چالشهای معلمان در دی ماه

فرنگیس بایقره

 

حقوق آذر ماه فرهنگیان پرداخت نشد

تسنیم/ تابناک، ۳ دی - حقوق آذر ماه فرهنگیان با گذشت سه روز از دی ماه هنوز پرداخت نشده است.

منصور مجاوری، مدیرکل برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش، در باره علت این تاخیر گفت: "با توجه به اینکه گفته بودیم حقوق آموزش و پرورش در قالب سامانه یکپارچه خواهد شد، در حال حاضر لیست حقوق فرهنگیان به خزانه رفته و چک به بانک مرکزی فرستاده شده و هر زمان که بانک مرکزی موافقت کند، پول به حساب فرهنگیان واریز خواهد شد."

وی افزود: "مشکل از سوی وزارت اقتصاد و خزانه است که هنوز نتوانسته اند اعتبار را تامین کنند. البته قرار شده تا امشب حقوق آذر ماه فرهنگیان واریز شود."

یکی از معلمان پایتخت در این رابطه گفت: "سال گذشته نیز در آستانه شب یلدا حقوق فرهنگیان واریز نشد. امسال نیز فرهنگیان بدون حقوق شب یلدا را سپری کردند و با گذشت سه روز از دی ماه هنوز حقوق آنها واریز نشده است."

 

پیام تبریک کانون صنفی معلمان استان تهران به انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران

حقوق معلم و کارگر، ۴ دی - کانون صنفی معلمان استان تهران در پیامی به روزنامه نگاران تهرانی، تاسیس انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران را به این تشکل تبریک گفت.

در این پیام آمده است: "در جامعه کنونی ایران جامعه مطبوعاتی کشور و روزنامه نگاران با وجود همه محدودیتها و فشارها، همواره از پیشتازان نقد اخلاقی قدرت و گسترش آزادیهای مدنی در جامعه بوده اند. با این حال همواره این قشر زحمتکش جامعه از حقوق اولیه صنفی خود محروم بوده و زیر بار فشارهای معیشتی و کاری قرار داشته اند.

با این وجود از سال ۸۸ که فعالیت انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران با ممنوعیت مواجه شد تا به امروز این قشر فرهیخته جامعه فاقد نهاد صنفی مستقل بوده اند.

از این منظر تاسیس انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران می تواند نویدبخش نهادی مستقل باشد که از حقوق مادی و معنوی روزنامه نگاران در شرایط کنونی جامعه ایران دفاع کند.

کانون صنفی معلمان استان تهران تاسیس این نهاد صنفی را به روزنامه نگاران و اصحاب رسانه تبریک گفته و امیدوار است که زمینه لازم برای فعالیتهای صنفی روزنامه نگاران بیش از گذشته فراهم شده و حضور این نهاد صنفی در عرصه جامعه نوید گر پویایی هر چه بیشتر جامعه مطبوعاتی کشور باشد.

 

۶ ماه حقوق معلمان حق التدریس شهرستان چادگان پرداخت نشده است

خبرگزاری فارس، ۱۱ دی - مدیر آموزش و پرورش شهرستان چادگان گفت: "حقوق معلمان حق التدریس شهرستان چادگان به مدت ۶ ماه هنوز پرداخت نشده است."

احمد بیاتی اظهار داشت: "اداره آموزش و پرورش شهرستان چادگان ۳۰ نیروی حق التدریسی دارد که سه ماه نیمه اول سال ۹۵ و سه ماه نیمه دوم هنوز حقوقی دریافت نکرده اند." وی افزود: "پرداخت نشدن حقوق در اختیار شهرستان نیست، بلکه باید اعتبارات از سوی استان تامین و پرداخت شود که با رایزنیهای انجام شده مقرر شد در اسرع وقت حقوق این عزیزان پرداخت شود."

 

در بودجه ۹۶ نشانی از توجه به مشکلات معلمان دیده نمی شود

حقوق معلم و کارگر، ۱۵ دی - کانون صنفی معلمان استان تهران درباره برخی از رویدادهای جاری آموزش و پرورش اطلاعیه ای منتشر کرد. در بخشی از این اطلاعیه پیرامون بودجه پیشنهادی دولت گفته شده است: "نخستین موضوع مهم این روزهای آموزش و پرورش که سخت محل انتقاد است، بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۹۶ این وزارتخانه است. در این بودجه هیچ نشانه ای از توجه جدی دولت به آموزش و پرورش دیده نمی شود. کل بودجه عمومی دولت، حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان و کل بودجه آموزش و پرورش حدود ۳۱.۵ هزار میلیارد تومان است. این نسبت زیر ده درصد است در حالی که در یکی دو سال گذشته بالاتر از ده درصد بود."

بیانیه تاکید دارد: "بودجه آموزش و پرورش در حالی ده درصد افزایش می یابد که بودجه برخی نهادها و وزارتخانه های دیگر بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است. یک نکته دیگر گران شدن قیمت دلار در بودجه سال آینده است. با گران شدن دلار و کم شدن سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت، در واقع سهم آموزش و پرورش از تولید ناخالص داخلی (GDP) کاهش یافته است."

 

معلمی با حقوق ۶۰۰ هزار تومان

خبرگزاری فارس، ۱۸ دی - سه سال پیش بود که پس از اوج گرفتن مشکل کمبود معلم به ویژه در مقطع ابتدایی، طرح بسته حمایتی که بعدها به خرید خدمات آموزشی معروف شد، از سوی آموزش و پرورش راه اندازی شد و کسانی که مدرک تحصیلی کارشناسی به بالا داشتند، در آزمونی شرکت کردند و پس از پذیرش، فعالیت خود را آغاز کردند.

یکی از معلمان شاغل در این طرح که خواستار مخفی ماندن نامش شد در این باره گفت: "این طرح زیر نظر وزارت آموزش و پرورش اجرا می شود، اما نیروهای به کار گرفته شده حتی کد پرسنلی نیز ندارند و رابط ما با آموزش و پرورش یک مووسسه است. در واقع شرایط ما مانند شرایط معلمان مدارس غیرانتفاعی است که از سوی مدیران این مدارس به کار گرفته می شوند."

وی افزود: "بیمه ما ۲۱ روزه است و سه ماه تابستان نه حقوق داریم و نه بیمه، ضمن اینکه حقوق تعطیلات نوروز نیز به ما پرداخت نمی شود و به تازگی نیز زمزمه هایی برای حذف حقوق معلمان از زمان پایان امتحانات خرداد ماه دانش آموزان می شود که معمولاً پایان آن، قبل از ۱۵ خرداد است.

وی با اشاره به اینکه حقوق ما طبق قانون کار در نظر گرفته شده و بر اساس روال معمول باید بیش از ۹۰۰ هزار تومان پرداخت شود، خاطرنشان کرد: "مبلغ پرداخت شده در سال اول به ازای هر ماه ۵۸۰ هزار تومان، سال دوم ۶۷۰ هزار تومان و امسال نیز هنوز دریافتی نداشته ایم."

یک معلم دیگر اظهار داشت: "در حالی که باید حقوق قانون کاری معادل ۹۵۰ هزار تومان به معلمان پرداخت شود، ۶۵۰ هزار تومان پرداخت می شود که مشخص نیست این ۳۰۰ هزار تومان کسری کجا می رود."

 

تجمع فرهنگیان خیابان ایثارگران مقابل شهرداری تهران

پیام ساختمان، ۱۹ دی - جمعی از فرهنگیان کشور امروز به دلیل تملک اراضی مرغوب خود توسط نهادهای مختلف از جمله شهرداری و بلاتکلیفی خانه های نیمه تمام خود پس از ۳۰ سال، مقابل شهرداری تهران تجمع کردند.

بیش از ۱۰۰ نفر از معلمان بازنشسته که در سالهای دهه ۶۰ از اداره تعاون آموزش و پرورش اراضی در خیابان ایثارگران خریداری کرده اند، امروز در اعتراض به بلاتکلیفی خانه های نیمه تمام، تخلف هیات مدیره و دست اندازی برخی از نهادها همچون شهرداری برای تملک زمینهای مرغوب این منطقه، مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.

یکی از این تجمع کنندگان گفت: "بیش از ۸۸۰ معلم شاغل و بازنشسته هستیم که از حدود ۳۰ سال قبل مالک بخشی از اراضی مسکونی واقع در فازهای ۱، ۲ و ۴ منطقه یادگار امام (خیابان ایثارگران شمالی روبروی پارک ژوراسیک ) هستیم."

وی افزود: "ما فرهنگیان هیچ اطلاعی حقوقی نداشتیم و عده ای زمین خوار با همکاری شهرداری تبانی کرده و بسیاری از زمینهای مرغوب ما را با مساحتهای ۱۸ هزار و ۳۶ هزار متری و ... در اختیار گرفتند، بسیاری از زمینهای ایثارگران شمالی به عنوان ساخت باغ و راه و مسجد و مدرسه هدیه شد و حالا مطلع شدیم شهرداری تهران قصد دارد تا اراضی که قطعات متعلق به ما بوده را به عنوان منابع طبیعی و فضای سبز قلمداد کند."

یکی دیگر از فرهنگیان بازنشسته که با وجود بیماری سرطان و جسم بیمار در این تجمع حضور داشت، با بیان اینکه ۱۰ سال است در واحدهای نیمه ساخته و فاقد ایمنی اسکان دارد، افزود: "ما در حال از دست دادن این خانه ها هستیم، هنوز فاز ۴ این واحدهای مسکونی تکمیل نشده، فاز ۲ واحدها ویران است! بسیاری از ما سند هم نداریم از طرفی اداره تعاون آموزش و پرورش و سایر نهادهای مسوول چشمان خود را در برابر این تخلف بسته اند."

معلمان معترض خواستار ملاقات با شهردار تهران بودند، اما ماموران شهرداری که در میان تجمع کنندگان حضور داشتند به آنها گفتند که امکان ملاقات با شهردار تهران برای آنها وجود ندارد.

 

تجمع جمعی از معلمان حق التدریسی مقابل مجلس

ایسنا، ۱۹ دی - جمعی از معلمان حق التدریسی از استانهای مختلف کشور صبح امروز مقابل مجلس تجمع کردند. این افراد با تجمع مقابل مجلس و در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار پیگیری وضعیت و تعیین تکلیف شان شدند و از نمایندگان درخواست داشتند تا به مسایل و مشکلات آنان رسیدگی شود.

 

اعتراض ۱۰ هزار نفری فرهنگیان به ضمن خدمت پولی

ایلنا، ۲۲ دی – در چند هفته اخیر اعتراض فرهنگیان به برگزاری دوره ضمن خدمت پولی آن هم با عنوان "به سوی فهم قرآن"، به صورت گسترده در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی فرهنگیان فراگیر شد، به طوری که در ‌‌نهایت ۱۰ هزار امضا در مخالفت با دوره ضمن خدمت پولی جمع شد و این طومار صبح روز ۱۹ دی ماه توسط تعدادی از فعالان صنفی به وزارت آموزش و پرورش تحویل داده شد.

این دوره از سوی وزارت آموزش و پرورش به همه اداره های استانی ابلاغ شده و بر اساس این ابلاغیه معلمان باید به ازای حضور در هر ساعت کلاس آموزش ضمن خدمت از هر نوع آن، ساعتی هزار تومان، به اضافه ۴ هزار تومان بابت هزینه صدور گواهینامه پایان دوره پرداخت کنند.

در همین رابطه نادری، فعال صنفی معلمان، با بیان اینکه در حال حاضر ارگانهای مختلف دوره ها و آزمونهای بی کیفیت برای معلمان برگزار می کنند تا بتوانند کسب درآمد کنند، گفت: "این شیوه نه به دانایی معلمان می افزاید و نه بهره ای برای سیستم آموزشی کشور دارد."

در همین رابطه چهاربند، رییس مرکز برنامه ریزی و منابع انسانی وزارت آموزشو پرورش، گفت: "اگر جایی دوره ای برگزار شده و پولی بابت آن دریافت شده، مربوط به آموزش و پرورش نبوده است. فقط یک دوره آن هم وزارت فرهنگ و ارشاد فراخوان داد و تمام شد و متولی آن آموزش و پرورش نبوده است. نمی دانم چرا اصرار می کنند این دوره را به نام آموزش و پرورش معرفی کنند."

 

بی توجهی به کسری اعتبار ۵۵ هزار میلیارد ریالی در بودجه برای پاداش پایان خدمت فرهنگیان

ایسنا، ۲۶ دی - یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از کسری اعتبار وزارت آموزش و پرورش انتقاد کرد و گفت: "در کسری اعتبار اعلام شده برای سال ۹۶، حداقل ۵۵ هزار میلیارد ریال بابت پاداش پایان خدمت سالهای ۹۵ – ۹۶ است که در بودجه پیش بینی نشده است."

فریده اولاد قباد با بیان اینکه جمع کسری اعتبار سال ۱۳۹۵، حدود ۴۲ هزار میلیارد ریال بوده است گفت: "این در حالی است که جمع کسری اعتبار پیش بینی شده در بودجه ۹۶، ۳۴ هزار میلیارد ریال است."

وی تصریح کرد: "در واقع هرگونه کسری منتقل شده از سالهای قبل و سال ۱۳۹۵، به سر جمع کسری سال ۹۶ اضافه خواهد شد و همچنین در صورت تصویب ارقام مندرج در لایحه، تمامی هزینه های مربوط به حق التدریس شاغلین، حق التدریس آزاد، سرباز معلم، حقوق کارکنان قراردادی، بیمه تکمیلی و... که در حکم حقوق این افراد است و همچنین سایر هزینه های ضروری متوقف خواهد شد."

 

اعزام ۲۰ هزار دانش آموز لرستانی به اردوهای راهیان نور

ایسنا، ۲۷ دی - سرپرست اداره کل آموزش و پرورش لرستان از اعزام ۲۰ هزار دانش آموز به اردوهای راهیان نور در سال تحصیلی جدید خبر داد.

نظرخدا دریکوند در دیدار فرماندهان سازمان بسیج فرهنگیان و بسیج دانش آموزی لرستان اظهار کرد: "نباید آموزش و پرورش و بسیج را به عنوان دو نهاد جدا از هم تصور کرد، چرا که این دو نهاد تاثیر گذار مشترکات فراوانی با هم دارند."

وی از اعزام ۲۰ هزار دانش آموز به مناطق عملیاتی جنوب و غرب کشور خبر داد و گفت: "این اعزامها تا خردادماه سال آینده ادامه خواهد داشت."

همچنین سرهنگ زین العابدین حسینی طرح "آیه های تمدن" و "راهیان نور" را از مهمترین برنامه های بسیج دانش آموزی برشمرد و ابراز امیدواری کرد با تعامل سازنده شاهد تحقق اهداف مشترک در سطح مدارس باشد.

 

تجمع فرهنگیان بازنشسته در مقابل سازمان برنامه و بودجه

جوانه ها، ۲۸ دی - بیش از ۵۰۰ نفر از فرهنگیان بازنشسته از تهران و شهرهای مختلف در مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

تجمع کنندگان پ‍‍‍‍لاکاردی در دست داشتند که روی آن نوشته بودند: "ما خواهان همسان سازی حقوق خود با بازنشستگان سایر وزارتخانه ها هستیم." روی پ‍‍‍‍لاکاردی دیگری نوشته شده بود: "ما خواهان اجرای ماده ۶۸ قانون مدیریت کشوری هستیم که حقوق حقه ما معلمان را برآورده می کند."

معترضان همچنین اشاره کرده بودند به اینکه "قدرت خرید فرهنگیان ۶۸ درصد کاهش پیدا کرده است، چه باید کرد؟" تجمع کنندگان شعار خط فقر سه میلیون حقوق ما یک میلیون می دادند.

یکی دیگر از شعارهایی که می دادند این بود:" تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم."

شایان ذکر است که خودروهای نیروی انتظامی به محل تجمع کنندگان آمده بودند که مانع از گسترش اعتراضات شوند.

 

 منبع: نبردخلق شماره ۳۷۹، آدینه ۱ بهمن۱۳۹۵ - ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول