چالشهای معلمان در تیر ماه

فرنگیس بایقره

 

دبیرکل کانون صنفی معلمان ممنوع الخروج شد

هرانا، 1 تیر - اسماعیل عبدی، دبیرکل "کانون صنفی معلمان" ممنوع الخروج شد.

روز یکشنبه 31 خرداد ماه، هنگامی که آقای عبدی قصد مسافرت به ارمنستان داشت، ضمن ضبط پاسپورت، از خروج وی جلوگیری به عمل آمد.

آقای عبدی با اعلام این مطلب نوشته است که مسوول ابلاغ حکم ممنوع الخروجی، دلیل این ممنوعیت را دستور اجرای احکام اوین عنوان کرده و افزوده است که باید روز چهارشنبه سوم تیر ماه به معاونت قضایی دادستانی کشور در تهران مراجعه کند.

اسماعیل عبدی که سابقه بازداشت نیز دارد و در آخرین مورد به ده سال حبس محکوم شده، در اردیبهشت ماه و همزمان با تجمعات اعتراضی معلمان در سراسر کشور، احضار و عدم اجرای حکم حبس وی منوط به استعفا شده بود، این استعفا مورد قبول هیات مدیره کانون صنفی معلمان قرار نگرفت.

 

اعتراض معلمان و فعالان مدنی به اخراج خبرنگاران بخش کارگری ایلنا

حقوق معلم و کارگر، 2 تیر - مسوولان "خبرگزاری ایلنا"، اقدام به اخراج دسته جمعی همه خبرنگاران بخش کارگری این خبرگزاری نمودند. این در حالی است که خبرگزاری ایلنا، از اندک رسانه های داخل کشور به شمار می رود که به پوشش خبرها و اعتراضهای کارگران، پرستاران، معلمان و... می پردازد.

با این اخراج گروهی بیم آن می رود که پوشش رسانه ای اعتراضهای قشرهای ضعیف جامعه بیش از پیش با مانع روبرو شود. بخش کارگری خبرگزاری ایلنا، به ویژه در چند ماه گذشته که تجمعات پی در پی فرهنگیان سراسر کشور صورت گرفت، از معدود رسانه های داخلی بود که بیشترین همکاری را با فعالان فرهنگی داشت.

از این رو بیش از 600 نفر از فرهنگیان و خبرنگاران و فعالان مدنی و اجتماعی با تهیه طوماری به این اخراج گروهی اعتراض نموده و از مسوولان خبرگزاری ایلنا درخواست دارند تا این خبرنگاران حرفه ای متعهد به کار رسانه را به سر کار خویش بازگرداند.

 

احضار و تحت فشار گذاشتن یک معلم برای خبرچینی

حقوق معلم و کارگر، 2 تیر - به دنبال احضاریه ای که از طرف اداره اطلاعات نورآباد ممسنی از طریق پاسگاه فهلیان به گودرز شفیعیان، از معلمان فعال صنفی استان کهگیلویه و بویراحمد، ابلاغ شد، وی به اداره اطلاعات نورآباد ممسنی مراجعه کرد. به گفته ایشان از همان اول با شیوه ای خشن و آمرانه با او برخورد شد.

ماموران اتهام وی را تحریک و دعوت معلمان به تجمع و اعتراض و اعتصاب عنوان کرده اند. گرچه گودرز شفیعیان آنان را به مواد متعدد قانونی ارجاع داد، ولی ماموران اطلاعات او را زیر فشار روحی و روانی شدید بازجویی کرده و با تهدید از وی خواستار خبرچینی و لو دادن دیگران شدند و او را تهدید کردند که در آینده به حرکات اعتراضی ادامه ندهد.

 

تجمع حق التدریسان آموزشکدههای فنی و حرفه ای مقابل مجلس

خبرگزاری مجلس، 2 تیر امروز جمعی از حق التدریسان آموزشکدههای فنی و حرفه ای کشور که وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند در اعتراض به نحوه پرداخت حقوق و استخدام خود مقابل درب مجلس تجمع کردند.

نماینده این تجمع کنندگان با بیان اینکه این چندمین تجمع آنها جهت رسیدگی به خواسته شان در خصوص بهبود شرایط استخدامی بوده است، گفت: ما حق التدریسان آموزشکدههای فنی و حرفه ای انتقالی از وزارت آموزش و پرورش به وزارت علوم،‌ تحقیقات و فناوری هستیم که اکنون برای شرایط استخدامی خود با بلاتکلیفی مواجه شده ایم.

 

اسماعیل عبدی بازداشت شد

حقوق معلم و کارگر، 6 تیر - اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران، که برای پیگیری علت ممنوع الخروج بودنش به دادسرای اوین مراجعه کرده بود، پس از ساعتها بازجویی بازداشت شد. با توجه به مراجعه آقایان علی اکبر باغانی و علیرضا هاشمی و ماندگار شدن و انتقال شان به درون زندان، تعدادی از فعالان صنفی سراسر کشور وی را همراهی می کردند. آنها در مقابل زندان اوین تحصن دست به تحصن زدند.

 

معلمان خوزستانی سرویس دانش آموزان شان می شوند

ایلنا،7 تیر – نامی، عضو کانون صنفی معلمان خوزستان، با اشاره به شرایط وخیم معیشتی معلمان خوزستان گفت: "اینجا به دلیل تامین نشدن نیازها، معلمان مجبور هستند سرویس دانش آموزان شان شوند، مسافرکشی کنند و شغل دوم داشته باشند." وی خواسته های معلمان استان را پرداخت حق مسکن، حق بدی آب و هوا و ایاب و ذهاب فرهنگیان خوزستان و همچنین رسیدن حقوق معلمان به میزان منطقی عنوان کرد.  نامی با بیان این مطلب که میانگین دریافتی معلمان در خوزستان بین 1 تا 1 میلیون و 400 الی 500 هزار تومان است، تصریح کرد: "حقوق تمامی فرهنگیان به بانک ملی واریز می شود و پس از چندین روز تاخیر این حقوق به حسابها واریز می شود و ما بارها نسبت به این مساله اعتراض کردیم و خواسته ایم حقوقها به بانک دیگری واریز شود."

این فعال صنفی از سوی دیگر به مشکلات بیمه ای فرهنگیان این منطقه اشاره کرد و گفت: "خود بنده پایان اردیبهشت امسال مبلغ 3 میلیون تومان به اداره بیمه فاکتور ارایه کردم، اما هنوز پولی دریافت نکرده ام و حتی برخی دیگر از فرهنگیان مبالغ 4 و 5 میلیون تومان از سال گذشته فاکتور ارایه کرده اند و آنها هم پولی از بیمه دریافت نکردند." نامی همچنین درباره امکانات رفاهی معلمان در خوزستان و شهرستانهای اطراف آن توضیح داد و گفت: "حتی یک استخر، باشگاه ورزشی یا تالار معلم و مهمانسرا برای معلمان نداریم. البته یک مهمانسرا داریم که مخصوص مسوولان است." وی ادامه داد: "شرایط منطقه در اینجا به گونه ای است که حاشیه نشین زیاد دارد و مدارس مسجد سلیمان و حتی در همین اهواز از لحاظ امکانات در تنگنا قرار دارند و حتی شاهد هستیم صندلیهای معلمان هنوز چوبی است."

وی اضافه کرد: "در اینجا روستاهایی داریم که آب شرب خوبی ندارند و در اهوازی که مرکز استان محسوب می شود، چندین کلاس دخترانه درس در کانکس تشکیل می شود و به دلیل گرمای زیاد در داخل این کانکسها، شرایط برای دانش آموزان و معلمان بسیار طاقت فرساست و در برخی موارد کلاسها زودتر تعطیل می شود."

 

ورود سازمان تعزیرات حکومتی به مدارس غیر دولتی ممنوع است

ایلنا، 8 تیر - مرضیه گرد، معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان مدارس غیر دولتی، توسعه مشارکتهای مردمی و خانواده، اظهار داشت: "با توجه به سیاستهای کلی ابلاغی و اسناد بالادستی وزارت آموزش و پرورش، تمام مراجع از جمله سازمان تعزیرات حکومتی و به تبع آن ادارات کل استانها حق ورود به حوزه آموزش و پرورش را ندارند و هر گونه دخالتی در امور مدارس و مراکز غیر دولتی بدون مجوز وزارت آموزش و پرورش، ممنوع است." وی افزود: "نظارت و کنترل بر امور اقتصادی و هماهنگی مراجع قیمت گذاری و توزیع کالا از وظایف سازمان تعزیرات حکومتی و ادارات کل آن است و فعالیت مدارس و مراکز آموزشی غیر دولتی نه تنها از مصادیق فعالیت اقتصادی نبوده و دانش آموزان و نونهالان کشور هم مصداق آن تعاریف نیستند."

وی خاطر نشان کرد: "مرجع تعیین شهریه و نظارت بر عملکرد مدارس مراکز شورای نظارت مرکزی آموزش و پرورش است."

 

بیانیه تشکلهای کارگری: آموزگاران تلاشگر را آزاد کنید!

حقوق معلم و کارگر، 12 تیر – سه تشکل کارگری با صدور بیانیه ای به بازداشت کوشندگان صنفی معلمان اعتراض کرده و خواهان آزادی آنها شدند. در این بیانیه آمده است: "در روزهای اخیر شاهد دستگیری غیر قانونی کوشندگان سازمان گر اتحادیه ها و سندیکاهای کشور هستیم. روندی که با شدت گرفتن قانون زدایی از قانون کار و قانون اساسی کشور شروع شده، آن روندی که خواست کارشناسان صندوق بین المللی پول و بانک جهانی است، روندی که با تعدیل ساختاری و خصوصی سازی آغاز شد و با نابودی صنایع تولیدی کوچک و بزرگ، بیکاری بی سابقه ای را در ایران موجب گردیده است. این روند خواهان حذف سازمانگران در مبارزات اجتماعی و صنفی است.

دستگیری و به زندان افکندن علی اکبر باغانی، نایب رییس هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران و دبیر شورای هماهنگی کانونهای صنفی معلمان ایران، و اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران، در همین راستاست.

ما ضمن اعتراض به زندانی شدن علی اکبر باغانی و اسماعیل عبدی خواستار توقف این روند مخرب علیه آزادیهای انسانی بوده و آزادی همه کوشندگان صنفی معلمان ایران را خواستاریم."

اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران

سندیکای کارگران فلزکار مکانیک

سندیکای کارگران نقاشان استان البرز

 

نامه دبیرکل اتحادیه سراسری معلمان بریتانیا به حسن روحانی

حقوق معلم و کارگر، 19 تیر – دبیرکل اتحادیه سراسری معلمان بریتانیا (NUT)در نامه ای به حسن روحانی خواستار آزادی فوری اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران، شد. در بخشهایی از این نامه گفته شده: "در روزهای اخیر اخبار دستگیری و بازداشت دوباره دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران، آقای اسماعیل عبدی، به دلیل فعالیتهای به حق اتحادیه ای به دست ما رسیده است.

به نمایندگی از اتحادیه سراسری معلمان (بریتانیا) به این وسیله نگرانی شدید خود را نسبت به نحوه رفتار با آقای عبدی – از جمله دستگیری و ماهیت اتهامات مطرح شده علیه او – ابراز می کنم.

به باور ما بازداشت آقای عبدی و تلاش دولت شما برای جلوگیری از شرکت او در هفتمین کنگره جهانی آموزش بین الملل، نشان دهنده نقض کنوانسیونهای مختلف بین المللی حقوق بشر، از جمله مقاوله نامه ۸۷ سازمان جهانی کار مبنی بر تضمین آزادی تشکل و مقاوله نامه ۹۸ مبنی بر حق مذاکرات دسته جمعی است. دولت شما همچنین با جلوگیری از شرکت نماینده کنگره EI در جلسه نهاد مدیریت این سازمان، مانع کارکرد دموکراتیک فدراسیون جهانی اتحادیه ما شده است.

ما کماکان نسبت به اوضاع ایران و بیش از آن به نحوه رفتار با کارگران و فعالان اتحادیه ای حساس باقی خواهیم ماند.

ما از دولت شما می خواهیم که برای آزادی آقای عبدی هر چه زوتر اقدام کند. ما همچنین از دولت شما می خواهیم که تمام معلمانی که در حال حاضر در ایران به دلیل فعالیتهای اتحادیه ای به زندان افتاده اند را آزاد نماید.

امید دارم که شما این موضوع را به عنوان عاجل ترین امر، مورد توجه قراردهید. در انتظار پاسخ هر چه زودتر شما می مانم."

با احترام،

کریستین بلوور

 

تجمع تعدادی از معلمان پیش دبستانی در مقابل مجلس

جار پرس ، 21 تیر – تعدادی از معلمان پیش دبستانی امروز در مقابل مجلس تجمع کردند. این معلمان که در روزها و ماههای گذشته با نفراتی بیشتر در مقابل مجلس تجمعاتی را برگزار کرده بودند خواستار استخدام در وزارت آموزش و پرورش هستند.

شایان ذکر است که این وزارتخانه بر اساس مصوبه مجلس بیش از 40 هزار معلم را در سالهای گذشته به استخدام درآورده است.

 

کمبود 11 هزار معلم در سیستان‌ و بلوچستان

ایسنا، 30 تیر - معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش سیستان وبلوچستان گفت: "با آغاز سال تحصیلی ۹۵-۹۴ در استان، با کمبود ۱۱۰۸۷ نیرو نسبت به میانگین کشوری روبرو خواهیم بود."

حسین‌بر افزود: "برای جبران کسری نیرو در مقطع متوسطه اول، از نیروهای متوسطه دوم استفاده خواهیم کرد."

وی افزود: "بخشی از کمبود نیروی معلم در مدارس را هم از محل خرید بسته حمایتی و همچنین دعوت به کار از فرهنگیانی که در مهرماه بازنشسته خواهند شد، برطرف خواهیم کرد."

 

تجمع جمع کثیری از معلمان کشور از استانهای مختلف مقابل مجلس

31 تیر 1394 – بر اساس اطلاعیه ریاست شورای مرکزی تشکلهای صنفی فرهنگیان سراسر کشور، تعداد کثیری از معلمان کشور از استانهای مختلف امروز چهارشنبه 31 تیر 1394 از اولین ساعت صبح در مقابل مجلس شورای اسلامی حضور یافتند. هدف از این دعوت، اعتراض به قوه قضاییه به خاطر بازداشت دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران (تهران) و حبس آقایان علی اکبر باغانی و علیرضا هاشمی در بهار امسال و پرونده سازی مجدد برای آقای رسول بداقی بود.

معلمانی که به منظور درخواست آزادی همکاران در بند خود به مقابل مجلس آمده بودند با حضور گسترده ی نیرو های انتظامی و لباس شخصی مواجه شدند که برای برخورد با تجمع کنندگان از ساعاتی قبل در مقابل مجلس مستقر شده بودند.....برخوردها قبل از آغاز رسمی تجمع شروع و بیش از یکصد و سی نفر از معلمان بازداشت گردیدند. آنچه که در این بین بسیار زننده و نازیبا بود، هجوم لباس شخصیها و توهین آنها به معلمان بود.

سکوت مجلسیان در برابر بازداشت گسترده ی معلمان و همراهی نهاد های امنیتی و حراستی وابسته به دولت نشان از همسویی سه قوه در قبال خواسته ی صنفی معلمان کشور دارد....همچنین برخلاف شعار رئیس دولت مبنی بر به رسمیت شناختن اعتراضات مدنی و وعده های متعدد ایشان در خصوص تمکین به حقوق شهروندی، نهادهای وابسته به دولت همسو با سایر نهادهای حاکمیتی از چند روز قبل از تجمع شروع به احضار و تهدید معلمانی کردند که برای حضور در مقابل مجلس اعلام آمادگی نموده بودند.....

برخورد امروز با معلمان، نشان داد در سطوح بالای مدیریتی، اراده ای برای حل معضلات آموزش و پرورش وجود ندارد و نگاههای غلط ِ گذشته همچنان حاکم است و حاکمان تنها راه حل را در برخورد سخت با معلمان می دانند.

بدیهی است با این نوع برخوردها فرهنگیان کشور به هیچ وجه از خواسته های خود مبنی بر آزادی همکاران دربند و نیز رفع تبعیض در نظام حقوق و مزایا بین فرهنگیان و سایر کارکنان دولت دست برنخواهند داشت و بربی عدالتی ها صبری خفت بار نخواهند کرد و اجازه نخواهند داد گذر زمان غبار فراموشی بر خواسته های برحق آنها بننشاند. بی گمان آینده وفرصتهایش از آن ماست.

 

منبع: نبردخلق 361، پنج شنبه اول مرداد 1394 (23 ژوییه 2015)

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول