چالشهای معلمان در آذر ماه

 

فرنگیس بایقره

 

تایید حکم شش ماه زندان و جریمه نقدی علی ابطحی

کمپین صلح فعالان در تبعید، 2 آذر - دادگاه تجدید نظر استان اصفهان حکم بدوی شش ماه زندان معلم بازنشسته، علی ابطحی و جریمه نقدی وی را در دوم آذر تایید کرد.

حکم بدوی شش ماه زندان و سیصد هزار تومان جریمه نقدی صادره از دادگاه خمینی شهر علیه علی ابطحی، متخصص در امور رایانه، توسط دادگاه تجدید نظر استان عیناً تایید شد.

سید علی ابطحی فرزند سید مجتبی ابطحی، عضو "کانون معلمان" خمینی شهر است که در 20 خرداد 92 طی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی دستگیر و تعداد زیادی رایانه موجود توسط ماموران ضبط شد.

تاکنون باوجود رای قاضی مبنی بر استرداد رایانه های ضبط شده، ماموران امنیتی از استرداد آن خودداری کرده و این خود موجب دردسر شرکتها و افرادی شده که جهت تعمیر، کامپیوترهایشان را به وی سپرده بودند.

 

هفت سال کابوس و نگرانی برای خانواده محسن ناظری

حقوق معلم، 3 آذر- محسن ناظری، دبیر علوم اجتماعی با 24 سال سابقه کار رسمی که چهار سال آن در دهه ی شصت در منطقه محروم اسلامشهر و ده سال آن مدیریت بوده، مدتهاست در آموزش و پرورش شیراز مورد بی مهری قرار می گیرد و حقوق مادی و معنوی خانواده اش به دلیل اعتراض به بی قانونی پایمال می گردد. او به تازگی در هیات تخلفات آموزش و پرورش شیراز از مهر 1391 محکوم به پنج سال تبعید به روستای رضوانشهر از توابع شهر یزد گردیده که به دلیل دغدغه های فراوان مادی و معنوی و قبول نداشتن این حکم، حاضر به پذیرش و اجرای آن نیست.

محسن ناظری در سال 85 در اعتراض به طرح غیرقانونی و ناقض حقوق شهروندی آموزش و پرورش مبنی بر تشکیل شیفت "تنبلها و زرنگها" از مدیریت کناره گیری کرد. خانواده ی ناظری از آن روز به بعد یک روز خوش ندیدند و هر شب با تشویش و استرس صدور یک حکم جدید سر بر بالین می گذارند.

 

معلمان ممنوع التدریس، انتظاری که همچنان گچ می خورد

روزنامه شهروند، 3 آذر - علیرضا هاشمی، دبیرکل "سازمان معلمان ایران" از بی نتیجه ماندن دیدار نمایندگان تشکلهای صنفی معلمان با معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش پیرامون وضعیت معلمان ممنوع التدریس خبر داد. وی گفت: "حدود یک ‌ماه پیش، ما یک جلسه خوب و مفصل با معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش داشتیم. در این جلسه آقای ناصری از ما خواست فهرست معلمان ممنوع ‌التدریس، کسانی که به‌ دلیل فعالیتهای صنفی از محل خدمت شان تبعید شده ‌اند، تنزل رتبه داده شده یا از حقوقشان کم شده را به او تحویل دهیم و ما هم همین کار را کردیم، اما تا امروز این موضوع، نتایج آشکار و مشخصی نداشته است."

اسماعیل عبدی، مسوول دبیرخانه "شورای مرکزی کانونهای صنفی سراسر کشور" که در 2 ماه گذشته لیست این معلمان را جمع ‌آوری کرده و آنها را تحویل معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش داده نیز می گوید: "تا به حال پرونده 20 نفر از این معلمان برای بررسی به وزارت آموزش و پرورش رفته ولی هنوز نتیجه بررسی آنها اعلام نشده. در حال حاضر تعداد زیادی از معلمان شهرهای همدان، تهران، تبریز، مشهد، اصفهان ،شیراز، ارومیه ،کرمانشاه و به‌ ویژه استان کردستان، حکم تبعید و انفصال از خدمت دارند و معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش به ما قول داده تا جایی که می ‌تواند، آنها را به وضعیت قبلی ‌شان برگرداند."

نادر قدیمی، عضو هیات ‌مدیره "کانون معلمان همدان" است. او می ‌گوید که در 8 سال گذشته حقوق 200 نفر از معلمان به دلیل اعتراضات صنفی کم شده، 2 نفر بازنشستگی پیش از موعد داشته‌اند، یکنفر دچار تنزل رتبه شده و 2 نفر هم تبعید شده‌ اند. قدیمی که خودش هم یکی از معلمانی است که در 8 سال گذشته برای ادامه فعالیت دچار مشکل شده، می گوید: "من در سال 86، به 5‌ سال تبعید به خراسان‌ جنوبی محکوم شدم و بعد این رای به یکسال تبعید به خزل تغییر یافت و اجرا شد. از تبعید که بازگشتم، یکسال ممنوع ‌التدریس بودم، بعد به تدریس برگشتم، اما هنوز نمی ‌توانم در مراکز تربیت معلم تدریس کنم و هنوز دلیل این موضوع به من اعلام نشده است."

امیر اسدیان، یکی دیگر از دبیران در همدان است که از دبیری به دفترداری تنزل رتبه داده شده. در رای هیات تخلفات اداری همدان که ظرف 2 روز برای او که 8 سال دبیر یکی از دبیرستانهای پسرانه همدان بوده صادر شده، این‌ طور آمده است: "براساس رفتار هماهنگی هیاتها و ضمایم پیوستی به علت تشویش اذهان دانش‌ آموزان با نوشتن و تهیه و تکثیر و توزیع مطالب ضداخلاقی در قالب شعر و... و تشویق به فساد اخلاقی و اجتماعی و بی‌ بند و باری در بین دانش ‌آموزان جوان متهم هستید."

او حالا پرونده‌ اش را برای رسیدگی بیشتر به وزارت آموزش و پرورش فرستاده و منتظر اعلام نظر معاونت حقوقی این وزارتخانه است؛ معاونتی که مسوول آن در زمان سرپرستی علی ‌اصغر فانی تغییر کرد و حالا معلمان ممنوع ‌التدریس به او برای برگشتن به کلاسهای درس امید بسته ‌اند.

 

هاشم خواستار، معلم بازنشسته روانه زندان وکیل آباد شد

خبرگزاری هرانا ، 5 آذر – اجرای احکام دادگاه انقلاب مشهد با احضار این معلم وی را بازداشت و تحویل مقامات زندان وکیل آباد مشهد داد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری "مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران"، وی که از سوی دادگاه به دو میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده، در پی مخالفت با پرداخت آن بازداشت و روانه زندان وکیل آباد شده است.

وی که پیش‌ تر و در بازداشت قبلی خود ۴۵ روز حبس مازاد را تحمل کرده است، در پی عدم توان مالی برای پرداخت جریمه مذکور می‌ بایست ۳۷ روز دیگر که هر روز آن سی هزار تومان محاسبه می ‌شود، در زندان باقی بماند.

 

وزیر آموزش و پرورش از 58 هزار نیروی مازاد خبر می دهد

شرق، 8 آذر – علی ‌اصغر فانی در برنامه تلویزیونی "نگاه ‌دو" به برنامه‌ های یکصد روزه آموزش‌ و پرورش اشاره کرد و اظهار کرد: "در بعضی از مناطق و رشته‌ ها با تورم نیروی انسانی و در برخی از مناطق نیز با کمبود مواجه هستیم؛ به گونه ‌ای که 58 هزار نیروی مازاد و در کنار آن 50 هزار کسری نیروی انسانی داریم."

وی با بیان اینکه در این شرایط تقاضا برای جابه‌ جایی فرهنگیان نیز وجود داشت، اضافه کرد: "ناچار شدیم برخی از دبیران متوسطه را در دوره ابتدایی استفاده کنیم که از این معلمان تشکر می‌ کنیم به همین دلیل یکی از سیاستهای ما ساماندهی نیروی انسانی است که امیدواریم در سالهای 93 و 94 به نتیجه برسد."

 

عدم درمان معلم بازنشسته زندانی

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، 18 آذر - معلم بازنشسته زندانی محمد امین آگوشی از دندان درد شدید رنج می برد اما زندانبانان ولی فقیه حاضر به درمان وی نیستند.

معلم بازنشسته زندانی سیاسی محمد امین آگوشی از روز شنبه ۱۶ آذر ماه از درد شدید و طاقت فرسای دندان درد رنج می برد و علیرغم مراجعات متعدد به بهداری زندان از درمان و یا تسکین درد وی خوداری می کنند. آنها با عدم درمان و ایجاد شرایط غیر انسانی به عنوان اهرمی استفاده می کنند تا زندانیان سیاسی را تحت فشار قرار دهند.

فردی به نام یوسفی از نیروهای اطلاعات زندان زاهدان به عنوان رییس بهداری زندان منصوب شده است که هیچگونه پیشینه و تحصیلات پزشکی ندارد. وی در بهداری زندان اتاقی ایجاد کرده که زندانیان معترض به عدم درمان خود را به این اتاق انتقال داده و تحت شکنجه های جسمی قرار می دهد و سپس دستور انتقال آنها را به سلولهای انفرادی بند قرنطینه را صادر می کند.

معلم بازنشسته زندانی محمد امین آگوشی بیش از ۵ سال است که در زندان بسر می برد و بیش از ۱ سال است که او را به زندان مرکزی زاهدان منتقل نموده اند. او در اثر شکنجه های بازجویان اطلاعات سپاه دچار بیماریهای متعددی شده است و آنها مانع درمان وی هستند.

 

اعتصاب غذای عبدالرضا قنبری در اعتراض به تبعید

هرانا، 18 آذر - معلم و استاد دانشگاه زندانی در بند ۳۵۰ اوین به زندان برازجان تبعید شد و در اعتراض به این تبعید دست به اعتصاب غذا زد.

صبح روز یکشنبه ۱۷ آذر ماه عبدالرضا قنبری از بند ۳۵۰ زندان اوین در حالی به زندان برازجان تبعید شد که در اعتراض به این اقدام دست به اعتصاب نامحدود زده بود.

عبدالرضا قنبری در اعتراض به این عمل طی نامه ‌ای اعتصاب غذای خود را اعلام کرد. وی در این نامه نوشت:

"با توجه به صدور حکم تبعید بر اساس ماده ۱۸۶ قانون مجازات اسلامی سابق و از آنجا که در قانون مجازات اسلامی جدید ماده ۱۸۶ حذف و عنوان محاربه نیز به بغی تغییر یافته است، بنابراین صدور حکم حبس در تبعید را برابر قانون جدید مجازات اسلامی منطبق بر قانون و الزامات قانونی نمی ‌دانم، از امروز یکشنبه مورخ ۱۷ آذرماه ۱۳۹۲ دست به اعتصاب غذای نامحدود اعتراضی خواهم زد تا شاید گوش حق طلبی برای شنیدن فریاد مظلومیت خود که بیش از ۴ سال زیر حکم اعدام زندگی کردم، پیدا کنم.

همچنین صدور حکم حبس در تبعید بر اساس هیچ ماده ‌ای از مواد قوانین حاضر وجود ندارد و بر اساس قاعده لزوم اعمال مجازات قانونی در حق متهم، کیفری با این عنوان (حبس در تبعید) وجود نداشته و از سویی این حکم ناعادلانه مجازات خانواده بی‌  پناهم را به دنبال خواهد داشت و علیرغم اصل شخصی بودن مجازاتها، خانواده بنده مستقیما تحت مجازات قرار گرفته و احتمالا آنان نیز به جرم ناکرده تبعید خواهند شد.

امید که ایران و ایرانی، از آینده ‌ای فارغ از قانون ستیزی و قانون گریزی به ویژه از سوی متولیان اجرای قانون برخوردار شود.

فرزند ایران – عبدالرضا قنبری (معلم و استاد دانشگاه)"

 

انتقاد از تبعیض میان حقوق معلمان و کارمندان آموزش و پرورش

 

ایلنا، 19 آذر - یک فعال صنفی معلمان از تبعیض میان معلمان مدارس و نیروهای ستادی آموزش و پرورش انتقاد کرد.
مهدی بهلولی گفت: "از گذشته میان حقوق و مزایای معلمان مدارس و نیروهای ستادی (پرسنل وزارت آموزش و پرورش و ادارات و سازمانهای وابسته به آن) اختلاف فراوانی وجود داشته است؛ به این شکل که نیروهای ستادی بین ۲/۵ الی ۳ برابر بیشتر از معلمان مدرسه حقوق دریافت می ‌کنند و این تبعیض فقط به حقوق محدود نمی ‌شود
."
این فعال صنفی معلمان افزود: "وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود در ماه رمضان سال جاری نزدیک به ۱۵۰ هزار تومان کالا در اختیار معلمان مدارس قرار می‌ دهد، اما نه تنها به وعده ‌اش عمل نکرد، بلکه ۴۰۰ هزار تومان وجه نقد به حساب نیروهای ستادی ‌اش واریز کرد
 

وی با قیاس دفترچه تعاونی معلمان مدارس و نیروهای ستادی بیان کرد: "دفترچه تعاونی معلمان مدارس بی ‌ارزش است و از حدود ۵ سال پیش تاکنون، خدماتی به آنها ارایه نمی ‌دهد، اما دفترچه تعاونی نیروهای ستادی شامل بنهای روغن، مواد شوینده، برنج و... است که به ارتقای معیشت آنها کمک می ‌کند."

بهلولی در ادامه گفت: "در حالی که به نیروهای ستادی به مناسبتهای مختلف سکه اهدا می ‌شود، حق اضافه کاری معلمان در ماه ‌های اردیبهشت، خرداد، مهر و آبان هنوز پرداخت نشده است."

وی همچنین به عدم پرداخت حق الزحمه معلمان در امتحانات نهایی خرداد ماه و بدهی ۳۰۰ میلیارد تومانی دولت در خصوص بیمه طلایی به آنها اشاره کرده و افزود: "معلمان در مدارس به آموزش و پرورش دانش آموزان مشغول هستند و وظیفه‌ شان از پشت میز نشینی نیروهای ستادی به مراتب سخت ‌تر است."

 بازگشت به صفحه نبردخلق