دانشگاه در ماهی که گذشت

کامران عالمی نژاد

 

اعتراض به تبدیل خوابگاه متاهلی به مجردی به علت تبعات امنیتی

با روی کار آمدن دولت جدید و تغییرات مدیریتی در دانشگاه تهران، پروژه تبدیل بخشی از خوابگاههای متاهلی کوی دانشگاه به خوابگاه مجردی در دستور کار قرار گرفته است. علی رغم برخی تذکرات نسبت به تبعات امنیتی، اجتماعی و اقتصادی این طرح، متاسفانه نشانه ‌هایی مبنی بر توجه به این تذکرات نیز دیده نمی‌ شود.

مهم ‌ترین نکته قابل توجه در این باره چیزی از جنس امنیت است. تا سال ۸۸، خوابگاه مجردی (به نامهای ۱۸-۱۹ و ۲۰-۲۱) به دلیل نزدیکی به درب ‌جنوبی کوی دانشگاه، نزدیکی به دانشکده فنی و از همه مهم ‌تر، نزدیکی به خیابان امیرآباد، جزو حساس ترین و فتنه ‌خیز‌ترین ساختمانهای کوی بودند. اما پس از وقایع ۸۸ کوی، دانشگاه تهران با هماهنگی نهادهای ذیربط به درستی تصمیم گرفت با تغییر کاربری این دو ساختمان از خوابگاه مجردی به خوابگاه متاهلی به نام "غدیر"، هم از حساسیت کوی بکاهد و هم از دانشجویان دکتری متاهل حمایت بیشتری کند.

متاسفانه علیرغم حسن نیت مدیران جدید، شتابزدگی در مجردی‌ سازی غدیر۲ می‌ تواند احتمال بازگشت به شرایط نامطلوب سال ۸۸ و ۷۸ را تقویت کند و این محدوده از کوی دانشگاه را بار دیگر به عنوان ظرفیتی قابل استفاده برای فتنه ‌انگیزان در بیاورد.

(رجانیوز، 31 مرداد)

 

دهن کجی دانشگاه آزاد رفسنجان به "رهبر"

حجت الاسلام رمضانی پور، امام جمعه رفسنجان، با اشاره به برگزاری کنسرت موسیقی محسن یگانه در سالن فرهیختگان دانشگاه آزاد گفت: "در ۲۴ ماه رمضان در جمع دانشجویانی که خدمت رهبر رسیده بودند یکی از دانشجویان برگزاری کنسرت در دانشگاه را مطرح کرد که حضرت آقا فرمودند "یکی از غلط ترین کارهایی که در دانشگاه صورت می‌ گیرد، کنسرتهای موسیقی است." فرد می گوید ما برگزار کردیم و مسوولان چیزی نگفتند، مگر مسوولان با شما موافق هستند که بخواهید چنین غلطهایی بکنید."

وی در ادامه با بیان اینکه کلمه کنسرت بار منفی دارد گفت: "خانه‌ ای که در آن آوازه‌ خوانی صورت گیرد، مرگ ناگهانی در آن رخ می‌ دهد."

در همین رابطه تعدادی از بسیجیان دانشجو نیز با حضور در دفتر امور فرهنگی این دانشگاه نسبت به آنچه "عدم توجه مسوولان دانشگاه به فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر عدم ترویج موسیقی در محیط دانشگاهی" می دانستند، اعتراض کردند.

رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها هم با اشاره به برخی تلاشهای صورت گرفته در دانشگاهها برای برگزاری کنسرت گفت: "برگزاری کنسرت در دانشگاهها را جزو سیاستهای فرهنگی وزارت علوم نمی دانیم و این موضوع به دانشگاهها هم ابلاغ شده است و دانشگاهها هم حق برگزاری کنسرت در محیط دانشگاه را ندارند."

(خبرنامه دانشجویان ایران/ مهر، 2 و 4 شهریور)

 

سه رییس دانشگاه دیگر انتصاب شدند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سرپرستان دانشگاههای هنر شیراز ،گنبدکاووس و فناوریهای نوین آمل را که ریاست آنها مورد تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته، به مدت چهارسال به عنوان رییس دانشگاه منصوب کرد.

محمد فرهادی در احکام جداگانه ای دکتر علیرضا عسگری، دکتر حسین گلچینی و دکتر اکبر حاجی زاده مقدم را به مدت چهار سال به ریاست دانشگاههای یاد شده منصوب کرد.

(ایسنا، 2 شهریور)

 

شکایت دانشگاه تهران از تشکل بسیجی

دانشگاه تهران در شعبه 7 دادگاه عمومی حقوقی مجتمع شهید بهشتی از یک تشکل دانشجویی شکایت کرد.

دلیل این شکایت مکانی است که سالهاست در اختیار این تشکل دانشجویی قرار دارد و مسوولان دانشگاه خواستار تخلیه آن هستند.

(خبرگزاری فارس، 7 شهریور)

 

شهریه دانشگاههای غیر دولتی چقدر افزایش پیدا کرده؟

تناسب افزایش هزینه ‌ها با میزان تورم موجود در کف جامعه از انتظارات قشر دانشجویی است. ناگفته پیداست دیوار تورم برای مسوولان دانشگاههای غیردولتی کوتاه است و همه آنها افزایش شهریه ها را به گردن همین کلمه چهار حرفی می اندازند. اما گاهی افزایش هزینه‌ ها از میزان تورم هم فراتر می ‌رود و هیچ مقام مسوولی در این باره به دانشجویان پاسخگو نیست.

افزایش قیمت کتب دانشگاهی، گران شدن کرایه ‌های حمل و نقل، افزایش قیمت غذای دانشجویی، افزایش شهریه خوابگاه، محدودتر شدن میزان وامهای دانشجویی و افزایش شهریه‌ های ثابت نیم سالهای تحصیلی امروز به یک چالش‌ بزرگ برای دانشجویان تبدیل شده است. و حال افزایش شهریه نیز از راه رسیده است.

(خبرنامه دانشجویان ایران، 10 شهریور)

 

تجمع ساکنان خوابگاه غدیر دانشگاه تهران

جمعی از دانشجویان متاهل خوابگاه غدیر دانشگاه تهران در اعتراض به تلاش مسوولان این دانشگاه برای اختصاص خوابگاه آنها به دانشجویان مجرد مقابل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تجمع کردند.

یکی از دانشجویان دکتری متاهل ساکن در خوابگاه غدیر دانشگاه تهران گفت: "دانشگاه قصد دارد خوابگاهی را که چند میلیارد تومان برای آن هزینه شده است، دوباره به خوابگاه مجردی تبدیل کرده و دانشجویان متاهل را که دارای قرارداد هستند، بیرون کند بدون اینکه پیشنهاد و یا جایی برای آنها مشخص شده باشد." وی افزود: "علی رغم اینکه دانشگاه تهران اعلام کرده است که ما فشاری به دانشجویان نمی آوریم، فشارهای خود را با عدم رسیدگی به وضعیت بهداشت خوابگاه، قطع اینترنت، قطع تلفن آغاز کرده اند."

معترضان اعلام کردند: "از دکتر نیلی، رییس دانشگاه تهران و دکتر بهنژاد، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، از طریق قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری شکایت کردیم."

(خبرگزاری مهر، 18 شهریور)

 

آغاز سال تحصیلی و یک میلیون صندلی خالی دانشگاهها

یکی از معضلاتی که طی چند سال اخیر جوانان را به آن دچار کرده است، کاهش شوق و ذوق رفتن به دانشگاه یا انصراف و ترک تحصیل است. بنابه برخی آمارها، تعداد صندلیهای خالی دانشگاهها به هفت رقمی شدن نزدیک شده است. دی ماه سال قبل بود که محمد فرهادی، وزیر علوم، با صراحت اعلام کرد که آمار ظرفیتهای خالی در دانشگاهها به 800 هزار صندلی خالی رسیده است. چند روز قبل هم دوباره فرهادی از وجود 300 هزار صندلی خالی در کنکور 94 خبر داد.

در این میان، قابل تامل ترین اظهار نظر را باید به سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی نسبت داد. محمد اخباری گفت: "هم اکنون یک میلیون صندلی در دانشگاهها خالی مانده است و این روند همچنان ادامه خواهد داشت و این فرآیند روی دانشگاه ما نیز اثر خواهد گذاشت."

روند افزایشی صندلی خالی در دانشگاهها از اواخر دهه 80 شروع شد، در حالی که در ابتدای دهه 80، صندلی خالی در دانشگاهها چندان معنی نداشت، بخصوص در دهه 70 تعداد صندلیهای دانشگاهی بسیار کمتر از تعداد دانشجویان متقاضی بود.

 

بسته تشویقی وزارت بهداشت برای ازدواج دانشجویی

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت از ارایه بسته تشویقی وزارت بهداشت برای ازدواج دانشجویی به شرط بهتر شدن وضعیت بودجه کشور خبر داد.

دکتر حسام الدین علامه گفت: "رهبر معظم انقلاب اسلامی به درستی بحث افزایش جمعیت را مطرح کردند، نگاه ما این است که با همکاری اداره ارتقای سلامت وزارت بهداشت در بحث‌ سه ‌گانه "بی فرزندی"، "تک فرزندی" و "جمعیت سالمندی" در حوزه چالش جمعیتی آثار هنری را جذب کنیم. در این راستا بسته ‌ای را برای دانشجویان جدیدالورود در بحث سبک زندگی اسلامی ایرانی، ازدواج دانشجویی و مسایل مربوط به ازدواج آماده کرده ایم و چنانچه وضعیت بودجه کشور بهتر شود، اداره کل دانشجویی بسته تشویقی برای ازدواج دانشجویی با کمک اسپانسرها و خیرین آماده می کند."

 (ایسنا، 24 شهریور)

 

بازداشت 6 فعال دانشجویی در تهران و کرج

حسین جندقیان، سیامک ملامحمدی (ژووان)، کیانا (دیدار) کریم‌ پور، سپهرداد صاحبان، مهربان کشاورزی و غزال مقدم، از فعالان دانشجویی، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

نیروهای امنیتی طی مراجعات جداگانه به دو واحد مسکونی در تهران و کرج، این فعالین دانشجویی را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.

گفته می شود در حداقل یک مورد، نیروهای امنیتی از زور و شکستن قفل در برای ورود به منزل استفاده کرده اند، همچنین لوازم شخصی و کامپیوترهای بازداشت شدگان را نیز پس از تفتیش منزل با خود برده اند.

از دلایل بازداشت دقیق این افراد اطلاعی در دست نیست. بر اساس گزارشات دریافتی، اکثر بازداشت شدگان از دانشجویان و فارغ التحصیلان مهندسی دانشگاه خواجه نصیر طوسی هستند. 

با وجود تایید بازداشت این افراد از سوی بازپرسی شعبه سوم زندان اوین، خانواده های این دانشجویان تاکنون موفق به ملاقات با فرزندان خود نشده و بازپرسی نیز از پذیرفتن خانواده‌ ها و اطلاع رسانی درباره‌ پرونده سر باز زده است.

(هرانا، 27 شهریور)

منبع: نبردخلق شماره 363، چهارشنبه اول مهر 1394 - 23 سپتامبر 2015

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول