دانشگاه در ماهی که گذشت

 

کامران عالمی نژاد

 

زادروز سعید زینالی

به مناسبت تولد سعید زینالی در روز ۳۱ شهریور، خانواده شهید کریم بیگی به دیدار خانواده وی رفتند.

سعید زینالی در جریان اعتراضهای دانشجویی پس از حمله به کوی دانشگاه در تیرماه 1378 توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی مقابل چشمان مادر بازداشت و از آن تاریخ تاکنون جز یک تماس تلفنی کوتاه هیچ خبری از وی در دست نیست.

نهادهای امنیتی پس از پیگیریهای فراوان خانواده وی، حفاظت اطلاعات سپاه را عامل بازداشت سعید زینالی اعلام کردند. اما نهاد مزبور پاسخی پیرامون سرنوشت وی ارایه نکرده است.

خانواده زینالی از 16 سال پیش تاکنون برای آگاهی از سرنوشت فرزند خود به همه مراکز امنیتی و قضایی مراجعه کرده اند، اما هیچ پاسخ درستی به آنها داده نشده است و هنوز از سرنوشت وی خبری در دست نیست. (قاصدان آزادی، 2 مهر)

 

آزادی ۴ تن از بازداشتیهای تهران و کرج؛ دو دانشجو همچنان در بند به سر می برند

چهار تن از بازداشت شدگان اخیر در تهران و کرج به قید وثیقه و کفالت آزاد شدند و حسین جندقیان و سیامک ملامحمدی همچنان در بازداشت به سر می برند.

مهربان کشاورزی، سپهرداد صاحبان، کیانا کریم‌ پور و غزال مقدم با تبدیل قرار بازداشت به وثیقه و کفالت آزاد شدند، اما حسین جندقیان و سیامک ملامحمدی کماکان در بازداشت می باشند.

این دو دانشجو که در بند دو - الف زندان اوین هستند، جز دو تماس کوتاه با خانواده شان نتوانسته ‌اند هیچ تماسی با بیرون بگیرند. بازپرس پرونده تاکنون هیچ توضیحی راجع به پرونده‌ به خانواده‌ها نداده و مساله همچنان مبهم و گنگ باقی مانده است.

در جریان حمله به دو خانه دانشجویی در تهران و کرج در چهارشنبه گذشته (27 شهریور)، پنج فعال دانشجویی به نامهای سیامک ملامحمدی، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی از دانشگاه خواجه نصیر و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پلی ‌تکنیک، مهربان کشاورزی، از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی، سپهر صاحبان، حسین جندقیان و کیانا کریم ‌پور، از دانشجویان و یا فارغ التحصیلان خواجه نصیر و همچنین غزال مقدم، بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.

سیامک ملامحمدی، فارغ ‌التحصیل دانشگاه خواجه نصیر در رشته‌ برق و دانشجوی مهندسی هسته ‌ای در دانشگاه پلی‌تکنیک، درحالی بازداشت شد که سال گذشته بعد از سه سال محرومیت از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، با تعهد و بازجویی پذیرفته شده بود. هم چنین حسین جندقیان، دانشجوی برق دانشگاه خواجه ‌نصیر نیز اخیرا پس از دو ترم تعلیق و محرومیت از کلیه‌ امکانات رفاهی به دانشگاه برگشته بود. (هرانا، 2 مهر)

 

وعده تحصیل در پردیس مرکزی و فرستادن دانشجویان به حاشیه شهر

بنا بر اعلام دانشگاه "شهید بهشتی"، دانشجویان شهرستانی و ساکنان شرق و جنوب تهران که در رشته مهندسی برق این دانشگاه پذیرفته شده اند، برای تحصیل باید به پردیس عباسپور بروند.

یکی از دانشجویان این دانشگاه که خواست نامش فاش نشود، با اشاره به اینکه بسیاری از دختران و پسران جدیدالورود، مکان جغرافیایی پردیس عباسپور (در حاشیه شمال شرق تهران) را محل مناسبی برای سکونت و تحصیل نمی ‌دانند، خاطرنشان کرد: "معیار درستی برای تفکیک دانشجویان در پردیس اصلی و پردیس عباسپور صورت نگرفته است و رییس دانشکده برق دانشگاه نیز به هیچ عنوان حاضر به پاسخگویی نیست." وی در پایان، این نحوه تقسیم بندی را کاملا غیر کارشناسی و دلایل مسوولان دانشگاه بهشتی را مضحک خواند و یادآور شد که دانشجویان و خانواده‌ های آنها به این موضوع معترضند در حالی که پاسخ مسوولان دانشگاه این است: "شما کوته بین هستید!" (خبرنامه دانشجویان ایران، 4 مهر)

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده فنی شیراز مقابل استانداری فارس

جمعی از دانشجویان دانشکده فنی شیراز روز 6 مهر در اعتراض به وضعیت دانشگاه و خوابگاه خود در مقابل استانداری فارس تجمع کردند.

به گفته این دانشجویان، دانشکده فنی فقط به دانشجویان ترم اول و دوم روزانه خوابگاه داده و دانشجویان ترم سه به بعد باید در سطح شهر خانه اجاره کنند.

این دانشجویان اظهار کردند که قدمت ساختمان خوابگاه فعلی حدود چهل سال است و وضعیت بهداشتی مناسبی ندارد. همچنین از امکاناتی نظیر کتابخانه و سالن قرائت متناسب با تعداد دانشجویان برخوردار نیست.

از دیگر موارد اعتراض این دانشجویان، هزینه و کیفیت غذای دانشگاه بود که به گفته آنان به ازای هر پرس غذا که کیفیتی پایین دارد، باید دو هزار تومان بپردازند در حالی که در سایر دانشگاههای دولتی این هزینه 800 تومان به ازای هر پرس می‌ باشد. (شیرازه، 6 مهر)

 

بازداشت یک فعال دانشجویی در همدان (تصویر3)

ناصر توقیری، فعال دانشجویی دانشگاه بوعلی سینای همدان، از صبح چهارشنبه 8 مهرماه در بازداشت بسر می برد.

وی که در اواسط هفته گذشته به اطلاعات نیروی انتظامی احضار شده بود، صبح چهارشنبه 8 مهرماه برای بازجویی به دفتر اداره اماکن استان همدان مراجعه کرد تا به نیابت اطلاعات نیروی انتظامی تحت بازجویی قرار گیرد.

این فعال دانشجویی پس از اتمام بازجویی در ظهر همان روز آزاد نشد و صبح پنج شنبه 9 مهرماه تحت الحفظ به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان همدان منتقل شده و از سوی شعبه ٣ بازپرسی دادسرای شهرستان همدان به اتهامات متعددی از جمله "فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروههای برانداز، توهین به رهبری، توهین به بنیانگذار انقلاب، توهین به مقدسات، تشکیل گروه و فراخوان به تجمع" تفهیم شد.

لازم به ذکر است که ناصر توقیری، دانشجوی کارشناسی رشته اقتصاد دانشگاه بوعلی، پیشتر نیز از سوی اداره اطلاعات شهر همدان احضار شده و تحت بازجویی قرار گرفته است.

ناصر توقیری، یازدهمین دانشجوی دانشگاههای بوعلی سینا، علوم پزشکی و صنعتی همدان است که طی یک سال اخیر با پرونده های متعدد قضایی دایر بر مجموعه ای مختلف از اتهامات سیاسی - امنیتی مواجه می شود.

یک منبع آگاه در ارتباط با مسایل دانشگاه همدان به خبرنگار "هرانا" در این ارتباط گفت: "در استان همدان، وزارت اطلاعات همدان با همکاری دادگستری کل این استان و به خصوص رییس کل آن، محمدرضا مترقب، از یکسال پیش پروژه جدیدی را با هدف ادامه فضای پادگانی و تزریق رعب و وحشت به دانشجویان و مدیران دانشگاه آغاز کرده و ادامه می دهد." (هرانا، 10 مهر)

 

دانشگاه آزاد: پارسال 532 میلیارد تومان سود داشتیم

حمید میرزاده، ریس دانشگاه آزاد اسلامی، در هشتمین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد همدان گفت: "پارسال 173 واحد زیان ده داشتیم، با این حال 532 میلیارد تومان سود داشتیم و اگر توسعه تحصیلات تکمیلی اتفاق نیفتاده بود، دانشگاه آزاد اسلامی به مشکل اقتصادی برمی خورد." وی همچنین افزود: "پارسال 440 واحد دانشگاهی داشتیم، اما امسال به 395 واحد رسیده است." میرزاده افزود: "در شهرهایی که استاد و امکانات لازم وجود ندارد، باید از مرکز استان کمک شود تا بتوان به افراد جویای تحصیل در منطقه نیز کمک کرد." (خبرگزاری صدا و سیما، 12 مهر)

 

تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد واحد دندانپزشکی تهران

صدها نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد دندانپزشکی تهران در اعتراض‌ به افزایش شهریه دانشگاه آزاد اسلامی، مقابل این دانشگاه تجمع کردند.

نماینده جمعی از دانشجویان معترض دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران که نخواست نامش فاش شود در باره این تجمع گفت: "تجمع دانشجویان به دلیل اعتراض به افزایش شهریه دانشگاه آزاد اسلامی است. افزایش شهریه به دانشجویان فشار زیادی را وارد کرده است و برخی دانشجویان نمی‌ توانند با این افزایش شهریه ادامه تحصیل دهند." وی افزود: "متاسفانه بدون اینکه دانشجویان از افزایش شهریه اطلاع داشته باشند و فقط در حد شایعه چیز‌هایی شنیده شده بود، در شب حذف و اضافه دروس، سیستم برای دانشجویان بدهی ثبت کرد و اگر کسی هم پول را به موقع پرداخت نمی کرد، از کل ترم حذف می‌ شد و به نوعی در برابر عمل انجام شده قرار گرفته بودیم." این دانشجوی دندانپزشکی به افزایش شهریه ثابت دانشگاه آزاد اسلامی در مهرماه 95 هم اشاره کرد و گفت: "طبق آیین نامه دانشگاه آزاد اسلامی، افزایش شهریه در مهرماه 95 تصویب شده است، در حالی که طبق آیین نامه وزارت علوم، شهریه ثابت هیچ گاه نباید تغییر کند و در تمامی دوره‌ ها باید ثابت باشد، اما متاسفانه و به اعتقاد من این قانون شکنی، انجام شده است. (سینا، 13 مهر)

 

تجمع دانشجویان دانشگاه شریف

در حاشیه برگزاری اولین المپیاد ورزشی فرهنگی درون دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس دانشگاه و بزرگداشت روز تربیت بدنی و ورزش که در سالن ورزشی استاد جباری در حال برگزار شد، جمعی از دانشجویان این دانشگاه در مقابل این سالن تجمع کرده‌اند.

براساس این گزارش این دانشجویان در اعتراض به سو مدیریتهای صورت گرفته در چند ماه اخیر در اداره تربیت بدنی دانشگاه و نادیده گرفتن اکثریت خواسته ‌های به حق دانشجویان مانند برگزاری مسابقات بین دانشگاهی و همچنین به تعویق افتادن تعمیرات اماکن ورزشی بیانیه ‌ای را برای تحریم مسابقات المپیاد ورزشی همبستگی استاد دانشجو منتشر کردند. (خبرگزاری دانشجو، 14 مهر)

 

تجمع دانشجویان دانشگاه یاسوج در اعتراض به نبود خوابگاه

جمعی از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه یاسوج به دلیل نبود خوابگاه، در میدان استاد این دانشگاه دست به اعتراض زدند.

به گفته دانشجویان، مسوولان این دانشگاه قرار بود هفته گذشته خوابگاه تازه تاسیس بالاتپه را برای دانشجویان دختر آماده و در اختیار آنها قرار دهند و مشکل تامین خوابگاه را برطرف کنند.

برخی از این دانشجویان اعلام کردند ظرفیت برخی اتاقهای دانشجویی در خوابگاههای این دانشگاه چهار نفر است که حدود دو برابر این ظرفیت درآنها اسکان داده شده اند. به گفته یکی از دانشجویان، تعدادی از دانشجویان دختر این دانشگاه نیز پس از گذشت حدود دو هفته از سال تحصیلی جدید، هنوز در نمازخانه یکی از خوابگاههای دخترانه مستقر شده اند.

مسوولان دانشگاه یاسوج با حضور در جمع دانشجویان معترض اعلام کردند تا روزهای آینده مشکل خوابگاه در این دانشگاه برطرف می شود و خواستار اتمام اعتراض شدند، اما دانشجویان با اشاره به بدقولیهای هفته های گذشته مسوولان دانشگاه، اعتراض خود را ادامه دادند.

دانشگاه یاسوج حدود هفت هزار دانشجو دارد. (صبح زاگرس، 18 مهر)

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه شیراز

گروهی از دانشجویان دانشگاه شیراز در اعتراض به وضعیت نامناسب صنفی دانشجویان در این دانشگاه، دست به تجمع اعتراضی زدند.

این تجمع در ابتدا در اعتراض به تصمیم معاونت دانشجویی دانشگاه شیراز مبنی بر قطع غذای برخی از دانشجویان شکل گرفت و در ادامه دیگر خواسته‌ های صنفی دانشجویان را نیز در برگرفت.

در این تجمع، دکتر موحد، معاون دانشجویی دانشگاه، بین دانشجویان معترض حاضر شد و به سؤالات و خواسته ‌های آنان پاسخ گفت و در پی اعتراض دانشجویان نسبت به نامناسب بودن پاسخهای وی و عدم پاسخگویی مناسب، جمع را ترک کرد.

دانشجویان نیز در ادامه به اعتراض خود ادامه داده و با تجمع در میدان اصلی دانشگاه تا دریافت پاسخ مناسب از سوی معاون دانشجویی یا استعفای وی، عزم خود برای ادامه اعتراض را اعلام کردند. (فارس ، 21 مهر)

 

دومین تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد دراعتراض به افزایش شهریه

برای دومین بار در سال تحصیلی جدید جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد در اعتراض به افزایش شهریه ‌های این دانشگاه، مقابل واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد تجمع کردند.

یکی از دانشجویان معترض گفت: همانطور که در تجمع قبلی هم گفته بودیم تا زمانی که به مشکلات ما رسیدگی نشود ما به اعتراض خود ادامه خواهیم داد. از این پس نیز هر هفته به خاطر افزایش شهریه‌ های دانشگاه آزاد با برگزاری تجمع اعتراض خود را به گوش مسوولان خواهیم رساند. (فارس، 22 مهر)

 

اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در اعتراض به کیفیت پایین و نامطلوب غذاهای این دانشگاه دست به اعتصاب غذا زدند.

در این اعتصاب، جمعی از دانشجویان معترض با چیدن سینیهای غذا مقابل سلف دانشگاه اعتراض خود را اعلام کردند. (راه دانا، 27 مهر)

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول

 

منبع: نبردخلق شماره 364، جمعه اول آبان 1394 - 23 اکتبر 2015