چالشهای معلمان در آبان ماه

فرنگیس بایقره

 

برگزاری مجامع عمومی کانونهای صنفی معلمان

ایلنا، ۲ آبان - مجامع عمومی کانونهای صنفی معلمان در چند استان که با مجوز وزارت کشور و با حضور نمایندگان استانداری برگزار شد، معلمان حضور چشمگیری داشتند و انتخابات هیات مدیره و بازرسان کانونها در فضای قابل قبولی انجام شد.

تاکنون این مجامع در تهران، بوشهر، اصفهان، گیلان و آذربایجان شرقی و خراسان شمالی برگزار شده است.

در تهران تاریخ برگزاری جلسه مجمع عمومی سه شنبه گذشته 27 مهر ماه بود. این مجمع در استان تهران پس از ده سال ممنوعیت برگزاری، با مجوز وزارت کشور شکل گرفت.

فعالان صنفی معلمان ابراز امیدواری می کنند که با تسهیل برگزاری مجامع کانونهای صنفی در دیگر استانها و عدم مداخله نهادهای قدرت در کنشهای صنفی معلمان، این تشکل صنفی سراسری روز به روز پویاتر شود و بتواند گامهای موثری در جهت بر آورده کردن مطالبات انباشته معلمان بردارد.

 

تاخیر در پرداخت حقوق مهر ماه فرهنگیان

تسنیم، ۲ آبان - حقوق مهر فرهنگیان تا امروز ۲ آبان ۹۵ واریز نشده و این مساله منجر به بروز نارضایتیهایی در میان آنها شده است.

حقوق فرهنگیان عمدتاً تا ۲۸ هر ماه واریز می شود، اما پرداخت حقوق مهرماه با تاخیر همراه شده است. به اعتقاد فرهنگیان این مشکل به دلیل تاخیر در ارسال سند حقوق مهر بوده است.

وزارت آموزش و پرورش می گوید این مشکل در مهر ماه به دلیل صدور ابلاغ معلمان رخ می دهد و حقوق مهر فرهنگیان تا فردا واریز خواهد شد.

 

تجمعهای اعتراضی مربیان پیش دبستانی

*مازندران/ کاسپین، ۶ آبان - به دنبال بسر آمدن مهلت یک هفته ای وعده استاندار جهت رسیدگی به خواسته مربیان پیش دبستانی مبنی بر اجرای قانون حق التدریسی، آنها دوباره دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری زدند.

این معلمان هفته قبل برای اجرای قانون حق التدریسی مقابل درب استانداری مازندران تجمع کرده بودند.

در تجمع تازه آنها، نزدیک به چهل تن از مربیان از شهرهای ساری، قائم شهر و بابل حضور داشتند و خواستار اجرای قانون حق التدریسی، رفع مشکلات بیمه و حقوق شان شدند.

در پایان این تجمع، مسوولان استانداری مازندران وعده دادند که شنبه هفته آینده جلسه ای پیرامون این موضوع برگزار می شود و به مشکلات آنها رسیدگی می شود.

 

*گلستان/ کلاس بیست، ۸ آبان - استانداری گلستان بار دیگر در یک ماه اخیر شاهد سومین تجمع مربیان پیش دبستانی بود.

جمعی از مربیان پیش دبستانی از عصر امروز به دنبال عدم تعیین تکلیف استخدام خود، در مقابل استانداری گلستان تجمع کردند.

نماینده مربیان گفت: "خوشبختانه استاندار و علی اصغر طهماسبی، معاون سیاسی امنیتی ایشان، در جمع ما حاضر شدند و قرار شد سه شنبه به همراه مدیرکل آموزش و پرورش گلستان و جناب طهماسبی جلسه ای در استانداری برای تعیین تکلیف مربیان جا مانده از ماده قانون استخدام پیش دبستانیها برگزار شود."

 

*مازندران/ فارس، ۱۳ آبان - مربیان پیش دبستانی استان مازندران در سومین هفته تجمع خود به منظور پیگیری مطالبات خود برای جذب در آموزش و پرورش استان با حضور در جلوی ساختمان اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران خواستار مشخص شدن وضعیت خود شدند.

تجمع مربیان پیش دبستانی برای جذب در آموزش و پرورش مازندران در حالی که به سومین هفته خود رسیده که هنوز هیچ جوابی از سوی مدیرکل آموزش و پرورش برای پیگیری مطالبات آنها دریافت نشده است.

 

*گیلان/ تسنیم، ۱۳ آبان - جمعی از مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمت جا مانده از حق التدریس استان گیلان در اعتراض به وضعیت خود مقابل درب استانداری گیلان تجمع کردند.

تجمع کنندگان که به عدم اقدام آموزش و پرورش استان گیلان در جذب مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمت اعتراض داشتند گفتند: "هفته های گذشته جهت صحبت پیرامون مشکلات مان با استاندار به استانداری گیلان مراجعه کردیم اما نتیجه ای نگرفتیم."

فرهنگیان معترض افزودند: "معاونان استاندار در هفته های گذشته به ما اعلام کردند که جلسه ای پیرامون حل مشکلات ما با استاندار خواهند داشت، اما تا کنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است."

 

فانی: تنها وزیری بودم که صدهزار نفر را اخراج کردم

ایسنا، ۱۷ آبان - وزیر سابق آموزش و پرورش در مراسم تودیع خود گفت: "کسری بودجه ۴۰۰۰ میلیارد تومانی وزارتخانه را با مشکل روبرو کرده بود و ما تلاش کردیم آنها را رفع کنیم."

علی اصغر فانی خطاب به وزیر جدید تاکید کرد: "توصیه بنده بهسازی و مدیریت نیروی انسانی است. تنها وزیری هستم که ۱۰۰ هزار پرسنل را کاهش دادم. میزان حق التدریس را از یک میلیون و ۵۰۰ هزار ساعت در هفته به ۹۰۰ هزار ساعت در هفته کاهش دادیم."

وی همزمان افزود: "بدون نیروی انسانی توانمند هیچ تحولی در آموزش و پرورش اتفاق نمی افتد و از دکتر دانش می خواهم این مسایل را مورد توجه قرار دهد."

وی در بخش دیگری از سخنان خود به سرکوب معلمان معترض اشاره کرد و گفت: "خاطرمان هست در دولت قبل با چماقهایی که در زیرزمین وزارتخانه بود، معلمان تجمع کننده را زدند و به چماق به دستها در همان روز نهار دادند."

 

اسماعیل عبدی بازداشت شد

رسانه ها، ۱۹ آبان - اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان، در منزل شخصی اش در کرج بازداشت شد.

به گفته یکی از اعضای کانون صنفی معلمان، بازداشت وی توسط سه تن که خود را مامور اجرای احکام اوین معرفی کرده اند، انجام شده و آنها گفته اند این فعال معلمان می بایست برای ارایه پاره ای توضیحات و گفت و گوها به همراه آنها به اجرای احکام برود.

اسماعیل عبدی پیش از این یازده ماه را در بازداشت گذراند و اردیبهشت ماه با قرار وثیقه از زندان اوین به طور موقت آزاد شده بود.

 

اتحادیه آزاد کارگران بازداشت اسماعیل عبدی را محکوم کرد

اتحاد، ۱۹ آبان - اتحادیه آزاد کارگران با صدور اطلاعیه ای بازداشت اسماعیل عبدی را قویا محکوم کرد و خواستار آزادی فوری و بی قید شرط وی شد.

در این اطلاعیه آمده است: "بازداشت و زندانی کردن اسماعیل عبدی در حالی صورت گرفته است که طوسیها و مرتضویها که طبق اعترافات و اسناد نهادهای رسمی حکومتی جرایمی در حد جنایت علیه کودکان و منافع عمومی مردم ایران مرتکب شده اند، در کمال امنیت و رفاه و آسایش مشغول زندگی هستند و آنوقت انسان شریف و بزرگی همچون اسماعیل عبدی که تمام زندگی اش را علیه ستم و نابرابری و رفاه کارگران و معلمان و عموم مردم زحمتکش ایران گذاشته، با وحشیانه ترین و سبعانه ترین شکلی در میان بهت و حیرت فرزند خردسال و فریاد ستم ستیزانه همسرش بازداشت و روانه زندان اوین می شود."

اتحادیه آزاد کارگران ایران از عموم کارگران ، معلمان، تشکلها و نهادهای مستقل کارگران و معلمان و فعالین مدنی سیاسی و حقوق بشری خواسته است برای آزادی اسماعیل عبدی و همه زندانیان آزادیخواه و عدالت طلب به میدان بیایند و "اجازه ندهند شریف ترین انسانهای این جامعه به بند کشیده بشوند".

 

بلاتکلیفی استخدامی دو ساله ۱۴۰۰ مربی سازمان فنی حرفه ای

ایلنا، ۲۲ آبان - بعد از گذشت حدود دو سال از اعلام نتایج آزمون کتبی سال ۹۳، ۱۴۰۰ نفر از پذیرفته شدگان هنوز تبدیل وضعیت نشده اند.

این گروه از مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه ای در توضیح شرایط شغلی خود می گویند که دریافتی ماهانه آنها حدود ۳۰۰ هزار تومان است.

به گفته این مربیان حق التدریسی، پیش از این قرار بود تا ۱۸ اسفند سال ۹۳ تکلیف وضعیت استخدامی آنها روشن شود که تا به امروز این اتفاق نیفتاده است.

به تعدادی از این مربیان گفته شده که وضعیت استخدام آنها هنوز مشخص نیست و در مقابل به تعدادی دیگر از همین افراد گفته شده است که شروع به کار آنها منوط به خالی شدن پستهای شغلی موجود در سازمان آموزش فنی و حرفه ای است.

 

بیانیه ها در محکومیت بازداشت اسماعیل عبدی

معلم و کارگر، ۲۵ آبان - طی روزهای گذشته در محکومیت بازداشت اسماعیل عبدی بیانیه هایی از سوی فعالان فرهنگی زیر داده شده است:

انجمن صنفی معلمان کردستان (مریوان)

کانون صنفی معلمان خوزستان

کانون صنفی معلمان اسلامشهر

کنشگران صنفی معلمان خراسان رضوی

انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی

کانون صنفی معلمان شهر

کانون صنفی فرهنگیان البرز

کانون صنفی فرهنگیان اليگودرز

کانون صنفی معلمان تهران

کانون معلمان همدان

 

سیستان و بلوچستان ۶ هزار مدرسه تخریبی دارد

تسنیم، ۲۶ آبان - سیستان و بلوچستان به عنوان محروم ترین استان کشور در بحث فضای آموزشی شناخته می شود. مدارس روستایی قدمت زیادی دارند و هر لحظه امکان فرو ریختن ساختمان مدرسه وجود دارد. از یک سوم مدارس موجود تخریبی کشور بیشترین آنها در سیستان و بلوچستان قرار دارد.

حدود ۶ هزار و ۲۰۰ کلاس درس دیگر در سطح این استان تخریبی و ۵۹۷ کلاس نیز خشتی و گلی است که در مناطق محروم از توابع سراوان، راسک، سیب و سوران، قصر قند و جاسک مشاهده می شود. مدارس خشتی و گلی بعد از مدارس کپری، نابسامانه ترین فضاهای آموزشی استان است.

آنگونه که محمد مهدی زاهدی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، می گوید: "در کل کشور حدود ۱۲۰ هزار کلاس درس نیاز به تعمیر، باز سازی و تخریب دارد همچنین مدارس کپری در جنوب استان کرمان و سیستان و بلوچستان بیشتر است. این کلاسهای درس فرسوده هستند و با کوچکترین حادثه ای تخریب و بر سر دانش آموزان آوار خواهند شد."

 

منبع: نبردخلق شماره 377، دوشنبه اول آذر ۱۳۹۵ – 21 نوامبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول