برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در فروردین 1395

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

103 جرکت اعتراضی

*صبح روز سه شنبه 10 فروردین، جمعی از کشاورزان شهر اصفهان در اعتراض به باز نشدن آب رودخانه زاینده‌رود و عمل نشدن به وعده ‌های مسئولان در این زمینه، مقابل فرمانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، پیش از این قرار بود که آب سوم کشت بهاره کشاورزان اصفهانی از 10 فروردین باز شود.

 

*صبح روز شتبه 14 فروردین، کارگران کارخانه نساجی مازندران در اعتراض به شرایط جدیدی که کارفرمای این واحد نساجی برای اشتغال آنها در نظر گرفته، مقابل ساختمان فرمانداری قائم شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بر اساس بخشنامه ‌ای که  به تازگی از سوی کارفرما منتشر شده است تمامی کارگرانی که از این پس در نساجی مازندران مشغول به کار می شوند باید علاوه بر داشتن گواهی عدم سوء پیشینه و اعتیاد، به کارفرما سفته و تعهد کتبی نیز ارائه کنند.

 

*روز شنبه 14 فروردین، کارگران اخراجی کارخانه کاشی و سرامیک ایفا سرام  در اعتراض به بیکارشدن دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهر اردکان زدند. به گزارش اردکان گویا، کارگران معترض با بیان اینکه کارخانه ای که شش سال است برپا شده و از اول ما در آن کار گرده ایم، حالا اخراج مان کرده و بهانه تراشی می کنند. کارخانه کاشی و سرامیک ایفا سرام در استان یزد و در کیلومتر 20 اردکان نایین واقع شده است.

 

*صبح روز یکشنبه 15 فروردین، کارگران شرکتهای مبین، اولنگ و چاه فیروزه در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق دست به اعتصاب و تجمع مقابل مجتمع میدوک شهر بابک زدند. به گزارش بابک خبر، این تجمع اولین اعتصاب کارگری در سال آغاز سال 95 است.

 

*روز یکشنبه 15 فروردین، تعدادی از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله به دلیل عدم پرداخت بیمه،حقوق و عیدی روبروی درب شورای شهر کوت عبدالله تجمع کردند. به گزارش کارون نیوز، روز 12 فروردین یکی از کارگران فضای سبز در محل کار خود بر اثر حادثه ای پای او شکست و به دلیل نداشتن بیمه هیچ کس تقبل هزینه های درمانی آن را نکرد.

 

*روز یکشنبه 15 فروردین، کارگران یکی از شرکتهای مرغداری آمل برای دریافت مطالبات معوقه خود مقابل فرمانداری این شهرس تجمع کردند. به گزارش کرات آملی، این کارگران به دلیل عدم دریافت حقوق و مزایای چندین ماه تجمع کرده و خواستار احقاق حقوق خود شدند.

 

*روز شنبه 14 فروردین، صدها تن از رانندگان تاکسی برای جندمین روز متوالی مقابل شرکت تاکسیرانی در خیابان ملک تجمع کردند. به گزارش شرق، این رانندگان که از چند ماه جلوتر حق بیمه خود را پرداخت کرده ‌اند متوجه ‌شده اند نه بیمه‌ ای در کار بوده و نه پولشان برمی‌گردد و حالا که همه‌ چیز لو رفته و مالکان شرکت کارگزاری بیمه غیب شان زده، رانندگان مانده ‌اند و چند ماه کار بدون بیمه و کسی نیست پاسخ آنها را دهد. این رانندگان تاکسی که حداقل دو‌ هزار نفرشان از این شرکت کارگزاری بیمه برای پرداخت حق بیمه از سوی تاکسیرانی معرفی شده بودند از چند روز اول سال جدید مقابل این شرکت که گویا در چند روز تعطیل اول سال تخلیه شده است، تجمع می‌کنند.

 

*روز شنبه 14 فروردین، تعدادی از رانندگان تاکسی بی ‌سیم در خمینی‌شهر به نشانه اعتراض دست از کار کشیده و خواستار توجه به مشکلات شان شدند. به گزارش فارس، رانندگان تاکسی بی‌سیم عدم برخورد مناسب مسئولان و متولیان امر و همچنین نبود مدیریت واحد بر این صنف را دلیل تجمع اعتراضی خود بیان کردند.

 

*روز دوشنبه 16 فروردین، اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه لاستیک خوزستان سومین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارش ایرنا، تغییر قرارداد کارگران از یک ساله به قراردادهای 45 روزه، یک ماهه و بعضا 15 روزه، عدم پرداخت حقوق سه ماهه آخر سال 94 و عیدی کارگران دلیل این حرکت اعتراضی است. کارگران در روز دوم مقابل ساختمان فرمانداری گتوند و در روز سوم مقابل کارخانه تجمع کرده و اجازه ورود و خروج به داخل کارخانه را نمی دادند.

 

*روز دوشنبه 16 فروردین، تعدادی از کارگران واگن سازی پلور سبز زرند که با آغاز سال جاری از کار اخراج شده اند، در اعتراض به اخراج شان و برای بازگشت به کار دست به تجمع مقابل کارخانه زدند. به گزارش صدای زرند، مدیر کارخانه واگن سازی گفت: بدهیها که شرکتها و مشتریها به کارخانه واگن سازی دارند مبلغ بالایی است و متاسفانه به دلیل به وجود آمدن بحرانهای مالی و عدم وصول مطالبات کارخانه ما مجبور به تعدیل حدود 39 نیرو از این کارخانه شده ایم.

 

*روز یکشنبه ۱۵ فروردین، حدود ۸۰۰ تن از کارگران پیمانکاری معادن مس شهربابک در اعتراض به شرایط نابرابر مزدی که میان آنها و دیگر همکاران شان وجود دارد، مقابل درب ورودی مجتمع میدوک تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران گفت: ما کارگران شرکتهای معادن مس «میدوک» و «چاه فیروزه» شهربابک استان کرمان هستیم نسبت به عمل نکردن مسئولان به وعده ‌های داده شده مبنی بر همسان سازی حقوق و مزایای کارگران قرارداد موقت با دیگر کارگران تابع قرارداد موسوم به «۲۴۳۰» مقابل درب ورودی مجتمع تجمع کردیم.

 

*روز شنبه 14 فروردین، صدها تن از رانندگان تاکسی برای جندمین روز متوالی مقابل شرکت تاکسیرانی در خیابان ملک تجمع کردند. به گزارش شرق، این رانندگان که از چند ماه جلوتر حق بیمه خود را پرداخت کرده ‌اند متوجه ‌شده اند نه بیمه‌ ای در کار بوده و نه پولشان برمی‌گردد و حالا که همه‌ چیز لو رفته و مالکان شرکت کارگزاری بیمه غیب شان زده، رانندگان مانده ‌اند و چند ماه کار بدون بیمه و کسی نیست پاسخ آنها را دهد. این رانندگان تاکسی که حداقل دو‌ هزار نفرشان از این شرکت کارگزاری بیمه برای پرداخت حق بیمه از سوی تاکسیرانی معرفی شده بودند از چند روز اول سال جدید مقابل این شرکت که گویا در چند روز تعطیل اول سال تخلیه شده است، تجمع می‌کردند. این تجمع در روز دوشنبه 16 فروردین برای چهارمین روز ادامه پیدا کرد. به گزارش ایسنا، رضا قاضی، معاون برنامه‌ریزی تاکسیرانی شهرداری تهران در واکنش به تجمع چند روز اخیر رانندگان تاکسی گفت: این شرکت که نام شرکت تعاونی تاکسیرانان را یدک می‌کشد، هیچ ارتباطی با سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران ندارد و از سال گذشته نیز شهرداری تهران طی مکاتبات گسترده با وزارت تعاون نسبت به استفاده از نام تاکسیرانی و شباهت آرم این شرکت تعاونی با سازمان تاکسیرانی مراتب اعتراض خود را اعلام کرده است.

 

*روز چهارشنبه 11 فروردین، کارگران اخراجی سیمان آرتا اردبیل به همراه خانواده های شان و تمامی اهالی روستای گرده، از توابع یخش مرکزی شهرستان نمین، از جوانان تا زنان و مردان کهنسال دست به تجمع مقابل باسکول کارخانه زدند. به گزارش ایلنا، این دومین تجمع اعتراضی اهالی این روستا است. این تجمعات در اعتراض به *مدیریت شرکت آرتا سیمان اردبیل نسبت به اخراج تعدادی از کارگران ساکن روستا و جذب حدود 30 کارگر جدید خارج از منطقه  در این کارخانه است.

روز یکشنبه 15 فروردین، سومین تجمع کارگران اخراجی سیمان آرتا اردبیل با همراهی اهالی روستای گِردِه مقابل کارخانه انجام شد. روز دوشنبه 16 فروردین، در ادامه تجمعات اعتراضی  کارگران اخراجی کارخانه سیمان آرتا اردبیل به همراه خانواده هایشان، جلسه مسئولان شهرستان نمین و کارخانه سیمان اردبیل با معتمدان، شوراها و نمایندگان مردم روستای گرده برگزار شده و مشکلات و خواسته های اهالی روستا مورد بررسی قرار گرفت. در این روز فرماندار نمین گفت: در صورت تجمع مجدد در کارخانه سیمان و هرگونه اقدام مخل جامعه با عوامل آنها برخورد خواهد شد.

 

*روز دوشنبه 16 فروردین، تعدادی از کارگر کارخانه چینی و بهداشتی صدف وابسته به شرکت تهیه و توزیع خاک نسوز استقلال آباده که از کار اخراج شده اند، مقابل شهرداری آباده تجمع کردند. به گزارش آباده نما، کارگران معترض خواهان بازگشت به کار شدند

 

*روز سه شنبه ۱۷ فروردین، تعدادی از کارگران نی بر مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به تاخیر افتادن بخشی از مطالبات مزدی خود مانند مزد اسفند ماه سال ۹۴ و عیدی سال ۹۵ برای دومین روز در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. به گزارش  ایلنا، به گفته یکی از کارگران این واحد این مطالبات جدا از بحث نگرانیهایی است که این روزها در میان آنها از بابت تصمیم دولت برای خصوصی سازی مجموعه هفت ‌تپه گرفته شده است.

 

*روز سه شنبه 17 فروردین، رانندگان شرکت سامان سیر مشهد دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان برای سومین روز دست به اعتصاب و مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش جوان این حرکت اعتراضی در روز یکشنبه 15 فروردین شروع شد. به گزارش شهر آرا، یکی از رانندگان اتوبوس شرکت سامان سیر رضوی گفت؛ مشکلات ما بسیار است اما بحث اعتصاب ما موضوع عدم پرداخت حق و حقوق ما بوده است، چرا که حقوق اسفند خود را دریافت نکردیم و تنها روز اول سال نو برای ما ٧٠٠ هزار تومان واریز کردند.

 

*روز سه شنبه 17 فروردین، کارگران کارخانه ایستک سنندج به دلیل برکنار شدن از کار و عدم تمدید قراردادهای شان برای سال 95، برای چندمین روز دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری کردستان زدند. به گزارش کردپرس، یکی از کارگران معترض اظهار داشت: ما به همراه کارگران برای جلوگیری از بسته شدن کارخانه به اداره کار و استانداری مراجعه کردیم که مسئولان چاره اندیشی کنند تا از تعطیلی آن جلوگیری شود و امیدواریم به خاطر توسعه استان و اشتغال مجدد این کارگران در این راستا همکاری کنند.

 

*به گزارش جوان، روز سه شنبه اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری سوسنگرد در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق، 7 ماه حق بیمه و عیدی در مقابل شهرداری این شهر هفتمین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

*روز چهارشنبه 18 فروردین، جمعی از كاركنان آتش نشانی كلانشهر اراك با حضور در مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر خواستار رسیدگی به مشكلات شان شدند. به گزارش ایرنا، آتش نشانان معترض خواستار رفع تبعیضات پرسنلی و برقراری عدالت از سوی مسئولان امر شدند.

 

*روز جهارشنبه 18 فروردین، مردم روستای رشید آباد، مسیر دیواندره به سقز را مسدود کردند. به گزارش بارانی خبر، هرساله تعداد زیادی تصادف در این مسیر به دلیل نبود زیرگذر رخ می‌دهد. مردم روستای رشید آباد که در ۴ کیلومتری دیواندره به طرف سقز و در مسیر اصلی واقع شده است در سالهای اخیر شاهد حوادث ناگواری در این مسیر بوده ‌اند.

 

*روز پنجشنبه 19 فروردین، تعدادی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به عملی نشدن وعده پرداخت حق پاداش و بهره برداری خود، در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این تجمع اعتراضی با مشارکت کارگران بخشهای مختلف مجتمع نیشکر هفت تپه برپا شد. به گفته کارگران، این واحد تولید کننده شکر در بازار رقابت از فروش خوبی بر خوردار است، با این حال وضعیت مطالبات معوقه آنها همچنان  پرداخت نشده باقیمانده است.

 

*روز پنجشنبه 19 فروردین، صدها تن از کارگران اخراجی کارخانه نساجی بروجرد در اعتراض به تمدید شدن قرارداد کاری برای چندمین بار مقابل کارخانه نساجی تجمع کردند. به گزارش بازتاب بروجرد، از ابتدای سال 95 قرارداد 500 کارگر نساجی بروجرد تمدید نشد و این اولین خبر تلخ برای سال جدید کارگران نساجی بروجرد بود. بیکاری کارگران و عدم تمدید قرارداد و یا اخراج کارگران قصه تکراری شده که در این میان تنها کارگران و خانواده های آنها هستند که بیشترین رنج را تحمل می کنند.

 

*از صبح روز آدینه 20فروردین، جمعی از رانندگان سیرجانی که از معدن گل گهر بارگیری می کردند در حرکتی اعتراضی نسبت به کاهش کرایه بار دست به اعتصاب زدند. به گزارش سیرجان خبر، رانندگان در پی این اعتراض جاده منتهی به مجتمع صنعتی معدنی گل گهر را بستند و تعدادی لاستیک خودروی تریلر را در مسیر عبور و مرور به آتش کشیدند، همچنین سایر رانندگان نیز با مشاهده این اعتصاب، خودروی خود را متوقف کرده و به جمع اعتصاب کنندگان پیوستند.

 

*صبح روز پنجشنبه 19 فروردین، کارگران کارخانه گونی بافی گوهر واقع در شهرک صنعتی امیرکبیر کاشان برای دومین روز متوالی اعتصاب کردند.

به گزارش همبستگی ملی، به گفته یکی از کارگران، تا زمانی که به خواسته آنها رسیدگی نشود و معوقات آنها پیگیری نگردد، اعتراض آنها ادامه خواهد داشت.

 

*روز آدینه 20 فروردین، اهالی شهر هرند در اعتراض به مانع بتنی در سه راهی هرند- کوهپایه در محل میدان سردار آقابابایی هرندی تجمع و خواستار رسیدگی به مشکل خود شدند. به گزارش اصفهان شرق، در این اجتماع، مردم خواستار رسیدگی کارشناسانه به این موضوع شدند.

 

*بامداد روز شنبه 21 فروردین، تعدادی از کارکنان پیمانکاری شاغل در پروژه ‌های فاز‌ 19 عسلویه به دلیل معوقات مزدی خود در محل ورودی این فاز تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، به گفته کارگران، شرکت مادر بدون توجه به خواسته کارگران از افراد قوی هیکل برای پراکنده ساختن این کار گران روی آورد.

 

*روز شنبه 21 فروردین، به دنبال اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه واگن سازی زرند با مشارکت خانواده آنان، قراردادشان برای 3 ماه تمدید شد. به گزارش صدای زرند، مدیران کارخانه واگن سازی زرند در هفته های گذشته ۳۹ کارگر از این کارخانه را اخراج کردند که این موضوع سبب اعتصاب و تجمع کارگران و خانواده های آنان جلوی درب ورودی این کارخانه شد.

 

*روز شنبه 21 فروردین، کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به خصوصی سازی، عدم پرداخت حقوق، حق بیمه و عیدی بار دیگر در محوطه این مجتمع صنعتی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این اجتماع اعتراضی دست ‌کم حدود 700 تن از کارگران حضور داشتند. کارگران معترض که از بخشهای مختلف مجتمع نیشکر هفت ‌تپه آمده بودند علاوه بر پیگیری معوقات مزدی پرداخت نشده، بار دیگر نگرانی خود را از واگذاری مدیریت و مالکیت مجتمع نیشکر هفت‌تپه به بخش خصوصی اعلام کردند.

 

*روز شنبه 21 فروردین، کارگران اخراجی کارخانه کمباین‌ سازی اراک برای چندمین بار مقابل کارخانه تجمع کردند تا وضعیت اخراج آنها مشخص شود. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران اخراجی این کارخانه گفت: اواخر سال گذشته وام 18 میلیارد تومانی به کارخانه پرداخت شد، اما حدود 60 کارگر به کارخانه بازگشتند و عملا مابقی اخراج شدگان با وعده‌ های بی ‌عمل هم ‌چنان درگیر و دار تعیین تکلیف برای بازگشت به کار هستند.

 

*روز شنبه 21 فروردین، جمعی از كارگران یك واحد تولیدی گنبد كاووس مقابل اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعی این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، نماینده كارگران معترض پرداخت نكردن سه ماه حقوق، عیدی و پاداش آخر سال و نیز واریز نكردن پنج ماه حق بیمه كارگران از سوی كارفرمای یك شركت تولیدی را مشكل معترضان اعلام كرد.

 

*روز شنبه 21 فروردین، گروهی از هنرمندان، اساتید دانشگاه و دانشجویان رشته هنر

در اعتراض به واگذاری این موزه به بخش خصوصی، مقابل موزه هنرهای معاصر تجمع کردند. به گزارش ایسنا، روی برخی پلاکاردهایی که در دست معترضان دیده می‌شد، جمله‌ هایی مانند «گنجینه ملی را واگذار نکنید»، «سرمایه ملی را واگذار نکنید» و..... نوشته شده بود.

 

*صبح روز شنبه 21 فروردین، اهالی شیخ آباد به نشانه اعتراض نسبت به انباشته شدن زباله ها در مقابل شهرداری زابل تجمع کردند. به گزارش اوشیدا، یکی از شهروندان که در این تجمع حضور داشت گفت: متاسفانه ماشینهای حمل زباله، زباله جمع آوری شده از سطح شهر را در شیخ آباد تخلیه می کنند که دپو زباله در این محل باعث انتشار بوی نامطبوع شده است.

 

*روز یکشنبه 22 فروردین، کارگران اخراجی خشمگین نساجی بروجرد پس از تجمع اعتراضی مقابل اداره کار در اقدامی خشمگینانه دست به شکستن شیشه‌ ها و ممانعت از ورود دیگر کارگران به کارخانه زده و با ورود به این واحد تولیدی و با خاموش کردن تمامی ماشین‌آلات، خطوط تولید را متوقف کردند. به گزارش تسنیم، با اوج گرفتن بی‌خبری کارگران از سرنوشت مبهم خود برای ادامه امرار و معاش و فعالیت کاری، کارگران اخراج شده خواستار استیفای حق خود و بازگشت به کار شدند.

 

*روز چهار شنبه 18 فروردین، کارگران مجتمع مس میدوک برای دومین بار در استادیوم ورزشی دست به تجمع زدند. به گزارش آرمان کرمان، یکی از کارگران معترض درباره این تجمع گفت: هم اکنون  دو باره در استادیوم ورزشی متحصن شده ایم اما هیچ کدام از مسئولان برای پاسخگویی حاضر نشده اند. عصر روز یکشنبه 22 فردوین، کارگران پیمانکاری مجتمع مس میدوک به دنبال وعده رسیدگی خواسته های شان ازجانب کارفرما به اعتصاب شان خاتمه داده و به سرکارشان بازگشتند.

 

*روز چهارشنبه 18 فروردین، تعدادی از کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌آباد در محل استانداری لرستان برای سومین روز متوالی تجمع کردند. به گزارش سفیر افلاك، یکی از کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌ آباد گفت: پارسیلون خرم‌آباد کارخانه مادر و بزرگترین کارخانه خاورمیانه است و از زمانی که آن را به بخش خصوصی واگذار کردند نابود شد.

وی افزود: مسبب اصلی این مشکلات دولت است که وقتی این کارخانه زیان دهی داشته چرا به بخش خصوصی واگذارشده است؟

 

*روز دوشنبه 23 فروردین، تعدادی از کارگزاران بیمه کشاورزی از سراسر کشور در اعتراض به وضعیت استخدامی شان، شرایط نامساعد شغلی و بیمه ‌ای و احتمال اخراج گسترده در ماههای آینده، مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش موج، یکی از این تجمع کنندگان با بیان این که کارگزاران بیمه کشاورزی در کشور حدود چهار هزار نفر هستند که با مشکلات زیادی رو به رو شده اند، گفت: بیمه کشاورزی، تحت پوشش بانک کشاورزی است اما متاسفانه این بانک ما را بیمه نمی کند و به وضعیت استخدامی کارگزاران بیمه کشاورزی رسیدگی نمی کند.

 

*روز دوشنبه 23 فروردین، جمعی از کامیون داران به نشانه اعتراض در پایانه بار یزد تجمع کردند. به گزارش جوان، اعتراض اصلی معترضان، نحوه توزیع بار اعلام شد.

 

*روز دوشنبه 23 فروردین، کارگران کشت و صنعت مهاباد برای احقاق حقوق خود برای چندمین بار جلوی درب فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش مکریان، یکی از کارگرانی که در این تجمع شرکت کرده بود از بی توجهی مسئولان به حق و حقوق کارگران این مجموعه گلایه کرد و افزود: متاسفانه علی رغم صراحت قانون در خصوص ممتاز بودن دیون مربوط به کارگران اما متاسفانه تاکنون جدیتی برای پیگیری و احقاق حقوق کارگران کشت و صنعت از سوی مسئولان شهرستان دیده نشده است.

 

*صبح روز سه شنبه 24 فروردین، جمعی از کارگران معدن زغال سنگ پرورده طبس، به دلیل پرداخت نشدن بخشی از مطالبات مزدی خود و همچنین در اعتراض به نوع قرار داد کار، مقابل این واحد معدنی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که به واسطه شرکت پیمانکاری «الماس مته» به کار استخراج زغال سنگ در منطقه معدنی پرورده طبس اشتغال دارند، علاوه بر تعویق حدود سه ماه  دستمزد به نوع قرار داد کاری که کارفرما در سال جاری با آنان منعقد کرده است معترضند.

 

*روز سه شنبه 24 فروردین، جمعی از مالباختگان بنیاد تعاون ناجا در اعتراض به عدم تحویل به موقع واحدهای تجاری و مسکونی خود از سوی این تعاونی مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، این افراد با در دست داشتن پلاکاردهایی نسبت به عدم تحویل به موقع واحدهای خود معترض بوده و خواهان رسیدگی به مشکل شان شدند.

 

*روز آدینه 20 فروردین، بیش از ۳ هزار راننده کامیون و تریلر در پایانه باربری بندرعباس به نحوه توزیع بار و ضعف در نظارت و ارایه خدمات در این مرکز برای چهارمین روز متوالی تجمع کردند. به گزارش تسنیم، رانندگان معترض با اشاره به توقف بیش از 26روز در محل پایانه بار بندرعباس، بیشترین اعتراض را به نحوه توزیع بار داشتند و با بیان اینکه در طول ایام انتظار متحمل هزینه‌های گزافی شده اند اظهار داشتند: بارها شاهد اعلام بار توسط متصدیان پایانه بار بوده اند اما لیست اعلام شده با تعداد خودرو هایی که بار دریافت کرده و از استان خارج می‌شوند همخوانی ندارد.

روز یکشنبه22 فروردین، پس ازگذشت 5 روز، دستگاههای نظارتی آمادگی خود را برای پاسخگویی به رانندگان معترض در پایانه باربری بندرعباس، ابراز کردند.

 

*روز جهارشنبه 25 فروردین، جمعی از کارکنان اداره کل ارشاد گلستان در اعتراض به عدم دریافت خدمات از بیمه آرمان برای اعتراض و روشن تر شدن موضوع در دفتر این بیمه در گرگان تجمع کردند. به گزارش گلستان ما، یکی از کارمندان این اداره کل می گوید به ازای هر نفر مبلغ 26 هزارتومان ماهانه هزینه بیمه تکمیلی از حقوق کارمندان برداشت می شود ولی چند ماهی است که خدماتی به کارمندان از طرف بیمه داده نمی شود .

 

*روز چهارشنبه ۲۵ فروردین، برای دومین بار تعدادی از خریداران تعاونی مسکن مهر خود مالکی شماره ۲ کارکنان شهرداری قدس به جهت پیگیری مشکلات خود مقابل فرمانداری شهرستان قدس تجمع کردند. به گزارش قدس خبر، این تجمع در پایان در محل سالن جلسات فرمانداری قدس به یک جلسه تبدیل شد تا از میان افرادی که با مشکلات عدیده ای که  در خصوص مسکنهای خریداری شده روبرو شده اند تعدادی به عنوان نماینده انتخاب شده و پیگیر موارد مرتبط در ادامه موضوع باشند.

 

*صبح روز چهارشنبه 25 فروردین، اعضای واحد خدمات فنی، آزمایشگاهی و ژئوتکنیک سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در دفتر شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش تسنیم، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض خود را نسبت به لغو تفاهمنامه سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری تهران اعلام کردند.

 

*روز شنبه 28 فروردین، 620 کارگر آلمنیوم المهدی هرمزگان که با 4ماه حقوق معوقه درپایان سال گذشته اخراج شدند در مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی هرمزگان که سابقه کار بیش از 23 سال در این کارخانه دارد گفت: به نظر می رسد مدیر کارخانه برای دریافت تسهیلات دولتی دست به این عمل زده و این اقدام سناریویی بیش نیست و تنها کسانی که متضرر می شوند کارگران و خانواده های آنها هستند.

 

*روز شنبه 28 فروردین، تعدادی از کارگران معدن چشمه پودنه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی و عدم بازگشایی معدن، مقابل استانداری کرمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران این معدن  گفت: معدن چشمه پودنه واقع در شهرستان کوهبنان از توابع استان کرمان است که به دلیل ناتوانی در پرداخت مزد کارگران و دیگر هزینه ‌ها از ابتدای دی ماه سال گذشته تعطیل شد.

 

*روز شنبه 28 فروردین، کارگران کارخانه سدید ریخته گر در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و عدم پرداخت یک سال حقوق و حق بیمه، مقابل کارخانه و مجلس دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران سدید ریخته گر در این تجمع اعتراضی خواستار مشخص شدن وضعیت شغلی خود شدند. همچنین پرداخت حداقل بخشی از مطالبات یک سال گذشته شان  از دیگر مطالبات کارگران عنوان شده است.

 

*روز شنبه 28 فروردین، جمع کثیری از کارگران کشت و صنعت مهاباد برای احقاق حقوق خود برای چندمین بار جلوی درب فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش اسو نیوز، کارگران کشت و صنعت مهاباد برای پافشاری بر احقاق حقوق خود در برابر فرمانداری این شهرستان تجمع کردند و خواستار رسیدگی به وضعی تشان شدند.

 

*یک هفته پس از آن ‌که گروهی از هنرمندان در مقابل موزه معاصر تهران تجمع کردند، روز شنبه 28 فروردین، هنرمندان و فعالان فرهنگی اهواز در اعتراض به نحوه‌ ی مدیریت جدید موزه هنرهای معاصر این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایسنا، موزه هنرهای معاصر اهواز یکی از مراکزی فرهنگی در کشور است که به‌ دلیل مشکلات مالی به بخش خصوصی واگذار شده است.

 

*روز یکشنبه 29 فروردین، اعتصاب صدها کارگر کارخانه لاستیک سازی خوزستان هفته دوم خود را پشت سرگذاشت. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران با انتقاد از نحوه عملکرد مدیریت کارخانه تصریح کرد: با گذشت یک سال و نیم از روی کارآمدن مدیر جدید، عملکرد مدیریت به شدت ضعیف بوده و مدیریتهای داخلی این کارخانه پی در پی عوض می‌شوند و طی روزهای اخیر نیز سرپرست کارخانه عوض شده است. این کارگر علت نارضایتی کارگران پیمانکاری را حقوق معوقه 3 ماهه آنان و همچنین عدم پرداخت عیدی عنوان کرد.

 

*بامداد روز پنجشنبه 26 فروردین، نزدیک به 200 تن از کارگران پیمانکاری شرکت بلند طبقه در فاز‌ 19 عسلویه به دلیل معوقات مزدی و بی پاسخ ماندن خواسته های شان تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، این تجمع اعتراض روز بعد نیز ادامه یافت.

کارگران معترض خواستار پرداخت شدن حدود 4 ماه معوقات مزدی معوقه خود توسط پیمانکار پروژه هستند و از قرار معلوم کارفرما به آنها وعده داده که تا نیمه اردیبهشت‌ به تعهدات انجام نشده خود عمل خواهد کرد.  روز یکشنبه 29فروردین، اعتراضات کارگران پیمانکاری شرکت بلندطبقه (فاز 19 عسلویه) نسبت به عدم پرداخت 4ماه حقوق برای چهارمین روز ادامه یافت و در همین روز کارگران پس از آنکه از وعده پرداخت معوقات مزدی خود برای روز اول اردیبهشت ماه مطمئن شدند به اعتراضات خود خاتمه دادند.

 

*روز یکشنبه 29 فروردین، كارگران اعتصابی کارخانه لاستیك سازی خوزستان دراعتراض به تحمیل قراردادهای یک ماهه، برای باردیگر دست به تجمع مقابل فرمانداری گتوند زدند. به گزارش ایرنا، این كارگران كه نسبت به نحوه انعقاد قرارداد و شرایط سخت و طاقت فرسای كاری در این شركت معترض بودند با برپایی تجمع خواستار پیگیری و رفع مشكلات این شركت از سوی مسئولان ذیربط شدند.

 

*صبح روز دوشنبه 30 فروردین، کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌آباد در اعتراض به عدم پرداخت 2 سال حقوق و 5 ماه حق بیمه، برای هفتمین بار دست به تجمع مقابل استانداری لرستان زدند. به گزارش تسنیم، با وجود اعتراضات مکرر این کارگران هنوز گره از مشکلات شان باز نشده و کسی پاسخگوی آنها نیست به‌ طوری‌که هر چند وقت یک‌ بار شاهد تجمع‌ این کارگران هستیم.

صنعت 40 ساله لرستان از زمانی که به بخش خصوصی واگذار شده بدهکاریهای زیادی را به بار آورده و اکنون توان پرداخت حقوق و مزایای کارگران خود را ندارد.

 

*صبح روز دوشنبه 30 فروردین، جمعی از بازنشستگان اداره مخابرات مازندران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل اداره ‌کل مخابرات مازندران زدند. به گزارش بلاغ، در سال گذشته بیش از دویست کارمند اداره مخابرات مازندران بازنشسته شدند و منتظر دریافت مطالبات معوق و حق بازنشستگی خود هستند.

 

*روز سه شنبه 31 فروردین، تعدادی از کارگران پتروشیمی کارون در حاشیه برگزاری همایش ملی توسعه کارآفرینی مقابل محل برگزاری این همایش دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش فارس، این کارگران با در دست گرفتن پلاکارد خواستار احقاق حقوق خود بودند.

 

 

 

*روز سه شنبه 31 فروردین، جمعی از مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی استان تهران و برخی از شهروندان در اعتراض به حذف نظارت سازمان نظام مهندسی و مجریان ذی صلاح بر ساخت ‌ وساز‌ها در مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان پارچه نوشته ‌هایی را به همراه داشتند که بر روی برخی از آنها نوشته شده بود؛ «ما خواهان اجرای قانون و به کارگیری متخصصان و سازندگان ذی ‌صلاح و کوتاه کردن دست منفعت طلبان عرصه ساخت و ساز شهری هستیم»، «عدم کنترل ژئوتکنیک = فاجعه در ساخت و ساز» و «شورای شهر استیضاح، استیضاح»

 

*بامداد روز سه شنبه 29 فروردین، بیش از 3 هزار بازنشسته صنعت فولاد کشور از استانهای مختلف برای سومین روز متوالی با تجمع مقابل ضلع شرقی مجلس، خواستار رسیدگی به مطالبات خود و پاسخگویی مسئولان دولتی و مجلس شدند.

به گزارش خبرآنلاین، معترضان خیال ندارند به تجمعات خود پایان دهند. آنها می گویند حقوق شان اندک است و پرداخت حقوق نیز به آنها به صورت نامرتب صورت می گیرد.

 

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

 

 

 

منبع: نبردخلق شماره 370 ، چهار شنبه اول اردیبهشت 1394 – 20 آوریل 2016

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول