کارورزان سلامت

امید برهانی

 

پیش درآمد:

کاهش تجمعات اعتراضی پرستاران طی سه ماه گذشته را شاید بتوان نتیجه پیروزی نمایندگان مستقل آنها در انتخابات دوجانبه اعضا و شوراهای عالی سازمان نظام پرستاری و انتظار پیگیری مطالبات پرستاران از طریق این نمایندگان منتخب دانست. اما اخبار و گزارشها همچنان حاکی از عدم تمکین وزارت بهداشت به اصلی ترین این مطالبات (عملی ساختن قانون تعرفه های پرستاری، اصلاح ساعات کار و قانون بهره وری و باز پس گیری طرح تربیت پرستار یکساله) است. در این میان، مسابقه وزیر و معاونانش در اعلام همدردی و تسلیت برای مرگ پرستار نیشابوری، از حد تشریفات اداری و سنتی پا را فراتر نگذاشته و حتی نتوانست جلوی اعتراض آرام یک هفته ای پرستاران با نماد روبان مشکی را بگیرد. اعتراض دیگر جامعه پرستاری، اعلام رسمی عدم شرکت در جشن فرمایشی روز پرستار از سوی رییس کل نظام پرستاری بود که ضربه ای کاری به ساختار تمامیت خواه و کدخدامنش وزارت بهداشت و درمان زد و زنده بودن جنبش پرستاری را دوباره به رخ کشید.

 

پلمب یک بیمارستان خصوصی در تهران

ایلنا، 4 دی - در یکی از بازدیدهای سرزده سرپرست دادسرای جرایم پزشکی و بهداشتی از یکی از بیمارستانهای خصوصی در محدوده خیابان "امام خمینی"، تخلفات آشکار پزشکی و بهداشتی مشاهده شد. از جمله اینکه در بیمارستان پزشک بیهوشی مقیم وجود ندارد و در داروخانه هم یک جوان زیر دیپلم مشغول نسخه پیچی بود که طبق گفته معاون دادستان تهران، به موجب قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی دخالت فرد فاقد صلاحیت علمی و فنی در امر پزشکی و دارویی تخلف محسوب می شود.

همچنین در این بیمارستان هیچ نوع تفکیک پسماندی انجام نشده و بخش قابل توجهی از پسمانده ها بدون تفکیک در فضای بیمارستان‌‌رها شده بود که مسوولان این امر را تهدید علیه بهداشت عمومی عنوان کردند.

بر همین اساس، با توجه به تخلفات آشکار پزشکی و زیست محیطی در این بیمارستان خصوصی و همچنین گزارشات مردمی، بازدیدها از این بیمارستان ادامه داشت که در ‌‌نهایت به علت عدم رعایت استانداردهای درمان، عدم تفکیک پسماندها و مشکل زیست محیطی، از ادامه فعالیت بازماند و دستور پلمب آن صادر شد.

 

پرستاران شرکتی امنیت شغلی ندارند

ایلنا، 10 دی - حسین علی نسایی، عضو "شورای عالی نظام پرستاری"، در رابطه با به کارگیری پرستاران شرکتی گفت: "طرح به کارگیری پرستاران شرکتی پس از اعتراضات جامعه پرستاری در دولت قبل ملغی شد، اما وزارت بهداشت دولت فعلی دوباره این طرح را احیاء کرده است."

این فعال صنفی به عدم امنیت شغلی پرستاران شرکتی اشاره کرد و گفت: "سطح امنیت شغلی کادر درمان شرکتی بسیار پایین است. در برخی از بیمارستانها، به دلیل تعهد خدمت پرستاران طرحی، مسوولان به دنبال بهره گیری از پرستاران طرحی به جای پرستاران شرکتی هستند و در مناطقی نیز مازاد نیرو وجود دارد که پرستاران شرکتی همیشه اولین قربانیان تعدیل هستند."

وی در همین رابطه به ماجرای اخراج 95 پرستار در کرمان اشاره کرد و گفت: "سخنگوی وزارت بهداشت ادعا کرده که مساله اخراج نبوده، بلکه اتمام قرارداد است. این ادعا در حالی مطرح می شود که در عمل این پرستاران قربانی قراردادهای موقت یکساله شدند و پس از اتمام زمان قرارداد، برای آنها عدم نیاز صادر شد."

علی نسایی ادامه داد: "متاسفانه شرایط قراردادی این پرستاران نیز به گونه ای است که حق هیچ اعتراضی ندارند و اگر بخواهند دست به اعتراض صنفی بزنند، به راحتی در معرض اخراج قرار می گیرند."

عضو شورای عالی نظام پرستاری پایین بودن سطح دستمزد پرستاران شرکتی را یک مشکل دیگر عنوان کرد و گفت: "دستمزد و مزایای پرستاران شرکتی بسیار پایین تر از پرستاران رسمی است. عدم اجرای طرح رتبه بندی ، دستمزد پرستاران شرکتی را علیرغم دارا بودن مدارک دانشگاهی، بسیار پایین نگاه داشته است."

 

مرگ پرستار نیشابوری به دلیل آنفولانزا

ایلنا، 6 دی - سید محمد رضایی ثانی، سوپروایزر بیمارستان 22 بهمن نیشابور، به علت شرکت در عملیات احیاء بیمار دچار آنفلوانزا، خود نیز مبتلا به این بیماری شده و پس از چند روز بستری شدن در آی سی یو درگذشت.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور، از جامعه پرستاری درخواست کرد به احترام فوت پرستاری نیشابوری که جان خود را در راه خدمت به مردم از دست داد، یک هفته با روبان مشکی در محل کاران حاضر شوند.

محمد شریفی مقدم با اعلام اینکه جامعه پرستاری در شوک این حادثه به سر می برد، با خانواده این پرستار ابراز همدردی کرد و اظهار داشت: "الان کدام سیستم و مقام مسوولی پاسخگوی مرگ این پرستار است؟"

 

اعتراض نظام پرستاری همدان به شرح وظایف کمکپرستاران

خبرگزاری فارس، 10 دی - بعد از ابلاغ طرح وزارت بهداشت مبنی بر "ارایه آموزش کمک پرستاری از سوی جهاد دانشگاهی زیر نظر علوم پزشکی"، برخی از دانشگاهها و همچنین نظام پرستاری نسبت به این مساله معترض شدند و خواستار اصلاح این مصوبه هستند.

در استان همدان نیز به تازگی جهاد دانشگاهی در این امر ورود کرده که این موضوع باعث اعتراض نظام پرستاری شده است.

رییس نظام پرستاری همدان در این رابطه اظهار کرد: "آموزش کمکپرستاری که با همکاری جهاد دانشگاهی در سطح استان برگزار می شود، باعث نگرانی قشر پرستار شده است."

هادی زرینی با بیان اینکه متاسفانه در آموزش کمک پرستاری شرح وظایفی دیده می شود که خطرناک است و انجام این وظایف نیاز به آموزش آکادمیک دارد، گفت: "افرادی با معدل 12 در هر رشته ای، با گذراندن آموزشهایی وارد کادر کمک پرستاری شده و مشغول فعالیت در بیمارستانهای استان می شوند."

وی تصریح کرد: "این افراد با گذراندن دوره آموزشی در سطح عملی و علمی وارد کادر "کمک پرستاری" شده، در حالی که اینگونه آموزشها کافی نیست و اگر با این سطح از اطلاعات وارد بالین بیمار شوند، خطراتی برای آنها و در نتیجه سلامت جامعه خواهند داشت."

وی با بیان اینکه در شرح وظایف کمک پرستاران اقداماتی نظیر دادن دارو، تزریق آمپول و ... آمده است در حالی که انجام این گونه امور نیاز به گذراندن مقطع دانشگاهی دارد، افزود: "تزریق برخی از آمپولها نظیر انسولین با جان بیمار در ارتباط است و اگر ذره ای بالا و پایین شود، بسیار خطرناک است."

 

فرصت دو ماهه تمام شد/ اعتراضات دور از ذهن نیست

خبرگزاری فارس، 18 دی - به دنبال اعتراضات گسترده ای که جامعه پرستاری کشور در سال گذشته و همچنین تابستان امسال داشت، با پادرمیانی بعضی از مسوولان و دستگاهها فرصت دو ماهه ای به وزارت بهداشت داده شد تا مشکلات جامعه پرستاری را بررسی کند.

دبیرکل "خانه پرستار" در همین رابطه گفت: "تنها خروجی این فرصت دو ماهه، لغو تجمعات پرستاری و برگزاری یک جلسه 45 دقیقه ای بنده با وزیر بهداشت بود."

وی با تاکید بر اینکه برآیند این جلسه برای پرستاران خروجی مثبتی نداشت، گفت: "متاسفانه در یک سال گذشته هیچ اقدامی در راستای حل مشکلات پرستاری و رفع موانع خدمتی پرستاران انجام نشده است. مسوولان وزارت بهداشت به محض اینکه شاهد اعتراضات جامعه پرستاری می شوند، سعی در توقف این اعتراضات دارند، ولی بعد از آن همه چیز به فراموشی سپرده می شود."

دبیرکل خانه پرستار ادامه داد: نتیجه وعده ها و سیاستهای مسوولان حوزه سلامت، بلندتر شدن دیوار بی اعتمادی بین پرستاری و وزارت بهداشت بوده است.

دبیر کل خانه پرستار افزود: "در حالی به روز پرستار نزدیک می شویم که به جز وعده های توخالی، هیچ گونه اقدامی توسط وزارت بهداشت و دولت در راستای حل مشکلات پرستاران انجام نشده و دوستان برای گفتن نداشته اند."

وی با اعلام اینکه بسته بودن گوشها برای شنیدن صحبتهای پرستاران منجر به گلایه جامعه پرستاری شده است، گفت: "در این وضعیت، اعتراضات پرستاری دور از ذهن نیست."

 

مهاجرت سالانه 1000 پرستار از کشور

سلامت نیوز، 19 دی - عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه سالانه هزار پرستار از کشور مهاجرت می کنند، گفت: "در طرح تحول سلامت، کار پرستاران سه تا پنج برابر افزوده شده، اما زیرساختهای حوزه سلامت هنوز درست نشده است."

رسول خضری اظهار داشت: "یکی از مشکلاتی که پرستاران با آن مواجه هستند، بحث طرح تحول سلامت است. در این طرح کار پرستاران چند برابر شد، در حالی که 80 هزار نیروی پرستار در کادر نظام سلامت کم داریم و این مشکل را چند برابر می کند."

وی گفت: "18 هزار پرستار بازنشسته شده، اما فقط 9 هزار پرستار جذب شده است که این نشان می دهد روند حوزه سلامت درست نیست و نیاز به بازنگری در زیرساختها داریم."

 

عده ای می خواهند روحیه مطالبه گری پرستاران را سرکوب کنند

خبرگزاری مهر، 19 دی - عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، طرح تربیت پرستار بیمارستانی را ساخته سهامداران بخش خصوصی دانست و گفت: "ایده این طرح برای سهامداران بخش خصوصی است که به دنبال منبع درآمدی برای خودشان و تربیت نیروی ارزان قیمت پرستاری هستند."

علی اکبر قربانی با تاکید بر اینکه نظام سلامت و منزلت حرفه پرستاری از این طرح آسیب می بینند، گفت: "این افراد می خواهند روحیه مطالبه گری جامعه پرستاری را سرکوب کنند. در حالی که پرستاران اجازه نمی دهند چنین اتفاقی رخ دهد و قطعا این طرح محکوم به شکست است."

قربانی با عنوان این مطلب که مسوولان وزارت بهداشت نیز نسبت به واکنش جامعه پرستاری آگاه هستند، تاکید کرد: "آنها هوشیاتر از این هستند که بخواهند وارد این قبیل جریاناتی بشوند که جامعه پرستاری به شدت با آن مخالف است."

 

پرستاران امسال هم حاضر نیستند برایشان جشن بگیرند

ایلنا، 29 دی - رییس سازمان نظام پرستاری با اظهار تاسف از برگزار نشدن جشن پرستاری در طی 3 سال گذشته اظهار کرد: "موجب ناراحتی است که برای سومین سال پیاپی، پرستاران از فرط ناراحتی حاضر نیستند که کسی برایشان جشن بگیرد و کسانی در جشن شان شرکت کنند که حرفه آنها را با مشکل مواجه کرده اند."

علی محمد آدابی افزود: "پرستاران پیگیر مطالبات شان هستند و آرزوی این را دارند که مسوولان بعد از گذشت سه سال بیایند و صدای آنها را بشنوند و مطالبات حقه آنها را پاسخگو باشند که اگر این اتفاق بیافتد، شاید امکان برگزاری جشن پرستاری متصور باشد؛ در غیر این صورت پرستاران باز هم جشنی ندارند."

 

منبع: نبردخلق شماره 367، پنجشنبه اول بهمن 1394 – 21 ژانویه 2016

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول