برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مهر 1392

 

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

 

روز دوشنبه 1 مهر بیش از 100تن از كارگران اخراجی شهرداری سقز در اعتراض به اخراجشان در مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، كارگران اخراجی در این تجمع از عدم پاسخگویی شهردار این شهر به خواسته هایشان خشمگین و معترض بودند.

 

به گزارش ایران کارگر، جمعی از كارگران شركت پروفیل ساوه روز دوشنبه 1 مهر در اعتراض به مخالفت كارفرما با تائید مشاغل سخت و زیان آور در این شرکت درمقابل اداره كار شهرستان ساوه دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

روز دوشنبه 1 مهر، بازنشستگان صنعت فولاد كرمان در خیابان اقبال این شهر تجمع کردند. به گزارش سایت سازمان مجاهدین خلق، این بازنشستگان در اعتراض به سر دوانده شدن توسط مقامات ذیربط حكومتی و عدم پرداخت مطالبات معوقه خود در خیابان اقبال این شهر در مقابل اداره بازنشستگان صنعت فولاد دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

روز چهارشنبه ۳ مهر کارگران شهرداری و کارمندان آتش نشانی اندیمشک جلوی درب شهرداری تجمع كردند. بنا به گزارشات دریافتی، كارگران مذكور حقوق شان چند ماهی عقب افتاده و در این چند سال هر چند ماه فقط حقوق ۱ ماه را دریافت می کنند.

 

علیرغم حضور گسترده پلیس گروه كثیری از مردم اراك پانزدهمین تجمع اعتراضی خود را روز شنبه 6 مهر علیرغم محدودیتها و ممنوعیتها برگزار کردند. آنها پلاكاردهایی با خود به همراه داشتند كه در آن نوشته بود؛ مردم اراك نفس می خواهند. اراك بالاترین شهر كشور دارای سرطان است.

 

روز شنبه 6 مهر كارگران اخراجی مسكن مهر سقز در اعتراض به اخراجشان در مقابل ساختمان شركت مسكن مهر سقز دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، كارگران در این تجمع خواستار برگشتن به سركار خود شدند.

 

به گزارش سایت ورزش هرمزگان، جمعی از پرسنل مجموعه ورزشی آزادی روز دوشنبه 8 مهر در مقابل وزارت ورزش تجمع کردند. به گزارش فارس این کارکنان خواهان پرداخت حق و حقوق خود هستند.

 

روز سه شنبه 9 مهر بیش از ۷۰۰ متقاضی مسکن ویژه تهران (تهرانسر) در محل پروژه تجمع کردند و خواستار سرعت ساخت این واحدهای مسکونی شدند. به گزارش فارس؛ به گفته متقاضیان مسکن ویژه تهران (تهرانسر) این پروژه بیش از یک ماه است که هیچ پیشرفت فیزیکی ندارد. تجمع کنندگان اعلام کردند که نمای بیرونی واحدهای مسکونی تهرانسر تمام شده است اما وقتی داخل پروژه می شویم در این واحدها هیچ اقدامی نشده است.

 

کارگران کارخانه مجتمع صنعتی سیمان تهران در روز چهارشنبه 10 مهر در مقابل درب ورودی کارخانه واقع در شهرری محله غنی آباد تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش آژانس ایران خبر،  این کارگران معترض به عدم دریافت مزایای اضافه کاری خود از سه ماه گذشته تاکنون سخت معترض بوده و تهدید کردند در صورتی که تا چند روز آینده طلب آنها پرداخت نشود کلیه کارگران کارخانه را با خود همراه کرده و کار را زمین گذارده و دست به اعتصاب خواهند زد.

 

کارگران فولاد زاگرس در روز چهارشنبه 10 مهر دست به تجمع در مقابل اداره کار شهرستان قروه زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، همزمان با برگزاری جلسه هیات حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه، کارگران شرکت فولاد زاگرس دست به تجمع در مقابل این اداره زدند و خواهان تحقق خواسته های خود شدند.

کارگران شرکت فولاد زاگرس اعلام کردند تا رسیدن به خواست خود مبنی بر بازگشت به کار و دریافت کلیه مطالبات معوقه از کارفرما، لحظه ای از پای نخواهند نشست.

 

کارگران ماشین لنت روز پنجشنبه 11 مهر در اعتراض به اخراج و عدم دریافت بیش از ۱۱ماه حقوق، در مقابل اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان سمنان تجمع کردند. به گزارش ایلنا؛ علت تجمع کارگران، اعتراض به تعویق ۱۱ ماه حقوق و همچنین اخراج ۲۰ تن از کارگرانی است که ۵ نفرشان در آستانه بازنشستگی قرار دارند.

این کارگران علاوه بر این که یازده ماه حقوق از کارفرما طلب دارند، چهار سال عیدی، سنوات و حق بُن خود را نیز دریافت نکرده ‌اند.

 

روز یکشنبه 14 مهر یکی از کارکنان شرکتهای گل‌گهر در محور سیرجان - مجتمع گل‌گهر بر اثر تصادف جان خود را از دست داد که این مساله با اعتراض کارگران به کم‌کاری مسئولان در دوبانده کردن این جاده رو به ‌رو شد. به گزارش فارس محور سیرجان به مجتمع سنگ‌آهن گل‌گهر شاهد تصادفی دیگر بود و یکی از کارکنان شرکتهای گل‌گهر با خودروی سواری پژو هنگام سبقت و انحراف به چپ در برخورد با کامیون جان خود را از دست داد.

 

روز یکشنبه 14 مهر، تعدادی از کارگران کارخانه روغن‌نباتی جهان به منظور تبدیل وضعیت این کارخانه در مقابل آن تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگرانی که در این تجمع حضور داشت اظهار داشت؛ هر هفته یک تصمیم جدیدی در کارخانه گرفته می‌شود و مدیر عامل شرکت در مدت چهار ماه فقط یکبار به مدت چند ساعت در کارخانه حضور پیدا می کند.

 

روز یکشنبه 14 مهر، بازنشستگان پالايشگاه نفت آبادان مقابل وزارت نفت دست به تحصن زدند. به گزارش روزنامه شرق این اولین‌بار نیست که این بازنشستگان آرام و ساکت در مقابل وزارت نفت تحصن می‌کنند.

 

روز یكشنبه 14 مهر جمعی از کارگران ذوب آهن اصفهان در شهرکرد در خیابان سعدی غربی حد فاصل چهار راه فردوسی و سه راه سینما تجمع کرده و باعث شدند تمامی این مسیر بسته شود. بر اساس گزارشات دریافتی این تجمع ترافیک زیادی را برای مدت 4 ساعت در شهر ایجاد نمود به گفته شاهدان عینی این اعتراض در پی پرداخت نشدن سه ماه حقوق این کارگران بازنشسته انجام گرفته است.

 

به گزارش ایران کارگر، روز دوشنبه 15مهر، کارگران اخراجی شرکت پونل در پاكدشت در ادامه اعتراض به انحلال شرکت و اخراج همه کارگران، در مقابل دادسرای پاكدشت دست به تجمع زده و خواستار صفر صفر مطالبات معوقه و سنوات خود و همچنین خواهان بازگشت به كار گردیدند. این کارگران از 9 شهریور امسال تاکنون در اعتصاب می باشند.

 

کارگران و کارمندان شهرداری تهران در روز دوشنبه 15 مهر در مقابل دفتر شرکت شهر سالم واقع در میدان آرژانتین تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش آژانس ایران خبر، این کارگران و کارمندان دلیل تجمع و اعتراض خود را عدم تحقق وعده های مسئولان شرکت شهر سالم اعلام کردند.

 

روز دوشنبه 15 مهر، کارگران کارخانه چوب محسن وابسته به یک نهاد حکومتی بخشی از جاده ارتباطی شهرکرد به خوزستان را بسته و مانع از تردد خودروها در این مسیر شدند. به گزارش ایران کارگر، این کارگران که در حال حاضر 7 ماه است حقوقی دریافت نکرده اند در بلاتکلیفی به سر برده و کارفرمایان آنها نیز توضیح قانع کننده ای نمی دهند.

 

کارگران مخابرات روستایی در روز دوشنبه 15 مهر در مقابل ساختمان شرکت مخابرات ایران  تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که تعدادشان صدها تن تخمین زده می‌شد به نمایندگی از ۹ هزار کارگزار مخابرات روستایی در سراسر کشور به تهران آمدند و با تجمع مقابل ساختمان شرکت مخابرات ایران خواستار اجرای بند ۶۲ از ردیف ۸۶ قانون بودجه سال۹۲ شدند.

 

کارگران لوازم خانگی آردل در روز سه شنبه 16 مهر در جلوی دفتر مرکزی شرکت دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران آردل در اعتراض به تعویق پرداخت سه ماه حقوق و 10 ماه بیمه خود دست به تجمع اعتراضی در برابر دفتر مرکزی این شرکت واقع در خیابان ولی عصر – پارک ساعی زدند. به دنبال این تجمع اعتراضی روز بعد یک ماه از سه ماه دستمزد معوقه آنان به حساب شان واریز شد.

 

كارگران شركت شیمیایی فلزی خاور در روز سه شنبه 16 مهر در مقابل اداره كار پاكدشت تجمع کردند. به گزارش بهار ایران این کارگران خواستار بازگشت به كار شدند.

 

به گزارش ایلنا، روز چهارشنبه 17 مهر، در پایان دومین روز از تجمع اعتراضی کارگران در مقابل مراکز مخابرات روستایی کشور، مسئولان مذاکره کننده از جانب شرکت مخابرات با خواسته‌ های معترضان در خصوص پوشش مستمر بیمه ای و انعقاد قرارداد مستقیم کار با آنها موافقت کردند.

 

روز پنجشنبه 18 مهر، بیش از 200 نفر از رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با لباس فرم در مقابل ساختمان اصلی شهرداری تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران خواهان اعمال افزایش ده درصدی حقوقهای خود هستند. شرکت واحد تهران یکی از شرکتهای زیر مجموعه شهرداری تهران است اما شهرداری تهران از اعمال حقوق و سایر مزایایی که به کارگران و کارمندان شهرداری تعلق می گیرد در مورد کارگران و رانندگان شرکت واحد خودداری می کند.

 

روز پنجشنبه 18 مهر تعدادی از رانندگان سیستم حمل و نقل پتروشیمی بندر امام که کارگران شرکتهای فیرمکو و شاخص را (طبق قراردادهای قبل) به سر کار می رساندند، به علت عدم پرداخت دستمزد و حقوق معوقه دست به اعتصاب زدند و از آوردن و بردن کارگران به محل کار خودداری کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در نتیجه این اعتصاب تعدادی از کارگران نتوانستند بر سر کارهای خود حاضر شوند.

 

کارگران و کارمندان شاغل در پژوهشگاه نیرو که یکی از زیر مجموعه های وزارت نیرو است روز پنجشنبه 18 مهر در مقابل ساختمان آن واقع در انتهای خیابان دادمان شهرک غرب تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران به لغو قرارداد سرویس رفت و برگشت کارکنان که به تازگی انجام شده سخت معترض بودند. در پی ازدحام کارگران در خیابان دادمان چندین واحد گشتی نیروی سرکوبگر انتظامی سریعاً به محل آمده و با حمله و هجوم به کارگران بی دفاع با تهدید و زور آنها را متفرّق کرده و 3 تن از کارگران جلودار در اعتراض را دستگیر و به نقطه نامعلومی انتقال دادند.

 

روز پنجشنبه 18 مهر، کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس از تلاش مالکان کارخانه برای خروج ضایعات چدنی برای فروش و ممانعت کارگران با حمایت نیروی انتظامی از این اقدام خبر می‌دهند. به گزارش ایلنا، نماینده کارگران اخراجی کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس در این باره گفت، کارفرما قصد داشت ضایعات چدنی را از کارخانه خارج کند و هنگامی که با ممانعت بیش از ۳۰ کارگر اخراجی کارخانه رو به رو شد از نیروی انتظامی کمک خواست که در ‌‌نهایت نیروی انتظامی نیز، حق را به کارگران داد.

 

صبح روز پنجشنبه 18 مهر تعدادی از کارگران شاغل در کارگاههای واقع در قزوین نسبت به عدم پرداخت حقوق عقب مانده و اخراج همکارانشان در محوطه وزارت کار واقع در خیابان آزادی تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، تجمع کنندگان بر روی صندلیها نشسته و منتظر وزیر كار بودند و حاضر به ترک آنجا نبودند.

 

روز شنبه 20 مهر، کارگران واگن پارس همزمان با حضور وزیر کشور در اراک در محوطه این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تعویق در پرداخت حقوق‌ کارگران یکی از مشکلاتی است که هر ماه با واریز بخشی از مطالبات کارگران به طور موقت رفع می‌شود اما تمامی مشکلات کارگران مربوط به تأخیر پرداخت حقوق نیست بلکه بقای واگن پارس اولین و مهم‌ترین خواسته کارگران این شرکت به شمار می‌رود.

 

روز شنبه 20 مهر گروه کثیری از مردم اراک هفدهمین تجمع اعتراضی خود را علیرغم محدودیتها و ممنوعیتها در میدان شهدا (باغ ملی) برگزار نمودند. آنها پلاكاردهایی با خود به همراه داشتند كه نسبت به آلودگی هوا اعتراض کرده و خواهان رسیدگی به وضعیت موجود شدند در پلاكاردهای مردم اراک نوشته شده بود؛ اراک بالاترین شهر كشور دارای سرطان، مردم اراک نفس می خواهند. رژیم جهت ممانعت از تجمع مردم، تمامی پیاده روهای میدان شهدا را تخریب کرده تا مانع تجمع اعتراضی مردم شود، ولی علیرغم تمامی اقدامات مردم برای هفدهمین بار تجمع اعتراضی خود را برگزار نمودند.

 

تعدادی از رانندگان تاکسی شهرک نگین در اعتراض به تغییر ایستگاه تاکسی از خیابان علمیه به خیابان آرامگاه نکا در روز یکشنبه 21 مهر اعتصاب کردند. به گزارش فارس، با خودداری رانندگان تاکسی در حمل مسافران به شهرک نگین، تعدادی از مسافران و شهروندان نکایی نیز بر این باورند که انتقال این ایستگاه به جای دیگر تنها در طول مسافت مسافرین تاثیر نامطلوب دارد.

 

كارگران شركت صنعتی ساراوال در روز دوشنبه 22 مهر در مقابل دفتر كارخانه در سعادت آباد تهران تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر مدیران شرکت ساراول در پی کاهش تولید کارخانه و برای کاهش هزینه ها اقدام به اخراج کارگران کرده اند که همین امر سبب اعتراض شدید کارگران شد.

 

پس از گذشت بیش از سه ماه از اخراج کارگران فولاد زاگرس، روز سه شنبه 23 مهر

هیات حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه رای به ابقا به کار این کارگران و پرداخت کلیه معوقات آنان داد.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، 235 کارگر فولاد زاگرس 18 تیر ماه سالجاری از کار خود اخراج شدند و کارفرما تلاش کرد با همکاری  استانداری کردستان و اداره کار به طور غیر قانونی این کارگران را به بیمه بیکاری وصل کند اما کارگران فولاد زاگرس در مقابل خواستهای کارفرما و اداره کار ایستادگی کردند. کارگران فولاد زاگرس بیش از سه ماه مبارزه ای متحد و قدرتمند را به پیش بردند و با ایستادگی در مقابل انواع تهدیدها و فشارهای مختلف اجازه نداند حقوق انسانی شان قربانی بند و بست کارفرما و حامیانش شود.

 

جمعی از کارگران قرار دادی کارخانه آلومینیوم المهدی با امضای طوماری، خواستار یکسان سازی حقوق و سایر مزایا در رابطه با بدی آب و هوا شدند. به گزارش روز چهارشنبه 24 مهر ایلنا، در این طومار که به امضای ۶۰۰ تن از کارگران متخصص قرار دادی شاغل در کارخانه آلومینیوم المهدی بندرعباس رسیده، آمده است؛ ما کارگران کارخانه آلومینیوم سازی المهدی، مدتهاست که پی‌گیر یکسان سازی حقوق و سایر مزایای قانونی خود در زمینه بدی هوا هستیم، ولی متاسفانه این خواسته صنفی و قانونی ما تاکنون محقق نشده است.

این کارگران در چندین نوبت با تجمع در مقابل کارخانه و نهادهای دولتی خواستار رفع مشکلات شان شده ‌اند.

 

جمعی از كارگران كارخانه لوله پلی تن سنندج در اعتراض به اخراج 45 تن از كارگران و عدم تمدید قرارداد ها روز پنجشنبه 25 مهر در مقابل درب این كارخانه در سنندج تجمع اعتراضی برگزار كردند. به گزارش آژانس ایران خبر، این كارگران اخراجی چندی پیش به پایین بودن حقوق شان به مدیریت كارخانه اعتراض كرده و خواستار بالا بردن سطح حقوق شان شدند ولی مدیر كارخانه بجای پاسخگویی و رسیدگی به خواست كارگران محروم از تمدید قرارداد با كارگران خودداری و عملا آنها را اخراج كرد.

 

روز شنبه 27 مهر، مردم اراك در میدان شهدای شهر این شهر تجمع هفتگی خود را برگزار کردند. این تجمع علیرغم حضور گسترده پلیس و تخریب پیاده روها و حضور معصومه ابتكار در اراك صورت گرفت. رژیم با انواع ترفند ها مثل كندن سنگفرش باغ ملی و گونی كشیدن دور میدان و حفر جاله و خندق ایجاد مانع برای تجمع مردم می کند. اما مردم اراک تا اقدام عملی برای بهبود هوای شهر صورت نگیرد، هر هفته به تجمع اعتراضی خود ادامه خواهند داد.

 

كارگران آلومینیوم المهدی در بندر عباس روز شنبه 27 مهر در اعتراض به عدم یكسان سازی حقوق كارگران این كارخانه، در محل این كارخانه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، كارگران معترض در این تجمع طوماری را كه توسط 600 كارگر متخصص این كارخانه امضا شده را برای تحویل به استانداری تهیه كردند.

 

روز شنبه 27 مهر بیش از 300 كارگر پتروشیمی بیستونِ كرمانشاه در مقابل این شركت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش بهار ایران، کارگران به پرداخت نشدن سه ماه حقوقشان و همچنین عدم امنیت شغلی در این شركت اعتراض كردند.

 

به گزارش آژانس ایران خبر، جمعی از کارگران شرکت چدن نت واقع در شهرک صنعتی عباس آباد در تهران روز یکشنبه 28 مهر در مقابل اداره كار پاكدشت دست به تجمع زده و خواهان 4 ماه حقوق معوقه خود شدند. اکثریت تجمع کنندگان زنان کارگر بودند که به شرایط سخت كاری و حقوقهای پایین و متقابلاً از بی عملی ارگانهای ذیربط دولتی در این خصوص معترض بودند

 

پرستاران بیمارستان خمینی در اعتراض به کمبود پرسنل پرستاری و اضافه کاری اجباری در روز یکشنبه 28 مهر در محوطه این بیمارستان تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، کمبود پرسنل در بیمارستان خمینی به علت دارا بودن بخشهای تخصصی و غیر تخصصی نسبت به مراکز درمانی دیگر حاد‌تر است و به دلیل حاد بودن کمبود پرستار، بیمارستان به پرستاران اضافه کار اجباری می‌دهد که این با قوانین شغل پرستاری مغایر است.

 

کارگران پیمانی پتروشیمی فجر (شرکت کارفرما) در روز دوشنبه 29 مهر در اعتراض به عدم دریافت حق سختی کار، کوتاه بودن مدت زمان قرارداد و همچنین ناعادلانه بودن آیین نامه انضباطی شرکت پیمانکاری «رامپکو» دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، مدیر عامل پتروشیمی فجر قول داده بود حق سختی کار که معادل ۲۲ درصد مزد پایه است همراه با حقوق مهر ماه به کارگران پرداخت شود اما شرکت پیمانکاری به تعهدش در این خصوص عمل نکرد.

 

جمعی از بازنشستگان ذوب آهن اصفهان صبح روز سه شنبه 30 مهر در خیابان نشاط این شهر تجمع کردند. به گزارش ایمنا، بازنشستگان فولاد و ذوب آهن اصفهان به دلیل پرداخت نشدن حقوق شهریور و مهر ماه خود جلوی درب صندوق بازنشستگی ذوب آهن واقع در خیابان نشاط تجمع کردند. بازنشستگان ذوب آهن تاکنون بارها اقدام به تجمع اعتراضی کرده اما تا کنون نتیجه ای نگرفته اند.

 

متقاضیان مسکن مهر فرون ‌آباد در جنوب تهران در روز سه شنبه 30 مهر با تجمع بزرگ خود جاده پاکدشت به سمت تهران را مسدود کردند. به گزارش فارس معترضان مسکن مهر فرون ‌آباد در جنوب تهران تاخیر بیش از یک سال مجریان پروژه مسکن مهر امین نسبت به تعهدات خود برای تحویل واحدهای مسکونی و افزایش چندین باره قیمت‌ های مسکن مهر را از جمله دلایل این اعتراض عنوان کردند.

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق