برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مهر 1395

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

112 حرکت اعتراضی

*روز پنج شنبه اول مهر، کارگران چندین شرکت پیمانکاری پتروشیمی ایلام برای دومین روز متوالی در اعتراض به سه ماه معوقات مزدی  و عدم تحقق وعده ‌های کارفرما در داخل دفاتر شرکت پیمانکاری  تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران به نمایندگی از دیگران گفت: این اعتراضات از بامداد روز چهارشنبه آغاز شد و کارگران چندین شرکت پیمانکاری زیرمجموعه شرکت پتروشیمی ایلام در آن حضور داشتند، اما با حضور نماینده کارفرمای اصلی در جمع کارگران و نشان دادن چک  پرداخت مطالبات،  به کار بازگشتیم.

 

*روز پنج شنبه اول مهر، اعتصاب کارگران قراردادی شرکت ارسا ساختمان، یکی از پیمانکاران آزاد راه تهران شمال، به علت عدم دریافت مطالبات مزدی سومین روز را پشت سر گذاشت. به گزارش ایلنا، این کارگران شرایط معیشتی خود را ناگوار توصیف کرده‌ و ‌گفتند که باتوجه به آغاز سال تحصیلی جدید توان تامین مایحتاج اولیه تحصیلی فرزندان شان را ندارند.

روز شنبه ۳ مهر، اعتصاب کارگران پروژه آزاد راه تهران- شمال که از 30 شهریور آغاز شد، پنجمین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

*روز جمعه 2 مهر، جمعی از اهالی قزوین به منظور حمایت از حفظ باغستانهای سنتی قزوین تجمع و طوماری را امضا کردند. به گزارش شاخص، این تجمع اعتراض ‌آمیز خطاب به تصرف کنندگان باغات سنتی و تغییر کاربری این باغات استان قزوین است. این باغها ۲۵۰۰ هکتار هستند که شاید در کل دنیا از نظر تراکم درختان، وسعت باغستان، سطح زیر کشت و تعداد باغدارانی که در آن فعالیت دارند نمونه باشد.

 

*صبح روز شنبه 3 مهر، جمعی از  کارگران کارخانه  اسپیدار ساوه در اعتراض به عدم پرداخت 15ماه حقوق، با حرکت از مقابل این واحد تولیدی و تجمع در مقابل فرمانداری ساوه خواستار پرداخت حقوق معوقه خود شدند. به گزارش ایسنا، اين شرکت يكي از واحدهاي توليد كننده انواع ظروف چيني بهداشتي است که از شرکت‌های فعال شهر صنعتی کاوه به شماره می ‌رود و در چند سال گذشته به دلیل برخی مشکلات از جمله کاهش نقدینگی و نیز نبود بازار مصرف مناسب دچار چالش شده است.

 

*کارگران کارخانه سیمان آریا اندیمشک دراعتراض به عدم پرداخت یک سال حقوق شان در روز شنبه 3 مهر، دست به اعتصاب زدند و مقابل این کارخانه تجمع کردند. به گزارش جوان، این چهارمین تجمع کارکنان کارخانه سیمان آریا طی امسال برای دریافت حقوق و مطالبات خود است.

 

*صبح روز شنبه 3 مهر، جمعی از کارگران روزمزد مجتمع نیشکر هفت‌ تپه در اعتراض به اخراج ناگهانی خود، مقابل ساختمان اداری مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی با اعلام این خبر گفت: از اول مهر کارفرما بدون پرداخت هیچ‌ گونه دستمزد و حق بیمه از ورود کارگران به محل کارشان جلوگیری کرده است.

 

*صبح روز شنبه 3 مهر، تعدادی از مهندسان ناظر جهاد کشاورزی خوزستان در اعتراض به استخدام نشدن خود، مقابل سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از مهندسان ناظر که خواست نامش فاش نشود گفت: از سال 1390 تاکنون به ما وعده جذب در این وزارتخانه داده شده ولی هنوز اقدامی در این زمینه نشده است.

 

*روز شنبه 3 مهر، جمعی از رانندگان کامیون در اعتراض به وضعیت باربریها در بیرجند مقابل استانداری خراسان جنوبی تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از رانندگان معترض در این تجمع اظهار داشت: کارخانه ‌های تولیدی بیرجند از قبیل کویر تایر و کاشی فرزاد با باربریهای غیر بومی قرارداد بسته ‌اند و بارشان را به کامیونهای غیر بومی می‌دهند در نتیجه 12 باربری مجاز در بیرجند در حال تعطیلی و ورشکستگی است.

 

*روز شنبه ۳ مهر، پذیرفته شدگان آزمونهای استخدامی سال 1391 در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش اهواز نوین، تاکنون ۴ سال از آزمون استخدامی استاندارای و دستگاههای اجرایی خوزستان برای استخدام ۱۱۶۸ جوان خوزستانی می گذرد و وعده حل مشکل در آینده تنها پاسخ مدیران دولت و تدبیر و امید است که مقصر را دولت گذشته می دانند.

 

*صبح روز شنبه 3 مهر، کارگران اخراجی شهرداری یاسوج در اعتراض به اخراج خود مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر تجمع کردند. به گزارش کبنا نیوز، این کارگران که بیش از ۱۳ سال سابقه کار در شرکتهای پسماند شهرداری یاسوج داشتند، از این شرکتها اخراج شدند. تجمع اعتراضی کارگران اخراجی شهرداری یاسوج روز یکشنبه 4 مهر برای دومین روز متوالی ادامه پیدا کرد.

 

*روز یکشنبه 4 مهر، تعدادی از کارگران ایستگاه طبرسی خط دوم قطارشهری مشهد طی یک تجمع اعتراضِی خواستار پرداخت به موقع حقوق خود شدند. به گزارش ایرنا، سخنگوی شرکت قطارشهری مشهد در این باره گفت: تمام صورت وضعیتهای شرکت قطار شهری با قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار خط دوم پرداخت و تسویه شده است اما برخی از پیمانکاران ایستگاهها به دلیل انجام برخی هزینه ها در ایستگاه، در پرداخت حقوق کارگران تاخیر کرده اند.

 

*جمعی از بازرسان صنعت، معدن و تجارت در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی در روز یکشنبه 4 مهر، دست به تجمع مقابل مجلس زدند. به گزارش ایرنا، معترضان خواهان تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود در این وزارتخانه شدند.

 

*روز یکشنبه 4 مهر، اهالی روستای خیرآباد در اعتراض به قطع آب مقابل استانداری  خراسان رضوی اجمع کردند. به گزارش ایسنا، این تجمع در واکنش به برخی مشکلات آب روستای خیرآباد بوده و در رابطه با یکی از چشمه ‌های آب این روستاست.

 

*جمعی از صیادان و لنج داران بوشهری روز یکشنبه 4 مهر، مقابل درب فرمانداری بوشهر تجمع کردند. به گزارش گام نیوز، این تجمع به دلیل مبلغ بیمه بالای لنج و عمل نکردن بیمه به تعهد خود در پرداخت خسارت صورت گرفت. یکی از لنج داران عنوان کرد: سالانه حدود هفت الی هشت میلیون تومان بابت بیمه لنح خود پرداخت می کنیم ولی تا کنون چندین بار به لنج ما خسارت بدنی و آتش سوزی وارد شد و بیمه هیج هزینه ای رو پرداخت نکرد و هر سری که مراجعه می کنیم عنوان می کنند که تنها اگر در دریا اتفاقی برای شناور شما بیفتد و یا غرق شود بیمه پاسخگو است و نسبت به حوادثی که در اسکله بیفتد تعهدی ندارد.

 

*روز یکشنبه 4 مهر، کارگران شرکت نصب نیرو کهنوج به دلیل عدم دریافت حقوق خود در ۶  ماه گذشته در محوطه شرکت تجمع کردند و از  ورود کارمندان به نیروگاه برق جلوگیری کردند. به گزارش شوباد، این کارگران علت تجمع را  عدم پرداخت حقوق ماههای گذشته خود می دانستند و در پی مطالبات خود که از ماهها بدون نتیجه باقی مانده بودند. یکی از کارگران  عنوان نمود : با اینکه ما کارگران با تمامی جان و دل کار کرده ایم اما چندین ماه است که حقوق دریافت نکردیم.

 

*صبح روز یکشنبه 4 مهر، تعدادی از کارگران فنی واحد بهره برداری شرکت پاکینه شوی (جام) واقع در شهرک صنعتی خرمشهر به دلیل مشکلات تولید آن شرکت در مقابل فرمانداری دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، ظاهراً صدای اعتراض کارگران آنجا بلند شد که کارفرما در اواخر ماه گذشته اعلام کرد: به دلیل پرداخت حق بیمه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی، پرداخت دستمزدها با یک ماه تاخیر مواجه خواهد شد.

 

*صبح روز یکشنبه 4 مهر، جمعی از کارگران پستهای فشار قوی برق مقابل سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع ‌کنندگان خواسته خود را اجرای طرح قرارداد دائم عنوان کردند و گفتند: با چندین سال سابقه کار در یکی از سخت ترین مشاغل، از امنیت شغلی بی بهره ‌ایم و خواستار تبدیل قرارداد به قرارداد دائم هستیم. روز دوشنبه ۵ مهر، برای دومین روز متوالی کارگران پستهای فشار قوی برق مقابل سازمان مدیریت تجمع کردند. این کارگران از شهرهای مختلف برای پیگیری مطالبات خود به تهران آمدند.

 

*اعتصاب  و تجمع شبانه روزی کارگران آزاد راه تهران – شمال در روز دوشنبه 5 مهر، هفتمین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارش ایلنا، کارگران معترض از جانب کارفرما تهدید به اخراج شدند. یکی از کارگران این واحد صنعتی از عملی نشدن وعده های کارفرما و بی توجه ای مسئولان استانی برای پی گیری مطالبات کارگران خبر داد. به غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی وجود دارد کارگران  از وضعیت غذا و بهداشت در استراحتگاه خود ناراضی هستند.

 

*صبح روز دوشنبه 5 مهر، کارگران شهرداری شوشتر به دلیل اعتراض به وضعیت شغلی و امنیت شغلی خود دست از کار کشیده و مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران به این موضوع اعتراض دارند که ابتدا در نیمه دوم سال ۹۴ از پیمانکار به شهرداری ملحق شده ‌اند و بار دیگر در نیمه دوم سال جاری (قرارداد شهریور ماه به بعد) بار دیگر به پیمانکار سپرده ‌شدند.

 

*روز دوشنبه 5 مهر، کارگران کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج برای هشتمین بار در اعتراض به عدم پرداخت بیش از یک سال حقوق جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد و صدا و سیمای استان تجمع کردند. به گزارش کبنانیوز، یکی از این کارگران گفت: قبل از تجمع در مقابل استانداری برای پیگیری مطالباتمان به سازمان بازرسی مراجعه کردیم، آنجا هیچ بی‌ احترامی نکردیم و فقط برای دریافت مطالباتمان تجمع کردیم اما به پلیس تلفن کردند که ما را دستگیر کنند.

 

*روز دوشنبه 5 مهر، دستفروشان اهوازی برای چهارمین بار در دو هفته گذشته در اعتراض به آنچه سامان نیافتن دستفروشان این شهر عنوان کردند در برابر ساختمان استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از دستفروشان که در این تجمع حاضر شده بود گفت: امروز به همراه صد نفر از دستفروشان درمقابل استانداری تجمع کردیم که یگان حفاظت استانداری ما را متفرق کرد.

 

*صبح روز دوشنبه 5 مهر، کشاورزان بهبهانی همزمان با سفر وزیر بهداشت به این شهرستان دست به تجمع اعتراضی در ورودی شهر بهبهان زدند. به گزارش ایسنا، کشاورزان معترض به بی ‌آبی با تجمع در ورودی این شهر، جاده را بر این هیأت که استاندار آنها را همراهی می‌کرد بستند و خواستار صحبت با وی برای رفع مشکلات و انتقال به هیأت دولت شدند. در سال جاری کشاورزان با آگاهی نسبت به مشکلات کم ‌آبی تنها در حدود 1500 هکتار از اراضی خود را کشت کردند اما با عدم رهاسازی آب از سد کوثر در دو ماه اخیر محصولات این اراضی رو به نابودی است.

 

*ظهر روز دوشنبه 5 مهر، جمعی از اهالی روستای همه ‌کسی بخش بهار همدان مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، نماینده معترضان در خصوص علت این تجمع، گفت: پست ‌بانک، شعبه ‌ای در روستای همه ‌کسی افتتاح کرد و تعدادی از اهالی این روستا اقدام به افتتاح سپرده سرمایه ‌گذاری در آن کردند. در این پست بانک با سوء استفاده، دفترچه دستی صادر می‌شد؛ از 6 ماه پیش نیز پست ‌بانک مرکزی با این شعبه قطع همکاری کرده و اهالی روستا را در جریان این امر مهم قرار نداده بود.

 

*روز سه شنبه 6 مهر، جمعی از کارگران اخراج شده نساجی بروجرد به دلیل عدم بازگشت به کار در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند و خواستار رسیدگی مسئولان به مشکلات خود شدند. به گزارش بازتاب بروجرد، 29 اسفند سال گذشته 483 تن از کارگران کارخانه نساجی بروجرد با سابقه های متفاوت به دلیل اجرای طرح توسعه و نوسازی کارخانه لغو قرار داد شدند و قرار شد 6 ماه بعد از اخراج یعنی اول مهر 95 همه کارگران اخراجی دو باره بازگشت به کار شوند. اما موعد وعده ها به سر رسید و اول مهر با دلهره های فراوان برای کارگران از راه رسید، باز هم کارگران مورد بی مهری قرار گرفتند و انگار نه انگار که قرار بود کارگران به کار بازگردند.

 

*روز یکشنبه 4 مهر، جمعی از متقاضیان مسکن مهر پردیس با حضور در مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی خواستار تحویل واحدها یا بازگرداندن پولهای شان شدند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان در اعتراض خود شعار می‌دادند: «دعوای این دو دولت چه کار داره به ملت؟!»، «بدون هر هیاهو مسکن مهر ما کو؟!»، «روحانی روحانی کلید خونمون کو؟!» تجمع‌ کنندگان خواستار دیدار با وزیر راه و شهرسازی شدند. روز سه شنبه 6 مهر، متقاضیان مسکن پردیس، برای دومین بار مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

 

*روز سه شنبه 6 مهر، جمعی از متقاضیان آزمون استخدامی نیروگاه لوشان و خانواده های آنان در اعتراض به نتیجه آزمون جلوی درب ورودی این نیروگاه تجمع کردند. به گزارش زیتون خبر، اوایل مرداد ماه امسال آزمون جذب ۱۲ نگهبان و چند تن جوشکار و راننده و … به نمایندگی شرکت گیل پاک شمال برای جذب در نیروگاه لوشان برگزار شد. هرچند تا دو روز پیش یعنی دو ماه بعد از گذشت آزمون از اعلام نتایج خبری نبود اما روز دوشنبه ۵ مهر نتایج این آزمون اعلام شد. برای ۱۸ فرصت شغلی نیروگاه لوشان بیش از ۹۰۰ تن ثبت نام نموده بودند که این تعداد داوطلب برای ۱۸ فرصت شغلی آمار قابل تاملی است.

 

*کارگران فضای سبز منطقه 3 شهرداری دزفول به دنبال چند روز اعتصاب در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت چند ماه حقوق و دیگرمطالبات شان، صبح روز پنجشنبه 8 مهر، دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض پس از چند روز اعتصاب با دریافت مبلغ 3 میلیون ریال به عنوان علی الحساب به سر کار خود بازگشتند.

 

*روز پنج شنبه 8 مهر، همزمان با سفر وزیر کار به بجنورد جمعی از متقاضیان کار دست به تجمع مقابل کارخانه پتروشیمی خراسان زدند و مانع ورود کامیونها به داخل کارخانه شدند. به گزارش بجنا، اهالی روستای قره خان بندی بجنورد خواستار استخدام بیکاران این روستا در کارخانه پتروشیمی خراسان بودند.

روستای قره خان بندی در سه کیلومتری کارخانه پتروشیمی خراسان قرار دارد و از توابع بخش گرمخان شهرستان بجنورد در استان خراسان شمالی است.

 

*صبح روز جمعه 9 مهر، خیابان 26 ولنجک شاهد تجمع چند ساعته اعضای شرکت تعاونی مسکن وزارت دارایی و همچنین خانواده آنان در اعتراض به برخی نهادها و شخصیتهای حقیقی و حقوقی بود. به گزارش جام جم آنلاین، یکی از اعضای این تعاونی مسکن گفت: مطابق اسناد رسمی این ملک در سال 1385 توسط تعاونی مسکن وزارت دارایی خریداری شد و با توجه به آشنایی اعضای تعاونی به تمام قوانین و مقررات شهری و ملکی، در هنگام خرید، زمین مورد نظر هیچگونه ایراد قانونی نداشته است. وی افزود: در آن سال، آقای علی دایی (فوتبالیست) هم معرف این زمین بود و هم به عنوان وکیل مالک زمین یعنی آقای توکلی، زمین را به تعاونی فروخت که امضای ایشان پای قرار داد موجود است. آقای دایی حتی چند تن از فوتبالیستهای تیم ملی را بدون هیچ وجه نقدی عضو تعاونی کرد به این بهانه که کار پروژه سریع تر پیش رود. نه تنها کار پیش نرفت بلکه آن افراد پول سهم خود را هم نپرداختند. آقای دایی واسطه این افراد بوده و اگر آنها پول سهم خود را ندهند ما مجبور هستیم که از طریق قانون یقه آقای دایی را بگیریم.

 

*پیش از ظهر روز شنبه 10 مهر، عده ‌ای از مغازه‌ داران هندیجان با توجه به همین مشکلات و فشار بانکها برای پرداخت اقساط عقب مانده آنها ناشی از رکود بازار در چهار راه فرمانداری تجمع اعتراض ‌آمیز برگزار کردند. به گزارش  فارس ، چند ماهی است که دریابانی و گمرک این شهرستان به نام مبارزه با قاچاق کالا مانع از تخلیه شناورهای تجاری که بیشتر آنها بعد از چندین ‌ماه از کشور دوبی یا کویت برگشته ‌اند، شده و صاحبان این شناورها علاوه بر خسارات مالی ناشی از توقف کالاهای موجود در شناورها، باید کرایه افراد نگهبان این کالاها را پرداخت کنند.

 

*روز شنبه 10 مهر، تعدادی از کارگران حمل بار فرودگاه مهرآباد در اعتراض به اخراج ناگهانی خود مقابل ساختمان ترمینال شماره 2 تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان با بیان این که دست کم در چهار سال گذشته رابطه استخدامی آنها بدون پرداخت مزد معین از سوی پیمانکار ادامه پیدا کرده بود، گفتند: در این مدت دریافت انعام بابت حمل بار مسافران تنها محل اصلی درآمدهای ما بود.

 

*به گزارش ایسنا، روز یکشنبه ۱۱ مهر، تعدادی از رانندگان اتوبوس در مشهد در اعتراض نسبت به نحوه محاسبه و پرداخت حقوق شان برای دومین روز دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

 

*به گزارش اقتصاد آنلاین، روز یکشنبه 11 مهر، اعضاء تعاونی مسکن مسکن برق تهران، فاز ۵ هشتگرد دست به تجمع اعتراضی مقابل مجلس زدند.

 

*روز یکشنبه 11 مهر، اهالی شهر و روستاهای مسیر رودخانه «علا»، از دهستان «رود زیر» صیدون تا رامهرمز با برگزاری تجمع خواستار جلوگیری از احداث سد و برداشت آب این رودخانه شدند. به گزارش کبنا نیوز، رودخانه علا که از کوههای «هفت‌چشمه» و «گندم ‌کار» حوزه خوزستان سرچشمه می‌گیرد، قرنهاست که مسیری طولانی و پر پیچ‌ و خم را طی می‌کند تا در مسیر طولانی خود شهر‌ها و روستاهای زیادی را از نعمت آب خود بهره‌مند سازد.

با توجه به کاهش شدید آب این رودخانه و خشکسالی و مشاهدات میدانی، مسؤولان منطقه «دیشموک» از استان کهگیلویه و بویراحمد در حال احداث آب ‌بند و نصب تاسیسات پمپاژ آب برای برداشت آب از این رودخانه هستند که در صورت بروز این اتفاق موجب کاهش شدید آب این رودخانه در پائین ‌دست و تضییع حقوق مردم پائین‌ دست رودخانه که طبق قانون مدنی و اساسی اولویت استفاده از این آب را دارند، می‌شود.

 

*صبح روز دوشنبه 12 مهر، جمعی از کارگران رسمی و پیمانکاری برق منطقه ای کرمان در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق و برای همسان سازی حقوق و دستمزد دست به تجمع مقابل شرکت سهامی برق منطقه ای کرمان زدند. به گزارش کرمان ۱۴۰۰، این تجمع کنندگان از مسئولان استان کرمان خواهان رسیدگی به مشکلات شان بودند و طبق گفته یکی از تجمع کنندگان این چند مین بار است که چنین تجمعاتی را در کرمان برگزار می کنند ولی تا کنون مشکلات آن ها برطرف نشده است.

 

*روز سه شنبه 13 مهر، صدها تن از کارکنان شرکتهای پیمانکاری مخابرات از سراسر کشور در مقابل مجلس رژیم دست به تجمع زدند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارکنان خواهان حذف شرکتهای پیمانکاری، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و به رسمیت شناخته شدن شان به عنوان نیروی کار کارفرمای اصلی یعنی شرکت مخابرات و انعقاد قرارداد مستقیم با آن هستند.

 

*صبح روز یکشنبه 11 مهر، کارگران خشمگین مجتمع صنعتی آلومینیوم المهدی - هرمزآل به دنبال واریز حقوق شهریورشان، در اعتراض نسبت به کاهش حقوق دست به تجمع زدند و با بستن درب کارخانه مانع از خروج شمش تولیدی شدند. به گزارش ایسنا، کارگران تجمع کننده گفتند:حقوق شهریور شان به میزان 30 درصد کاهش یافته است. روز سه شنبه ۱۳ مهر، حرکت اعتراضی این کارگران سومین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

*ظهر روز سه شنبه 13 مهر، جمعی از کارگران شهرداری بیجار در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق دست از کارکشیده و در پارکینگ شهرداری تجمع کردند. به گزارش فارس، این کارگران و پرسنل شهرداری با تحصن در پارکینگ شهرداری، از انجام وظایف خود از جمله پاکسازی سطح شهر و جمع ‌آوری زباله‌ به نشان اعتراض به عدم پرداخت حقوق 6 ماه خود سر باز زدند.

 

*صبح روز سه شنبه 13 مهر، تعدادی از قبول شدگان آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی خوزستان در اعتراض به آنچه که جذب نشدن خود در ادارات عنوان شده، مقابل ساختمان استانداری در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از معترضان گفت: در آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی استانداری در سال 91 شرکت کردیم و قبول شدیم و تمامی مراحل استخدامی را انجام داده ایم اما هنوز ما را جذب کار نمی کنند.

 

*روز سه شنبه 13 مهر، جمعی از اعضای تعاونی مسکن شرکت ملی نفت به نمایندگی از 800 خانوار در مقابل وزارت نفت تجمع کردند و خواستار ورود وزیر برای حل این مساله شدند. به گزارش ایلنا، طبق گفته معترضان، 800 خانوار درگیر این مساله هستند و مبلغ این تخلف نیز نزدیک به 100 میلیارد تومان است.

 

*صبح روز سه شنبه 13 مهر، جمعی از کارگران شرکت سپنتا که از سال ۹۴ تاکنون حقوق شان با وعده های بی اساس مدیران پرداخت نشده جهت اعلام اعتراض مقابل فرمانداری اهواز تجمع کردند. به گزارش اهواز نوین، کارگران معترض گفتند: اما به هر دلیلی از سال ۹۴ تا الان ما را با انواع گفته های پوچ وعده داده اند.

 

*صبح روز سه شنبه 13 مهر، تعدادی از کارگران شرکت گلریس ابهر در اعتراض برای گرفتن حقوق از دست رفته خود، در محل این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ابهر24، کارگران که همواره قربانی بی  ‌برنامگی و سیاستهای مدیریتی نادرست مدیران بالادستی خود بوده ‌اند، چندین ماه است که نانی سر سفره خانواده خود نبرده و همچنان در طلب حق قانونی خود سنگ‌ بر در بسته می‌کوبند تا از این راه بتوانند حداقل فریاد اعتراض خود را به گوش مسئولان استانی برسانند.

 

*روز چهارشنبه ۱۴ مهر، جمعی ازکارگران منطقه ویژه اقتصادی خلیج ‌فارس مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند. به گزارش ایسنا، کارگران معترض، پلاکاردهایی با عنوانهای «خصوصی‌سازی نمی‌خواهیم» در دست داشتند. در این تجمع‌، کارکنان، نگران آینده این مجتمع صنعتی بودند و اضافه کردند: همان‌طور که با وعده خصوصی ‌سازی و بهبود امور مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال را واگذار و در پی آن شاهد سرگردانی و کاهش حقوق کارگران و بی ثباتی در آن هستیم، نمی‌خواهیم چنین موضوعی در منطقه ویژه اقتصادی خلیج ‌فارس رخ دهد.

 

*روز سه شنبه 13 مهر، برای بار دیگر جمعی از کارگران کارخانه آونگان اراک در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل استانداری مرکزی زدند. به گزارش ایرنا، این کارگران در پی پرداخت نشدن حقوق معوق خود در ماههای گذشته از مسئولان خواستند تا با بررسی وضعیت کارخانه آونگان، تنگناهای پیش روی کارگران این واحد بزرگ تولیدی را رفع کنند.

روز چهارشنبه ۱۴ مهر، برای دومین روز متوالی، کارگران این کارخانه  دلیل پرداخت نشدن ۲۲ ماه از حقوق و مزایای خود مقابل استانداری مرکزی تجمع کردند.

شرکت آونگان بزرگترین سازنده دکل های انتقال نیرو در خاورمیانه بود که بعد از واگذاری به بخش خصوصی با مشکلات اقتصادی مواجه شده است.

 

*صبح روز چهارشنبه 14 مهر، کارگران فروآلیاژ ازنا با تجمع در درب ورودی کارخانه از عدم تعیین تکلیف و چشم انداز اخراج شان اعتراض کردند. به گزارش  ازنا خبر، جمعی از کارگران صنایع فروآلیاژ ازنا برای اولین بار در اعتراض به تعطیلی و اخراج مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند.

 

*روز پنجشنبه 15 مهر، تعدادی از رانندگان اتوبوس شهری حمل و نقل شهرداری رشت با 10 اتوبوس به دلیل عدم دریافت معوقات و حقوق ماهیانه 4 ماه اخیر خود در میدان دکتر حشمت رشت تجمع اعتراض آمیز کردند. به گزارش تسنیم، یکی از رانندگان معترض با اشاره به اینکه 4 ماه است که حقوقی از سوی شهرداری رشت به آنها پرداخت نشده است، اظهار داشت: آیا مسئولان می‌توانند 4 ماه بدون حقوق را تصور کنند؟

 

*به گزارش ایرنا، کارگران پیمانکاری شرکت پتروشیمی اروند روز پنجشنبه 15 مهر، نسبت به پاسخگو نبودن مسئولان شرکت و کسر حقوق و مزایای خود اعتصاب کردند.

 

کمپین «نه به تانکر مرگ» در مریوان

پیش ‌از ظهر روز سه شنبه 13 مهر، اهالی مریوان در اعتراض به وضعیت جاده ‌های‌ این شهرستان در مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش تسنیم ، مردم شهرستان مریوان با حضور و تجمع در چندین مسیر مختلف در داخل شهر مریوان ضمن ابراز نارضایتی از وضعیت جاده‌ های مواصلاتی، با سر دادن شعار «نه به تانکرهای حامل سوخت»، خواستار تسریع در ساخت جاده مریوان-سنندج و همچنین ممانعت از ورود تانکرهای حامل سوخت از مرز رسمی باشماق شدند.

عصر روز پنجشنبه ۱۵ مهر، مردم شهرستان مریوان با حضور و تجمع در میدان ملا بیسارانی شهرستان مریوان ضمن ابراز نارضایتی از وضعیت جاده‌ های مواصلاتی مریوان سنندج که در حادثه ناگوار چند هفته قبل شاهد واژگونی تانکر حامل سوخت که در دو کیلومتری روستای نگل منجر به فوت 4 نفر از همشهریان مریوانی شد، خواستار تسریع در ساخت جاده مریوان، سنندج شدند.

در این روز نیروهای سرکوبگر 5 تن از فعالان کمپین «نه به تانکر مرگ» را بازداشت کردند. به گزارش سايت جوانه ها، فضاي شهر مريوان در روز جمعه ۱۶ مهر به شدت امنيتي شد و نيروهاي گارد ويژه و ماموران لباس شخصي در نقاط حساس شهر مستقر شدند.

روز شنبه 17 مهر، هر یک از فعالان بازداشت شده با تودیع وثیقه ٥٠ میلیون تومانی از زندان آزاد شدند.

 

*روز شنبه 17 مهر، کارگران کارخانه اشی مشی شلمزار در اعتراض به عدم پرداخت ماهها دستمزد دست به تجمع مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری زدند. به گزارش  جهانبین نیوز، گروه تولیدی بازرگانی اشی مشی یکی از بزرگترین کارخانجات تولید مواد غذایی در ایران است که در سال 1371 فعالیت خود را  با تولید انواع اسنک (غلات حجیم شده) آغاز کرده است. این کارخانه  درشهرکرد، کیلومتر 30 جاده خوزستان، شلمزار، جنب دریاچه واقع شده است.

 

*روز یکشنبه 18 مهر، جمعی از کارگران کارخانه آونگان اراک در اعتراض به عدم پرداخت 22 ماه حقوق و دیگر مطالبات شان برای بار دیگر دست به تجمع مقابل استانداری مرکزی زدند. به گزارش ایرنا، این کارگران گفتند: کارگران این شرکت تولیدی از مسئولان می خواهند که راهکار عملی در تحقق مطالبات معوق 22 ماهه حقوق و مزایای آنان داشته باشند، چرا که شرایط سختی را می گذرانند.

 

*صبح روز شنبه 17 مهر، کارگران اخراجی پتروشیمی جم، به همراه خانواده ‌های شان به تهران آمدند و مقابل وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان که ۴ ماه پیش به بهانه تغییر مقررات و با وجود عدم خاتمه قرارداد، از کار بیکار شدند گفتند، پیگیریهای آنها در استان بوشهر تاکنون بی ‌نتیجه مانده ‌است.

روز یکشنبه 18 مهر، این کارگران برای دومین روز متوالی مقابل مجلس تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه 18 مهر، اهالی روستاهای لوداب (گردنگاه، سر گردنگاه، دره بنگر و چانگ) جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کبنانیوز ، یکی از اهالی این روستا اظهار کرد: این روستا‌ها از یک جاده ارتباطی برخوردار هستند و متأسفانه به دلیل وضعیت بد این جاده تنها با «الاغ» و «قاطر» می‌توانیم، عبور و مرور می‌کنیم.

یکی از اهالی روستای «دره بنگرو» بخش لوداب از توابع شهرستان بویراحمد نیز بیان کرد: مسئولان مرتب در شعار‌ها و سیاستهای کاری خود اعلام می ‌کنند که باید از مهاجرت روستائیان جلوگیری شود، اما این وضعیتی که جاده ارتباطی ما دارد خلاف آن چیزی است که مسئولان می ‌گویند.

 

*پیش از ظهر روز پنج شنبه 22 مهر، اهالی روستای کمجان و شهر طرقرود نطنز در اعتراض به بهره برداری بی رویه معادن این روستا با تجمع مقابل فرمانداری شهرستان نطنز و سردادن شعارهایی خواهان تعطیلی معادن این روستا شدند. به گزارش نطنزنا، گروهی از تجمع کنندگان در اعتراض به معادن برای برگزاری جلسه با فرماندار نطنز وارد فرمانداری شدند و بعد از حضور برخی از تجمع کنندگان در فرمانداری نطنز، اعضای شورای تامین شهرستان نطنز هم وارد فرمانداری نطنز شده و با بعضی از تجمع کنندگان تشکیل جلسه دادند.

 

*روز چهارشنبه ۲۱مهرماه مردم میناب در اعتراض به بی‌آبی شدید در این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. در این تجمع زنان نقش مهمی ایفا کردند.

لازم به ذکر است که مردم میناب مراجعات مکرری هم به فرمانداری و اداره آب این شهر داشته‌اند ولی تاکنون به جایی نرسیده است.

 

*اهالی روستای سراوان رشت روز پنج شنبه 22 مهر با تجمع اعتراضی در محل دفن زباله سراوان خواستار توقف آلودگی محیط زیست در این منطقه شدند. به گزارش رشت پرس، اهالی این روستا خواستار توقف روند تجمیع زباله های استان گیلان در این محل شدند.

 

*روز شنبه ۲۴ مهر، جمعی از کارگران شرکت پتروشیمی اروند واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر در اعتراض به کاهش دستمزد و مزایای خود تجمع اعتراض آمیز برپا کردند. به گزارش مانا، کارگران شرکت پتروشیمی اروند می گویند چند ماه است که میزان حقوق دریافتی شان کاهش یافته و تاکنون علت این اقدام از سوی مسئولان شرکت پتروشیمی اروند اعلام نشده است.

این کارخانه طبق اصل 44 قانون اساسی اواخر پارسال از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذر شد.

 

*روز دوشنبه ۱۹ مهر، تعدادی از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌ تپه برای دومین روز متوالی اقدام به اعتصاب و تجمع مقابل ساختمان اداری این مجتمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند؛ دلیل اعتراض ما کارگران  مجتمع نیشکر هفت تپه عدم دریافت 2 تا 4 ماه مزد معوقه به همراه پرداخت نشدن دست‌کم شش ماه حق بیمه کارگران روزمزدی به تامین اجتماعی است که کارفرما از پرداخت آن به کارگران خوداری می‌کند. روز شنبه 24 مهر، صدها کارگر این مجتمع علیرغم پرداخت بخشی از مطالبات شان  و وعده پرداخت باقیمانده حقوق معوقه شان، به دلیل بی اعتمادی به وعده های مدیریت به  ششمین روز پیاپی اعتصاب شان ادامه دادند. در این روز جلسه مذاکره‌ میان نمایندگان مدیریت و کارگران برگزار شد که نتیجه آن خاتمه موقت اعتراض کارگران بود. در جلسه مذکور  مقرر شد که دستمزد عقب افتاده ماههای شهریور و مهر نیز در فاصله روزهای  پنجم  تا دهم  و بیست و پنجم تا سی ام آبان  پرداخت شود.

 

*صبح روز دوشنبه 26 مهر، کارگران بیکارشده کارخانه دیار خودرو در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و ماهها عدم پرداخت حقوق، حق بیمه و دیگرمطالبات شان و همچنین بی تفاوتی مسئولان طراز اول شهرستان دست به تجمع مقابل فرمانداری گلپایگان زدند. به گزارش بیان گلپایگان، کارگران این شرکت خودرویی عدم دریافت هشت ماه حقوق و دستمزد، با توجه به وضعیت بد معیشتی و مشکلات عدیده اقتصادی و عدم تمدید دفترچه های بیمه خود را به علت کوتاهی این شرکت در پرداخت حق بیمه آنان، یکی از مطالبات خود بیان نمودند و خواستار رسیدگی مسئولان شهرستان برای دریافت مطالبات خود شدند.

 

*روز دوشنبه ۲۶ مهر، اعتصاب کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز برای سومین روز در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و مقابله با خطر اخراج و بیکاری دست از کار کشیده و در کارخانه تجمع کردند. به گزارش کارگران کرمان، یکی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز گفت: مسئولان مرتب به ما وعده و وعید می دهند یک بار وعده دریافت حقوق، یک بار وعده به کار گیری و جذب نیروها، اما آبی از این مسئولان گرم نمی شود و تنها حرف می زنند.

 

*صبح روز دوشنبه 26 مهر، جمعی از پاکبانان و کارگران فضای سبز شهرداری نوشهر در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان شهرداری زدند. به گزارش ایرنا ، تجمع کنندگان با بیان اینکه حدود 3 ماه حقوق دریافت نکرده اند، خواستار رسیدگی شهردار و مسئولان شورای اسلامی شهر نوشهر شدند. پارکبانان و کارگران فضای سبز شهرداری با یک شرکت خصوصی به نام نوآوران ساحل گستر قرارداد دارند.

 

*روز دوشنبه 26 مهر، جمعی از کارگران بیکار شده کارخانه صابون سازی خرمشهر

در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی برای بار دیگر مقابل فرمانداری خرمشهر اجتماع کردند. به گزارش جوان، کارگران بیکار شده شرکت صابون سازی خرمشهر چهار سال است که به امید راه اندازی مجدد کارخانه صابون سازی و دریافت مطالبات خود هستند و بارها دست به تجمع اعتراضی زده اند.

 

*صبح روز دوشنبه 26 مهر، تعدادی از رانندگان تاکسیهای فرودگاههای مهرآباد و خمینی مقابل سازمان تاکسیرانی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، معترضان خواسته خود را تغییرات شرایط شغلی عنوان کردند و گفتند یکی از تصمیماتی که به آن معترضیم جداسازی اشتغال در دو فرودگاه تهران است، به این معنا که با تصمیم سازمان قرار است تاکسیرانان فرودگاه خمینی حق کار در مهرآباد را نداشته باشند و بالعکس.

 

*روز سه شنبه ۲۷ مهر، همزمان با آغاز بررسی لایحه اصلاحیه دولت بر روی قانون کار جمعی از کارگران تهران با هماهنگی اتحادیه آزاد کارگران ایران دست به تجمع در مقابل مجلس زدند. در این تجمع کارگران شعار می دادند: لایحه این دولت بردگی کارگر، معیشت منزلت حق مسلم ماست، قرارداد موقت بردگی کارگر، اصلاح قانون کار به نفع سرمایه دار، امید کارفرماها کارگر خاموشه، تدبیر دولتمردان کارگر ارزونه، کارفرمایان بدانند کارگر خاموش نمی شه، دولتیان بدانند کارگر ارزون نمیشه و... در این تجمع پلاکاردهای زیادی به چشم می خورد که بر روی آنها مطالبات کارگران و شعارهایی در اعتراض به لایحه اصلاحیه دولت بر روی قانون کار نوشته شده بود: بر روی بنر بزرگ این تجمع نوشته شده بود: ماخواهان اجرای فوری ماده 41 قانون کار برای افزایش فوری دستمزدها، بر چیده شدن قراردادهای موقت، حق برپائی تشکلهای مستقل کارگری و ایجاد تغییرات مناسب در قانون کار به نفع یک زندگی انسانی برای کارگران و مزد بگیران زحمتکش هستیم.

 

*روز سه شنبه ۲۷ مهر، کارگران اخراجی شهرداری یاسوج برای بار دیگر برای بازگشت به کار و اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان وعدم پاسخگویی مسئولان طراز اول  یاسوج و استان کهگیلویه و بویراحمد دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به فارس، در ماه گذشته پیمانکار جدید شهرداری جمعی از کارگران خدماتی و باسابقه شهرداری را به دلیلی که مشخص نشد از کار اخراج کرد.

 

*صبح روز سه شنبه 27مهر، کارگران پتروشیمی پردیس دراعتراض به قطع کارانه شهریور ماه و تنزل شغلی تعدادی از همکاران شان دست از کار کشیده و در داخل ساختمان ریاست پتروشیمی پردیس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این اقدام اعتراضی امروز پس از آن صورت گرفته است که مدیریت این واحد صنعتی در در ادامه سیاست بی‌ اعتنایی این نسبت به خواسته ‌های کارکنان معترض، مزایای بهره‌وری آنها را قطع کرد. تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی پردیس بادخالت نیروی سرکوبگر انتظامی در منطقه ویژه پارس جنوبی- عسلویه بدون نتیجه پایان یافت.

 

*به گزارش نوا جنوب، روز سه شنبه 27 مهر، تعداد زیادی از اهالی شهرکهای اسدی برازجان مجاور پل بسیج با حضور مقابل درب شورای شهر برازجان اعتراض شدید خود را به عملکرد ضعیف شهرداری برازجان و بی توجهی و تبعیض بسیار شدید شورا و شهرداری نسبت به شهرکهای اسدی و مناطق اطراف بلوار بسیج اعلام کردند.

 

*به گزارش ذاکرنیوز، روز چهارشنبه 28 مهر کارگران گروه ملی فولاد ایران در اهواز

با هماهنگی کارگران شیفت شب کار و شیفت صبح کار در محل شرکت تجمع کردند که باحضور مدیر عامل و برخی از معاونان شرکت، معترضان خواسته های خود مطرح کردند و اظهار داشتن: چرا باید خانواده های ما از بی پولی و دریافت نکردن حق و حقوق ما از این شرکت  مایوس و دررجامعه تحقیررشوند.

 

*روز چهارشنبه 28 مهر، جمعی از اهالی محمد شهر به دلیل مشکلاتی که برای آب این منطقه به وجود آمده بود مقابل فرمانداری کرج تجمع کردند. به گزارش تیتریک، این تجمع با دخالت نیروهای انتظامی و مجموعه فرمانداری به پایان رسید.

 

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

حکم زندان دو فعال کارگری را محکوم می کنیم

 

طبق این احکام بدوی، این دو فعال کارگری به دلیل فعالیت صنفی هر یک به تحمل یازده سال زندان محکوم شده اند. اینگونه احکام نقض ابتدایی ترین حقوق کارگری و بطور مشخص کلیه مقاوله نامه های بنیادین سازمان جهانی کار می باشند که دولت جمهوری اسلامی ایران هر ساله در مجامع بین المللی ادعا دارد که آنها را مراعات می نماید. این در حالی است که هر کارگری در ایران می داند که هیچ یک از مقاوله نامه های بین المللی مربوط به ابتدایی ترین حقوق کارگری از جمله حق تشکل و آزادی انجمن توسط وزارت کار و مجموعه دستگاههای امنیتی کشور مراعات نمی گردند و فعالین کارگری به انحای مختلف در معرض تعقیب، اذیت و آزار، اخراج و زندان قرار دارند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکومیت احکام صادره علیه نامبردگان، خواهان آزادی بی قید وشرط همه کارگران و فعالین کارگری می باشد.

چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹ اکتبر ۲۰۱۶

 

*روز دوشنبه ۵ مهر، کارگران پتروشیمی پردیس به علت خلف وعده مدیران این شرکت در جهت رفع کاستیها و بهبود شرایط کاری دست به اعتصاب غذا زدند. به گزارش نفت ما، مدیر عامل این شرکت 2 ماه پیش نامه ای را با دست خط خود برای امور مالی، اداری و خدمات شرکت نوشته تا خواسته های پرسنل بررسی و حداکثر تا 1 مهر به اجرا شود که در عمل هیچ اقدامی برای کارگران صورت نگرفته و در مقابل تعدادی از کارگران این شرکت از فعالیت خود در این شرکت تعلیق شدند.

روز پنج شنبه 29 مهر، اعتراضات کارگران پتروشیمی پردیس وارد بیست و چهارمین  روز خود شد.

 

منبع: نبردخلق شماره 376، شنبه اول آبان ۱۳۹۵ – ۲۲ اکتبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول