دانشگاه در ماهی که گذشت

کامران عالمی نژاد

 

لغو همکاری ۳۰۰ عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور

۳۰۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه پیام‌ نور که قرارداد پیمانی دارند یا مدتهاست فرآیند جذب آنها در حال انجام است، به بهانه نداشتن فراخوان جذب، در حالی توسط وزارت علوم لغو همکاری شده اند که پذیرش آنها قبل از مکانیسم فرآیند جذب بوده است. (فارس، 3 مرداد)

 

تجمع اعتراضی زنان دانشجوی دوره تخصص در وزارت بهداشت

تعدادی از زنان دانشجوی پزشکی در اعتراض به یک مصوبه عجیب که معتقدند اقدامی غیرقانونی‌ است، در وزارت بهداشت تجمع کردند.

این دانشجویان دختر که تعدادشان به حدود 150 نفر می‌رسید، در اعتراض به "طرح پزشکی 2 ساله‌ دانشجویان پزشکی" که به تصمیم وزارت بهداشت برای آنها 8 ساله در نظر گرفته شده است، تجمع کردند.

این تجمع با دخالت حراست وزارت بهداشت و جمع آوری پلاکاردهای دانشجویان و توقیف دوربینهای فیلمبرداری، پایان یافت. (تابناک، 5 مرداد)

 

انعقاد تفاهمنامه همکاری بین دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه آزاد اسلامی

تفاهمنامه همکاریهای مشترک بین دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شد.

در این نشست دکتر طه هاشمی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: "هر قدر جامعه ‌ای به سمت تضادهای درونی حرکت کند، به سمت اعتیاد بیشتر سوق پیدا می کند." وی با اشاره به دلیل پنهان ماندن آمارهای اعتیاد دانشجویی گفت: "اگرچه در شرایط کنونی اعتیاد بیشتر یک بیماری دانسته می شود تا جرم، محافل علمی و روشنفکری مانند دانشگاهها تمایل کمتری به مطرح کردن آمار مبتلایان به این پدیده را دارند."

دکتر علیرضا جزینی، معاون دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، نیز در این جلسه با اشاره به شیوع اعتیاد به روانگردانها و مواد مخدر صنعتی در میان جوانان و دانشجویان کشور خاطر نشان کرد: "آمارها نشان می ‌دهد، استفاده از ریتالین و قرصهای شب امتحان در میان دانشجویان، مقدمه ‌ای برای شروع اعتیاد روانی است."

دکتر جزینی برنامه‌ ریزی برای پیشگیری و درمان اعتیاد در دانشگاهها را منوط به وجود آمار دقیق و شفاف در این زمینه دانست و افزود: "با انعقاد تفاهمنامه با هریک از وزارتخانه ‌های بهداشت و درمان و وزارت علوم توانستیم قدمهای موثری در این زمینه برداریم. امیدواریم با انعقاد این تفاهمنامه با دانشگاه آزاد اسلامی نیز بتوانیم فعالیتهای مشترک و مفیدی را آغاز کنیم."

وی با اشاره به محور همکاریهای مشترک میان این دو نهاد اظهار کرد: "راه ‌اندازی رشته ‌ای با موضوع پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها، اجرای پروژه ‌های تحقیقاتی و آموزشی، ایجاد بانک اطلاعات در عرصه پیشگیری از اعتیاد، تربیت کادر متخصص، برگزاری کارگاههای آموزشی، برگزاری جشنواره ‌های ورزشی، فرهنگی، آموزشی و هدایت و حمایت از پایان ‌نامه و رساله‌ های دانشجویان از مواردی است که می ‌توان در مورد آن اقدامات مشترکی انجام داد." (آنا، 14 مرداد)

 

دانشجویان خواهان پایان سانسور و ممنوعیتهای نشریات دانشجویی شدند

جلسه پرسش و پاسخ مدیران مسوول نشریات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی با معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و مدیر کل فرهنگی این وزارتخانه برگزار شد.

در این جلسه نمایندگان نشریات دانشجویی سوالات و انتقادات خود را در حوزه های مختلف بیان کردند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص شکایت دانشجویان از وجود نظارت برخی مسوولان دانشگاهها پیش از انتشار نشریات گفت: "نظارت پیش از انتشار طبق قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی غیر قانونی است. برخی در دانشگاهها سوواستفاده می کنند و این تخلف را مرتکب می شوند و مطالب نشریات را پیش از آنکه چاپ شود، مورد نظارت و ارزیابی و ممیزی قرار می دهند. متاسفانه به دلیل فضا و جوی که در کشور وجود دارد، مسوولان دانشگاه ها دچار خودسانسوری شده اند."

فراهانی در پاسخ به عدم وجود آزادی عمل برای دانشجویان در نشریات دانشجویی گفت: "ما در هیچ زمانی برخورد صحیحی با مساله آزادی نداشتیم. در برخی موارد از آزادیها سوواستفاده و به مردم و مقدسات آنان توهین شده است. اینکه برخی موضوعات از داخل دانشگاه به خارج از آن کشیده شود درست نیست و نباید برخی از داخل دانشگاهها دیگران را تحریک کنند."

حسام الدین علامه، مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، نیز در بخشی از این جلسه در پاسخ به سوال برخی دانشجویان در خصوص تعیین شفاف خطوط قرمز و همچنین اعلام اسامی افرادی که نباید نام آنها در نشریات ذکر شود، گفت: "هفته گذشته با شورای عالی امنیت ملی جلسه ای داشتیم و به دوستان گفتیم که باید اسامی افرادی که ممنوع المصاحبه و ممنوع التصویر هستند ارایه شود، اما برخی جریانها به دنبال این هستند که این اسامی منتشر نشود."

وی افزود: "وزارت کشور قول داده است تا با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی و قوه قضائیه تا شش ماه آینده لیستی را به ما ارایه کند تا افراد دارای ممنوعیت برای دانشگاهها و دانشجویان به طور واضح مشخص شود."

این جلسه که از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۱۳ بطول انجامید، به دلیل طرح برخی مسایل سیاسی به تشنج کشیده شد.

دانشجویان همچنین به یکی از نمایندگان دانشجویی در شورای نظارت بر نشریات دانشجویی که در سخنان خود به موضوعات منطقه و مسایل سیاست داخلی و خارجی می پرداخت به دلیل آنچه از آن صحبت خارج موضوع جلسه یاد شد، اعتراض کردند و خواستار صحبت در خصوص نشریات دانشجویی و دفاع از حقوق نشریات و دانشجویان فعال در این عرضه شدند.

شیوه اجرا و اداره جلسه از سوی مجری برنامه نیز مورد اعتراض دانشجویان بود که دانشجویان نسبت به تپقهای مجری در اجرا، با خنده و کف زدن اعتراض کردند. (مهر، 16 مرداد)

 

افزایش شهریه موسسات غیر انتفاعی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد

معاون آموزشی وزیر علوم از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی شهریه موسسات غیر انتفاعی خبر داد.  مجتبی شریعتی‌ نیاسر گفت: "مرجع تصمیم ‌گیری هیات امنای دانشگاهها هستند، ولی به طور مسلم رشد شهریه بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است."

وی افزود: "در رابطه با افزایش شهریه موسسات غیرانتفاعی سعی کردیم عملکردی داشته باشیم که برخورد سلیقه ‌ای صورت نگیرد و شهریه ‌ها به صورت سامان‌ یافته افزایش یابد." (خبرگزاری دانشجو، 17 مرداد)

 

برگزاری کنسرت در دانشگاه‌ ها ممنوع است

وزیر علوم گفت: "هرگز اجازه برگزاری کنسرت در دانشگاهها را نداده ‌ایم و نخواهیم داد، اگر کنسرتی نیز برگزار شود، برخورد می‌ کنیم."

محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در رابطه با برگزاری کنسرت در دانشگاهها گفت: "اصلا و به هیچ وجه مساله ‌ای با عنوان برگزاری کنسرت در دانشگا‌ها از سوی وزارت علوم تایید نمی ‌شود و هرگز اجازه برگزاری کنسرت در دانشگاهها را نداده و نمی ‌دهیم و نخواهیم داد."

وی افزود: "برگزاری مراسم مختلف در دانشگاهها  در کمیته ۳ نفره فرهنگی تایید می ‌شود و از طریق دانشگاهها به هیچ عنوان مجوز برگزاری کنسرت نمی‌ دهیم."

وزیر علوم تاکید کرد: "اگر موردی پیرامون برگزاری چنین مراسمی در دانشگاهها صورت گیرد نیز برخورد می ‌کنیم." (فارس، 18 مرداد)

 

قیمت غذای دانشجویی اعلام شد

به پیشنهاد معاونان دانشجویی دانشگاههای منتخب کشور و تایید و تصویب هیات امنای صندوق رفاه دانشجویان قیمت ژتون غذای دانشجویی در سال تحصیلی ۹۵ - ۹۴ به شرح زیر ابلاغ شد:

 

تصویر قیمت غذا

 

 ( مهر، 18 مرداد)

 

تجمع دانشجویان ساکن کوی دانشگاه تهران در اعتراض به وضعیت خوابگاه

دانشجویان ساکن کوی دانشگاه تهران در اعتراض به عدم واگذاری خوابگاه به دانشجویان سنواتی در میدان کوی تجمع کردند.

دانشجویان هزینه‌ های بالای دانشجویان سنواتی و مشکلات اسکان در ترم تابستان را دو محور اصلی اعتراضات خود عنوان می کردند و خواستار حضور و پاسخگویی مسوولان دانشگاه و کوی شدند.

تجمع کنندگان که دانشجویان سنواتی ترم پنج کارشناسی ارشد و ترم نهم دکتری بودند، خواستار این بودند که یک ترم تحصیلی دیگر همچون دانشجویان معمولی هزینه های خوابگاه را پرداخت کنند. این تجمع در ادامه و با اضافه شدن تعدادی دیگر از دانشجویان خوابگاهی که به اعلام حمایت از دانشجویان تجمع کننده می پرداختند به حدود 150 نفر رسید که با حضور معاون امور دانشجویی و رییس امور خوابگاههای دانشگاه تهران و قول مساعد جهت پیگیری مطالبات، در ساعت 2 بامداد روز سه شنبه 20 مردادماه خاتمه یافت.

 

برخورد وزارت علوم با خاطیان برگزاری اردوهای مختلط

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: "این معاونت در خصوص اردوهای مختلط و برگزاری کنسرتهای موسیقی موضع خود را اعلام کرده است و هیچ گاه از برگزاری اردوهای مختلط نه تنها حمایت نکرده است، بلکه شک نکنید که توبیخ قطعی در انتظار کسانی که چنین اردوهایی را برگزار کنند بوده و خواهد بود.

ضیاء هاشمی در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان بسیجی تشکلهای دانشجویی دانشگاههای کشور در دوره خط امام که در تالار امام رضای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد گفت: "دانشجویان در صورت مشاهده اردوهای مختلط این موضوع را متذکر شده و در برابر آن ایستادگی کنند."

معاون فرهنگی وزیر علوم در پایان در رابطه با حمایت معاونت فرهنگی وزارت علوم از اردوهای راهیان نور گفت: "ستاد و یا قرارگاه راهیان نور دانشگاهی را ایجاد کرده ایم که ریاست آن برعهده سردار علی فضلی و معاونت آن برعهده من می باشد که سیاست اصلی ما در این ستاد برگزاری راهیان نور به شکل بسیار گسترده است، به نحوی که هر دانشجو در طول چهار سال تحصیل خود یک بار به سفر راهیان نور می ‌رود و این یعنی از مجموع ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجوی دانشگاهها، باید سالانه یک میلیون نفر به سفر راهیان نور اعزام شوند.  (ایسنا، 27 مرداد)

 

اعتراض دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی سوره به افزایش 25 درصدی شهریه

عده‌ ای از دانشجویان دانشگاه سوره در اعتراض به افزایش 25 درصدی شهریه و برخی مشکلات صنفی، روز گذشته در ساختمان مرکزی این دانشگاه تجمع کردند. این دانشجویان می گویند خدماتی که از این دانشگاه غیرانتفاعی دریافت می ‌کنند، بسیار کمتر از میزان شهریه ‌ای است که پرداخت می ‌کنند.

از چهار راه نواب کمی به سمت آزادی که می ‌روی به ساختمانی برمی ‌خوری که قدیمی ‌ترها می‌ گویند کارخانه "آدامس خروس نشان" بوده و امروز دانشکده هنر و به اصطلاح پردیس مرکزی دانشگاه سوره است.

یکی از دانشجویان سال آخر رشته تیاتر در این باره به آنا می‌ گوید: "دانشگاه سوره با بودجه کلانی که از سازمان تبلیغات دریافت می‌ کند همچنان فاقد خوابگاه است. محیط آموزشی دانشگاه به درد فضای هنری نمی ‌خورد، امکانات بسیار کم است و اساتید خوب ما اغلب بابت اختلافات مالی، تحمل نکردن فضای حاکم بر دانشگاه و سایر مسایل از سوره رفته ‌اند."

محسن یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه سوره می‌ گوید: "تقریبا برای هیچکدام از کارهای عملی امکاناتی در اختیار ما نیست. اصلا پلاتو و لابراتوار یک شوخی برای ما محسوب می ‌شود. ما انتظار داریم در قبال پولی که پرداخت می ‌کنیم امکانات بگیریم. بنا نیست که ما پول بدهیم چون مدرک می ‌گیریم. در این صورت به‌ جای اینکه زحمت دانشگاه آمدن را به خودمان بدهیم، مدرک می‌ خریدیم! ما اگر پول می ‌دهیم، می ‌خواهیم یاد بگیریم تا در آینده از چیزهایی که یاد می ‌گیریم استفاده کنیم."

رضا، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته تبلیغات و ارتباطات فرهنگی، با اشاره به وضعیت تحرکات دانشجویی در سوره می‌ گوید: دانشگاه با دانشجوها کاری کرده که کسی اگر بخواهد حرفی از تغییر، علی ‌الخصوص از نظر صنفی یا ایجاد تشکل بزند، ابتدا با آغوش باز می‌ پذیرند اما روند دادن مجوز نهایی را آنقدر طولانی می‌ کنند که فرد از ادامه پیگیریهای خود پشیمان بشود." (آنا، 27 مرداد)

 

منبع: نبردخلق 362، یکشنبه  اول شهریور  1394 (23 آگوست 2015)

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول