کارورزان سلامت

امید برهانی

 

اولتیماتوم پزشکان به مسوولان برای پرداخت معوقات

خبرگزاری فارس، ۱۰ دی - جمعی از پزشکان بیمارستان دولتی امام علی چابهار، در نامه ای خطاب به ریاست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و استاندار سیستان و بلوچستان، خواهان پرداخت کارانه های عقب افتاده خود شدند.

آنها نوشتند: "ما پزشکان بیمارستان دولتی امام علی چابهار از پایان بهمن ماه ۹۴ هیچگونه کارانه ای دریافت نکرده ایم. این در حالی ست که بسیاری از همکاران با علاقه و انگیزه، جهت خدمات رسانی به استان محروم سیستان و بلوچستان پای گذارده ایم و در این مدت علی رغم بسیاری ناملایمات که از جوسازیهای رسانه ای دیدیم، اما همچنان به خدمات صادقانه خود ادامه داده ایم."

پزشکان هشدار دادند: "هزینه های بالای زندگی و عدم رسیدگی به معیشت پزشکان، علی رغم هیاهوهای رسانه ای، ما را بر آن داشته است که در نامه کتبی به ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام کنیم که تا ۱۰ دیماه ۹۵ انتظار داریم حداقل کارانه ۶ ماه را دریافت نماییم و درصورت ادامه عدم رسیدگی به مشکلات مان، علی رغم میل باطنی مجبور خواهیم بود که تنها بیماران اورژانسی را ویزیت کنیم."

پرداخت نشدن دستمزد این پزشکان در حالی صورت می گیرد که به باور بسیاری از ناظران حوزه درمان، درمانگاههای صبح و بعدازظهر چابهار برای ارایه خدمات به بیماران، از فعال ترین درمانگاههای استان و حتی ایران بوده و بسیاری از متخصصان شاغل در این مرکز دارای بورد تخصصی و رتبه های بورد تخصصی کشوری هستند.

 

تجمع بیش از ۲۰۰ پزشک ، پرستار و پرسنل بیمارستانی در گچساران

ایلنا، ۱ دی - بیش از ۲۰۰ پزشک، پرستار و پرسنل بیمارستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد به نمایندگی از ۷۰۰ همکار خود در رشته های پزشکی در برابر بیمارستان این شهرستان دست به یک تجمع اعتراضی زدند.

تجمع کنندگان دلیل تجمع خود را پرداخت نشدن مطالبات شان از شرکتهای بیمه ای و پرداخت نشدن کارانه عنوان کردند.

برخی از تجمع کنندگان گفتند که مطالبات آنها از ۱۰ میلیون تومان تا ۴۰ میلیون تومان بوده که در این بین، مطالبات هر جراح بیمارستانی ۳۵ میلیون تومان است.

گزارش ارسالی حکایت از تعطیلی خدمات رسانی به بیماران و مراجعه کنندگان در بیمارستان گچساران حکایت دارد. به دنبال اعتصاب پرسنل، عبدالرحیم رحیمی، فرماندار گچساران، در اتاق مدیر بیمارستان گچساران حضور پیدا کرد.

تجمع کنندگان اعلام کرده اند تا رسیدن به نتیجه به تجمع خود ادامه خواهند داد.

گچساران یکی از شهرستانهای هشت گانه کهگیلویه و بویراحمد است که با یاسوج مرکز این استان حدود ۱۴۰ کیلومتر فاصله دارد. این شهرستان به "بام نفتی ایران" مشهور است.

 

حمله وزیر بهداشت به صدا وسیما در برنامه زنده

خبرگزاری فارس، ۴ دی - سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، در برنامه زنده تلویزیون در اعتراض به نمایش فیشهای حقوقی در وزارت بهداشت در این برنامه گفت: "من آمده ام اینجا نشسته ام، اما شما می خواهید چهار فیش حقوقی بگذارید جلوی من. خب قبل از این، آن را به من نشان دهید تا ببینم راست است یا دروغ. آنچه می گویید صد درصد دروغ است. امیدوارم باقی حرفهایتان دروغ نباشد."

وی افزود: "اگر واقعا می خواستید روشنگری کنید، این را قبل از برنامه به من می دادید، اصلا چرا به من؟ به دستگاه قضایی بدهید. شما چرا تا حالا ساکت بوده اید. چرا زمان دولت قبل صدای تان درنیامد. چرا در مورد آن همه تخلفات هیچ چیز نگفتید."

هاشمی همچنین خطاب به صدا وسیما گفت: "به خدا من به خاطر خودتان می گویم، مردم حرفهای شما را اصلا نمی پذیرند. "

عباس زارع نژاد، مسوول روابط عمومی این وزارتخانه، با انتقاد از حواشی برنامه ثریا و گره زدن طرح تحول سلامت با موضوع تعرفه های پزشکی و فیشهای نجومی از سوی عوامل این برنامه گفت: "سناریو سازی برای تخریب طرح تحول سلامت جواب نمی دهد."

 

اموال سازمان تامین اجتماعی بی صاحب نیست

ایلنا، ۵ دی - علی خدایی، عضو کارگری شورای عالی کار، اظهار داشت: "طرح ادغام صندوق درمان تامین اجتماعی، منابع درمان کارگران را به صورت گسترده ای حیف و میل می کند و از نظر سابقه تاریخی این طرح را تنها می توان با طرح شکست خورده هدفمندی یارانه ها مقایسه کرد."

وی تصریح کرد: منابع درمان سازمان تامین اجتماعی صاحب دارد، ولی ظاهرا وزیر بهداشت آن را بی صاحب تصور کرده است و از این رو است که آقای قاضی زاده هاشمی و همکارانش عادت کردهاند که هر روز در مورد آن اظهار کنند و وزارتخانه تحت تصدی خود را در خصوص تملک اموال کارگران محق بدانند.

خدایی گفت: "شاید از نظر مدیران وزارت بهداشت پیشبرد طرح تحول سلامت با دست اندازی به منابع سایر صندوقها به منظور حفظ محبوبیت و اعتبار سیاسی اشخاص حامی آن ضروری است."

وی تصریح کرد: "به وضوح روشن است که منابع درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی قرار است صرف چه چیزی شود. از این رو باید جلوی طرح دوباره این ادغام در مجلس را گرفت و بر آن مصر بود."

 

کمبود شدید پرستار در گیلان/ اضافه کاری تاب و توان پرستاران را گرفته است

نظام پرستاری، ۹ دی - رییس شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور در نشست هم اندیشی اعضای هیات مدیره های نظام پرستاری گیلان گفت: "کمبود نیروی پرستاری در استان گیلان تاب و توان پرستاران را گرفته است"

طاهره زاهد صفت افزود: "همه مسوولان استانی در جریان مشکلات جامعه پرستاری هستند، اما پاسخ مناسبی دریافت نکرده ایم."

وی با اشاره به شلوغی بیمارستانهای رشت افزود: بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی رازی با حجم بالای بیماران در شبانه روز مواجه است و خود به اندازه یک بیمارستان به حساب می آید که با این حال پرستاران با سختی کار فراوان به ارایه خدمت میپردازند."

زاهدصفت ادامه داد: "۴ بیمارستان خصوصی در شهر رشت فعالیت دارند که ۱۲۰۰ پرستار در این بیمارستانها شاغل هستند. و همچنین بیش از ۲۰۰ پرستار شرکتی در گیلان مشغول کار هستند."

 

آغاز دومینوی خطرناک وزارت بهداشت و بازی با جان ۲۸ هزار بیمار دیالیزی

خبرگزاری فارس، 12 دی - طرح واگذاری بخشهای دیالیز دولتی کشور به شرکتهای بخش خصوصی که از سال ۱۳۹۳ مطرح شده است، اکنون با وجود مشکلات فراوان و حل نشده در دست اجراست.

در این طرح، کشور به ۱۰ منطقه و هر منطقه با حدود ۵۰۰ تخت تقسیم شده است. به هر شرکت خصوصی از مجموع ۵ شرکت حاضر در فراخوان مشارکت اقتصادی وزارت بهداشت، یک تا سه منطقه واگذار خواهد شد.

"انجمن نفرولوژی ایران" در اعتراض به این طرح بیانیه ای صادر کرد که در بخشی از آن به شماری از اشکالات طرح مزبور به این شرح اشاره کرده است:

" ۱ـ واگذاری چند استان به تنها یک شرکت توسط وزارت بهداشت باعث ایجاد انحصار در مدیریت بخشهای دیالیز و از بین رفتن رقابت در ارایه خدمات در استانهای کشور می شود.

 ۲- واگذاری ۱۰۰۰ تخت دیالیز به هر یک از شرکتهای پذیرفته شده در این طرح که یا اصولا سابقه ای در بخش دیالیز ندارند یا در مواردی به زحمت یک بخش دیالیز با ۲۰ تخت راه اندازی کرده اند،تنها باعث ایجاد مشکلات جدی ناشی از بی تجربگی در مدیریت بخشهای دیالیز و افزایش آمار مرگ ومیر این بیماران خواهد شد."

همچنین بهروز برومند، فعال سیاسی قدیمی و پدر علم نفرولوژی ایران، در این باره می گوید: "نگرانی پزشکان آن است که سودجویان بانفوذ، با استفاده از وامهای صد میلیاردی کم بهره برای ساختن بخشهای دیالیزی که انحصارا به آنان واگذار می شود، خواهند توانست صافی دیالیز با کیفیت پایین از چین به کشور وارد نمایند و سودهای کلان به قیمت جان بیماران به دست آورند."

وی افزود: "این سوداگران که پیشینه آشنایی با درمان دیالیز نگهدارنده را نیز ندارند، می خواهند با استفاده از نفوذ خود در بخشهایی از وزارتخانه هرچه زودتر به سرمایه های کلان برسند. برای آنان مهم نیست که مرگ و میر بیماران زیاد شود."

 

سازمان بیمه به وزارت بهداشت منتقل شد

رجانیوز، ۱۶ دی - نمایندگان مجلس ولایت در جلسه علنی صبح چهارشنبه در ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه ششم توسعه، درباره الحاق یک بند به بخش ۱۴ این لایحه با موضوع "سلامت، بیمه، سلامت و زنان و خانواده" موافقت کردند.

این طرح که منجر به انتقال سازمان بیمه به وزارت بهداشت شد، در جلسه ای به تصویب رسید که علی لاریجانی اجازه صحبت کردن به نمایندگان مخالف را نداد.

تصویب این طرح باعث گردید ارایه دهنده خدمات، خریدار و سیاست گذار و ناظر بر همان خدمات، وزارت بهداشت و درمان شود. این مطلب به وضوح خلاف بند ۷ سیاستهای کلی سلامت است که بر تفکیک تولیت، تامین مالی و ارایه خدمت در حوزه سلامت تاکید دارد.

در صورت انتقال بیمه ها به وزارت بهداشت، این وزارتخانه خریدار خدمتی خواهد بود که خود ارایه می دهد و خود بر آن نظارت می کند. واگذاری منابع بیمه های درمانی به این وزارتخانه نتیجه ای جز تامین حداکثری منافع ارایه دهندگان خدمت و تضییع حقوق بیمه شدگان به همراه نخواهد داشت. در هیچ یک از مدلهای موفق نظام سلامت در دنیا، خریدار و ارایه دهنده خدمت یکی نیستند.

 

پرستاران مینابی ده ماه معوقات مزدی دارند

ایلنا، 22 دی - معوقات پرستاران مینابی از فروردین ۹۵ (به مدت ۱۰ ماه) پرداخت نشده است. این معوقات شامل اضافه کار و کارانه این پرستاران است.

این پرستاران در ماههای گذشته بارها به مدیریت بیمارستانهای این شهر مراجعه کردند، اما ظاهرا کمبود نقدینگی باعث شده است که تا کنون معوقات مزد این پرستاران پرداخت نشود.

رییس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری میناب، مرتضی حکمتی، علت این تاخیر را ناشی از افزایش تعرفه های پزشکان در پی اجرای طرح تحول سلامت برشمرده و افزود: "حقوق پرسنل از بودجه جاری و کارانه و اضافه کار پرسنل از درآمد اختصاصی بیمارستانها پرداخت می شود، اما هم اکنون میزان درآمد اختصاصی بیمارستانها با کاهش فرانشیز سهم مردم بسیار ناچیز است که بر این اساس نمی توانند معوقات پرستاران را پرداخت کنند."

 

تجمع اعتراضی پرستاران در مشهد

سازمان نظام پرستاری، 23 دی - پرستاران مشهدی که در پروژه لویزان مشهد سرمایه گذاری کرده اند، به دلیل افزایش ۲ برابری قیمت واحدهای مسکونی این پروژه، در مقابل اداره تعاون مشهد تجمع کردند و با تنظیم شکایت نامه ای از تعاونی پرستاران و ارائه آن به اداره تعاونی خواستار رسیدگی هرچه سریعتر به این موضوع شدند.

پرستاران طی اعتراضات اخیر خود تصمیم گرفتند که حق قانونی خود را پس از گذشت ۴ سال طلب کنند زیرا شرکت خصوصی سپیده عمران لویزان قصد دارد واحدهای پرستاران را با ۲ برابر قیمت به خود پرستاران بفروشد.

 

پرستار بافقی به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید

ایسنا، ۲۸ دی - اعضای بدن سمیه تفکری، پرستار ٣٣ ساله بیمارستان ولیعصر بافق، پس از مرگ مغزی به بیماران نیازمند اهدا شد. پرستار جوان بعد از مرگ با اهدای اعضای خود به بیماران نیازمند، قصه ایثار به همنوعانش را کامل کرد.

سمیه تفکری، کارشناس پرستاری شایسته و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد شاغل در بیمارستان ولیعصر بافق بود که در سالهای خدمتش از رنج و درد بیماران کاسته بود و از نزدیک با تلخی انتظار بیماران پیوندی آشنا شده بود.

اقدام والا و تحسین برانگیز خانواده این بانوی پرستار جوان در اهدای اعضای بدن وی به بیماران نیازمند، نشان از روح بزرگ، حس نوع دوستی و اعتقاد آنها به اهمیت این فرهنگ انسان دوستانه دارد.

منبع: نبردخلق شماره ۳۷۹، آدینه ۱ بهمن۱۳۹۵ - ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول