زنان در مسیر رهایی (اردیبهشت ۹۶)

اسد طاهری

 

قهرمان پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو از سوی همسرش ممنوع الخروج شد

ایسنا/ رادیوفردا، ۱۸ اردیبهشت - زهرا نعمتی، پرچمدار بازیهای المپیک ۲۰۱۶ ریو و قهرمان پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو در رشته تیر و کمان، از سوی همسرش ممنوع الخروج شد.

رهام شهابیپور، همسر زهرا نعمتی، در این باره گفت: "بعد از بازیهای پارالمپیک ریو، زهرا نعمتی بنا به دلایلی منزل را ترک کرده و تا این لحظه با وجود این که چندین بار خواستار بازگشت او به منزل بودم، از زندگی با من امتناع کرده و حتی درخواست طلاق داده است."

زهرا نعمتی نخستین زن در تاریخ ورزش ایران است که موفق به کسب مدال طلا در بازیهای جهانی المپیک و پارالمپیک شده است.

براساس ماده ۱۸ قانون گذرنامه ایران، زن شوهردار "ولو کمتر از ۱۸ سال" تنها با موافقت کتبی شوهر و یا د‌‌ر موارد‌‌اضطراری اجازه د‌‌اد‌‌ستان شهرستان محل د‌‌رخواست گذرنامه، می تواند گذرنامه دریافت کند. ماده ۱۹ همین قانون نیز تصریح کرده است در صورتی که "موانع صد‌‌ور گذرنامه بعد‌‌از آن حاد‌‌ث شود"، "از خروج د‌‌ارند‌‌ه گذرنامه جلوگیری و گذرنامه تا رفع مانع ضبط خواهد‌‌شد‌‌".

فروردین سال جاری، نام زهرا نعمتی در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد. او همچنین در سال ۲۰۱۴ از طرف بنیاد جهانی توسعه ورزش به عنوان یکی از ۱۸ ورزشکار نمونه جهان انتخاب شد.

همسر زهرا نعمتی همچنین تهدید کرد: "اگر نعمتی بخواهد به همین روال به مسایل دامن بزند، مطالبی را از طریق رسانه ها عنوان میکنم که میتواند تبعاتی هم برای خود وی و هم برای ورزش بانوان به دنبال داشته باشد."

 

برای اولین بار یک عضو پارلمان استرالیا در جلسه به فرزندش شیر داد

بی بی سی، ۲۰ اردیبهشت – "لاریسا واترز"، عضو مجلس سنای استرالیا، در پارلمان این کشور به فرزند خود شیر داده و به این ترتیب اولین سیاستمداری شده که چنین می کند.

مجلس عوام سال گذشته به مجلس سنا پیوست و شیر دادن با سینه به نوزادان را مجاز شمرد، اما تاکنون هیچ عضوی از دو مجلس عملا از این حق استفاده نکرده بود. این تصمیم پس از جنجالی در سال ۲۰۱۵ گرفته شد، زمانی که از "کلی اودوایر"، وزیر دولت، خواسته شد برای پرهیز از غیبت در جلسات کاری پارلمان، شیر خود را پیشاپیش بدوشد.

خانم واترز در صفحه فیسبوک خود نوشت: "باید مادران و والدین بیشتری در پارلمان حضور داشته باشند. ما به یک محیط کاری انعطاف پذیر و مناسب برای خانواده و مراقبت ارزان از کودکان برای همه نیاز داریم."

"کیتی گالاگر"، سناتور حزب کارگر گفت: "باید به اهمیت این لحظه اذعان کرد. بچه دار شدن زنان که تمام نمی شود و اگر آنها بخواهند کارشان را انجام دهند و سر کار بروند و از بچه مراقبت کنند، باید شرایط آن را مهیا کنیم."

تا سال قبل اعضای پارلمان در مجلس عوام می توانستند نوزادان را به دفاتر پارلمانی یا سالنهای عمومی آن ببرند. در مقابل، شیر دادن به بچه از سال ۲۰۰۳ در سنا آزاد بود.

این موضوع در اطراف جهان مساله ای حساس است. در سال ۲۰۱۶، "کارولینا بسکانسا"، نماینده پارلمان اسپانیا، نوزادش را به پارلمان برد و به او شیر داد. او به خاطر این کار با سرزنش یک گروه و تمجید گروهی دیگر روبرو شد.

 

نامه زنان زندانی به دادستان تهران درباره وضعیت آتنا دائمی

دویچه وله، ٢٥ اردیبهشت - ۱۸ تن از زنان دربند در زندان اوین در نامه ای به دادستان تهران با ابراز نگرانی از اوضاع جسمانی آتنا دائمی، فعال مدنی، خواستار رسیدگی فوری به وضعیت او شدند. دائمی از ۱۹ فروردین در اعتصاب غذا به سر می برد.

در این نامه تاکید شده که باوجود وضعیت ناگوار جسمانی این زندانی، تاکنون پیگیریهای خانواده و وکیل او نتیجه‌‌ای نداشته است. در این نامه با اشاره به این که ادامه اعتصاب غذای خانم دائمی موجب نگرانی شده، از جعفری دولت آبادی خواسته شده: "دستور لازم جهت رسیدگی صادر نموده و با بهره گیری از اختیارات قانونی خویش روند رسیدگی را تسریع نمایید."

مادر آتنا دائمی می گوید، دخترش از اواخر مهرماه ۱۳۹۳ بعد از شرکت در تجمعیصلح آمیز در مقابل ساختمان سازمان ملل متحد در تهران در اعتراض به حمله گروه "دولت اسلامی" (داعش) به مردم کوبانی در سوریه، توسط اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت شد. او ابتدا به اتهامهایی نظیر "اجتماع و تبانی برای بر هم زدن امنیت کشور" و "توهین به رهبری" به ۱۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. سپس این حکم در دادگاه تجدیدنظر تغییر کرد و به ۷ سال کاهش یافت.

 

محرومیت دایمی ملیپوش فوتسال بانوان به دلیل بی حجابی در خارج

صدای آمریکا، ٢٦ اردیبهشت - شیوا امینی، ملی پوش فوتسال بانوان ایران، می گوید به خاطر انتشار عکسهای بدون حجاب در خارج از کشور، از سوی مقامهای فدراسیون فوتبال و حراست برای همیشه از تیم ملی خط خورده است.

این بازیکن فوتسال با انتشار عکسی از خود در شرح ماجرا نوشته: "ما این همه سکوت و صبوری تحمل می کنیم، حجاب سفت و سخت را درست مثل مومیایی شده ها بازی می كنیم که مدال بیاریم و مرتب می گوییم مهم نیست."

او درباره دلیل خط خوردن از تیم ملی گفته: "همه تلاشم را کردم تا از طریق تماس و مکالمه با فدراسیون بانوان و حراست راه خودم را باز کنم که به خاطر حجاب حذف نشوم، ولی اینها فقط ته دل آدم را خالی می کنند و می گویند شخصی و خصوصی نداریم، وقتی ملی پوش بودی، باید توی صفحه شخصی و یواشکی خودت هم با حجاب باشی. این بی رحمی است."

اظهارات این ملی پوش فوتسال بانوان ایران با واکنش فدراسیون فوتبال ایران مواجه شده است. در بیانیه فدراسیون فوتبال ادعا شده که وی از سال ۸۹ عضو تیم ملی نبوده و خط خوردن او بخاطر بی حجابی نیست.

خانم امینی در مطلب خود در اینستاگرام نگفته که تازه از تیم ملی خط خورده یا همان موقع، اما او در واکنش به بیانیه فدراسیون فوتبال گفته تمام فایلهای گفتگو با مسوولان حراست و فدراسیون را پخش می کند تا مردم ببینند پشت پرده چه چیزهایی برایشان مهم است و چه فشارهایی وجود دارد.

 

گسترش ممنوعیت کمکهایبین المللی آمریکا برای سقط جنین

میدان، ۲۶ اردیبهشت - مقامهای دولت ترامپ ممنوعیت کمک به سازمانهای بینالمللی را که در زمینه سقط جنین کار میکنند، به طور قابلملاحظه ای گسترش دادند. این ممنوعیتها شامل کمکهای خارجی ۸/۸ میلیارد دلاری حال حاضر آمریکا نیز می شود.

"مارجوری دننفلسر"، رییس "کمیته کنش سیاسی ضد سقط جنین" می گوید: "تصمیم آمریکا نتایج جهانی دارد. سیاستی که از امروز اجرایی می شود، یکی از دلایل تلاش گروههای "حامی زندگی" برای انتخاب دونالد ترامپ است. ما به صورت رسمی صادر کردن سقط جنین به ملتهای دیگر را متوقف کردیم."

قوانین آمریکا پیشتر استفاده از درآمدهای مالیاتیبرای ارایه خدمات سقط جنین را ممنوع کرده بود. در دوره ریاست رونالد ریگان کمک به سازمانهای غیردولتی که در موضوع سقط جنین کار می کردند و یا برای سقط جنین مشاوره می دادند هم ممنوع شد.

باراک اوباما در سال ۲۰۰۹ این قانون را لغو کرد، اما ترامپ با صدور یک فرمان اجرایی دیگر این ممنوعیتها را برگرداند و حتی فراتر از این هم رفته و وزیر امور خارجه آمریکا را مامور کرده تا برنامه های جهانی بیشتری را که می توان در زیر این ممنوعیت جمع کرد، شناسایی کند.

منتقدان می گویند این قانون ادامه کار هزاران مامور بهداشت در جهان که به فعالیتهای بهداشتی تنظیم خانواده که سقط جنین هم یکی از آنهاست می پردازند، با سووال روبرو می سازد.

 

پارلمان اتریش ممنوعیت برقع و روبنده را تصویب کرد

دویچه وله، ۲۷ اردیبهشت - قانونگذاران اتریش طرحی را به عنوان بخشی از قانون جدید مهاجرت تصویب کرده اند که پوشاندن کامل صورت را در ملاءعام غیرقانونی اعلام میکند.

طرح ممنوعیت پوشش برقع باوجود اختلاف نظرهایی که سبب شکاف در ائتلاف حاکم اتریش شده بود، از حمایت هر دو حزب حاکم "سوسیال دموکرات" و "مردم" اتریش برخوردار بود و در پارلمان این کشور تصویب شد.

برابر این قانون، از اکتبر ۲۰۱۷، پلیس کسانی که پوششی در بر دارند که صورت شان را می پوشاند، جریمه نقدی خواهد کرد. این جریمه که ۱۵۰ یورو (۱۶۶ دلار) تعیین شده، برای زنانی وضع می شود که در دانشگاهها، دادگاهها یا در وسایل نقلیه عمومی برقع یا نقاب می پوشند.

احزاب اصلی اتریش با افزایش محبوبیت حزب افراطی دست راستی "آزادی" (FPÖ) ، تحت فشار قرار گرفته اند. این حزب از قانون یادشده انتقاد کرده و آن را ناکافی خوانده است.

 

یک زن فرماندهی نیروهای زمینی و هوایی آمریکا را بر عهده گرفت

یورونیوز/ویکی پدیا، ٢٨ اردیبهشت- "لری روبنسون"، فرمانده سابق نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا در اقیانوس آرام، روز جمعه فرماندهی نیروهای زمینی و هوایی آمریکای شمالی و منطقه شمال آمریکا را به عهده گرفت.

وی نخستین زن در تاریخ آمریکاست که به این مقام دست پیدا می کند.

خانم رابینسون که در سال ۱۹۸۲ به نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا پیوسته است، در تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۱۶ توسط اشتون کارتر، وزیر دفاع وقت، به فرمانده این نیرو در اقیانوس آرام برگزیده شد. وی در سال ۱۹۸۱ میلادی از دانشگاه "دورهام" نیوهمپشایر در رشته هنر فارغ التحصیل شده است.

 

افزایش ۲۵۰ درصدی زنان زندانی بومی استرالیا

خبرگزاری ایرنا، ٢٨ اردیبهشت - یک گزارش جدید نشان می دهد تعداد زنان بومی استرالیا که در زندان به سر می برند، به صورت سرسام آوری افزایش یافته و به یک بحران ملی تبدیل شده است، اما دولت استرالیا این بحران را نادیده می گیرد.

تارنمای شبکه "اسکای نیوز" استرالیا روز دوشنبه به نقل از مرکز حقوق بشر اعلام کرد نرخ زندان زنان بومی این کشور نزدیک به ۲۵۰ درصد افزایش یافته است و این یک رکورد را نشان می دهد.

در این گزارش اعلام نشده است افزایش حدود ۲۵۰ درصدی زنان بومی زندانی استرالیا نسبت به چه سالی است، اما براساس این آمار، زنان بومی حدود ۳۴درصد از جمعیت زنان زندانی در استرالیا را تشکیل می دهند.

سازمان ملل نیز چندی پیش اعلام کرد استرالیا در حفاظت از زنان بومی این کشور در برابر خشونت ناکام بوده است. بومیها و جزیرهنشینان تنگ تورس در استرالیا از لحاظ شاخصهای اجتماعی و اقتصادی در سطح بسیار پایینی قرار دارند.

احتمال اینکه زنان بومی استرالیا در نتیجه خشونت در بیمارستان بستری شوند، ۳۴ برابر بیشتر از زنان غیربومی است و طبق اعلام سازمان ملل، کودکان بومی نیز حدود ۷ برابر بیشتر از سایر کودکان در استرالیا ممکن است با بدرفتاری یا بی توجهی روبرو شوند.

موضوع زندان زنان بومی استرالیا پساز آن در معرض توجه قرار گرفت که یک زن بومی استرالیایی سال ۲۰۱۴ به علت نپرداختن جریمه دستگیر شد و در زندان درگذشت.

شمار بومیان ساکن قاره استرالیا که نزدیک به ۴۰ هزار سال پیش از جنوب آسیا به این منطقه مهاجرت کرده اند، هم اکنون حدود ۲۲۸ هزار از جمعیت کل این کشور ۱۶ میلیون نفری را تشکیل می دهند.

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۵، دوشنبه اول خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲ مه ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول