چالشهای معلمان در مهر ماه

 

فرنگیس بایقره

 

آمار معلمان ممنوع التدریس معلوم نیست

پس از انتشار گزارشی در مورد شمار معلمان ممنوع التدریس، سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آماری از تعداد معلمان ممنوع التدریس ندارم، گفت؛ این گروه از معلمان برای پیگیری وضعیت شان به آموزش و پرورش مراجعه کنند.

به گزارش "روزنامه بهار"، تعداد معلمان ممنوع التدریسی در کل کشور به  5 هزار نفر می رسد و پیگرد آنها از سال 85 شروع شد؛ پس از تجمعات معلمان در برابر مجلس و در اعتراض به اجرا نشدن قانون مدیریت خدمات کشوری توسط دولت که به دعوت دو تشکل  "سازمان معلمان ایران" و "کانون صنفی معلمان" برگزار شد. در پی این تجمعات، تعداد قابل توجهی از فعالان صنفی گرفتار احکام قضایی و اداری آموزش ‌و پرورش شدند و در کنار پرونده‌ هایی که در دادگاههای انقلاب برای آنها تشکیل شد، توسط هیاتهای بدوی رسیدگی به تخلفات اداری، احضار و با استناد به همان احکام دادگاههای انقلاب برای آنها احکامی صادر شد.

اکنون به گزارش "فارس"، علی اصغر فانی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که چه میزان معلم ممنوع التدریس در آموزش و پرورش وجود دارد، می گوید؛ آمار دقیقی از این افراد ندارم.

وی ادامه می دهد؛ دادگاه تخلفات اداری آموزش و پرورش ماموریت پیدا کرده است تا پرونده ها را بررسی کند، البته فرهنگیانی که دارای چنین مشکلی هستند به آموزش و پرورش مراجعه کنند تا این موارد را پیگیری کنیم.

فانی در پاسخ به این پرسش که ممنوع التدریس شدن معلمان یاد شده از سوی کدام ارگان است، گفت؛ از سوی نهادهای مختلف است، اما به موارد مربوط به دادگاه تخلفات اداری آموزش و پرورش زودتر رسیدگی می کنیم.

وی تاکید کرد؛ فرهنگیان ممنوع التدریس به آموزش و پرورش مراجعه کنند و ما نیز به کارشان سریعاً رسیدگی می کنیم.

 

محکومیت دبیر کل سازمان معلمان ایران به تحمل پنج سال حبس

علیرضا هاشمی، دبیر کل سازمان معلمان ایران از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی به تحمل 5 سال حبس محکوم شد. اتهام وی اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی عنوان شده است.

شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی مقیسه، آقای علیرضا هاشمی را مشمول ماده 610 قانون مجازات اسلامی دانسته و او را به تحمل 5 سال حبس با احتساب ایام بازداشت محکوم کرده است.

علیرضا هاشمی اولین بار در اسفند 1385 در مقابل مجلس شورای اسلامی دستگیر شد. این تجمع با هدف اعتراض به اجرا نشدن قانون مدیریت خدمات کشوری از سوی دو تشکل سازمان معلمان ایران و کانون صنفی معلمان ترتیب داده شده بود.

دبیر کل سازمان معلمان ایران به خاطر پرونده ای که در آن موقع تشکیل شد، از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی به تحمل 3 سال حبس محکوم شد.

 

بیانیه کانون صنفی معلمان ایران (تهران) به مناسبت آغاز سال تحصیلی

به گزارش "خبرگزاری هرانا"، کانون صنفی معلمان ایران (تهران) به مناسبت آغاز سال تحصیلی و همزمانی آن با صدور احکام سنگین قضایی برای فعالان صنفی معلمان بیانیه ‌ای صادر کرده است. در این  بیانیه از جمله آمده است: "کانون صنفی معلمان ایران (تهران) براین باور است که: بهبود شرایط نابسامان فعلی که ناشی از بی‌تدبیریهای مجریان دولت قبل است، همدلی و هماهنگی مسوولان هر سه قوه رامی طلبد. و هرچند، حل معضلات اقتصادی جامعه، مورد توجه دولت قرارگرفته، لیکن روشن است بدون توقف اجرای احکام قضایی مذکور و برطرف نمودن محدودیتهای ایجاد شده برای نهادهای مدنی و کنشگران صنفی، تلاشهای دولت تدبیر و امید برای خروج از شرایط بحرانی کنونی، راه به جایی نخواهد برد و بی شک این دولت، پشتوانه مردمی خود را از دست خواهد داد.

براین اساس کانون صنفی معلمان، تحقق خواسته ‌های برحق زیر را درآستانه ورود به سال تحصیلی جدید، نشانه توجه مسوولان کشور به افکار عمومی فرهنگیان و توجه راستین آنان به این بخش تاثیرگذار جامعه تلقی می‌ نماید:

- توقف فوری اجرای حکم زندان برای آقایان علی اکبر باغانی دبیرکل کانون صنفی معلمان و محمود بهشتی لنگرودی، بازرس و سخنگوی این تشکل.

- رفع کلیه احکام مبتنی بر حبس تعلیقی، تبعید و… از معلمان فعال در نهادهای صنفی کشور.

- پایان بخشیدن به دوره حبس تمامی معلمان زندانی دریک محدوده زمانی قابل قبول.

- رفع محدودیتها و موانع فراقانونی برای فعالیتهای قانونی و آزادانه نهادهای صنفی فرهنگیان.

بی ‌شک اتخاذ تصمیمهای مدبرانه برای تحقق این خواسته‌ ها، نوید بخش بازگشت فضای امنیت و اعتدال در جامعه، به خصوص در بین فرهنگیان کشور خواهد بود.

 

بیانیه سازمان معلمان ایران به مناسبت آغاز سال تحصیلی

سازمان معلمان ایران به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید بیانیه ای منتشر کرد. در این بیانیه، سازمان معلمان ایران خواسته های خود از دولت روحانی را  "با تکیه بر اصل مطالبه محوری  و دوگانه حمایت – انتقاد" برشمرده و از جمله خواهان آزادی معلمان  زندانی، تشکیل شورای عالی معلمان، اجازه فعالیت به تشکلها و نهادهای مدنی و استقلال آموزش و پرورش و عدم  دخالت "نهادهای غیرمسوول" در آن شده است. 

تشکل یاد شده همچنین خواستار آن شده است که: "ضمن رعایت اصل "اعتدال" و البته به دور از نگاه محافظه کارانه که رویکرد حفظ وضع موجود را دنبال می کند، اعتماد به نفس و جرات نقد و نقادی در فضای مایوس و طوفان زده آموزش و پرورش احیا شود."

 

احضار هاشم خواستار برای اجرای حکمی که به او ابلاغ نشده

هاشم خواستار، معلم بازنشسته و فعال مدنی که پس از تحمل دوسال زندان در تابستان سال 90 آزاد شده بود، به دلیل نوشتن نامه های انتقادی در زمان حبس خود در زندان وکیل آباد مشهد توسط دادگاه بدوی به شش میلیون تومان جریمه نقدی، سه سال ممنوع الخروجی و سه سال ممنوعیت از فعالیتهای اجتماعی محکوم شده است. آقای خواستار به "کمپین بین المللی حقوق بشر" گفت که حکمش توسط دادگاه تجدید نظر صادر شده است، اما این حکم به او و یا وکیلش ابلاغ نشده و مقامات قضایی از او خواسته اند که برای اجرای حکمش خود را معرفی کند.

هاشم خواستار افزود: "طبق نامه ای که در تاریخ 9 مرداد ماه دریافت کردم، حکم دادگاه تجدید نظر صادر شده است، اما متاسفانه حکم نه به من و نه به وکیلم ابلاغ نشده است. وکیلم برای پیگیری حکم به دادگاه رفته، اما آنها به او گفته اند که حکم را نشان نمی دهند و فقط باید خودم برای اجرای حکم بروم."

هاشم خواستار، معلم بازنشسته و رییس کانون صنفی معلمان مشهد که در هنرستان کشاورزی تدریس می کرد، در تاریخ 25 خرداد 1388 دستگیر و بعد از یک ماه و نیم با وثیقه‏ 35 میلیون تومانی آزاد شد. وی در تاریخ 25 شهریور 88 دوباره بازداشت و به زندان وکیل آباد مشهد منتقل و در دادگاه بدوی به شش سال حبس محکوم شد که دادگاه تجدید نظر حکم را به دو سال حبس کاهش داد. او تابستان 1390 از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد.

آقای خواستار همچنین اطلاع داد که خانم صدیقه مالکی، همسرش از اتهام تبلیغ علیه نظام و تشویق اذهان عمومی به دلیل مصاحبه با رسانه ها در زمان زندانی بودن همسرش تبریه شده است. او گفت: "همسرم را تبریه کردند، اما در مورد تبریه او نیز کاغذی نشانمان نداند و فقط شفاهی گفتند که او تبریه شده است."

 

اعتراض معلمان پاره وقت در مقابل اداره آموزش و پرورش در شهر کرد

به گزارش "آژانس ایران خبر"، بیش از 150 معلم پاره وقت استان چهار محال و بختیاری روز یکشنبه 14 مهر ماه در مقابل اداره آموزش و پرورش استان در شهرکرد تجمع کردند و اعتراض خود را به وضعیت نامشخص کارشان ابراز داشتند. به گفته نمایندگان این معلمان، بیش از 5 سال است که تبدیل وضعیت آنها در هاله ای از ابهام است و مرتب به آنها دروغ گفته می شود. این معلمان با حقوقی معادل 300 هزار تومان مجبورند در دورترین نقاط استان تدریس کنند و اگر اندک امید تبدیل وضعیت به نیروهای رسمی وجود نمی داشت، هرگز تن به این کار نمی دادند.

لازم به ذکر است تا 5 سال پیش هر معلم پاره وقت مدت زیادی طول نمی کشید تا معلم رسمی شود، اما اکنون کسانی هستند که 5 سال مستمر کار می کنند، ولی استخدام رسمی نیستند. اعتراض معلمان در مقابل آموزش و پرورش همراه با شعار علیه آموزش و پرورش استان بود. صدای شعار "نیکخو برو گمشو " مرتب از میان معلمان به گوش می رسید.

 

نماینده مجلس: ۴۰۰۰ میلیارد اعتبار نوسازی مدارس کجا خرج شده؟

نماینده مجلس از شهرستانهای پیرانشهر و سردشت گفت: "باید از سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تحقیق و تفحص شود."

رسول خضری در گفت ‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان این مطلب گفت: ۱۵۰ هزار کلاس درس در کشور وجود دارد که هنوز با بخاری گرم می‌ شوند، سوال اینجاست که ۴۰۰۰ میلیاردی که در سال ۹۰ در اختیار سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس داده شده است، چگونه و کجا خرج شده است؟

وی تصریح کرد: نمی ‌دانم با این اعتباری که در اختیار سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قرار داده‌ اند، چرا این همه کلاس درس با این وضعیت در کشور وجود دارد؟

خضری با تاکید بر اینکه باید از سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تحقیق و تفحص صورت گیرد، افزود: باید این تحقیق و تفحص انجام شود تا ببینیم آن ۴۰۰۰ میلیارد چگونه هزینه شده است.

وی خاطر نشان کرد: تحقیق و تفحص از سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس باید در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح شود و به طور حتم اولین نفری خواهم بود که این طرح را امضا می کنم.

 

واریز 100 میلیارد تومان به حساب وزارت آموزش و پرورش برای تجهیز وسایل گرمایشی مدارس

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: مقرر شد که 100 میلیارد تومان به آموزش و پروش بابت تجهیز سیستم گرمایشی مدارس کل کشور پرداخت شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، عبدالوحید فیاضی، نماینده مردم نور و محمود آباد با اشاره به پیگیری کمیسیون آموزش در خصوص تجهیز وسایل گرمایشی مدارس،‌ اظهار داشت: بنا به قانون بودجه قرار بود که شرکت گاز برای تجهیز سیستم گرمایشی مدارس از محل افزایش 100 ریالی هزینه گاز که رقمی معادل 200 میلیارد تومان است را به آموزش و پرورش پرداخت کند که متاسفانه این مهم محقق نشد.

وی افزود: با پیگیریهای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، نهایتاً مقرر شد که 100 میلیارد تومان به آموزش و پروش بابت تجهیز سیستم گرمایشی مدارس کل کشور پرداخت شود. همچنین در جلسه‌ ای که با "فانی"، سرپرست وزارت آموزش داشتیم قرار شد که 29 مهرماه این مبلغ به حساب این وزارتخانه واریز شود.

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق