برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مرداد 1393‏
گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

53 حرکت اعتراضی
*روز چهارشنبه 1 مرداد، نزدیک به ۶۰۰ راننده خودروهای سنگین برون شهری برای دومین روز متوالی در اعتراض به نحوه رسیدگی قوه قضاییه به شکایت‌ شان از یک شرکت خودروسازی مقابل دبیرخانه این قوه تجمع کردند. به گزارش ایلنا این رانندگان روز سه شنبه نیز ابتدا مقابل دبیرخانه قوه قضاییه و سپس دادسرای کارکنان دولت تجمع کرده بودند.

*تجمع اعتراضی کارگران در منطقه ویژه پارس جنوبی (عسلویه) که هنوز بابت 14 ماه معوقات مزدی از کارفرمای مقاطعه کار طلبکار هستند، در روز چهارشنبه 1 مرداد ادامه پیدا کرد. به گزارش ایلنا، این کارگران در هفته‌ های اخیر دو نوبت در مقابل ساختمان اداره روابط کار منطقه ویژه عسلویه تجمع کردند.

*تجمع کارگران شرکت فولاد آذربایجان در محل شرکت در روز چهار شنبه 1 مرداد ادامه پیدا کرد. به گزارش قافلان نیوز، کارگران خواستار رسیدگی به وضعیت فروش این کارخانه عظیم تولید فولاد شدند. فولاد آذربایجان ماه گذشته از طریق مزایده به بانک ملت و بخش خصوصی واگذار شد.

*روز چهارشنبه 1 مرداد، تجمع و تحصن بازنشستگان صنعت فولاد استان اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه خود در مقابل اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی در این استان ادامه پیدا کرد. به گزارش ماين نيوز، بازنشستگان صنعت فولاد در این تجمع از مسئولان اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان خواستار پرداخت مطالبات 2 ماه گذشته و همچنین برقراری نظم در پرداخت حقوق ماهانه خود شدند.

*صبح روز شنبه 4 مرداد، کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) برای پنجمین بار در یک ماه گذشته در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان کشوری به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه در مقابل ساختمان اداری این معدن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران از مسئولان خواسته اند تا مانع خصوصی سازی این معدن و واگذاری ۴۲ هکتار از زمینهای این واحد به شهرداری شوند.

*حدود 400 تن از کارگران کارخانه کشتی‏سازی صدرا در جزیره صنعتی بوشهر از صبح روز شنبه 4 مرداد، با تجمع مقابل کارخانه، درب ورودی جزیره را بستند.
به گزارش مارین نیوز، این کارگران از ابتدای سال جاری تاکنون حقوق خود را از شرکت صدرا دریافت نکرده‏ اند. تجمع‏ کنندگان از تردد سایر پرسنل و حتی کارفرمایان به جزیره جلوگیری کردند.
شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در سال گذشته از قرارگاه خاتم الانبیا سپاه به یک شرکت راه و ساختمانی به نام آبادراهان پارس واگذار شد.

*جمعی از دانشجویان پزشکی در اعتراض به مخالفت مجلس با اصلاح سهمیه مناطق محروم آزمون ورودی دانشگاهها در مقطع دستیاری و تخصصی در روز شنبه 4 مرداد، مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، دانشجویان معترض که درخواست ورود به مرحله تخصصی دارند، خواهان رفع محدودیت مجلس با بررسی طرح اصلاح بند 3 قانون برقراری عدالت آموزشی به صورت عادی هستند، چرا که با عادی بررسی شدن این طرح فرصت دانشجویان پزشکی برای انتخاب رشته و جذب در مرحله تخصصی از بین می‌رود.

*روز یکشنبه 5 مرداد کارگران ریسندگی پرریس ششمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران،این کارگران همزمان با اعتصاب، در اداره کار شهر سنندج دست به طرح دعوی علیه کارفرما نیز زدند. کارگران شرکت ریسندگی پرریس از اول سال تا کنون دستمزدهای خود را دریافت نکرده و عیدی و پاداش سالهای 91 و 92 خود را نیز از کارفرما طلب دارند.

*کارگران واحد پلیمری (LD) در مجتمع پتروشیمی بندر امام در روز یکشنبه 5 مرداد در اعتراض به عدم اجرای وعده کارفرما برای پرداخت پاداش به کارگران، اعتصاب کردند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در فروردین سال جاری که تعمیرات آورهال (تعمیرات اساسی ادواری و زمانبندی شده) این واحد پلیمری شروع شد، پیمانکار قول پرداخت پاداش مخصوص آورهال را به کارگران داد تا این واحد بعد از تعمیرات اساسی بتواند به موقع و بدون تاخیر راه اندازی شود. با تلاش کارگران این هدف حاصل گردید و این واحد مهم در موعد مقرر راه اندازی شد، اما کارفرما با گذشت بیش از سه ماه از آن زمان و علیرغم پافشاری کارگران، تنها حدود یک چهارم از مبلغ توافق شده را پرداخت کرده است و نسبت به پرداخت باقی طلب کارگران هیچ اقدامی انجام نداده، که این امر خشم شدید کارگران و اعتراض آنان را موجب شد.

*کارگران شاغل در فاز 1 تا 7 در منطقه ویژه پارس جنوبی (عسلویه) با دریافت حقوق فروردین و اردیبهشت خود در روز یکشنبه 5 مرداد به حرکت اعتراضی خود پایان دادند.
به گزارش ایلنا، این کارگران از حدود یک ماه پیش خواستار وصول ۱۴ ماه مطالبات معوقه خود بودند.

*تعدادی از ساکنان روستاهای عشق آباد و نجم آباد در شهرستان ری روز یکشنبه 5 مرداد به دلیل قطعی چند روز آب این روستاها به بخشداری قلعه نو از توابع شهرستان ری مراجعه و در آن محل تجمع کردند. به گزارش ایرنا، آب شرب روستای عشق آباد و شهرک زینبیه از روز پنجشنبه 2 مرداد قطع شد و هیچ مسئولی به سوال و پیگیریهای مردم پاسخ نداد.
وجود انشعابات غیر مجاز و آبیاری برخی از باغات ورودی روستای عشق آباد و شهرک صنعتی موجب قطعی آب شرب منازل روستاییان شده است.
ˈ
*جمعی از کارگران نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به عدم دریافت یک ماه و نیم حقوق، صبح روز دوشنبه ۶ مرداد دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه مقابل ساختمان امور اداری مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این زمینه یکی از کارگران نیشکر هفت‌تپه گفت: تجمع کنندگان که در بخشهای کشاورزی و صنعتی کارخانه کار می‌کنند خواستار دریافت حقوق خود در ماههای خرداد و تیر هستند.

*درپی اعتراضات کارگران معدن ذغال سنگ البرز غربی (سنگرود)، تعطیلی این معدن تا پایان سال 1395منتفی شد. به گزارش روز دوشنبه 6 مرداد ماين نيوز، بنا به تصمیم وزارت صنعت‌، معدن و تجارت و شرکت فولاد ایران با هدف خصوصی‌سازی در اواخر سال گذشته قرار شده بود تا تاریخ 31 خرداد سال جاری به فعالیت معدن زغال سنگ سنگرود خاتمه داده شود و تمامی 425 کارگرش بیکار شوند که با سفر جمعی کارگران و برگذاری تجمع اعتراضی در تهران، آن طرح ناکام ماند.
معدن ذغال سنگ البرز غربی (سنگرود) از شرکتهای تحت پوشش شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و یکی از شرکتهای اصلی زیر مجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است. این شرکت صد در صد دولتی و وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

*کارگران شرکت سهند آذر کرمانشاه در اعتراض به دریافت نکردن حقوق شان روز یکشنبه ۶ مرداد در محل کارگاه دست به اعتصاب زدند. به گزارش سحام نیوز، کارگران در این تجمع خواستار رسیدگی استاندار به خواسته هایشان شدند. کارگران سپس در مقابل دادگستری کرمانشاه تجمع کرده و نماینده کارگران به دادستانی مراجعه کرد. کارفرمای شرکت سهند آذر کرمانشاه، سپاه پاسداران است.

*اعتراضات کارگران کارخانه کشتی سازی صدرا به عدم پرداخت بیش از چهار ماه حقوقشان در روز یکشنبه 12 مرداد ادامه پیدا کرد و کارگران معترض دو باره ورودی جزیره صدرا را بستند و دست به تجمع مقابل استانداری زدند.
به گزارش مارین نیوز، کارگران این واحد تولیدی طی چند روز پیاپی نسبت به تجمع در محل جزیره صنعتی صدرا و بستن ورودی آن اقدام کردند.

*تعدادی از کارگران قند کامیاران روز یکشنبه ۱۲ مرداد در اعتراض به نبود مواد اولیه برای تولید در محوطه این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، قرارداد کار کارگران قند کامیاران از ابتدای سال جاری یک ماهه بسته می‌شود در حالی که قرارداد کار آنان پیش تر ۵ ماهه یا ۳ ماهه منعقد می‌شد و به همین دلیل، توقف مکرر تولید به نگرانی آنها نسبت به آینده شغلی‌شان دامن زده است.

*روز یکشنبه 12 مرداد حدود 450 کارگر معدن همکار، دست از کار کشیده و با تجمع در مقابل ساختمان اداری این معدن خواهان رسیدگی هر چه سریعتر به مشکلات خود شدند. به گزارش عارف، مدتهاست که کارگران معدن زغال سنگ همکار – که در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان کوهبنان واقع شده است – به علت پرداخت نشدن به موقع حقوق و پاداشهای مقرر شده از سوی روسای این معدن دست به اعتصابهای زیادی زدند.

*بیش از 3500 تن از کارگران شرکت ریسندگی، بافندگی و نساجی کاشان از سال 82 تاکنون در مجموع 45 میلیارد تومان بابت حق سنوات و حقوق معوقه از این شرکت طلب دارند. به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران بازنشسته شرکت ریسندگی، بافندگی و نساجی کاشان روز دوشنبه 13 مرداد، به منظور پیگیری دریافت حقوق معوقه و حق سنوات خود مقابل دفتر نماینده شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل در مجلس رژیم تجمع کردند.

*روز یکشنبه 12مرداد، کارگران کارخانه کاشی کویر یزد در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایاشان دست از کار کشیدند و در محوطه کارخانه تجمع کردند.
به گزارش یزد رسا ، یکی از کارگران این کارخانه دلیل اعتصاب کارگران را عدم پرداخت حقوق و مزایای کارگران عنوان کرد.

*صبح روز سه شنبه 14مرداد، جمعی از پذیرفته شدگان در آزمون استخدامی سال 1391 که همچنان در بلاتکلیفی بسر می‌برند و هنوز جذب نشده ‌اند، برای سومین بار در اعتراض به وضعیت خود از شهرهای مختلف استان مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش خوز نیوز، یکی از افرادی که مقابل استانداری ایستاده خانمی است که کودکش را در منزل گذاشته و خواستار پیگیری وضعیت استخدام خود است.

*به گزارش آران مغان، ساكنان مسکن مهر پارس آباد در روز سه شنبه 14 مرداد با حضور در جلوي درب فرمانداری به افزایش قيمت مسکن مهر این شهرستان اعتراض کردند.
يكي از معترضان حاضر در این تجمع گفت: دیگر از انتظار و هزینه نمودن برای واحدها خسته شده ایم، برای ما که دارایی چندانی نداریم و کسب درآمد مان اندک است، پرداخت افزایش قیمتها بسیار سخت است.

*به گزارش یزد رسا، روز چهارشنبه 15 مرداد، رانندگان معدن چادر ملو با تجمع در این معدن اعتراض خود را در خصوص نرخ کرایه ها و دستمزد خود اعلام کردند.

*یه گزارش ایلنا، روز شنبه 18 مرداد کارگران شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس کردستان در اعتراض به تائید حکم بیکاری همکاران خود در مقابل ساختمان مجلس رژیم در تهران دست به تجمع زدند.
این کارگران ابتدا در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کرده که پس از بی نتیجه ماندن این تجمع، به بهارستان رفتند و در مقابل ساختمان خالی مجلس تجمع کردند.
روز یکشنبه 19 مرداد تجمع کارگران فولاد زاگرس برای دومین روز متوالی در مقابل مجلس رژیم برگزار شد.

*روز شنبه 18 مرداد کارگران نساجی کاشان مطابق با قرار قبلی در بیت ‌العباس کاشان و با حضور نماینده مجلس از کاشان اقدام به تجمع اعتراضی کردند.
به گزارش ایلنا، در این گردهمائی که با حضور کارگران و شماری از خانواده‌ های کارگران متوفی که چکهایی از سال ۱۳۸۰ در دست داشتند، تشکیل شده بود قرار شد تا با تشکیل کمیته ۶ نفره به پی‌گیری و دستیابی مطالبات معوقه کارگران این نساجی سرعت بخشیده شود.

*پذیرفته‌ شدگان آزمون استخدامی شرکت نفت در اعتراض به عدم اعلام نتایج نهائی آزمون استخدامی این شرکت روز یکشنبه 19 مرداد در مقابل مجلس دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا؛ معترضان در این تجمع علاوه بر رسیدگی به پرونده آزمون استخدامی خود خواستار ملاقات با رئیس مجلس و کمیسیون انرژی شدند.
جمعی از کارگران کارخانه تبریز کف برای چندمین بار در طول یکسال گذشته در روز سه شنبه 21 مرداد در مقابل فرمانداری مرند تجمع کردند
به گزارش ایسنا، کارگران در این تجمع خواستار احقاق حقوق خود شدند. آنها گفتند؛ ما نیز می‌دانیم که تعطیلی کارخانه دردی را دوا نخواهد کرد، اما به هر شکل ممکن، از مسئولان می‌خواهیم فکری برای وضعیت معیشتی ما کنند

*روز چهارشنبه 22 مرداد جمعی از داوطلبان کارشناسی ارشد علوم پزشکی برای سومین بار در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش انتخاب، این جمع از داوطلبان کارشناسی ارشد علوم پزشکی با تجمع در مقابل ساختمان وزارت بهداشت رژیم به کاهش ظرفیت پنجاه درصدی رشته های علوم پزشکی اعتراض نمودند.

*روز چهارشنبه 22 مرداد تعدادی از نگهبانان پایانه ‌های مسافربری غرب، جنوب و بیهقی در اعتراض به تصمیم سازمان پایانه ‌های مسافر شهرداری مبنی بر واگذاری امور نگهبانی به بخش پیمانکاری و اخراج آنها مقابل شهرداری تهران واقع در خیابان بهشت در ضلع جنوبی پارک شهر در وسط خیابان بست نشستند و این خیابان را مسدود کردند. به گزارش ایلنا، با واگذاری امور به شرکت پیمانکاری «امین حافظ تهران» ۱۵۰ تن از نگهبانان پایانه که هر یک دارای ۱۵ تا بیش از ۲۳ سال سابقه خدمت هستند، از کار بیکار شدند.

*کارگران کارخانه پروفیل صفا واقع در شهرستان ساوه در اعتراض به پرداخت نشدن 14 ماه حق بیمه و دو ماه حقوق خود، روز پنجشنبه 23 مرداد در مقابل سازمان تأمین اجتماعی شعبه یک این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایسنا، تجمع‌کنندگان خواستار تمدید اعتبار دفترچه‌ های بیمه خود شدند.

*به گزارش روز پنجشنبه 23 مرداد قائم آنلاین، چند روز پیش کارگران کارخانه نساجی قائم شهر تجمع اعتراضی در فرمانداری برپا داشتند و خواهان حقوق از دست رفته خود شدند.
با رکود اقتصادی و افزایش تورم و ورشکستگی بخشهای مختلف صنعتی و تعطیلی کارخانه ها، کارخانه نساجی نیز با مشکلات بسیاری مواجه شد.
این کارخانه در سکوت تلخ خفته ماند و تنها خاطره اش در ذهن ها باقی ماند؛ کارخانه ای که بسیاری از اراضی آن در بخش مرکزی شهر واقع شده و مدیران با تصمیم گیریهای نادرست خود تیشه به ریشه آن زدند.

*روز شنبه 25 مرداد، کارگران پروژه در حال ساخت بيمارستان تامين اجتماعي بيرجند در اعتراض به عدم دریافت 4 ماه حقوقشان اقدام به تجمع کردند. به گزارش خراسان؛ سر و صداي کارگران که بيشترشان جوان هستند دقيقه اي کم نمي شود. یک زن در حالي که اشک مي ريزد، وسط جمعيت با صداي بلند مي گويد:«من و همسرم از پيمانکاران يک شرکت مجری پروژه ساخت بيمارستان تامين اجتماعی بيرجند هستيم. 4 ماه است يک ريال حقوق نگرفتيم و من در اين مدت با اين که ماههاي آخر بارداری ام است به دليل بي پولي حتي يک بار به پزشک مراجعه نکردم. صاحب سه فرزند هستيم و هر ماه بايد اجاره خانه بدهيم. با اين شرايط چرا هيچ کس جوابگوی ما نيست؟ نمي توانيم حق خود را بگيريم.

*روز دوشنبه 27 مرداد، در آستانه سفرحسن روحانی به استان اردبیل جمع کثیری از کارگران اخراج شده ذوب آهن اردبیل با برپایی تجمع اعتراض‌ آمیز خواستار پرداخت مطالبات معوقه خود شدند. به گزارش فارس، این تجمع در جلوی ساختمان استانداری اردبیل برگزار شد. کارگران اخراج شده ذوب آهن اردبیل بیش از دو ماه است در وضعیت نابسامان و به هم ریخته به سر می‌برند.

*روز سه شنبه 28 مرداد، جمعی از کارگران گروه صنایع سیمان کرمان با ارسال نامه ‌ای خواستار اجرای طرح ۷۳۰۰ روز کاری در مشاغل سخت و زیان آور در مورد کارگران سیمان کرمان از سوی سازمان تامین اجتماعی شدند.
به گزارش ایلنا، در نامه کارگران سیمان کرمان آمده است: ما کارگران سیمان کرمان می‌خواهیم که صدایمان را به گوش رئیس و سایر نمایندگان مجلس شورای اسلامی برسانید که چرا سازمان تامین اجتماعی از اجرای مصوبه طرح ۷۳۰۰ روز کاری در مشاغل سخت و زیان آور اجتناب می‌کند.

*روز شنبه 18 مرداد حدود ۵۰۰ تن از کارگران نیشکر هفت‌ تپه برای دومین بار در ماه جاری در اعتراض به عدم دریافت یک ماه و نیم حقوق دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان امور اداری این واحد تولیدی تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان که در بخشهای کشاورزی، مهندسی، تعمیر و نگهداری، مطالعات نیشکر، حسابداری و امور اداری و... کار می‌کنند خواستار دریافت حقوق معوقه ماههای خرداد و تیر هستند.
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه نی شکر هفت تپه روز چهارشنبه 22 مرداد وارد سومین روز خود شد. اعتصاب کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه در روز دوشنبه 27 مرداد، دوازدهمین روز را پشت سرگذاشت و در روز سه شنبه 28 مرداد، بعد از پرداخت حقوق تیر ماه، کارگران و کارکنان نیشکر هفت تپه به سرکار خود بازگشتند.

*کارگران معدن سنگ آهن بافق از عصر روز سه شنبه ۲8 مرداد در اعتراض به بازداشت ۲ تن از همکاران‌ شان و تلاش برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر دست از کار کشیدند.
به گزارش ایلنا، یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود، گفت: حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق در اعتراض به بازداشت «امیرحسین کارگران» و «علی صبری» از کارگران این معدن دست از کار کشیده و تولید را متوقف کردند.
گفته می‌شود کارفرما در پی اعتراض پیشین کارگران که ۳۹ روز طول کشید - ۲۷ اردیبهشت تا ۴ تیر – از این ۱۸ کارگر شکایت کرده است.
در پی تحصن کارگران معدن سنگ آهن بافق ، ماموران سرکوبگر یگان ویژه پلیس از عصر روز چهارشنبه ۲۹ مرداد در معدن مستقر شده‌اند. یک کارگر معدن بافق در این باره به ایلنا گفت: پلیس به قصد متفرق کردن تحصن کنندگان و بازداشت ۱۶ کارگری که پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌ شان به معدن پناه آورده بودند، در معدن مستقر شده است.
در همین رابطه، «محمد عباسی بافقی» سخنگوی شورای شهرستان بافق ضمن تایید خبر استقرار ماموران یگان ویژه پلیس در معدن سنگ آهن بافق گفت: ما امیدوار بودیم صدای اعتراض کارگران شنیده و به مطالبات شان رسیدگی شود، اما در اقدامی تحریک آمیز نیروهای ضد شورش در معدن مستقر شده‌اند.
کارگران این معدن به شیوه اجرای برنامه ‌های خصوصی‌ سازی این واحد اقتصادی اعتراض دارند.
به گزارش یزد رسا، یگان ویژه که از عصر روز چهارشنبه با ورود به سنگ آهن چغارت بافق با هدف دستگیری چند تن از کارگران معترض به نحوه واگذاری شرکت سنگ آهن مرکزی اقدام به متفرق نمودن کارگران متحصن نموده بود به اهداف خود نرسید.
روز جمعه 31 مرداد ایلنا گزارش داد که؛ از عصر روز پنجشنبه تاکنون هیچ یک از عوامل نیروی انتظامی در معدن بافق حضور ندارند و حسب شنیده ‌ها تمامی افراد یگان ویژه نیروی انتظامی در مکانی خارج از معدن مستقر شده‌ اند.
همراه با کارگران، خانواده ‌های کارگران بازداشتی در مقابل دفتر کارفرما و فرمانداری
تحصن کردند.
 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق