دانشگاه در ماهی که گذشت

کامران عالمی نژاد

 

پلاکاردهای اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران

پیک آزادی، 2 آذر - روز دوشنبه (دوم آذر) نشستی با عنوان "بازگشت به دانشگاه" در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد که با سخنرانی محمد علی نجفی همراه بود.

دانشجویان شرکت کننده در این مراسم، پلاکاردهایی در دست داشتند که در آن خواهان آزادی دانشجویان زندانی چون "بهاره هدایت" و "ضیاء نبوی" شده بودند. همچنین آنها خواهان بازگشت اساتید اخراجی و دانشجویان محروم از تحصیل چون "مهدیه گلرو" بودند.

دراین نشست پلاکاردهایی با این مضامین به چشم می خورد:

دانشگاه پادگان نیست

جای دانشجو زندان نیست

بهاره هدایت را آزاد کنید

ضیاء نبوی را آزاد کنید

بورسیه های قانونی چه شد؟

ما منتظر بازگشت اساتید اخراجی و دانشجویان ستاره دار هستیم.

 

اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد همدان

صدای دانشجو، 2 آذر – دانشجویان دانشگاه آزاد همدان ظهر روز دوشنبه 2 آذر در اعتراض به کیفیت غذای سلف دانشگاه و عدم سرویس دهی مناسب، در مقابل سلف این دانشگاه تجمع کردند و غذاهای خود را به خارج از سلف منتقل کرده و بر روی زمین گذاشتند. دانشجویان تأکید کردند: که این اعتراض پس از درخواستهای فراوان آنها از مسوولان انجام شده است.

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه مهندسی قوچان

خبرگزاری دانشجو، 4 آذر - جمعی از دانشجویان دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان در اعتراض به نوع غذای ارائه شده در سلف سرویس این دانشگاه تجمعی را در محیط دانشگاه انجام دادند. رییس دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان گفت: اعتراض دانشجویان این دانشگاه به منوی غذایی ارائه شده را قبول داریم و دانشگاه قول برطرف شدن این موضوع را به دانشجویان داده است.

 

اعتراض دانشجویان اراک به طرح جدید وزارت بهداشت

خبرنامه دانشجویان ایران، 7 آذر - دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک در اعتراض به طرح جدید وزارت بهداشت از حضور در بیمارستان و کلاس درس خودداری کردند و اعتصاب و تجمعی را به راه انداختند.

این دانشجویان در اعتراض به طرح جدید وزارت بهداشت که قرار است افرادی بدون حضور در دانشگاه و با طی کردن یک دوره کوتاه آموزشی در بیمارستانها به عنوان پرستار به کار گرفته شوند، از حضور در بیمارستان و کلاسها خودداری کرده دست به اعتصاب و تجمع زدند.

پیش از این برخی دانشجویان پرستاری در دانشگاههای علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی بهشتی نیز اعتراضاتی را نسبت به این طرح انجام داده بودند.

 

کوی دانشگاه تهران علیه خصوصیسازی آموزش عالی

رادیو زمانه، 11 آذر - شب دوشنبه (۹ آذر) دانشجویان ساکن کوی دانشگاه تهران در اعتراض به خصوصیسازی نهادهای دانشگاه و مشکلات صنفی، مسوولین دانشگاه را به چالش کشیدند. جلسه ای که دوشنبه شب در کوی دانشگاه تهران با حضور معاونت دانشجویی، مسوول انفورماتیک دانشگاه، رییس خوابگاههای دانشگاه تهران و معاونت مالی اداره خوابگاهها برگزار شد، صحنه اعتراضات وسیع دانشجویان به عملکرد مسوولین و مشکلات عدیده صنفی بود.

در این نشست دانشجویانی که از استمرار مشکلات صنفی به ستوه آمده بودند، به بیان جزییات مشکلات خود پرداختند. از جمله مواردی که در این جلسه مطرح شد، کیفیت نامطلوب غذای سلف دانشگاه، واگذاری زمینهای کوی دانشگاه به پردیس دانشکده های فنی، وضعیت اسفناک و محدود کردن سرعت اینترنت، افزایش هزینه های خوابگاه و دانشگاه و نیازهای بهداشتی و درمانی از جمله احداث درمانگاه در کوی دانشگاه بود.

بنابر این گزارش، دانشجویان معترض با پلاکاردهایی با مضامینی مانند نقض قانون اساسی، تهدید فعالان دانشجویی و فشار بر آنان، کالایی سازی آموزش و... خشم خود را نسبت به نابسامانیها و "چوب حراج زدن به اموال دانشگاه" نشان دادند.

یکی از مواردی که دانشجویان به شدت به آن معترض بودند، احضار هفت دانشجو از جمله یکی از اعضای شورای صنفی به کمیته انضباطی بود. همچنین در ادامه جلسه، دانشجویان اعلام کردند که دکتر نیلی، ریاست دانشگاه، باید در میان دانشجویان حاضر شود و به مطالبات آنان پاسخ گوید. آنان اعلام کردند، با توجه به شایعات مطرح شده در باب کارتی شدن سرویسهای دانشگاه، به طور فعال مانع این کار خواهند شد. آنان تصمیم گرفتند روز سه شنبه ۱۰ آذر در ساعت 8 و نیم صبح در مراسم راهاندازی دستگاههای کارت خوان اتوبوسهای سرویس در مقابل کوی دانشگاه که اعلام شده بود با حضور ریاست دانشگاه، دکتر محمود نیلی و ریاست بانک تجارت برگزار می شود، حضوریابند و از این کار جلوگیری کنند.

 

دانشجویان مجریان خصوص سازی را فراری دادند

رادیوزمانه، 11 آذر - روز سه شنبه (10 آذر) تعدادی از دانشجویان - همانطور که پیشتر اعلام شده بود – دست به تحصن در مقابل سرویسهای اتوبوس دانشگاه زدند. دانشجویان به دکتر نیلی و رییس بانک تجارت که در راه مراسم بودند، اخطار دادند که هر نوع محدود سازی سرویسها با واکنش دانشجویان مواجه خواهد شد.

در پی این تحصن دکتر نیلی از حضور در مراسم خودداری کرد و فرستادگان بانک تجارت نیز یک به یک کوی دانشگاه را ترک کردند و آیین افتتاح ناتمام ماند.

دانشجویان کوی دانشگاه همچنین نامه سرگشاده ای خطاب به نهادهای مسوول منتشر کردند که در آن به روند خصوصی سازی آموزش عالی اعتراض کرده و خواستار توقف این روند شدند. در بخشی از بیانیه آمده است: "ما دانشجوییم و عرصه دانشگاه هر روز بر ما تنگتر می شود. هر روز که می گذرد، داشته هایی که روزگاری حق طبیعی شمرده می شد، از ما سلب می شود و بعد به شکل کالایی دوباره به خود ما فروخته می شود. کار به جایی رسیده است که گویا خود ما نیز فردا در بازار رابطه دانشگاه و تجارت فروخته خواهیم شد."

دانشجویان می نویسند: "ما دانشجوییم و ماههاست تنها و تنها به دلیل خواستن حقوق اولیه خود که بنابر نص صریح قانون اساسی باید بی چون و چرا به آن دسترسی داشته باشیم، یعنی بهداشت، اسکان، تغذیه و آموزش رایگان، زیر ضرب نهادهای امنیتی و فشارهای حراست منکوب شده ایم."

آنها تاکید می کنند: "ما دانشجوییم و اعلام می کنیم تا وقتی که این روند دانشجو ستیز ادامه دارد، مقاومت ما در برابر آن هم زنده خواهد بود. تمام آنچه از ما گرفته شده است، باید بی قید و شرط به ما باز گردانده شود و تشکلها و شوراهای دانشجویی که با رای و نظر ما شکل می گیرند تنها نهادهایی باید باشند که برای ما و سرنوشت ما تصمیم می گیرند."

 

تجمع مستقل 16 آذر در دانشگاه تهران

سینا چایچی ملکی، 16 آذر - امروز دانشگاه تهران بعد از چندین سال سکوت علیه خصوصی سازی دانشگاه به فریاد در آمد.

نزدیک به هزار دانشجوی دانشگاه تهران، مستقل از برنامه های نمایشی تشکلهای رسمی همچون بسیج و انجمن اسلامی، با حضور در صحن دانشگاه و راهپیمایی به بیان اعتراضات وسیع خود در باب کالایی شدن و خصوصی سازی دانشگاه پرداختند.

دانشجویان که با جمع محدود چند ده نفره حرکت خود را آغاز کرده بودند، از مقابل میدان اصلی و کتابخانه مرکزی دانشگاه شروع به راهپیمایی به سمت دانشکده ادبیات کردند. با رسیدن مقابل دانشکده ادبیات و ملحق شدن دانشجویان حاضر در صحن دانشکده ادبیات، جمعیتی در حدود سیصد نفر مقابل این دانشکده به سرود خوانی و شعار دادن پرداختند. معترضان با سر دادن شعارهایی همچون "دانشگاه پول گردان، تضعیف زحمتکشان" ،"آموزش رایگان حق مسلم ماست"، "پردیس بین الملل، انحلال انحلال"، "امکانات برابر، حق مسلم ماست"، "آموزش خصوصی، نمی خواهیم"، "در دانشگاه بیگاری، بعد از تحصیل بیکاری"، "استاد دانشگاه، دلال پروژه" و... وضعیت اسفبار صنفی و شرایط ناگوار معیشتی خود را بیان کردند.

حرکت دانشجویان که در ادامه از دانشکده های پزشکی و فنی ادامه یافت، با افزایش جمعیت به بیش از هزار نفر همراه بود. در این حین تعدادی زیادی از ماموران حراست و نیروهای لباس شخصی راه ورود به میدان اصلی که محل قرائت بیانیه اعلام شده بود را بستند. در مقابل جمعیت با سر دادن شعار "دانشگاه پادگان نیست" و ایجاد زنجیره به سمت نیروهای امنیتی حرکت کردند و به آنها هشدار دادند که راه را باز کنند.

تهدیدهای حراست و تلاش برای گفت و گو با دانشجویان کوچک ترین تاثیری در اراده معترضان نداشت. در نهایت بعد از چند اخطار از طرف دانشجویان، نیروهای امنیتی از سر راه کنار رفتند و همه دانشجویان در میدان اصلی کوی حلقه زده و سرود "یار دبستانی" را خواندند و سپس  بیانیه اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران خوانده شد که با تشویقها و شعارهای پیاپی جمعیت همراه بود. بعد از خوانده شدن بیانیه، دانشجویان با اعلام اینکه به هیچ وجه نمی خواهند پیاده نظام اصلاح طلبان و اصولگرایان باشند و تنها حقوق بنیادی خود را می خواهند، پایان تجمع را اعلام کردند.

در بیانیه خوانده شده گفته می شود: "در حالی که خصوصی سازی افسار گسیخته جز فشار مضاعف اقتصادی و سلب امکانات از دانشجو تا کنون پیامد دیگری نداشته است، ما همچون کارگران که بیرون از دانشگاه از بنیادی ترین حقوق خود یعنی بهداشت، آموزش و مسکن همگانی محروم شده اند، در درون دانشگاه از ستم مضاعفی رنج میبریم. ما هرگز تاب نمی آوریم که امروز از محل مالیات مردم، کیف پول الکترونیک بانک فخیمه تجارت شارژ شود و فردا از جیب ما دانشجویان."

دانشجویان افزودند: "ما هشدار می دهیم انحلال و سرکوب نهادهای مستقل دانشجویی همچون شورای صنفی مرکزی که تلاشها برای احیای آن تا امروز به بن بست رسیده است، نتایج نامطلوبی دارد. ما خواهان آن هستیم که شکل گیری و تصویب آیین نامه تشکلهای دانشجویی باید با حضور و همفکری مستقیم دانشجویان باشد نه اینکه این آیین نامهها در اتاقهای دربسته و بدون مشورت دانشجویان نوشته و تصویب شوند."

 

برگزاری مراسم دولتی روز دانشجو با حضور حسن روحانی

جنگ خبر، 16 آذر - مراسم دولتی روز دانشجو با حضور حسن روحانی در دانشگاه تهران برگزار شد. دانشجویان با اشاره به "فضای سرد دانشگاهها"، از فرمایشی بودن این مراسم انتقاد کردند. بخشی از بحثهای این روز، انتقاد از عمل نکردن روحانی به وعده های خود و ادامه بازداشت خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد بود.

این مراسم در یک سالن ورزشی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد و به گزارش منابع رسمی، شرکت در آن فقط برای کسانی که از قبل دعوت شده بودند، آزاد بود.

برخی از دانشجویان برگزیده در این مراسم اجازه صحبت قبل از حسن روحانی داشتند. آنها به عنوان نمایندگان تشکلهای سیاسی دانشجویان معرفی شدند.

روحانی در این مراسم با اینکه مدعی شد "فضای دانشگاه سال ۹۴ نسبت به ۹۲ زمین تا آسمان فرق کرده" همزمان اما افزود: "ممکن است هنوز هم فضا امنیتی باشد، من نمی پسندم، ما فضای امن می خواهیم نه فضای امنیتی."

 

تجمع اعتراضی چندین هزار دانشجوی دانشگاه آزاد نجف آباد  

نجف آّباد نیوز، 16 آذر - چندین هزار نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد نجف آباد در تجمعی در برابر ساختمان کتابخانه مرکزی دانشگاه، خواستار توضیح مسوولان در مورد فاجعه واژگونی اتوبوس فرسوده حمل و نقل دانشجویان و کشته شدن دو دانشجو شدند.

دانشجویان با سر دادن شعارهایی خواستار استعفای ریاست فعلی دانشگاه از سمت خود شدند. سید محمد امیری، ریاست دانشگاه، نیز که به دلیل نبود امکانات صوتی مناسب در مقابل کتابخانه مرکزی، پیشنهاد ادامه تجمع در مسجد دانشگاه را داده بود، در سخنانی که گاه و بیگاه با اعتراضات و هو کشیدن دانشجویان قطع می شد، وعده داد که امکانات حمل و نقل دانشگاه به روز رسانی خواهد شد. او همزمان "غیر استاندارد" بودن مسیر را علت این حادثه اعلام کرد.

این تجمع با وجود سخنان ریاست دانشگاه ادامه یافت و دانشجویان شعارهایی با مضمون "امیری حیا کن، دانشگاه را رها کن" و "اتوبوس قدیمی نمی خواهیم" سر داده و اجازه سخنرانی به مسوولان را ندادند.

گفتنی است، بیش از 25 هزار دانشجو در دانشگاه آزاد نجف آباد به عنوان بزرگترین دانشگاه آزاد کشور تحصیل میکنند.

 

احضار دو تن از دانشجویان معترض در 16 آذر

خبرنامه دانشجویان ایران، یکشنبه 29 آذر - تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی این دانشگاه در اعتراض به احضار دو تن از دانشجویان معترض در 16 آذر، تجمع کردند.

یکی از تجمع کنندگان در این تجمع گفت: "حدود بهمن سال گذشته بود که از طریق شورای صنفی دانشگاه مشکلات خود را با مسئولان در میان گذاشتیم و آنها نیز وعده هایی دادند، اما پس از گذشت چند ماه این وعده ها عملی نشد"

وی افزود: "این مشکلات باعث شد که در روز 16 آذر تجمعی در دانشگاه داشته باشیم تا به مشکلات صنفی ما رسیدگی شود. بعد از برگزاری این تجمع، دو تن از دانشجویان توسط کمیته انضباطی دانشگاه احضار شدند که توضیحاتی را درباره این تجمع ارایه دهند که این مساله نیز باعث شد که امروز از ساعت 10 صبح روبروی کتابخانه مرکزی و بعد در مقابل دفتر نیلی احمدآبادی تجمع کنیم."

 

تجمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اصفهان

خبرگزاری دانشجو ، 30 آذر - دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اصفهان روز دوشنبه 30 آذر در اعتراض به وضعیت تغذیه این دانشگاه، تجمع اعتراض آمیز برپا کردند. دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اصفهان، پردیس باهنر اصفهان، با تجمع در مقابل سلف سرویس این دانشگاه، اعتراض خود را نسبت به وضعیت نامناسب تغذیه در این دانشگاه، به گوش مسوولان مربوطه رساندند.

معاون آموزشی و برخی از مسئولان دانشگاه نیز در جریان این تجمع در بین دانشجویان حاضر بودند که خواستار متفرق شدن دانشجویان شدند.

 

منبع: نبردخلق شماره 366، اول دی 1394 - 22 دسامبر 2015

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول