصاب کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز ۱۳ کنگان دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان ادامه پیدا کرد.

 

*ظهر روز سه شنبه 9 خرداد، کارگران اخراجی کارخانه ذوب ‌آهن اردبیل در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل دفتر امام جمعه اردبیل تجمع کردند. به گزارش آفتاب جنوب، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: در حالی که تنها منبع درآمد من و خانواده ‌ام برای معیشت و گذران زندگی درآمد حاصل از اشتغال من در کارخانه است، چندین ماه‌ است که حقوقی از کارخانه دریافت نکرده‌ و این امر من و خانواده ‌ام را به شدت در تنگنا قرار داده است.

 

*بامداد روز یکشنبه 7 خرداد، کارگران خدماتی شهرداری منطقه 2 آبادان در اعتراض به چند ماه از معوقات مزدی خود دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع این کارگران در روز سه شنبه 9 خرداد و در سومین روز متوالی مقابل شهرداری مرکزی این شهر صورت گرفت.

 

*روز سه شنبه 9 خرداد، تعدادی از کارگران خدماتی شاغل در بخشهای مختلف شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و عیدی دست به تجمع مقابل منطقه آزاد اروند زدند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند: در هوای گرم و شرجی خرمشهر از بامداد تا دیر وقت، مشغول نظافت و کار هستیم به امید آنکه حداقل برای خانواده روزی حلال ببریم، ولی همین حقوق کم نیز به موقع پرداخت نمی شود.

 

*بامداد روز سه شنبه 9 خرداد، حدود ۱۵۰ نفر از کارگران فضای سبز مناطق ۳ و ۴ اهواز در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق و حق شیر روزانه، مقابل شهرداری مرکزی اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، جمعی از این کارگران  گفتند که پیمانکار‌ان این دو منطقه که کارهای مربوط فضای سبز را بر عهده دارند دستمزدهای فروردین و اردیبهشت ماه آنان را پرداخت نکرده اند.

 

*روز سه شنبه 9 خرداد، کارگران شهرداری دلفان در استان لرستان، برای ابراز اعتراض خود به عدم پرداخت 6 ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش تسنیم، کارگران و حتی کارمندان شهرداری دلفان بیش از شش ماه است که حقوق نگرفته‌ و وعده مسئولان همیشه در حد یک وعده باقی مانده است.

 

*روز سه شنبه 9 خرداد، تعدادی از کارگران شهرداری نورآباد در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و مطالبات دیگر دست به اعتصاب زدند و مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این رانندگان مدت 4 ماه حقوق نگرفته و حدود 600 میلیون ریال از شهرداری طلب کارند.

نورآباد یکی از شهرهای استان فارس در جنوب ایران است. این شهر مرکز شهرستان ممسنی است

 

*بامداد روز سه شنبه 9 خرداد، تاکسیرانان فرودگاهی تهران در ادامه اعتراضات روزهای گذشته شان دست به تجمع مقابل مجلس زدند. به گزارش خانه ملت، نماینده رانندگان معترض به خبرنگاران گفت: روز 6 خرداد پس از تجمع ‌‌مقابل وزارت راه و شهرسازی، نماینده وزیر راه و شهرسازی به میان ما آمد و اعلام کرد که وزیر به فرودگاه خمینی دستور داده است که قرارداد با شرکت تعاونی تاکسیرانی تهران تمدید شود، اما مسئول مربوطه فرودگاه از انعقاد قرارداد با شرکت تعاونی تاکسیرانی تهران سر باز می ‌زند.

 

*روز سه شنبه 9 خرداد، رانندگان سرویس رفت و آمد کارگران کارخانه پتاس شهرستان خور و بیابانک در استان اصفهان دراعتراص به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان مقابل ساختمان اداری شرکت تجمع کردند. به گزارش سفیر خور، معترضان علت تجمع خود را عدم پرداخت  هشت ماه حقوق عنوان کردند و افزودند: مسئولان شرکت هر روز وعده می دهند که به زودی پرداختها انجام می شود.

 

*روز چهارشنبه 10 خرداد، تعدادی از رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه مقابل تعاونی مسکن شرکت واحد تجمع کردند. به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد، پروژه این تعاونی شامل ۳۱۴ واحد است و در حال حاضر ۲۶۵ عضو دارد و بیش از چهار سال از زمان تحولیش می گذرد و تا کنون رانندگان شرکت واحد چندین تجمع مقابل شهرداری و شورای شهر برگزار کردند اما تاکنون هیچ نتیجه مطلوبی بدست نیاوردند .

 

*بامداد روز پنج شنبه 11 خرداد، جمعی از کوهنوردان، دوستداران طبیعت و ساکنان روستاهای اطراف کوه ‌سرخ و روستای دره ‌جوز شهرستان رفسنجان در اعتراض به تخریب منطقه توسط معدن ‌کاران مقابل فرمانداری زرند تجمع کردند. به گزارش سایت هیات کوهنوردی شهرستان رفسنجان، تجمع گنندگان دست ‌نوشته ‌هایی با مضامین «حمایت از محیط زیست، حمایت از زندگیست»، «مرگ هر بوته سبز، مرگ ما انسانهاست»، « کوه‌سرخ از طبیعت زیبایت، حفاظت خواهیم کرد» در دست داشتند.

کوه‌سرخ در فاصله 35 کیلومتری غرب زرند، مرز بین شهرستانهای رفسنجان و زرند واقع شده است.

 

*بامداد روز شنبه ١٣خرداد، جمعی ازکارگران اخراج شده معدن سرب و روی انگوران در استان زنجان و اهالی این منطقه در اعتراض به معضل بیکاری و بکارگیری نیروهای غیربومی در این معدن، مقابل «شرکت کالسیمین» تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش شمیم ماهنشان، جمعی از کارگران بومی را این شرکت اخراج و بعد با واسطه گری اداره کار قول داده بودند آنهایی که اخراج شدند در قسمت کیک شویی شرکت که قرار بود دوباره بازیافت مواد را داشته باشد استخدام کنند، اما این امر تاکنون محقق نشده است.

معدن سرب و روی انگوران در منطقه انگوران و شهر دندی از توابع شهرستان مانیشان (ماهنشان) در ١٣۵ کیلومتری غرب زنجان واقع شده است.

 

*روز شنبه 13 خرداد، 500 نفر از کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه به دلیل دست نیافتن به  مطالبات خود، جاده بین المللی اندیمشک اهواز را بستند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران بازنشسته به دلیل تاخیر و بدقولی کارفرما نسبت به  انجام تعهداتش، مقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع نمودند. اما به علت این که کارفرما  فقط حاضر به پرداخت بخشی از مطالبات سالهای  94 و 95 آنها شد، کارگران خشمگین شده از شرکت خارج شده و جاده بین المللی اهواز - اندیمشک را بستند که موجب ترافیک سنگینی در این مسیر شد که بلافاصله  با مداخله نیروهای انتظامی و دعوت کارگران به مذاکره جاده باز شد و آنان به کارخانه بازگشتند.

 

*روز سه شنبه 16 خرداد، گروهی از مستندسازان که نسبت به نحوه همکاری و ثبت صنف خود در خانه سینما اعتراض داشتند، مقابل خانه سینما تجمع کردند. به گزارش ایسنا، تجمع کنندگان با پلاکاردهایی در دست که روی آنها نوشته شده بود؛ «خانه مستندسازان کجاست؟» خواست خود را اعلام کردند.

 

*عصر روز سه شنبه 16 خرداد، کارگران کارخانه آذرآب اراک در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست به تجمع مقابل استانداری مرکزی زدند. به گزارش اراک امروز، یکی از کارگران تجمع کننده گفت: کارگران شرکت حدود چهار ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند. یک کارگر این شرکت با بیان اینکه بخشی از فعالیتهای شرکت ساخت تجهیزات نفت و گاز، تجهیزات پالایشگاهی و پتروشیمی است افزود: متأسفانه شرایط کشور به گونه ای است که سرمایه گذاریهای دولت در پروژه های نفت و گاز و عمرانی به دلیل افت شدید قیمت نفت به شدت کاهش یافته است که به دلیل ارتباط مستقیم فعالیتهای آذرآب به وجود چنین پروژه هایی، بخش زیادی از ظرفیتهای این شرکت بلا استفاده باقی مانده است.

 

*روز یکشنبه 14 خرداد، رانندگان تاکسی بی ‌سیم‌ در شهر یاسوج در اعتراض به اخذ هزینه ‌های اضافی توسط مراکز بی سیم، مقابل سازمان بازرسی کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش چهار فصل، معترضان گفتند: کمیسیون نظارت استان کهگیلویه و بویراحمد در اسفند 95 نرخی را برای پرداخت حق کمیسیون تاکسیها مشخص کرد که این نرخ باید به مدت یک سال بدون تغییر باشد و بعد از یکسال 20 درصد افزایش یابد.

 

*روز سه شنبه 16 خرداد، کشاورزان و عشایر شهرستان رابر در اعتراض به انتقال آب رودخانه سرمشک به سد صفارود مقابل فرمانداری رابر تجمع  کردند. به گزارش صدا و سیما، به دنبال تجمع این کشاورزان در فرمانداری، فرماندار رابر از برگزاری دو جلسه در استان کرمان در زمینه این موضوع و پیگیری طرح انتقال آب رودخانه سرمشک به سد صفارود خبر داد.

 

*بامداد روز چهارشنبه 17 خرداد، جمعی از کارگران کارخانه ملی فولاد اهواز برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق و مطالبات دیگر، مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع اعتراضی کارگران در روز اول در محوط کارخانه و مقابل دفتر مدیریت برپا شده بود.

 

*روز چهارشنبه 17 خرداد، کارگران کارخانه روغن نباتی نهال گل بروجن در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر مقابل فرمانداری تجمع کردند.

به گزارش کلار، یکی از کارگران تجمع کننده ضمن بیان این که شرکت نهال گل 6 ماه حقوق به ما پرداخت نکرده است، گفت: نصف عیدی سال گذشته را هم هنوز دریافت نکرده ایم.

 

*روز دوشنبه 15 خرداد، کارگران شاغل در نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد ماههای فروردین و اردیبهشت ماه سالجای و پاداشهای سالهای 94 و 95 برای دومین روز اعتصاب و در محوطه شرکت تحصن کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال این اعتصاب قائم مقام شرکت، سیامک نصیری افشار با حضور در میان کارگران اعتصابی با تحکم و فریاد اعلام کرد هر کس به سر کار خود برنگردد اخراج می شود و در ادامه افزود در صورت ادامه اعتصاب  درب شرکت را می بندیم و تعطیل اش می کنیم. پس از این سخنان، کارگران به طور یکپارچه اقدام به هو کردن او کردند. به گزارش ایلنا، بامداد روز سه‌ شنبه 16 خرداد، بیش از هزار کارگر شاغل و بازنشسته  مجتمع نی شکر هفت تپه، برای سومین روز متوالی مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند. روز چهارشنبه 17 خرداد، اعتصاب بزرگ کارگران شرکت نیشکر هفته تپه که با مشارکت بیش از هزار کارگر شاغل و بازنشسته و نی بر و با همراهی خانواده های شان در محل شرکت صورت گرفت، پس از مذاکره و توافق با رئیس امور اداری پایان یافت.

 

*روز شنبه 20 خرداد، جمعی از کارگران پیمانی شهرداری شهر نی ریز، در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرد‌ند. به گزارش ایلنا، این کارگران که در شهرداری شهر نی ریز در استان فارس  مشغول کارند گفتند:عدم پرداخت 2 ماه حقوق شان باعث شده تا از لحاظ معیشتی دچار مشکلات زیادی شوند.

 

*مردم دلوار شنبه شب 20خرداد، با تجمع مقابل بخشداری این شهر خواستار از سرگیری تخلیه ته لنجی در گمرک دلوار شدند. به گزارش سوک، معترضان ضمن تجمع مقابل بخشداری دلوار، با خودرو و موتورسیکلت خیابان مقابل بخشداری را مسدود کردند. بسیاری از لنج داران و فعالان اقتصادی بخش دلوار که کالاهای خود را در این شهر تخلیه می کنند، هم اکنون دچار مشکل شده و خواستار رفع محدودیتهای موجود هستند.

دِلوار شهری است بندری بر کرانهٔ خلیج فارس در استان بوشهر ایران. دلوار مرکز بخش دلوار شهرستان تنگستان است

 

*بامداد روز یکشنبه 21 خرداد، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در ادامه اعتراضات روز های گذشته خود، مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: ما اینجا جمع شده ایم تا حقمان که همان حقوق عقب افتاده، پول صندوق و بدهی سالانه است را مطالبه کنیم. این در حالی است که این شرکت به روند تولید خود ادامه داده و محصولات تولیدی آن به خوبی در حال فروش هستند ولی معلوم نیست چرا درآمدهای شرکت به تامین حقوق کارگران اختصاص نمی یابد.

 

*بامداد روز یکشنبه 21 خرداد،جمعی از کارگران کارخانه گسترش توسعه صنعت آذربایجان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل اعتراض کارگران شاغل در این واحد تولیدی، تاخیر در پرداخت مزد آنها در یک سال و نیم گذشته بود.

 

*روز یکشنبه 21 خرداد، کشاورزان منطقه غرب اصفهان، در اعتراض به عدم تخصیص مناسب آب و محرومیت از حق‌ آبه خود، برای دومین روز متوالی روبروی شرکت آب منطقه ‌ای استان اصفهان تجمع کردند. به گزارش فارس، اعتراض کشاورزان شهرستان فلاورجان و شهرهای قهدریجان، قلعه سفید، نجف‌آباد، جوزان و روستاهای توابع آن به کاهش جریان آب رودخانه و عدم‌کفایت آن برای آبیاری مزارع و باغهای این منطقه بود.

 

*روز دوشنبه 22خرداد، کارگران کارخانه فولاد بویر یاسوج به دنبال توخالی در آمدن وعده های مسئولان نسبت به پرداخت مطالبات شان و امنیت شغلی شان و نیز عدم برخورداری امکانات لازم جهت ایمنی کار، برای باری دیگر دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند. به گزارش بویرخبر، کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی که در سه سال گذشته چند نوبت برای پیگیری معوقات مزدی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان تجمع کرده بودند، اکنون علاوه برپگیری مطالبات معوقه خواستار توجه به شرایط آنان از جمله در زمینه ایمنی حاکم در کارخانه فولاد بویراحمد شدند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۳ خرداد، حدود 300 کارگر کاغذ پارس در هفت تپه دست از کار کشیدند و اقدام به تحصن در محوطه شرکت کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این اعتصاب در پی عدم پرداخت حقوق اردیبهشت ماه این کارگران و ایجاد فضای امنیتی در کارخانه صورت گرفت و آنان علاوه بر تاکید به دریافت فوری دستمزد معوقه خود و  برداشته شدن فضای امنیتی از کارخانه، خواهان یک ساله شدن قراردادهای یک ماهه خود، بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل و برگزاری انتخابات جهت انتخاب نمایندگان کارگری شدند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۳ خرداد، سیصد کارگر بازنشسته شرکت نیشکر هفت تپه در اعتراض به خلف وعده کارفرما برای پرداخت چهار درصد سهم کارفرما به صندوق سازمان تامین اجتماعی دست به تحصن در حسابداری شرکت زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تحص در پی آن صورت گرفت که کارفرما در اعتراض روز 17خرداد و بدنبال آن در اعتراض روز 20 خرداد این کارگران، وعده پرداخت چهار درصد سهم کارفرما به صندوق سازمان تامین اجتماعی را داده بود اما علیرغم این وعده ها تاکنون هیچ اقدام عملی جهت انجام این کار از سوی کارفرما صورت نگرفته است.

 

*روز سه شنبه 23 خرداد، جمعی از کارگران قند ممسنی شهرستان رستم در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و عدم پرداخت حقوق و حق بیمه ابتدا مقابل کارخانه و سپس در جاده سراسری تجمع کردند. به گزارش دیار ممسنی، عدم تعیین تکلیف مالک اصلی کارخانه، وضعیت حقوق و بیمه کارگران و تداوم یا تعطیلی شدن کامل کارخانه موضوعاتی است که نه تنها کارگران بلکه مردم شهرستانهای ممسنی و رستم نیز به جد پیگیر و خواستار شفاف شدن آن هستند.

 

 

*روز سه شنبه ۲3 خرداد، کارگران رسمی و قرار دادی کارخانه گسترش توسعه صنعت آذربایجان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه، برای سومین روز متوالی اعتصاب و در کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران توسعه صنعت آذربایجان گفت: ما در اعتراض به  بی توجهی کارفرمای کارخانه در پرداخت مطالبات مزدی و بیمه ای خود دست از کار کشیده ‌ایم.

 

*بامداد روز سه شنبه 23 خرداد، جمعی از کارگران کارخانه آجر ماشینی گلوگاه با تجمع مقابل ساختمان فرمانداری این شهر خواستار رسیدگی به وضعیت قطعی گاز و مشکلات خود شدند. به گزارش گلوگاه ما، کارگران این کارخانه گفتند: به دلیل بدهی کارخانه آجر ماشینی به شرکت گاز موجب شده که در این چند روز جریان گاز مصرفی کارخانه قطع شده است.

 

*روز چهارشنبه 24 خرداد، جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 8 اهواز در ادامه اعتراضات روزهای گذشته نسبت به عدم پرداخت حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یک کارگر فضای سبز شهرداری منطقه 8 اهواز گفت: امروز برای چهارمین روز پیاپی به دلیل 3 ماه پرداخت نشدن حقوق برای رسیدگی به مطالبات به درب شهرداری، شورای شهر و استانداری تجمع کردیم اما کسی جوابگوی مطالبات پرداخت نشده کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 8 نیست.

 

*به گزارش ایرنا، روز چهارشنبه ۲۴ خرداد، جمعی از کارگران شاغل در بخشهای خدمات شهری شهرداری منطقه 2 آبادان در اعتراض به آنچه پرداخت نشدن سه ماه حقوق و مزایای خود مقابل ساختمان شهرداری مرکزی این شهر اجتماع صنفی برگزار کردند.

 

*روز چهارشنبه 24خرداد، کارگران شرکت ماهی کارون شوشتر در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی پس از فروش شرکت، دست به تجمع مقابل شرکت زدند. به گزارش خوز پرس، شرکت ماهی کارون شوشتر به عنوان بزرگترین شرکت تولیدی ماهی گرم آبی در کشور در روزهای گذشته به بخش خصوصی فروخته شده است. کارگران و کارمندان این شرکت با نگرانی این که از کار اخراج شوند، با دلهره به کار خود ادامه دادند و از سرنوشت کاری خود در این شرکت مطلع نیستند.

 

*روز چهارشنبه 24 خرداد، رانندگان تاکسی و اتوبوس در کرمانشاه در اعتراض به عدم تحقق و پیگیری مطالبات شان از سوی مسئولان برای چندمین بار دست به اعتصاب زدند و مقابل سازمان تاکسیرانی و استانداری کرمانشاه تجمع کردند. به گزارش مهر، تاکسی داران کرمانشاه نسبت به اقساط کمرشکن و سرسام آور طرح تعویض خودروهای فرسوده و عدم توجه توجه نسبت به بیمه رانندگان جدید اعتراض دارند.

طی روزهای گذشته رانندگان اتوبوس در کرمانشاه نیز نسبت به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به اعتصاب زدند و در اقدامی اعتراضی اتوبوسهای خود را مقابل استانداری کرمانشاه پارک کردند.

 

*روز چهارشنبه 24خرداد، کارگران معدن کوشک بافق در اعتراض به مرگ همکار جوان شان دست از کار کشیدند و خواستار این شدند که قبل از هرچیز، سطح ایمنی معدن به حد استاندارد رسد. به گزارش ایلنا، پس از بروز حادثه منجر به مرگ یک کارگر جوان این معدن در بیست و سوم خرداد، رئیس اداره کار بافق در محل معدن حاضر شده و با کارگران در رابطه با حادثه مذاکره کرده است. این مذاکرات، برای کارگران راضی کننده نبوده است. کارگران از عدم رعایت اصول ایمنی در این معدن انتقاد دارند.

 

*روز چهارشنبه ۲۴ خرداد، حدود ۳۰۰ نفر از کارگران معدن پابدانان جنوبی زرند کرمان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه و برای بازگشت به کار همکاران اخراجی شان برای دومین روز متوالی دست از کارکشیده و در دو راهی جاده زرند به کرمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض حجم معوقات مزدی پرداخت نشده را ۶ تا ۸ ماه عنوان کردند. بامداد روز پنج شنبه 25 خرداد، کارگران معدن پابدانای جنوبی تونل6 زغال سنگ کوهبنان در ادامه اعتراضات روزهای گذشته، به همراه همسر و فرزندان خود مسیر زرند به استانهای خراسان و یزد را مسدود کردند و تا تعیین تکلیف، قصد باز کردن این مسیر را ندارند. خواست کارگران، پرداخت کامل حقوقهای معوقه و برکناری پیمانکار این معدن است.

 

*بامداد روز پنج شنبه 25 خرداد، پانصد نفر از کارگران روزمزد شرکت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای شان دست از کار کشیده و اقدام به تجمع در محل کارخانه کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در پی این اعتصاب و تجمع، مدیر کارخانه با حضور جمع کارگران اعلام کرد طی تماسی که با رئیس هیات مدیره کارخانه داشته، مقرر شده است حداکثر تا روز یکشنبه هفته آینده دستمزد فروردین ماه کارگران پرداخت شود.

 

*روز پنج شنبه 25خرداد، جمعی از  اهالی اَنار در خصوص تغییر کاربری زمین روبروی کلینیک امین با حضور در شهرداری اَنار همزمان با انجام مزایده این زمین اعتراض خود را به این تصمیم اعلام کردند. به گزارش اَنار پرس، یکی از معترضان به این موضوع در این تجمع اعتراضی به شهردار اَنار گفت: آقای شهردار شما که می خواهید بروید بدهی را بگذارید برای شهردار بعدی مانند شهرداران قبلی که بدهی جا گذاشتند و دلیلی ندارد برای تسویه حسابهای شهرداری همه جا را بفروشید.

 

*عصر روز پنج شنبه 25 خرداد، نیروهای انتظامی به تجمع دامنه دار متقاضیان کار در روستاهای آق درە یورش بردند و چندین نفر از تجمع کنندگان ازجمله چند زن را زخمی و تعدادی را هم بازداشت کردند. به گزارش موکریان، جمعی از اهالی روستاهای آق درە علیا، آق درە سفلی و آق درە وسط کە در مجاورت معدن طلای آق دره تکاب زندگی می کنند، مدت بیست روز در اعتراض به بیکاری و عدم بکارگیری آنها در این معدن دست به تحصن و تجمع مسالمت آمیز زده بودند. یکی از اهالی آق درە که نخواست نامش فاش شود در این بارە گفت: «این معدن در مراتع روستاهای ما واقع شدە است. بیشتر کارگران شاغل در این معدن غیر بومی هستند. فقط چند نفر از اهالی روستاهای ما در این معدن کار می کنند آن هم با قراردادهای فصلی.»

 

*روز شنبه 27 خرداد، کارگران شهرداری دلفان در استان لرستان، بار دیگر در اعتراض به عدم پرداخت 10 ماه حقوق دست به تجمع مقابل فرمنداری زدند و اعتراض شان را با پهن کردن سفره خالی درخیابان به نمایش گذاشتند. به گزارش تسنیم، آخرین بار نهم خرداد ماه 96 بود که کارگران شهرداری دلفان برای احقاق حق خود مقابل شهرداری این منطقه تجمع کردند که بار دیگر با وعده پرداخت حقوق در «روز شنبه» و به امید پرداخت حقوق صحنه را ترک کردند اما این وعده نیز محقق نشد و کارگران دیگر به آمدن هیچ شنبه‌ ای امید ندارد و همچنان از گذر زندگیهای پر از سختی و مشقت دم می ‌زنند.

 

*بامداد روزشنبه 2۷ خرداد، حدود ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانه پارس قو در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه مطالبات مزدی و مشخص نبودن زمان بازگشایی این کارخانه در محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شرکت کننده مانند دفعات پیش بنر و پوستر‌هایی را حمل می‌کردند که در آن  به عملکرد کارفرما و سهامداران اعتراض شده بود. هر کدام از کارگران روغن قو حدود  ۳ ماه پرداخت نشده طلبکارند.

 

*روز شنبه ۲7 خرداد، اعتصاب کارگران کارخانه گسترش صنعت آذربایجان پس از 87 روز که 27 روز آن در ماه خرداد بود، به طور موقت پایان یافت. به گزارش ایلنا، تجمع اعتصاب و حدود ۸۷ روزه  کارگران گسترش توسعه صنعت آذربایجان در حالی خاتمه یافت که روز جمعه 26 خرداد، دادستانی  شهرستان تبریز با دعوت از کارفرما جلسه‌ ای را برای رفع مشکلات کارگران برگزار کردند. دلیل اعتراض ۸۷ روزه کارگران در این واحد تولیدی، تاخیر در پرداخت مزدی آنها در یکسال ونیم گذشته بوده است.در این بین کارفرما فقط مبالغی را به صورت الحساب به  کارگران داده است. همچنین در پرداخت حق بیمه کارگران این شرکت مشکلاتی به وجود آمده است، به طوری که حجم مطالبات بیمه ای باعث شده تا تامین اجتماعی از تمدید اعتبار دفترچه ای درمانی کارگران، از فروردین ماه سال جاری خوداری کند.

 

*روز یکشنبه ۲۸ خرداد، جمعی از کارگران معادن زغال سنگ هشونی غربی و 12-14 کوهبنان در استان کرمان همراه با خانواده های شان با تجمع در  محور ورودی معدن 12-14 این مسیر را بستند. به گزارش خبر گزاری صدا و سیما، کار گران این معادن همچنین با حضور در فرمانداری کوهبنان بر پرداخت مطالبات معوق شان تاکید کردند.

 

 

*بامداد روز  یکشنبه 28 خرداد، جمعی از کارکنان شرکت بهره برداری مترو تهران با تجمع در ساختمان مرکزی این شرکت در چهار راه کالج به عدم پرداخت معوقات مزدی، مشکلات بیمه ‌ای، بد حسابی صندوقهای حمایتی و نبود تشکل کارگری مستقل اعتراض کردند. به گزارش ایلنا،‌ علت برپایی این تجمع اعتراضی نارضایتی جمعیت ۸ هزار نفری کارکنان مترو تهران از بابت عدم پرداخت معوقات مزدی، مشکلات بیمه‌ای، بد حسابی صندوقهای حمایتی و  نبود تشکل کارگری مستقل در این سازمان عنوان شده است.

 

*روز شنبه 27 خرداد، کارگران ایستک سنندج در اعتراض به حکم اداره ‌کل تعزیرات حکومتی استان کردستان مبنی بر توقیف ناوگان حمل و نقل کارخانه، مقابل این اداره تجمع کردند. به گزارش فارس، شرکت تولید نوشیدنیهای خورشید زریوار (ایستک) یکی از واحدهای تولیدی در استان کردستان است که در چند سال گذشته با مشکلات بسیاری مواجه بوده و باوجود این مشکلات تاکنون توانسته خط تولید خود را حفظ کند.

 

*بامداد روز شنیبه 27 خرداد، گروهی از کارگران پیمانی فضای سبز منطقه دو شهرداری اهواز که طی چند ماه گذشته حقوق نگرفته‌، مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حدود ۲۰۰ کارگر فضای سبز تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «سپهر قلعه گلی» در ناحیه دو منطقه دو شهر اهواز در نتیجه بی ‌توجهی مدیران این شرکت بابت دست کم دو ماه مزد معوقه از کارفرما طلبکارند. تجمع کارگران شهرداری منطقه دو اهواز در روز دوشنبه 29 خرداد برای سومین روز پیاپی ادامه پیدا کرد.

 

*بامداد روز دوشنبه 29 خرداد، کارگران شرکتی شهرداری منطقه 5 زاهدان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و عیدی مقابل این شهرداری تجمع کردند. به گزارش عصر هامون، کارگران در این تجمع از پرداخت نشدن 5 تا 6 ماه حقوق و عیدی گذشته خود خبر داده و از وضعیت پرداخت حق اولاد، تامین لباس و دستکش کار، پرداخت حق بیمه و غیره اعلام نارضایتی کردند.

 

*روز یکشنبه ۲۸خرداد، بیش از هزار کارگر از بخشهای مختلف شرکت نیشکر هفت تپه شامل کارگران رسمی و روزمزدی در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق بهمن و اسفند ۹۵ و فروردین و اردیبهشت ۹۶ روزمزدها و حقوق اردیبهشت کارگران رسمی، پاداش سالهای ۹۴ و ۹۵ معوق، و تمدید نشدن دفترچه های درمانی دست به اعتصاب و تجمع جلوی مدیریت شرکت زدند. به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، پس از تجمع کارگران مدیریت کارخانه، مهندس مومن غریب درخواست کرد که کارگران به اعتصاب پایان دهند که با اعتراض شدید کارگران مواجه شد. به گزارش ایلنا، اعتصاب و تجمع کارگران شرکت نیشکر هفت تپه روز سه شنبه 30 خرداد وارد سومین روز پیاپی خود شد.

 

*به گزارش فارس، ظهر روز سه شنبه 30 خرداد، رانندگان خودروهای سنگین در شهرستان لنجان در اعتراض نسبت به در اختیار نگذاشتن وظیفه حمل‌ و نقل محموله‌ های باری شرکت فولاد سبا مقابل این مجتمع تجمع کردند.

 

*بامداد روز سه شنبه 30 خرداد، کارکنان شبکه کابل هوایی مخابرات مشهد در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل مقابل ساختمان مرکزی مخابرات خراسان رضوی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، خواسته اصلی تجمع‌ کنندگان،  اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل است. کارکنان این شرکت خواستار عقد قرارداد مستقیم با شرکت مخابرات و رفع تبعیض میان نیروهای رسمی و شرکتی مخابرات هستند. این اعتصاب در روز چهار شنبه 31 خرداد، دومین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

*روز یکشنبه 28خرداد، جمعی از کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان در اعتراض به بیکارشدن و عدم بازگشت به کار و پرداخت نشدن مطالبات شان مقابل استانداری زنجان تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران با بیان اینکه «ما از آذر ماه سال گذشته بیکاریم و کسی برای برگشت به کار به‌ سراغ ما نیامده و هر روز وضعیت بدتر از دیروز می‌شود» گفت: کارخانه اکنون به‌ صورت صوری باز است و از فروردین ماه به بعد کارگران در کل یک ماه در شرکت حضور کامل نداشته ‌اند.

روز چهارشنبه ۳۱ خرداد، تجمع کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان برای دومین بار مقابل اداره کل تأمین اجتماعی زنجان برگزار شد.

 

*روز چهار شنبه 31 خرداد، تجمع همه روزه کارگران اخراجی کارخانه آذر آب اراک برای بازگشت به کار ادامه پیدا کرد. به گزارش ایلنا، در اولین روز خرداد سال جاری حدود ۲۲ کارگر بخش رنگ و سند پلاست توسط کارفرما اخراج شدند و هنوز وضعیت سه ماه معوقات مزدی آنها روشن نشده است. این کارگران در زمینه پروژه‌ های نیروگاهی پالایشگاهی، پتروشیمی و سیمان فعالیت داشتند. این کارگران برای بازگشت به کار تقریباً هر روز مقابل درب ورودی شرکت و نهاد های دولتی مرتبط  دست به تجمع اعتراضی زدنند.

 

*روز چهارشنبه ۳۱ خرداد، جمعی از کارگران صبا فولاد زاگرس واقع در شهرک صنعتی سفید دشت در اعتراض به اعلام تعطیلی دو هفتگی این کارخانه در مقابل اداره کار شهرستان بروجن تجمع کردند. به گزارش کلار، کارخانه صبا فولاد زاگرس در شهرکرد، کیلومتر 35 جاده بروجن  ودر شهرک صنعتی سفید دشت واقع شده است.

 

*بامداد روز 31 خرداد، جمعی از کارگران معدن 12-14 شهرستان کوهبنان در ادامه اعتراضات شان نسبت به عدم پرداخت حقوق و شرایط کاری نامناسب مقابل دفتر امام جمعه کوهبنان تجمع کردند. به گزارش فارس، کارگران به نداشتن ساعت کاری مشخص، پرداخت بی ‌منظم و نامشخص حقوق، کمبود امکانات، عدم پرداخت اضافه کاری معترض بودند.

کارگران معادن ۱۲-۱۴ کوهبانان روز یکشنبه ۲۸ خرداد نیز به همراه کارگران معدن زغال سنگ هشونی غربی در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان همراه با خانواده ‌های خود جاده مقابل کارخانه را بستند. در همان روز تعدای از کارگران نیز مقابل فرمانداری تجمع کردند.

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۶، پنج شنبه اول تیر ۱۳۹۶ - ۲۲ ژوئن ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول