زنان در مسیر رهایی

اسد طاهری

 

پیگیری پرداخت "حق آرایش" به پرستاران بیمارستانهای خصوصی

سازمان نظام پرستاری، ۳ مرداد - دبیر شورای عالی سازمان نظام پرستاری از پیگیری  ماجرای پرداخت پول آرایش به پرستاران در بیمارستانهای خصوصی خبر داد.

حمید چراغی به درخواست این سازمان از دو سایت خبری منتشر کننده این خبر برای ارایه مستندات لازم اشاره کرد و گفت: "سازمان نظام پرستاری از طریق واحد حقوقی نظام پرستاری تهران، این موضوع را پیگیری کرد و از این دو سایت که این گزارش را کار کرده بودند، مستنداتی را درخواست کرد."

چراغی تاکید کرد: "اگر این روند ادامه پیدا کند موضوع را از طریق مراجع قضایی برای حفظ حرمت و شان جایگاه پرستاری پیگیری میکنیم."

وی با این حال گفت: "ممکن است بیمارستانهای خصوصی از لحاظ ظاهری توقعاتی از کارکنان داشته باشند، اما اینکه بخواهند ردیفی به عنوان حق آرایش به حقوق پرستاران اضافه کنند، وجود ندارد."

 

ممنوعیت دوچرخه سواری بانوان در شهر مریوان و اعتراض ۱۴۰۰ شهروند

موکریان/ رادیو فرانسه، ۶ مرداد - در شهر مریوان هر هفته در روز "سه شنبه بدون خودرو" عده ای از شهروندان با دوچرخه اقدام به تردد می کنند. اما روز گذشته ماموران نیروی انتظامی از دوچرخه سواری بانوان جلوگیری کردند.

یکی از شهروندان مریوان با اعلام این خبر گفت: ماموران انتظامی دوچرخه چندین نفر از خانمها و آقایان همراه شان را توقیف کردند و از تعدادی نیز تعهد گرفتند."

ماموران نیروی انتظامی در پاسخ به اعتراض شهروندان از "حرام" بودن و "غیرقانونی" بودن دوچرخه سواری بانوان سخن گفتد، در حالی که منع قانونی برای دوچرخه سواری بانوان وجود ندارد.

ماموستا مصطفی شیرزادی، امام جمعه مسجد جامع شهر مریوان، در نماز جمعه هشتم مرداد در واکنش به دوچرخهسواری زنان در سطح شهر گفت: "دوچرخهسواری برای زنان در ملا عام گناه است و لازم است مسوولان و اداره ورزش و جوانان فضای مناسب و سرپوشیده برای خانمها فراهم کنند."

در اعتراض به این اقدام، ۱۴۰۰ تن از شهروندان و فعالان مدنی مریوانی با جمع آوری امضا و انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به مسوولان مربوطه، به ممنوعیت دوچرخه سواری بانوان اعتراض کردند. آنان خواستار لغو چنین ممنوعیتی و نگاه برابر به حقوق زنان شدند.

 

تقاضای سرمربی تیم منحل شده بانوان ملوان از روحانی

ایسنا، ۹ مرداد ـ تیم فوتبال دختران ملوان، از پرافتخارترین تیمهای فوتبال زنان ایران، با تصمیم مدیر عامل این باشگاه منحل شد.

مریم ایراندوست، سرمربی سابق تیم فوتبال بانوان ملوان با بیان اینکه از تصمیم انحلال تیم فوتبال ملوان بهت زده است، گفت: "با اتفاقات پیش آمده قطعا انگیزه در بین زنان ورزشکار از بین می رود، همانطور که من، مریم ایراندوست که جز فوتبال و ورزش چیزی را نمی دیدم و نمی توانستم یک روز را بدون توپ سپری کنم، تصمیم به کناره گیری از فوتبال گرفتم و تمام اینها به اتفاقات و رفتار هایی که در جامعه با ورزش زنان صورت می گیرد در ارتباط است."

وی افزود: "این تنها مختص رشته فوتبال نیست و بسیاری از رشته ها درگیر این اتفاقات هستند. به عنوان فردی که در ورزش ملی کشور زحمت کشیده ام، از ریاست محترم جمهور تقاضا دارم بیشتر از گذشته به زنان در جامعه توجه شود، چرا که مطمین هستم جامعه ورزشی سالم، به پیشرفت و پرورش فرزندان موفق و سالم کمک خواهد کرد."

ایراندوست به سختیها و تلاشهایی که در چندین سال گذشته برای علاقه خود کرده، اشاره کرد و گفت: "متاسفانه بعد از گذشت سالها و کسب عناوین مختلف، تیم منحل شد و شاهد بالاترین حد بی احترامی بودیم. تصور من بر این است این اتفاق برای جامعه ورزش زنان اتفاق خوبی نیست و ناامیدی بزرگی را به وجود خواهد آورد."

 

خودکشی دختر ۱۲ساله برای فرار از ازدواج اجباری

خبرگزاری هرانا، ۱۳ مرداد- یک دختر ۱۲ساله اهل کامیاران روز شنبه ۹ مرداد ۹۵، در پی فشار خانواده برای ازدواج اجباری، به زندگی خود پایان داد.

مهستی اسدی زیر فشار مادربزرگش برای ازدواج با یک مرد 25 ساله که دارای معلولیت ذهنی و جسمی بود، قرار داشت. وی به دنبال مرگ پدر و ازدواج مادرش، با مادربزرگش زندگی می کرد. او با استفاده از چادر مادربزرگش خود را از لوله گاز آویخت و صبح دوشنبه ۱۱مرداد در بیمارستان بعثت سنندج درگذشت.

به گفته یک منبع محلی، ازدواجهایی از این دست که به طور عمده در برخی از روستاهای مناطق غربی کشور مثل کردستان و کرمانشاه رخ می دهد، معمولا پس از سن قانونی در دفاتر رسمی ثبت می شوند و تا آن زمان ممکن است برخی دختران ۹ تا ۱۳ ساله به اجبار یا آگاهانه به خانه شوهر بروند.

 

ازدواج اجباری دختر شش ساله افغانستانی در ازای یک بز

العربیه، ۲۰ مرداد- یک مرد افغانستانی دختر شش ساله خود را در ازای دریافت یک بز و مواد غذایی مجبور کرد با یک مرد ۵۵ ساله ازدواج کند. به گزارش روزنامه بریتانیایی "دیلی میل"، دو مرد پس از گزارش یکی از نزدیکان توسط پلیس افغانستان دستگیر شدند.

پدر در ازای دریافت "چای، برنج و روغن" به مدت یک ماه برای خانواده فقیرش، دختر ۶ سالهاش را به مرد ۵۵ ساله به نام سید عبدالکریم از روستای "اوبه" داده است. این مرد قسم خورده که هیچ رابطه جنسی با دختر تا پیش از ۱۸ سالگی نداشته باشد.

پس از مراسم ازدواج، سید عبدالکریم، دختر را به منزل یکی از نزدیکان خود در شهر فیروز کوه در استان غور برد. صاحب منزل پس از فهمیدن ماجرا، به همراه یکی از دوستان خود، داستان را به دفتر حقوق زنان در غور گزارش داد. دفتر حقوق زنان تلاش خواهد کرد که حقوق پدری این کودک را از پدرش سلب کند. وی هم اکنون به مادرش سپرده شده است.

در ویدیویی که منتشر شده، پدر دختر توسط شماری از زنان کتک می خورد. بر اساس این گزارش، سید عبدالکریم نیز توسط پلیس دستگیر شده است.

بر اساس قوانین افغانستان، سن ازدواج برای زنان ۱۶ و برای مردان ۱۸ سال تعیین شده است. این در حالی است که بنا به گزارش سازمان ملل، ۴۶ درصد از ازدواج دختران در افغانستان پیش از رسیدن به سن ۱۸ سالگی صورت می گیرد

 

پوشیدن مایوهای اسلامی در سواحل کن فرانسه ممنوع شد

صدای آمریکا، ۲۳ مرداد- شهردار "کن" پوشیدن "مایوهای اسلامی" برای زنان را در سواحل این شهر بندری واقع در جنوب فرانسه ممنوع اعلام کرد. این مایوها، که به "برکینی" معروف هستند، از سر تا پای زنان را می پوشاند.

استدلال "دیوید لنارد" این است که کسانی که قصد شنا و استفاده از سواحل کن را دارند، باید به خوش پوشی و نیز اصول سکولاریسم احترام بگذارند.

به گزارش گاردین، شهردار کن با بیان این که امروزه فرانسه و مراکز مذهبی هدف حملات تروریستی هستند، افزود: "پوششهای مخصوص ساحل و دریا که به روشنی گرایشهای مذهبی را نشان می دهند، احتمال بر هم خوردن نظم عمومی را بالا می برند؛ امری که باید از آن پیشگیری شود."

بر اساس بیانیه ای که شهردار کن در این زمینه منتشر کرده، افرادی که از این قانون سرپیچی کنند، مبلغ ۳۸ یورو (معادل ۴۲ دلار و ۵۰ سنت) جریمه خواهند شد.

پیشتر نیز در فرانسه که از حملات تروریستی سال گذشته تا کنون در وضعیت اضطراری به سر می برد، برخی محدودیتها در مورد پوششهای اسلامی وضع شده بود؛ مانند استفاده از برقع یا روبنده در اماکن عمومی.

این کشور اروپایی از سال گذشته تاکنون شاهد چندین حمله تروریستی از سوی بنیادگرایان اسلامی و عوامل وابسته به داعش بوده است و در آخرین مورد، دو نفر که با رهبر داعش اعلام بیعت کرده بودند، با حمله به یک کلیسا، ضمن گروگان گرفتن افراد حاضر در آن، یک کشیش ۸۶ ساله را نیز گردن زدند.

 

اعتراض گسترده مردم پرو به خشونت علیه زنان

ایسنا، ۲۸ مرداد- گروهی از مردم پرو در اعتراض به خشونتعلیه زنان در چندین شهر دست به تظاهرات زدند.

بیش از ۵۰ هزار نفر از مردم پرو در پایتخت و هشت شهر دیگر آن در اعتراض به خشونت جنسیتی علیه زنان و آنچه تبعیض در سیستم قضایی خوانده میشود، تظاهرات کردند.

مقامهای این کشور اظهار داشتند گستردگی تظاهرات علیه خشونت جنسیتی در پرو بی سابقه بوده و به دنبال محکومیت چند مجرم مرد صورت گرفته که به اعتقاد گروههای حامی زنان، حکم آنان با ارفاق صادر شده است.

"ویکتور تیکونا"، رییس دستگاه قضایی پرو، گفت: "سیزدهم ماه اوت در این کشور آغاز فرهنگ جدیدی برای ریشهکن کردن انزوای زنان است که از آن رنج میبرند. همچنین ما مخالف خشونت علیه تمامی افراد به خصوص زنان و کودکان هستیم.

به گزارش روزنامه گاردین، تظاهرات در پرو به دنبال اعتراضهای مشابه علیه خشونت جنسیتی در دیگر کشورهای آمریکایی لاتین از جمله آرژانتین و برزیل انجام گرفت.

 

یک سوم دولت جدید تونس را زنان تشکیل میدهند

ایسنا، ۳۱ مرداد – دولت جدید تونس معرفی شد. در ساختار جدید دولت تونس به ریاست "یوسف الشاهد" که متشکل از ۲۶ وزیر است، هشت زن در پستهای وزارتی و دبیری دولت حضور دارند.

ترکیب دولت جدید تونس با حضور چهره های جوان متمایز شده و در این دولت عرصه گسترده تری به زنان تونسی اختصاص داده شده که از دیرباز نقشی کارآمد در جامعه داشته و عضوی اساسی در عرصه سیاست بوده اند.

"لمیاء زریبی"، یکی از مقامات پیشین دولتی در حوزه سرمایهگذاری و توسعه مالی و رییس سابق بانک دولتی تونس، بهعنوان اولین زنی که پست وزارت دارایی را برعهده گرفته، احتمالا مهمترین نقش را در تحقق برابری جنسی و غلبه بر بزرگ ترین چالش پیش روی دولت الشاهد که از زمان انقلاب تونس تاکنون قربانیان بسیاری گرفته است، برعهده خواهد داشت.

همچنین برای نخستین بار در تاریخ تونس یک زن برای تصدی پست امنیتی تعیین شده است. "نجاة جوادی" اولین مدیر امنیتی زن است که ماموریتش هماهنگی منطقه ای در مدیریت کل امنیت ملی است.

به جز این دو، سکانداری وزارت ورزش و جوانان، وزارت بهداشت، وزارت نیرو و معادن، وزارت خانواده و حقوق زنان و کودکان و وزارت گردشگری نیز به زنان سپرده شده است.

در دولت جدید تونس، "حزب ندای تونس" چهار پست وزارتی، "جنبش النهضه" سه پست و "حزب آفاق تونس" دو پست وزارتی دارد.

 

 

منبع: نبردخلق شماره  374، دوشنبه اول شهریور 1395 – 22 اوت 2016

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول