رویدادهای هنری ماه

 

 

 

ادبیات

 

لغو ناگهانی چهارمین دوره جایزه شعر زنان ایران

سخنگوی جایزه شعر زنان (خورشید) از تعطیلی این جایزه در چهارمین دوره آن خبر داد.

علیرضا بهنام علت برگزار نشدن این دوره از جایزه خورشید را "مشکل پیدا کردن مکان برگزاری و تبلیغات برای آن" عنوان کرد و گفت: "پس از سه دوره برگزاری جایزه شعر زنان (خورشید) و پس از صحبتهایی که با دوستان در هیات امنای این جایزه داشتیم، تصمیم بر این شد که فعلا این جایزه فراخوان نداشته باشد و تا وقتی که شرایط برای برگزاری جایزه فراهم نشود، تعطیل شود."

ماه گذشته فراخوانی برای شرکت در چهارمین دوره این جایزه انتشار یافته بود و نام دبیر و اعضای هیات داوران آن نیز که همگی از میان زنان شاعر، پژوهشگر و منتقد انتخاب شده بودند، اعلام گردیده بود.

جایزه خورشید در سال 1387 به منظور تشویق زنان شاعر و برجسته کردن حضورشان در عرصه شعر بنیان گذاشته شد. این جایزه شامل تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی است. جایزه شعر زنان ایران (خورشید) در دوره های قبل به کتابهای "می خواهم بچه هایم را قورت بدهم" - سروده رویا زرین، "با خودم حرف می زنم" - سروده روجا چمنکار و "مشق آبها را می نویسم" - سروده نسیم جعفری تعلق گرفته است.

 

ممنوعیت برگزاری هر گونه مراسم تحت نام صادق هدایت

برادرزاده صادق هدایت گفت: از سال 1384 اجازه برگزاری مراسم بزرگداشت صادق هدایت را نداریم و این روند همچنان هم ادامه دارد.

جهانگیر هدایت با بیان اینکه امسال سیزدهمین دوره جایزه داستان کوتاه صادق هدایت برگزار می شود، درباره علت برگزار نشدن مراسمی برای این جایزه گفت: "برای برگزاری مراسم بزرگداشت و حتی مراسم پایانی جایزه صادق هدایت که مصادف با روز تولد او یعنی 28 بهمن ماه است، شخصا به سازمانفرهنگی - هنری شهرداری و سازمانهای دولتی رفته ام، نامه نگاری کرده ام و تقاضای اختصاص سالن کرده ام، اما هیچکدام از آنها اجازه برگزاری مراسم تحت عنوان صادق هدایت را به ما نمی دهند."

وی ادامه داد: "خانه هنرمندان مساله نداشتن جا را بهانه می کند، در صورتی که من هر سال سه ماه زودتر برای برگزاری مراسم جایزه صادق هدایت با آنها نامه نگاری می کنم ولی جواب آنها همان است که بود. وقتی من این برخوردها را می بینم، می فهمم که آنها راست نمی گویند."

هدایت در ادامه درباره اینکه آیا در طول یک سال اخیر و با توجه به تغییر دولت تلاشی برای برپایی مراسمی برای این نویسنده صورت گرفته است یا نه، اظهار کرد: "خانه هنرمندان هنوز زیر نظر همان آقایانی اداره می شود که در دوره احمدی نژاد حضور داشتند. مراکز دولتی دیگر نیز در جواب ما می گویند باید بررسی کنیم و مثل همیشه ظاهراً پس از کسب تکلیف از مقامات بالاتر جوابی به ما نمی دهند."

 

ثروتمندترین نویسندگان جهان

مجله اقتصادی "فوربز" فهرست پردرآمدترین نویسندگان جهان طی 12 ماه گذشته را اعلام کرد.

در فهرست پردرآمدترین نویسندگان جهان که از سوی این مجله منتشر شد، "جیمز پترسون"، رمان نویس معروف با 90 میلیون دلار افزایش درآمد طی یک سال گذشته مقام نخست را کسب کرد. این نویسندهِ آثار تریلر که دو سال پیش نیز چنین رتبه ای را از آن خود کرده بود، در سال 2013 جایگاهش را به "ای.ال جیمز"، نویسنده انگلیسی مجموعه رمانهای پرفروش "50 طیف خاکستری" واگذار کرده بود. جیمز سال گذشته 95 میلیون دلار به سرمایه اش افزود، اما امسال این رقم به 10 میلیون دلار تنزل پیدا کرد و وی را تا جایگاه یازدهم پایین آورد.

فوربز این آمار را براساس ارقامی که موسسه معتبر "نیلسن" از فروش کتابهای چاپی، دیجیتالی و صوتی این نویسندگان به دست آورده، ارایه می کند.

جیمز پترسون به عنوان پردرآمدترین نویسنده دنیا به طور میانگین سالی 14 کتاب منتشر می کند. اختلاف فاحش او با "دن براون"، نفر دوم این فهرست، 62 میلیون دلار است. نویسندهکتابهای "رمز داوینچی"، "نماد گمشده"، "فرشتگان و شیاطین" و "دوزخ"، ثروت خود را 28 میلیون دلار افزایش داده است.

نام "نورا رابرتز" که لقب ملکهکتابهای دیجیتالی را یدک می کشد، با 23 میلیون دلار افزایش سرمایه در رتبه سوم دیده می شود. رتبه چهارم به"دنیل استیل" تعلق دارد که در سال گذشته 22 میلیون دلار به دست آورده است. "ژانت ایوانوویچ" (20 میلیون دلار) هم پنجمین رتبه را در فهرست فوربز دارد.

"جف کینی"، "ورونیکا راث"، "جان گریشام" و "استفن کینگ" هریک با 17 میلیون دلار در ردیف ششم قرار دارند. "سوزان کالینز" با 16 میلیون دلار افزایش سرمایه رتبه هفتم را کسب کرده و پس از او "جی.کی رولینگ"، هشتمین نویسنده جهان در فهرست پردرآمدترینها معرفی شد.

 

وزارت ارشاد به نمایشنامه بهرام بیضایی مجوز نشر نداد

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نمایشنامه "جانا بلا دور" اثر بهرام بیضایی مجوز نشر نداد.

به گفته شهلا لاهیجی، مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان، بیضایی تصمیم دارد این نمایش را در خارج از ایران منتشر کند.

وی گفت: "متاسفانه توضیحات ما برای مسوولان اداره کتاب درباره این کتاب کاری از پیش نبرد و با ذهنیت خودشان آن را تفسیر کردند و همین هم باعث شد تا مجوز انتشار پیدا نکند."

نمایشنامه "جانا بلا دور" که سال گذشته در دانشگاه "استنفورد" آمریکا با کارگردانی بیضایی به صحنه رفت، نمایشی سمبلیک براساس اسطوره های ایرانی است. این نمایش که بصورت سایه بازی اجرا شد، به جنگ و آمیختن چهار عنصر اصلی طبیعت یعنی آب، باد، خاک و آتش می پردازد.

لاهیجی با بیان اینکه بیضایی برای نشان دادن این جنگ، لباس انسانی به تن عناصر کرده است و در قالب شخصیتهای ملموس آنها را توصیف کرده، می گوید: "قهرمانان، چهره های اسطوره ای و سمبلیک هستند که در قالب اسطوره ای قرار گرفتند و برای باورپذیرترشدن، نام انسانی دارند. مثلا یکی شده جانا و دیگری بلا دور. اما اینها اصل انسانی ندارند و بیشتر سمبلیک هستند به همین دلیل روابط شان هم همین طور سمبلیک است. مانند اسطوره هایی چون آناهیتا که وجود انسانی ندارد، اما نماد آب پاک است و چهره ای انسانی می گیرد."

 

تاسیس مدرسه داستان نویسی برای اجرای منویات ادبی رهبر

یک موسسه فرهنگی به نام "شهرستان ادب" در تهران، مدرسه رمان نویسی اش را مبتنی بر خواسته های رهبر افتتاح کرد. شخصی به نام علی اصغر عزتی پاک مسوولیت این مدرسه نوبنیاد را به عهده دارد. او می گوید که مدرسه مورد نظر با توجه به رهنمودهای رهبری برای پرورش نیروهای هنرمند انقلابی تأسیس شده است. وی توضیح داد: "این مدرسه با هدف استعدادیابی و پرورش نویسندگان ملی در تراز انقلاب اسلامی از سراسر کشور و نیز تولید رمان با کیفیت قابل دفاع تشکیل می شود."

علی محمد مودب، مدیرعامل موسسه مزبور نیز ابراز امیدواری کرده که با این تمهیدات در عرصه رمان نویسی کشور خلاقیتهای تازه ای ایجاد شود. وی عضو کمیته فرهنگی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی بوده است.

سه نویسنده هم برای تربیت دیگر نویسندگان در جهت مورد نظر به استخدام این موسسه درآمده اند: حمید رضا شاه آبادی، محمد حسن شهسواری و بلقیس سلیمانی.

 

برگزاری مجمع عمومی کانون نویسندگان

خلاصه ای از گزارش اکبرمعصوم بیگی: پس از نزدیک به هفت سال ممانعت جدی و پیگیر نیروهای امنیتی و وزارت ارشاد، پنجمین مجمع عمومی کانون نویسندگان ایران در دوره سوم بی اعتنا به همه تهدیدها و ارعابها برگزار شد. در میان مدعوین، چهره های ادبی و فرهنگی بسیار به چشم می خوردند، از جمله علی باباچاهی، سید علی صالحی، بنفشه حجازی، فرشته ساری، فریبا وفی، محمدرضا باطنی، ایرج کابلی و … حضوری دلگرم کننده داشتند. در عین حال که حضور چهره های جوان ادبی عضو کانون نیز بسیار چشمگیر بود. در این جلسه، ده عضو هیات دبیران، دو تن بازرس، یک تن منشی، و یک صندوقدار با رای مخفی اعضا انتخاب شدند.

جلسهمجمع عمومی به ریاست سنی آقای پرویز بابایی کار خود را آغاز کرد. وی با یادکرد نام جان باختگان راه آزادی، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده و دیگر جان باختگان کانون و آزادی بیان و قلم و با اظهار تاسف از درگذشت عضو برجسته کانون نویسندگان ایران، سیمین بهبهانی، گفت: "امروز قرار بود ریاست سنی بر عهده بانوی غزل ایران باشد، اما مرگ ستمکار مجال نداد تا ما شاهد حضور پرعطوفت او باشیم."

پرویز بابایی سپس از حاضران در مجلس درخواست کرد که به احترام جان باختگان و درگذشتگان کانون از جا برخیزند و یک دقیقه سکوت کنند.

پس از خواندن پیامها و ارایه گزارش عملکرد شش ساله هیات دبیران، انتخابات برای تعیین هیات دبیران، بازرسان، منشی و صندوقدار انجام گرفت که در نتیجه فرخنده حاجی زاده، ناصر زرافشان و اکبر معصوم بیگی به عنوان هیات رییسه و رضا خندان مهابادی، حسن اصغری، علی اشرف درویشیان، مهدی غبرایی، بکتاش آبتین به عنوان اعضای اصلی هیات دبیران انتخاب شدند.

 

سینما

 

رخشان بنی ‌‌‏اعتماد برنده بهترین فیلنامه جشنواره ونیز

رخشان بنی ‌‌‏اعتماد، جایزه بهترین فیلمنامه هفتاد و یکمین جشنواره فیلم ونیز را برای فیلم "قصه ها" از آن خود کرد. این فیلم که شخصیتهای آن از طبقه کارگر هستند، روایت تلخ و صریح امروزه است.

بنی اعتماد در تازه ترین ساخته خود از طریق پیگیری گذران شخصیت فیلمهای پیشین خود از جمله "گیلانه"، "روسری آبی"، "زیر پوست شهر" و "خارج از محدوده" در سایه رویدادهای پس از انتخابات سال ۸۸ به نمایش زندگی مردم ایران و مشکلاتی نظیر فقر و بیکاری می پردازد.

فیلم از قصه های مختلفی درباره این شخصیتها تشکیل شده کهگاه به شکل ظریفی با هم برخورد می کنند، اما وجه مشترک همه آنها مشکلاتی است که به ویژه از نظر اقتصادی همه آنها را در تنگنا قرار داده است.

پرداخت فیلم به شدت رئالیستی است و فیلمساز سعی دارد به عنوان یک ناظر، محیط اطرافش را با دوربین اش ثبت کند. از این روست که فیلمساز درون فیلم (حبیب رضایی) در واقع نقش خود بنی اعتماد را بازی می کند که سعی دارد با دوربین اش حقیقت زندگی مردم را به تصویر کشد و با موانعی روبروست. این تلاش برای ثبت رئالیستی در سکانس اتوبوس و دوربین روشن این فیلمساز که تمام حرفهای کارگران معترض را ثبت میکند، به اوج می رسد.

در مراسم پایانی جشنواره ونیز که شنبه شب ۱۵ شهریور در تالار "سالاگرانده" کاخ سینما در "لیدو"ونیز برگزار شد، هیات داوران به ریاست "الکساندر دسپلات"، شیرطلایی بهترین فیلم را به "روی اندرسون"، فیلمساز سوئدی برای فیلم "کبوتری که روی شاخه نشسته انعکاس وجود است" تقدیم کرد. این فیلم که برنده بهترین فیلم جشنواره شد، با سه کمدی شروع می شود و به نوعی با به سخره گرفتن مرگ به زندگی می رسد.

 

حمله رییس بسیج به جشنواره فیلم کن

محمدرضا نقدی، رییس بسیج، در پیامی به یک مراسم دولتی که تحت عنوان "جشنواره بین المللی مقاومت" برگزار می شود، جشنواره کن و جایزه اسکار را "خفاشان شب پرست" نامید و خواهان "ایستادن" در مقابل آنها شد.

وی گفت: "امروز سینمای مقاومت در مقابل لشکر انبوه خفاشان شب پرست هالیوود، اسکار، کن و امثال آن بایستد که جملگی حامی طراز اول و توجیه گر جنایات رژیم کودک کش صهیونیستی هستند."

وی با هشدار نسبت به "جایزه های رنگارنگ شیاطین"، وظیفه "سینمای مقاومت" را "تبیین رمز موفقیت پیروزی انقلاب اسلامی و کیمیای رهبری ولایت" و مقایسه آن با "جبهه های ناآرام و آشفته خالی از نور ولایت" تعیین کرد.

 

انتقاد وزیر ارشاد از دادن مجوز ساخت "قصه ها"

علی جنتی، وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی به شدت از فیلم "قصهها"، ساخته رخشان بنی اعتماد انتقاد کرد و گفت این فیلم اجازه نداشته است که در جشنواره ونیز شرکت کند.

به گزارش خبرگزاری فارس، علی جنتی با حمله به رخشان بنی اعتماد تاکید کرد: "گاهی فیلمساز با پرداختن به مشکلات و نارساییها و ناهنجاریهای درون جامعه، آن را به خارج از مرزهای کشور و جامعه منتقل و منعکس می کند که این برخورد بسیار جدی را می طلبد."

"قصهها" قرار است پس از اکران در ونیز، در چند جشنواره بین المللی دیگر از جمله در آلمان، بریتانیا و کانادا نیز به نمایش درآید.

علی جنتی تاکید کرد: "باید با فیلمسازی که عالماً و عامداً دست روی نقاط ضعف جامعه می گذارد و به خارج از کشور منتقل میکند برخورد قطعی شود. در جامعه ما سوژههای قوی و مثبت بسیار زیادی وجود دارد که باید به آنها پرداخت."

وزیر ارشاد افزود: "الان داریم بحث می کنیم این فیلم نامناسبی است و چرا در صحنه بین المللی حضور پیدا می کند. بنده سووالم این است که چرا این فیلم مجوز ساخت گرفت و بر روی ساختن اش نظارت نشد ؟"

پس از بازتاب گستره سخنان جنتی، یک معاون وی مدعی شد که گفته های او درست منتقل نشده است. حجت الله ایوبی افزود که منظور جنتی فیلم خاصی نبوده است. با این حال وزیر ارشاد تاکنون حاضر به تصحیح سخنانش نشده است.

 

موسیقی

 

سازندگان ویدیو 'هپی' به حبس و شلاق تعلیقی محکوم شدند

اعضای سازنده ویدیو "هپی" در ایران به جز یک نفر، به صورت غیر رسمی در دادگاه به شش ماه حبس و ۹۱ ضربه شلاق تعلیقی محکوم شدند.

ریحانه طراوتی، یکی دیگر از اعضای این گروه نیز به ۱۲ ماه حبس و ۹۱ ضربه شلاق تعلیقی محکوم شده است.

عوامل سازنده ویدیو کلیپ "هپی" در روز ۱۸ شهریور ماه در دادگاهی به ریاست قاضی حیدری، متهم به "مشارکت در ساخت کلیپ مبتذل" و "روابط نامشروع" شدند. در جلسه دادگاه تمامی عوامل "هپی" به همراه پنج وکیل خود حضور داشتند.

بر اساس این گزارش، ریحانه طراوتی علاوه بر دو اتهامی که برای همه اعضای گروه مشترک بوده، به "داشتن مشروبات الکلی در منزل شخصی" و "بارگذاری و پخش کليپ در شبکه يوتيوب" متهم شده است.

وکلای این جوانان در دادگاه به اتهام "داشتن روابط نامشروع" اعتراض کردند. آنها همچنین از "برخورد خشن پلیس و هجوم به آپارتمان عوامل تهیه این ویدیو در زمان دستگیری" انتقاد کرده و خواستار پاسخگویی دادگاه به اعتراضهای خود در این موارد شدند.

در نسخه ایرانی ویدیوی هپی چند دختر و پسر نشان داده می شود که با آهنگ "هپی" "فرل ویلیامز"، سازنده و خواننده آمریکایی این آهنگ، در کوچه های تهران و روی پشت بام در حال رقصیدن هستند.

این ویدیو تاکنون دهها هزار بیننده داشته است و سرنوشت سازندگان و دست اندرکاران آن نه تنها در رسانه های داخلی و بین المللی بازتاب گسترده ای داشته، بلکه واکنش بسیاری از افراد سرشناس از جمله فرل ویلیامز را در پی داشته است.

 

شهرت جهانی ارکستر سمفونیک کینشازا با نوازندگان بومی

جمهوری دمکراتیک کنگو با وجودی که به خاطر سالها جنگ و فقر ویران شده ولی صاحب اولین ارکستر سمفونیکی است که تمام اعضای آن سیاهپوستان بومی هستند. این ارکستر که کار خود را از یک گروه کوچک موسیقی با سازهای ساده و دست ساز شروع کرده، اکنون شهرت و اعتبار جهانی پیدا کرده است.

این ارکستر از طریق یک فیلم مستند آلمانی که در مورد فعالیتهای آن ساخته شد، در سال ۲۰۱۰ به شهرت جهانی رسید و سال گذشته انجمن سلطنتی موسیقی فیلارمونیک بریتانیا آن را به عضویت افتخاری پذیرفت؛ ستایش کم نظیری که درگذشته فقط به آهنگسازان بزرگی مثل مندلسون، واگنر و برامس اعطا شده است.

"آرمان دیانگیندا"، رهبر ارکستر کینشازا، در سال ۱۹۹۴ پس از دست دادن شغل قبلی خود که خلبانی برای خطوط مسافربری بود، ارکستر سمفونیک "کیمبانگیست" را در شهر "کینشازا" تشکیل داد. این ارکستر بخشی از فعالیتهای کلیسای کیمبانگیست است که توسط "سایمون کیمابنگو"٬ پدر بزرگ آرمان تاسیس شد. پدر بزرگ او که توسط قدرت استعماری بلژیک ۳۰ سال زندانی شد و بالاخره در زندان درگذشت، برای بسیاری از مردم در کنگو و به خصوص شهر کینشازا همچون یک منجی و یا شهید دیده می شود و مورد ستایش است.

در آغاز فعالیت این ارکستر، ۱۲ نوازنده ویولون آن مجبور بودند به طور نوبتی از ۵ ویولون موجود استفاده کنند و هر نوازنده پس از ۲۰ دقیقه، ویولون را به نوازنده بعدی می داد. برخی از آلات موسیقی را از بازار دست دوم در چین تهیه کردند و برخی دیگر را مجبور بودند خودشان بسازند.

ارکستر سمفونیک کینشازا در حال حاضر در سفر در انگلستان است و قرار است در شهرهای منچستر، لندن، کاردیف و بریستول برنامه اجرا کند.

 

اندی و فرهاد دریا سفیران صلح شدند

اندی و فرهاد دریا در کنار چهل خواننده شناخته شده برای اجرای برنامه به جشنواره "مستر پیس" دعوت شدند. این جشنواره یکی از بزرگترین برنامه های اجتماعی و تفریحی است که سالانه در هلند برگزار می شود و از چهار سال پیش فعالیت خود را شروع کرده است.

سازمان دهندگان "مسترپیس" هدف آن را تبلیغ صلح در سطح جهانیاز طریق تولید و اجرای ترانههای ضدجنگ معرفی می کنند. روز یکشنبه ۲۱ سپتامبر، برابر با روز جهانی صلح، برنامه های این جشنواره شروع خواهد شد و هنرمندان شرکت کننده در ستایش صلح و نکوهش جنگ آواز خواهند خواهد.

فرهاد دریا، خواننده افغانستانی مقیم آمریکا و اندی هر دو از سفیران صلح این جشنواره هستند و تحت شعار "نلسون باش" ترانه اجرا خواهند کرد؛ این شعار عمومی جشنواره است که به پاس تلاشهای نلسون ماندلا و فعالیتهای صلح جویانه او انتخاب شده است.

ترانهای که اندی انتخاب کرده، همراه با "میسا کارا"، خواننده سوپرانو و لبنانی تبار، اجرا خواهد شد. این ترانه در وصف صلح و دوستی و همزیستی سروده شده و تنها بعد از اتمام این جشنواره به طور عمومی پخش خواهد شد. میسا کارا مقیم آمریکاست و اجرای "من چه دانم؟" از غزلهای مولوی را با زبان فارسی در کارنامه خود دارد.

 

نمایشگاه

 

آی وی وی در زندان آلکاتراز

"آی وی وی"، هنرمند معترض و فعال سیاسی چینی، نمایشگاهی را شامل چهره176 فعال سیاسی در زندان "آلکاتراز" برپا کرده است.

زندان آلکاتراز که روزی از بدنام ترین و مخوف ترین زندانهای جهان بود، میزبان نمایشگاهی از تابلوهای 176 چهره تبعیدی سیاسی است که با استفاده از 2/1 میلیون قطعه لگو توسط آی وی وی خلق شده است.

در میان چهره هایی که تصویر آنها با استفاده از قطعات لگو در زندان آلکاتراز به نمایش درآمده می توان به "نلسون ماندلا"، رهبر فقید آفریقای جنوبی و "ادوارد اسنودن"، افشاگر اسناد جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا اشاره کرد.

آی ویوی خود نیز به دلیل انتقادات صریح از دولت چین در سال 2011 برای مدت 81 روز زندانی شد.

جزیره آلکاتراز در مرکز خلیج سانفرانسیسکو در کالیفرنیا واقع شده و تا سالها پیش بهعنوان یک محدوده نظامی شناخته شده بود و پس از آن نیز امن ترین زندان در جهان به شمار می رفت. اما امروزه این جزیره با نظارت آژانس پارکهای ملی آمریکا، به مکانی تاریخی تبدیل شده و به عنوان بخشی از جاذبه های توریستی این ایالت در معرض دید همگان قرار دارد.

 

یک کاریکاتوریست در حرمسرای سلطنتی

نمایش نقاشیهای بزرگمهر حسین پور و مجسمه های علیرضا میراسدالله٬ با عنوان "یک کاریکاتوریست در حرمسرای سلطنتی" بعدازظهر پنجشنبه ۲۷ شهریورماه (۱۸ سپتامبر) به دعوت گالری "نیکولا فلامل" در شهر پاریس آغاز شد.

نقاشیهای حسین پور راوی زنان حرمسرای ناصرالدین شاه است و مجسمه های میراسدالله راوی زنان فتحعلی شاه قاجار.

نقاشیهای حسین پور برگرفته از تصاویر زنان ناصرالدین شاه است که "قرار نبود که هرگز کسی آنها را ببیند". در نقاشیهای این کارتونیست٬ زنان با سری پوشیده و پاهای عریان به تصویر کشیده شده اند؛ ترکیبی از حجاب اسلامی و ایرانی آن زمان و لباسهای فرانسوی که نظر پادشاه ایران را در سفری که به پاریس داشت٬ به خود جلب کرده بود.

یکی از ویژگیهای برخی از نقاشیهای حسین پور٬ ترکیب زمان گذشته و حال است. در یکی از تابلوها٬ ناصرالدین شاه به همراه زنانخود "سلفی" گرفته یا در نقاشیدیگری٬ بینی یکی از زنان عمل زیبایی شده است.

در کنار تابلوهای نقاشی حسین پور٬ زنان دیگری از حرمسرایی دیگر نیز حضور دارند. مجسمه هایی که زنان را با چادر نشان میدهد اما زیر آن عریان هستند. مجسمه های علیرضا میراسدالله٬ هنرمند و روزنامه نگار در نمایشگاه به شکلی چیده شده که فتحعلی شاه پشت سر زنان ایستاده است.

او می گوید که در ساختن این مجسمه ها از "دفرماسیون" در چهره‌‌ها پرهیز کرده است: "در ساختن مجسمه ها٬ از ایجاد دماغ٬ گوش و دندانهای گنده پرهیز کردم. دفرماسیون زمانی جواب می دهد که قصه شما خیلی پررنگ نیست و می خواهید به وسیله کاراکترها و آدمکها٬ مخاطبان را بخندانید. اما وقتی قصه به اندازهکافی طنز دارد٬ اگر شما بتوانید فقط چیزی را که نمایشگر آن شخصیت است بسازید٬ کافی ست."

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق