برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آذر 1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

95 حرکت اعتراضی

*صبح روز یکشنبه اول آذر، بیش از 300 تن از کارگران کارخانه راک سرامیک شهرضا در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرضا تجمع کردند. به گزارش شهرضا نیوز، کارخانه راک سرامیک در ۳۰ کیلومتری شهرضا در شهرک صنعتی رازی قرار دارد و به تولید سرامیک در ابعاد مختلف می‌پردازد، این کارخانه با سرمایه‌ گذاری مشترک داخلی و خارجی راه‌ اندازی شده و در حال حاضر تعدادی از خطوط تولید این شرکت تعطیل شده که این امر باعث اخراج ۳۰۰ تن از کارگران شده است.

 

*روز یکشنبه 1 آذر، جمعی از پاکبانان شهرداری منطقه چهار کلانشهر رشت، با تجمع مقابل شهرداری این منطقه، خواستار دریافت مطالبات معوقه خود شدند. به گزارش ایرنا، تاخیر در پرداخت حق و حقوق پاکبانان شهرداری موجب بروز مشکلاتی در زندگی روزمره شان شده است. حدود 130 پاکبان در زمینه رُفت و روب شهری در منطقه چهار کلانشهر رشت فعالیت دارند.

 

*صبح روز دوشنبه 2 آذر، کارگران صدرا که زیر نظر پیمانکار سکوها فعالیت می کنند، در اعتراض به عقب افتادن حقوق شان  دست از کار کشیده و مقابل درب اصلی شرکت در جزیره تجمع کردند. به گزارش خلیج فارس، کارگران پیمانکاریهای صدرا از تیرماه امسال حقوق نگرفته و با وعده و وعیدهای مسئولان طی این مدت به کارشان ادامه دادند، اما وقتی آبان هم گذشت و تاخیر در مزد و مواجب آنها به 5 ماه رسید، ناگزیر به اعتصاب شده اند.

 

*روز دوشنبه 2 آذر، کارگران شرکت مبین از شرکتهای اقماری مجتمع مس میدوک شهر بابك به دلیل پایین بودن دستمزد و دیر کرد حقوق در محل کار خود حضور پیدا کرده اما از انجام کار خوداری کردند و طی نامه ای اعتراض خود را به مسئولان اعلام کردند. به گزارش کارگران کرمان، درخواست کارگران دریافت حقوق به موقع و مناسب است.

 

*روز سه شنبه  3 آذر، کارگران شرکت مهندسی خط ابنیه فنی شمالغرب (تراورس) در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و 7 ماه حق بیمه دست به تجمع در زنجان زدند. به گزارش خبر آنلاین، کارگران خواستار رسیدگی به مشکلات و وصول حق و حقوق ‌شان شدند. این شرکت مسئولیت تعمیر و نگهداری خطهای راه آهن در سرتاسر مسیر از استان قزوین تا مهاباد را دارد. به گفته تجمع ‌کنندگان مشکلات کارکنان این شرکت که به صورت پیمانکار برای راه آهن کار می ‌کنند مختص به استان زنجان نبوده و همه کارکنان در شهرها و استانهای قزوین و آذربایجان شرقی با آن دست به گریبان هستند.

 

*روز سه شنبه 3 آذر، تعدادی از کارگران شهرداری سردشت در اعتراض به سه ماه حقوق معوقه تجمع و از رفتن به سر کار خودداری کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: در این تجمع که از 7 صبح آغاز و تا پایان وقت اداری، در مقابل درب شهرداری ادامه یافت، کارگران به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود و وعده های شهردار مبنی بر پرداخت معوقات تا دو ماه آینده اعتراض کردند.

 

*روز سه شنبه  3 آذر، کارگران اخراجی دربال میاندورود برای بازگشت به کار و اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق وحق بیمه دست به تجمع مقابل فرمانداری میاندورود زدند. به گزارش شرق پرس، کارگران باسابقه در کشتارگاه دربال شعبه میاندورود خواهان بازگشت به کار و دریافت حقوق خود هستند اما از طرف دیگر مسئولان این مجموعه نبود صرفه اقتصادی را دلیل این وضعیت می دانند و این کشمکش ماههاست که ادامه دارد.

 

*روز سه شنبه 3 آذر، گروهی از کارگران پیمانی مجموعه ورزشی آزادی در اعتراض به  بدحسابی کارفرمای پیشین دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداری ورزشگاه آزادی تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که قبل از مرداد ماه سال جاری به مدت ۵ سال در استخدام شرکت پیمانکاری «ورزش یاران ایرانیان» مشغول به کار بودند، گفتند که پیمانکار سابق بدون آن که مطالبات مزدی حدود ۱۰۰ کارگر را پرداخت کند از مجموعه ورزشگاه آزادی خارج شده است.

 

*روز سه شنبه 3 آذر، باردیگر کارگران کارخانه عرف ایران در اعتراض به قراردادهای کار، اخراج ، تاخیر در پرداخت حقوق و حق بیمه و افزایش مطالبات پرداخت نشده دست به تجمع مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر تهران زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این اجتماع اعتراضی در این باره گفت: نگرانی نامشخص بودن شرایط آینده عرف ایران همچنان ادامه  دارد.

 

*صبح روز سه شنبه 3 آذر، جمعی از متقاضیان مسکن از شرکت تعاونی هواپیمایی کشوری در اعتراض به واگذار نشدن واحدهای مسکونی و سکوت 10 ساله مدیرعامل شرکت مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش تابناک، یکی از معترضان این اقدام درباره این اعتراض گفت: شرکت تعاونی مسکن هواپیمای کشوری حدود 10 سال است از 3500 نفر مبلغ 200 میلیارد تومان برای ساخت واحدهای مسکونی پول گرفته اما تاکنون هیج واحدی واگذار نشده پیشرفت کار در طول 10 سال 60 درصد بوده است.

 

*روز سه شنبه 3 آذر، تعدادی از کارگران کارخانه فولاد اميرکبير کاشان به دليل عدم پرداخت معوقات خود دست به اعتصاب زدند. به گزارش ايران خبر، حدود 3 ماه از حقوق معوقه اين کارگران پرداخت نشده است.

 

*روز چهارشنبه 4 آذر، جمعی از کارگران کارخانه آراد غرب کرمانشاه در پی تعطیلی چند ماهه این شرکت و عدم پرداخت مطالبات شان، مقابل استانداری تجمع کردند.

به گزارش ایسنا، یکی از کارگران این کارخانه اظهار کرد: شرکت آراد غرب که کار تولید اتوسوئیچ خودرو را بر عهده داشت متاسفانه از 9 خرداد سال جاری به علت مشکلات مالی تعطیل شد و  با تعطیلی این شرکت طلب حدود 120 کارگر این شرکت که هرکدام به طور میانگین 10 میلیون تومان بابت حقوق هشت ماهه معوقه و عیدی و سنوات طلبکارند، پرداخت نشده است.

 

*روز چهارشنبه 4 آذر، کارگران شرکتی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری آمل در اعتراض نسبت به اجرای طرح تجمیع کارگران مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش خزر24، کارگران شرکتی فضای سبز شهردار آمل با تاکید بر این که هر یک از این کارگران چندین سال در این سازمان مشغول کار هستند، ابراز داشتند: اکنون هر یک از ما با تصمیمات جدید و با اجرای طرح تجمیع ششصد هزار تومان از حقوق‌ مان کسر شده است.

 

*روز چهارشنبه 4 آذر، بازنشستگان البرز مرکزی سوادکوه در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق و مطالبات خود در میدان زیراب سوادکوه تجمع کردند. به گزارش فارس، بازنشستگان البرز مرکزی خواستار دریافت حقوق ماههای مهر و آبان خود هستند و علاوه بر حقوق ماهانه، مطالبات معوقه و صدور برخی از احکام مصوب نیز از اعتراضات بازنشستگان است.

 

*روز پنجشنبه 5 آذر، تعداد قابل توجهی از کشاورزان شادگان در اعتراض به رها نکردن آب مورد نیاز کشت سال جاری خود از سوی سازمان آب و برق خوزستان، مقابل این سازمان تجمع کرده و خوهان ارائه پاسخی روشن برای حل این مشکل شدند. به گزارش اکسین پرس، یکی از کشاورزان معترض گفت: چندی پیش برای رفع دغدغه کشاورزان منطقه شادگان صورت جلسه ‌ای منبی بر رهاسازی آب برای زمینهای کشاورزی به امضای سازمان جهاد کشاورزی، سازمان آب و برق و نمایندگان کشاورزان تنظیم شد که طی آن قرار شد نیمه آبان ماه به منظور آبیاری زمینهای کشاورزی منطقه شادگان،  آب سد مارون رها شود.

وی ادامه داد: ما به امید این قول مسئولان کشت گندم خود را آغاز کردیم اما متأسفانه مسئولان مربوطه پای وعده‌ های خود نماندند و آب در تاریخ مقرر رها نشد.

 

*پیش از ظهر روز یکشنبه 8 آذر، چند صد تن از بازنشستگان صندوق فولاد اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه حقوق معوقه و همچنین مشکلات بسیاری که مسئولان وزارت تعاون بابت حق و حقوق شان برای آنها ایجاد کرده اند، هماهنگ با بازنشستگان این صندوق در سراسر کشور، مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.

به گزارش ایمنا، معاون فنی و عملیاتی کانون بازنشستگان صنعت فولاد استان در خصوص تجمعات بازنشستگان صندوق فولاد در سراسر کشور، بیان داشت: متاسفانه علاوه بر پرداخت نشدن دو ماه حقوق بازنشستگان صندوق فولاد، مطالبات آنها بابت سختی کار، گروه و حق مدیریت که مربوط به چند سال فعالیت آنها بوده، همچنان پرداخت نشده است.

 

*روز یکشنبه 8 آذر، کارگران و کارمندان شهرداری سی سخت در اعتراض به عدم پرداخت چندین ماه حقوق خود دست به اعتصاب زدند. به گزارش سفیر دنا، کارگران و کارمندان شهرداری سی سخت با تجمع در واحد نقلیه شهرداری دست از کار کشیده و خواستار رسیدگی جدی به وضعیت بحرانی در شهرداری سی سخت شدند.

 

*روز یکشنبه 8 آذر، کارگران کارخانه فولاد یاسوج در استان کهکیلویه و بویر احمد در اعتراض به عدم پرداخت 7 ماه حقوق خود، برای چندمین بار اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایلنا، این کارگر ان که بیش از ۱۲ سال سابقه کار در این کارخانه را دارند، به دلیل مشکلات معیشتی بیش از این نمی‌توانند منتظر پرداخت دستمزدشان بماند و به همین دلیل با برپایی تجمعات متعدد مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان کهکیلویه و بویراحمد، از جمله استانداری خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.

 

*روز دوشنبه 9 آذر، کارگران کارخانه فرش پارس شهر صنعتی البرز قزوین در اعتراض به تعویق 7 ماهه حقوق خود، اعتصاب کردند. به گزارش جوان، کارگران در محوطه کارخانه تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات مالی خود شدند.

کارخانه فرش پارس در حال حاضر حدود ۵۰ کارگر رسمی (دائمی) دارد و مابقی کارگران قرار داد موقت هستند. این کارخانه حدودهشت سال پیش بیش از هزار کارگر داشت و اکنون400 کارگر در این کارخانه کار می‌کنند.

 

*صبح روز یکشنبه 8 آذر، تعدادی از کارگران واگن پارس اراک در اعتراض به  مسدود شدن حسابهای بانکی کارخانه  از سوی اداره مالیات، دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان اداره امور مالیاتی استان مرکزی در اراک تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مسدود شدن حسابهای بانکی بهانه ‌ای شده تا کارفرما نتواند به موقع دستمزد کارگران را پرداخت کند. این در حالی است که طی ۴ ماه گذشته کارگران واگن پارس  دستمزدی دریافت نکرده‌ اند. روز دوشنبه 9 آذر، کارگران کارخانه واگن پارس اراک برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان اداره امور مالیاتی استان مرکزی تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه 9 آذر، تعدادي از کارگران شرکت داليان خوزستان مقابل اداره آب و فاضلاب اين استان تجمع و اعتراض کردند. به گزارش موج ، اين کارگران که در مشاغل مختلف از جمله مديريت کارگروه، ماشين آلات، پيمانکاري مصالح و...در شرکت نام برده مشغول به کار بودند، حقوق يک سال کار خود را پس از گذشت 3 سال هنوز دريافت نکرده اند. يکي از معترضان گفت: کامبيز نيک اندوز پيمانکار اين شرکت پس از پايان کار پا به فرار گذاشت و هيچ اطلاعي از او دريافت نکرده ايم.

 

*روز دوشنبه 9 آذر، اعتصاب رانندگان تاکسیهای درون شهری شاهرود که از روز شنبه 7 آذر شروع شده بود، به سومین روز خود رسید. در سومین روز این اعتصاب تعداد زیادی از تاکسی رانان مقابل وادی السلام شاهرود تجمع کردند تا برای حل مشکل به استانداری مراجعه کنند. به گزارش نسل شاهوار، یکی از رانندگان حاضر در تجمع گفت: می خواهند ما را مجبور به نصب تاکسی متر کنند و اگر تاکسی متر نصب نکرده باشیم دفترچه های کار مهر و امضا نمی شود.

 

*کارگران و کارمندان شهرداری شهر توریستی سی‌سخت، مرکز شهرستان دنای کهگیلویه و بویراحمد، از روز یکشنبه 8 آذر در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق شان دست به اعتصاب زدند. به گزارش تسنیم، این اعتصاب در روز سه شنبه 10 آذر سومین روز خود را پشت سر گذاشت و شهر توریستی سی ‌سخت در تسخیر زباله ‌ها قرار گرفت.

 

*روز سه شنبه 10 آذر، کارگران کارخانه تبریزکف در شهرستان مرند برای چندمین بار تجمع اعتراضی در مقابل استانداری آذربایجان شرقی برگزار کردند. به گزارش تسنیم، در این تجمع کارگران به عدم رسیدگی شفاف و موثر یه مطالبات باقیمانده کارگران در این پرونده اعتراض کردند.

 

*روز سه شنبه 10 آذر، کارگران اخراجی کارخانه سيمان کارون برای بازگشت به کار دست به تجمع اعتراضی مقابل فرمانداري مسجد سليمان زدند. به گزارش موج، کارگران اخراجي کارخانه سيمان کارون واقع گلگير گلگیر از توابع مسجدسلیمان با تجمع مقابل فرمانداري مسجد سليمان خواستار تعيين وضعيت خود از جانب مسئولان کارخانه شدند.

 

*صبح روز سه شنبه 10 آذر، جمعي از کارکنان آزمايشگاههاي تشخيص طبي که در بخشهاي دولتي و غير دولتي فعاليت مي کنند، مقابل ساختمان اصلي وزارت بهداشت تجمع کردند. به گزارش موج، حقوق و دستمزد دريافتي آزمايشگاهيان به هيچ وجه متناسب با تحصيلات و زحمات آنها به ويژه در بخش خصوصي نيست.

 

*روز شنبه 14 آذر، کارگران کارخانه کاشی کویر برای چندمین بار به علت عدم دریافت حقوق و معوقات خود اعتصاب کردند. به گزارش یزد رسا، این اعتصاب با دخالت پلیس سرکوب شد. بر اساس گفته ‌های کارگران و همچنین شواهد موجود، این کارخانه مشکل فروش و یا تولید نداشته است زیرا این کارخانه یکی از دو کارخانه تولیدکننده کاشی گرانیتی در استان است و بازار این نوع محصول مشکلی ندارد.

 

*روز شنبه ۱۴ آذر، بیش ا ز هزار کارگر معدن زغال سنگ طزره از زیر مجموعه ‌های معادن زغال سنگ البرز شرقی در اعتراض به تعویق یک ماه و نیم حقوق، دست از کار کشیده و محل کار خود را ‌تر ک کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: پیش از این حقوق کارگران حدود دو ماه به تعویق افتاده بود که کارفرما بخشی از مطالبات کارگران را روز سه شنبه ۱۰ آذر پرداخت کرده است اما در حال حاضر کارگران نیمی از حقوق مهر و حقوق کامل آبان ماه ۹۴ را دریافت نکرده ‌اند.

 

*صبح روز شنبه 14 آذر، کارگران معدن زغال سنگ سنگرود در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت بازنشستگی شان می‌خوانند، در محوطه اداری معدن زغال سنگ البرز غربی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران حاضر در تجمع امروز گفتند: در جریان تجمع امروز اعضای کمسیون کارگری شهرستان رودبار به آنها وعده دادند که برای جلسه فردا یکشنبه به خواسته آنها رسیدگی خواهند کرد.

 

*روز یکشنبه 15 آذر، کارگران شرکت صدرا بوشهر در اعتراض به تاخیر 5 ماهه در پرداخت حقوق شان دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری بوشهر زدند. به گزارش خلیج فارس، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: حدود 600 کارگر در شرکتهای پیمانکاری جزیره صدرا و پروژه سکوسازی مشغول به کار هستند، اما از تیر ماه حقوقی به ما پرداخت نشده و بارها براساس وعده مسئولان یا از سر ناچاری به خاطر نداشتن شغل، مجبور به ادامه فعالیت بدون حقوق آن هم در شرایط سخت کاری شدیم.

 

*جمعی از کارگران خدماتی مترو تهران صبح روز یکشنبه ۱۵ آذر، در اعتراض به تعویق مطالبات مزدی مقابل ساختمان شرکت بهره برداری راه آهن شهری واقع در تقاطع خیابانهای انقلاب و حافظ تجمع کردند. به گزارش پویش، پیمانکار مربوطه دست کم ۳ ماه حقوق و ۷ ماه حق اضافه‌ کاری کارگران معترض را پرداخت نکرده است.

 

*روز یکشنبه 15 آذر، بیش از ۵۰۰ تن از بازنشستگان ذوب آهن از اصفهان ، تهران، کرج در مقابل دفتر ریاست جمهوری در تهران گردهم آمدند. آنان به عقب افتادن حقوق و تعیین تکلیف موجودی صندوق بازنشستگی کارکنان ذوب آهن و همچنین موضوع بیمه های تکمیلی شان معترض بودند.

 

*روز دوشنبه 16 آذر، بازنشستگان وزارت صنعت و معدن برای دریافت مطالبات معوق خود در سالهای گذشته، مقابل وزارت امور اقتصاد و دارایی تجمع کردند.به گزارش فارس، این بازنشستگان خواهان دریافت مطالبات معوق خود از سال 91 بوده که تاکنون به نتیجه نرسیده است.

 

*روز یکشنبه 15 آذر، صدها تن از کارشناسان و کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی با تجمع مقابل مجلس خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی و بیمه خود شدند.

به گزارش خبرگزاری مجلس، تجمع کنندگان از استانهای تهران، زنجان، اصفهان،‌ فارس، خوزستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی‌، کردستان، مازندران،‌ خراسان رضوی، ایلام، خراسان شمالی، اردبیل و خراسان جنوبی بودند. روز دوشنبه 16 آذر، این تجمع دومین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

*روز دوشنبه 16 آذر، تجمع هزار بازنشسته فولاد سراسرکشور در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق در مقابل وزارت اقتصاد و دارایی دومین روز خود را پشت سر گذاشت. کارگران معترض ناچار شدند یکشنبه شب را در مسجد دخانیات با یک پتو سر کنند. به گزارش روز سه شنبه 17 آذر ایسنا، یکی از بازنشستگان به نام سید منصور جمالی، به دلیل ایست قلبی جان باخت. به گزارش کلمه، خبر فوت این کارگر خشم دیگر بازنشستگان را برانگیخت و باعث شد تا شعارهایی علیه وزارت دارایی و دولت سر داده شود که نفر دوم نیز دچار عارضه قلبی شد و به بیمارستان منتقل شد.

 

*به گزارش نفت ما، روز سه شنبه 17 آذر، هزاران تن ازکارکنان رسمی نفت، حدود 20 شركت زير مجموعه هلدينگ خليج فارس در منطقه ماهشهر و عسلويه در اعتراض به مصوبه پنهاني دولت در زمينه قطع رابطه استخدامي شركتهاي واگذار شده پتروشيمي به بخش خصوصي، وضعیت نامعلوم شغلی، عدم پرداخت پاداش بهره وري 2 ماه پيش و سود سهام و احتمال خارج كردن آنها از صندوق بازنشستگي نفت، بهداري و بهداشت نفت برای چهارمین روز متوالی اقدام به تحریم غذای محل کار کردند.

 

*اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک سازی خوزستان که از روز سه شنبه 10 آذر آعاز شد، در روز چهارشنبه 18 آذر دومین هفته خود را آغاز کرد. به گزارش ایسنا، این شرکت از نظر فروش و تولید در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد، اما مدیریت شرکت قصد تغییر وضعیت کارکنان و تبدیل قراردادهای آنها به قراردادهای پیمانی را دارد.

 

*روز چهارشنبه 18 آذر، رانندگان تاکسی در جویبار به‌ دلیل اقدامات نامناسب در حوزه حمل ‌و نقل و ترافیک شهری، مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، نماینده صنف تاکسیرانان جویبار در مورد علت این اعتصاب گفت: 84 راننده تاکسی شهری در جویبار فعالیت می‌کنند که شرایط کار کردن برای هیچ‌ کدام از آنها مساعد نیست، این شرایط چرا باید یک راننده مجوز دریافت و امتیاز تاکسی خود را به جویبار منتقل کند.

 

*به گزارش روز جمعه 20 آذر نفت ما ، 6 هزار کارگر شش واحد پتروشیمی اروند، مبین، خوزستان، بوعلی سینا ، بندر امام و تندگوبان از خوردن غذا در رستوران خودداری کردند. کارگران معترض می گویند از مدتی پیش که ارتباط استخدامی خود با وزارت نفت قطع شده مزایای پرداختی به آنان از جمله سختی کار، ودیعه مسکن و مزایای شغلی آنان به شدت کاهش یافته است. به گزارش روز يكشنبه 22  آذر ایلنا، فعالان کارگری پتروشیمی خلیج فارس می‌گویند؛ اقدام اعتراضی که هفته گذشته از سوی کارکنان رسمی پتروشیمی خلیج فارس در قالب خودداری از خوردن غذای کارخانه صورت گرفته بود وارد دهمین روز خود شد.

22 واحد پتروشیمی فعال در بندر ماهشهر و بندر امام سالانه حدود 17میلیون تن مواد پتروشیمی تولید می کنند. زنجیره تولید پتروشیمی در بندر ماهشهر بزرگترین قطب تولید پتروشیمی در ایران و خاورمیانه است.

 

*روز یکشنبه 22 آذر، جمع زیادی از آتش نشانهای تهران، در مقابل شورای شهر و شهرداری پایتخت تجمع کردند تا نسبت به مسایل شغلی خود از جمله قوانین سخت و زیان آور بودن و بازنشستگی شان اعتراض خود را نشان دهند. به گزارش خبرآنلاین، آنها با وجودی که لباسهای فرم خدمت به تن داشتند، ترجیح دادند با بستن سر و صورت خود، کار شناسایی چهره شان را برای مسئولان شهرداری مشکل تر کنند تا احتمالاً پس از این تجمع برایشان مشکلی پیش نیاید.

 

*روز دوشنبه 23 آذر، کارکنان پتروشیمیهای بندر امام، اروند، تندگویان، بوعلی سینا، فجر و خوزستان که از شنبه هفته گذشته دست به اعتصاب زده بودند، امروز وعده خود را عملی کردند و با وجود بارش باران حدود یک ساعت اطراف شرکتهای شان زنجیره انسانی تشکیل دادند و رسیدگی به خواسته های شان را مطالبه کردند.

به گزارش ایلنا، فعالان کارگری منطقه ویژه اقتصادی بندر امام و ماهشهر با اعلام این خبر گفتند در این اجتماع اعتراضی دست‌ کم ۱۵۰۰ تن از کارگران مجتمعهای بندرامام، بوعلی سینا، تندگویان، اروند، فجر خوزستان شرکت داشتند.

 

*روز دوشنبه 23 آذر، در ادامه اعتراضات کارکنان رسمی پتروشیمی خوزستان، کارکنان رسمی پتروشیمی امیرکبیر نیز در اعتراض به وضعیت نامشخص شغلی خود زنجیره انسانی تشکیل دادند. به گزارش ایلنا،، کارکنان نفتی شاغل در پتروشیمی امیرکبیر، پیش از این در ۲۱ آذرماه در خصوص حضور در این اقدام اعتراضی بیانیه‌ای صادر کرده بودند.

 

*صبح روز دوشنبه 23 آذر، کارکنان رسمی پتروشیمی مبین همزمان با دیگر پتروشیمیهای (هلدینگ خلیج فارس، خوزستان و امیرکبیر) در اعتراض به وضعیت نامشخص شغلی خود زنجیره انسانی تشکیل دادند. به گزارش ایلنا، بخشی از خواسته ‌های کارکنان پتروشیمی مبین نیز مانند دیگر کارکنان معترض پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس و امیرکبیر (دراستان خوزستان) به وضعیت نامشخص شغلی و بیمه ای آنها باز می‌گردد که از زمان خصوصی سازی محل کار آنها شروع شده است.

 

*روز دوشنبه 23 آذر، کارگران نیروگاه رامین ویس با اعتصاب در روزهای اخیر از وضعیت کاری خود ابراز نارضایتی کردند و خواستار بهبود آن شدند. به گزارش باوی نیوز، کارگران معترض می گویند از مدتی پیش در ارتباط با نوع استخدامی خود معترض بودند و مزایای پرداختی به آنان از جمله سختی کار و مزایای شغلی آنان به شدت کاهش یافته است. کارگران معترض خواستار پرداخت حقوق آنان بر اساس قانون کار و تامین اجتماعی شده اند.

 

*روز دوشنبه 23 آذر، کشاورزان روستای ورتون بخش کوهپایه در اعتراض به زمین خواری ۹۹ هکتاری مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش ندای اصفهان، کشاورزان می گویند؛ ۹۹ هکتار از اراضی و مراتع روستای تاریخی ورتون با مجوز اداره اوقاف و گردشگری به ساخت مجتمع گردشگری «دهکده گل سرخ» تخصیص داده شده؛ در داخل اراضی اشغال شده چندین چشمه متعلق به حق آبه مردم روستای ورتون قرار دارد.

ورتون در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده و حوضخانه چشمه آب گرم آن مربوط به دوره صفوی معروف است که خاصیت درمانی داشته و به عنوان یک میراث ملی به ثبت رسیده است.

 

*عصر روز دوشنبه ۲۳ آذر، کارگران و کارمندان شهرداری جیرفت در اعتراض به حکم خلع ید اراضی خود دست به تجمع در بلوار بهشت زهرا زدند. به گزارش دقیانوس، معترضان حامل پارچه نوشته هایی خطاب به دستگاه قضایی و شورای تامین شهرستان بودند پس از این که هیچ یک از مسئولان در میان آنها حضور نیافت اقدام به بستن دو خط رفت و برگشت خودروها در بلوار بهشت زهرا کردند.

 

*روز یکشنبه 22 آذر، جمعی از کارگران بخش حمل و نقل پالایشگاه آبادان در اعتراض به شیوه تنظیم قراردادهای جدید کاری خود از سوی پیمانکار مقابل درب شماره ۱۸ این پالایشگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض می‌گویند: درمتن قرار داد‌های کار جدید موادی همانند تاریخ شروع و پایان  عقد قرار داد کار و همچنین میزان دستمزد دریافتی کارگران طبق قوانین کار مناطق آزاد مشخص نشده و جای آن را سفید و خالی گذاشته شده است. روز سه شنبه 24 آذر، کارگران بخش حمل و نقل پالایشگاه آبادان برای سومین روز در مقابل ساختمان منطقه آزاد اروند تجمع کردند.

 

*روز دو شنبه 23 آذر، کارگران کارخانه سیمان استان کهگیلویه و بویراحمد در مقابل کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش سایت کهگیلویه و بویراحمد، کارگران به نداشتن قرارداد اعتراض کردند. این حرکت اعتراضی در روز سه شنبه 24 آذر ادامه پیدا کرد. اعتراض کارگران به نداشتن قرارداد برای چندمین سال متوالی، واریز نشدن حقوق ساعات اضافه کاری، بی توجهی به حق وحقوق کارگران، عدم بیمه کارگری، نداشتن تجهیزات کارگری و....است. این گزارش از صفحه این سایت پس از چند ساعت حذف شد.

 

*به گزارش شبکه ‌های اجتماعی، عصر روز سه شنبه 24 آذر، اهالی روستای «شهرویی» در شهرستان بهبهان به علت جذب نشدن جوانان این منطقه در پروژه ساخت پالایشگاه گاز بیدبلند ۲، دست به تجمع اعتراضی زده و اقدام به بستن جاده منتهی به این واحد صنعتی کردند.  در یورش  مسلحانه مأموران نیروی انتظامی به مردم یک تن از معترضان کشته و دو تن مجروح و تعدادی دستگیر شدند.

 

*صبح روز چهارشنبه 25 آذر، صدها تن از کارگران کارخانه کاغذ پارس هفت تپه در خوزستان به علت سه ماه حقوق نگرفتن دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، دلیل اعتراض کارگران پرداخت نشدن دستمزد کارگران از مهر ماه سال جاری تا هم اکنون است. به گفته یکی از کارگران معترض از حدود یک سال پیش که مدیریت کارخانه به بخش خصوصی واگذار شده است، مشکلات کارخانه آغاز شده و محاسبات حقوقی بیش از ۷۰۰ کارگر این واحد تولیدی بهم ریخته است.

 

*کارگران صدرا برای چهارمین بار در سال جاری در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان در روز چهارشنبه 25 آذر، دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش سپاس، در سال جاری چهار بار کارگران شرکت صنعتی صدرا به نشان اعتراض در عدم پرداخت حقوق و مزایا در مقابل شرکت صدرا و استانداری بوشهر تجمع کردند.

 

*جمعی کارگران فضای سبز در آمل در اعتراض نسبت به عملکرد شرکت پیمانکار و کاهش حقوق خود در روز چهارشنبه 25 آذر، دست به تجمع زدند. به گزارش خزر 24، سرانجام شهردار که ظاهرا سازمان پارکها را به حال خود رها کرده و توجه زیادی به عملکرد آن و حتی قرارداد های آن ندارد، به علت فشار رسانه ها مجبور شد به نشست با جمعی از کارگران تن دهد و در جلسه نوید حل مشکلات آنها و روزهای بهتر را دهد. اما بعد از گذشت مدت زیادی از آن وعده های داده شده توسط شهردار، هیچ گشایشی در حل مشکلات کارگران داده نشد و همچنان اجحاف در حق کارگران ادامه دارد.

 

*روز پنجشنبه 25 آذر، کارگران قرارداد مستقیم پارس‌ جنوبی در اعتراض به وضعیت شغلی نامناسب دست به تجمع مقابل دفترسازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس (عسلویه) زدند. به گزارش ایلنا، این گروه از کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلویه که شمار آنها حدود هفتصد تن است می گویند: با گذشت سه سال از شروع کار، در حال حاضر نه مزایای پیمانکاری را دارند و نه کارمند وزارت نفت محسوب می شوند.

 

*روز پنجشنبه 26 آذر، کارگران خطی راه ‌آهن در زنجان برای دومین بار برای اخذ معوقات‌ شان تجمع اعتراض ‌آمیز برگزار کردند. به گزارش ایسنا، یکی از تجمع ‌کنندگان گفت: امروز برای دومین ‌بار است که اقدام به برگزاری چنین تجمعی در راه ‌آهن زنجان می‌کنیم، هر چند بعد از تجمع اولی به بخشی از خواسته ‌های خود دست یافتیم، اما قرار نیست هر بار برای گرفتن حق و حقوق خود دست به چنین اقداماتی بزنیم.

 

*روز شنبه 28 آذر، اعتصاب صدها تن کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه در اعتراض به معوقات مزدی خود وارد ششمین روز خود شد. به گزارش ایلنا، این کارگران که همه نیروهای ماهر و متخصص هستند، از ابتدای هفته گذشته نسبت به بی توجهی پیمانکار در خصوص پرداخت شدن طلب مزدی خود معترضند. این کارگران طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری دست سوم هستند که این شرکت، مطالبات کارگران را در چهار ماه گذشته پرداخت نکرده است.

 

*صبح روز شنبه 28 آذر، کارگران کارخانه فولاد بویر صنعت ابتدا با تجمع در مقابل استانداری و سپس تجمع در مقابل اداره کل فرهنگ و ارشاد خواستار پرداخت مطالبات معوقه خود شدند. به گزارش جوان، یکی از این کارگران با بیان اینکه حدود 9 ماه است حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده‌ایم، افزود: کارگران این کارخانه علاوه بر حقوق و دستمزد، عیدی سنوات گذشته را از این کارخانه طلبکار هستند که مطالبات برخی از کارگران 8 میلیون تومان به بالا است.

مجتمع فولاد بویر صنعت شهرستان بویراحمد سال 1340 تأسیس شده و ظرفیت تولید 300 هزار تن شمس فولاد را دارد.

 

*روز یکشنبه 29 آذر، کارگران کارخانه نساجی بروجرد در اعتراض به عدم تمدید قراردادشان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران نساجی بروجرد عنوان کرد: بر اساس قوانین، مدیران این کارخانه موظف به انعقاد قرارداد با کارگران فصلی در انتهای هر سه ماه هستند و هم ‌اینک به‌ رغم گذشت یک هفته از موعد مقرر انعقاد قرارداد، خبری از تمدید آن نیست و این موضوع دلیل تجمع کارگران در این واحد تولیدی است.

 

*صبح روز یکشنبه 29 آذر، رانندگان 200 دستگاه کامیون مقابل کارخانه ذوب آهن اصفهان از تخلیه بار خود خودداری کرده و مقابل کارخانه ذوب آهن تجمع کردند. به گزارش جوان، نماینده کامیون داران در خصوص اعتراض کامیون داران گفت:از آخرین تسویه حساب کارخانه با کامیون داران نزدیک به 3 ماه می گذرد .

 

*به گزارش خلیج فارس، صبح روز دوشنبه 30 آذر، کارگران شرکت صنایع دریایی (صدرا) دراعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان برای پنجمین بار دست به تجمع مقابل استانداری بوشهرزدند. یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: حدود 600 نفر در شرکتهای پیمانکاری جزیره صدرا و پروژه سکو سازی مشغول به کار هستیم، اما از تیر ماه حقوقی به ما پرداخت نشده و بارها براساس وعده مسئولان یا از سر ناچاری به خاطر نداشتن شغل، مجبور به ادامه فعالیت بدون حقوق آن هم در شرایط سخت کاری شدیم.

 

*روز دوشنبه 30 آذر، کارگران کارخانه تولید دکل آونگان با 25 سال سابقه کاری که اکنون در شرف بیکاری هستند، اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش جوان، تجمع کنندگان مدت 14 ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده‌ و با 25 سال سابقه بیمه، وضعیت بازنشستگی آنها مشخص نیست.

 

*صبح روز دوشنبه 30 آذر، دهها تن از کارگران کارخانه تبریز کف در محل این کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش پیام مرند، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: ما تصمیم داشتیم امروز در تبریز و مقابل استانداری تجمع کنیم اما مسئولان استانی اعلام کردند که به سمت تبریز حرکت نکنید تا ما در مرند پاسخگوی شما باشیم. یکی دیگر از کارگران گفت: هرچند ماههاست شرمنده اهل  و عیال خود هستیم، اما شب چله است و شرمنده تر شده ایم.

 

روز دوشنبه 30 آذر، بیش از 200 تن از مردم روستای تنگ‌سرخ بویراحمد در تجمع چند ساعته مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواستار پرداخت مطالبات خود شدند.

به گزارش فارس، کلنگ احداث سد تنگ‌ سرخ بویراحمد 23 آذر سال 90 توسط وزیر وقت نیرو به زمین زده شد و با گذشت چهار سال از روند احداث این سد، هر روز شاهد بروز مشکل جدیدی پیش‌ روی این سد هستیم.

احداث سد تنگ سرخ موجب از بین رفتن بخشی زیادی از با‌غها و زمینهای کشاورزی مردم این روستا می‌شود و این یکی دیگر از مشکلات و تصادهای پیش ‌روی سد تنگ‌ سرخ است، که بارها اعلام شده خسارت زمینهای کشاورزی و باغات مردم این روستا پرداخت می‌شود.

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

منبع: نبردخلق شماره 366، اول دی 1394 - 22 دسامبر 2015

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول