برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مهر 1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

157 حرکت اعتراضی

*صبح رو چهارشنبه اول مهر، جمعی از تاکسیرانان قزوین همزمان با نخستین روز مهر ماه و بازگشایی مدارس به دلیل نامناسب بودن ایستگاههای مسافربری قزوین اعتصاب کردند. به گزارش  تسنیم، این اعتصاب به منظور نامناسب بودن ایستگاههای تاکسیرانی و همچنین عدم برنامه ‌ریزی دقیق برای مناسب ‌سازی ایستگاههای تاکسی‌ در شلوغ ‌ترین تقاطع قزوین بود که در آن تاکسیرانان در محل ایستگاه تاکسیهای بیدستان تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه اول مهر، کارگران شرکتي بخش شبکه کابل و هوايي مخابرات مشهد، دراعتراض به قراردادهاي جديد پيمانکاري شبکه هوايي و کابل مناطق سه ‌گانه مشهد، با تجمع در ساختمان مخابرات استان،خواستار ديدار با مديرعامل و رسيدگي به وضعيت خود شدند. اين تجمع عملاً باعث تعطيلي بخش شبکه هوايي و کابل مراکز تلفن شهري مشهد شد. به گزارش ایرنا، روز شنبه 4 مهر حرکت اعتراضی این کارگران چهارمین روز خود را پشت سرگذاشت و در این روز کارگران معترض در مقابل ساختمان مرکزی مخابرات این استان در مشهد تجمع کردند.

شرکت تی.سی.تی از سال گذشته امور بخش کابلهای مخابراتی و مرکز خدمات و نگهبانی مخابرات خراسان رضوی را بر عهده داشت.

 

*روز شنبه 4 مهر، کارگران قراردادی اخراج شده شرکت صنایع فلزی ایران در مقابل درب ورودی این شرکت تجمع کردند. به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بعد از تجمع این کارگران و پاسخگو نبودن مسئولان این شرکت، کارگران همگی به اداره کار اسلامشهر مراجعه نمودند و به اخراج دسته جمعی خود اعتراض کردند.

 

*روز یکشنبه 5 مهر، اعتصاب کارگران پیمانکاری فاز 13عسلویه دهمین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارس ایلنا، به دلیل خاص بودن مقررات اشتغال کارگران در منطقه ویژه عسلویه و نیز ادعای کارفرمایان اصلی و پیمانکاران اصلی طرحهای فاز 13، مبنی بر نامناسب بودن وضعیت اقتصادی، دست‌ کم در چند سال گذشته مطالبات مزدی کارگران با تاخیر‌های طولانی مدت پرداخت ‌شده است.

 

*کارگران بیکار شده کارخانه ریخته گری پیوسته سهند در استان زنجان، در اعتراض به بلاتکیفی و عدم پرداخت حقوق شان روز شنبه 4 مهر، تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند. به گزارش موج رسا، این شرکت  از زمستان سال گذشته فعالیت آزمایشی خود را برای تولید فرآورده ‌های آهنی شروع کرده و به مرحله تولید شمش چدنی هم رسیده است اما هنوز نتوانسته به صورت جدی روی پای خود بایستد. کارگران بیکارشده این کارخانه در روز شنبه 4 مهر برای بار دوم در مقابل استانداری تجمع کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت این کارخانه  شدند. با تعطیل شدن این کارخانه تازه تاسیس که با سرمایه ی چینی به تازگی راه ‌اندازی شده است، ممکن است  حدود ۹۰۰ کارگر آن بیکار شوند و این درحالی است که هزینه های هنگفتی از منابع استانی صرف ایجاد این کارخانه شده است.

 

*کارگران مجموعه ورزشی آزادی، صبح روز یکشنبه 5 مهر، مقابل ساختمان شماره یک وزارت ورزش و جوانان در خیابان سئول تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش تسنیم، کارفرمای این کارگران به تازگی تغییر کرده و رفتار او باعث اعتراض کارگران شده است.

روز دوشنبه 6 مهر، کارگران این مجموعه برای دومین روز پیاپی مقابل وزارت ورزش و جوانان تجمع کردند.

 

*صبح روز دوشنبه 6 مهر،کارگران صنایع پوشش ایران در رشت برای بازگشت به کار در این کارخانه تجمع کردند. به گزارش دیارباران، این کارخانه که در گذشته یکی از بزرگترین تولید کنندگان انواع نخ، پارچه ملحفه ای، پارچه پرده ای، انواع حوله حمام، تن پوش، انواع مخمل کبریتی و رومبلی بوده و اکثر تولیدات آن به خارج کشور صادر می شده، اکنون تعطیل شده است.

 

*روز دوشنبه 6 مهر، كارگران شاغل در شهركهاي صنعتي راوند و اميركبير در مقابل دفتر برنامه ريزي و امور شهركهاي كاشان تجمع كردند. به گزارش همبستگی ملی، این کارگران به وضعيت وخيم معيشتي خود و خانواده هاي شان اعتراض كردند و پرداخت بُنهاي 100 هزار توماني به جاي حقوق را يك غارت ديگر دولت روحاني توصيف كردند.

 

*روز دو شنبه 6 مهر، کارگران اخراجی دو کارخانه قطعه سازی گلپایگان در اداره کار این شهرستان تجمع کردند. به گزارش بیان نیوز، این کارگران پیگیری حق و حقوق خود از قبیل عدم پرداخت بسیاری از مطالبات، خصوصاً حقوق ۴ ماهه، عدم پرداخت بیمه از سوی شرکت به تامین اجتماعی، عدم پرداخت ۷۰ درصد از پاداش آخر سال ۹۳ و مشکلات عدیده مالی دیگر را به عنوان دلیل تجمع خود دراین اداره ذکر نمودند.

 

*روز دوشنبه 6 مهر، تعدادی از رانندگان خودرو‌های سنگین به دلیل پایین بودن نرخ کرایه حمل بار کارخانه سفال مروارید خلیل شهر، تجمع و مسیر تردد به کارخانه را به مدت 2ساعت  مسدود کردند. به گزارش خط امید، این رانندگان که تعدادشان به حدود 20 تن می ‌رسید، از پایین بودن نرخ کرایه حمل بار ناراضی بودند و این جاده را به مدت 2ساعت بستند تا به اعتراض آنها رسیدگی شود.

 

ارگران معدن ملچ آرام در استان گلستان، دراعتراض به عدم پرداخت بیش از هفت و نیم ماه حقوق، مطالبات و حق بیمه، در روز‌های شنبه 4، یکشنبه 5 و دوشنبه 6 مهر، دست از کارکشیدند و تجمعاتی برپاکردند. به گزارش ایلنا، کارگران در نهایت با وعده کارفرما به کار خود بازگشتند. معدن ملچ آرام از زیر مجموعه ‌های معدن زمستان یورت شمالی و در فاصله ۲۸ کیلومتری جاده «رامیان» در منطقه «اولنگ» قراردارد.

 

*روز سه شنبه 7 مهر، جمعي از کارگران شهرداري شهرستان سوسنگرد (دشت آزادگان) در اقدامي اعتراض آميز در مقابل مرکز شهرداري اين شهرستان تجمع کردند.

به گزارش موج ، اين کارگران به دليل عدم پرداخت مطالبات و حقوق شان طي پنج ماه گذشته اعتراض داشتند ولي شهردار مربوطه به جاي رسيدگي به اين مساله، کارگران معترض را تهديد به اخراج کرد.

 

*به گزارش خبرگزاری مجلس، جمعی از متقاضیان مسکن مهر پردیس روز سه شنبه 7 مهر، در اعتراض به عدم واگذاری واحدهای مسکونی خود مقابل درب مجلس تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه 7 مهر، کارگران شرکت فراب، یکی از شرکتهای پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج در بندرعباس، در اعتراض به تعویق 6 ماه دستمزد دست به اعتصاب زده و با مسئولان شرکت درگیر شدند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، تحمیل این بی حقوقیها و تنگناها به کارگران، همراه با آلودگی بیش از پیش محیط پالایشگاه و فضای اطراف آن، گرمای شدید و وجود آلاینده های مختلف از جمله گرد و خاک فراوان، کم آبی، قطع مداوم برق، عدم امکانات حداقلی بهداشتی و رفاهی و اخراج و بیکارسازی کارگران و ...، وضعیت بسیار اسفناک و طاقت فرسایی را در این شرکت و این پالایشگاه به وجود آورده است.

 

*روز چهارشنبه 8 مهر، جمعي از كارگران کارخانه فولاد شادگان به دليل اخراج شدن دست به تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری زدند. به صدای شادگان، حداقل سابقه کار كارگران اخراج شده بالاي يك سال است كه به عنوان كارگر ساده و فني در قسمتهاي مختلف مشغول به كار هستند.

 

*روز چهارشنبه 8 مهر، بیش از صد تن از کارکنان بخشهای خصوصی مخابرات خراسان رضوی در مقابل استانداری خراسان رضوی در مشهد تجمع کرداند. به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، در این تجمع بیشتر کارکنانی که قرار داد های کوتاه مدت داشتند شرکت داشتند. کارکنانی که عدم امنیت شغلی و تهدید دائم قطع همکاری و بیکار شدن را در بالای سر داشتند.

 

*صبح روز شنبه 11 مهر، کارگران اخراجی پارس ‌خودرو، مجتمع صنعتی زیرمجموعه شرکت سایپا، مقابل در ورودی شرکت سایپا در کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص کرج تجمع کردند. به گزارش پویش، مدیران پارس ‌خودرو پس از اعتصاب غذای هزاران کارگر این مجتمع صنعتی در دی‌ ماه سال گذشته، آنها را به ‌عنوان نفرات فعال در اعتراضات شناسایی کرده و پس از اتمام قرارداد کار، اخراج‌ کردند.

 

*صبح روز چهارشنبه 8 مهر، اعتصاب کارگران معادن زغال سنگ زمستان یورت در استان گلستان (معروف به معادن شمال غرب و شرق) دراعتراض به عدم پرداخت 7 ماه حقوق و مزایا وارد پنجمین روز شد. به گزارش ایلنا، این اعتصاب از روز شنبه 4 مهر آغاز شد و بیش از ۴۰۰ تن کارگر شاغل در این معدن دست از کارکشیده و در محدوده معدن تجمع کردند. صبح روز شنبه 11 مهر، اعتصاب کارگران معادن زغال سنگ زمستان یورت وارد هفته دوم شد. اعتصاب کارگران به غیر از روزهای تعطیل (پنجشنبه و جمعه) ادامه داشته‌ است. به گفته کارگران اعتصابی، مدیران پیمانکار در پاسخ به اعتراض کارگران مدعی هستند که منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران را در اختیار ندارند.

 

*کارگران  معدن چشمه‌ پودنه از روز سه شنبه ۳۱ شهریور دراعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق ومطالبات شان دست به اعتصاب زدند و در روز چهارشنبه 8 مهر با وعده ‌ای که مسئولان فرمانداری در مورد پرداخت شدن مطالبات آنها دادند به کار خود بازگشتند. به گزارش روز دوشنبه 13 مهر ایلنا، در حالی که چهار روز از خاتمه اعتصاب کارگران معدن چشمه پودنه می‌گذرد، هنوز تغییری در وضعیت مطالبات این کارگران ایجاد نشده است.

 

*رانندگان مسافرکش روستای «گلین»، در 50 کیلیو متری شهر سنندج، روز شنبه 11 مهر در اعتراض به نرخ پایین کرایه اعتصاب کردند. به گزارش نوای آبیدر، استان کُردستان از استانهای پر جمعیت در بخش روستایی است که توجه زیادی به حمل و نقل و زیرساخت آنها از سوی دستگاههای مرتبط نمی شود. بنا به همین گزارش، بخشدار بخش سیروان در خصوص اعتراض رانندگان گفت: درخواست افزایش کرایه باید در چهارچوب مقررات باشد و چنین حرکتهایی فقط موجب حذف آنها از دایره حمل و نقل می شود.

 

*به گزارش ايران خبر، جمعي  ازكارگران شركت توليدي شير و دام «آوران غرب» واقع درشهرك صنعتي ايلام در روز شنبه 11 مهر، در اعتراض به پرداخت نشدن 5 ماه حق اضافه كاري، تجمع كردند.

 

*صبح روز شنبه 11 مهر، تعداد زیادی از رانندگان شرکت مخابرات کرمان در محل ورودی استانداری تجمع کردند. به گزارش آرمان کرمان، یکی از معترضان گفت: ببخشید که نمی توانیم خودمان را معرفی کنیم چون می دانیم بعد از اعتراض حتما تعدادی را اخراج خواهند کرد و می گویند می خواهیم تعدیل نیرو کنیم. شرکت مخابرات ما را به عنوان راننده به کار گرفته و حقوق و بیمه امان را به عنوان کارگری رد می شود.

 

*کارگران پتروشیمی فارابی ظهر روز دوشنبه 13 مهر، با نخوردن غذایی که توسط کارفرما در محل کار توزیع می‌ شود، اعتراض خود را به اجرا نشدن طرح طبقه ‌بندی مشاغل اعلام کردند. به گزارش ایلنا، معترضان به صورت رسمی و قراردادی در بخش بارگیری پتروشیمی‌ فارابی کار می‌ کنند و دلیل این اعتراض به اجرا درنیامدن طرح طبقه‌ بندی مشاغل است که باعث شده تا دستمزد این کارگران در مقایسه با کارگران دیگر مجتمعهای پتروشیمی تا ۳۰ درصد کاهش یابد.

 

*روز دوشنبه 13 مهر، اعتصاب کارگران شهرداری مسجد سلیمان و تجمع آنان مقابل شهرداری در اعتراض به عدم پرداخت بیش از 4 ماه حقوق و حق بیمه، وارد سومین روز  خود شد. به گزارش آسماری نیوز، این اولین بار نیست که کارگران شهرداری مسجدسلیمان در اعتراض به نپرداختن حق و حقوق شان دست به اعتراض و تجمع می زنند. طی ماهها و سالهای اخیر بارها کارگران شهرداری مسجدسلیمان در اعتراض به نپرداختن چندین ماهه حقوق شان اعتصاب کرده اند.

 

*کارگران شرکت آب و فاضلاب اهواز در روز دوشنبه 13 مهر، مقابل اداره کار تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این کارگران زیرنظر شرکت «شباهنگ وحدت»، پیمانکار شرکت آب و فاضلاب اهواز کار می کنند و به دریافت نکردن حقوق چهار ماهه خود اعتراض دارند.

 

*روز دوشنبه 13 مهر، تعداد زیادی از رانندگان تاکسی در اعتراض به حذف حق بیمه خود مقابل ساختمان بیمه تاکسیرانی در خیابان ملک در تهران تجمع کردند. به گزارش تسنیم، نزدیک به 2 ماه از قطع بیمه رانندگان تاکسی می‌گذرد. موضوع قطع بیمه تأمین اجتماعی رانندگان تاکسی مدتی است که مطرح است و علت اصلی آن از زبان تاکسیرانان عدم پرداخت حق بیمه سهم کارفرماست که تکلیف دولت بوده است.

 

*به دنبال اعتراضات و اعتصابات متعدد  چند ماه گذشته در شرکتهای پتروشیمی مجتمع پتروشیمی بندر امام و منجمله شرکت پیمانکاری فرآورش و موفقیت کارگران این شرکت در دستیابی به خواسته های شان، مسئولان پتروشیمی فراورش در اقدامی جدید با حساب سازی و دستکاری در نحوه پرداخت مزایا، اقدام به کاهش مزایای پرداختی به کارگران کردند. به گزارش اتحادیه ازاد کارگران ایران، به دنبال این اقدام از سوی مسئولان پتروشیمی فراورش، کارگران پیمانکاری این پتروشیمی از روز یکشنبه 12 مهر به صورت محدود دست به اعتصاب زدند و در پی بی توجهی کارفرما به خواست شان، از روز دوشنبه 13 مهر به طور یکپارچه ای دست از کار کشیدند و تا روز چهارشنبه 15 مهر به اعتصاب خود ادامه دادند.

 

*روز پنجشنبه 16 مهر، کارگران شرکت احداث صنایع ومعادن سرزمین پارس (پامیدکو) برای چندمین بار در ماههای اخیر دست از کار کشیده و تجمع  کردند. به گزارش اردکان گویا، کارگران پامیدکو با حضور در فرمانداری در جلسه شورای تامین شهرستان شرکت کردند و نکات مدنظر خود را بیان کردند و نوریان مدیرعامل چادرملو و شرکت پامیدکو به این درخواستها گوش کرد و بر رویه سابق خود تاکید کرد.

 

*صبح روز پنجشنبه 16 مهر، کارکنان راه آهن نیشابور دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق شان دست به تجمع زدند. به گزارش تسنیم، تجمع‌ کنندگان که بیشتر متعلق به بخش خصوصی بودند، علت این اقدام خود را عدم پرداخت حقوق پرسنل از دو تا چند ماه عنوان کردند. هادی نوری رئیس ایستگاه راه ‌آهن نیشابور، پس از این تجمع با افراد وارد مذاکره شد و معترضان با قبول وعده‌ های وی در زمینه پیگیری حل مشکلات شان به تجمع خود پایان دادند.

 

*روز شنبه 18 مهر، جمعی از کارکنان بازنشسته شرکت صنایع پوشش ایران در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود در 8 ماه گذشته، مقابل تامین اجتماعی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران، اظهار داشت: این سومین بار است که ما به ناچار اقدام به تجمع کرده ‌ایم تا بلکه شاید گره‌ ای از مشکلمان باز شود اما مسئولان هرگز به قول‌هایی که به ما دادند پایبند نبودند.

 

*روز شنبه 18 مهر، کارگرانی که از طریق شرکت پیمانکاری بدربرق در پالایشگاه ستاره خلیج فارس مشغول کارند اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران گفت: حقوق تیرماه ۱۵۰ تن از کارگران برقکار شرکت پیمانکاری بدربرق پالایشگاه ستاره خلیج فارس به طور کامل پرداخت شد و کارگران به تجمع خود پایان دادند.

 

*کارگران پتروشیمی اروند در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل، عدم پرداخت ۳۰ درصد حقوق مبنا (سایر مزایا) و افزایش نیافتن ۳۵ درصدی مزایای حق شیفت، از روز شنبه 11 مهر دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، شمار کارگران معترض که از طریق پیمانکاری در واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی اروند مشغول کارند تا حدود ۵۰۰ تن می ‌رسد و این اعتصاب تا روز یکشنبه 19 مهر ادامه پیداکرد.

 

*روز یکشنبه 19 مهر، تعدادی از کارگران تعمیرات شرکت پیمانکاری رامپکو در پتروشیمی فجر، دست از کار کشیدند. به گزارش  ایلنا، این کارگران دلیل اعتراض خود را قطع ۳۰ درصد معادل حقوق پایه خود که تحت عنوان مزایا دریافت می‌کردند، عنوان نمودند. شرکت پتروشیمی فجر به ‌منظور تولید و توزیع سرویسهای جانبی شامل؛ برق و بخار اکسیژن، نیتروژن، آرگن، آبهای صنعتی و تصفیه پسابهای صنعتی در سایت ۴ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر خمینی واقع شده است.

 

*کارگران پتروشیمی فارابی ظهر روز دوشنبه 13 مهر، با نخوردن غذایی که توسط کارفرما در محل کار توزیع می‌ شود، اعتراض خود را به اجرا نشدن طرح طبقه ‌بندی مشاغل اعلام کردند. به گزارش ایلنا، معترضان به صورت رسمی و قراردادی در بخش بارگیری پتروشیمی‌ فارابی کار می‌ کنند و دلیل این اعتراض به اجرا درنیامدن طرح طبقه‌ بندی مشاغل است که باعث شده تا دستمزد این کارگران در مقایسه با کارگران دیگر مجتمعهای پتروشیمی تا ۳۰ درصد کاهش یابد. روز یکشنبه 19 مهر، اعتراض کارگران وارد هفتمین روز شد.

 

*صبح روز یکشنبه 19 مهر، جمعی از کارگران کارخانه نساجی پارسیلون استان لرستان در اعتراض به اینکه دیگر مشمول قانون بازنشستگی سخت و زیان آور نیستند در مقابل سازمان تامین اجتماعی در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران می‌گویند: سازمان تامین اجتماعی حاضر نیست مدت پرداخت شدن بیمه بیکاری را جزیی از سوابق سخت و زیان آور حساب کند. شرکت پارسیلون به عنوان یکی بزرگ ‌ترین تولیدکنندگان الیاف فیلامنت نایلون و گرانول پلی آمید دارای قدمتی ۴۰ ساله است که در برهه‌ های مختلف زمانی همواره با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است.

 

*تعدادی از کارگران پیمانکاری پتروشیمی تندگویان در اعتراض به دریافت نشدن مطالبات خود در روز شنبه 18 مهر دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، معترضان از جمله کارگرانی هستند که به واسطه شرکتهای پیمانکاری فریم‌کو، بهار بندر جنوب  در پتروشیمی تندگویان مشغول کارند. این کارگران خواهان اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل، پرداخت معادل ۳۰ درصد مزد مبنا به عنوان  عنوان سایر مزایا و ۳۵ درصد افزایش حق شیفت هستند. مالکیت و مدیریت مجتمعهای پتروشیمی اروند، تندگویان و فجر به هلدینگ خلیج فارس تعلق دارد. به گزارش ایلنا، به دنبال توافقی که روز دو شنبه 20 مهر میان نمایندگان کارگران هر سه مجتمع پتروشیمی با مسئولان هلدینگ خلیج فارس صورت گرفته است تمامی کارگران معترض به اعتصاب خود خاتمه دادند.

 

*روز چهارشنبه اول مهر، اعتصاب کارگران کارخانه فولاد و چدن درود در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه و نیم حقوق ومزایا، وارد پنجمین روز خود شد. به گزارش ایلنا، علاوه بر تعویق دستمزد، از سه سال پیش تاکنون حق بیمه‌ با چندین ماه تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت ‌شده است. روز یکشنبه 19 مهر، اعتصاب کارگران کارخانه فولاد چدن درود که از ۲۸ شهریور آغاز شد، بیست و سومین روز را پشت سرگذاشت. کارگران اعتصابی به دلیل عملکرد منفعلانه شورای اسلامی کار این واحد تولیدی خواستار انحلال این نهاد حکومتی و تجدید انتخابات  شدند.

روز سه شنبه 21مهر، همزمان با شروع بیست و پنجمین روز اعتصاب کارگران کارخانه فولاد و چدن درود مسئولان اداری، قضایی و انتظامی درود با حضور در جمع کارگران معترض  از آنها خواستند تا از فردا بر سر کارشان برگردند. آنها به کارگران قول دادند که روز شنبه معوقات به حساب کارگران واریز خواهد شد. کارگران با توجه به شرایط پس از 25 روز به اعتصاب خود پایان دادند.

 

*روز سه شنبه 21 مهر، تعدادی از کارکنان شورای عالی ایرانیان در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری بابت اخراج‌ شان در پی تصمیم نهاد ریاست جمهوری خواستار توضیح مسئولان مربوطه شدند که سخنگوی دولت نسبت به این موضوع واکنش داد.

به گزارش  فارس، بر اساس دولت یازدهم شورای عالی ایرانیان ریاست جمهوری در اداره کل امور ایرانیان وزارت امور خارجه ادغام می‌شود.

 

*ظهر روز چهارشنبه 22 مهر، جمعی از کارگران کارخانه فولاد سازان قم با تجمع مقابل استانداری قم به عدم دریافت حقوق معوقه اعتراض کردند. به گزارش قم فردا، این کارخانه که دارای 150 کارگر است، در جاده کاشان به قم واقع شده است.

 

*روز یکشنبه 19 مهر، اعتصاب در مجتمع گندله سازی اردکان وارد پنجمین روز خود شد. به گزارش اردکان امروز، اعتصاب در اعتراض به کیفیت پایین غذا آغاز شد اما بعد از جلسه ای که در فرمانداری اردکان برگزار گردید، اعتصاب کنندگان از برخورد بد مدیر عامل چادرملو و نیز عدم برخورد مناسب مسئولان شهر گلایه شدیدی دارند و این عاملی شده تا به اعتصاب خود تا حصول نتیجه ادامه دهند. همزمان نامه ای از طرف گندله سازی برای فرمانداری ارسال گردیده است که در آن اعلام نموده به علت عدم انجام فعالیت توسط کارگران، مزدی از طرف شرکت به کارگران پرداخت نمی گردد.

به گزارش اردکان امروز، این اعتصاب روز جمعه 24 مهر پس از 9 روز پایان یافت و کارگران به سرکار خود بازگشتند.

 

*صبح روز شنبه 25 مهر، 700 تن از کارگران پیمانکاری پتروشیمی اروند در اعتراض به توخالی درآمدن وعده های کارفرما دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، کارگران پتروشیمی اروند در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل، عدم پرداخت ۳۰ درصد حقوق مبنا (سایر مزایا) از حضور در محل کار خود امتناع کردند.

یکی از این کارگران اعلام کرد: در جلسه ‌ای که روز ۲۰ مهر نمایندگان کارگران با گروهی از مقامات مسئول از جمله رئیس مجتمع و کار‌شناسان این اداره برگزار شد،  مدیرعامل پتروشیمی که در تهران به سر می‌برد موافقت خود را جهت پرداخت مابه التفاوت ۳۰ درصد افزایش حقوق مبنا (سایر مزایا)  به صورت تلفنی به کارگران اعلام کرد. وی افزود: ظاهرا مدیرعامل پس از بازگشت از سفرش منکر موافقت اخیر خود در خصوص افزایش مزایای نوبت شب کاری، طرح طبقه بندی مشاغل و افزایش مزایای جانبی شده است و به همین دلیل نیز کارگران از حضور در محل کار خودداری کردند.

 

 

*صبح روز یکشنبه 19 مهر، تعدادی از کارگران فصلی میراب وآب رسان مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در اعتراض به اخراج ناگهانی خود مقابل ساختمان فرمانداری شوشتر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اخراج این کارگران پیش از اتمام مهلت قانونی قرادادهای کار آنها صورت گرفته است. اخراج شدگان به نقل از کارفرمای خود می‌گویند که به دلیل ماهیت فصلی بودن کارشان تا اردیبهشت ماه سال آینده کار برایشان  وجود ندارد و باید به خانه ‌های شان برگردند، این در حالیست که مزارع نیشکر به این تعداد نیروی کار میراب و آب رسان برای آبیاری نیاز دارد.

به گزارش پیک شوشتر ، تجمع کارگران اخراجی شرکت کشت وصنعت کارون شوشتر در روز یکشنبه 26 مهر وارد هفتمین روز شد.

مهم‌ترین خواسته کارگران این کارخانه بازگشت به کار و پرداخت معوقات حقوقی سال جاری و تضمین امنیت شغلی است.

 

*روز دوشنبه ۲۶ مهر، همزمان با جلسه شورای تامین شهرستان مرند در محل ساختمان فرمانداری این شهرستان، تعدادی از کارگران کارخانه تبریز کف در مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند. به گزارش پیام مرند، کارگران کارخانه «کاشی تبریزکف مرند»، ماهها و سالها است که برای مطالبه حقوق عقب افتاده خود در خیابانها و مقابل فرمانداری سرگردان هستند.

 

*صبح روز سه شنبه 21 مهر، تعدادی از کارگران پیمانکاری فازهای ۲۲و ۲۴ عَسَلویه به دلیل پرداخت نشدن دستمزدهای پنج ماه گذشته خود دست از کارکشیده و با بستن دربهای کارگاه در محل پروژه‌ های در دست ساخت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، از ابتدای سال جاری تنها دستمزد فروردین ماه این کارگران پرداخت شده است.

گفته می‌شود که در نتیجه این تجمع، دستمزد اردیبهشت و خرداد ماه آنها نیز پرداخت شده است. روز شنبه 25 مهر، اعتصاب این کارگران به روز چهارم کشیده شد. روز یکشنیه 26 مهر، کارگران با دریافت 4 ماه از 5 ماه حقوق عقب افتاده به اعتصاب 5 روزه خود پایان دادند.

 

*روز دوشنبه 27 مهر، برای سومین روز متوالی کارگران اخراجی صنایع فلزی ایران پشت دربهای بسته شرکت تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در این روز کارگران اخراجی صنایع فلزی ضمن تسلیم شکایتی علیه مدیر عامل کارخانه، در دادسرای یافت آباد، بار دیگر دست به تجمع در مقابل دفتر شرکت هلدینگ تجارت الماس مبین در خیابان ولیعصر زدند. روز سه شنبه 28 مهر، تجمع اعتراضی کارگران رسمی صنایع فلزی چهارمین روز خود را پشت گذاشت.

 

*جمعی از دست فروشان حاشیه پیاده روهای شهر سنندج در روز سه شنبه 28 مهر، در اعتراض به تغییر در ساعات کارشان از سوی شهرداری، مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع اعتراضی بیش از ۳۰۰ دست فروشی که هر روز در حاشیه پیاده رو‌های خیابانهای اصلی شهر سنندج بساط پهن می‌کنند حضور داشتند.

 

*صبح روز چهارشنبه 29 مهر، کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طزره استان سمنان) در اعتراض به خصوصی سازی این معدن و همچنین واگذاری زمینهای در تملک معدن به شهرداری شاهرود دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، همزمان با تجمع این کارگران برای بیان مطالباتشان، کارکنان و کارمندان ساختمان مرکزی این شرکت نیز دفاتر خود را تعطیل و در سالن اجتماعات شرکت تجمع کردند.

کارگران و کارکنان این معدن خواستار رسیدگی دقیق و کامل مراجع قضایی و قانونی به فرایند و روش عملکرد سازمان خصوصی‌ سازی کشور در واگذاری اراضی این شرکت به بخش خصوصی شدند.

 

*اعتصاب 3 روزه کارگران کارخانه کاشی جم بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق، در روز چهارشنبه 29 مهر، با وعده پرداخت یک ماه از حقو ق شان پایان یافت. به گزارش ایرنا، کارگران به دلیل عدم دریافت حقوق در سه ماه اخیر اقدام به اعتصاب و تعطیل نمودن خط تولید کرده و مانع بارگیری شده بودند.

 

*روز چهارشنبه 29 مهر، کارکنان اداره راه و شهرسازی شهرستان دشتستان دراعتراض به عدم توجه مسئولان استانی به واگذاری زمینهایی که برای کارکنان اداره راه و شهرسازی دشتستان در سفر وزیر راه و شهرسازی دولت سابق به استان بوشهر در سال 90 مصوب شده بود، دست از کار کشیده و در دفتر نماینده شهرستان دشتستان در مجلس تجمع کردند. به گزارش ناصرون، این تجمع و اعتصاب باعث شد که نماینده دشتنستان در مجلس، مدیر کل اداره راه و شهرسازی استان بوشهر را به زادگاهش دشتستان فرا خواند و از وی درباره مشکلات پیش رو توضیح بخواهد.

 

*اعتصاب کارگران شرکت کیسون (پیمانکار ساخت قطار شهری اهواز) که در روز جمعه 10 مهر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق آغاز شد، در روز یکشنبه 26 مهر با سکوت مطلق خبری وارد شانزدهمین روز خود شد. به گزارش ایلنا، به دلیل استمرار بی‌توجهیهای کارفرمای شرکت پیمانکار کیسون (پیمانکار ساخت قطار شهری اهواز) به مطالبات کارگران آنان برای چندمین بار در طول یکسال اخیر فعالیت شغلی خود را متوقف کرده‌اند. کارگران می‌گویند با گذشت بیش از پانزده روز از شروع  اعتصاب آنها، هنوز پاسخ روشنی از سوی شرکت پیمانکاری کیسون درباره پرداخت معوقات حقوقی به آنان داده نشده است. مجری متروی اهواز شرکت چینی کیسون است که در سال 1385 کار را تحویل گرفت و قرار بود آن را پنج ساله به اتمام برساند اما این طرح اکنون تنها 27 درصد پیشرفت دارد. روز پنج شنبه 30 مهر، اعتصاب حدود ۴۵۰ تن از کارگران پیمانی قطار شهری اهواز وارد بیست و یکمین روز خود شد.

 

*روز یکشنبه 26 مهر، کارگران کارخانه فولاد و چدن درود، پس از برملا شدن نقشه مشترک نیروهای قضایی، انتظامی و کارفرما اعتصاب خود را از سر گرفتند. به گزارش ایلنا، کارگران این واحد صنعتی از روز ۲۸ شهریور تا ۲۲ مهر برای دریافت روشن شدن دستمزد پرداخت نشده ماههای خرداد، تیر، مرداد و شهریور دست به اعتصاب زدند. روز پنجشنبه 30 مهر، این اعتصاب کارگری پنجمین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

 

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

 

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول

منبع: نبردخلق شماره 364، جمعه اول آبان 1394 - 23 اکتبر 2015