فقر، اعتیاد و نبود آموزش اجتماعی ارمغان سیاه ولایت فقیه

 

گردآوری: اسد طاهری

 

اول دسامبر/ دهم آذر ماه، روز جهانی ایدز بود. تعیین این روز موقعیت مناسبی را برای مبارزه با ایدز در سراسر جهان فراهم می کند. نامگذاری این روز به ما خاطر نشان می کند که باوجود همه پیشرفتها هنوز روزانه 14هزار نفر در جهان به ایدز مبتلا می شوند. در حال حاضر حدود 40 میلیون نفر در جهان مبتلا به ایدز هستند و تا سال آینده نزدیک به یک میلیون و پانصد هزار نفر آنان جان خود را از دست خواهند داد، در حالی که بیش از دو میلیون نفر دیگر به ویروس "اچ آی وی" آلوده می شوند. از سال 1981 تاکنون، حدود 28میلیون نفر در جهان بر اثر این بیماری جان باخته اند.

 

آمارها

تعیین مناسبتی به نام روز جهانی ایدز، به مردم، به کوشندگان مبارزه با ایدز و به متولیان بهداشت و سلامت جامعه یادآوری می کند که اصلی ترین راه کنترل این بیماری، آموزش و افزایش آگاهی درباره راههای انتقال ایدز و مبارزه با تبعیضهای اجتماعی است.

رژیم جنایتکار ملایان در سال 1390 با تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی روز جهانی ایدز را به بهانه "عدم شمول کشوری" از تقویم رسمی کشور حذف کرد و همچنین کاندوم را کالایی غیر ضروری شناسایی و وارداتش را ممنوع ساخت. این در حالیست که روابط جنسی محافظت نشده در ایران، رتبه دوم شیوع ایدز را دارد. انتقال از طریق سرنگ آلوده در جایگاه نخست قرار گرفته است.

پیرامون شمار مبتلایان به این ویروس کشنده، از سوی منابع رسمی آمارهای متناقضی داده می شود. برخی از منابع رسمی رقم مزبور را سی هزار نفر اعلام می کنند و برخی دیگر مانند مینو محرز، رییس مرکز تحقیقات ایدز وزارت بهداشت، از وجود ۱۰۰هزار مبتلا به بیماری ایدز خبر می دهد. در همین حال سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که از هر 5 نفر مبتلا به ویروس ایدز در ایران، فقط یک نفر از بیماری خود آگاه است و درباره سهم زنان بر اساس فرمولهای سازمان بهداشت جهانی نیز نگرانی دو چندان است.

بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، در سال 1391 سهم زنان در جدیدترین موارد به ایدز از طریق روابط کنترل نشده و بیش از 60 درصد افزایش یافته است. اهمیت این آمار از آنجایی است که بدانیم حکومت زن ستیز ولایت فقیه هیچ گونه اقدامی برای کنترل ایدز از طریق روابط جنسی نکرده است.

آرش علایی، کارشناس ایدز و اعتیاد ، گسترش شتابان ویروس ایدز در ایران را "آتشفشان ایدز" نامیده و معتقد است ایدز آتشی است که چند سال زیر خاکستر بوده و حال از زیر خاکستر سر برآورده است.

آمار ایدز در حالی در ایران افزایش می یابد که براساس آمارهای جهانی، از سال 2005 تا کنون شمار مبتلایان به این بیماری 30درصد کاهش یافته است و پیش بینی می شود جمعیت 35 میلیونی مبتلایان به ایدز تا سال 2015 به سطح 15میلیون نفر نزول کند.

 

هموارسازی راه انتقال ویروس

آمارهای جمع آوری شده از دانشگاههای علوم پزشکی ایران نشان می دهد که انتقال جنسی بیماری ایدز، به صورت رشد یابنده در حال افزایش است. تا سال 1389، فقط 329 مورد یا کمتر از دو درصد جمعیت آلوده به اچ آی وی از طریق ارتباط جنسی محافظت نشده به بیماری مبتلا شده بودند، اما گزارش اخیر مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت حاکی از آن است که در سالهای 1389 و 1390 ده درصد از مبتلایان از طریق جنسی بیمار شده اند و این میزان در سالهای 91 و 92 به بیش از 30درصد افزایش یافته است.

در این رابطه پیش از این نیز، رییس مرکز تحقیقات ایدز نسبت به روند رو به رشد شیوع ایدز در میان زنان هشدار داده بود. مینو محرز در باره شیوه های ابتلا به این بیماری در زنان، ضمن اشاره به بیشتر بودن خطر ابتلا به دلیل روابط جنسی محافظت نشده در زنان گفت: "ابتلا به ایدز میان زنان بیشتر از طریق روابط جنسی محافظت نشده و بعد از آن از طریق اعتیاد است."

در آمار بسیاری از کشورها، بیشتر زنان از راه تماس جنسی با شریک جنسی مبتلا به ویروس ایدز، آلوده به آن شده اند. در روابط بین دو شریک جنسی زن و مرد، زنان از نظر جسمانی آمادگی بیشتری نسبت به مردان برای دریافت ویروس دارند. این واقعیت یک پیام با خود دارد و آن این است که باید توجه خاصی به زنان در مقابله با اپیدمی ایدز شود، اما رژیم زن ستیز نه تنها این حساسیت را به رسمیت نمی شناسد، بلکه به دلیل دیدگاه ارتجاعی خود اجازه آموزش و جلوگیری و روش کنترل این گونه بیماریهای مقاربتی را هم نمی دهد. با این شیوه برخورد، زمینه کشانده شدن ایدز به مدارس نیز فراهم می شود و شیوع آن در بین جوانان هم گسترش پیدا خواهد کرد.

 

ایدز و بی عدالتی اجتماعی

شیوع ایدز در گروههای محروم جامعه دهها برابر مردم مرفه است و در زنان با شتاب بیشتری رشد می کند. به نظر می رسد اظهار نظر "میشل سیدیبه"، مدیر اجرایی برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز، مصداق کاملی در شرایط اجتماعی بهداشتی امروز ایران یافته باشد. به گفته او "ایدز آیینه تمام نمای نابرابریهای جامعه است" و دلیل آن را عوامل زمینه ساز بیماری ایدز، یعنی نداشتن آگاهی، رفتارهای جنسی پرخطر و اعتیاد تزریقی در اقشار محروم جامعه می داند.

نابرابری در دسترسی به امکانات رفاهی جامعه از جمله ثروت، آموزش، خدمات بهداشتی و منزلت اجتماعی، بسترهای اجتماعی پدید آمدن ایدز هستند. از بین بردن این نابرابریها، تنها راه کنترل و به صفر رساندن موارد ایدز است.

در کنار سونامی سرطان که در اثر آلودگیهای ناشی از سموم و ریزگردها و غیره گریبان جامعه را گرفته٬ آتشفشان ایدز نیز به جان جامعه و به خصوص زنان و جوانان افتاده است. رژیم ولایت فقیه کشتزار سرطان و ایدز است، مبارزه همه جانبه و پایدار با بیماریهای قابل کنترل در گرو خشکاندن این منبع است.

 

منابع:

صدای آمریکا

سلامت ایران

ویکیپدیای فارسی

دویچه وله

بازگشت به صفحه اول

بازگشت به صفحه نبرد خلق