برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آبان 1392

 

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

 

36 حرکت اعتراضی نیروهای کار در آبان ماه

 

*روز سه شنبه 30 مهر، كشاورزان شهرستان تنگستان در استان بوشهر در مقابل فرمانداري اين شهرستان دست به تجمع اعتراضي زدند. به گزارش ایران کارگر، در اين تجمع کشاورزان نسبت به عدم اختصاص سوخت به كشاورزان، عدم تخصيص بودجه لازم برای احداث سد و انتقال و فروش غيرقانونی آبهای مازاد معترض بودند.

 

*کارگران کارخانه سرب و روی زنجان طی روز های چهارشنبه 1، پنجشنبه 2 و جمعه 3  آبان در اعتراض به تعطیلی کارخانه برای سومین بار طی سه ماه اخیر در مقابل استانداری زنجان تجمع و خواستار بازگشایی این کارخانه شدند.

به گزارش مهر، کارخانه سرب و روی زنجان در  23 مرداد امسال در پی بالا گرفتن موج اعتراضات به آنچه که آلاینده بودن فعالیتهای کارخانه سرب و روی بود تعطیل شد.

 

*اعضای تعاونی 486 واحدی مسکن مهر سیرجان با نام تعاونی فردای ماندگار روز شنبه 4 آبان در مقابل فرمانداری سیرجان تجمع و نسبت به عملکرد بد هیات مدیره این تعاونی اعتراض کردند.

به گزارش فارس هنوز زیر‌سازی‌، آسانسور‌ و راه‌ پله ‌های مسکن مهر باقیمانده و شرکت تعاونی نیز اعلام کرده که متقاضیان باید 23‌ میلیون تومان دیگر پرداخت کنید در غیر این صورت از لیست مسکن حذف می‌ شوید.

 

*به گزارش یزد رسا، روز شنبه 4 آبان، کارگران بخش فولاد آبتین زیر نظر کارخانه فولاد ارفع اردکان به دلیل اعتصاب از انجام فعالیت سرباز زدند.

 

*کارگران اخراج شده کارخانه «فولاد زاگرس» در اعتراض به اجرا نشدن مصوبات مجلس در مورد مشکلات کارخانه با سفر به تهران در روز یکشنبه 5 مرداد در مقابل ساختمان مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس درباره این تجمع گفت: بعد از آنکه اعتراض صنفی کارگران فولاد زاگرس روز ۲۶ تیر ماه سال جاری در تهران با وعده تعدادی از نمایندگان مجلس خاتمه یافت و مجلس نیز مصوباتی را برای بازگشت بکار این کارگران و همچنین پرداخت معوقات حقوقی آنان به تصویب رساند، اما اجرای این مصوبات با بی توجهی مسئولان استانی و کارفرمای کارخانه مواجه شد.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران با تکان دادن نرده های جلوی مجلس به طور یکپارچه اقدام به سر دادن شعار کرده و شعار می دادند؛ یا مرگ یا زندگی/ توپ تانک فشفشه، این مجلس کارگر کُشِه/ مجلس بی اقتدار، نوکر سرمایه دار و...،

تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس در مقابل ساختمان مجلس روز دوشنبه 6 آبان وارد دومین روز خود شد.

کارگران پس از چندین ساعت تجمع در مقابل مجلس و محقق نشدن وعده دیروز کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات کارگران، با حضور در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پی گیر مطالبات صنفی خود شدند.

کارگران ذوب آهن فولاد زاگرس بعد از سه روز اعتراض سرانجانم سه شنبه شب 7 آبان،  با دریافت بخشی از حقوق معوقه ۷ ماه گذشته ‌شان راهی محل اقامت خود در شهرستان قروه شدند.

 

*به گزارش ایران کارگر، جمعي از کارکران شرکت گلرنگ کرمانشاه، به دليل عدم دريافت 6 ماه اضافه حقوقشان در روز دوشنبه 6 آبان دست به تجمع اعتراضي در مقابل شركت زدند.

 

*در پی لغو مجوز 2 آموزشگاه موسیقی در نجف آباد، بیش از یکصد نفر از نوازندگان این شهر روز دوشنبه 6 آبان در مقابل اداره ارشاد اصفهان تجمع کردند تا نسبت به آن عمل غیر قانونی اعتراض کنند. به گزارش آژانس ایران خبر، درحالیکه این تجمع در سکوت انجام می شد عده ای از افراد لباس شخصی که تعدادشان بیش از 50 نفر بود تجمع کنندگان را محاصره کرده و با فحاشی و پرت کردن اشيایی به سمت آنها قصد تحریک داشتند. در این میان تعدادی از اساتید موسیقی که در بین تجمع کنندگان بودند جوانان را به آرامش دعوت کردند، اما ناگهان تعدادی از افراد لباس شخصی با وحشیگری تمام و با چوب و چماق به میان جمعیت آمده و تعداد زیادی را مجروح نمودند.

 

*کارگران نی ‌بر شرکت نیشکر هفت تپه از روز دوشنبه 6 آبان دست به اعتصاب زدند.  به گزارش کمیته‌ ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، خواسته‌ های کارگران اعصتابی پرداخت پاداش سال 91 و اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل است.

کارگران نی ‌بر در دیدار با مدیریت شرکت  نیشکر در روز سه‌شنبه 7 آبان اعلام کردند که تا دستیابی به خواسته‌ هایشان به اعتصاب ادامه خواهند داد.

 

*روز چهارشنبه 8 آبان، کارگران کارخانه پلی اکریل ایران به دلیل تغییر نوع قرار داد، حذف هزینه سختی کار از فیش حقوقی و در نهایت جداسازی شرکتهای زیر مجموعه که منجر به تعدیل نیرو می‌شود مقابل درب این کارخانه تجمع کردند.

به گزارش تسنیم، شرکت پلی اکریل ایران در 45 کیلو متری جاده اصفهان مبارکه قرار دارد و دارای حدود 6 شرکت زیر مجموعه است که به صورت یک هلدینگ با یکدیگر همکاری می‌کنند اما در این بین بر اساس گفته کارگران این شرکت، برخی از مسئولان این کارخانه به دنبال جدا سازی شرکتهای زیر مجموعه بوده و در همین راستا نیز تعداد نیروی کاری برخی واحدها را تعدیل کردند که منجر به افزایش فشار به کارگران باقی مانده شده است.

 

*روز شنبه 11 آبان، جمعی از کارگران کارخانه پلی اکریل ایران در اعتراض به تصمیم کارفرما بر جداسازی برخی از شرکتهای زیر مجموعه این کارخانه، در مقابل ساختمان اداری این کارخانه در اصفهان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران در اعتراض به واگذاری شرکت پلی اکریل ایران به چند شرکت اقماری تجمع کردند، چرا که با تغییر مدیریت، نحوه تنظیم قراردادها و سایر مزایای حقوقی کارگران نیز تغییر می‌کند.

روز یکشنبه ۱۲ آبان، بیش از هزار تن از کارگران پلی اکریل ایران برای سومین بار طی پنج روز گذشته، در اعتراض به سیاست «کوچک سازی» در مقابل ساختمان اداری این کارخانه در اصفهان تجمع کردند.

 

*روز شنبه 11 آبان، کارگران گرگان فلز در اعتراض به عدم دریافت 15 ماه حقوق و معوقات خود در مقابل استانداری گلستان دست تجمع کردند. به گزارش فارس، كافرماي این واحد تولیدی را تعطیل کرده و کارگران را نیز مرخص کرده  و در عین حال که 15 ماه حقوق معوقه آنان را نمی پردازد، به آنها گفته شده كه هرکاری می‌خواهید انجام دهید.

 

*بازنشستگان تحت پوشش بیمه تکمیلی دی برای دریافت مطالبات خود در روز شنبه 11 آبان در مقابل یکی از شعبات آن واقع در خیابان برفروشان( روبروی پارک هنرمندان) تجمع کردند.

به گزارش تسنیم، مشکلات مردم با بیمه دی مربوط به امروز و این هفته نبود و افرادی که بعد از طی مراحل درمانی و پرداخت هزینه‌ ها از جیب خود برای دریافت خسارت مراجعه می‌کردند، با پاسخهای غیر‌موجهی از سوی کارمندان بیمه مواجه می‌شدند.

 

*روز یکشنبه 12 آبان، تعدادی از کارگران شرکت پیمانکاری «ساحل سبز خوزستان» وابسته به شهرداری منطقه دو اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات صنفی خود در پارک ایثار اهواز دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارفرمای شرکت ساحل سبز خوزستان از شهریور ماه سال ۹۰ با هیچ یک از کارگران خود قرار داد همکاری منعقد نکرده است.

 

*روز یکشنبه 12 آبان، شماری از بازنشستگان پالایشگاه آبادان با تجمع مقابل ساختمان مرکزی وزارت نفت ضمن درخواست ملاقات حضوری با وزیر نفت خواستار پیگیری فروش منازل سازمانی بازنشستگان این پالایشگاه شدند. به گزارش تسنیم، بازنشستگان این پالایشگاه خواستار رسیدگی به فروش 75 درصد از منازل سازمانی به افراد غیردولتی شدند.

 

*جمعی از کارگران فاز 13 میدان گازی پارس جنوبی در عَسَلویه روز یکشنبه 12 آبان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق چهار ماهه خود تجمع کردند.

به گزارش ایسنا، این تجمع با وعده مسئولان سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مبنی بر پرداخت حقوق معوقه کارگران به پایان رسید.

فاز 13 پارس جنوبی از قراردادهای 35 ماهه محسوب می‌شود اما در حال حاضر توسعه این فاز به دلیل تغییر در اولویتهای وزارت نفت در توسعه فازهای میدان مشترک پارس جنوبی متوقف شده است و چهار هزار کارگر آن چهار ماه است با وجود داشتن قرارداد بیکارند. هدف از توسعه فاز 13 تولید روزانه ٥٦ میلیون متر مکعب گاز است. علاوه بر این با تکمیل توسعه این طرح روزانه 75 هزار بشکه میعانات گازی، ٢٩٠٠ تن گاز مایع (LPG)، ٢٧٥٠ تن اتان و روزانه ٤٠٠ تن گوگرد تولید می شود.

پیشرفت کل این طرح تاکنون به 61 درصد رسیده که سهم پالايشگاه خشکی از این پیشرفت 72.27 درصد است.

ساخت چهار سکو دریایی این فاز که باید توسط شرکت فراساحل صدرا بوشهر صورت گیرد نیز تاکنون 55 درصد پیشرفت داشته است.

همچنین در حال حاضر کلیه لوله‌های مورد نیاز برای ساخت خط لوله‌ای به طول ١٨٠ کیلومتر تامین و کوتینگ شده است اما هنوز ساخت خط لوله آغاز نشده‌ است.

سرمایه مورد نیاز برای توسعه فاز 13 پارس جنوبی 6.1 میلیارد دلار اعلام شده که تاکنون 3.8 میلیارد تومان آن هزینه شده است.

به گزارش ایسنا، در ابتدا طرح توسعه فاز 13 میدان پارس جنوبی به شرکتهای انگلیسی - هلندی شل و رپسول اسپانیا سپرده شد، اما این دو شرکت با عذرخواهی رسمی و به ‌دلیل آنچه مشکلات اقتصادی عنوان شده بود، از حضور در این پروژه کناره ‌گیری کردند.

بعد از آن مذاکراتی با قرارگاه خاتم‌الاوصیا(ص) برای واگذاری فاز 13 صورت گرفت اما در نهایت طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی به شرکتهای پترو پایدار ایرانیان، مپنا و صدرا سپرده شد.

 

*كارگران اخراج شده از شركت پونل در روز دوشنبه 13 آبان در مقابل اداره كار پاكدشت تجمع کردند. به گزارش سایت همبستگی ملی، این کارگران خواهان پرداخت حقوق معوقه خودشان و بازگشت به كار شدند. حكم توقيف اموال اين شركت در رابطه با مطالبات كارگران صادر شده اما به دليل زد و بندهاي پشت پرده با كارفرماي شركت اين حكم تا كنون عملي نشد.

 

*روز سه شنبه ۱۴ آبان بیش از هزار تن از کارگران پلی اکریل ایران برای چهارمین بار در طی هفت روز اخیر در اعتراض به سیاست «کوچک سازی کارخانه» در محوطه داخلی کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران انتظار داشتند با شروع اعتراضات، مسئولان کارخانه و مقامات استانی نگرانی کارگران را درباره پروژه جداسازی شرکتهای وابسته و انتقال قرارداد‌ها به شرکتهای اقماری بشنوند.

 

جمعی از اعضای شرکتهای تعاونی تولیدی روستایی روز سه‌ شنبه 14 آبان در مقابل درب شمالی مجلس تجمع کردند. به گزارش فارس ‌در حال حاضر حدود چهار هزار تن در تعاونی تولیدی روستایی کشور فعالیت می‌کنند.

 

*روز سه شنبه 14 آبان، کارگران کارخانه قطعات بتونی گیلان در اعتراض به ۴ ماه حقوق معوقه، در مقابل ساختمان این کارخانه در رشت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران این کارخانه در روز چهارشنبه 15 آبان برای دومین روز متوالی تجمع کردند.

کارگران شرکت تولیدی کانال پیش ساخته، لوله و قطعات بتونی گیلان که تحت نظارت شرکت پیمانکاری «گیلان آفتاب یکتا» فعالیت دارند از ۴ ماه گذشته حقوق نگرفته‌ و بیمه آنان نیز واریز نشده است. کارگران برای سومین روز متوالی در روز پنجشنبه نیز به تجمع خود ادامه دادند.

 

*جمعی از پرسنل و کارگران شرکت گروه صنعتی فلات کوهرنگ که در تولید لبنیات فعالیت می کند، روز پنجشنبه 16 آبان در مقابل ساختمان این کارخانه تجمع کرده و اعلام کردند که حدود چهار ماه است حقوق نگرفته اند.

در این شرکت حدود ۵۰۰ پرسنل در سه شیفت کاری فعال هستند. گروه صنعتی فلات کوهرنگ در شهر کیان از توابع شهرستان شهرکرد و در فاصله هفت کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

 

*تجمع کارگران شرکت قطعات بتونی گیلان در محوطه این کارخانه روز شنبه ۱۸ آبان وارد پنجمین روز ‌شد. به گزارش ایلنا، کارگران اعلام کردند که حقوق کارگران هنوز پرداخت نشده و مسئولان استانی همچنان در برابر مطالبات صنفی ۲۰۰ کارگر سکوت کرده‌ اند.  و در جمع کارگران حاضر نشده تا صدای آنها را بشنوند. حرکت اعتراضی این کارگران در روز دوشنبه ۱۳ آبان آغاز شد.

کارگران موفق شدند روز سه شنبه 21  آبان دو ماه از ۴ ماه حقوق معوقه ‌شان را دریافت کنند.

 

*جمعی از کارگران نیروگاه دماوند صبح روز شنبه 18 آبان در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه خود در مقابل درب ورودی این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، 600 کارگر شاغل در این نیروگاه بیش از یک سال بابت حقوق بیمه اجباری و تکمیلی، اضافه کاری، عیدی، پاداش و بن کارگری از کارفرما طلبکارند.

مالکیت نیروگاه حرارتی دماوند که هشت سال از شروع فعالیت آن می‌گذرد در سال ۹۱ از شرکت توانیر به بنیاد شهید واگذار شد.

نیروگاه حرارتی دماوند بزرگ‌ترین نیروگاه حرارتی سیکل ترکیبی در خاورمیانه است و در حال حاضر ۳۵ درصد برق مصرفی تهران و ۷ درصد برق مصرفی کشور در این واحد تولید می‌شود.

 

*كارگران اخراج شده از شركت شيميايي فلزي خاور، روز شنبه 18 آبان در مقابل دادسراي پاكدشت دست به تجمع زدند. به گزارش ایران کارگر، این کارگران پس از ماهها اعتراض و پيگيري موفق به اخذ حكم توقيف كارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند. كارگران معترض بيش از 9 ماه حقوق معوقه طلب دارند .

 

*جمعی از کارگران ˈشرکت جهاد نصر مشهدˈ روز یکشنبه 19 آبان با تجمع در مقابل استانداری خراسان رضوی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان به علت خصوصی شدن شرکت جهاد نصر مشهد و مشکلات شغلی کنونی خود، خواهان بازگشت به سازمان جهاد کشاورزی به عنوان محل کار قبلی خود شدند.

 

*روز دوشنبه 20 آبان كارگران شركت شير و گوشت زاگرس كه از ماهها پيش به عدم دريافت حقوق خود معترض بودند جاده سامان به شهركرد را بسته و باعث بروز كيلومتر ها راه بندان در محور سامان به شهركرد كه بخشي از جاده قديم اصفهان به شهركرد است شدند. به گزارش آژانس ایران خبر، كارگران اميدوارند اين اعتراض دو ساعته كه مشكلات بسياري را نيز براي تردد مسافران و حمل و نقل در پي داشت دست آورد مثبتي هم به دنبال داشته باشد.

 

*جمعي از كارگردان شهرداري بهبهان در روز سه شنبه 21 آبان به‌دليل حقوقهاي معوقه خود اقدام به تجمع و تحصن کردند. به گزارش مهر، به‌دليل بلوكه شدن حسابهاي شهرداري بهبهان، بخشي از حقوق كارگران اين شهرداري پرداخت نشده است.

 

*در پی اعتراض پنج روزه کارگران پلی ‌اکریل، با تعیین مهلت ده روزه، قرار بود تا ۲۵ آبان  خواسته ‌های صنفی آنها توسط مسئولان استانی رسیدگی شود. به گزارش ایلنا، کارگران این کارخانه در ظهر روز یکشنبه 26 آبان با تجمع در محیط کارخانه، اعتراضات صنفی خود را از سر گرفتند.

 

*کارگران کارخانه «نکا‌سفال» شهرستان نکا در شرق مازندران روز یکشنبه 26 آبان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و معوقات خود در فرمانداری نکا تجمع کردند. به گزارش فارس، شرکت نکا سفال یکی از شرکتها و کارخانجات بزرگ شرق مازندران در تولید سفال است که حدود یک سال به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده است.

به گزارش ایلنا، بیشترین بدهی حقوق معوقه این شرکت به برخی از کارگران دو میلیون تومان است که روز دوشنبه 27 آبان مقرر شد تا مقداری از حقوق معوقه کارگران به آنان پرداخت و همچنین تولید این کارخانه بعد از یک ماه تعطیلی از سر گرفته شود.

 

*روز یکشنبه 26 آبان، کارگران شهرداری هندیجان به دلیل حقوق معوقه پنج ماهه خود تجمع کردند. به گزارش فارس این کارگران خواستار رسیدگی هر چه سریع ‌تر مسئولان استانی به این وضعیت پرداختی حقوق‌ در شهرداری هندیجان شدند.

 

*روز دوشنبه 27 آبان بیش از 1500 کارگر پتروشیمی بسباران دست به اعتصاب زدند. به گزارش سایت پیام، کارگران خواهان افزایش دستمزدهای خود شدند. کارگران معترض اعلام کردند؛ دستمزدهای کنونی به هیچ عنوان تامین کننده هزینه های سرسام آور زندگی نیست و تا رسیدن به خواست خود برای افزایش مزد به اعتصاب خویش ادامه خواهند داد.

 

*صدها تن از کارگران  پلی اکریل اصفهان عصر روز دوشنبه 27 آبان در اعتراض به آنچه خلف وعده فرماندار می‌ دانستند بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران پس از مشورت، تصمیم‌گیری در خصوص آینده اعتراض صنفی خود را به روز سه شنبه 28 آبان موکول کردند.

۱۵۰۰ کارگر پلی ‌اکریل اصفهان سالهاست که در قالب شش شرکت زیر مجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) کار می‌کنند و حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکتهای زیر مجموعه، امنیت شغلی خود را در معرض خطر می‌بینند.

 

*کارگران پیمانی تاسیسات دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به اخراج تعدادی از کارگران این مجموعه و آنچه شرایط ناعادلانه کاری عنوان می‌کردند، صبح روز دوشنبه 27 آبان در مقابل اداره خدمات این دانشگاه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، کارگران بخش تاسیسات دانشگاه علم و صنعت زیر نظر شرکت پیمانکاری «پارس آماد» فعالیت می‌کنند. ۱۰ کارگر ماه گذشته اخراج شدند و پیمانکار اعلام کرده است ۲۰ کارگر دیگر نیز به زودی اخراج می‌شوند.

 

*روز سه شنبه 28 آبان جمعی از رانندگان شرکت واحد اَتَوبوسرانی ساوه به خاطر مشکلات نحوه خدمات رساني و پايين بودن حقوق ماهانه دست از كار كشيدند.

به گزارش آژانس ایران خبر، این رانندگان اعلام کردند كه ماهانه 450 هزار تومان حقوق مي گیرند كه با توجه به شرایط اقتصادی و تورم بالا، به هیچ وجه نمي تواند مسائل معيشتي یک خانواده کارگری را تأمین كند.

 

*در ادامه تجمع صدها تن از کارگران پلی ‌اکریل، آنها دوشنبه شب را در مسجد کارخانه سپری کردند و صبح روز سه شنبه 28 آبان با پیوستن سایر کارگران، تجمع اعتراضی را از سر گرفتند. به گزارش ایلنا، بیش از ۱۰۰۰ تن از کارگر پلی اکریل اصفهان در سومین روز از دور جدید حرکت اعتراضی خود، در واکنش به سیاست کوچک سازی و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکتهای زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.

بر اساس سیاست کوچک سازی، مجموعه شرکتهای پلی اکریل ایران در حال واگذاری است و قرار است آزمایشگاه به شرکت نیک آزمون، نیروگاه به انرژی گستران، پلی استر به پلی استر هشت بهشت، اکلیت ۲ به الیاف زاینده رود، اسکه سازی به شرکت خدمات بندری و بخش خدمات نیز به شرکت پهن گستر انتقال یابد.

 

*روز چهارشنبه 29 آبان تجمّعات اعتراضی کارگران پلی اکریل وارد چهارمین روز خود شد. به گزارش ایلنا، کارگران برای گرفتن هر گونه بهانه ‌ای از مخالفان شان و مقابله با برچسب احتمالی «اغتشاش گر» که زمینه را برای فراموشی مطالباتشان فراهم می‌کند، تصمیم گرفته‌اند خللی در روند تولید کارخانه ایجاد نشود.

 

*اعتصاب چهار روزه کارگران شهرداری بهبهان با دریافت یک ماه از هشت ماه حقوق عقب افتاده در روز چهارشنبه 29 آبان پایان یافت.

به گزارش مهر، تاخیر در پرداخت هشت ماه حقوق آن هم ماهی 500 هزار تومان که کارگر با آن حتی نمی تواند مایحتاج روزمره خود را هم تامین کند باعث شد تا این کارگران دست به اعتصاب طولانی بزنند.

 

*چهار کارگر پلی اکریل اصفهان در ساعت چهار بامداد روز پنج شنبه ۳۰ آبان توسط نیروهای سرکوبی رژیم بازداشت شدند. به گزارش ایلنا بازداشت شدگان به دستگرد، در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان منتقل شدند. جواد لطفی، عباس حقیقی، کیومرث رحیمی و احمد صابری چهار کارگری هستند که با ادامه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل بازداشت شدند.

کارگران پیش‌تر، طی دور اول اعتراضات در روزهای ۸، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ آبان‌ با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به مطالبات صنفی شان شدند.

دور دوم اعتراضات از ۲۵ آبان‌، پس از پایان مهلت ده روزهٔ رسیدگی به مطالبات صنفی کارگران شروع و در روزهای ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان با تجمع در محوطه کارخانه ادامه پیدا کرد.

کارگران پلی‌اکریل در ادامه اعتراضات خود، صبح چهارشنبه ۲۹ آبان از ساعت ۷ تا ۱۱ در محوطه کارخانه تجمع کردند و با شروع بارندگی به مسجد کارخانه رفتند تا درباره آینده اعتراضات صنفی شان تصمیم بگیرند.

 

اتحاد مان چاره ساز است!

دوستان کارگر

با کوشش کارگران سندیکایی فلزکار و مکانیک و سندیکای کارگران نقاش و حمایت کارگران، طرح دو فوریتی تعیین تکلیف اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده ‌اند، پس از اعمال اصلاحاتی در مجلس به تایید شورای نگهبان رسید.

کارگران کم سابقه می‌توانند با پرداخت پول به سازمان تامین اجتماعی و خرید کسر سابقه بیمه تا ۱۰ سال سابقه پرداخت بیمه، از مزایای بازنشستگی با دریافت ۱۰ روز مستمری و دسترسی رایگان به خدمات درمانی بهره ‌مند شوند .

این طرح که به سود کارگران شاغل در کارگاههای کوچک و کارگران قرارداد موقت و سفید امضا بود در شورای نگهبان رد شد. کارگران سندیکایی با ارسال نامه ای در تاریخ 6 مهر 1392 به ریاست مجلس، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت، 2 تن از نمایندگان مجلس، سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و خبرگزاری ایلنا، اعتراض خود را اعلام کرده خواستار تصویب طرح فوق شدند. این نامه از طرف 744 کارگر شامل؛ کارگران فلزکارمکانیک، کارگران نقاش، کارگران زن شاغل در کارگاهها، کارگران کارخانه پاکشوما، کارگران کارخانه طیوران ابزار شهرک صنعتی پرند، کارخانه تابان گستر پویا شهرک صنعتی نصیرآباد شهریار امضا شد. نا گفته نماند که 20 درصد امضا های جمع آوری شده متعلق به کارگران زن شاغل در کارگاهها بوده است.

 قابل ذکر است که برای اولین بار در جمع آوری طومار در ایران  32 کارگر فلزکار و مکانیک با نوشتن شماره تلفنهای خود به این طومار اعتباری خاص بخشیدند .           

با آرزوی محکم تر شدن همبستگی کارگران ایران در دفاع از حقوق کارگری خود.

سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک

هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزیینات

 

4 آبان 1392

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

بازگشت به صفحه نبردخلق