زنان در مسیر رهایی

اسد طاهری

 

بازداشت عالیه مطلب زاده، فعال حقوق زنان

رادیو زمانه، ۶ آذر - عالیه مطلب زاده، عکاس و فعال حقوق زنان و از فعالان سیاسی دهه ۶۰، عصر روز شنبه 6 آذر ماه بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او صبح امروز برای دریافت وسایل شخصی اش که در تفتیش یک ماه پیش خانه اش ضبط شده بود، به بخش مراجعات مردمی وزارت اطلاعات در خیابان ابوذر غفاری فراخوانده شده بود.

این فعال حقوق بشر دقایقی پس از ساعت شش بعدازظهر از زندان اوین با خانواده خود تماس گرفته و خبر از بازداشتش داده است.

صدرا عبدالهی، همسر عالیه مطلب زاده، می گوید: "ماجرای این بازداشت پیشینه ای دارد. در تاریخ ۲۷ مهر ماه، شب هنگام و یک روز بعد از سفری که عالیه رفته بود و برگشته بود -سفری برای یک پروژه آموزشی در حوزه توانمند سازی زنان - ماموران وزارت اطلاعات بدون هیچگونه اطلاع و اخطار قبلی به منزل ما ریختند. پنج مامور بودند، بدون هیچ اوراق شناسایی و بدون هیچ حکمی در واقع. آنها وارد منزل ما شده بودند. ما هم نبودیم. ایشان تنها بود در خانه. از ساعت ۱۰ شب تا دو نیمه شب حدوداً، تقریباً همه اسناد و لوازم کاری و حتی اوراق شناسایی عادی و کارتهای بانکی و هر چه که مربوط به کار و زندگی می شد را جمع کردند و با خودشان بردند و گفتند که اول آبان ماه ایشان مراجعه کند به وزارت اطلاعات جهت پاره ای از توضیحات."

وی افزود: " امروز صبح یک تماسی گرفتند که بیایید تا بخشی از وسایل را برگردانیم به شما. ساعت 2 بعد از ظهر ایشان به وزارت اطلاعات مراجعه کردند. وزارت اطلاعات یعنی همان درِ مراجعات مردمی در خیابان ابوذر غفاری. ساعت شش و هفت شب بود که عالیه زنگ زد و گفت که من را فرستاده اند زندان اوین و دیگر در اوین هستم."

 

شاهزاده سعودی: ممنوعیت رانندگی زنان به اقتصاد عربستان سعودی لطمه میزند

بی بی سی، ۱۰ آذر - ولید بن طلال، سرمایه دار سرشناس و یکی از شاهزادگان بانفوذ در عربستان سعودی، کشورش را به رفع ممنوعیت رانندگی زنان فراخوانده است. او گفت؛ ممنوعیت رانندگی زنان به اقتصاد عربستان لطمه می زند و اضافه کرد؛ این رفع ممنوعیت افزوده بر موضوع حقوق زنان، یک الزام اقتصادی نیز محسوب می شود.

ولید بن طلال تخمین میزند که یک خانواده متوسط هر ماه ۳۸۰۰ ریال (۱۰۰۰ دلار) هزینه یک راننده می کند که درآمد آن خانواده را میبلعد.

او می افزاید: "بیش از یک میلیون زن سعودی نیاز به وسایل نقلیه امن دارند تا بتوانند هر صبح، خود را به سر کار برسانند. اغلب این به گردن مردان می افتد که کارشان را ترک کنند تا همسران و فرزندان شان را به درمانگاه یا جاهای دیگر ببرند. در حالی که این کار را زنان میتوانند خود انجام دهند. نگاه داشتن رانندگان خارجی نه تنها درآمد یک خانواده را کاهش می دهد، بلکه سالانه باعث خروج میلیاردها ریال از اقتصاد عربستان سعودی به خارج از این کشور می شود."

عربستان سعودی تنها کشور جهان است که در آن زنان اجازه رانندگی ندارند و فعالان حقوق زنان پیش از این برای به چالش کشیدن این ممنوعیت دستگیر شده اند.

ولید بن طلال گفت: "وقت آن رسیده که زنان سعودی شروع به راندن اتومبیلهای شان کنند."

 

 

تظاهرات علیه جلوگیری از ورود زنان با دامن کوتاه به پارلمان اسراییل

یورونیوز، ۱۶ آذر – دهها نفر با حضور در مقابل پارلمان اسراییل به جلوگیری از ورود زنان با دامن کوتاه به ساختمان پارلمان اعتراض کردند. این افراد که حدود سی زن و مرد بودند، در مقابل ورودی پارلمان حاضر شدند و با پوشیدن دامن کوتاه اعتراض خود را نشان دادند.

پیش تر ماموران امنیتی از ورود تعدادی از زنان به دلیل پوشش نامناسب به پارلمان جلوگیری کرده بودند.

یکی از کارکنان معترض پارلمان اسراییل می گوید: "در روزهای اخیر شکایتهایی از مراجعه کنندگان و کارکنان دریافت کردیم که نشان می داد به آنها اجازه ورود داده نشده و به خاطر نوع لباس شان که قبلاً هم با آن وارد پارلمان می شدند، رفتار تحقیر آمیزی با آنها شده است. ما دستورالعمل پوشش پارلمان را بررسی کردیم. ظاهرا بدون آنکه اطلاع داده شود، تغییراتی در آن صورت گرفته است. ما مثل هر روز امروز صبح به پارلمان آمدیم. هیچکس قصد تحریک ندارد و فقط می خواهیم به سر کارمان برویم، امروز از ورود ما جلوگیری شد چون زانوی مان پیدا بود."

به گفته معترضان مقررات جدید بر خلاف آزادیهای فردی است و مشکلاتی را در روند معمول کار پدید آورده است.

در پی اعتراضهای اخیر، یک مقام پارلمان اسراییل اعلام کرد که دستورالعمل پوشش بازبینی و مقررات آسان تری در نظر گرفته خواهد شد.

 

دادگاه عالی آلمان: دانش آموز دختر مسلمان باید در درس شنا شرکت کند

دویچه وله، ۱۷ آذر - از نظر عالی ترین دادگاه آلمان دانش آموزان مسلمان باید در درس آموزش شنا شرکت کنند. همزمان آنها میتوانند نوع پوشش خود را طبق مقررات حجاب انتخاب کنند.

قاضی عالی دادگاه قانون اساسی در کارلسروهه با حکم مزبور به اعتراض یک دختر دانش آموز ۱۱ ساله مقیم حوالی شهر فرانکفورت رسیدگی کرده است. این دختر دانش آموز تقاضا کرده بود که از ساعت شنا معاف شود، زیرا به گفته او اسلام به او اجازه نمی دهد در یک استخر به همراه پسران شنا کند.

دادگاه در توضیح حکم خود یادآوری می کند در دبیرستانی که دختر تحصیل میکند، پسران و دختران بسیاری از خانواده های مسلمان هستند که بدون مشکل در جلسات ورزشی شرکت می کنند و برخی از آنها با پوشش بورکینی شنا میکنند.

دادگاه تاکید میکند که شرکت در فراگیری شنا برای دختر اجباری است و او نمی تواند با توسل به نوع پوشش از آن معاف شود.

 

بازماندن دو هزار دختر نوجوان از تحصیل به خاطر ازدواج و مسایل اقتصادی

ایسنا، ۲۱ آذر - معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی می گوید دختران بیشترین بازماندگان از تحصیل در این استان هستند.

عباس سعیدی اظهار کرد: "دختران به دلیل ازدواج و برخی دیگر از مسایل فرهنگی بیشترین بازماندگان از تحصیل را در استان شامل می شوند. در مقطع متوسطه دوم، دانش آموزان به دلیل اینکه بیشتر نان آور خانواده بوده و مشغول به اشتغال هستند، از تحصیل کناره گیری می کنند." وی در عین حال افزود: "هم اکنون با توجه به مسایل اقتصادی، دلایل ترک تحصیل دانش آموزان مقطع متوسطه دوم که همان اشتغال و ازدواج است، به این دوره نیز سرایت کرده است."

سعیدی عنوان کرد: "طی سال گذشته براساس آمار وزارتخانه بیش از ۲۰۰۰ نفر در استان از تحصیل بازمانده بودند که پس از احصاء [شمارش] این آمار، میزان بازماندگی از تحصیل تا حد بسیاری کاهش یافت."

 

انتصاب یک زن به عنوان مشاور ارشد رییس جمهور افغانستان

خبرگزاری صلح، ۲۵ آذر - ریاست عمومی اداره امور ریاست جمهوری افغانستان از انتصاب فرخنده زهرا نادری به عنوان مشاور ارشد رییس جمهور در امور ملل متحد خبر داد.

وی نماینده مردم کابل در دوره شانزدهم مجلس نمایندگان است.

خانم نادری یکی از سیاستمداران موفق افغانستان است که در سال ۲۰۱۲ به دلیل فعالیتهای صلح جویانه خود از سوی برنامه عمران ملل متحد یا UNDP برنده جایزه صلح همان سال شناخته شد.

 

دبیرکل جدید سازمان ملل سه زن را در سمتهای بالا منصوب کرد

صدای آمریکا، ۲۷ آذر – "آنتونیو گوترس"، دبیر کل سازمان ملل متحد، خبر از انتصاب سه زن در سمتهای مهم سازمان ملل داد.

آقای گوترس روز جمعه ۲۶ آذر، خانم "آمنه محمد" از نیجریه را به عنوان قائم مقام دبیرکل سازمان ملل و خانم "ماریا لوئیزا ریبیرو ویوتی" از برزیل را به عنوان رییس دفتر خود معرفی کرد. آقای گوترس همچنین خانم "کیونگ - وا کانگ" از کره جنوبی را به عنوان مشاور ویژه سیاستگذاری تعیین کرد.

به نوشته "نیوزویک"، آنتونیو گوترس به دنبال انتصاب این سه نفر در سمتهای بالارتبه سازمان ملل، روز پنجشنبه در بیانیه ای گفت: "من خوشوقتم که می توانم بر تلاشهای این سه زن کارآمد حساب کنم. آنها را به خاطر سابقه قوی شان در امور جهانی، توسعه، دیپلماسی، حقوق بشر، و امور انسانی انتخاب کرده ام."

آنتونیو گوترس روز دوشنبه، ۲۲ آذر با ادای سوگند کار خود را به عنوان دبیر کل سازمان ملل متحد آغاز کرد.

آنتونیو گوترس ۶۷ ساله، از سال ۱۹۹۲ تا سال ۲۰۰۲ نخست وزیر پرتغال بوده و پس از آن در سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ به عنوان کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به فعالیت پرداخت.

 

منبع: نبردخلق شماره 378، چهارشنبه ۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۱ دسامبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول