اخبار کارورزان پرستاری و سلامت

 

امید برهانی

 

مدیران پرستاری بیمارستانها با نظر پرستاران انتخاب شوند

خبرگزاری مهر، 9 شهریور - عضو شورای عالی نظام پرستاری انتخاب مدیران پرستاری را مهمترین چالش و مشکل پرستاران عنوان کرد و گفت: "نظر سنجیها نشان می دهد که مدیران پرستاری بیمارستانها مورد وثوق پرستاران زیر مجموعه خود نیستند و رضایت از این مدیران به شدت کم است."

محمد شریفی مقدم اظهار داشت: "متاسفانه به علت موجود نبودن شاخصهای لازم، در حال حاضر مدیران پرستاری بر اساس سلایق روسای بیمارستانها منصوب می شوند و از همین رو، مدیران پرستاری کمتر در مسیر تامین منافع بیماران و پرستاران حرکت می کنند."

شریفی مقدم با پیشنهاد به معاون پرستاری وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری برای احراز شرایط مدیران پرستاری تاکید کرد: "به نظر می رسد که مدیران پرستاری می بایست بر اساس نظر و رای پرستاران انتخاب شوند. برای اولین بار این رویه در بیمارستان روزبه تهران حاکم شده و رییس بیمارستان با تفویض اختیارات خود، مدیر پرستاری را بر اساس رای پرستاران گزینش کرده است که جا دارد از وی تشکر کرد."

 

راهکار وزارت بهداشت برای تامین کمبود پرستار در بیمارستانها

خبرگزاری مهر، 18 شهریور - وزیر بهداشت با اشاره به کمبود کادر پرستاری در مراکز درمانی کشور، از بکارگیری دانشجویان ترم آخر پرستاری و نیروهای شرکتی در بیمارستانها خبر داد.

سید حسن هاشمی با بیان این مطلب که کمبود کادر پرستاری در بیمارستانها یک واقعیت است که نمی توان آن را منکر شد گفت: "آنچه در حال حاضر می توان به عنوان راهکاری برای رفع کمبود کادر پرستاری در بیمارستانها مورد توجه قرار داد، استفاده از پرستاران طرحی و دانشجویان سال آخر پرستاری است."

وی ادامه داد: "به همین منظور، مقرر شده پرستارانی که در حال گذراندن طرح هستند با دریافتهای منطقی به کار خود ادامه دهند و هشت هزار دانشجوی پرستاری که ترمهای پایانی را می گذرانند، در بیمارستانها جذب کرد. همچنین یک تعدادی را چون اجازه استخدام نبود، مجبور شدیم در قالب شرکتی بکار گیریم."

هاشمی با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت نسبت به مسایل و مشکلات پرستاری بی اعتنا نیست، گفت: "بزودی خبرهای خوشی برای پرستاران خواهیم داشت که امیدواریم با اعلام و اجرای آنها، رضایت نسبی پرستاران تامین شود."

 

افزایش ۲ برابری رشد اعتیاد در زنان: دیگر زمان انکار گذشته است

خبرگزاری فارس، 19 شهریور - معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: "نرخ رشد اعتیاد در زنان بیشتر از مردان است و از 5 درصد در سال 85، به 10درصد در سال 90 افزایش یافته است."

شهیندخت مولاوردی در هشتمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد در مرکز همایشهای رازی اظهار داشت: "زنان جزو نخستین قربانیان انحرافات اجتماعی هستند و اعتیاد یکی از مهمترین این آسیبها است. افزایش اعتیاد در زنان به واقعیتی تلخ و انکارناپذیر تبدیل شده است و امروز نمی‌ توان استراتژی انکار را در پیش گیریم و از کنار این مساله بگذریم."

وی ادامه داد: "واقعیت این است که اعتیاد زنان، وابسته به جریان اعتیاد در کشور است و نمی توانیم آن را مجزا از سیاستهای کلی در این زمینه در نظر گیریم. حدود 70 درصد زنان معتاد به واسطه اعتیاد همسران خود و فشار، ترس و همدردی با آنها اقدام به توزیع یا مصرف موادمخدر می ‌کنند. همچنین حدود 60 درصد از زنان زندانی با جرایمی که در ارتباط مستقیم با موادمخدر است درگیر هستند."

وی افزود: "موضوع پنهانی بودن اعتیاد زنان نسبت به مردان یکی از موانع درمان آنها است و موجب می‌ شود زنان از بیم نگاه اجتماع نتوانند به فرایند بهبودی تن دهند."

مولاوردی تاکید کرد: "هرچند 10درصد معتادان زن هستند، اما در این زمینه دو واقعیت وجود دارد: رشد اعتیاد در زنان سریع‌ تر از مردان است و در این رابطه با پدیده‌ ای تلسکوپی مواجهیم. همچنین زنان از نقش محوری در تربیت فرزندان برخوردارند و درگیری آنها با اعتیاد فرزندان را با مخاطراتی مواجه می‌ کنند. تحقیقات نشان می‌ دهند که آسیب ‌پذیری فرزندانی که مادر مبتلا به اعتیاد دارند، بیشتر از پدران مبتلا به اعتیاد است."

وی اضافه کرد: "کشیده شدن دامنه اعتیاد از حاشیه‌ نشینی به باشگاههای ورزشی و آرایشگاهها واقعیتی است که گرچه از نظر کمی قابل ملاحظه نیست، اما نمی ‌توان از آن عبور کرد. همچنین دختران جوان دانشجو و تحصیلکرده به ویژه به سوو مصرف محرکها و قرصها گرایش نشان می‌ دهند."

 

وضعیت شیوع سرطان در ایران

خبرگزاری مهر، 19 شهریور - ثبت سالانه 90 هزار مورد جدید از ابتلا به سرطان در کشور و مرگ و میر 55 هزار مبتلا به سرطان، حکایت از این واقعیت دارد که شیوع سرطان در ایران نگران کننده است. اما معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت معتقد است که بکار بردن اصطلاح "سونامی سرطان" برای نشان دادن عمق نگرانی از شیوع این بیماری در کشور درست نیست.

متخصصان حوزه سلامت معتقدند که شیوع سرطان در ایران نگران کننده است و اگر وضع به همین شکل ادامه یابد، موارد مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان نیز سرعت خواهد گرفت. این در حالی است که هنوز آمار دقیق و مستندی از موارد ابتلا به سرطان در کشور نداریم و آنچه اعلام می شود، آمارهای تخمینی است که با آمارهای واقعی، فاصله دارد.

در همین حال، رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، می گوید: "متاسفانه سرطان در کشورهای در حال توسعه معمولاً دیر تشخیص داده می شود. برای همین میزان مرگ و میر بالاتر است."

مجلس در سال 68، نظام سلامت را به ثبت آمار سرطانها در کشور موظف کرد و در آن سال، آمار بیماران مبتلا به سرطان، حدود 11 هزار نفر اعلام شد ولی در سال 88 که آخرین آمار رسمی ثبت سرطان در کشور اعلام شد، تعداد بیماران مبتلا به سرطان به حدود 70 هزار نفر رسید. این در حالی است که آمار واقعی سرطان در سال 68 بین 45 تا 50 هزار مورد بود و در سال 75 هم کارشناسان معتقد بودند آمار واقعی ثبت سرطان بیش از 5 برابر آمارهای رسمی بود.

همچنین در سال 79 نیز فقط 30 درصد آمارهای ثبت سرطان واقعی بود و به 70 درصد از سرطانهای ثبت نشده در این سال اشاره ای نشده بود. در حال حاضر نیز گفته می شود سالانه حدود 90 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان جدید در کشور داریم و پیش بینی می شود که حدود 400 هزار بیمار مبتلا به سرطان در ایران زندگی می کنند.

ایرج حریرچی، معاون مدیریت منابع انسانی و توسعه وزارت بهداشت، پیش بینی کرده است که موارد ابتلا به سرطان در ایران طی 15 تا 20 سال آینده دو برابر خواهد شد.

در همین حال دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، کشنده‌ ترین سرطان در کشور را سرطان معده عنوان کرد و افزود: "سرطان ریه، پستان، روده بزرگ، معده و پروستات پنج سرطان شایع کشور هستند."

 

کنفرانس احکام شرعی پرستاری برگزار می شود

پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری، 29 شهریور - کنفرانس احکام پرستاری با امتیاز بازآموزی برای پرستاران 4 آبان در تهران برگزار می شود.

این کنفرانس علمی یکروزه توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف شناخت جایگاه پرستاری در اسلام، ضرورت فراگیری احکام شرعی، ضمانها، دیات، خدمت به بیماران، وجود افراد آگاه به مسایل شرعی در محیطهای بیمارستانی و درمانی و ایجاد زمینه برای پاسخگویی به شبهات و سووالات پرستاران در بیمارستان امام خمینی تهران برگزار می شود.

مباحث این کنفرانس شامل ضرورت فراگیری احکام شرعی در محیطهای درمانی، ارزش خدمت به بیمار، احکام عبادات مانند وضوی جبیره، نحوه معاونت و نیاب از بیماران در وضو، تیمم، نماز و روزه، احکام آموزش و تحقیقات پزشکی، احکام حضور بر بالین محتضر، مس میت، احکام تشریح میت و پیوند اعضا، احکام اتونازی، مرگ مغزی و تسریع در مرگ، احکام نجاسات با توجه به محیطهای درمانی، احکام داروها و فراورده های خونی، احکام مماثل (معاینه، تزریق، لمس و نگاه بدن غیر همجنس و...)، احکام تلقیح مصنوعی، اجاره رحم، سقط جنین، احکام جراحیهای زیبایی، احکام ضمان و دیات در لطمات وارده بر بیمار است.

این کنفرانس برای گروه پرستاری دارای 3 امتیاز بازآموزی است.

 

اضافه کاری تحمیلی به پرستاران موجب افزایش خطا می‌شود

ایلنا، سه شنبه 11 شهریور _  دبیر کل خانه پرستار با بیان اینکه اضافه کاری تحمیلی به پرستاران باعث افزایش خطای پرستار می‌شود، گفت: خیلی از آسیبهایی که به بیماران وارد می‌شود، ناشی از کمبود کادر پرستاری است.

محمد شریف‌مقدم در مورد کمبود نیروی کار پرستار اظهار داشت: کمبود نیروی انسانی در بخش پرستاری موضوعی است که در گذشته وجود داشته اما به تدریج حاد‌تر شده به طوری که اگر به ده سال پیش برگردیم متوجه می‌شویم که در گذشته تا این اندازه با کمبود نیروی پرستار مواجه نبوده‌ایم.

شریف مقدم همچنین یادآور شد: بسیاری از افرادی که فارغ‌التحصیل رشته پرستاری هستند به این دلیل که حرفه پرستاری  طاقت‌ فرسا است و در اکثر مواقع با بیماران مبتلا به ایدز، هپاتیت، سل و بیماریهای واگیر دیگر در ارتباط  است، جذب این حرفه نمی ‌شوند.

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق