زنان در مسیر رهایی

اسد طاهری

 

اصل موضوع دیه زنان همچنان مساله دار است

ایسنا، 12 فروردین - معاون روحانی در امور زنان و خانواده گفت: "قانونی که در زمینه دیه زن و مرد نهایی شده، صرفا در خصوص دیه حوادث و تعهد شرکتهای بیمه نسبت به دیه زنان است، ولی در مورد اصل موضوع دیه زنان در قانون مجازات اسلامی همچنان مساله وجود دارد و هنوز به برابری دیه زن و مرد نرسیده ایم."

شهیندخت مولاوردی افزود: "قطعا تعامل بین حوزه های علمیه، قوه مجریه و قوه مقننه برای اصلاح و بازنگری و وضع قوانین جدید در این حوزه به شدت مورد نیاز است، چرا که مبنای قوانین ما بر فقه است، بنابراین نمی توانیم بی نیاز از این تعامل باشیم."

 

شکایت اعضای تیم فوتبال زنان آمریکا از تبعیض در حقوق و دستمزد

صدای امریکا، 12 فرودین، پنج عضو اصلی تیم ملی فوتبال زنان، برندگان جام جهانی و قهرمان المپیک آمریکا، در شکایتی به یک دادگاه فدرال این کشور، فدراسیون فوتبال آمریکا را به تبعیض در پرداخت دستمزد متهم کرده اند.

آنها در شکواییه می گویند این تیم نیروی اقتصادی محرکه ای برای فوتبال آمریکا است درحالی که بازیکنان تیم زنان فوتبال دستمزدهایی بسیار کمتر از همتایان خود در تیم مردان دریافت می کنند.

امضا کنندگان شکواییه از جمله برجسته ترین و مشهور ترین ورزشکاران زن در جهان هستند. آنها در شکایت خود که روز چهارشنبه به کمیسیون فرصتهای شغلی برابر ارایه دادند، درخواست کردند درباره روش کار فدراسیون فوتبال تحقیق شود.

"کارلی لوید"، کاپیتان تیم در بیانیه ای گفت: "ما سالها کاملا صبور بوده ایم، با این اعتقاد که فدراسیون درست عمل خواهد کرد و دستمزدی عادلانه خواهد پرداخت."

یکی دیگر از اعضای تیم گفت، آنها چهل درصد حقوق فوتبالیستهای تیم مردان را دریافت می کنند، هرچند که سال پیش به سوی کسب مقام قهرمانی جهان حرکت کردند.

 

اولین ریيس مجلس زن در ویتنام

خبرگزاری آناتولی، 12 فروردین – "نگوین تی کیم نگان" به عنوان اولین رییس زن در مجلس ویتنام انتخاب شد.

بر اساس گزارش وب سایت مجلس ملی ویتنام، نگوین تی کیم نگان 61 ساله با اخذ 95.5 درصد آرا به عنوان اولین رییس زن مجلس این کشور انتخاب شد.

نگان که تاکنون پستهای مختلفی داشته، از پنج سال به این سو معاون رییس مجلس ویتنام بوده است.


اعتراض مهمانداران زن ایرفرانس به حجاب اجباری در پرواز به ایران

دویچه وله، 15 فروردین - شرکت هواپیمایی "ایرفرانس" به زودی پروازهای خود از پاریس به تهران را از سر می گیرد. به این مناسبت شرکت مزبور از مهمانداران زن خواسته است تا پس از خروج از هواپیما در ایران روسری سر کنند. این دستور اعتراضهای گسترده ای به همراه داشته است.

مدیران ایرفرانس به تازگی بخشنامه ای را به خدمه پرواز ابلاغ کرده اند که در آن آمده کارکنان زن باید "به هنگام پرواز (به ایران) شلوار و کتهایی گشاد به تن داشته باشند و به هنگام ترک هواپیما نیز باید موهای خود را با روسری بپوشانند".

در این بخشنامه همچنین به مهمانداران زن تذکر داده شده که از سیگار کشیدن در اماکن عمومی خودداری کنند.

شماری از مهمانداران زن شرکت هواپیمایی "ایرفرانس" نسبت به دستور این شرکت مبنی بر سر کردن روسری به هنگام فرود در تهران اعتراض کرده اند. "کریستوف پیه"، یکی از مقامهای اتحادیه ملی خدمه پروازی فرانسه (SNPNC) به خبرگزاری فرانسه گفته است: "هر روز ما تماسهایی را از مهمانداران زن دریافت می کنیم که به ما می گویند، نمی خواهند روسری سر کنند." این اتحادیه از شرکت هواپیمایی ایرفرانس خواسته است تا داشتن حجاب را برای مهمانداران زن در پرواز به ایران داوطلبانه اعلام کند.

به گفته کریستوف پیه، مدیران این شرکت امکان "جریمه" کسانی که از این بخشنامه پوشش سرپیچی کنند را منتفی نداشته اند.

اتحادیه های خدمه پرواز ایرفرانس می گویند که مهمانداران زن باید از حق خودداری از انجام این پروازها بدون آنکه از دستمزدشان کاسته شود یا به عنوان نکته ای منفی در پرونده کاری شان به ثبت برسد، برخوردار باشند.

در فرانسه هر زنی که از برقع یا نقاب در مجامع عمومی استفاده کند، به پرداخت جریمه نقدی محکوم می شود.

 

دولت سوییس: معافیت دانش آموزان مسلمان از دست دادن با جنس مخالف پذیرفتنی نیست

بی بی سی، 17 فروردین - دولت سوییس از تصمیم یک مدرسه این کشور در معاف کردن دانش آموزان مسلمان پسر از دست دادن با زنان به شدت انتقاد کرده است.

روز گذشته، یک مدرسه واقع در شمال سوییس اعلام کرد که پسران دانش آموز مسلمان این مدرسه ملزم نیستند با معلمان زن دست بدهند. در سوییس، دست دادن دانش آموزان و معلمان یک سنت محسوب می شود.

این مدرسه که در ناحیه ترویل، در کانتون "بازل" (بال) در شمال سوییس واقع شده، گفته است که تصمیم فوق را به درخواست دو دانش آموز پسر چهارده و پانزده ساله اتخاذ کرده که گفته بودند هرگونه تماس فیزیکی بین زنان و مردان، مگر خویشاوندان نزدیک، با اصول دین آنان، اسلام، مغایرت دارد. آنان خواسته بودند از دست دادن با معلمان زن معاف شوند.

منتقدان می گویند که دست دادن دانش آموز و معلم بخشی از آداب و سنن سوییسی است و کسانی که در این کشور تحصیل می کنند، باید به سنتهای بومی احترام بگذارند.

رییس کمیسیون آموزش و فرهنگ پارلمان سوییس نیز گفته است که دست دادن معلم و دانش آموز "نشانه احترام و ادب است" و رییس کنفرانس وزیران آموزش کانتونهای سوییس افزوده است: "برای ما قابل تحمل نیست که با زنان و مردان در جامعه به شکلی متفاوت رفتار شود."

 

چهار زن کاندیدای سمت دبیرکلی سازمان ملل

رادیو زمانه، 17 فروردین – "هلن کلارک"، نخست وزیر پیشین نیوزلند، روز دوشنبه ۴ آوریل/ ۱۶ فروردین کاندیداتوری خود را برای سمت دبیرکلی سازمان ملل اعلام کرد. او چهارمین زنی است که برای این سمت خود را نامزد کردهاست.

به گزارش رویترز، هلن کلارک، مدیر فعلی برنامه های سازمان ملل برای توسعه، به جدیت در تکاپوست تا جایگزین بان کی مون، دبیرکل کنونی سازمان ملل، شود و بدین ترتیب، نخستین زنی باشد که در طول ۷۰ سال عمر این سازمان، سکان آن را در دست می گیرد.

او گفت: "من در این انتخابات بر اساس تواناییهای خود شرکت می کنم و امیدوارم که در قرن بیست و یکم، کاندیداتوری من به اندازه کاندیداتوری یک مرد مورد توجه قرار گیرد."

بان کی مون، دبیرکل کنونی سازمان ملل و وزیر امور خارجه پیشین کره جنوبی، پس از دو دوره پنج ساله در پایان سال ۲۰۱۶ از سمت خود کنار خواهد کشید.

پیش از این، هفت نفر دیگر، از جمله سه زن نیز کاندیداتوری خود را برای سمت دبیرکل سازمان ملل اعلام کرده اند. سه زن دیگر عبارتند از "ایرینا بوکووا"، دبیرکل کنونی یونسکو از بلغارستان، "وسنا پوسیچ"، وزیر امور خارجه پیشین کرواسی و "ناتالیا قرمان"، وزیر خارجه قبلی مولداوی.

دبیرکل بعدی سازمان ملل از اول ژانویه ۲۰۱۷ میلادی آغاز به کار خواهد کرد و در یک دورهپنج ساله به حل و فصل مسایل بین المللی خواهد پرداخت.

 

ایرفرانس از حجاب اجباری یک گام عقب نشست

رادیوفردا، 16 فروردین - شرکت هواپیمایی "ایرفرانس" در واکنش به اعتراضهای گسترده به ابلاغ بخشنامه حجاب اجباری برای مهمانداران زن، اعلام کرد مهمانداران زن این خط هوایی می توانند در صورت عدم تمایل، از حضور در پروازهای آن به مقصد ایران به دلیل اجبار در پوشیدن روسری خودداری کنند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، ایرفرانس تصمیم گرفت تا برای کارکنانی که نمی خواهند در مسیر پاریس - تهران کار کنند، استثنا قایل شده و آنها را در پروازهای دیگر جایگزین کند بدون اینکه مجازات شوند.

"ژیل گاتو"، رییس بخش اداری ایرفرانس، در گفت وگو با "رادیو اروپای یک" این خبر را اعلام کرده است.

در حال حاضر روسری سر کردن در برخی از پروازهای ایرفرانس به سایر کشورها از جمله عربستان سعودی اجباری است.

 

تصویب قانون مجازات مشتریان کارگران جنسی در فرانسه

یورونیوز، 19 فروردین - مجمع ملی فرانسه قانون مجازات مشتریان روسپیان را تصویب کرد. با این اقدام، فرانسه پنجمین کشور اروپایی خواهد بود که بعد از سوئد، نروژ، ایسلند و بریتانیا مجازات متقاضیان خدمات کارگران جنسی را تصویب می کند.

اگر این قانون به تصویب مجلس سنا برسد، مشتریان روسپیان ۱۵۰۰ یورو جریمه می شوند و در صورت تکرار جرم، این جریمه تا ۳۷۵۰ یورو افزایش می یابد.

روسپی گری در فرانسه قانونی است، اما قانون سال ۲۰۰۳ درخواست خیابانی را ممنوع کرده است. متن قانون جدید با ارایه کمکهای اجتماعی و اجازه اقامت شش ماهه برای روسپیان خارجی، امکاناتی برای خروج این زنان از روسپی گری را در نظر گرفته است.

حدود چهل هزار روسپی در فرانسه کار می کنند که حدود 90 درصد آنها خارجی اند و اغلب اهل کشورهایی مانند نیجریه، چین و رومانی هستند.

 

کوتاه کردن مو، شیوه جدید زنان ایرانی برای خلاصی از جریمه بدحجابی

قاصدان آزادی، 24 فروردین - زنان ایرانی برای خلاصی از مواخذه و جریمه برای بدحجابی در حین رانندگی، به جای رعایت قوانین رژیم، موهای خود را کوتاه می کنند تا ماموران راهنمایی و رانندگی نتوانند آنها را از مردان تشخیص بدهند.

خبرگزاری حکومتی فارس ضمن تاکید بر تذکرات موکد مقامات، با خشم نسبت به تن ندادن زنان ایرانی به حجاب اجباری نوشت: "افراد بدحجاب این روزها شیوه جدیدی برای بدحجابی هنگام رانندگی و فرار از دست مجریان قانون پیدا کرده اند. آنها شیوه ای یافته اند تا دیگر نه نیازی به روسری و شال داشته باشند و نه خودروی شان از سوی ماموران متوقف شود: کوتاه کردن موهای سر به اندازه موهای مردان و پسران (مدل پسرانه). بنابراین مامورانی که از دور آنها را می بینند، به تصور اینکه این افراد مرد هستند، مانع حرکت آنها نمی شوند."

 

خبرنگاران زن در افغانستان، زیر فشار تهدید، تبعیض و آزار جنسی

یورونیوز، 27 فروردین - بر اساس نتایج منتشر شده یک پژوهش جدید "کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان"، خبرنگاران زن افغان همواره مورد تهدید و سرزنش از سوی خانواده و افراط گرایان مذهبی هستند و بیش از نیمی از زنان خبرنگار در محیط کار مورد آزار جنسی قرار می گیرند.

این تحقیق در هفت ولایت افغانستان که میزان حضور زنان خبرنگار در آنها بیشتر است، انجام شده و تعداد صد مصاحبه شونده به سووالات این تحقیق پاسخ داده اند.

نجیب شریفی، رییس کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان، روز پنج شنبه در نشست خبری در مرکز رسانه های حکومت گفت: "۶۹ درصد خبرنگاران زن در هنگام گرفتن گزارش در داخل شهر و ۵۹ درصد دیگر در محیط کار مورد آزار و اذیت جنسی قرار می گیرند، اما به نظر می رسد میزان آزار جنسی بیشتر از یافته های به دست آمده در تحقیق باشد، چون برخی زنان به خاطر ترس از آزار بیشتر و امنیت خانواده شان، حاضر نیستند که موارد آزار جنسی را بیان کنند."

وی افزود: "در حین انجام تحقیق متوجه شده ایم که پس از سال ۲۰۱۴ میلادی تعداد زنان خبرنگار در افغانستان کاهش یافته است."

پیش از این، "دفتر حمایت کننده از رسانههای آزاد در افغانستان" اعلام کرد که به خاطر ناامنی، بسیاری از کارمندان حرفه ای زن از کار در رسانه های محلی انصراف داده اند و این یکی از چالشهای بزرگ رسانه در افغانستان است.

 

منبع: نبردخلق شماره 370 ، چهار شنبه اول اردیبهشت 1394 – 20 آوریل 2016

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول