بیانیه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران

به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی جهانی کارگران

 

اول ماه مه (11 اردیبهشت) را به تمامی نیروهای کار در جهان به ویژه به همه نیروهای کار یدی و فکری (کارگران صنعتی، کشاورزی، معلمان، پرستاران و کارگران بخش خدمات و ...) ایران تبریک می گوییم و برای جنبش کارگری در سراسر جهان در مبارزه علیه استثمار، بردگی، استبداد و عقب ماندگی، موفقیتهای بزرگ آرزو می کنیم.

در سالی که پشت سر گذاشتیم، در بسیاری از نقاط جهان اعتراضهای گسترده علیه فقر، بیکاری، تبعیض و بی عدالتی و علیه تهاجم انحصارات امپریالیستی به سطح زندگی و معیشت مردم زحمتکش جریان داشت. در کشورهای تحت حاکمیت رژیمهای دیکتاتوری به ویژه این مبارزه برای به رسمیت شناختن حق تشکلهای کارگری، حق کار و دریافت حداقل دستمزد بر اساس نرخ تورم، حق اعتصاب، حق برخورداری از بیمه های اجتماعی، پایین آمدن ساعات کار و برخورداری زنان از حقوق مساوی در ازای کار مساوی همچنان ادامه یافت.  

طی سال گذشته نیروهای کار یدی و فکری (کارگران، مزدبگیران، معلمان و پرستاران) ایران شرایط سخت و دشواری داشتند. ادامه طرح حذف یارانه ها، فقر و سیه روزی میلیونها ایرانی را افزایش داد و زندگی کارگران و خانواده هایشان را به تباهی کشاند. کارگران ایران از یک طرف تحت ستم و سرکوب استبداد مذهبی قرار دارند و از طرف دیگر باید هزینه سیاستهای رژیم برای پیوستن به اردوی جهانی سازی نو - لیبرال را بپردازند. در حالی که خامنه ای مزورانه از «استقلال» و دفاع از «منافع مردم» لاف می زند، دستورات نهادهای جهانی تحت سلطه نظام نو - لیبرال را مو به مو و گام به گام اجرا می کند. به موازات آن، رژیم با افزایش هزینه هایی که به امنیت آن مربوط می شود، زندگی کارگران، و زحمتکشان و در یک کلام اکثریت قاطع مردم ایران را به فلاکت هر چه سیاه تری می کشاند.

در سال گذشته فعالان کارگری بارها اعلام کردند که حداقل دستمزد تعیین شده توسط شورای کار منجر به فلاکت بیشتر نیروهای کار می شود. در سوم آذر سال گذشته تعدادی از کارگران و کوشندگان کارگری در اعتراض به تعیین ناعادلانه حداقل دستمزد، در وزارت کار دست به تجمع زده و خواسته های خود را در یک قطعنامه اعلام کردند. کارگران معترض نوشتند:«ما دیگر نمی توانیم شرایط مشقت باری از قبیل کار 12 ساعته و 16 ساعته و یا کوچک کردن سفره هایمان را برای گذران زندگی تحمل کنیم و مصرانه بر افزایش چندین برابری حداقل مزد کارگران شاغل و بازنشسته پای می فشاریم.»

آنها همچنین خواستار عمل کردن تامین اجتماعی به تعهدات خود در برابر کارگران و توقف غارت آنها زیر عنوان «بیمه های تکمیلی» شدند. کارگران معترض خواهان لغو «طرح استاد – شاگردی»، جریمه کارفرمایانی که از پرداخت به موقع دستمزد شانه خالی می کنند، توقف کلیه تغییرات ضد کارگری در قانون کار، برچیده شدن شرکتهای پیمانکاری و اجرای بی نقص بیمه کارگران ساختمانی گردیدند.  

 

همچنین در شهریور ماه سال گذشته سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در نامه ای با امضای بیش از دو هزار تن از کارگران خطاب به حسن روحانی نوشت:«یکی از دروغهای بزرگی که ضرر و زیان آن مستقیماً متوجه کارگران شده و گذران زندگی سخت روزمره آنان را سخت تر کرده است، تعیین رقم جعلی ۲۵ درصد تورم اسفند ماه ۱۳۹۱ برای محاسبه حداقل دستمزد سال ۱۳۹۲ بوده است که رقم واقعی تورم در آن تاریخ به تایید جنابعالی بیش از ۴۰درصد می باشد. در اعتراض به این تصمیم نا عادلانه و خلاف ماده ۴۱ قانون کار که دست پخت شورای عالی کار دولت دهم علیه کارگران بوده است، به پیوست نامه، درخواست افزون بر دو هزار امضایی کارگران شرکت واحد که بازتاب دهنده خواسته میلیونها کارگر ایرانی جهت پرداخت مابه التفاوت این رقم تا رقم واقعی تورم است، تقدیم می گردد. کارگران خواهان آنند دولتی که با شعار امید و راستگویی در انتخابات به پیروزی رسیده است، این درخواستها را پذیرفته و آنها را انجام دهد.»

«مازیار گیلانی نژاد»، از فعالان سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک در روز شنبه 21 دی سال گذشته در باره بهانه دولت برای عدم افزایش حداقل دستمزد با توجیه سبد کالایی به «ایلنا» گفت:«این که برخی مسوولان دولت از هم اکنون زمینه مسکوت ماندن دستمزدها را مطرح می کنند، اقدام درستی نیست و با وعده های قبل از انتخابات و روزهای نخست دولت منافات دارد... دولت هر چقدر هم که با توزیع سبد کالایی به افزایش قدرت خرید کارگران کمک کند، باز هم کارگران زیادی به دلیل آماده نبودن شبکه های شناسایی و توزیع از این مزایا محروم خواهند شد... دولت بهتر است طبق وظایف نظارتی خود، حضور حمایتی اش در بازار کار را تقویت کند و بدین ترتیب علاوه بر ایجاد امکان پرداخت دستمزدهای واقعی از سوی کارفرما، بر پرداخت شدن قانونی آن به همه کارگران نظارت کند.»

 

با این همه، وزارت کار بر خلاف قولهای حسن روحانی در روز جمعه 23 اسفند میزان حداقل دستمزد را نه بر اساس نرخ تورم40 درصد که با محاسبه نرخ تورم 25درصد تعیین کرد. شورای عالی کار دولت به اصطلاح «تدبیر و امید» بدون حضور نمایندگان انتخابی کارگران و با نادیده گرفتن نرخ واقعی تورم، حداقل دستمزد کارگران برای سال 1393 را ۶۰۸ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین کرد و بدین ترتیب اکثریت قاطع خانواده های ایرانی را به فلاکت، فقر مطلق و بی خانمانی محکوم کرد.

در حالی که کارگران ایران خواستار برخورداری از حق کار، حق اعتصاب، حق تشکلهای مستقل کارگری و حق برخورداری از بیمه های اجتماعی و به طور کلی خواهان یک زندگی انسانی هستند، کارفرمایان با حمایت رژیم، هر روز کارگران بیشتری را اخراج می کنند و به گونه گسترده ای با سرکوب و زندان به خواسته های کارگران معترض واکنش نشان داده می شود

کارگران و زحمتکشان ایران در مقابل سیاستهای ضد کارگری سرمایه داران و حکومت مدافع آنها سکوت نکرده و به اشکال مختلف دست به مبارزه زده اند.

حرکتهای اعتراضی کارگران در سال گذشته از نظر کمی گسترش بی سابقه ای پیدا کرد و در اشکال گوناگون نمود یافت؛ نامه نگاری به گردانندگان رژیم، تجمع اعتراضی، اعتصاب، تحصن، بستن جاده ها، راهپیمایی و... شیوه هایی بود که کارگران در مبارزه خود از آن استفاده کردند.

دبیرخانه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران بیلان حرکتهای اعتراضی نیروهای کار در سال 1392 را منتشر کرده است. بر اساس این بیلان، در سال گذشته 556 حرکت اعتراضی از جانب نیروهای کار صورت گرفته است. یادآوری می کنیم که در سال 1391 تعداد اعتراضات کارگران 446 حرکت بود.

نیروهای سرکوبگر رژیم بارها به حرکتهای مسالمت آمیز کارگران یورش بردند و کارگران محروم و بی دفاع را سرکوب و بازداشت کردند.

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران در آستانه اول ماه مه یکبار دیگر همبستگی خود را با مبارزه نیروهای کار اعلام می کند و به تمامی کارگران، مزدبگیران و کوشندگان کارگری که به خاطر مبارزه برای حقوق انسانی خود به زندان افتاده و زیر شکنجه های مزدوران رژیم مقاومت می کنند، درود می فرستد. ما ضمن محکوم کردن آزار و شکنجه نیروهای کار، خواستار آزادی فوری آنها و همه ی کسانی که به خاطر اعتراض به وضع فلاکتبار خود زندانی شده اند، هستیم.

 

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران از خواسته های فوری و پایه ای کارگران و مزد بگیران که در زیر آمده حمایت کرده و همبستگی خود را با جنبش نیروهای کار اعلام می کند.

*حق ایجاد تشکلهای مستقل کارگری برای نیروهای کار یدی و فکری (کارگران صنعتی، کشاورزی، معلمان، پرستاران و کارگران بخش خدمات و ...)

*لغو و رفع هرگونه تبعیض بین زن و مرد در حقوق کار و در تمامی شئون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و پذیرش کنوانسیون جهانی منع تمامی اشکال تبعیض علیه زنان

*به رسمیت شناختن حق اعتصاب، تجمع و تظاهرات به عنوان حقوق پایه ای نیروهای کار

*آزادی کلیه زندانیان سیاسی به شمول فعالان کارگری

*تامین امنیت شغلی برای همه کارگران، لغو قراردادهای موقت و قراردادهای شرکتهای پیمانکاری و سفید امضا و پرداخت فوری دستمزدهای معوقه به طور کامل

*به رسمیت شناختن حداکثر 8 ساعت کار در روز، دو روز تعطیل در هفته و یک ماه مرخصی سالانه با حقوق

*تعیین حداقل دستمزد با مشارکت نمایندگان واقعی کارگران و تشکلهای مستقل کارگری، متناسب با افزایش نرخ واقعی تورم. محاسبه حداقل حقوق بر اساس تامین نیازهای زندگی شرافتمندانه و انسانی یک خانوار چهار نفره

*توقف کامل اخراجها و بیکارسازی و ایجاد سیستم بیمه اجتماعی برای تمامی نیروهای کار

*لغو کامل کار کودکان

*تامین حقوق بازنشستگان برای زندگی بدون دغدغه اقتصادی

*تعطیل رسمی و همگانی اول ماه مه و لغو هرگونه ممنوعیت و محدودیت برگزاری مراسم روز جهانی کارگران

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران در آستانه اول ماه مه کارگران سراسر جهان و اتحادیه ها و سندیکاهای کارگران و مزدبگیران جهان را به یاری رسانی به کارگران ایران در مبارزه برای رهایی کشور از چنگ نظام استبدادی – مذهبی ولایت فقیه فرا می خواند.

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران همه کوشندگان جنبشهای اجتماعی ایران را به اتحاد و همبستگی برای برچیدن بساط استبداد مذهبی ولایت فقیه و تحقق آزادی و عدالت دعوت می کند.

زنده باد اول ماه مه، روز همبستگی بین المللی کارگران

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران

دو شنبه 8 اردیبهشت 1393 (28 آوریل 2014)

 

* بیلان 556 حرکت اعتراضی کارگران در سال 1391 در آدرس زیر

http://www.iran-nabard.com/etelayeha/1392%20bilan%20jonbesh%20kargari.pdf

 

*برای اطلاع از اخبار روزانه کارگری به سایت جنگ خبر در آدرس زیر مراجعه کنید.

http://www.jonge-khabar.com

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق