دانشگاه در ماهی که گذشت

کامران عالمی نژاد

 

اعتراض موفقیت آمیز دانشجویان نوشیروانی بابل

تحصن سه روزه دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل، روز ۳۱ اردیبهشت پایان یافت و پیمانکار آشپزخانه جریمه شد.

رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در این رابطه گفت: "برای بهتر شدن کیفیت غذای دانشجویی علاوه بر جریمه پیمانکار آشپزخانه این دانشگاه، تصمیم گرفته شد، یک مرکز بهداشتی از بیرون دانشگاه بر پخت، تهیه و توزیع غذا نظارت داشته باشد."

واثقی امیری گفت: "مشکل کیفیت غذای دانشجویان با جدیت پیگیری می شود و امیدواریم دانشجویان به این باور برسند که دانشگاه آماده است تا راه حل مناسبی بیابد".

وی افزود: "اگرچه برخی کارشناسان معتقدند کرمی که در غذا دیده شده کرمی نیست که در داخل برنج یا مرغ پخته یافت شود، ولی اصلا در این بخش ورود نکردیم و حق را هم به دانشجویان می دهیم."

دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به دنبال مشاهده کرم در یکی از سینیهای غذا، از گرفتن غذا و خوردن آن خودداری کرده و خواستار حل این مشکل شدند.

این دانشجویان که با گذشت سه روز از این اتفاق همچنان معترض بودند و استعفای معاون دانشگاه را خواستار شده بودند، بامداد روز اول خرداد پس از 4 ساعت جلسه شبانه با نمایندگان دانشگاه به تحصن خود پایان دادند.

بر اساس توافق نمایندگان شورای صنفی رفاهی دانشجویان با نمایندگان دانشگاه مقرر شد نماینده این شورا بر امور سلف و آشپزخانه نظارت مستمر داشته باشد.

برگزاری جلسات مستمر و ماهانه با معاونان دانشگاه، توزیع وعده صبحانه برای همه دانشجویان مستقر در خوابگاه، تهیه 150 وعده صبحانه برای دانشجویانی که در خوابگاه ساکن نیستند و توزیع وعده ناهار گرم در روز نیز از دیگر موارد این توافق بود.

دانشگاه صنعتی بابل، شش هزار دانشجو، 200 عضو هیات علمی و بیش از ۱۵۰ کارمند دارد.

غذای این دانشگاه را یک شرکت بخش خصوصی تامین می کند. (جوان، ۱ خرداد)

 

تبدیل دانشگاه به هتل به علت کاهش دانشجو

رییس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان گفت: به دلیل کاهش تعداد دانشجویان، برخی ساختمانها در دانشگاه آزاد استان تغییر کاربری داده و دانشگاهها موظف به کسب درآمد از منابع غیرشهریه ای شده اند."

دکتر شهرام لک افزایش تعداد دانشگاهها و ظرفیت پذیرشرا دلیل کاهش تعداد داوطلبان ورود به دانشگاه خواند و آن را دارای پیامدهای منفی مختلف دانست.

وی با اشاره به تغییر کاربری برخی ساختمانهای این دانشگاه به دلیل کمبود دانشجو، گفت: "در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، مجتمع شهید سوداگر، که در گذشته خوابگاه دانشجویی بوده است، به هتل ورزش تغییر کاربری داده است."

وی ادامه داد: "با فرض ثابتماندن تعداد کارکنان و اعضای هیاتعلمی، با توجه به کاهش تعداد دانشجویان، تصمیم بر تعریف منابع درآمدی جدید از محلهایی غیر ار شهریه مانند فعالیت مراکز رشد، اجرای طرحهای اقتصادی دانشبنیان و فعالیتهای اقتصادی در شان دانشگاه است."

رییس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان تصریح کرد: "هدفگذاری امسال این است که ۲۰ درصد درآمدها از طریق منابع غیرشهریه ای تامین شود." (ایسنا، ۷ خرداد)

 

طبق تفاهم نامهای که میان دانشگاه علمی کاربردی و مرکز رسیدگی به امور مساجد امضا شده است، خُدامی که مدرک دیپلم دارند می توانند در رشته "خدمت در مسجد" تحصیلات خود را ادامه دهند.

طرح کرامت ویژه خادمان مساجد استان تهران با هدف ارتقای توان مهارتی خُدام در مباحث بهداشت محیط در حالی اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری پیگیری شد که آشنایی با بهداشت محیط مسجد و آشپزخانه، بهداشت فردی در مسجد، ضدعفونی صحیح لوازم آبدارخانه و سرویسهای بهداشتی و شیوه اصولی مبارزه با حیوانات موذی از جمله موارد آموزشی بود که خدام مساجد با آن آشنا شدند و در نهایت گواهی دوره آموزشی بهداشت برای خادمان شرکتکننده صادر شد.

حجت الاسلام مزدجو، معاون ناحیه شهید مطهری، با بیان اینکه در بحث تحصیلات خدام در رشته خدمت مسجد تفاهم نامه ای میان دانشگاه علمی کاربردی و مرکز رسیدگی به امور مساجد بسته شده است، گفت: "خدامی که دیپلم دارند میتوانند در این رشته تحصیلات تکمیلی را ادامه دهند."

وی افزود: "امید است خدمتگذاری در خانه های خدا در سطح بهتری انجام شود، چرا که مساجد به عنوان مهمترین پایگاه انقلاب اسلامی شناخته می شوند." (خبرگزاری فارس، ۱۱ خرداد)

 

دادگاه اروپا درخواست لغو تحریم دانشگاه شریف را رد کرد

رئیس دانشگاه صنعتی شریف از مورد قبول واقع نشدن دادخواست این دانشگاه در دادگاه اروپا برای رفع تحریم خبر داد.

محمود فتوحی گفت: "بحث تحریم دانشگاه شریف بحث جدیدی نیست و از سال ۲۰۱۰ به دلایل مختلفی که صحت ندارد، این تحریم در خصوص دانشگاه شریف شروع شد."

وی افزود: "در جولای ۲۰۱۴ حکم دادگاه اروپا به نفع دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد و اتحادیه اروپا به مدت دو ماه فرصت داشت که اعتراض خود را در رابطه با رای دادگاه اروپا اعلام کند که اعلام نکرد."

فتوحی گفت: "در نوامبر ۲۰۱۴ رای دادگاه اروپا به نفع دانشگاه قطعی شد، ولی به محض قطعیت رای دادگاه، در فاصله دو روز دوباره کشور وارد تحریم می شود و پس از آن باز به بهانه دیگری دانشگاه وارد تحریم جدید می شود."

وی افزود: دانشگاه پس از تحریم دوم دوباره اعتراض کرد که ظاهرا دادخواست دانشگاه مورد قبول دادگاه اروپا واقع نشده است و ما همچنان پیگیر این امر تا صدور رای هستیم."

دانشگاه شریف در دور نخست تحت تحریم خرید تجهیزات آزمایشگاهی قرار گرفت و در تحریم دوم دسترسی آن به پایگاه های علمی قطع شد. (خبرگزاری صداوسیما، ۱۳ خرداد)

 

بازار داغ پایاننامه نویسی/ ثبت ۶۶ هزار پایان نامه در یکسال

پایگاه ثبت اطلاعات پایان نامه ها و رساله های تحصیلات تکمیلی کشور با انتشار آماری از ثبت 66 هزار پایان نامه در سال ۹۴ خبر داد؛ آماری که در جای خود قابل تامل است.

۶۶ هزار و ۶۲۶ پایان نامه در سال ۹۴ در پایگاه ثبت اطلاعات پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی کشور در وب سایت پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) به ثبت رسید که از این میزان بیش از ۴۷ هزار پایاننامه توسط دانشگاهها تایید شده است.

در کنار انتشار این آمار، قطعا بر کسی پوشیده نیست که کم نیستند دانشجویانی که به دلایل مختلف نوشتن پایان نامه ارشد و دکتری خود را به دست بازار پایان نامه نویسی خیابان انقلاب می دهند، و این بازار را حتی در این روزها داغ می کنند. (خبرنامه دانشجویان ایران، ۱۸ خرداد)

 

اعتراض نماینده مجلس به "قرتی بازی" در دانشگاه زاهدان

نماینده زاهدان به شادی و سرور دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در یک جشنواره اعتراض کرد و با "قرتی بازی فرنگی" خواندن آن، خواستار برخورد با دانشجویان شد.

حسینعلی شهریاری گفت: "این مراسم به بهانه راه اندازی جشنواره اقوام در سالن فردوسی که بزرگترین و اصلی ترین سالن دانشگاه سیستان و بلوچستان است برگزار شد و متاسفانه صحنه هایی در آن اتفاق افتاد که شرم آور و توجیه ناپذیر بود." وی با بیان اینکه فیلم این مراسم به دست من رسیده و من آن را دیده ام افزود: "در این مراسم عده ای از دانشجویان شروع به رقصیدن می کنند، البته رقص آنها رقص محلی نیست که توجیه پذیر باشد، بلکه "قرتی بازی فرنگی" است." شهریاری اظهار کرد: "منتظر هستیم تا رییس دانشگاه از مسافرت به خارج کشور بازگردد و جلسه ای را با حضور وی در خصوص برگزاری این مراسم شرم آور برگزار کنیم و امیدواریم رئیس دانشگاه بتواند اقدامات لازم را در این زمینه به عمل بیاورد." وی تاکید کرد: "در صورتی که انجام اقدامات لازم از توان رئیس دانشگاه خارج باشد، با وزیر علوم جلسه ای را برگزار می کنیم و مستندات مراسم مزبور را به وی ارایه می دهیم." (مجلس نیوز، ۱۸ خرداد)

 

اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران به تبعیض جنسیتی در خوابگاه

یک فعال دانشجویی از اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران به قوانین انضباطی خوابگاه خبر داد. این فعال دانشجویی افزود: "اعتراض ما به تبعیض جنسیتی برای ورود و خروج دختران است که بسیار سختگیرانه اعمال میشود؛ در حالی که این سخت گیریها چیز نانوشته ای است و برای پسران چنین قوانینی لحاظ نمی شود."

وی با اشاره به بیانیه اعتراضی منتشر شده توسط خوابگاههای دخترانه دانشگاه تهران به بیان جزییات اعتراض دانشجویان دختر این دانشگاه پرداخت و گفت: "خوابگاه دخترانه چمران حدود ۲ هزار و خوابگاه فاطمیه حدود ۳ هزار دانشجو دارد که اغلب این دانشجویان از تبعیض جنسیتی و قوانین غیرمنطقی خوابگاهها ناراضی هستند."

در بخشی از بیانیه دانشجویان آمده است: "زمانیکه تنها برای دختران و زنان، قانونی مصوب و محدودیتی اعمال می کنید، سخن گفتن از تامین امنیت و سلامت توجیهی بیش نیست، چرا که هر زن بر این اساس که از عقل و ادراکی برابر با همتایان مذکر خود بهرهمند است، توان درک موقعیت و تصمیمگیری در مورد امور مربوط به خود را دارد و دخالت بی دلیل خوابگاه و دانشگاه در زندگی شخصی وی، جز زیر سوال بردن استقلال، آزادی عمل و عزت نفس وی، نمی تواند هدفی درپی داشته باشد" (ایلنا، ۲۱ خرداد)

 

محرومیت از تحصیل ۷ دانشجو به اتهام شادی

پس از انتشار ویدیویی از شب دوم جشنواره اقوام در دانشگاه سیستانو بلوچستان که در آن چند تن از دانشجویان در حال رقص و پایکوبی دیده می شوند، اکنون اخبار رسیده از اعلام رای بدوی کمیته انضباطی این دانشگاه مبنی بر ۱۲ ترم محرومیت از تحصیل برای ۷ نفر از دانشجویان حکایت دارد.

براساس حکم کمیته انضباطی، ۵ نفر از این دانشجویان دو ترم دو تن دیگر یک ترم از تحصیل محروم شده اند.

یکی از این دانشجویان که حکم دو ترم محرومیت از تحصیل برای وی صادر شده، دریافت رای کمیته انضباطی را تایید کرد. این دانشجو که خواست نامش فعلاً منتشر نشود درباره این حکم توضیح داد: "من کار خاصی انجام ندادم و حتما به این رای اعتراض می کنم. امیدوارم که مسوولان دانشگاه چنین ظلمی در حق ما را تایید و نهایی نکنند."

وی در ادامه توضیح داد: "چرا قضیه ای به این سادگی را اینقدر بزرگ می کنند؟ نه آسیبی بهجایی وارد شد و جلسه هم اصلاً مختلط نبود. دو ترم محرومیت از تحصیل برای ۵ دقیقه شادی ساده واقعا زور دارد."

این دانشجو احکام صادره را بیش از ۱۲ ترم دانست و گفت حتی برای دو نفر از مجریان برنامه نیز حکم یکترم محرومیت صادر شدهاست. (ایسنا، ۲۶ خرداد)

 

 

منبع: نبردخلق شماره  372، سه شنبه اول تیر 1395 – 21 ژوئن 2016

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول