کارورزان سلامت

امید برهانی

 

نامه یک پرستار به نظام پرستاری: استخوان مان خرد شده

خانه پرستار، ۲ مهر - یک پرستار در نامه ای به شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار و قائم مقام سازمان نظام پرستاری، نوشت: "صدای خرد شدن استخوانهای همکاران تان در بخشهای درمانی را کی خواهید شنید؟"

در نامه مهدی فلاح، پرستار مرکز آموزشی و درمانی شهدا تبریز، آمده است: "سازمان نظام پرستاری با داشتن دهها هزار نیروی داوطلب عضو، پشتوانه عظیمی از انرژی را یدک می کشید که به نظر اینجانب تا به امروز در استفاده از آنها و مدیریت زمان بر حل مشکلات ضعف و کاستی فراوانی داشته است."

وی می افزاید: "به نظر می رسد سازمان در انجام امور خود به نوعی به روزمرگی مبتلا شده است و فعالیتهای خود را صرفاً معطوف به چانه زنی در مورد چند موضوع کرده است، حال آنکه پرستاران منتظرند هر روز روشهای جدید مواجهه با مشکلات طاقت فرسا از سوی سازمان ارایه شود."

این پرستار خطاب به مسوولان سازمان می گوید: "آقایان بس کنید کلمات کلیشه ای را! شلاق تحقیر و تهمت مدیران و روسای بیمارستانها را از سر پرستاران دفع کنید. به فکر هزاران شرح وظایف تحمیلی و غیر مرتبط با حرفه پرستاری باشید، به فکر طلاقهای عاطفی و حقوقی همکاران با خانواده های شان باشید، به فکر اضافه کارهای تحمیلی باشید، به فکر حق الزحمه های عقب افتاده باشید، به فکر رفتار پلیسی و امنیتی با پرستاران باشید، به فکر بیماریهای جسمی و روحی همکاران تان باشید."

 

تجمع پزشکان درمانگر اعتیاد در اعتراض به نحوه نظارت وزارت بهداشت

خانه ملت، ۵ مهر - جمعی از پزشکان متخصص درمانگر اعتیاد در اعتراض به نحوه نظارت وزارت بهداشت بر فعالیت آنها و همچنین صدور مجوز توزیع داروی شبه هرویین در داروخانه ها، صبح روز 5 مهر، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

نماینده این تجمع کنندگان گفت: "وزارت بهداشت خلاف قانون اساسی و توصیه های رهبری اقدام به برون سپاری کرده و برای بازرسی از مراکز ترک اعتیاد با جایی قرارداد بسته که حدود دو میلیارد تومان هزینه آن شده، در حالی که خود وزارتخانه پرسنل مربوطه را دارد و می توانست این هزینه را صرف ترک اعتیاد معتادان کند."

وی در ادامه به دستورالعمل توهین آمیزی که برای نحوه بازرسی از فعالیت پزشکان متخصص درمانگر اعتیاد صادر شده اشاره کرد و یادآور شد: "طبق این دستورالعمل، پرونده پزشکان و فعالیت آنها ملاک بازرسی نیست و بازرسها از همسایه ها و افراد غیر پزشک درباره پزشکان پرس و جو می کنند و می توانند امتیاز منفی به آنها دهند، در حالی که در هیچ جای دنیا اینگونه نیست و پرونده پزشکی ملاک و معیار و حتی سند قابل اتکا در محکمه است."

این نماینده تجمع کنندگان در پایان تصریح کرد: "از طرف دیگر، در صورتی که اطلاعات بیماران باید محرمانه مانده و فاش نشود، وزارت بهداشت سامانه ای طراحی کرده که همه اطلاعات بیماران اعم از اسم و رسم، آدرس و کد ملی آنها باید در آن ثبت شود که با این شیوه دیگر هیچ بیمار معتادی به علت عدم اطمینان به پزشک و این سامانه، اقدام به مراجعه و درمان نمی کند."

 

نظام پرستاری خواستار توقف اجرای طرح کمک پرستار شد

باشگاه خبرنگاران، ۶ مهر - محمد علی آدابی، رییس سازمان در مورد ضرورت توقف اجرای طرح کمک پرستار گفت: " سالانه ۸ الی ۱۰ هزار دانشجوی پرستاری با نگرانی شدید از آینده شغلی فارغ التحصیل می شوند. در چنین شرایطی هنوز شرح وظایف مشخصی برای کمک پرستاران مشخص نشده و همین موضوع نگرانیهای جامعه پرستاری را افزایش می دهد."

وی ادامه داد: "با توجه به وضعیت کنونی، تعریف دقیق شرح وظایف کمک پرستاران مهمترین محور مطالبات مان است، در غیر این باید این طرح متوقف شود زیرا آنها شرح درستی و روشنی از وظایف شان ندارند و دقیقا در امور تخصصی پرستاری به طور مداوم مداخله می کنند."

 

کارانه پرستاران ارومیه هفت ماه است که پرداخت نشده

نظام پرستاری، ۱۲ مهر - عضو هیات مدیره نظام پرستاری ارومیه از پرداخت نشدن کارانه ۷ ماه و اضافه کاری ۳ تا ۴ ماهه پرستاران خبر داد.

مسعود مجرد تاخیر در پرداختیها را ناشی از بدهی سازمانهای بیمه گر دانست و گفت: "هنوز اختلاف پرداختیها و تبعیض همچنان پابرجاست."

وی افزود: "به رغم ادعای برخی که کارانه پرستاران با اجرای طرح تحول سلامت ۲ تا ۳ برابر می شود، اما در عمل چنین نشد. اضافه کار در مراکز درمانی به معنای کار مفت کردن است و پرسنل ناچار برای جبران حقوق ناکافی خود ناگزیر از اضافه کار هستند."

مجرد ادامه داد: "به عنوان مثال فردی با ۲۰ سال سابقه کار و با ۱۶۰ ساعت موظفی در ماه، دریافتی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد. میزان اضافه کار همین فرد با ۱۷۰ ساعت در ماه در نهایت یک میلیون تومان خواهد شد، به عبارتی اضافه کار به معنای جبران کمبود نیرو با هزینه کمتر است."

عضو شورایعالی نظام پرستاری کشور با بیان اینکه طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد مخالف قانون ارتقا بهره وری است، تصریح کرد: "طبق قانون ارتقاء بهره وری، هر پرسنل مجاز است حداکثر ۸۰ ساعت اضافه کار در ماه با اجازه کارفرما داشته باشد، اما در طرح قاصدک (پرداخت مبتنی بر عملکرد)، با افزایش میزان عملکرد فرد، میزان کارانه با ضریب افزایش می یابد."

 

نشست سراسری فعالان صنفی پرستاری سراسر کشور در تهران

خانه پرستار، ۱۴ مهر - اولین نشست سراسری فعالان صنفی کشور در سالن اجتماعات سازمان نظام پرستاری برگزار شد. در این نشست صنفی، جمعی از فعالان پرستاری از چهار گوشه کشور دور هم جمع شدند و به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

فلاح، فعال صنفی پرستاری تهران، اولین سخنران نشست بود که گفت: "فعالان صنفی پرستاری کشور اکنون گردهم آمده اند تا به مدیران، مسوولان، برنامه ریزان و تمامی افراد درگیر و ذینفعان نظام سلامت کشور بگویند که درد های نظام سلامت را می شناسند."

ظلی، فعال پرستاری تبریز، سخنران بعدی بود. او پیشنهاد کرد: "شورا های صنفی توسط فعالان صنفی در بیمارستانها تشکیل شود. به عنوان نمونه در تبریز این کار صورت گرفت و از هر بخشی یک فعال صنفی معرفی شد و شورایی در بیمارستان شکل گرفت و نماینده ای به هیات مدیره نظام پرستاری اعلام شد."

خانم باروئی، فعال صنفی بعدی از خطه خراسان و مشهد بود که با اشاره به حضور گسترده پرستاران در تجمع فعالان صنفی مشهد در مقابل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: "کمیته مطالبات پرستاری خراسان از اولین تشکلهای خود جوش صنفی در حوزه پرستاری بود که با کار تشکیلاتی و گروهی خود در حوزه فعالیتهای صنفی پرستاری توانست در انتخابات دوره چهارم نظام پرستاری کاملا موفق عمل کند."

قاسم پور دیگر سخنران این نشست صنفی از فارس بود که به تجربه شورای کارکنان بیمارستان نمازی شیراز اشاره کرد و گفت: "این شورا به تناسب کارکنان هر واحد یک نماینده در آن شورا دارد و به عنوان مثال پرستاری ۵ نماینده و رادیولوژی و آزمایشگاه هر کدام یک نماینده دارند و نگهبانی و خدمات و واحد های مختلف و این شورا بین ۱۳ تا ۱۵ عضو دارد و مهر ماه امسال انتخابات این شورا است و این نمونه خوبی است."

خانم اکبرزاده، فعال صنفی جوان مازندران، که تازه شش ماه از ترک محیط دانشجویی و ورود او به عرصه کار و تلاش می گذرد، از لزوم توجه ویژه سازمان به ورود دانشجویان در فضای صنفی گفت: "دانشجویان به علت روحیه خاص عدالت جوی خود بسیار می توانند در زمینه مطالبات صنفی موثر باشند، زیرا که دغدغه های یک پرستار شاغل را ندارند."

در ادامه این جلسه و در بخش پرسش و پاسخ، فعالان صنفی با طرح سوال و پرسش و پاسخ و بحثهای گروهی خود به نقش و جایگاه و خواسته ها و مطالبات صنفی پرستاری پرداختند.

 

اعتصاب یک روزه در بیمارستان نمازی

خبر جنوب، ۲۲ مهر - سرپرست بیمارستان نمازی شیراز گفت: "بیمه خدمات درمانی بیش از یکسال و تامین اجتماعی شش ماه، پولی به این مرکز آموزشی- درمانی پرداخت نکرده و مشکل موجود باعث نگرانی ما و سایر مسوولان شده است."

دکتر محمدرضا ادراکی افزود: "پزشکان بیمارستان نمازی یک سالی است که به جز حقوق ماهانه، دریافتی دیگری نداشته اند و حتی طی این مدت کارانه آنها واریز نشده است."

وی گفت: "به همین دلیل پرسنل بیمارستان در اعتراض به وضعیت پرداختها، یکروز دست از کار کشیدند. هرچند با این وجود، تمامی خدمات و جراحیهای اورژانسی بدون هیچ وقفه ای در بیمارستان نمازی انجام می شود."

سرپرست بیمارستان نمازی شیراز ادامه داد: "علاوه بر کارانه، اضافه کاری پرسنل بیمارستان نمازی را شش ماه و اضافه کاری پزشکان را یکسال است به آنها پرداخت نکرده ایم که همین مساله انگیزه و کارکرد آنها را تحت تاثیر قرار داده و از مسوولان کشوری مربوطه خواستار رفع مشکل هستیم."

دکتر ادراکی گفت: "با توجه به اینکه بیمارستان به طور کلی کمبود اعتبار ندارد، حتی اگر ۵ ماه از مطالبات ما واریز شود، امکان پرداخت سریع کارانه و اضافه کاری ها برای ما فراهم می شود."

وی رقم بدهی سازمانهای بیمه گر به بیمارستان نمازی را ۱۷۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: "این بدهی بالا مشکلات بسیاری در زمینه خرید دارو، تجهیزات و لوازم مصرفی پزشکی به وجود آورده و وضعیت به نحوی نامطلوب است که شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی، اقلام مورد نیاز را مانند قبل به ما ارایه نمی دهند."

 

اعتراض شماری از مردم شهر دندی نسبت به وضعیت بهداشتی درمانی

خبرگزاری فارس، ۲۲ مهر - در جریان بازدید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مرکز بهداشتی درمانی دندی، شماری از مردم دندی نسبت به وضعیت بهداشتی درمانی این منطقه اعتراض کردند.

از جمله مطالبات مردم در این تجمع اعتراضی نبود پزشک متخصص، پزشک عمومی و ماما و دوری مرکز بهداشتی درمانی از روستاهای منطقه بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به مطالبات مردم اظهار کرد: "این توقعات منحصر به شهر دندی نیست، بلکه همه کشور این توقعات را دارند. انجام این کارها و تامین اعتبار، متخصص و تجهیزات باید نسبی باشد. این نسبی بودن به معنای آن است که وضعیت موجود را با گذشته مقایسه کنیم."

وی اظهار کرد: "به من گزارش داده اند که سه پزشک در اینجا داریم که دو دندانپزشک هفته ای دو روز به آنجا می روند."

معترضان سخنان وی را رد کرده و حضور سه پزشک را در این منطقه خلاف واقعیت خواندند. وزیر در پاسخ به آنها گفت: "با این سخنان، گزارشی که به من داده اند، خلاف واقع بوده است که اگر این گونه باشد، دستور بررسی آن را می دهم."

 

تجمع اعتراضی دستیاران تخصصی کودکان

خبرگزاری فارس، ۲۴ مهر – جمعی از دستیاران تخصصی کودکان از شهرهای مختلف همچون بندرعباس، کرمان، اصفهان، اهواز، تهران و ... صبح روز 24 مهر با تجمع مقابل ساختمان وزارت بهداشت نسبت به تغییر دوره های آموزشی بدون اطلاع قبلی به دانشجویان اعتراض کردند.

مریم از دستیاران تخصص کودکان که ورودی سال 93 به این رشته است، در ارتباط با این تجمع اظهار داشت: دستیاران تخصصی کودکان ورودی سال 93، تا سال سوم دوره آموزشی خود بر مبنای دوره سه ساله باید ادامه تحصیل میدادند؛ ولی اجرای برنامه چهارساله جهت این ورودی با اصول عدالت آموزشی مغایرت داشته و همه ما معترضان درخواست داریم برنامه چهارساله مورد نظر از ورودی سال 94 به بعد اجرایی شود.

 

عدم پرداخت 8 ماه معوقات پرستاران گرگانی

گلستان ما، ۲۹ مهر – جمعی از پرستاران زحمتکش شهرستان گرگان قصد برگزاری تجمعی اعتراض آمیز جهت دریافت معوقات 8 ماهه خود داشتند که با میانجیگری یکی از کارکنان بیمارستان این تجمع لغو شد. این پرستاران برای چندمین بار به طرح ناعادلانه قاصدک واکنش نشان دادند.

یکی از پرستاران  دلیل این تجمع را ناعادلانه خواندن طرح قاصدک که چند سالی است در دولت تدبیر و امید در بیمارستانها اجرایی می شود، دانست. به گفته این پرستار با شروع طرح قاصدک کلیه اضافه کاریها نیز در قالب این طرح گنجانده شده است.

پرستار دیگری با تاکید به سخنان همکارش مبنی بر ناعادلانه بودن طرح قاصدک گفت: این طرح قرار بود مشکلی از مشکلات پرستاران را بر طرف نماید اما در عمل خود به بزرگترین مشکل تبدیل شده است.

 

 

 

منبع: نبردخلق شماره 376، شنبه اول آبان ۱۳۹۵ – ۲۲ اکتبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول