برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آذر 1395

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

155 حرکت اعتراضی

*روز دوشنبه 1 آذر، جمعی از کارگران فرش پارس در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق وحق بیمه، مقابل درب ورودی این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، استمرار بدحسابی کارفرما باعث شده تا در ماههای گذشته، کارگران چند مرتبه با خاموشی دستگاههای خط تولید، اعتراض خود را نسبت به وضعیت پیش آمده اعلام کنند.

 

*روز دوشنبه 1 آدر، مغازه داران مواد غذایی شهر کرمان در اعتراض به «فروشگاههای همواره تخفیف»، مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این فروشگاههای زنجیره ‌ای اجناس خود را با تخفیف همیشگی در اختیار مشتریان قرار می دهند که این قضیه مورد اعتراض و گلایه بسیاری از مغازه ‌داران مواد غذایی شهر کرمان که می‌ گویند فروش ‌شان دچار آسیب شده، قرار گرفته است.

 

*صبح روز دوشنبه 1 آذر، دهها کارگر کارخانه کاشی نیلو که برای کار مراجعه کردند، با غیر فعال بودن سیستم ثبت ورود و خروج مواجه شدند. کارگران همراه با تعدادی از بازنشستگان کارخانه تجمع کردند. دهها کارگر این مجموعه پس از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، از کار بیکار شدند.

 

*روز چهارشنبه 3 آذر، کارگران فیبر حسن رود در اعتراض به تعطیلی کارخانه و بیکارشدن دست به تجمع مقابل این واحد تولیدی در بلوار فاتحی محدوده منطقه آزاد انزلی و در ابتدای تقاطع غیر همسطح نامجوی زدند. به گزارش ایران کارگر به نقل از منابع خبری محلی، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: هم اکنون انبار فیبر خالی بوده و محصولات سریعا به فروش می رسد بنابراین دلیل تعطیلی کارخانه را نمی‌دانیم.

 

*عصر روز شنبه 6 آذر، جمعی از کارگران سازمان فضای سبز و پسماند شهرداری بجنورد دراعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق، عیدی و برای تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل درب سالن اجتماعات شورای شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی زدند.

به گزارش فارس، یکی از تجمع ‌کنندگان گفت: چهار ماه است ‌که شهرداری حقوق معوقه ما را نپرداخته و این باعث بروز مشکلاتی در زندگی روزمره ما شده است.

 

*صبح روز دوشنبه 1 آذر، جمعی از کارگرکارخانه پارس قو در اعتراض به تعویق حقوق و بیمه مقابل درب ورودی این کارخانه جنب پایانه مسافربری جنوب تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند که از سه شنبه 25 آبان تاکنون فعالیت این واحد تولیدی به دلیل قطع گاز، با مشکل مواجه شده است. همچنین کارفرما از شهریور ماه سال جاری تاکنون بابت مزایای یادشده تسویه حساب نکرده است. روز شنبه ۶ آذر، حرکت اعتراضی کارگران کارخانه پارس قو وارد ششمین شد.

 

*روز ذوشنبه  8 آذر، جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه نیشکر هفت تپه به همراه خانواده ‌های شان با تجمع مقابل درب ورودی این واحد خواستار دریافت سنوات پایان خدمت خود شدند. به گزارش ایلنا، مجموع مطالبات سنواتی این کارگران به حدود ۱۰ میلیارد تومان می‌رسد که به صورت مشخص میزان طلب هر یک از کارگران حدود ۷۰ میلیون تومان است.

 

*روز سه‌شنبه 9 آذر، جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارگران کارخانه پارس خودرو در اعتراض به تصرف غیر قانونی قسمتی از اراضی شان، دست به تجمع مقابل دادگاه شهرستان آبیک در استان قزوین زدند. به گزارش ایلنا، تعدادی از این کارگران که از اعضای تعاونی مسکن کارگران کارخانه پارس خودرو هستند در ارتباط با پیگیری یک مرافه حقوقی به دادگاه شهرستان آبیک در استان قزوین رفتند که از مجموع این کارگران تعداد 15 تن هم اکنون با سپردن تعهد آزاد شدند و 2 تن باقیمانده در بازداشت هستند.

 

*صبح روز سه شنبه 9 آذر، جمعی از کشاورزان هندیجان با تجمع در مقابل اداره کشاورزی هندیجان و مسدود کردن جاده هندیجان – دیلم، کنترل برداشتهای بی رویه آب از رودخانه زهره را خواستار شدند. به گزارش ایرنا، به گفته برخی کشاورزان برداشت بی رویه آب از طریق کانالهای کشاورزی صنعتی و سنتی زهکشی در شهرستانهای بالاست مانع رسیدن حجم آب مناسب به رودخانه زهره شده و به زمینهای کشاورزی هندیجان خسارت و کشت آنها را در آستانه نابودی قرار داده است.

 

*روز سه شنبه 9 آذر، تعدادی از کشاورزان روستاهای آبکنار و گورسفید دزفول که زمینهای آنها از سوی مجتمع روهینای جنوب (فولاد دزفول) تصرف شده، برای دومین روز پیاپی به همراه اعضای خانواده خود در مقابل این شرکت تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کشاورزان منطقه در حالی ادعای مالکیت این اراضی را دارند که مسئولان دزفول زمین های مورد اختلاف را دولتی دانسته که به کارخانه فولاد واگذار شده اند.

 

*روز سه شنبه 9 آدر، صدها کارگر کارخانه آلومینیوم‌سازی اراک (شرکت ایرالکو) در اعتراض به مدیریت دست به تجمع زده و خواستار برکناری وی شدند. معترضان همچنین از خروج سرویسها جلوگیری کردند. به گزارش فارس، این اعتراض از چند روز پیش با تعداد کمتری از کارگران این کارخانه آغاز شده بود.

 

*صبح روز پنجشنبه 11 آذر، دومین تجمع اعتراضی مردم طرق ‌رود و کمجان به فعالیت معادن در شهر و روستای شان در مقابل فرمانداری نطنز برگزار شد. به گزارش فارس، در این تجمع که با قرائت بیانیه و با آرامش به پایان رسید، یکی از معترضان گفت: این آخرین تجمع مردم در نطنز است، تجمعهای بعدی در تهران مقابل مجلس و دیگر نهادها برگزار می ‌شود.

 

*روز شنبه ۱۳ آذر، جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان شرکت واحد منطقه ۷ تهران در اعتراض به درخواست بانک مسکن برای دریافت سود تسهیلات بالا مقابل ساختمان این بانک تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از معترضان گفت: سال 1382 تعاونی مسکن تشکیل شد و تاکنون 420 واحد تکمیل و پس از طی کردن مراحل فروش اقساطی تحویل اعضا شده است.

 

*روز شنبه 13 آذر، تعدادی از کشاورزان زنگارکی در فرمانداری این شهرستان تجمع و اعتراض خود را نسبت اقدام منابع طبیعی در راستای صدور سند مالکیت برای اراضی کشاورزی این روستا نشان دادند. به گزارش فراهان خبر، در دو ماه گذشته منابع طبیعی برخی از زمینهای کشاورزی روستای زنگارک که سند رسمی ثبتی دارند و کشت چند صد ساله در این زمینها انجام می شده، بدون اطلاع کشاورزان سند مالکیت به نام منابع طبیعی صادر کرده و کشاورزان را بدون رای دادگاه به علت قانون شکنی جریمه های سنگین چند میلیونی کرده است.

 

تجمع اعتراضی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران (عکس)

روز یکشنبه ۱۴ آذر، رانندگان شرکت اتوبوسرانی تهران بابت عدم پرداخت تسهیلات مسکن براساس مصوبه شورای مسکن شهرداری، اعم از مسکن نگرفته ها و پروژه های نیمه کاره تعاونی مسکن، برای پیگیری قصد تجمع مقابل شهرداری تهران داشتند. شهردار تهران از قبل استراتژی گازانبری معروف خود را به وسیله دست نشانده های نیروی انتظامی در سرتاسر خیابان بهشت و پارک شهر پیاده کرده بود. شهرداری که متهم اصلی املاک نجومی است، چنان از حرکت رانندگان وحشت کرده بود که از ساعتها قبل با ارتباط خاص با نیروی انتظامی، مقابل شهرداری، خیابان بهشت و پارک شهر را به پادگان نیروی انتظامی تبدیل کرده بود و هنگامی که رانندگان قصد خارج شدن از درب جنوبی پارک شهر را داشتند پلیس همانند برادران داعشی شان وحشیانه به سمت کارگران و رانندگان حمله کرده و با باتوم و مشت و لگد اقدام به پراکنده کردن کارگران شرکت را داشتند و کارگران را تا درب شمالی پارک شهر عقب راندند. در این هنگام با اقدام هوشمندانه رانندگان در خیابان فیاض بخش ضلع شمالی پارک شهر به راهپیمایی به سمت شرق تقاطع خیابان خیام _فیاض بخش کردند سپس از خیابان خیام به سمت خیابان بهشت در حال حرکت بودند که پلیس با دستور سرهنگ دوم عبدالرضا جعفری حمله وحشیانه دیگری به کارگران را تدارک دیدند که براثر هجوم ناجوانمردانه سه تن از رانندگان به نام های ناصر محرمزاده، حسن سعیدی و ایرج فدایی توسط سرهنگ جعفری با باتوم از ناحیه سر و گردن مصدوم شدند و بینی دو تن از کارگران آسیب جدی دید.

رانندگان معترض با تغییر مسیر راهپیمایی، به سمت خیابان سپه و از آنجا به پارک سوار فیاض بخش عزیمت نمودند. پلیس برای بار سوم حمله ای دیگری را تدارک دید و با جمع آوری بنر سندیکا، ۱۶تن از رانندگان را دستگیر کرد. دستگیرشدگان را به پلیس امنیت ارگ انتقال دادند ولی در آنجا از پذیرش مصدومان خوداری کردند و مصدومان با اورژانس به بیمارستان سینا منتقل شدندکه پس از مداوا آزاد شدند و بقیه دستگیرشدگان نیز با پافشاری معترضان، پس از چندساعت از مقر پایگاه هفتم پلیس امنیت در ارگ آزاد شدند.

منبع: تلگرام سندیکای شرکت واحد

 

*روز شنبه ۱۳ آذر، صدها کارگر مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و کاهش حقوق در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل در مورد مطالبات خود و همکاران بخش خدماتی کارخانه گفت: در مجتمع آلمینیوم المهدی حدود 2400 کارگر مشغول کارند این کارگران علاوه بر آنکه فاقد امنیت شغلی اند، کارفرمای کارخانه در پرداخت مطالبات کارگران بی توجهی می‌ کند.

روز یکشنبه 14 آذر، تمامی کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی – هرمزآل برای دومین روز متوالی به خاطر محقق نشدن مطالبات و خواسته‌های شان، در محل کار خودشان حاضر شده اما دست از کار کشیدند.

 

*روز یکشنبه ۱۴ آذر، کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌آباد برای چندمین بار در محل استانداری لرستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، بلاتکلیفی کارگران کارخانه پارسیلون تراژدی دنباله‌داری است که گویا پایانی بر آن نیست و تجمعات پی ‌درپی کارگران کارخانه پارسیلون جهت دریافت مطالبات معوقه خود نتوانسته نتیجه ‌ای برای آنها داشته باشد . یکی از کارگران معترض گفت: حدود یک سال است که در مقابل استانداری تجمع می‌کنیم ولی متأسفانه استاندار حتی برای یکبار هم که شده از دور کارگران را نگاه نمی‌ کند.

 

*روز یکشنبه ۱۴ آذر، کارگران کارخانه فولاد یاسوج در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود برای چندمین بار مکرر این بار در فرمانداری بویراحمد تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر فارس، یکی از کارگران معترض گفت: عیدی، پاداش و دیگر معوقات ما از سال ۹۲ تاکنون پرداخت نشده و تاکنون به سازمانهای مختلف مربوطه، فرمانداری، استانداری و دادگستری مراجعه کرده ‌ایم ولی کاری برای ما نکرده ‌اند. وی ادامه داد: تاکنون چندین بار مقابل استانداری و صدا و سیما تجمع کرده ‌ایم و هر بار مسئولان وعده بررسی و حل مشکل را می‌دهند اما بعد از رفتن ما قول آنها نیز فراموش شان می ‌شود.

 

*روز یکشنبه 14 آذر، جمعی از خریداران خانه های بنیاد مسکن محله حسینی تفت در فرمانداری تفت تجمع و به اعتراض پرداختند. به گزارش صبح تفت، یکی از معترضان گفت: این واحد ها قرار بود با  قیمت حدودی 100 تا 120 میلیون تومان تحویل داده شوند اما اکنون بنیاد مسکن درخواستی مبنی بر پرداخت 140 تومان دارد که حتی قیمت بازار هم این اندازه نیست.

 

*روز یکشنبه ۱۴ آذر، تعدادی از آبداران شرکت آب و فاضلاب روستایی با تجمع در مقابل درب استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواستار پرداخت حقوق 7 ماهه خود شدند. به گزارش فارس، یکی از تجمع کنندگان گفت: سه سال است که به بخش خصوصی واگذار شدیم و طی این سه سال حق و حقوق ما به صورت کامل پرداخت نشده است.

 

*روز دو شنبه 15 آدر، کارگران کارخانه سیمان خاکستری نی ریز دست از کار کشیدند تا با اعتصابی چندباره شاید بتوانند حقوق معوقه و حق شان را از مسئولان این واحد صنعتی دریافت کنند. به گزارش نبض نی ریز، عدم پرداخت حقوق معوقه کارگران کارخانه سیمان خاکستری نی ریز علت اعتصاب دوباره کارگران این واحد صنعتی شد.

 

*روز دو شنبه 15 آذر، تمامی کارگران کارخانه دیزل سنگین آمل (دسا) برای دریافت حقوق معوقه خود دست به اعتصاب زدند و در نمازخانه این شرکت  تجمع کردند. به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیر هراز، تنها مدیر کارخانه و مسؤل حراست شرکت در جمع اعتصاب کنندگان حضور نداشتند.

همزمان رانندگان سرویسهای این شرکت در اعتراض به حقوق معوقه خود دست به اعتصاب زدند و از انتقال کارکنان به شرکت خودداری کردند و اقدام آنها موجب اعتصاب سایر کارگران این شرکت شد.

 

*صدها تن از کارگران شرکت پلی ‌اکریل اصفهان که در روز سه شنبه 16 آذر، مقابل درب کارخانه تجمع کرده بودند، به قصد برگزاری تجمع در مقابل استانداری پیاده به سمت شهر حرکت کردند که در میانه راه نیروهای سرکوبگر از ادامه پیاده ‌روی آنها جلوگیری کردند. به گزارش ایلنا، ین کارگران که در شش ماه گذشته، دستمزد خود را نگرفته ‌اند و استقرار هیات اجرایی دولت در سه ماه گذشته نیز نتوانسته مشکلات آنها را حل کند، به قصد برگزاری تجمع پیاده از مقابل درب کارخانه به سمت شهر اصفهان حرکت کردند تا تجمع خود را به مقابل استانداری اصفهان بکشانند.

 

*روز سه شنبه ۱۶ آذر، کارگران معدن زغال سنگ هشونی کوهبنان در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق شان دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحاد، عقب افتادن سه ماه حقوق، دلیل اعتصاب کارگران صنعت زغال سنگ در معدن هشونی کوهبنان بود.

 

*روز سه شنبه ۱۶ آذر، چند صد تن از کارگزاران بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پس از آن کارگزاران مقابل سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور رفتند و پس از مذاکرات، به سالن غدیر این سازمان منتقل شدند. معترضان ‌گفتند: علاوه بر مطالبات قبلی شامل درخواست بیمه و انعقاد قرارداد مستقیم، از بابت خصوصی‌ سازی نیز نگرانیم.

 

*جمعی از کارگران شهرداری تفرش در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق، در روز سه شنبه 16 آذر، مقابل فرمانداری تفرش تجمع کردند. به گزارش دیار آفتاب، کارگران شرکتی شهرداری در ماههای شهریور، مهر و آبان و سایر کارمندان شامل کارگران تامین نیرو و پرسنل رسمی از خرداد تاکنون حقوق خود را دریافت نکرده اند.

 

*روز سه شنبه ۱۶ آذر، متقاضیان مسکن مهر در شهرستان بانه به دلیل مسائل و مشکلات زیادی که برای آنها ایجاد شده و آسیبهای اجتماعی آن خود را نشان می‌دهد، مقابل فرمانداری بانه تجمع کردند. به گزارش تسنیم ، راشد عذیری فرماندار شهرستان گفت: مسکن مهر در شهرستان بانه مسائل و مشکلات زیادی بین مردم ایجاد کرده و آسیبهای اجتماعی آن خود را نشان می‌دهد و باعث نارضایتی و تجمعاتی جلو فرمانداری بانه شد که این شاخص خوبی برای شهرستان نیست.

 

*یکشنبه 14 آدر، شماری از کارگران کارخانه لیفتراک سازی سهند تبریز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، منابع خبری در کارخانه « لیفتراک سازی سهند تبریز » علت برپایی این حرکت اعتراضی را سه ماه معوقات مزدی اعلام کرده‌اند.  صبح روز چهار شنبه 17 آذر، اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه لیفتراک سازی سهند تبریز ،وارد چهارمین روز شد.

 

*ظهر روز چهارشنبه ۱۷ آذر، رانندگان ماشین آلات بخش خدمات شهری شهرداری نیشابور در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست به تجمع مقابل شهرداری نیشابور زدند. به گزارش عطار نیوز، سرپرست یخش خدمات شهرداری کارگران معترض را به علت اعتراض شان تهدید به اخراج کرده است. روز سه شنبه 16 آذر هم رانندگان ماشینهای شخصی شهرداری به علت عدم دریافت حقوق چند ماه اخیر، در مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند.

 

*روز چهارشنبه 17 آذر، اعتصاب کارگران شرکت رژین صنعت در فازهای ۱۷ و ۱۸ منطقه پارس جنوبی عسلویه، سومین هفته خود را پشت سرگذاشت. به گزارش پیام سندیکا از پارس جنوبی، علت این حرکت اعتراضی پرداخت نکردن معوقات مزدی کارگران طی سه سال ۱۳۹۳ تا 1395 توسط کارفرما است.

 

*صبح روز یکشنبه 14 آذر، کارگران فعال در پروژه مرمت ارگ بم در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه از دستمزدهای شان دست ازکار کشیدند و خواستار رسیدگی مسولان سازمان میراث فرهنگی کشور شدند. به گزارش خبرآنلاین، یکی از کارگران اعتصاب کننده گفت: بیشتر از چهار ماه است که حقوق ما را پرداخت نکرده‌ و جواب درستی هم به ما نمی‌دهند و وقتی اعتراض می‌کنیم به اخراج تهدیدمان می‌کنند.

روز چهارشنبه ۱۷ آذر، اعتصاب شماری از کارگران «پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود وارد چهارمین روز شد و در این روز معترضان در مقابل پایگاه میراث فرهنگی ارگ تجمع کردند.

با توافقی که روز پنجشنبه 18 آذر میان مدیر پایگاه میراث فرهنگی ارگ بم،  فرماندار بم، نماینده مجلس از بم و کارگران شاغل در این پایگاه صورت گرفت؛ اعتصاب کارگران در پنجمین روز خود خاتمه یافت.

 

*روز پنجشنبه 18 آذر، کارگران مجتمع صنعتی کشت و صنعت مهاباد برای هفتمین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل این مجتمع صنعتی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران در مقابل این مجتمع صنعتی چادر‌هایی برپا و تاکید کردند که تا تکلیف پرداخت مطالبات شان مشخص نشود به تجمع خود پایان نمی‌دهند. تعداد کارگرانی که در این تحصن حضور دارند در ساعات مختلف شبانه روز و با توجه به سردی هوا متفاوت است؛ اما کارگران تلاش دارند که این تجمع اعتراضی را به صورت حداکثری برگزار کنند.

 

*روز پنجشنبه 18 آذر، جمعی از زنان روستای قره خان بندی بجنورد با اجتماع مقابل پتروشیمی خراسان، مسدود کردن ورودی کارخانه و ممانعت از ورود نیروهای تعویض شیفت و کامیونها به داخل کارخانه، خواستار اشتغال جوانان بیکار روستا در این مجموعه تولیدی شدند. به گزارش هُدانا، حاضران در این تجمع اعتراضی گفتند که رئیس هیات مدیره شرکت پتروشیمی طی سخنرانی در یکی از مساجد قول داده بود تا جوانان این روستا را در این شرکت به کار گیرد و اکنون پس از گذشت ماهها این وعده محقق نشده است.

 

*روز پنجشنبه 18 آذر، اهالی شهر سرخون با برپایی تجمع اعتراضی مقابل لوله اصلی انتقال نفت از خوزستان به اصفهان، در کنار جاده تنگ گندمکار، خواستار رفع مشکل آلودگی آب آشامیدنی شدند. به گزارش جوانه ها، ترکیدگی لوله انتقال نفت به تلمبه خانه گندمکار در رودخانه سرخون بارها باعث آلودگی آب آشامیدن، مزارع شیلات ماهی و محیط زیست شد که مسئولان پیگیر حل این مشکل نشده و مردم با پوشیدن کفن و تجمع در مقابل لوله اصلی انتقال نفت از خوزستان به اصفهان خواستار رفع این مشکل شدند.

 

*روز پنجشنبه 18 آذر، بیش از هزار تن از اقشار مختلف  مردم اهواز در ساحل غربی رودخانه کارون جنب کتابخانه مرکزی کیان پارس تجمع كردند و به انتقال آب کارون اعتراض كردند. به گزارش ایران خبر، در این اعتراض حضور كشاورزان چشمگیر بود. اعتراض كنندگان دست نوشته هایی با خود حمل می كردند كه روی آن نوشته شده بود: مرگ کارون ، مرگ خوزستان و کارون خط قرمز ما است. مأموران سركوبگر انتظامی در وحشت از گسترش این حركت اعتراضی  معترضان را محاصره كردند.

 

*صبح روز شنبه 20 آذر، بیش از 500 کارگر معدن طزره در شهرستان شاهرود در واکنش به وضعیت نامعلوم مطالبات مزدی خود مقابل ساختمات اداری این واحد معدنی در طزره تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: دست کم چهار ماه است  مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع اعتراضی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.

تجمع قبلی این کارگران روز یکشنبه 14 آذر برگزار شد.

 

*روز دوشنبه 15 آذر، کارگران کارخانه مس کوه جهر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایا خود برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند و پیگیر حقوق خود شدند. مدیر این کارخانه نه فقط حقوقش کارگران را نداد بلکه پنج تن از کارگران را اغتشاشگر  نامید و آنها را اخراج کرد. به گزارش کاروانسرا، کارگران به کارفرما اعلام کردند؛ یا کسی را اخراج نکنید و حق و حقوق همه را پرداخت کنید یا اینکه همه ما را اخراج کنید. کارخانه صنعت مس کوه جهر چند سالی است که فعالیت خود را در شهرستان راور آغاز کرده و اکنون با حدود ۲۵ کارگر در حال فعالیت است. روز شنبه 20 آذر، هقتمین روز اعتصاب و تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه مس کوه جهر و خانواده های آنها ادامه پیدا کرد.

 

*روز دوشنبه ١٥ آذر، كارگران پیمانکار سایت 3 پتروشیمی بوشهر در عسلویه در اعتراض به پرداخت نكردن 4 ماه دستمزد اقدام به اعتصاب كردند. به گزارش سندیكای كارگری فلزکار مکانیک، کارگران به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و قراردادهای یک ماهه اعتراض کرده و مقابل درب ورودی این شرکت تجمع کردند. به گزارش «استان ۲۴»، روز چهارشنبه 17 اعتصاب این کارگران وارد سومین روز خود شد. کارگران می گویند چند ماه است که حقوقی دریافت نکرده، بیمه آنها درست پرداخت نشده و قرارداد آنها به صورت یک ماهه منعقد می گردد. وارتان خرمدین عضو سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران، روز شنبه ۲۰ آذر، اعتصاب کارگران پتروشیمی بوشهر پارس جنوبی عسلویه پنجمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشت. در این روز دستمزد عقب ‌افتاده ماههای مرداد و شهریور به آنها پرداخت شد و آنها به کار بازگشتند.

 

*کارگران روغن نباتی گلناز کرمان برای دومین بار در روز دوشنبه 15 آذر، در محیط کارخانه دست به تحصن زدند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران این کارخانه  گفت: امروز با ۵۰ نفر از دیگر کارگران کارخانه برای اعاده حیثیت و به دست آوردن حقوق و مزایا و وعده هایی که یک مدیر ارشد به ما داده اما عملی نشده است دست به تحصن زدیم و از وی به دادگاه شهرستان ماهان شکایت می کنیم تا شاید این اوضاع اندکی بهبود یابد و حق مان را از طریق دادگاه و مواد قانونی به دست آوریم.

روز شنبه 20 آذر، اعتصاب کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز هفتمین روز خود را پشت سرگذاشت.

 

*صبح روز یکشنبه 21 آذر، کارگران معدن همکار در پی خبر باز شدن پای پیمانکار به این معدن، لباس کار به تن نکردند و دست به تجمع اعتراض آمیز زدند. به گزارش شبکه راه دانا؛ به نقل از کاروانسرا؛ این اتفاق در حالی رخ داده که مدیر منطقه همکار تصمیمی مبنی بر واگذاری کارگاه استخراج به پیمانکار را دارد و این مورد اعتراض کارگران را دربرداشت و کارگران شیفت صبح معدن دست به اعتصاب زدند.

 

*روز یکشنبه 21 آذر، کارگران شاغل در پروژه ساخت سد میمه در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و اخراج از کار دست به تجمع مقابل فرمانداری دهلران زدند. به گزارش نسیم دهلران، کارگران حاضر دراین تجمع اعتراضی خواستار پیگیری مطالبات و حقوق معوقه پنج ماهه خود از شرکت جنرال مکانیک شدند.

 

*روز یکشنبه 21 آذر، جمعی از کارگران کارخانه رینگ سازی مشهد در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت مطالبات شان، مقابل ساختمان مدیریت کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران این کارخانه نیز گفت: هم اکنون بحث اخراج ٢۵٠ تن ازکارگران این واحد صنعتی را پیش کشیده اند که باعث اعتراض کارگران کارخانه شده است.

 

*تجمع کارگران معدن زغال سنگ ظزره که از روز شنبه 20 آذر در محوطه این واحد صنعتی آغاز شد، صبح روز یکشنبه در دومین روز به دنبال وعده پرداخت مطالبات شان موقتا خاتمه یافت. به گزارش ایلنا، همزمان با اعتراض روز یکشنبه، مدیر منطقه ای معدن با حضور در جمع معترضین وعده رسیدگی به مشکلات را حداکثرتا 10 روز آینده داد.

 

*جمعی از بازنشستگان صنعت  فولاد و ذوب آهن در روز یکشنبه 21 آذر، مقابل مجلس تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، تجمع‌کنندگان خواستار لغو خودگردانی صندوق فولاد، انتقال صندوق بازنشستگی کشوری با تطبیق آیین نامه معتبر فولاد، مکلف نمودن دولت به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان فولاد مطابق آیین نامه معتبر فولاد، پرداخت به موقع حقوق و هزینه های درمانی بازنشسته فولاد از بودجه های سنواتی شدند.

بازنشستگان فولاد یادآور شدند؛ با تصویب بند 9 بودجه سال 91 صندوق بازنشستگی فولاد از وزارت صنعت، معدن و تجارت جدا شده است که این امر موجب سرگردانی بازنشستگان شد.

 

*روز یکشنبه ۲۱ آذر، کشاورزان بندر عباسی در اعتراض به سیاستهای تنظیم بازار برای یک هفتمین روز متوالی به شکل جدیدی اعتصاب کردند. به گزارش شهروند کشاورزان عصبانی هرمزگان گونیهای گوجه ‌فرنگی و بادمجان را از پشت وانت بارها آویزان کرده و دسترنج چند ماهه ‌شان را در جاده ‌های روستایی و رودخانه ‌ها رها کردند. بنا به این گزارش، یک هفته‌ اعتراض متفاوت کشاورزان رودان، قلعه غازی، میناب، هشت‌بندی و... استان هرمزگان ادامه دارد و کار به تشکیل کمپین «نچیدن گوجه‌فرنگی» کشیده است. کشاورزان منطقه توضیح دادند: دلالان حاضر نیستند بیشتر از ٢٠٠ تومان برای هر کیلوگرم گوجه ‌فرنگی و بیشتر از ٥٠ تومان برای هر کیلوگرم بادمجان پول دهند و با این پول حتی نمی‌ شود دستمزد کارگرانی را پرداخت که محصول را برداشت کرده ‌اند؛ زیرا هزینه برداشت هر کیلوگرم محصول ٢٥٠ تومان است.

 

*صبح روز یکشنیه 21 آذر، بیش از 250 تن از مالباختگان غارت شده وزارت کشاورزی

مقابل مجلس ارتجاع  تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایران خبر، تجمع کنندگان به غصب زمینهای شان  اعتراض كردند. آنها گفتند: زمینهایی را سی سال پیش خریداری و پولش را هم پرداخت کردیم و قول ایجاد شهرک زیتون به ما داده شد ولی  به هر ارگانی مراجعه می کنیم کسی پاسخگو نیست.

 

*کارگران خدمات شهری شهرداری منطقه دو خرم‌آباد در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق در روز یکشنبه 21  آذر، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا دست کم 500 تن از کارگران فضای سبز شهرداری خرم آباد 4 ماه حقوق دریافت نکرده ‌اند. این کارگران که به واسطه یک شرکت پیمانکاری در شهرداری خرم‌آباد کار می‌کنند، علاوه بر تعویق حقوق، حق بیمه آنان نیز به سازمان تامین اجتماعی با تاخیر پرداخت می شود و این بد حسابی در حالی اتفاق افتاده که سهم 7 درصدی حق بیمه آنان از حقوق شان کسر می شود.

 

*به گزارش شبکه راه دانا به نقل از کلار، جمعی از کشاورزان بخش گندمان در روز دوشنبه 22 آذر، مقابل بخشداری گندمان تجمع کردند. کشاورزان معترض گندمانی گفتند: زمینهایی که جهت اضافه شدن به تالاب علامت گذاری شده متعلق به کشاورزانی است که سند مالکیت هم دارند.

 

*روز دوشنبه 22 آذر، بیش از ۲۰۰ متقاضی مسکن مهر در اعتراض به برخی تصمیمات از سوی وزارت راه و شهرسازی،بانک مرکزی و بانک مسکن مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع کردند. به گزارش فارس، نماینده متقاضیان مسکن مهر گفت:بیش از 200 متقاضی مسکن مهر در اعتراض به برخی سهل انگاریها و عدم پیگیریها و با هماهنگیهای صورت گرفته مقابل ساختمان مرکزی بانک مرکزی تجمع کردند. وی افزود: در این تجمع نامه ای تنظیم و قرار شد به سیف رئیس کل بانک مرکزی و عبدالملکی رئیس حراست بانک مرکزی تقدیم شود.

 

*روز سه شنبه 23 آذر، بیش از 400 تن ازکارگران کارخانه پلی اکریل و شرکت "دی ام تی" ( وابسته به پلی اکریل) اصفهان برای چندمین بار در سال جاری در اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند. به گزارش ایرنا، یکی از این کارگران گفت: پرداخت نشدن حقوق، مشکلهای زیاد معیشتی، اقتصادی و اجتماعی برای ما و خانواده هایمان ایجاد کرده است، بسیاری از ما به بانکها بدهی داریم و پولی برای تامین حداقلهای زندگی و برای همسر و فرزندانمان نداریم.

 

*روز سه شنبه 23 آذر، جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد برای چندمین بار مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، خواسته اصلی تجمع کنندگان رسیدگی به وضعیت معوقات و همچنین پیوستن صندوق بازنشستگی فولاد به صندوق بازنشستگی کل کشور است. بازنشستگان صنعت فولاد تقاضا دارند که صندوق بازنشستگی فولاد از حالت خودگردانی خارج شده و به صندوق بازنشستگی کل کشور ملحق شود.

 

*ظهر روز سه شنبه 23 آذر، باغداران مینابی به ‌علت کمبود آب مقابل دفتر نماینده مجلس این شهرستان تجمع اعتراض ‌آمیزی برپا کردند. به گزارش فارس، یکی از مهمترین اعتراض باغداران مینابی عدم حمایت شرکت آب منطقه ‌ای هرمزگان در زمینه برداشت آبهای زیرزمینی دارای مجوز است، چرا که مجوز این برداشت از سوی این دستگاه صادر شده است که اکنون از آن جلوگیری می شود.

 

*صبح روز سه شنبه 23 آذر، تعدادی از اهالی روستای کربلائی دهستان سخوید با تجمع مقابل فرمانداری شهرستان تفت به وضعیت آبرسانی به این روستا اعتراض کردند. به گزارش صبح تفت، خشکسالیهای پی در پی، از بین رفتن تعداد بسیاری از قنوات روستاهای تفت و البته مدیریت نادرست در ادوار مختلف مردم را به بحران آب رسانده است.

 

*روز چهارشنبه 24 آذر، جمعی از کارگران پروژه های عمرانی شهرداری گرگان دراعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق برای دومین روز متوالی در داخل و خارج ساختمان مرکزی این نهاد تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض با ابراز گلایه از این که ماموران حراست شهرداری گرگان حتی به آنها اجازه ورود به دفتر شهردار را هم نمی دهند؛ گفتند: مجموع طلب آنها از محل دو پروژه دور برگردان و پل صیاد شیرازی افزون بر پنج میلیارد ریال است. 

 

*صبح روز چهارشنبه 24 آذر، جمعی از کارگران شهرداری لنگرود در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش لنگر خبر، در این تجمع علاوه بر کارگران قراردادی، تعدادی از کارگران شرکتی نیز حضور داشتند که طبق قانون، شهرداری مسئول پاسخگویی به نیروهای شرکتی نیست و مدیر شرکت مربوطه باید پاسخگوی نیازهای نیروهای خود باشد.

 

*صبح روز چهارشنبه 24 آذر، جمعی از اعضای تعاونی مسکن اداره برق تهران در مقابل شرکت عمران شهر جدید به دلیل عدم تحویل و مشکلات پروژه (فاز ۵ شهر جدید هشتگرد) تجمع کردند. به گزارش دادمندی، بر اساس اظهارات تجمع کنندگان این اعتراض به نحوه جبران شرکت عمران شهر جدید در واگذاری قطعات جدید از ملک مذکور است.

 

*روز چهارشنبه ۲۴ آذر، جمعی از شهروندان و دوستداران عضو تشکلهای زیست محیطی در اعتراض به اجرای طرحهای انتقال آب از سرشاخه های کارون به فلات مرکزی ایران برای چندین بار در سال جاری در ساحل غربی کارون در اهواز زنجیره انسانی تشکیل دادند. به گزارش مانا، معترضان به انتقال بین حوضه ای کارون و فلات مرکزی ایران با دست نوشته هایی ضمن مخالفت با انتقال آب کارون به مناطق مرکزی برای مصارف کشاورزی و صنعتی خواستار توقف طرح انتقال آب شدند.

 

*جمعی از مردم مهدی شهر روز پنجشنبه 25 آذر، در اعتراض به اقدام شهرداری و شورای شهر مهدی شهر در عدم اجرای طرح تعریض خیابان امام و واگذاری زمینهای حاشیه  این خیابان تجمع کردند. به گزارش نیزوا، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکارد و بنر نوشته عدم تعریض خیابان امام را مساوی با 100 سال بازگشت به عقب می دانستند.

 

*روز پنجشنبه ۲۵ آذر، اعتصاب کارگران کارخانه کاشی وسفال شیرکوه تفت یک هفته راپشت سرگذاشت. به گزارش صبح تفت، کارگران کارخانه کاشی شیرکوه تفت نسبت به عدم پرداخت حقوق معوقه و مطالبات خود در مقابل این کارخانه تجمع کرده و از مسئولان کارخانه خواستار پرداخت حقوق و مطالبات خود شدند.

 

*صبح روز سه شنبه 23 آذر، بیش از 400 کارگر مجتمع پتروشیمی مارون برای اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و افزایش دستمزد ماهانه دست به تجمع مقابل دفتر مدیریت این کارخانه زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: در مجموع حدود دو هزار  و 500 کارگر هستیم که به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این واحد تولیدی انتقاد داریم.  روز پنجشنبه ۲5 آذر، اعتصاب کارگران مجتمع پتروشیمی مارون و تجمع شان مقابل ساختمان دفتر مدیریت برای چهارمین روز متوالی باخواست افزایش دستمزد ادامه پیدا کرد. در این روز اعتصاب کارگران با وعده مدیریت این واحد صنعتی خاتمه یافت. 

 

*روز چهارشنبه 24 آذر، کارگران کارخانه فرآورده ‌های نسوز پارس یزد در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و نیمی از سنوات سال 94 اعتصاب کردند و هیچ یک از خطوط تولید و دستگاهها را برای انجام کار روزمره روشن نکردند. به گزارش ایران کارگر، به دنبال اعتصاب کارگران  وعده پرداخت تنها یک ماه از حقوق معوقه شان (مرداده ماه) به کارگران داده شده است. این کارگران برای دستیابی به مطالبات شان بارها با اداره کار، کانون شوراها ، استانداری و سایر ارگانها نامه نگاری بی ثمر کرده اند.

 

*روز یکشنبه 28 آذر، برای چندمین بار کارگران کارخانه فولاد بویر صنعت بویراحمد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع جلوی فرمانداری شهرستان بویراحمد زدند. به گزارش فارس ، هفته گذشته بار دیگر این کارگران بعد از چندین نوبت تجمع در مقابل استانداری و حتی صدا و سیمای مرکز استان در مقابل فرمانداری بویراحمد تجمع کردند، تجمعی که موجب شد معاون استاندار در جمع خبرنگاران از رسیدگی به خواسته کارگران خبر دهد. یک کارگر معترض گفت: طی 9 ماه مبلغ 21 میلیون از این کارخانه طلب دارم اما تنها 3 میلیون آن به من پرداخت شده است.

 

*روز یکشنبه 28 آذر، کارگران کارخانه قند فسا برای دهمین بار در سال 95 پس از آنکه وعده مسئولان محقق نشد و از آمدن شکر به فسا قطع امید کردند با حضور در فرمانداری و دفتر نماینده اعتراض خود را اعلام کردند. به گزارش شبکه راه دانا؛ به نقل از فسایی، در روز ۱۷ آبات، فرماندار فسا طی مصاحبه با فارس نیوز اعلام کرد تا دو روز آینده شکر خریداری‌ شده به بندر چابهار می‌ رسد. بعد از گذشت بیش از یک ماه از آن تاریخ تاکنون،هیچ شکری به شهرستان فسا نرسیده است، کارگران در این تجمع گفتند از شنیدن وعده های مسئولان خسته شده و دیگر حرف آنان را قبول ندارند.

 

*روز دوشنبه ۲۹ آذر، جمعی از کارگران در آستانه بازنشستگی کارخانه سامان کاشی بروجرد مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش فارس، کارخانه سامان کاشی بروجرد به دلیل انباشت مشکلاتی نظیر رکود ساخت و ساز، نبود سرمایه در گردش و مشکلاتی از این قبیل در سالهای اخیر با فراز و نشیبهای زیادی روبرو بود. در دو سال اخیر چندین بار کارگران سامان کاشی بروجرد با تجمع مقابل فرمانداری بروجرد نسبت به شرایط کاری خود اعتراض داشته و نارضایتی شان را از نپرداختن حقوق معوقه چندین ماهه، عدم واریز سهم بیمه و 4 درصد مشاغل سخت و زیان آور اعلام کردند. روز سه شنبه ۳۰ آذر، همزمان با سفر معاون وزیر صنعت که به بروجرد سفر کرد این کارگران برای دومین روز در مقابل فرمانداری تجمع کردند.

 

روز سه شنبه ۳۰ آذر، تجمع شبانه روزی کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد بیستمین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارش ایلنا، کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد بیش از بیست روز است که در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل درب مجتمع چادر زده اند. این کارگران گفتند: به دلیل سرمای شدید آتش روشن کرده‌ و به صورت شیفتی چهل و یا پنجاه نفر در این چادرها حضور دارند.

 

*روز سه شنبه 30 آذر، بیش از 500 تن از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از تمامی استانهای کشور برای چندمین بار متوالی مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، کارگزاران معترض همچنین از حوالی ساعت 8 صبح مقابل  سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تجمع اعتراضی برپا کردند. با احتساب دو تجمع امروز این نهمین تجمع  کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی است.

 

 منبع: نبردخلق شماره 378، چهارشنبه ۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۱ دسامبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول