برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در تیر و مرداد 1395

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

تیرماه، 132 حرکت اعتراضی

*روز چهارشنبه 2 تیر، کشاورزان سمیرمی در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه کشاورزی خود مقابل فرمانداری تجمع و خواستار رفع هر چه سریع تر این مشکل شدند. به گزارش ایمنا، به گفته یکی از این کشاورزان هنوز حق بیمه ای که از سال زراعی گذشته از بیمه طلبکار هستند پرداخت نشده است.

کشاورزان این منطقه معتقدند با این شرایط خشکسالی و کم آبی، اگر فکری به حال کشاورزان نشود تا چند سال آینده دیگر خبری از بحث کشاورزی در شهرستان سمیرم نخواهد بود.

 

*روز چهارشنبه ۲ تیر، در پی اعتراض کارگران زغال سنگ در کوهبنان نسبت به عدم پرداخت حقوق و مزایا این بار کارگران به داخل شهر کوهبنان رفتند و در فرمانداری و دفتر امام جمعه تجمع گردند. به گزارش صدای زرند، در روزهای قبل نیز به دلیل عدم پرداخت به موقع حقوق کارگران صنعت زغال سنگ در استان کرمان اعتراضات و تجمعات کارگری متعددی توسط این کارگران صورت پذیرفت.

به گزارش عارف کوهبنان، روز پنجشنبه ۳ تیر، کارگران این معدن برای دومین روز همزمان با طلوع آفتاب در مقابل معدن و در مسیر جاده کوهبنان به شهرستان زرند تجمع  و راهپیمایی کردند.

 

*به گزارش جوان، روز پنجشنبه 3 تیر، میتینگ دهه هشتادیها در پاساژ پروما مشهد برگزار شد. مشابه این گردهمآیی قبلاً در تهران در پاساژ کوروش ترگزار شده بود. تجمع در مشهد با ترافیک و دخالت  نیروی سرکوبگر انتظامی را به همراه داشت.

روزنامه خراسان گزارش کرد که؛ 2جوان 19 و 20 ساله که از طریق یک کانال تلگرامی در مشهد افرادی را به تجمع مقابل یک مرکز تجاری دعوت کرده بودند با صدور دستورات ویژه قضایی دستگیر شدند.

 

*هیات مدیره شرکت تولیدی پارس نئوپان 100 تن از کارگرانش را اخراج کرد. این کارگران درپی اطلاع از این تصمیم روز شنبه 5 تیر دست به تجمع اعتراضی مقابل کارخانه زدند. به گزارش تنکابن24، یکی از کارگران به نمایندگی از دیگر همکارانش اظهار کرد: از یک سال پیش تاکنون، زمزمه‌ هایی مبنی بر بروز مشکلات مالی در شرکت و درنتیجه اخراج و تعدیل جمعی از کارکنان و کارگران پارس نئوپان به گوش می‌رسید، لذا با توجه به میزان سود سرشار این شرکت در سالهای گذشته و درحالی ‌که خط تولید این کارخانه همه ‌روزه مشغول به تولید و فروش محصولات خود بود، باور این شایعات امری دشوار و غیرممکن به نظر می‌رسید.

 

*صبح روز شنبه 5 تیر تعدادی از کارگران کارخانه دیزل سنگین ایران (دسا) در اعتراض به تعویق حقوق و مزایای خود، دست به اعتصاب زدند و در محوطه بیرونی کارخانه تجمع کردند. به گزارش سفیرهراز، کارکنان این شرکت درحالی دست به اعتراض زدند که سه ماه حقوق آنها پرداخت نشد و حتی پاداش سال گذشته ‌شان به تعویق افتاد.

این اعتصاب توسط یکی از کارکنان زن این شرکت آغاز شد و این زن در اعتراض به تمدید نشدن قراردادش خودرو خود را جلو درب ورودی شرکت متوقف کرد و سایر کارکنان نیز به همراهی وی پرداختند.

 

*به گزارش اترک نیوز، روز شنبه 5 تیر، جمعی از رانندگان اخراج شده سازمان اتوبوسرانی بجنورد برای دومین بار همزمان با برگزاری جلسه رسمی شورای شهر بجنورد در محوطه شورا تجمع کردند و خواستار رسیدگی شورا به درخواست آنان برای بازگشت به کار شدند.

 

*روز شنبه 5 تیر، کارکنان معلق‌شده موسسه اعتباری ثامن ‌الحجج در مشهد مقابل شعبه مرکزی این موسسه تجمع کردند. به گزارش بانک مردم، حدود ۱۲۰ کارمند ثامن ‌الحجج در چند روز گذشته در مشهد اخراج شدند تا آنها تابستان را با حکم تعلیق آغاز کرده باشند. کارمندان ثامن ‌الحجج در این تجمع در خیابان دانشگاه مشهد خواستار جلوگیری از اقدام خودسرانه مسئولان ثامن‌ الحجج در اخراج پرسنل شدند. آنها اعتقاد دارند بعد از ۸ سال فعالیت نباید به خاطر ساماندهی ثامن ‌الحجج بیکار شوند.

یکی از کارمندان ثامن ‌الحجج به بانک مردم گفت؛ موسسه ثامن ‌الحجج برای اینکه مشکلی بابت این اخراجها به وجود نیاید کارمندان را مجبور به امضای استعفا می‌کند.

 

*صبح روز یکشنبه 6 تیر، بیش از 200 کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت مزد و مزایای مزدی سال 95 و بخشی از سال 94 خود مقابل فرمانداری مبارکه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند که تجمع امروز به نمایندگی از جمعیت 2 هزار نفری تمامی کارگرانی برپا شده که به صورتهای قراردادی یک ساله، پیمانکاری و شرکتی در کارخانه پلی ‌اکریل مشغول کارند بین 3 تا 4 ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند. کارگران شرکت پلی اکریل اصفهان تاکید دارند که کارخانه مشکلی از بابت فروش تولیدات خود ندارد اما تاکنون مدیران و سهام داران کارخانه نسبت به پرداخت مطلبات کارگران قراردادی و پیمانکاری شرکت اقدامی نکرده ‌اند.

 

*روز یکشنبه 6 تیر، همزمان با ضیافت افطاری سه هزار نفره شهرداری رشت، آتش نشانان شهرداری رشت با خانواده های خود دست به تجمع زدند و اعتراض شان را نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق به نمایش گذاشتند. به گزارش خزرآنلاین، در شرایطی که حدود سه ماه از عدم دریافت حقوق توسط کارکنان آتش نشانی شهرداری رشت می گذرد، این زحمتکشان در گوشه ای از مراسم افطاری سه هزار نفره ای که توسط سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت برگزارشد تجمع کردند و خواهان رسیدگی به حقوق خود بودند.

 

*روز سه شنبه ۸ تیر، بیبش از 200 تن از کارگران کارخانه کاشی زرین خراسان در پنجمین روز اعتصاب شان در اعتراض به عدم پرداخت 7 ماه حقوق و حق بیمه مقابل فرمانداری تربت حیدریه تجمع کردند. به گزارش تابان تربت، یکی ازکارگران معترض گفت: ما به مدیران پیشنهاد کردیم که حداقل دو ماه حقوق و مطالبات مان را پرداخت کنند تا به فعالیت خود ادامه دهیم، اما آنها قبول نکردند و لذا از روز جمعه ۴ تیر کارخانه تعطیل شده و تا پرداخت معوقات، کارگران حاضر به ادامه فعالیت نیستند.

 

*روز سه شنبه 8 تیر، تعدادی از کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود در اعتراض به عدم پرداخت 8 ماه حقوق،حق بیمه و عیدی سال 95 مقابل ساختمان شرکت سهامی عام فارس و خوزستان (دفتر مرکزی شرکت پارس خوزستان) واقع در خیابان چهارم خیابان پاکستان تهران،تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران از آبان سال گذشته تاکنون مزد و مزایای مزدی خود را دریافت نکرده‌اند و حق بیمه همگی آنها از آذر سال گذشته به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است.

 

*کارگران کارخانه پارسیلون خرم آباد که قریب به ۳۰ ماه است که حقوقی دریافت نکرده اند، روز سه شنبه 8 تیر برای سومین روز متوالی مقابل استانداری لرستان تجمع کردند اما گوش شنوایی برای شنیدن درد و رنج این کارگران رنجیدیده وجود ندارد. به گزارش قدس آنلاین، تنها جوابی که  این کارگران می شنوند  کلمه سنگین "واگذاری" است که چون پتکی بر سرشان زده می شود، واگذاری پروژه هایی که این روزها گریبانگیر دیگر پروژه های استان شده است  که سرانجامی جز نابودی پروژه نداشته است.

 

*ظهر روز سه شنبه 8 تیر، بيش از ۲۰۰ تن از كارگران كارخانه كاشي زرين خراسان در اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و مزايا مقابل فرمانداري تربت حيدريه تجمع كردند. به گزارش مهر، کارگران معترض می گویند؛ اين چه گشايش پسابرجامي است كه هر روز وضعيت معيشتي مردم بدتر مي شود، بهتر است دولتمردان بازديدي از كارخانه ها و كارگاههاي تعطيلي يا رو به تعطيلي داشته باشند

 

*روز سه شنبه 8 تیر، شماری از کارگران ساختمانی شهر اهواز در اعتراض به آنچه رکود بازار کار، مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بخش زیادی از مشاغل ساختمانی از سوی کارگران ساختمانی غیر مجاز که فاقد کارت مهارت هستند تصاحب شده است.

 

*روز چهارشنبه ۹ تیر، تعدادی از کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین در محل دادگستری الوند تجمع کردند و خواستار وصول مطالبات معوقه خود شدند.

به گزارش ایلنا، حدود ۲۰۰ کارگر شاغل و ۸۰  کارگر بازنشسته این کارخانه ۵ ماه بعد از تعطیلی این واحد تولیدی با وجود صدور حکم توقیف اموال کارخانه هنوز نتوانسته ‌اند مطالبات معوقه حقوقی و حق سنوات خدمت خود را دریافت کنند.

 

*روز شنبه 12 تیر، کارگران ریخته‌گری سدید در اعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان جلوی کارخانه با زدن چادر تحصن کرند. به گزارش تهران نیوز، یکی از کارگران متحصن در جلوی کارخانه می گوید: در پی شکایت پرسنل با فرستادن کارشناس و انجام بررسیها اقداماتی صورت گرفته اما فعلاً تا فروش کامل کارخانه باید منتظر بود و این کند بودن روند کار به پرسنل و خانواده های آنها فشار زیادی را وارد می کند. وی تاکید کرد که؛ کارگران این شرکت  بین ۱۰ تا ۱۵ ماه است که حقوق نگرفته و در این مدت چندین مورد طلاق و ترک همسر در بین کارگران اتفاق افتاده است. چادرهای مسافرتی در جلوی درب شرکت برپا شده متعلق به کارگرانی است که روی رفتن به خانه را ندارند در آن زندگی می کنند.

 

*روز یکشنبه ۱۳ تیر، حدود دویست تن از کارکنان قرارداد مستقیم هما مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارکنان که در فرودگاههای مهرآباد و بین المللی خمینی مشغول به کار هستند، نسبت به پایین بودن دستمزد و مزایای خود اعتراض دارند.

 

*روز یکشنبه ۱۳ تیر، اعتصابی که از روز پنجشنبه 10 تیر، توسط کارگران معدن پابدانای جنوبی در دو راهی مسجد ابوالفضل محور زرند- کوهبنان آغاز شده بود با حضور معاون معدنی صنایع و با پرداخت یک ماه حقوق به طور موقت پایان پذیرفت. به گزارش صدای زرند، اعتراضات کارگری معادن خصوصی در استان کرمان درحال تبدیل شدن به امری کاملا عمومی شده که نشان از یک آرامش قبل از طوفان را تداعی می کند.

 

*روز یکشنبه ۱۳ تیر، متقاضیان دریافت مسکن مهر بلکوی یاسوج برای چندمین بار با تجمع جلوی درب استانداری کهگیلویه و بویراحمد نسبت به روند احداث مسکن مهر معترض شدند. به گزارش فارس، احداث مسکن مهر در استان کهگیلویه و بویراحمد قصه پر غصه ‌ای دارد و هرازگاهی باید شاهد تجمع مردم به دلیل تأخیر در ساخت این واحدها و یا تجمع به دلیل مشکلات موجود و نبود برخی زیرساختهای در مسکن مهر باشیم.

 

*روز یکشنبه ۱۳ تیر، جمعی از ساکنان مسکن مهر زمان آباد (شهرک الهیه)، در اعتراض به عملکرد شرکت امیدسازه زاگرس در اداره راه و شهرسازی استان اصفهان تجمع کردند. به گزارش چشم برخوار، نایب رییس هیات مدیره شهرک الهیه در این خصوص گفت: با عنایت به اقدام نامناسب و عدم تسویه حساب از سوی پیمانکار و کوتاهی راه و شهرسازی استان، شفاف نبودن مسائل مالی پروژه، عدم تعیین تکلیف در خصوص تسویه حساب، عدم توجه به رفع نواقص و عیوب و کسور ساختمانها، عدم اقدام در خصوص استانداردهای اجباری مانند نصب سیستم اعلام حریق و تکمیل سیستم آتش نشانی (مثل شیلنگ و کپسول آتش نشانی)، تعدادی از اهالی کوی الهیه اقدام به تجمع نموده که پس از مذاکرات ۴ ساعته نتیجه زیادی حاصل نشد.

 

*روز یکشنبه 13 تیر، جمعی از کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری آزادشهر در استان گلستان در اعتراض به عدم ‌توجه کارفرما در وصول مطالبات شان، دست از کارکشیده و مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: حدود ۱۲۰ نفر هستیم که تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری در آزادشهر به جمع آوری زباله و رسیدگی به فضای سبز مشغولیم اما در نتیجه بی‌توجهی مدیران این شرکت بابت ۳ ماه مزد از کارفرما طلبکاریم.

 

*روز دوشنبه ۱۴ تیر، جمعی از کارکنان اداره راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در اعتراض نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق و وضعیت استخدامی شان دست به تجمع مقابل اداره کل راه و شهرسازی و دفتر امام جمعه زاهدان زدند. به گزارش ایسنا، در این تجمع جمعی از کارکنان با در دست گرفتن نوشته هایی با مضمون « من شرمنده خانواده خود هستم آقای مسئول!» اعتراض خود را نسبت به عدم پرداختیها اعلام و خواستار رسیدگی آن شدند.

 

*ظهر روز دوشنبه ۱۴ تیر، بیش از ۲۰۰ تن از شاغلان و بازنشستگان تحت پوشش صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز در اعتراض به تخلفات این صندوق، مقابل ساختمان مدیریت صنعتی واقع در شهرک والفجر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا،

تجمع کنندگان می ‌گویند از نظر ما این صندوق غیر قانونی است و مسئولان سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار از‌‌ همان زمان نباید اجازه این انتقال را می‌دادند.

 

*روز دوشنبه ۱۴ تیر، صیادان هندیجانی در اعتراض به خلف وعده مسئولان مبنی بر حل مشکل ورود به دریا  و صید، برای دومین روز متوالی به خیابانهای آمدند و در بندر هندیجان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، صیادان با بیان اینکه تنها منبع رزق و روزی شان ماهیگیری است و وعده مسئولان برای حل مشکل ورود به دریا حل نشده، به خلف وعده مسئولان اعتراض کردند.

 

*روز دوشنبه ۱۴ تیر، جمعی از کارگران شرکتی فضای سبز در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق شان دست از کار کشیده و مقابل شهرداری نی ریز تجمع کردند. به گزارش نبض نی ریز، کارگران فضای سبز شهرداری نی ریز که از اسفند سال 94 به بعد حقوق خود را دریافت نکرده اند، خواهان رسیدگی و پرداخت به موقع حقوق خود شدند.

 

*به گزارش سفیر افلاک، روز سه شنبه ۱۵ تیر، کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 3 خرم‌ آباد، همزمان با حضور استاندار در جلسه شورای شهر خرم آباد، در اعتراض به حقوق پایین تر از حداقل دستمزد رسمی و عدم پرداخت آن به مدت 7 ماه، مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه 15تیر، جمعي از مردم روستاي چارقلي در اعتراض به بي آبي در مقابل فرمانداري گميشان تجمع كردند. به گزارش ساحل گميشان، يكي از اهالي روستا گفت: كمبود آب شرب مشكلي است كه هرساله با شروع تابستان در چارقلي شروع مي شود و اين وضعيت  تا هنگامي كه بارشهاي شديد باران شروع مي شود ادامه دارد و ما برخي از سالها  تا اواخر مهر هم بايد با مشكل بي آبي دست و پنجه نرم كنيم.

 

*ظهر روز شنبه 19 تیر، تعدادی از رانندگان اتوبوسهای داخل شهری (بخش خصوصی) در اعتراض به گران شدن گازوئیل، مقابل سازمان اتوبوسرانی شهرداری سنندج تجمع کردند و خواستار دریافت گازوئیل به همان نرخ پیشین شدند. به گزارش کردپرس، یکی از رانندگان اظهار داشت: گازوئیل مصرفی اتوبوسهای داخل شهری با مبلغ هر لیتر 150 تومان به رانندگان تحویل داده می شد اما اکنون طی نامه ای اعلام کرده اند که طی چند روز آینده هر لیتر گازوئیل به  مبلغ 300 تومان به رانندگان تحویل داده می شود.

 

*صبح روز یکشنبه 20 تیر، کارگران بیکارشده شرکت حفاری نفت شمال در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل شرکت نفت خزر (کارفرمای اصلی) تجمع کردند. به گزارش ایلنا، هفتاد کارگر شرکت حفاری نفت شمال از چهارم خرداد امسال بیکار شده ‌اند.

 

*صبح روز یکشنبه 20 تیر، کارگران پیمانی معدن سه چاهون که زیر نظر شرکت «کاوشگران نصر بافق»، مسئول استخراج معدن سه چاهون کار می ‌کنند در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل فرمانداری و اداره کار بافق زدند. به گزارش ایلنا، در حدود 600 کارگر معدن سه چاهون در بافق یزد، معوقات مزدی خرداد و مزایای مزدی سالهای 93 و 94 خود را دریافت نکرده اند. این کارگران پس از این تجمع، موفق شدند مزد و مزایای مزدی اردیبهشت خود را دریافت کنند.

 

*روز یکشنبه 20 تیر، کارگران بازنشسته کارخانه نازنخ در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل استانداری قزوین اجتماع کردند. به گزارش صبح قزوین، این کارگران که چند ماهی بازنشسته شده اند، گفتند: هر کدام بین 5 تا 60 میلیون تومان بابت حقوق و سنوات از شرکت طلبکارهستند و تعداد این افراد هم به 170 نفر می ‌رسید.

 

*صبح روز یکشنبه 20 تیر، رانندگان تاکسیرانی فاز دو پادادشهر در اقدامی اعتراضی به سیاستهای تاکسیرانی کلانشهر اهواز اعتصاب کردند. به گزارش اهواز نوین، رانندگان با خاموش کردن خودروهای خود و عدم حمل مسافران باعث گره ترافیکی در هسته مرکزی شهر و سردرگمی مسافران شدند.

 

*روز یکشنبه 20 تیر، شماری از کسبه شهر بجنورد نسبت به تداوم راه ‌اندازی و افتتاح فروشگاههای زنجیره ‌ای در مرکز خراسان شمالی معترض بوده و مقابل اتاق اصناف استان تجمع کردند. به گزارش فارس، کسبه معترض مرکز خراسان شمالی با تجمع خواستار رسیدگی مسئولان نسبت به افتتاح شعب فروشگاههای زنجیره ‌ای شدند.

 

*روز یکشنبه ۲۰ تیر، تعداد کثیری از کاسبان جمعه بازار و سه شنبه بازار قزوین به علت تغیر مکان جمعه بازار از سلامگاه امامزاده حسین به حاشیه بلوار باهنر واقع در نواب جلوی استانداری تجمع کردند. به گزارش صبح قزوین، کسبه‌ مطرح ‌کردند: عوامل شهرداری همکاران ما را تهدید می‌ کنند، اگر اعتراض کنید مجوز شما را باطل می‌کنیم و نمی‌ گذاریم کاسبی کنید.

 

*روز یکشنبه 20 تیر، بیش از صد تن از دامداران سیستان که فرآورده های لبنی و گوشتی آنها خریداری نشده، مقابل جهاد کشاورزی زابل تجمع کردند. به گزارش جوان، دامداران معترض ظرفهای حاوی شیر را در مقابل جهاد کشاورزی زابل بر  روی زمین ریختند. دامداران به محقق نشدن وعده های جهاد کشاورزی بابت نخريدن  شیر اعتراض کردند.

 

*روز یکشنبه 20 تیر ، کارکنان میراث فرهنگی استان خوزستان در اعتراض به اخراج خود مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان گفت: این کارکنان معوقات مزدی و حقوق قانونی (بیمه و عیدی) خود را از ابتدای مرداد سال 94 دریافت نکرده اند. به گفته وی باتوجه به رقم بالای تعداد محوطه های باستانی در سطح استان (ایذه، اهواز، شوش، شوشتر، بهبهان، دزفول، مسجدسلیمان و...) نگهداری و حفاظت از آنها با تعداد اندک حاضر در سازمان با مشکل مواجه خواهد شد و در واقع کمبود نیروی انسانی در این سازمان مشهود است.

 

*صبح روز دوشنبه 21 تیر، کارگران مرکز 118 مخابرات کرمان در اعتراض به عدم دریافت 4 ماه از دستمزد خود، برای دومین روز متوالی مقابل مخابرات مفتح کرمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تعدادی از این کارگران گفتند: در حدود 80 نفر هستیم که در مرکز 118 مخابرات کرمان مشغول کاریم و بابت 4 ماه  مزد و مزایای پرداخت نشده طلبکاریم.

 

*صبح روز دوشنبه 21 تیر، تعدادی از کارگران فولاد زاگرس به تهران آمدند و در اعتراض به چندین ماه بلاتکلیفی و معوقات مزدی مقابل وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا،

کارگران می‌گویند؛ در ماههای گذشته مقرر شده بود که مسئولان وزارت کار جهت تعیین تکلیف ما با سهامداران شرکت جلسه‌ ای برگزار کنند که تا کنون چنین جلسه ‌ای برگزار نشده است.

 

*صبح روز سه شنبه اول تیر، کارگران خشمگین کارخانه ی چوکا که ماههاست حقوق دریافت نکرده اند در اعتراض به حضور مدیر عامل این کارخانه در شرکت، با تخم مرغ به وی حمله کردند. به گزارش 8 دی، یکی از شاهدان ماجرا در همین رابطه گفت: مدیر عامل کارخانه، مدیر بخش ماشین آلات را که تنها یک سال به بازنشستگی خود زمان داشت را تغییر داده و یکی از کارکنان معمولی را به عنوان مدیر این بخش قرار داده است. این جابجایی و عدم دریافت ماهها حقوق موجب خشم و عصبانیت کارکنان چوکا شد. ضمن اینکه کارگران مخالف حضور مدیر عامل در کارخانه و خواستار تغییر وی بودند و مدیر عامل نیز تا مدتی در کارخانه حاضر نمی شد.

روز دوشنبه  7 تیر، کارگران شرکت چوکا برای چندمین بار مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع اعتراض آمیز انجام دادند. تجمع کارگران همراه با خانوادهای شان بود.

روز سه شنبه 22 تیر، ۱۲ نفر از کارگران معترض با شکایت کارفرما ی کارخانه به مراجع قضایی فراخوانده شدند. اجتماعات اعتراضی کارگران شاغل در این کارخانه تولید کننده صنایع چوب از حدود یک ماه پیش آغاز شده بود.

 

*صبح روز سه شنبه 22 تیر، تعدادی از جوانان جویای کار در اعتراض به وجود هزاران مرد و زن بیکار در منطقه ماهشهر (قطب مهم پتروشیمی) که مستقیماً زندگی هزاران خانواده را  دچار دغدغه و نابسامانی کرده، مقابل فرمانداری شهرستان ماهشهر دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، جوانان معترض پلاکارد بزرگی در دست داشتند و خواستار توجه و اقدام فوری مسئولان برای معضل بیکاری در منطقه شدند.

 

*روز سه شنبه 22 تیر، کارگران شهرداری کهنوج دراعتراض به عدم پرداخت 10 ماه حقوق، برق شهرداری را قطع کرده و در اصلی آت را قفل و زنجیر کردند. به گزارش ایسنا، خواسته کارگران معترض فقط و فقط پرداخت حقوق شان است، زیرا عدم دریافت چندین ماه حقوق، مشکلات زیادی برای آنها به وجود آورده است.

 

*صبح روز سه شنبه ۲۲ تیر، جمعی از رانندگان بخش خصوصی سازمان اتوبوسرانی کرج با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهرکرج (تالار نژاد فلاح) نسبت به عدم دریافت حقوق قانونی خود اعتراض کردند. به گزارش کمال مهر، این رانندگان، به مدت یکسال است که حقوق خود را دریافت نکرده و یارانه شان نیز دیگر پرداخت نمی شود.

 

*روز پنج شنبه 24 تیر، تعدادی از اهالی روستای عظیم شوشتر با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری شوشتر خواستار پیگیری مشکل این روستا از سوی مسئولان شدند. به گزارش ایرنا، اهالی این روستای نسبت به قطع خدمات آب، برق و گاز از سوی شرکت کشت و صنعت کارون شوشتر اعتراض کردند.

 

*روز آدینه 25 تیر، مردم شهرک ولایت مرودشت با در دست داشتن دبه های آب در مصلی نماز جمعه تجمع و خواستار رفع کم آبی و بی آبی شدند. به گزارش مرودشت  نا، اهالی شهرک ولایت مرودشت پس از پیگیری متعدد در خصوص مشکل کم آبی و بی آبی، تصمیم گرفتند با در دست داشتن دبه و حضور در مصلی نماز جمعه اعتراض خود را نشان دهند.

 

*روز شنبه 26 تیر، کارگران کارخانه پارسیلون دراعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه مقابل استانداری لرستان تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مشکلات شان شدند. به گزارش فارس، یکی از کارگران حاضر دز این تجمع گفت: نزدیک به 6 ماه است که لیست بیمه کارگران پارسیلون به سازمان تامین اجتماعی ارسال نشده و کارگران 30 ماه حقوق طلب دارند و برخی از کارگران قراردادی نیز بین 6 تا 7 ماهه حقوقی دریافت نکرده ‌اند.

 

*روز شنبه 26 تیر، اهالی روستای «برمامیون» از شهرستان باشت در اعتراض به بی آبی  مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات آب در این روستا شدند. به گزارش مهر، تنش آبی در کهگیلویه و بویراحمد همچنان ادامه دارد و پس از مرکز استان نوبت به باشت رسیده است.

 

*روز شنبه 26 تیر، در پی عدم تحقق وعده ‌های مسئولان، کارگران کارخانه پارسیلون خرم آباد برای چندمین بار دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری لرستان زدند. به گزارش تسنیم، در اولین لحظات بامداد یکشنبه 27 تیر، نیروهای آتش‌ نشانی با ریختن آب بر روی کارگران سعی در متفرق کردن آنها کردند که سبب درگیری و زخمی شدن برخی از کارگران شد و برخی از کارگران با دنده شکسته بازداشت شدند.

کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌ آباد ۳۰ ماه حقوق معوقه دارند و در راستای مشکلات معیشتی خود بارها در مقابل استانداری لرستان به نشانه اعتراض تجمع کرده ‌اند ولی تاکنون مطالبات آنها پرداخت‌نشده است.

 

*به دنبال اعلام تعطیلی ناگهانی دو واحد استحصال و معدن طلای آق دره از سوی کارفرما، صبح روز یکشنبه 27 تیر، حدود ۸۰۰ کارگر این دو مجموعه برای مشخص شدن وضعیت شغلی شان مقابل فرمانداری و اداره کار شهرستان تکاب تجمع کردند. به گزارش ایلنا، از لحظه توقف فعالیت معدن و کارخانه استحصال طلای آق دره تمامی 800 کارگر شاغل در این دو مجموعه بی کار شدند.

 

*ظهر روز یکشنبه 27 تیر، تعدادی از کارکنان بانک ثامن الحجج مقابل بانک مرکزی تجمع نموده و خواستار رسیدگی به حقوق از دست رفته خود شدند. به گزارش وکیل ملت، معترضان گفت: مگر ما آدم نیستیم؟ مگر ما ایرانی نیستیم؟ خانواده نداریم؟ چرا هیچکس به فریاد ما نمی رسد؟ کارمندان بانک مگر آدم نیستند؟ ما باید حق و حقوقمان را از که بگیریم؟

 

*روز یکشنبه ۲۷ تیر، جمعی از کارگران ساختمانی در اعتراض به وضعیت حق بیمه مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، یکی از کارگران ساختمانی با انتقاد از پرداخت نشدن هیچ هزینه ای در زمان بیماری کارگران از سوی سازمان تامین اجتماعی، گفت: اگر در یک ساختمانی که پروانه کار نداشته باشد، هیچ حمایتی از کارگر صورت نمی گیرد، همچنین تمامی کارگران با 30 سال سابقه پرداخت بیمه و در سن 50 سالگی بازنشسته می شوند، اما متاسفانه کارگران ساختمانی با 35 سال سابقه فعالیت و در سن 65 سالگی بازنشسته می شوند که این تبعیض ها باید رفع شود.

 

*روز یکشنبه ۲۷ تیر، جمعی از بازنشستگان فولاد در اعتراض به وضعیت بیمه و حقوق و مزایای خود مقابل درب ورودی مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع ‌کنندگان همچنین درخواستار آنند که ضریب حقوقی آنها همسان با سایر بازنشستگان کشوری تعیین شود و آن ‌چنان که در برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته به بازنشستگان فولاد توجه بیشتری صورت گیرد.

 

*بعد از ظهر روز یکشنبه 27تیر، جمعی از رانندگان در اعتراض به افزایش 80 درصدی ورودی به پایانه دست به تجمع در پایانه باربری استان قزوین،زدند. به گزارش فارس، دلیل تجمع رانندگان پایانه باربری در این استان به دلیل افزایش نجومی ورودی به پایانه است که چرا هنوز به کرایه‌ های بار اضافه نشده و ولی ورودی پایانه چند برابر شده است.

 

*کارگران کارخانه کاشی میبد در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی به دلیل قرار دادهای یک ماهه و عدم پرداخت حقوق و مزایای خود، از عصر روز شنبه 26 تیر، دست به اعتصاب زدند و خط تولید این کارخانه را تعطیل کردند. به گزارش میبدخبر، کارگران این واحدتولیدی عصر روز یکشنبه 27 تیر به دنبال وعده مدیران شرکت به اعتصاب شان خاتمه دادند و مجدداً خط تولید این کارخانه راه اندازی شد.

 

*روز یکشنبه ۲۷ تیر، برخی از مردم طبس که نسبت به جابه جایی ترانس برق پست 400 کیلو ولت این شهرستان معترض بودند در مقابل درب فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش فارس، هفته گذشته یک دستگاه تریلی اقدام به جابه ‌جا یی ترانس برق پست 400 کیلو ولت این شهرستان کرده بود که با اعتراض مردم روبرو شد. این دومین روز تجمع مردم طبس بود.

 

*روز دوشنبه 28 تیر، اهالی روستای فیازمان نهاوند که مدتی است به دلیل آلودگی آب آشامیدنی روستا معترض هستند در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش گرو، مدیرکل آب و فاضلاب روستایی همدان در جمع مردم روستای فیازمان نهاوند گفت: برای حل مشکل آب آشامیدنی این روستا به طول 2 کیلومتر از مسیر مجتمع آب‌ رسانی گاماسیاب تا روستا لوله ‌کشی خواهد شد.

 

*روز دوشنبه 28 تیر، متقاضیان مسکن مهر فولاد شهر در اعتراض به تاخیر در واگذاری مقابل شرکت عمران تجمع کردند. به گزارش لنجانا، این اولین باری نیست که متقاضیان واحدهای مسکن مهر به دلیل تاخیر در واگذاری واحدهای مسکونی خود روبه روی شرکت عمران فولادشهر تجمع می کنند.

 

*به گزارش روز سه شنبه 29 تیر قدس آنلاین، چندین شبانه روز زباله ‌ها از سطح خیابانها و معابر شهر صالح آباد جمع آوری و تخلیه نشده و با توجه به فصل گرما افزون بر اینکه زباله‌ ها چهره شهر را زشت و مخدوش کرده، انتشار و سرایت بیماریهای عفونی و میکروبی و حشرات ناقل آن نیز سلامت شهروندان را به شدت تهدید کرده است.

 

*صبح روز سه شنبه 29 تیر، جمعی از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و تعویق مطالبات مزدی مقابل ساختمان استانداری اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز ۴۱ نفر کارگر رسمی فعالیت دارند که از اسفند ماه حقوق نگرفته‌ اند. علاوه بر آن عیدی سال ۹۴ کارگران هنوز پرداخت نشده است. کارخانه قند اهواز چهار سال است بانکهای ملی و ملت به عنوان مالکان اصلی، کارخانه را‌ رها کرده و هم اکنون حدود ۳۳ کارگران باقی مانده آن به عنوان نگهبان و کارکنان بخش اداری تنها در محل کار خود حضور دارند.

 

*روز سه شنبه ۲۹ تیر، کارگران کارخانه «رویا پلاستیک» واقع در شهرک صنعتی شمار 1 سنندج در اعتراض به دستمزدهای پایین و نصب دوربین های مدار بسته در نقاط این واحد تولیدی، اعتصاب کردند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران معترض دو شیف کاری کارخانه را تعطیل کرده و خواستار افزایش حقوق و برداشته شدن دوربینها شدند. در پی این اعتصاب، دوربینهای محل سرویس بهداشتی و رختکن کارگران برداشته شد.

 

*روز سه شنبه ۲۹ تیر، اهالی شهر بلداجی در چهارمحال و بختیاری در اعتراض به انتقال آب سبزه کوه به منطقه بروجن و سفید دشت تجمع کردند. به گزارش جوان، در حمله نیروهای انتظامی به تجمع کنندگان یک تن کشته، 180 تن زخمی و دهها تن بازداشت شدند.

پروژه انتقال آب سبزه کوه یکی از پروژه های انتقال آب است که آب را از رودخانه سبزه کوه به منطقه بروجن و منطقه سفید دشت در استان چهارمحال و بختیاری انتقال می دهد. آب مورد نیاز صنایع در منطقه سفید دشت قرار است از  طریق این پروژه تامین شود. شهر بلداجی از توابع شهرستان بروجن بوده و در 60 کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

 

*ظهر روز سه شنبه 29 تیر، تعدادی از زنان در اعتراض به قطع چند اصله درخت جلوی شهرداری ساری تجمع کردند. به گزارش جوان، این بانوان فعال محیط زیست، پلاکاردهایی با مضامین حفظ منابع طبیعی در دست داشتند. 5 روز قبل از این نیز تعداد دیگری از اهالی خیابان مازیار در اعتراض به قطع درختان این منطقه تجمع کردند.

 

*کارکنان پتروشیمی پردیس عسلویه، بعد از بی توجهی مدیران این شرکت به محتوای نامه شان و عدم ارائه دلیل منطقی برای تغییر رویه کار در این مجتمع از روز دوشنبه 28 تیر خوردن غذای محل کارشان را تحریم کردند. به گزارش نفت ما، مدیران پتروشیمی پردیس سعی در تغییر رویه کار در مناطق جنوبی کرده اند.

روز چهارشنبه 30 تیر، اعتصاب (تحریم غذای محل کار) کارگران پتروشیمی پردیس سه روزه شد.

 

*کارگران  کارخانه کارتن سازی ایران پس از 3 روز تحریم خوردن غذای کارخانه، از روز سه شنبه 29 تیر در اعتراض به بی ‌توجهی کارفرما  به مطالبات شان دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل این تجمع اعتراضی خودداری کارفرما از درج واقعی عناوین شغلی در احکام شغلی ۳۸۰  کارگری است که از سالهای قبل در این واحد مشغول کارند.

روز چهارشنبه 30 تیر، کارگران کارخانه کارتن سازی ایران ضمن خودداری از رفتن برسرکارشان در محوطه این واحد تولیدی تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه 30 تیر، شماری ازکارگران بازنشسته کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز با تجمع مقابل ساختمان اداره کار این شهر خواستار دریافت سنوات پایان خدمت خود شدند. به گزارش ایلنا، مجموع مطالبات سنواتی این کارگران به حدود یک میلیارد 500 میلیون تومان می‌رسد که به صورت مشخص میزان طلب هر یک از کارگران حدود 30 میلیون تومان می شود.

 

*روز چهارشنبه 30 تیر، بیش از 100 کارگر گلریس ابهر، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه ۹ ماهه خود برای بیستمین بار متوالی جلو این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ابهر 24، كارخانه گلریس ابهر يكي از كارخانجات مجتمع صنعتی نورین بوده و از لحاظ موقعيت جغرافيايي در  9 كيلومتري جاده ترانزيت ابهر ـ تاكستان واقع شده است.

 

*روز پنجشنبه 31 تیر، کارکنان شرکت مخابرات لرستان در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت شغلی خود، همزمان با سفر وزیر کار به لرستان، مقابل شرکت و استانداری لرستان تجمع کردند. به گزارش برنا، تعداد زیادی از نیروهای خصوصی شرکت مخابرات لرستان سابقه 5 تا 15 سال کار در این شرکت دارند، ولی مطالبات شان تاکنون پرداخت نشده است.

 

*روز پنجشنبه 31 تیر، جمعی از اهالی روستا دهچاه از توابع بخش پشتکوه با تجمع در فرمانداری نی ریز خواستار رسیدگی به معضل آب شرب در روستای دهچاه شدند. به گزارش نبض نی ریز، اهالی روستای دهچاه بیش از شش‌ ماه است که با مشکل حاد آب روبرو هستند و بچه ‌های شان مریض شده‌ و دو هفته است حمام نرفته ‌اند.

 

*روز پنج شنبه 31 تیر، اعتصاب كارگران كشت و صنعت مهاباد هشتمین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارش کرد پرس، کارگران واحد های کشت و صنعت  مهاباد به دلیل پرداخت نشدن حقوق و مزایا و معوقات دست از کار کشیده و اقدام به اعتصابی سراسری نمودند. شرکت کشت و صنعت مهاباد دارای واحدهای سردخانه، نهالستان، باغات و کشتارگاههای مرغ و گاو و گوسفند است.  

 

 

مرداد ماه، 109 حرکت اعتراضی

*روز شنبه ۲ مرداد، کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی و هرمز آل در اعتراض به اخراج از کار مقابل استانداری هرمزگان در بندرعباس تجمع کردند. به گزارش جوان، نماینده کارگران در این تجمع گفت: از چند روز پیش علی محمدی مدیریت کارخانه به این کارگران که استخدام این شرکت هستند و در بخش اداری و تولید کار می کنند اعلام کرده است تا برای تسویه مراجعه کنند. وی افزود: در فهرست اخراجی افرادی باسابقه دو تا هجده سال حضور دارند. در همین روز نماینده کارگران اخراج شد.

 

*صبح روز شنبه 2 مرداد، حدود ۴۰۰ معدنکار معدن همکار لباس کار نپوشیدند و دست به اعتصاب زدند. به گزارش کاروانسرا، این معدنکاران که تمام کارگران شیفت یک قسمتهای استخراج، تونلی و دفتری بودند به دلیل عدم پرداخت حقوق ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر خود دست به این اعتصاب زدند.

 

*روز شنبه 2 مرداد، جمعی از کارگران فضای سبز و خدماتی منطقه 2 شهرداری آبادان درراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق، حق بیمه و دیگر مطالبات شان، دست به تجمع مقابل خانه بهارستان نشین در آبادان زدند. به گزارش ایرنا، یکی از این کارگران گفت: ما در بخشهای مختلف شهری نظیر فضای سبز و خدمات شهری منطقه 2 آبادان فعالیت می کنیم و با وجود اینکه هم اکنون نیز مشغول به کار هستیم، از دی ماه گذشته تاکنون بدون بیمه درمانی و بازنشستگی به کار و فعالیت مشغول هستیم.

 

*روز شنبه ۲ مرداد، جمعی از کارگران اخراجی فولاد سازان فرآیند برای بازگشت به کار و اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل درب ورودی کارخانه در منطقه ملارد تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در تاریخ 25 فرودین ماه سال 93 با اقدام ناگهانی کارفرما همه ما بیکار شدیم و با وجود دریافت احکام هیاتهای تشخیص و حل اختلاف در خصوص بازگشت به کار و دریافت معوقات مزدی هنوز با مقاومت کارفرما روبرو هستیم.

 

*روز شنبه ۲ مرداد، تعدادی از رانندگان  شرکت گاز استان گلستان برای قرارداد مستقیم دست از کارکشیده و مقابل این شرکت در محل سایت اداری استان گلستان تجمع کردند. به گزارش تارنماهای محلی، در پی  این تجمع روابط عمومی شرکت گاز گلستان اعلام کرد: همانطور که می دانید دولت برای انجام امورات ادارات روی واگذاری امور به بخش خصوصی تاکید دارد .

 

*روز یکشنبه ۳ مرداد، بیش از 200 تن از کارگران کارخانه کاشی حافظ به دلیل عدم پرداخت مطالبات و حقوق معوقه خود مقابل استانداری فارس تجمع کرده و خواستار احقاق‌ حق خود شدند. به گزارش شیرازه، یکی از کارگران معترض کارخانه کاشی حافظ در حاشیه تجمع گفت: از سال 1390 به دلیل واگذاری کارخانه کاشی حافظ به بخش خصوصی مشکلات زیادی برای کارگران زحمتکش این کارخانه به وجود آمده است.

 

*روز یکشنبه 3 مرداد، ماموران امور مخابراتی شهر بابک که 5 ماه از تاریخ آخرین حقوق دریافتی آنها می گذرد در یک اقدام اعتراضی، دست از کار کشیدند. به گزارش بابک خبر، بر اساس گفته های یک منبع موثق ماموران امور مخابراتی شهر بابک از عدم پرداخت حقوق شان به ستوه آمده و به این دلیل اقدام به اعتصاب کردند.

 

*روز یکشنبه 3 مرداد، کارگران کارخانه زغالشویی زرند در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست به راهپیمایی در شهر زرند و تجمع مقابل فرمانداری و دادگستری زدند. به گزارش صدای زرند، در روزهای اخیر شاهد تجمع اعتراضی جمع زیادی از کارگران بخشهای مختلف صنعتی و معدنی شهرستان زرند بوده ایم که این بار کارگران کارخانه زغالشویی با تجمع جلوی فرمانداری و دادگستری این شهر مراتب اعتراض آرام خود را به گوش مسئولان رساندند.

 

*روز یکشنبه 3 مرداد، کارگران از کار بیکار شده حوزه های نفتی بیجار بار دیگر مقابل استانداری ایلام تجمع نموده و احقاق حقوق خود را از مدیران این شرکت فریاد زدند، فریادی که گویا گوش شنوا یا وجدان بیداری برای شنیدن آن وجود ندارد. به گزارش تابناک، تعدادی از کارگران تجمع کننده با بیان اینکه مسئولان شرکت منطقه ای غرب هیچگونه اعتنایی به مطالبات آنان ندارند.

 

*روز دوشنبه ۴ مرداد، کارگران شرکت پیمانکاری شهرداری هشترود در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان برای چندمین روز متوالی اعتصاب کردند. به گزارش ایسنا، شهردار هشترود در مورد حرکت اعتراضی کارگران گفت: چند روزی است که کارگران شرکت خدماتی طرف قرار داد با شهرداری به علت عدم دریافت حقوق دست به اعتصاب زده ‌اند و شهرداری هشترود به ناچار برای جمع آوری زباله ‌های شهر از کارگران رسمی خود استفاده می‌کند که به دلیل تعداد کم کارگران در تنظیف شهر با مشکل مواجه شده‌ ایم.

 

*روز دوشنبه ۴ مرداد، جمعی از اهالی روستای شهرکهنه قوچان به دلیل مشکل نبود آب آشامیدنی در محل امامزاده سلطان ابراهیم تجمع کردند. به گزارش قوچان خبر، یکی از تجمع کنندگان گفت: تا حدود پنج سال پیش مسئولیت و مدیریت آب شهرکهنه در اختیار اهالی این روستا بود که باتوجه به تصمیم مسئولان وقت، مدیریت امور آب این روستا به اداره آب و فاضلاب روستایی واگذار شد و در آن برهه مسئولان وقت اعلام کردند که ظرف دو ماه مشکل آب این روستا حل خواهد شد. اما با گذشت پنج سال از وعده مسئولان نه تنها مشکل آب این روستا حل نشد بلکه روز به روز هزینه آب مصرفی افزایش یافته و در حال حاضر هزینه آب بها برخی از اهالی به ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

 

*روز دوشنبه ۴ مرداد، جمعی از اهالی جرقویه علیا در شهرستان مبارکه در مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش تابناک، درخواست معترضان برخورد قانونی با حفر چاههای غیرمجاز در مسیر قنات روستا است. ساکنان این روستا از 25 تیر، آب آشامیدنی ندارند و آب چاه روستا نیز غیربهداشتی است.

 

*روز دوشنبه ۴ مرداد، اهالی مهردشت در اعتراض به کم آبی مقابل بخشداری بهمن تجمع کردند. به گزارش سرو ابرکوه، اهالی مهردشت پس از گذشت 15 سال از تبدیل شدن این منطقه به «شهر» هنوز هم با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنند، که ریشه در کمبود امکانات و یا کیفیت آن در حد یک روستا، دارد.

 

*روز سه شنبه ۵ مرداد، شماری از کارگران بازنشسته جهاد کشاورزی گیلان با تجمع مقابل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی این استان در رشت خواستار دریافت سنوات پایان خدمت خود شدند. به گزارش رشت پرس، یکی از این کارگران گفت: بعد از سالها تلاش از این  نهاد دولتی بازنشسته شده ایم اما ظاهراً مسئولان این اداره نبود منابع مالی را دلیل عمل نکردن به تعهدات خود عنوان می کند اما ما که از ادامه این وضعیت خسته شده‌ و تصمیم به برپایی این تجمع گرفته ایم.

 

*صبح روز چهارشنبه 6 مرداد، تعدادی از اهالی روستای  ُبندیزه بروجرد مقابل فرمانداری تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مشکل بی آبی و کم آبی در این روستا شدند. به گزارش بازتاب، اهالی این روستا حدود پنج روز است که آب ندارد. گرچه در طول سال بارها و بارها پروژه های آبرسانی برای روستاها در نظر گرفته می شود اما مشکل بی آبی در روستاهای بروجرد همچنان پابرجاست.

 

*روز چهارشنبه 6 مرداد، کارگران واحد کشت و صنعت شهرستان مهاباد برای چهاردهمین روز متوالی با برپایی چادر در برابر درب ورودی این مجتمع تحصن کرده و نسبت به عدم پرداخت حقوق و سنوات خود اعتراض کردند. به گزارش کردپرس، اکنون 14 ماه است که حدود 200 کارگر شرکتهای چهارگانه سبز مهاباد «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» هیچگونه حقوقی دریافت نکرده اند. میزان کل طلب این کارگران حدود 11 میلیارد تومان است. کارگران معترض پس از وعده‌ های مسئولان مبنی بر برگزاری جلسه و رسیدگی به مطالبات کارگران، پس از 14 روز چادر زدن در محوطه مجتمع به اعتراض خود خاتمه دادند.

 

*به گزارش روز یکشنبه ۱۰ مرداد ایلنا، کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در روزهای پایانی هفته گذشته تجمعات اعتراضی در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق برپا کردند که این تجمعات با وعده های مسئولان مبنی بر قول پرداخت حقوق کارگران خاتمه یافته است.

 

*روز دوشنبه 11 مرداد، کارگران قند یاسوج دست به تجمع اعتراضی زده و با بستن درب اصلی مانع ورود رئیس به کارخانه شدند. به گزارش سایت مردم استان کهگیلویه و بویراحمد، دلیل اصلی تحصن این کارگران پرداخت نشدن حقوق ۱۰ سال گذشته خود تاکنون و مشخص نشدن حق سهامداران در این کارخانه و سیر قهقرایی در این دو سال در کارخانه قند است. کارگران کارخانه قند یاسوج قدرت خرید خود را به طور کامل از دست داده‌ و حتی قادر به خرید نان که قوت غالب اصلی است، نیستند.

 

*روز دوشنبه ۱۱ مرداد، رانندگان ۲۰ دستگاه تریلر حامل گندم در مقابل اداره غله و خدمات بازرگانی شهرستان زابل جهت تحقق حقوق خود تجمع کردند. به گزارش اوشیدا، این رانندگان به علت عدم تعهدات شرکت خلیج فارس جهت پرداخت کرایه حمل مقابل اداره غله و خدمات بازرگانی تحصن و دست از کار کشیدند.

 

*روز دوشنبه 11 مرداد، اهالی بازرنگ از توابع شهر یاسوج با تجمع مقابل استانداری نسبت به خدمات ضعیف آب، برق و گاز در این منطقه اعتراض کردند. به گزارش فارس، روستای بازرنگ از مناطق چسبیده به شهر یاسوج و در کنار مناطق خلف ‌آباد و علی ‌آباد قرار دارد. در این منطقه برخی از ساکنان محلی و برخی دیگر از مهاجرینی بوده که در کنار ساکنان بومی به کارهای کشاورزی و خدماتی می‌پردازند و اغلب آنها از مردم محروم به شمار می‌روند.

 

*روز پنجشنبه ۷ مرداد، اعتصاب کارگران سدحوضیان الیگودرز دراعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق و 2 سال حق سنوات، ششمین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارش هیجار، با گذشت بیش از دو ماه از زمان افتتاح این سد، کارگران و کارکنان سد حوضیان به دلیل عدم پرداخت مطالبات 6 ماه خود دست به اعتصاب زدند.

به گزارش سه شنبه 12مرداد هیجار، به دنبال این اعتصاب، معاون فرماندار الیگودرز اظهار داشت: ظرف 15 روز آینده یک ماه حقوق  به کارگران پرداخت می شود تا متعاقباً با تهیه اوراق مشارکت سایر مطالبات وحقوقهای عقب مانده  آنها نیز  پرداخت شود.

 

*روز سه شنبه ۱۲ مرداد، نزدیک به ۴۰۰ تن از رانندگان شرکت واحد تهران با هماهنگی سندیکای کارگران شرکت واحد برای مطالبات معوقه مسکن در مقابل شهرداری و شورای شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش سندیکای کارگران شذرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، این تجمع اعتراضی که تعدادی از خانواده ها هم حضور داشتند از ساعت ده صبح شروع شد و معترضان با پلاکادرهایی که در دست داشتند خواسته های به حق خود را فریاد می زدند.

 

*صبح روز سه شنبه 12 مرداد، حدود 700 تن از بازنشستگان ایران ایر در اعتراض به معوقات مزدی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این تجمع مقابل دفتر مرکزی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران واقع در منطقه مهرآباد برگزار شد. تجمع کنندگان می‌گویند از سال 94 مطالبات پرداخت نشده داریم و علاوه بر این، به علت کمبود نقدینگی صندوق بازنشستگی هواپیمایی، تا این لحظه  تنها نصف مستمری تیرماه به بازنشستگان پرداخت شده ‌است.

 

*روز چهارشنبه ۱۳ مرداد، مردم میناب در اعتراض به انتقال آب و حمایت از جوانان بازداشتی توسط پلیس امنیت انتظامی، درخیابانهای این شهر تجمع کردند. به گزارش مهر، اقدام باغداران میناب برای خاموش کردن چاههای روشن انتقال آب به بندر عباس سبب شد که سازمان آب منطقه ای نسبت به این موضوع شکایت کند و در این رابطه برخی از جوانان دستگیر شدند. مردم و باغداران نسبت به این عمل پلیس امنیت انتظامی شهرستان برای بازداشت جوانان، معترض شدند و با تجمع در خیابانها و در مقابل دفتر امام جمعه از آنها در خواست رسیدگی سریع به این موضوع را داشتند.

معترضان گفتند: تمام ذخایر آبی میناب در طول این سالها به تاراج رفته که در پی آن فرونشست زمین در دشت میناب و خشک شدن نخلها و باغهای سرسبز ثمره آن است.

 

*روز چهارشنبه 13 مرداد، جمعی از اهالی روستای سپیدار بویراحمد در اعتراض به حذف تنها سرویس حمل و نقل عمومی در این روستا مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کبنانیوز، در این تجمع یکی از افراد حاضر از منطقه سپیدار گفت: روستای سپیدار تنها یک سرویس دارد و همین سرویس کار حمل و نقل مردم این روستا به شهر یاسوج را انجام می‌دهد.

 

*روز پنجشنبه 14 مرداد، کارگران شرکت سکاف که مجری ریل گذاری مترو تهران-ورامین است در اعتراض به دریافت نکردن ۵ تا ۸ ماه حقوق اعتصاب کرده و مقابل گارگاه ریل گذاری واقع در میدان ولی عصر انتهای بلوار بصیرت تجمع کردند. به گزارش ورامین ما، این کارکنان شامل نیروهای اداری، راننده، کارگر و غیره هستند. مدتی قبل مسئولان شرکت قول مساعد جهت پرداخت این مطالبات را داده بودند ولی به دلیل عدم تحقق قول مسئولان شرکت، کارکنان شرکت سکاف اعتصاب کردند.

 

*روز شنبه 16 مرداد، کارگران شرکتهای پیمانکاری شاغل در پتروشیمی بندر امام در ماهشهر شامل شرکتهای فراورش، بسپاران، آب نیرو، کیمیا و خوارزمی در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستهای شان دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، در این مجتمع پتروشیمی نزدیک به چهار هزار کارگر به واسطه شرکتهای مختلف تامین نیروی انسانی مشغول کارند.

 

*روز شنبه ۱۶ مرداد، کارگران بیکارشده میدان گازی تنگه بیجار و کمانکوه برای بازگشت به کار و در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل وزارت نفت تجمع کردند. این کارگران قبلاً دوبار مقابل استانداری ایلام تجمع کرده بودند. به گزارش نفت ما، این کارگران  که تا پیش از این در شرکت نفت  گاز غرب که زیر مجموعه شرکت نفت مناطق مرکزی است مشغول به کار بودند، حدود 5 ماه است که نه تنها حقوقی دریافت نکرده اند بلکه ازکار هم اخراج گردیده اند. 

 

*صبح روز شنبه 16 مرداد، جمعی از کارگران شاغل و بازنشسته کارخانه ریخته ‌گری ماشین سازی تبریز در اعتراض به طولانی شدن زمان پرداخت معوقات مزدی خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اجتماع اعتراضی یاد شده به صورت همزمان اما جداگانه در بیرون و درون این واحد تولیدی برگزار شده است.

 

*صبح روز یکشنبه 17 مرداد، کارگران کارخانه پلی اکریل در اعتراض به معوقات مزدی مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش17مرداد ایلنا، کارگران پلی اکریل می‌گویند علاوه بر مشکلات معیشتی ناشی از عدم پرداخت مطالبات مزدی، به علت کاهش تولید، نگران امنیت شغلی و آینده این قطب نساجی کشور نیز هستند و از مسئولان می‌خواهند که به این وضعیت رسیدگی کنند. 

 

*روز یکشنبه ۱۷ مرداد، کارکنان مرکز اطلاعات تلفن هرمزگان (۱۱۸) در اعتراض به پرداخت نشدن چند ماه حقوق و حق بیمه دست از کار کشیدند و سرویسهای این مرکز از دسترس خارج شد. به گزارش مهر، همچنین کارکنان بخشهای دیگر مخابرات از جمله TCT۱، مرکز ۲۰۲۰، سیمبانها، نگهداری شبکه هوایی، نگهبانی، نیروهای خدماتی، امور مشترکان، همراه اول و دبیرخانه از دیگر نیروهای معترض هستند که از نخستین ساعتهای کاری روز یکشنبه 17 مرداد در محل شرکت مخابرات استان هرمزگان حاضر شدند.

 

*اعتصاب کارگران ماشین سازی تبریز در اعتراض به خصوصی سازی و بلاتکلیفی شغلی و معیشتی، در روز یکشنبه 17 مرداد چهارمین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارش تسنیم، یکی از نمایندگان کارگران ماشین سازی تبریز با اشاره به اینکه اعتصاب کارگران به بلاتکلیفی و عدم پرداخت حقوق چند ماه اخیر خود از پنجشنبه 14 مرداد آغاز شده است، اظهار داشت: فردا استاندار یا فرماندار قرار است در ماشین سازی حضور یابد و در مورد آینده شرکت توضیح دهد.

اعتصاب و تجمع کارگران این واحد تولیدی در روز دوشنبه 18 مرداد در محوطه کارخانه ادامه پیدا کرد.

 

*ظهر روز دوشنبه 18مرداد، رانندگان خودروهای سنگین در پی انتقال احتمالی اداره ‌کل حمل ‌و نقل و پایانه ‌های استان سمنان از مرکز استان به شهرستان شاهرود، مقابل استانداری سمنان تجمع کردند. به گزارش فارس، خواسته کامیون ‌داران، اتوبوس‌ داران و شماری از اصناف سمنان از استاندار و مسئولان استان سمنان این بود که تمام ادارات کل طبق قانون باید در مرکز استان مستقر باشند.

 

*روز یکشنبه 3 مرداد، بیش از یک هزار کارگر واحدهای زیر مجموعه شرکت ایران ترانسفو در شیفت صبح و عصر در محل کارخانه در زنجان تجمع کردند. کارگران این شرکت در شبکه تلگرام «کمپین حمایت مردمی از ایران ترانسفو» تشکیل داده و طومار اعتراضی را به امضای اغلب کارگران شرکت رساندند. به گزارش ایلنا، اعتراض کارگران به «تصمیم کارفرما بر کوچک سازی این واحد تولیدی» است. کارگران سیاست خصوصی سازی  را به زیان کارخانه و حقو‌ق خود می ‌دانند و  به واگذاری سهام شرکت به  مهدی مومنی طاهری و تغییرات کاری، بحث هلدینگ ایران ترانسفو و همچنین تغییر پوشش بیمه‌ کارگران به شدت اعتراض دارند. تعداد کارکنان ایران ترانسفو در زنجان و شهر ری 4 هزار است.

صبح روز پنجشنبه 14 مرداد، رئیس و نائب رئیس شورای کارگری و مسئول کمپین اعتراض کارگران ایران ترانسفو زنجان اخراج شدند.

به دنبال همبستگی کارگران معترض ایران ترانسفو زنجان با همکاران اخراجی خود و افزوده شدن بازگشت به کار این کارگران به خواسته های شان، مدیریت شرکت لغو قرارداد کاریشان را پس گرفت و روز یکشنبه 17مرداد، 4 کارگر اخراجی به جمع همکاران شان در پانزدهمین روز اعتصاب پیوستند.

روز دوشنبه 18 مرداد، در شانزدهمین روز اعتصاب کارگران ایرانسفو زنجان دوباره قرارداد کاری 4 کارگر معترض لغو شد.

روز سه شنبه 19مرداد، اعتصاب کارگران ایران ترانسفو پس از 17روز به دنبال توافقنامه 6 ماده ای پایان یافت. این توافقنامه علاوه بر امضای نمایندگان کارگران و کارفرما، به امضای مقامات استانداری زنجان نیز رسیده است. عدم اخراج کارگران معترض یکی از بندهای توافقنامه 6 ماده ای است.

لینک فیلم تجمع اعتراضی کارگران ایران ترانسفو زنجان:

https://www.facebook.com/343863882363306/videos/1057272951022392/

 

*روز سه شنبه ۱۹ مرداد، کارگران شهرداری منطقه یک اهواز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و دیگر مطالبات شان برای دومین‌ روز پیاپی مقابل پارک شهربازی واقع در فلکه پاداد شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: ما تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری « نادر اهواز» در هشت ناحیه منطقه  یک شهر اهواز به جمع آوری زباله مشغولیم اما در نتیجه بی‌توجهی مدیران این شرکت بابت  چند ماه مزد از کارفرما طلبکاریم. 

 

*روز سه شنبه ۱۹ مرداد، تعدادی از کارکنان شرکت هواپیمایی آسمان، در اعتراض به عدم پرداخت حقوقهای خود، تجمع اعتراض‌ آمیزی برگزار کردند. به گزارش فارس، ‌این تجمع از مقابل ساختمان مدیریت و تا سالنهای طبقه اول و دوم آن ساختمان برگزار شد. یکی از کارکنان شرکت هواپیمایی آسمان گفت: ۱۴ مرداد امسال تجمع اعتراض ‌آمیزی درباره دستمزد و مزایای مالی داشتیم و از مدیر عامل توضیح خواستیم که با پادرمیانی پنج نفر از مدیران ارشد و هماهنگی آنها با مدیرعامل مقرر شد خواسته معترضان در مدت یک هفته محقق شود.

 

*روز سه شنبه ۱۹ مرداد، گندمکاران اصفهان نسبت به عدم پرداخت به موقع مطالبات شان از جانب دولت، مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش تابناک، امسال دولت به وعده های خود در خصوص پرداخت به موقع خرید تضمینی گندم وفا نکرد و همین مساله سبب شد تا کشاورزان اصفهانی چندین بار صدای اعتراض خود را به مسئولان برسانند. روز یکشنبه 17 مرداد نیز گندمکاران اصفهان اعتراض خود به عدم پرداخت به موقع را به روسای جهاد کشاورزی اصفهان با تجمع در مقابل ساختمان این سازمان نشان دادند.

 

*روز شنبه 19 مرداد، حدود 2000 تن از کارگران شرکت آلومینیوم المهدی با تجمع مقابل دفتر مدیریت و با حالت عصبانیت باعث متواری شدن نصوری مدیر عامل این شرکت شدند. همچنین کلیه مدیران این شرکت که وابسته به محمد نصوری بودند از محل مورد نظر متواری شدند و هم اکنون مدیران رده میانی این شرکت کنترل و مدیریت امور را به دست گرفتند. به گزارش هرمز، کارگران آلومینیوم المهدی هرمزگان پس از گذشت شش ماه از اعتراضات پی در پی بالاخره موفق شدند بغض خود را نسبت به بی عدالتیهایی که در حق شان شده است را به مدیران این شرکت نشان دهند. کارکنان این مجتمع صنعتی با تشکیل شورایی، کنترل مجموعه را به‌ طور کامل به دست گرفتند.

 

*روز چهارشنبه ۲۰ مرداد، کارگران شرکت کوهسر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و عیدی دست به تجمع اعتراضی مقابل اداره کار بندرانزلی،زدند. به گزارش جوان، کارگران شرکت کوهسر که در حال ساخت کنار گذر انزلی است ۹ ماه حقوق و عیدی ۹۴ دریافت نکرده ‌اند.

 

*روز شنبه ۲۳ مرداد، تعدادی از کارگران پیمانی مجموعه ورزشی آزادی در اعتراض به  نامشخص بودن وضعیت شغلی و مزدی شان مقابل ساختمان وزارت ورزش و جوانان در خیابان سئول تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که از مرداد سال گذشته به مدت یک  سال در استخدام شرکت پیمانکاری «شکوه مهندسی شریف» مشغول به کار بودند، گفتند که پیمانکار قصد دارد بدون آنکه مطالبات مزدی حدود 150کارگر را پرداخت کند  از مجموعه ورزشگاه آزادی خارج شود.

 

*روز شنبه ۲۳ مرداد، کارکنان فنی شرکت هواپیمایی آسمان برای چندمین بار در اعتراض به وضعیت حقوق و دستمزد تجمع کردند. به گزارش مهر، یکی از مهندسان فنی این شرکت با اعلام اینکه دستمزد کارکنان این بخش از هواپیمایی آسمان از تمامی شرکتهای هواپیمایی کمتر است، گفت: هرکدام از پرسنل فنی این شرکت، حدود ۸ میلیون تومان از شرکت آسمان طلبکارند. بخش فنی هواپیمایی آسمان ۱۵۰۰ نفر شاغل دارد.

 

*صبح روز شنبه 23 مرداد، کشاورزان رباط کریم برای احقاق حقابه خود مقابل فرمانداری رباط کریم تجمع کردند. به گزارش فارس، نمایندگان کشاورزان رباط کریمی با اعلام نارضایتی کشاورزان از مدیریت آب کانال آب محمدیه و نواب گفتند که ما نمی‌توانیم به دلیل بی‌عدالتی مدیریت آب شاهد از دست رفتن دسترنج خود و محصولات زراعی سطح شهرستان باشیم.

 

*روز شنبه 23 مرداد، تعدادی از اهالی اروندکنار با حضور مقابل بخشداری این منطقه، به‌ قطعی مکرر آب اعتراض کرده و از مشکلات به وجود آمده در بحث آب و قطعی آن شکایت داشته و نسبت به وضعیت روزهای آینده با توجه به وضعیت به وجود آمده ابراز نگرانی کردند. به گزارش ایسنا، فرسودگی شبکه آب ‌رسانی و کمبود اعتبارات لازم جهت نگهداری شبکه فعلی، باعث بروز چنین مشکلاتی در اروندکنار شده است.

 

*روز شنبه 23 مرداد، جمعی از متقاضیان مسکن مهر خرمشهر در اعتراض به آنچه که تحویل نشدن واحدهای مسکن در منطقه 42 هکتاری این شهر عنوان کردند مقابل فرمانداری ویژه خرمشهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، نماینده تجمع کنندگان گفت: با توجه به گذشت 9 سال از زمان آغاز طرح احداث مسکن مهر در منطقه 42 هکتاری تاکنون اقدامی برای تحویل مسکن به متقاضیان خرمشهری نشده است.

 

*روز شنبه ۲۳ مرداد، کارگران کارخانه فولاد صنعت دنا در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند. این تجمع همزمان با سفر حسن روحانی به این استان است. به گزارش سایت استان کهگیلویه و بویراحمد، یکی از تجمع‌کنندگان گفت: چندین ماه است حقوق دریافت نکرده ‌ایم و این برای سومین بار است که در سال جاری جلوی استانداری تجمع می کنیم.

روز یکشنبه 24 مرداد، همزمان با سفر حسن روحانی به استان کهگیلویه و بویراحمد، کارگران کارخانه قند یاسوج، شرکت نفت، جمعی از کارگران قراردادی و جوانان متقاضی کار با حمل پلاکاردهایی اعتراضات خود را نسبت به عدم پرداخت حقوق، وضعیت نابسامان کارگران قراردادی، عدم تبدیل وضعیت کارکنان شرکت نفت، بیکاری و....به نمایش گذاشتند.

 

*صبح روز یکشنبه 24 مرداد، جمعی از کارکنان رسمی و پیمانکاری اداره امور آب و فاضلاب دزفول در اعتراض به عدم پرداخت3 ماه حقوق، حق بیمه و دیگر مطالبات شان دست به تجمع در محل واحد نقلیه این اداره زدند. به گزارش ایرنا، تعدادی از کارکنان پیمانکاری آب و فاضلاب دزفول اظهار داشتند: از 31 تیر سال پیش که قرارداد کارکنان با پیمانکار قبلی به پایان رسیده هنوز برخی مطالبات آنان پرداخت نشده است.

 

*به گزارش روز یکشنبه 24 مرداد صبح محلات، رانندگان وسایط نقلیه باری سنگین شهرستان محلات طی چند روز متوالی اعتصاب کرده و راه معادن و کارخانجات را مسدود و از بارگیری و حمل بار جلوگیری کردند. اعتراض و اعتصاب صنفی رانندگان وسایط نقلیه باری سنگین شهرستان محلات به قیمت حمل بار و درخواست آنان برای افزایش قیمتها موضوعی بود که در چند روز ادامه روند چرخه تولید به مصرف کالا، به خصوص در بخش معدن و سنگ ساختمان را با مشکلاتی روبرو کرد.

 

*روز شنبه ۲۳ مرداد، کارگران ارگ قدیم بم دراعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و حق بیمه اعتصاب و تجمع کردند. به گزارش ارگ نیوز، این اعتصاب که در ابتدا با تهدید به اخراج کارگران رویرو شد، در ادامه خود منجر به پیروزی کارگران شد. به گزارش ایرنا،

روز سه شنبه ۲۶ مرداد، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان از پرداخت تمامی مطالبات و حقوق معوقه کارگران پایگاه میراث جهانی ارگ بم خبر داد.

 

*روز یکشنبه 24 مرداد، جمعی از کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی مقابل مجلس  تجمع کرده و خوستار تعیین تکلیف وضعیت شغلی ‌شان شدند. به گزارش ایسنا، کارگزاران در شعارهای شان تاکید داشتند که کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی هیچ بار مالی برای دولت ندارند. روز دوشنبه ۲۵ مرداد، دومین روز تجمع کارگزاران و کارشناسان صندوق بیمه کشاورزی در اعتراض به نداشتن بیمه و فقدان امنیت شغلی انجام شد.

 

*صبح روز دوشنبه 25 مرداد، کامیون داران شهرستان فلاورجان به دلیل توزیع ناعادلانه بار در پایانه های باربری شهرستان مبارکه در مقابل فرمانداری فلاورجان تجمع کردند. به گزارش اپلنا، یکی از رانندگان گفت: ما امروز جمع شده ایم تا فرماندار و مسئولان شهرستان اعتراض ما را شنیده و به گوش مسئولان استانی برسانند زیرا ما نیز مانند دیگر رانندگان خانه و خانواده داریم و حق داریم که با ما با عدالت رفتار شود.

 

*روز سه شنبه 26 مرداد، تعدادی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در اعتراض به معوقات مزدی دست از کار کشیدند. به گزار ش ایلنا، این کارگران که در یکی از شرکتهای پیمانکاری زیر شاخه شرکت فلات مشغول به کار هستند می گویند نه مدیران شرکت پیمانکاری و نه کارفرمای مادر به مطالبات ما توجهی ندارند.

 

*روز چهارشنبه 27 مرداد، صدها تن از کارگران معادن زغال ‌سنگ کرمان در اعتراض به خصوصی‌ سازی دست به تجمع مقابل شرکت معادن زغال ‌سنگ کرمان زدند. به گزارش صدای زرند، کارگران معادن پابدانا، کوهبنان و راور در این تجمع شرکت کردند.

دلیل این تجمع واگذاری معادنی از جمله پابدانا، هشونی و همکار به پیمانکار است که باعث تهدید امنیت شغلی کارگرانی می ‌شود که حدود 10 تا 20 سال سابقه کار دارند.

 

*روز چهارشنبه ۲۷ مرداد، گروهی از کارگران سد آریو برزن مسیر منتهی به کارگاه سد آریو برزن و سد مارون را مسدود کردند. به گزارش دانا، این حرکت اعتراضی به دلیل عدم دریافت حقوق 5 ماهه و پاداش عیدی صورت گرفت.

 

*از صبح روز دوشنبه 18 مرداد، جمعی از کارگران کارخانه چوکا (شرکت چوب و کاغذ ایران) در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و بلاتکلیفی شغلی دست به اعتصاب و تجمع شبانه روزی جلوی کارخانه زدند. به گزارش ماسال نیوز، کارگران با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامینی همچون رعایت حقوق کارگر، خواستار رسیدگی سریع به وضعیت این کارخانه بزرگ شدند.

به گزارش ایلنا، صبح روز چهارشنبه 27 مرداد، 13 نفر از کارگران کارخانه ایران چوکا با شکایت کارفرمای خود به دادگستری شهرستان رضوانشهر احضار شدند. کارگران این واحد تولیدی در حمایت از همکاران احضار شده خود دهمین روز دور جدید اعتراضات صنفی خود را  به صورت شبانه ‌روزی در محوطه درب ورودی کارخانه برپا کردند.

بنا به همین گزارش،‌ سرانجام در همین روز کارگران  ایران چوکا با اعتماد به وعده ‌های داده شده از سوی مسئولان شهرستان رضوان شهر موقتاً به اعتراض صنفی خود خاتمه داده و محل کمپ خود را ترک کردند. در ضمن کارگران احضار شده با قرار وثیقه به طور موقت آزاد شدند.

 

*روز شنبه ۳۰ مرداد، کارگران کارخانه صنعت یدک قم در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم تجمع کردند. به گزارش مهر، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با تأکید بر اینکه موضوع حقوق معوق کارگاران شرکت صنعت یدک مربوط به دو ماه و یا بیشتر است، گفت: بررسیها در مورد میزان حقوق معوق به زودی انجام می ‌شود.

 

*روز شنبه ۳۰ مرداد، کارگران سازمان خدمات موتوری شهرداری بروجرد به دلیل 6 ماه حقوق معوقه برای اعتراض و حقوق معوقه راهی شورای شهر شدند تا شاید کسی فریاد آنها را بشنود. به گزارش بازتاب بروجرد، گرچه تا کنون کارگران شهرداری بروجرد تحصها و اعتراضاتی را حتی با خانواده های خود مقابل شورای شهر انجام داده اند اما نه کسی صدای آنها را می شنود و نه کسی این تحصنها را می بیند و هر کسی راه خود را ادامه می دهد.

 

*صبح روز یکشنبه 31مرداد، جمعی از کارگران کارخانه فولاد البرز در اعتراض به عدم دریافت بیش از 7 ماه حقوق و عیدی و پاداش، دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران  همچنین درباره معوقات بیمه ‌ای  خود گفتند: علاوه بر مزد معوقه، حدود 16 ماه است حق بیمه آنها به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

 

*روز یکشنبه 31 مرداد، جمع کثیری از کارگران اخراج شده کارخانه سیمان دهلران به همراه خانواده های خود در ورودی شهر تجمع نمودند. به گزارش نسیم دهلران، کارگران معترض گفتند؛ یک سال است از اخراج آنها از کارخانه سیمان دهلران می‌گذرد. یکی از شرایط بازگشت به کار کارگران اخراجی از سوی هیات مدیره کارخانه، لغو قرارداد دائم و تبدیل آن به قرارداد سه ماهه است.

 

*کارگران شرکت آذریت تبریز در اعتراض به تعویق 9 ماه حقوق و بلاتکلیفی در وضعیت شغلی خود روز شنبه 30 مرداد، اقدام به تجمع در تهران کردند. به گزارش ایلنا، کارگران حاضر در تجمع امروز گفتند: 9 ماه است که نه مزدی به ما پرداخت شده و نه تکلیف شغلی ما روشن است، برای همین در اعتراض به بی ‌توجهی مجموعه مدیریت کارخانه به تهران آمده ایم تا از سهامداران اصلی کارخانه پیگیر مطالباتبان شویم. این حرکت اعتراضی در روز یکشنبه 31 مرداد ادامه پیدا کرد.

 

*روز یکشنبه 31 مرداد، کارگران باقیمانده فولاد زاگرس برای پیگیری مطالبات مزدی خود به تهران آمدند و مقابل وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران گفت: در حال حاضر یک سال تمام است که دستمزد نگرفته ‌ایم و بلاتکلیفیم و در این یک سال دقیقاً هجده بار برای تجمع و اعتراض به تهران آمده ‌ایم، اما تا کنون هیچ پاسخ روشنی به ما داده نشده است.

 

*روز یکشنبه 31 مرداد، کارگران اخراجی کاله برای بازگشت به کار مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش دانا، شرکت لبنی کاله در آمل از ورود تعدادی از کارگران خود به شرکت جلوگیری می‌کند و کارگران با تجمع در مقابل درب ورودی شرکت خواستار بازگشت به محل کار خود هستند.

 

 

منبع: نبردخلق شماره  374، دوشنبه اول شهریور 1395 – 22 اوت 2016

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول