زنان در مسیر رهایی

اسد طاهری

 

زنان استان کهگیلویه و بویراحمد صدرنشین بیکاری

خبرگزاری فارس، ۳ شهریور- زنان استان کهگیلویه و بویراحمد صدرنشین بیکاری و متحمل آسیبهای متعدد اجتماعی هستند.

فریبا رحمانپور، مدیرکل امور زنان و خانواده در استان کهگیلویه و بویراحمد، ضمن اعلام این خبر گفت: "میانگین سنی زنان سرپرست خانوار در کهگیلویه و بویراحمد بالاتر از ۵۰ سال است و خطرات زیادی آنها را تهدید می کند." وی در مورد شرایط اجتماعی این زنان شرح داد: "بیشتر زنان از نقاط دور و نزدیک به مرکز شهر آمده و جهت گذران زندگی اقدام به دستفروشی یا فروش محصولاتی مانند مرغ و تخم مرغ می کنند."

 

شورای دولتی فرانسه ممنوعیت بورکینی را معلق کرد

رادیو زمانه، ۵ شهریور - شورای دولتی فرانسه حکم داده که ممنوعیت بورکینی در سواحل این کشور غیرقانونی و نقض حقوق اساسی است.

سه قاضی این دادگاه در حکم خود آورده اند که این قانون به طور جدی و آشکار مغایر آزادیهای اساسی مانند آزادی تحرک، آزادی وجدان و آزادیهای شخصی است. این قضات گفته اند که مدرکی مبنی بر لزوم ممنوعیت پوششی که برخی از افراد برای شنا استفاده میکنند، نیافته اند.

یک دادگاه محلی پیش تر حکم داده بود که بورکینی در شهر ساحلی "ویلنُو ـ لوبه" با استناد به قانون جلوگیری از بی نظمی عمومی ممنوع است، اما اتحادیه حقوق بشر (LDH) و جمعیت مبارزه با اسلام هراسی در فرانسه (CCIF) این موضوع را به دادگاه عالی کشاندند.

دستکم ۳۰ شهر، بورکینی را در تابستان امسال ممنوع اعلام کردند و بسیاری از شهرهای دیگر هم گفته بودند که همین راه را در پیش خواهند گرفت.

مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه، گفته که موافق سراسری شدن ممنوعیت بورکینی نیست، اما با کلیت این قانون موافق است چون بورکینی، نماد "به بردگی کشاندن زنان" است.

 

ریاست هفت زن بر شوراهای شهر

بی بی سی، ۱۸ شهریور - در انتخابات هیات رییسه آخرین سال شوراهای شهر در ایران، هفت زن در استانهای سیستان و بلوچستان، مازندران، گیلان، خوزستان و کرمانشاه به مقام ریاست شورای شهر رسیده اند.

اختر ویسی در جوانرود - استان کرمانشاه، جمیله ملازهی در نیکشهر - سیستان و بلوچستان، شعله مصطفی پور در نوشهر - مازندران، مرمر فیروزپور، در بابل – مازندران، طیبه نیکخو دیلمی در دیلمان - گیلان، مهناز کعیان حسینی در چمران – خوزستان و سیما کمایی در رامهرمز – خوزستان به ریاست شوراهای شهر خود انتخاب شده اند.

بیشتر زنان مزبور مهم ترین هدف خود را از نامزدی برای ریاست شورا "ارتقای جایگاه زنان" عنوان کرده اند.

 

سازمان ملل به دنبال برقراری توازن جنسیتی در هیاتهای صلح بان

ایسنا، ۱۹ شهریور - رییس صلح بان سازمان ملل گفته است که این بخش به دنبال حفظ توازن جنسیتی صلح بانان و افزایش تعداد زنان در این سازمان است.

"هرو لادسوس" گفت: "ما می خواهیم تا سال ۲۰۲۰، تعداد نیروهای زن صلح بان را افزایش دهیم." وی که در جریان نشست وزرای دفاع کشورهای اعزام کننده نیروهای صلح بان در لندن سخن می گفت، افزود: "نقش زنان در هیاتهای صلح بان سازمان ملل در سطح جهان باید در نظر گرفته شود. زنان در امور غیرنظامی ارتشها، اطلاعاتی، نظارت بر جوامع و افزایش آگاهی در زمینه جنسیت نقش فعالی دارند و حضورشان بسیار مهم است."

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور صلح بانی ادامه داد: "تلاشها برای ایجاد توازن جنسیتی در زمینه صلح بانان در سطح جهانی مدتهاست که مد نظر است و این نشست در لندن باعث پیشرفتهایی در زمینه برقراری توازن جنسیتی میشود. ما باید مطمین شویم که برای چالشهای پیش رو آمادگی داریم و می توانیم با آنها مقابله کنیم."

براساس آمارهای سازمان ملل، در سال ۱۹۹۳ زنان تنها یک درصد از نیروهای اونیفورم پوش صلح بان را تشکیل می دادند. در سال ۲۰۱۴ از ۱۲۵ هزار نیروی صلح بان، سه درصد در واحدهای نظامی و ۱۰ درصد پرسنل پلیس را زنان تشکیل می دهند.

 

ملاله یوسف زی، خواستار کمک رهبران جهان به آموزش دختران در کمپهای پناهجویان شد

رادیو فردا، ۲۴ شهریور - ملاله یوسف زی، برنده جایزه نوبل صلح، از رهبران جهان خواست برای آموزش دختران در کمپهای پناهجویان تلاش کنند تا از ازدواج زودهنگام آنها یا به کار گرفته شدن شان جلوگیری شود.

بیانیه ملاله یوسف زی ۱۹ ساله، یک هفته پیش از نشست سازمان ملل متحد در زمینه پناهجویان در نیویورک منتشر شد.

کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل متحد تعداد پناهجویان در دنیا را بیش از ۲۱ میلیون نفر تخمین زده است که نیمی از آنها کودک و بیشتر آنها اتباع سوریه، افغانستان و سودان هستند.

بنا بر اعلام بنیاد ملاله، بیش از هشتاد درصد نوجوانان پناهجو که بیشتر آنها دختر هستند، در مدرسه تحصیل نمی کنند.

ملاله یوسف زی که اهل پاکستان است، حدود چهار سال پیش از ترور طالبان جان سالم به در برد و پس از دریافت جایزه نوبل صلح، برای پیشبرد آموزش دختران در پاکستان فعالیت می کند.

 

بیکاری بالای ۴۰ درصدی زنان دارای تحصیلات دانشگاهی

ایلنا، 25 شهریور - شهیندخت مولاوردی در همایش "توسعه نقش آفرینی زنان تعاونگر در کارآفرینی و اشتغال" گفت: اکنون مهمترین چالش اقتصادی ما معضل بیکاری است که معادلات پیچیده ای را برای دولتمردان و دولت زنان به وجود آورده است، به ویژه در خصوص دختران فارغ التحصیل و زنان سرپرست خانوار معضل به چشم می خورد که نه تنها خودشان را متضرر می کنند، بلکه اقتصاد کشور هم به واسطه مغفول ماندن از این ظرفیت انسانی متضرر میشود."

معاون حسن روحانی بیکاری زنان دارای تحصیلات دانشگاهی را بالای ۴۰درصد اعلام کرد و افزود: "در دهه های اخیر به واسطه رشد تحصیلات دانشگاهی دختران، نمره قابل قبولی گرفته ایم، اما در زمینه تبدیل این دانش آموختگان به نیروی انسانی، هنوز نتوانسته ایم موفق باشیم."

 

قربانی تجاوزات جنسی "داعش"، سفیر سازمان ملل شد

دویچه وله، ۲۷ شهریور – "نادیا مراد"، دختر ۲۳ ساله ایزدی که موفق شد از دست شبه نظامیان "دولت اسلامی" (داعش) فرار کند، به عنوان نماینده سازمان ملل برای "حفظ کرامت بازماندگان تجارت انسان" انتخاب شد. مراد در حال حاضر در آلمان زندگی میکند.

نادیا مراد، از ایزدیهای عراق است که در سال ۲۰۱۴ میلادی در روستایی نزدیکی شهر موصل از سوی بنیادگرایان اسلامی "داعش" ربوده و به عنوان "بردهجنسی" به اسارت گرفته شد. بنا به گفته او، زنان و دختران اسیر در مناطق تحت کنترل "دولت اسلامی" پیوسته مورد تجاوز گروهی، خرید و فروش و آزارهای جنسی و بدنی قرار می گیرند. مادر و شش برادر مراد در حمله داعش به سنجار در سال ۲۰۱۴ کشته شدند.

فعالیتهای نادیا مراد برای پایان دادن به بردگی جنسی زنان و قاچاق انسان پس از فرار او از چنگ بنیادگرایان اسلامی "داعش" آغاز شد. وظیفهمراد به عنوان نماینده سازمان ملل برای "حفظ کرامت بازماندگان تجارت انسان"، روشنگری درباره وضعیت قربانیان تجارت انسان، به ویژه پناهجویان، دختران و زنان خواهد بود.

"امل کلونی"، وکیل معروف حقوق بشری آمریکا و همسر لبنانی تبار "جرج کلونی"، از نادیا مراد در انجام این وظایف پشتیبانی میکند. او جنایات "داعش" در حق ایزدیان را "نسل کشی" مینامد.

 

برای اولین بار، یک زن بهعنوان رهبر حزب دموکراتیک ژاپن انتخاب شد

شرق، ۲۷ شهریور – "رنیو موراتا"، مدل و مجری تلویزیونی سابق، توانست روز پنجشنبه با کسب اکثریت قاطع آرا در انتخاباتی حزبی، اولین زنی باشد که عنان رهبری حزب اپوزیسیون دموکراتیک در ژاپن را برعهده می گیرد.

به گزارش نیویورک تایمز، او که برای بیش از یک دهه در مجلس اعلای پارلمان ژاپن خدمت کرده، در حالی توانسته با کسب حدود ٦٠درصد از آرای اعضا و نمایندگان حزب، بر دو رقیب مرد خود غلبه کند که موفقیت پیشین دو چهره زن دیگر در به دست آوردن کرسیهای ارشد سیاسی در دو ماه گذشته نیز، حکایت از یک چرخش جنسیتی جدی در عرصه سیاسی کشوری دارد که سابقه درخشانی در بهقدرت رساندن زنان نداشته است.

اگر از انتخاب "یوریکو کویکه" به فرمانداری توکیو، در ماه جولای و انتصاب ماه گذشته "تومومی اینادای"، راست گرا، به سمت وزارت دفاع بگذریم، تلاشهای اخیر موراتا در به دستگرفتن سکان رهبری حزب اپوزیسیون ژاپن، درحالی به ثمر نشسته که بنا بر آمار اتحادیه میان پارلمانی آن کشور، سهم زنان از کرسیهای شورای ملی، کمتر از ١٥ درصد است.

موراتا مهمترین برنامه خود را مبارزه با سیاستهای نو - لیبرالی "آبه"، نخست وزیر، و جلوگیری از تصویب قوانین امنیت ملی در بازگرداندن سایه تهدید جنگ عنوان کرده است.

 

خامنه ای دوچرخه سواری زنان در خیابان را حرام اعلام کرد

بی بی سی، ۲۸ شهریور - آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، در حکمی که در سایت رسمیاو منتشر شده، دوچرخه سواری زنان در مجامع عمومی را حرام دانسته است.

خامنه ای در وب سایت رسمی خود در پاسخ به سووالی در باره صحت و سقم انتشار خبری از طرف دفترش مبنی بر جایز بودن دوچرخه سواری زنان "با رعایت نکات شرعی" توضیح داده است: "دوچرخه سواری بانوان در مجامع عمومی و نیز در جایی که در معرض دید نامحرم باشد، حرام است."

حدود سه هفته پیش شهیندخت مولاوردی، معاون حس روحانی در امور زنان و خانواده، در توییتر خود اعلام کرده بود: "طبق اعلام دفتر رهبر انقلاب، دوچرخه سواری بانوان با رعایت موازین شرعی بلامانع است."

 

 

منبع: نبردخلق شماره  375، پنجشنبه اول مهر ۱۳۹۵ - 22 سپتامبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول