زنان در مسیر رهایی

اسد طاهری

 

ممنوعیت ورود زنان دوچرخهسوار به یک شهرستان

خبرگزاری مهر، ٣ تیر ـ دادستان عمومی و انقلاب شهرستان طرقبه شاندیز از کنترل و ممنوعیت ورود دوچرخه سواران "بدپوشش" به این شهرستان و برخورد با آنان خبر داد.

جواد شاکری با بیان اینکه تفرجگاه و تفریحگاه با عشرتکده متفاوت است، افزود: "افراد نباید تصور کنند هر کسی بخواهد عشرت کند به این منطقه بیاید. لذا خانمهایی تحت عنوان دوچرخه سوار با پوششهای نامناسب در مسیرهای طرقبه و شاندیز دیده می شدند، از ورودشان جلوگیری شد."

وی در واکنش به بازتاب منفی این اقدام گفت: "متاسفانه در فضای مجازی این مطلب به بدترین نحو ممکن اطلاع رسانی شد و انتظار می رفت که اصل خبر منتشر شود که با دوچرخه سواران بد پوشش برخورد می شود نه با همه کسانی که به امر ورزش و دوچرخه سواری سالم و با پوشش مناسب می پردازند."

شاکری با این حال تاکید کرد: "اینکه می گویند لباسم ورزشی است، توجیه خوبی نیست که خواهران ما با همان پوشش در خیابان حضور یابند. دوچرخه سواری اشکال ندارد، اما با پوشش متعارف و رعایت آن در منظر عموم مردم." 

 

مقام دولتی: تعداد نوزادان فروخته شده در شکم مادر زیاد است

ایلنا، ٥ تیر - معاون زنان و امور خانواده روحانی درباره فروش نوزادان توسط مادران با بیان اینکه امروز شاهد فروش نوزادان در شکم مادر و پیش از تولد هستیم، اظهار کرد: "آماری از تعداد این نوزادان نداریم، اما آنقدر تعداد آن زیاد بوده که تبدیل به یک خبر شده است."

شهیندخت مولاوردی با تاکید براینکه پدیده فروش کودکان تک عاملی نبوده و مجموعه ای از عوامل زنجیروار در کنار هم قرار می گیرند تا یک زن ناچار به فروش فرزندش شود، خاطرنشان کرد: "فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، اعتیاد، کارتن خوابی و ازدواج کودکان از جمله عواملی هستند که می تواند باعث سوق دادن زنان به سمت فروش کودکان خود شود."

وی تصریح کرد: "اگر بخواهیم پدیده فروش کودکان ادامه پیدا نکند، باید به مجموع این عوامل توجه کرده و آن را حل کنیم." 

مولاوردی درباره اقدامات معاونت زنان و امور خانواده در مورد ازدواج کودکان زیر 18سال گفت: "از وزیر دادگستری خواستیم گزارشی را در این خصوص به ما ارایه دهد که وزارت دادگستری نیز کار را به مرجع ملی حقوق کودک واگذار کرد."

 

زنان صدور اجازه حضور در استادیوم را تکذیب می کنند

هرانا،١٠ تیر - فدراسیون بین المللی والیبال که مقر آن در سوییس است، در بیانیه ای از حضور زنان ایرانی در مسابقه دو تیم والیبال ایران و صربستان خبر داده است. این فدراسیون مدعی شده: "بر اساس اعلام فدراسیون والیبال ایران از مجموع ۵ هزار بلیت آنلاین اختصاص داده شده برای این بازی که در ۵ دقیقه به فروش رفته، ۴۴۶ بلیت به زنان اختصاص داده شده است."

فدراسیون بین المللی والیبال در بیانیه خود توصیف کرده "حضور زنان در ورزشگاه آزادی نخستین قدم از یک کارزار بلند مدت برای حضور تماشاچیان زن ایرانی در مسابقات والیبال است که فدراسیون بین المللی والیبال خود را به ادامه این روند متعهد می داند".

اما برخی فعالان زنان می گویند روش فروش بلیت این بازیها شفاف نبوده و زنانی که برای خرید آنلاین بلیت این بازی اقدام کرده اند، نتوانسته اند آن را خریداری کنند و خبرگزاری اسوشیتدپرس در گفت وگو با برخی از زنانی که تلاش کرده اند بلیت این بازی را بخرند، نوشته است خرید آنلاین بلیتهای این بازی برای زنان مقدور نبوده است.

یک زن ۳۲ ساله ایرانی که عضو یک کمپین رفع محدودیت ورود زنان به استادیومهای ورزشی ایران است، در این باره به اسوشیتدپرس گفت: "راستش را بخواهید وقتی بیانیه فدراسیون بین المللی والیبال را دیدم به این فکر کردم که اگر این فدراسیون پینوکیو بود دماغ آن از لوزان تا تهران دراز می شد. چرا آنها این قدر دروغ می گویند؟"

یک فعال دیگر زن در پاسخ به سوال این خبرگزاری در این باره گفته است: "ما موضوع را از نزدیک دنبال کردیم و من ناامیدانه باید بگویم به رغم ادعای فدراسیون بین المللی والیبال درباره کسب اطمینان از فدراسیون والیبال ایران برای فروش بلیت به زنان، اما بلیتهای آنلاین این بازی تاکنون در اختیار زنان متقاضی نبوده است."

یادآور می شود در تصاویر زنده پخش شده از این بازی، قسمتی از ورزشگاه نشان داده شد که در آن زنان نشسته بودند، اما مشخص نیست که این تعداد تماشاچی زن به چه شیوه ای اجازه یافته اند بازی را از نزدیک تماشا کنند و هنوز مشخص نیست که این زنان از میهمانان ویژه (وی آی پی) فدراسیون والیبال بوده اند یا اینکه از چهره های برجسته عمومی بوده اند.

 

زنان تحصیلکرده، قربانی اصلی بیکاری در ایران

خبرگزاری ایلنا، ۱۲ تیر - براساس نتایج آمارگیری نیروی کار در سالهای 1۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲، جمعیت فارغ التحصیلان بیکار بیش از دو برابر شده است. بیشترین سهم بیکاران فارغ التحصیل، به ترتیب مربوط به مدرک تحصیلی لیسانس، فوقدیپلم و فوقلیسانس و دکتری بوده است.

این سهم برای زنان روندی افزایشی داشته است؛ به طوری که از ۶۵درصد در سال ۱۳۸۴ به ۷۸درصد در سال ۱۳۹۲ افزایش یافته است.

همچنین براساس نتایج استخراجشده، متوسط طول مدت بیکاری فارغ التحصیلان زن همواره از مردان فارغالتحصیل بیشتر است. طول مدت بیکاری مردان در سال ۱۳۹۲، ۲۰ ماه و برای زنان ۲۶ ماه بوده است. 

 

قانون جدید جرایم جنسی در آلمان تصویب شد

دویچه وله/ رادیو زمانه، ۱۷ تیر - مجلس فدرال آلمان قانون جدید جرایم جنسی در این کشور را تصویب کرد. مبنای این قانون یک جمله است: "نه یعنی نه!" تصویب این قانون تاکیدی بر حق انتخاب و اختیار و تمایل فرد برای رابطه جنسی است.

نمایندگان مجلس فدرال آلمان موافقت کردند که از این پس هر تماس جنسی که برخلاف تمایل کسی انجام گیرد، ولو با مقاومت هم همراه نبوده باشد، تجاوز شمرده میشود.

بر مبنای این قانون جدید، زمانی که فرد با کلام یا حرکات خود نشان میدهد که تمایلی به رابطه جنسی ندارد و طرف مقابل بدون اعتنا به این عدم تمایل با او رابطه جنسی برقرار میکند، میتوان از تجاوز جنسی سخن به میان آورد.

در حال حاضر، قربانیانی که تجاوز را به پلیس گزارش میکنند، نه تنها باید نشان دهند که به شکل شفاهی با برقراری رابطه جنسی مخالفت کرده اند، بلکه باید ثابت کنند به شکل فیزیکی هم در مقابل فرد متجاوز مقاومت کرده اند.

به گفته وزیر دادگستری آلمان، "هیکو ماس"، انتظار می رود این قانون جدید موقعیتهای واقعیرا که بیشتر تجاوزها در آن اتفاق می افتد، پوشش دهد و نقاط ضعف آشکار قانون موجود را بپوشاند.

قانون جدید "دستمالی کردن" را هم جرم جنسی طبقهبندی می کند، گزارش تجاوز را آسان تر می کند و آزارگران جنسی مهاجر و خارجی را اخراج می کند.

 

قتل مدل پاکستانی پس از افشاگری علیه مفتی مشهور

رسانه ها، ۲۶ تیر - قندیل بلوچ، مدل پاکستانی، که اخیرا تصاویر خود را با یک روحانی کشورش در رسانه های اجتماعی منتشر کرده بود، در شهر "ملتان" پاکستان به دست برادرش کشته شد.

برادر وی، "وسیم"، به کشتن خواهرش اعتراف کرده و گفته است که ابتدا به او داروی خوابآور داده و سپس او را خفه کرده است. روزنامه "دان" به نقل از پلیس گزارش داده که وسیم تصاویر منتشر شده خانم بلوچ با "مفتی عبدالقوی"، مفتی معروف پاکستانی، را یکی از دلایل خود برای قتل خواهرش عنوان کرده است.

خانم بلوچ از جامعه مردسالارانه پاکستان و نفوذ ریاکارانه دین در جامعه و سیاست به شدت انتقاد می کرد. او پیش از مرگ خود، عکسهایی افشاگرانه از ملاقاتش با مفتی عبدالقوی، مفتی مشهور پاکستان و عضو "شورای علمای" این کشور منتشر کرد که در آن این دو در اتاقی در یک هتل در حال نوشیدن نوشیدنی و کشیدن سیگار در ماه رمضان دیده می شوند. بلوچ هدف خود از انتشار این تصاویر را ایجاد تعادل و موازنه میان سنتهای جامعه پاکستان و رسانه های اجتماعی عنوان کرده بود.

عبدالقوی اظهارات بلوچ را رد کرده و گفته بود که با او برای تبلیغ اسلام دیدار کرده و در این دیدار تنها روی مسایل دینی صحبت کرده است. پس از این، خانم بلوچ در یک مناظره تلویزیونی با مفتی عبدالقوی، شجاعانه به افشای وی پرداخت و با افشای رفتار و درخواستهای مبتذل وی موجب رسوایی بیشتر او شد.

مفتی عبدالقوی پیشتر سعی کرده بود تا هنرپیشه معروف پاکستانی، "وینا مالیک"، را به خاطر بازی در سریال Big Brother به چالش بکشد که با واکنش تند وی روبرو شد. این هنرپیشه به او گفته بود: "برو به موضوع عملیات انتحاری نوجوانان مسلمان برس. برو به سوواستفاده از کودکان در مدارس علمیه برس." این هنرپیشه بعد از محکوم شدن به 26 سال زندان از سوی یک دادگاه "شریعت"، فرصت یافت تا به دبی فرار کند.

خانم بلوچ پس از افشاگریهای خود با تهدید به مرگ روبرو شد، اما دولت به تقاضاهای حفاظت امنیتی او ترتیب اثری نداد. به گفته روزنامه "دان"، سه هفته پیش از قتل وی، در این باره از مقامهای وزارت کشور و تعدادی دیگری از مقامهای ارشد کشور تقاضاهای مشابهی شده بود.   

 

مدیریت کتابخانه کنگره آمریکا، در دست زنان

فمینیسم روزانه، ۲۶ تیر - مجلس سنای آمریکا مدیریت دکتر "کارلا هیدن" بر کتابخانه کنگره آمریکا را تصویب کرد.

او اولین زن و اولین آمریکایی آفریقایی تباری است که تا کنون چنین پستی را بر عهده گرفته است. کارلا کتابدار سابق کتابخانه کودکان شیکاگو بود که توانست تا ریاست انجمن کتابخانه های آمریکا پیش برود و نظارت بر راه اندازی سامانه وسیع مجانی کتابخانه های عمومی بالتیمور را بر عهده بگیرد.

مجلس سنای آمریکا ریاست او را بر دومین کتابخانه بزرگ دنیا و همچنین قدیمی ترین نهاد دولت فدرال آمریکا تایید کرد. او که ۶۹ سال سن دارد و دکترای خود را در رشته کتابداری از دانشگاه شیکاگو گرفته، به مدت ۱۰ سال عهده دار این پست خواهد بود.

 

 

منبع: نبردخلق شماره  372، سه شنبه اول تیر 1395 – 21 ژوئن 2016

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول