برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آبان 1393‏

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

67 حرکت اعتراضی

 

*صبح روز پنج شنبه ۱ آبان در سی و هفتمین روز از آغاز اعتصاب  کارگران کارخانه کاشی گیلانا، مدیر مالی کارخانه حداقل ۲۰ کارگر قراردادی را به دستور سهامداران اصلی اخراج کرد. به گزارش ایلنا، ۱۶۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا به دلیل عدم دریافت بیش از ۱۶ ماه حقوق معوقه، ۳۷ روز است که دست از کار کشیده‌اند.

 

*اعتصاب هزار و ۱۰۰ کارگر نورد و لوله صفا (واقع در شهرستان ساوه) در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق، در روز پنجشنبه 1 آبان ادامه پیدا کرد. به گزارش ایلنا، کارفرما در پی تشدید اعتراضات کارگران اعتصابی از روز سه شنبه ۲۹ مهر از ورود آنان به کارخانه ممانعت کرد.

 

*کارگران و بازنشستگان نساجی مازندارن صبح روز پنج شنبه ۱ آبان برای سومین روز متوالی مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند. به گزارش  ایلنا، کارگران این واحد تولیدی حدود ۱۵ میلیارد تومان مطالبات معوقه دارند.

 

*برای چندمین بار در طول ماه‌های اخیر، بسیاری از متقاضیان مسکن مهر در اعتراض به عملکرد ضعیف مسئولان مربوطه، روز پنجشنبه 1 آبان در مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا ، این اعتراضات در حالی انجام می گیرد که مسئولان امر بار‌ها از حل مشکلات موجود خبر داده ‌اند، ولی تاکنون به هیچ یک از این وعده‌ها جامعه عمل پوشانده نشده است.

 

*اعتصاب نزدیک هزار و صد کارگر نورد لوله صفا در روز شنبه 3 آبان وارد وارد هشتمین روز خود شد. این کارگران مدت چهار ماه است دستمزدی دریافت نکرده و 14 ماه است که دفترچه های درمانی آنان به دلیل عدم واریز هزینه های بیمه به حساب سازمان تامین اجتماعی تمدید نشده است.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارفرما برای اعمال فشار بر کارگران از روز سه شنبه 29 مهر کارخانه را تعطیل اعلام کرد و از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری کرد.

 

*در روز شنبه 3 آبان و در سی و نهمین روز از آغاز اعتصاب کارگران کارخانه  کاشی گیلانا، 14 تن از کارگران اخراجی این کارخانه به اداره کار شهرستان رودبار شکایت کردند. به گزارش ایلنا، سهام داران این کارخانه تا کنون حداقل ۲۰ کارگری که از تیرماه بدون قرار داد و بیمه استخدام شده بودند را بدون پرداخت مطالبات ۴ ماه گذشته ‌شان اخراج کردند.

 

*حدود ۲۰۰ تن از کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز، روز شنبه 3 آبان در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق و نامشخص بودن وضعیت کارخانه مقابل درب ورودی این واحد صنعتی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پس از خروج کارگران از کارخانه، فرماندار تبریز و رئیس اداره کار این شهر برای جلوگیری از تشدید این اعتراض صنفی در جمع کارگران حاضر شدند.

 

*کارگران یکی از شرکتهای پیمانکاری «پتروشیمی رازی» که برای وعده غذایی ظهر روز جمعه‌ 2 آبان، کنسرو تن ماهی تاریخ مصرف گذشته دریافت کرده بودند، در اقدامی اعتراض‌آمیز در روز یکشنبه 4 آبان، از خوردن غذا امتناع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شرکت «پیشگامان فن اندیش تهران»، پیمانکار نگهداری و تعمیرات تعدادی از واحدهای «پتروشیمی رازی» است.

 

*جمعی از کارمندان سازمان محیط زیست استان ایلام در اعتراض به اخراج شان از این سازمان در روز یکشنبه 4 آبان در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، تجمع‌ کنندگان بدون عذر موجهی از سازمان حفاظت محیط زیست اخراج شده ‌اند.

 

*به گزارش روز دوشنبه 5 آبان کانون مدافعان حقوق کارگر، چند صد تن از کارگران کارخانه یک و یک دشت مرغاب واقع در استان فارس، که ماههاست حقوق دریافت نکرده اند، بار دیگر با هدف اعتراض به عدم رسیدگی به حق و حقوق خود دست از کار کشیدند و به همراه خانواده های شان در محل کارخانه تجمع کردند.

 

*به گزارش ایلنا، تعدادی از کارگران آبفای آبادان که حقوق 5 ماه را دریافت نکرده ‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ کارفرمایان به مطالبات شان صبح روز دوشنبه 5 آبان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق‌ شان طی 5 ماه گذشته و اخراج نماینده‌ شان، مقابل ساختمان مرکزی شرکت آب و فاضلاب آبادان تجمع کردند.

 

*به گزارش ایلنا، روز سه شنبه 6 آبان در چهل و دومین روز اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا دو مدیر کارخانه کاشی گیلانا که همراه اعتصاب یک ماه گذشته کارگران بوده‌اند، برای دومین بار به اتهام تمرد از اجرای حکم قضایی توقیف اموال کارخانه به دادسرای شهرستان رودبار احضار شدند.

 

*روز سه شنبه 6 آبان، کارگران معدن زغال سنگ جو دراعتراض به اخراج و تاخیر در پرداخت حقوق مقابل فرمانداری زرند تجمع کردند. به گزارش صدای زرند، کارگران معدن زغال سنگ جو واقع در زرند کرمان خواستار تسریع در رسیدگی به شرایط استخدامی‌ شان شدند.

در حال حاضر ۴۷۰ کارگر در این شرکت کار می کنند و قرار است ۱۲۰ تن از این کارگران در آینده اخراج شوند.

شهرستان زرند در ۷۵ کیلومتری کرمان قرار دارد و شهرستانهای زرند، کوهبنان و راور از قطبهای اصلی تولید زغال سنگ ایران است.

 

*شماری از کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین که حقوق مرداد، شهریور و مهر را دریافت نکرده‌ اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ کارفرما به پرداخت مطالباتشان و همچنین اخراج دو نفر از همکارانشان صبح روز سه شنبه 6 آبان در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، قرار بود ظرف دیروز و امروز کارفرمای کارخانه شیشه آبگینه بخشی از مطالبات سه ماهه گذشته کارگران را برای از سر گیری فعالیت مجدد کارخانه پرداخت کند اما هنوز این وعده عملی نشده است.

این کارخانه حدود ۱۰۰ کارگر رسمی و ۲۰۰ کارگر قراردادی با سابقه دارد.

 

*حدود هزار تن از کارگران شرکت مخابرات روستایی روز چهارشنبه 7 آبان، برای دومین روز پیاپی مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش سایت افق روشن، کارگران خواستار اجرای مصوبه سال ١٣٨٦ مجلس و قرارداد مستقیم شرکت مخابرات با کارگران هستند.

 

*جمعی از کارکنان رسمی مجتمع پتروشیمی بوعلی روز سه شنیه 6 آبان در اعتراض به پرداخت نشدن پاداش بهره ‌وری نیمه نخست سال ۹۳ در محوطه این مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مدیریت مجتمع در روزهای اخیر به کارگران گفته بود که از سوی «هولدینگ خلیج فارس» (شرکت مادر تخصصی شرکت ملی صنایع پتروشیمی) به مجتمع پتروشیمی بوعلی هیچ دستوری برای پرداخت پاداش بهره‌وری شش ماهه نخست سال جاری ابلاغ نشده است.

در ادامه این اقدام اعتراضی روز چهارشنبه 7 آبان نیز جمعی دیگر از کارکنان رسمی این مجتمع تحصن و تحصن کردند.

 

*جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه ‌های در دست احداث منطقه پارس جنوبی عصر روز چهارشنبه ۷ آبان در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق مقابل دفتر یکی از شرکتهای پیمانکاری دست‌ اول این منطقه، (شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی)  تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، معترضان به نمایندگی از حدود ۲ هزار کارگر که حداقل در ۱۰ شرکت پیمانکاری به عنوان کارگر قراردادی مشغول فعالیت ‌اند اقدام به این حرکت اعتراضی کردند.

 

*به گزارش روز پنجشنبه  8 آبان ایلنا، کارگران اعتصابی لوله و نورد صفا در ساوه می‌گویند کارفرما نه تنها بیش از یک هفته است که به آنها اجازه ورود به کارخانه را نمی ‌دهد بلکه شماری کارگر افغانی استخدام کرده تا لوله‌ های تولید شده را برای مشتریان بار بزنند. کارفرما مشغول فروش لوله‌ هایی است که در زمان کار کارگران تولید شده‌ اند، آنهم در شرایطی که با اعتصاب بیش از هزار کارگر لوله و نورد صفا تولید در این کارخانه متوقف است

 

*همزمان با چهل و ششمین روز از شروع اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا، روز شنبه ۱۰ آبان کارگران تصمیم گرفتند برای جبران بخشی از مطالبات معوقه ۱۶ ماه گذشته ‌شان، میوه درختان زیتون محوطه کارخانه را به فروش برسانند.

به گزارش ایلنا، با وجود آن که طی هفته گذشته کارگران کاشی گیلانا بخش زیادی از اموال غیر قابل استفاده کارخانه را برای فروش آماده کرده‌ بودند اما هنوز پولی از این بابت به کارگران پرداخت نشده است.

 

*به گزارش ایلنا، مسئولان شرکت «معدن جو» و بازرس اداره کار شهرستان زرند روز شنبه 10 آبان با حضور در معدن از کارگران خواستند به کار خود ادامه دهند و زغال سنگ یک ماه آینده را تامین کنند. تعداد زیادی از کارگران بدون در نظر گرفتن مطالبات شان که در چند روز گذشته پیگیر آن بودند،پای برگه قرارداد سفید را امضا کردند.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران نورد لوله صفا روز چهارشنبه 14 آبان بعد از گذشت 17 روز از شروع اعتصاب شان وارد کارخانه شدند و کارفرما مجبور شد برای شکستن اعتصاب کارگران، یک ماه حقوق به حساب آنان واریز کند ولی کارگران حاضر به اتمام اعتصاب نشدند و خواستار مشخص شدن وضعیت حقوقی و بیمه و اشتغال خود شدند و کارفرما بعد از این تصمیم کارگران، کارخانه را تا اطلاع بعدی تعطیل اعلام کرد. به دنبال پایداری کارگران و بعد از جدالهای طولانی، کارگران با قائم مقام شرکت به توافقاتی دست یافتند و  سرانجام کارگزان در بعد از ظهر روز شنبه 17 آبان پس از 20 روز به اعتصاب پایان دادند

 

*به گزارش  ایلنا،  روز شنبه 17 آبان، همزمان با پنجاه و سومین روز از شروع اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا، مبلغ ۱۰۰ هزار تومان از ۱۶ ماه مطالبات معوقه کارگران با فروش بخشی از اموال کارخانه، به ۱۲۸ کارگر پرداخت شد.

 

*کارگران کارخانه روغن نباتی قو روز یکشنبه 18 آبان در اعتراض به پرداخت نامنظم حقوق طی دو ماه اخیر در محوطه این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت؛ امروز دومین روزی است که حدود یکصد تن از کارگران شاغل و بازنشسته در اعتراض به نحوه پرداخت مطالبات مزدی خود در مقابل محوطه ورودی کارخانه تجمع می‌کنند.

 

*روز یکشنبه 18 آبان کارگران شهرداری شادگان دراعتراض به عدم‌ دریافت 3 ماه حقوق معوقه دست از کار کشیدند. به گزارش فارس، به دنبال اعتراض کارگران شهرداری، خیابانها و معابر شهر شادگان در انبوهی از زباله فرو رفت.

روز سه شنبه 20 آبان، کارگران شهرداری شادگان به دنبال برکناری شهردار و تعیین سرپرست جدید شهرداری به اعتصاب خود پایان دادند.

 

*کارگران کارخانه سیمان لوشان روز چهارشنبه 21 آبان در مقابل ساختمان فرمانداری رودبار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کارگران در اعتراض به تعطیلی کارخانه در مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان (به عنوان سهام دار اصلی کارخانه) در تهران برگزار شد و رئیس بنیاد مستضعفان پس از شنیدن مشکلات این واحد تولیدی وعده پیگیری مطالبات کارگران را داد.

 

*جمعي از کارگران کارخانه توليد نخ بهريس واقع در شهرک صنعتي راوند کاشان، از روز سه شنبه 20 آبان تا شيفت صبح روز پنجشنبه 22 آبان، در اعتراض به عدم پرداخت حقوقشان دست به اعتصاب زدند. به گزارش سایت سازمان مجاهدین خلق، اين کارگران پيش از اين نماينده اي را براي مذاكره با گردانندگان كارخانه تعيين كرده بودند تا حقوق شان را دريافت كنند.

 

*کارگران پتروشیمی ایلام در روز یکشنبه 25 آبان در اعتراض به ادامه ممانعت کارفرما از ورود به کارخانه و عدم پرداخت مطالبات ۵۰ میلیون تومانی آنها، در مقابل مجلس

تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارفرمای پتروشیمی ایلام علی رغم حکم اداره کار مبنی بر بازگشت به کار کارگران از ورود آنان به کارخانه ممانعت می‌کند.

 

*روز یکشنبه 25 آبان، هزار کارگر ساختمانی در اعتراض به تغییر قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران معتقدند تلاش مجلس برای تغییر قانون بیمه آنها برای حمایت از انبوه سازان و بساز و بفروشها انجام می‌گیرد. در صورت اعمال تغییرات مورد نظر در قانون بیمه کارگران ساختمانی، اگر چه در ظاهر بستری برای بیمه این کارگران فراهم است اما به دلیل ساز و کار غیر قابل اجرای دریافت حق بیمه سهم کارفرما، علاوه بر آن که عملاً هیچ کارگر ساختمانی جدیدی بیمه نخواهد شد، حدود ۴۰۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه شده، بیمه خود را از دست خواهند داد.

 

*روز دوشنبه 26 آبان، شماری از کارگران پتروشیمی ایلام در اعتراض به دریافت نکردن پنج ماه حقوق و همچنین از دست دادن شغل شان در مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت؛ ۷۰ تن از کارگران پتروشیمی ایلام با سوابق کاری ۲ تا ۱۰ سال در تاریخ ۷ مرداد بدون هیچ دلیل موجهی اخراج شدند و کارفرما چند روز بعد از اخراج حدود ۱۰۰ کارگر جدید را به بهانه کمبود نیروی انسانی سریعاً استخدام کرد.

 

*روز دوشنبه ۲۶ آبان، کارکنان تعاونی مسکن وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به عملکرد اداره تعاون استان تهران در مقابل ساختمان وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از نمایندگان معترضان گفت؛ ما در اعتراض به عملکرد نادرست اداره تعاون استان تهران که با انتصاب افراد غیر عضو در سمت هیات مدیره تعاونی مسکن کارکنان وزارت جهاد کشاورزی مشکلاتی را برای اعضای اصلی ایجاد کرده اند تجمع کردیم.

 

*پیش از ظهر روز دوشنبه 26 آبان، ساکنان مسکن مهر ضیا آباد اسلامشهر در اعتراض به وضعیت نامطلوب این شهرک تجمع کردند. به گزارش  مبصر، مشکل جاده این شهرک برجسته ترین مشکل مردم به شمار می رود. تکمیل نشدن بیمارستان  شهرک مسکن مهر و نبود فضای سبز نیز بخش دیگری از مشکلات اهالی این محله است، ضمن این که دانش آموزان این شهرک به جز محصلان مقطع ابتدایی برای تحصیل باید راهی مدارس سایر مناطق شهرستان شوند.

 

*صبح روز سه شنبه 27 آبان، روستانشینان «گردو کنگگ تنگ سرخ بویراحمد» در استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به اداره کل امور آب این استان اقدام به صدور مجوز آب سرچشمه جهت طرح پرورش ماهی کرده، برای دومین بار در یک ماهه اخیر، در مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش  ایلنا، در این تجمع اعتراض آمیز معترضان تاکید داشتند تا زمان دریافت نتیجه محل استانداری کهگیلویه و بویراحمد را ترک نمی‌کنند. تجمع کنندگان از بازداشت چهار نفر از روستانشینان «گردوکنگ تنگ سرخ» نیز ابراز نگرانی کردند و خواستار آزادی آنان شدند.

 

*روز پنجشنبه 17 آبان، 65 روز از شروع اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا گذشت.

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق