برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در خرداد 1393‏

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

89 حرکت اعتراضی

 

*کارگران کارخانه سیمان جغتای در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه و حق بیمه خود ‏‏در روز سه شنبه 30 اردیبهشت دست به ‏‏اعتصاب زدندد. به گزارش نسیم جوین، کارگران مقابل سوله های محل کار خود تجمع ‏‏کردند.

در روز پنجشنبه 1 خرداد با اعتصاب رانندگان بونکر حمل سیمان، اتفاقات کارخانه وارد فاز جدیدی شد، ‏‏‏رانندگان ‏در اعتراض به خاکی بودن ۲ کیلومتر از جاده فراشیان به کارخانه که از بین مزارع ‏‏هندوانه ‏و خربزه ‏کشاورزان این روستا عبور می کند، از بارگیری سیمان و حمل آن امتناع ‏‏کردند.

 

*روز شنبه 3 خرداد، کارگران کارخانجات نورد پروفیل ساوه برای دستیابی به مطالبات خود و در اعتراض ‏‏به تعرض ‏مداوم کارفرما به معیشت و زندگیشان دست از کار کشیده و  اعتصاب کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این اعتصاب با استقبال و حمایت کارگران کارخانجات نورد لوله صفا که در نزدیکی آنان بوده ‏‏و همواره ‏ارتباط و منافع مشترکی داشته اند، روبرو شده استت. حدود 400 تن از کارگران اعتصابی ساعت 3 بعدازظهر و در هوای گرم حدود 3 ‏‏‏کیلومتر ‏راه پیاده به سمت شهر پیمودند. قبل از رسیدن به فرمانداری، نیروی انتظامی در محل ‏‏پارک ‏جنگلی راه ‏را بر کارگران بست و از آنها خواست که در همین محل بمانند تا فرماندار به ‏‏اینجا بیاید. ‏کارگران نپذیرفتند ‏وبه راه خود بسمت محل فرمانداری ادامه دادند و در محل فرمانداری ساوه تجمع کرده وخواستار ملاقات با فرماندار ‏‏این ‏‏شهرشدند.

 

*کارگران کارخانه پروفیل ساوه روز یکشنبه 4 خرداد، برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم ‏‏‏پرداخت ‏دستمزد‌هایشان در محوطه کارخانه دست به تجمع زده‌ند.

به گزارش ایلنا، با وجود آن که شخص فرماندار تمایلی برای حضور در جمع معترضان برای پاسخ دادن ‏‏نشان ‏‏نداد، اما چند تن از مسئولان بخشهای زیر مجموعه وی، با تشکیل جلسه‌ ای با حضور ‏‏نمایندگان ‏کارگری ‏قول مساعد برای پی گیری دادند.

 

*روز یکشنبه 4 خرداد، کارگران کارخانه تولید مواد غذایی شهرستان خرم بید، در محل بخشداری مرکز بخش مشهد مرغاب تجمع کردند. به گزارش ایرنا، به تعویق افتادن دو ماه حقوق و 15 ماه حق بیمه از جمله مطالباتی است که ‏‏‏کارگران ‏این واحد تولید کننده مواد غذایی از آن یاد کردند‏

 

*حدود ۳۰۰ پزشک متخصص زن در اعتراض به طرح خدمت در مناطق محروم به مدت ۱۲ سال، ‏‏‏در روز یکشنبه 4 خرداد، مقابل ‏ساختمان وزارت بهداشت تجمع کردند. ‏به گزارش  فارس، طرح تعهد خدمت در مناطق محروم برای متخصصان مرد، دو سال ‏‏‏است اما ‏برای متخصصان زن ۱۲ سال در نظر گرفته شده است.

 

*کارکنان وزارت جهاد سازندگی سابق که اراضی واگذار شده ماهدشت استان البرز به آنها با ‏‏مشکلات ‏‏حقوقی مواجه شده، روز یکشنبه 4 خرداد در مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردند. به گزارش ایسنا، چند دقیقه پس از آغاز تجمع در مقابل وزارت جهاد کشاورزی در خیابان ‏‏طالقانی، یکی از مسئولان حراست این وزارتخانه از تجمع‌کنندگان ‏‏خواست با ‏نگارش و ‏امضای نامه‌ به تجمع خود خاتمه دهند و ادامه‌ پیگیری مطالبه خود از ‏‏وزارت جهاد ‏کشاورزی را از طریق ‏اداره کل حراست انجام دهند.‏

 

*روز یکشنبه 4 خرداد دکه‌داران روزنامه‌ها و مجلات در اردبیل درمحوطه اداره کل فرهنگ و ارشاد تجمع کردند. به گزارش فارس ، در این تجمع اعتراض ‌آمیز دکه‌داران خواستار دیدار با مدیرکل فرهنگ ‏‏و ‏ارشاد ‏اسلامی استان اردبیل برای حل مشکلات خود شدند. مشکلی که امسال گریبانگیر دکه‌داران شده، تمنای بیش از حد ‏‏شهرداری از ‏قبیل ‏تعیین اجاره ماهانه برای تمامی دکه‌داران است در حالی که بسیاری از آنها ‏‏توان پرداخت این اجاره ‏‏ماهانه را ندارند.

 

*اعتصاب کارگران نورد و پروفیل ساوه وارد سومین روز خود شد. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بیش از 400 تن از کارگران نورد و پروفیل ساوه ‏‏بعد از دو ‏روز اعتصاب، روز دوشنبه 5 خرداد برای سومین روز به اعتصاب خود ادامه ‏‏دادند.

 

*به گزارش همبستگی ملی، کارگران کارخانه لبنيات کوهرنگ در اعتراض به وضعيت موجود کارخانه و ‏پرداخت ‏نشدن حقوق عقب افتاده خود و بلاتکليفي 70 تن از همكارانشان، روز دوشنبه 5 خرداد ‏در مقابل سالن ‏توليد اين کارخانه دست به تجمع و تحصن زدند.‏

 

*اعتصاب کارگران معدن بافق برای لغو خصوصی‌سازی در روز سه شنبه 6 خرداد وارد دهمین روز خود شد. به گزارش‏‎ ‎ماين نيوز، در این روز معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد، نماینده مردم بافق در ‏‏مجلس ‏‏شورای اسلامی، امام جمعه، فرماندار، اعضای شورای شهر و مدیرعامل شرکت ‏‏سنگ آهن مرکزی ‏‏بافق، در جمع کارگران معترض شرکت سنگ آهن بافق حضور یافتند.‏

 

*حدود 450 تن از کارگران سد بنیر در 5 کیلومتری ‏‏روستای نگل ‏از توابع مریوان واقع در استان کردستان روزهای سه شنبه 6 خرداد و چهارشنبه 7 خرداد ‏دست از کار کشیدند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه حقوق بهمن و اسفند و همچنین عیدی و پاداش ‏‏سال 92 و ‏عدم پرداخت حقوق فروردین و اردیبهشت سال 93 دست به اعتصاب زدند. ‏قسمتهای تونل، مخزن، دیوار و حمل و نقل در اعتراض به این وضعیت در ‏‏اعتصاب به سر می برند.

 

*کارگران نورد و پروفیل ساوه روز چهارشنبه 7 خرداد در مقابل درب کارخانه‏ اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در ادامه ی اعتراضات کارگران نورد و پروفیل ‏‏‏ساوه از روز ‏شنبه 3خرداد، کارگران روز چهارشنبه 7 خرداد نیز برای ادامه اعتصاب خود ‏‏‏به محل کارخانه ‏مراجعه نمودند، اما با درب بسته محل کارخود مواجه شدند. کارگران در مقابل درب کارخانه تجمع اعتراضی خود را بر پا نمودند.

 

*روز چهارشنبه 7 خرداد، کارگران و کارمندان شرکت ایران تایر در محوطه کارخانه ‏تجمع کردند. به گزارش ایرنا، بنا به گفته تعدادی از کارگران و کارمندان شرکت ایران تایر از بهمن ماه 92 ‏‏تاکنون ‏‏تعدادی از کارگران این کارخانه اخراج شده اند و حق تولید کارگری و حق جذب کارمندان ‏‏نیز ‏پرداخت ‏نشده است. به رغم تجمع کارگران و کارمندان در محوطه کارخانه هیچ یک از ‏‏مدیران ‏این ‏شرکت در محل کار خود حاضر نشدند تا پاسخگوی مطالبات معترضان باشند.‏

 

*روز شنبه 10 خرداد در پی اعتصاب کارگران نورد پروفیل ‏ساوه، مدیرعامل کارخانه در جمع کارگران ‏اعتصابی حضور یافت و به ‏خواسته ها و صحبت کارگران گوش کرد و با آنان به گفتگو پرداخت.‏ به گزارش ایلنا، تجمع چهار روزه کارگران ‏پروفیل ‏ساوه در حالی خاتمه یافت که مدیر عامل کارخانه با حضور در بین کارگران ‏معترض وعده ‏کرد که حداکثر تا پایان تیر ماه سال جاری همه مطالبات معوقه کارگران را ‏پرداخت کند.‏

 

*تعدادی از کارشناسان حوزه کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در روز شنبه 10 خرداد با تجمع در برابر ساختمان ‏‏استانداری ‏مازندران خواستار اجرای مصوبه قانونی مجلس مبنی بر استخدام خود شدند. به گزارش فارس، این کارشناسان که از سال 1382 در راستای طرح خودکفایی گندم به عنوان کارشناس در اداره ‏کل منابع ‏‏مازندران و سازمان جهادکشاورزی استان مشغول به کار شدند به دلیل عدم اجرای ‏مصوبه قانونی ‏‏مجلس مبنی بر استخدام این نیروها با وجود ابلاغ به استانها از سوی دولت و ‏مجلس خواستار ‏‏پاسخگویی مسئولان این بخش و استانداری مازندران شدند‏.

 

*روز یکشنبه 11 خرداد، کارگران کارخانه ایران تایر در مقابل وزارت کار‏ تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایسنا، این حرکت اعتراضی در پی اخراج 400 تن از کارگران کارخانه ایران تایر و کاهش حقوق، دستمزد و همچنین افزایش ‏‏‏50 ‏درصدی ساعات کار از هشت ساعت به 12 ساعت در روز صورت گرفت.

 

*روز یکشنبه 11 خرداد، اعتصاب شش روزه کارگران سد بنیر مریوان با موفقیت نسبی پایان گرفت. به کمیته هماهنگی اعتصاب حدود 450 تن از کارگران سد بنیر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه و عیدی و پاداش سال 92و همچنین حقوق معوقه ‏دو ماه اول سال ‏‏93 صورت گرفت و این حرکت اعتراضی با وعده کارفرما مبنی بر پرداخت دو ماه حقوق ‏معوقه سال 92 و همچنین ‏پرداخت مابقی طلب کارگران به ترتیب در روزهای آینده پایان گرفت.

 

*بیش از ۵۰ کارگر پیمانی پتروشیمی شازند اراک در اعتراض به شیوه اجرای قانون طرح ‏طبقه بندی ‏مشاغل و نحوه محاسبه دستمزدها در روز یکشنبه 11 خرداد در مقابل ساختمان اداری این واحد تولیدی تجمع ‏کردند. به گزارش ایلنا، نزدیک به دو هزار کارگر پیمانی ‏و حدود ۷۰۰ کارگر قرارداد مستقیم ‏در پتروشیمی شازند کار می کنند.‏

 

*جمعی از کارمندان دانشگاه آزاد سوادکوه روز یکشنبه 11 خرداد در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق ‏‏خود در این ‏دانشگاه تجمع کردن. به گزارش خبرگزاری دانشجو، پس از این اقدام، احمدی، رئیس دانشگاه با حضور در جمع متحصنان، به ‏‏دنبال آرام ‏کردن اوضاع و بازگردان کارکنان به دفاترشان بود که این اقدام نیز نتیجه ای در بر ‏‏نداشت.‏

 

*به گزارش ایرنا، کارگران مترو اهواز وابسته به شرکت کیسون روز یکشنبه 11 خرداد درجنب هتل اکسین ‏‏‏اهواز تجمع اعتراضی کردند. این حرکت اعتراضی در روزهای بعد هم ادامه پیدا کرد. به گزارش‏‎ ‎ایلنا، روز سه شنبه 13 خرداد کارگران پیمانی قطار شهری اهواز در مقابل سایت مرکزی واقع در خیابان اقبال تجمع کردند‏. بدین ترتیب حرکت اعتراضی حدود 200 تن از کارگران قطار شهری ‏‏اهواز که ‏در بخشهای «حمل و نقل» و «حفاری تونل» کار می کنند سومین روز خود را پشت سر گذاشت.

تجمع کارگران در روز یکشنبه 18 خرداد وارد ششمین روز شد‏. عباس هلاکویی، مدیر عامل قطار شهری اهواز ضمن تایید وقوع ‏اعتراض صنفی ‏توسط کارگران شرکت پیمانکاری کیسون مدعی شد؛ قطار شهری اهواز آماده ‏پرداخت مطالبات کارگران ‏معترض است اما به سبب بی تفاوتی مسئولان استانی بعد از ‏شش روز از اعتراض کارگران هنوز اتفاق ‏خاصی نیافتاده است‏.

‎ ‎

*کارخانه ذوب آهن اردبیل به عنوان یکی از واحدهای بزرگ صنعتی این استان که در زمینه تولید ‏‏آهن و ‏فولاد فعالیت می کرد، از روز دوشنبه 12 خرداد درهای خود را به روی 275 کارگر فعال در این واحد ‏‏تولیدی بست ‏تا عملا تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران خود را اعلام کند‏.

به گزارش ‏‎ ‎مهر، پیش از ظهر روز دوشنبه تعدادی از کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل در مقابل ‏‏اداره کار ‏شهرستان اردبیل تجمع و خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند که البته در ‏‏پاسخ به مطالبات ‏خود واژه «شکایت کنید» را شنیدند.

 

*در پی تعطیلی غیرمنتظرانه کارخانه ذوب آهن اردبیل و بیکار شدن 275 کارگر این کارخانه، ‏‏کارگران در روز سه شنبه 13 خرداد برای ‏دومین روز متوالی تجمع کردند‏. به گزارش سبلانه، جمعی از کارگران بیکار شده کارخانه ذوب آهن ‏‏اردبیل در ‏محل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان اردبیل تجمع کردند تا پیگیر حقوق ‏معوقه ‏و تعطیلی ‏این واحد بزرگ صنعتی اردبیل شوند‏.

 

*به گزارش واحد مرکزی خبر، حدود 50 تن از رانندگان کامیونهای حمل سیمان بجنورد در ‏‏اعتراض به ‏تغییر نکردن کرایه حمل بار،  روز سه شنبه 13 خرداد در مقابل انجمن صنفی کامیون داران تجمع ‏کردند.

 

*اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران روز یکشنبه 18 خرداد مقابل مجلس رژیم تجمع ‏کردند. به گزارش ایسنا، کارگران برق حدود 4 سال قبل با پرداخت وجهی زمینهایی را در ‏هشتگرد خریداری‌ ‏کردند و ‏زمینهایشان سند منگوله‌ دار دارد، اما به دلیل استنکاف اداره برق ‏تهران، از تحویل این ‏زمینها در تعاونی ‏جلوگیری شده است‏.

 

*کارگران نورد پروفیل ساوه به علت خلف وعده کارفرما که دستمزد آنها را به حساب کارگران واریز نکرده، از روز ‏دوشنبه 19 خرداد مجدداً ‏اعتصاب کردند.‏ به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، ‏کارفرما ناچارشد ‏که مبلغ وعده داده شده یعنی عیدی و پاداش سال 92 را به حساب ‏کارگران واریز ‏نماید. علیرغم این موفقیت، کارگران به اعتصاب خود پایان ندادند. با این اعتصاب متحد، ‏کارگران ضمن گرفتن دو ماه عیدی و پاداش فوق طبق یک زمان بندی مشخص ‏سایرمطالبات خود را دریافت کردند و در روز سه شنبه 20 خرداد به اعتصاب خود پایان دادند.

 

*5 هزار کارگران معدن سنگ آهن بافق از روز شنبه 27 اردیبهشت در اعتراض به خصوصی ‏سازی این معدن دست دست به اعتصاب زدند. اعتصاب و تحصن همگانی این کارگران در روز

چهارشنبه 14 خرداد وارد نوزدهمین روز خود شد.

بافق يكي از ‏شهرهاي استان ‏يزد است كه معادن فراوان سنگ آهن، فسفات و سرب ‏دارد.‏

به گزارش ماین نیوز، کارگران متحصن خواستار لغو اين واگذاري شبه دولتي و باقي ماندن مالکيت شرکت سنگ ‏آهن ‏مرکزي ‏در اختيار دولت هستند.

 

*بیش از ۱۰۰ کارگر خباز سنندج عصر روز دوشنبه 19 خرداد در اعتراض به افزایش ‏نیافتن ‏مزدشان برای سومین سال متوالی در مقابل فرمانداری سنندج تجمع کردند.‏

به گزارش ایلنا، این تجمع اعتراضی درپی خلف وعده  مقامات دولتی سنندج مبنی بر افزایش دستمزد کارگران ‏خباز از ‏اوایل خرداد ماه، برگزار شد.

 

*مهندسان ناظر تولیدات کشاورزی آذربایجان غربی در اعتراض به وضعیت بلاتکلیفی استخدام خود در روز سه شنبه 20 خرداد در ‏جلوی ‏استانداری تجمع کردند.‏

به گزارش جوان پرس، تجمع کنندگان ‏معتقدند که تمامی ‏مراحل استخدامی آنها بنابر قانون موجود انجام گرفته اما مسئولان به ‏دلایل مختلف از استخدام آنها ‏طفره می روند.‏

 

*کارگران کارخانه سيمان داراب پس از سه روز تجمع در روزهای 18 تا 20 خرداد به سرکارشان ‏‏‏برگشتند.‏ به گزارش همگام داراب، روز20خرداد در حالي تجمع کارگران شرکت سيمان داراب در اعتراض ‏به مسائل ‏‏صنفي و کارگري و آنچه که کارگران آن را خواسته هاي قانوني خود مي دانند وارد ‏سومين روز مي شد که ‏‏بالاخره جمعي از مديران اجرايي شهرستان به کارخانه ي ‏سيمان داراب رفتند و با کارگران ‏‏معترض براي بررسي خواسته ها و مشکلات شان در يک ‏جلسه مشترک برگزار کردند.

*به گزارش ایران کارگر، كارگران كارخانه قند تهران روز سه شنبه 20خرداد در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق ‏عقب ‏افتاده دست از کار کشیدند.

 

*روز چهارشنبه 21 خرداد کارگران شرکت خدماتی «یاران جنوب کوشک» در شهرکرد، در مقابل شهرداری این شهر دست به اعتصاب زدند.‏ به گزارش پیام این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه از دستمزدهای معوقه خود دست از کار کشیدند.‏

 

*حدود 100 تن از کارگران شرکت گلفام در روز چهارشنبه 21 خرداد در مقابل فرمانداری شهرستان سیرجان دست به تجمع ‏‏اعتراضی ‏زدند‏. به گزارش سیرجان خبر، کارگران شرکت گلفام (یکی از شرکتهای تابعه گل گهر) در این تجمع اعتراضی با در دست داشتن پلاکارت و سردادن شعار خواستار توجه ‏‏مسئولان ‏نسبت به خواسته هایشان شدند‏.

 

*کارگران خدمات شهری شهرداری اهواز‏ از روز دوشنبه 19 خرداد تا روز پنجشنبه 22 خرداد در اعتراض به عدم دریافت 4 ماه حقوق اعتصاب کردند. به گزارش کارون پرس، یک کارگر شهرداری اهواز گفت؛ شما رقم حقوقی دریافتی کارگران را می دانید که این مبلغ کفاف حتی    10 روز اول ‏‏ماه را هم نمی دهد، حالا ببینید ما باید با این حقوق چگونه تا آخر ماه سر کنیم .

 

*کارگران مخابرات روستایی از چند استان کشور، صبح روز شنبه 24 خرداد در اعتراض به وضعیت قرارداد، بیمه و دستمزدشان در ابتدا مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند و در ادامه برای پیگیری مطالبات صنفی و قانونی خود به دادسرای عمومی انقلاب اسلامی استان تهران واقع در میدان ارگ مراجعه کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع حدود 1500 تن حضور داشتند و در مجموع حدود 10 هزار تن در مخابرات روستایی کشور مشغول به کارند.

 

*جمعی از کارگران کارخانه ایران تایر روز شنبه 24 خرداد، در اعتراض به عدم پرداخت ‏مطالباتشان در مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بنیاد مستضعفان به عنوان سهام دار اصلی ‏کارخانه ایران تایر در خصوص پرداخت مطالبات کارگران این واحد تولیدی بی توجه است و ‏مدیرانی که از سوی این سازمان به مجموعه ایران تایر معرفی می‌شوند توجه چندانی به پرداخت ‏مطالبات قانونی کارگران ندارند. تعداد کارگران شاغل درکارخانه ایران تایر حدود 700 تن است.

 

*تعدادی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه صبح روز یکشنبه 25 خرداد در اعتراض به عملکرد تعاونی مسکن مرکزی این شرکت در مقابل ساختمان شهرداری تهران واقع در خیابان بهشت تجمع کردند.  به گزارش ایلنا؛ این شرکت تعاونی برای پروژه های ساختمانی سپیدار 2 و 3 از هر کدام از کارگران بین 30 تا 40 میلیون تومان هزینه دریافت کرده اما با گذشت یکسال از موعد تحویل این پروژه ها، هنوز خانه ای به کارگران تحویل داده نشده است.

 

*بالغ بر ۳۰۰ تن از پرسنل شهرداری تهران در روز سه شنبه 27 خرداد در مقابل شورای شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، به گفته یکی از اعضای تعاونی مسکن خدمات موتوری شماره 2 شهرداری تهران، ‏شهراداری تهران در سال 86 زمینی را به تعاونی مذکور واگذار و این درحالی است که ‏زمین اشاره شده تنها به یک سازمان تحت عنوان سازمان خدمات موتوری شهرداری تهران واگذار ‏شده است.

 

*روز چهارشنبه 28 خرداد بار دیگر جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در ‏اعتراض به ‏اجرا نشدن ‏طرح طبقه بندی مشاغل در محوطه این کارخانه تجمع نمودند.

به گزارش ایلنا، کارگران معترض شاغل در بخشهای کشاورزی و صنعتی این کارخانه خواستار اجرای طرح ‏طبقه بندی ‏مشاغل ‏هستند. گفتنی است که اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارگران ‏نیشکر هفت تپه از ‏اسفند سال 88 ابلاغ ‏شده اما کارفرما به بهانه داشتن هزینه مالی ‏آن را عملی نمی کند‏.

 

*کارکنان سابق وزارت جهاد سازندگی که اراضی واگذار شده به آنها در ماهدشت با مشکل مواجه ‏شده روز چهارشنبه 28 خرداد مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردند. به گزارش ایسنا، پس ‏ازتجمع مقابل وزارت جهاد کشاورزی، نوری بازرس ویژه وزیر، تجمع کنندگان را به مقابل وزارتخانه ‏دعوت کرد و به آن‌ها قول داد تا مشکلشان را طی 20 روز آینده از طریق تعامل با وزارت راه و ‏شهرسازی حل کند.

 

‏*به گزارش ایرنا، جمعی از اعضای تعاونی کارمندان بیجار شامگاه چهارشنبه 28 خرداد برای دومین بار در اعتراض به ‏فروش ساختمان تعاونی در مسجد امیر المؤمنین  این شهر تجمع کردند. هم اکنون حدود سه هزار کارمند زن و مرد در بخشهای بهداشتی، فرهنگی، نظامی، انتظامی و ‏اداری در ادارات و نهادهای بیجار شاغل هستند که در بیش از 12 تعاونی مصرف و مسکن عضویت ‏دارند.

 

*کارگران خدماتی بخش بارگیری و تخلیه بار (رمپ) ترمینال دو فرودگاه مهرآباد در اعتراض به ‏‏«دریافت حقوق ناعادلانه و افزایش ناچیز دستمزد در سال جدید»، روز پنجشنبه 29 خرداد برای دومین بار ‏طی یک ماه اخیر دست از کار کشیدند. به گزارش ‏‎ ‎ایلنا، اعتصاب کارگران خدماتی فرودگاه مهرآباد باعث توقف تحویل بار و ازدحام مردم در این فرودگاه ‏شده است.

 

*روز چهارشنبه 28 خرداد، رانندگان  كاميونهاى معدن در شركت شهسوار ماشين، در معدن شماره ٤ گل گهر سیرجان در اعتراض به تاخیر 5/1  ماهه در پرداخت حقوق دست از کار کشیدند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، تعداد رانندگان در معدنهای 2، 4 و 5 حدود 70 تن است که با قراردادهای موقت 3 ماهه کار می کنند.

 

*جمعی از کارگران کارخانه «قند و تصفیه شکر اهواز »، صبح روز شنبه 31 خرداد در اعتراض به عدم دریافت 45 ماه حقوق و مزایا در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی ایران واقع در خیابان فردوسی تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بانکهای ملی و ملت به عنوان مالکان اصلی کارخانه، آن طور که باید پیگیر امور کارخانه نیستند و همین مساله باعث شده تا از چند سال پیش در پرداخت مطالبات حدود 80 کارگر این کارخانه مشکلاتی به وجود آید.

 

*اعتصاب بیش از ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن مرکزی بافق در روز شنبه 31 خرداد وارد 35 امین روز خود شد. به گزارش ایلنا، اعتصاب بیش از ۵ هزار کارگر معدن سنگ‌آهن مرکزی بافق در اعتراض به ‏واگذاری 5/28 درصد از ‏سهام این معدن به بخش خصوصی از روز شنبه ۲۷ اردیبهشت آغاز شد.

 

زنجیره انسانی در اعتراض به مصوبه شورای شهر شیراز

روز دوشنبه 5 خرداد زنجیره انسانی دور تا دور باغ فرزانه شیراز در اعتراض به مصوبه شورای شهر در ‏‏‏واپسین ‏روزهای سال گذشته برای ساخت دو برج 25 طبقه در این باغ تشکیل شد و ‏‏گروههای مختلف ‏‏شهروندان خواستار لغو این مصوبه و جلوگیری از تخریب تنها ریه تنفسی ‏‏مرکز شهر شیراز شدند‏.

به گزارش مهر، در روزهاي پایانی سال 1392، شهرداری شیراز تغيير کاربري و تفکيک باغِ ‏‏‏فرزانه در ‏خيابان زند شیراز  را در قالب طرحی دو فوریتی به شوراي اسلامي شهر شيراز ‏‏پیشنهاد ‏داد و در تاریخ ‏‏24 اسفند همین سال یعنی در شلوغی روزهای پایانی سال، مصوبه ‏‏آن برای تفکیک ‏باغ بزرگ و ‏تاریخی فرزانه (تنها یادآور چهار باغ صفوی) گرفته شد تا به جای ‏‏فضای سبز شهری و ‏در دسترس ‏همگان، این باغ به 2 برج 25 طبقه‌ بی‌شاخ و دم و ناهم‌خوان ‏‏با بافت پیرامونی دگرگون ‏شود. برج‌هایی ‏که نه تنها گرهی از مشکلات این شهر و محور ‏‏تاریخی و ارزشمند زند نمی‌گشایند، ‏بلکه بر چالشهای ‏زیست‌ محیطی و ترافیکی آن به شدت ‏‏خواهند افزود.

 

تجمع اعتراض آمیز دوستداران طبیعت در روستای سرکلاته خرابشهر‏

قطع درختان در جنگلهای روستای سرکلاته خرابشهر منجر به تجمع اعتراض آمیز ‏دوستداران ‏‏طبیعت و ‏اهالی این روستا شد‏.

به گزارش19خرداد رادکانا، قطع بی رویه  درختان در جنگلهای روستای سرکلاته خرابشهر ‏‏‏(تمیشه) ‏‏موجب رنجش خاطر و اعتراض تعدادی از دوستداران طبیعت و مردم این روستای ‏‏تاریخی شد‏.

 

تجمع اعتراضی درتبریز برای احیای دریاچه ارومیه

عصر روز سه شنبه 20 خرداد، تجمعی خیابانی در اعتراض به آنچه «بدقولی رئیس ‏‏جمهور ‏‏حسن روحانی در خصوص دریاچه ارومیه» نامیده می شد در شهر تبریز انجام گرفت.‏

به گزارش تبریز بیدار، برخی فعالان در شبکه های اجتماعی خبر از ‏برگزاری ‏تجمعی در ‏‏اعتراض به بدقولی رئیس جمهور حسن روحانی در خصوص رسیدگی ‏به وضعیت ‏اسف بار دریاچه ارومیه ‏‏می دادن. این عده درست روزی را برای تجمع انتخاب کرده بودند که سال گذشته در چنین روزی ‏حسن ‏روحانی ‏‏در سفر خود به تبریز و سخنرانی در سالن شهید پورشریفی وعده احیای ‏دریاچه ‏ارومیه را داد.‏ براساس این گزارش، ماموران انتظامی تعدادی از تجمع کنندگان رابازداشت کردند.‏

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق