چالشهای معلمان در شهریور ماه


فرنگیس بایقره

تجمع جمعی از مربیان پیش‌ دبستانی و معلمان شرکتی مقابل مجلس
جمعی از مربیان پیش‌ دبستانی و معلمان شرکتی در اعتراض به عدم اجرای قانون استخدامی مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری مجلس، جمعی از مربیان پیش‌ دبستانی و معلمان شرکتی سراسر کشور، روز 9 شهریور ماه در اعتراض به عدم استخدام خود مقابل مجلس تجمع کردند. بر پایه این گزارش، تجمع ‌کنندگان که خود را نماینده همکارانشان در سراسر کشور خواندند، خواستار تعیین تکلیف و انجام مباحث مربوط به استخدام شان شده و از عدم همکاری وزارت آموزش و پرورش در این زمینه گلایه داشتند.

آموزش 25 هزار مداح دانش ‌آموز در کشور
مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش روز 11 شهریور گفت: "25 هزار مداح دانش‌ آموز در "طرح آموزش مداحان دانش ‌آموز" شناسایی شده و آموزش دیده‌ اند."
محمد بنیادی، در گفت ‌و گو با "فارس" با اشاره به طرح آموزش مداحان دانش ‌آموز اظهار داشت: "از 2 سال قبل که این طرح آغاز شد، مبنا این بود که اشعار، مولودی ‌خوانی، شهادتها و ولادتها به گونه‌ ای مدیریت شود که مداح بتواند در اوج امام ‌شناسی، منابع اصیل را مطالعه کرده و اشعاری را انتخاب کند که پاسخگوی فضای امروزی برای مداحان جوان باشد."
وی افزود: "به همین دلیل، لوح‌ فشرده و سایتهایی طراحی و اساتیدی معرفی شد. همچنین کلاسهای امام ‌شناسی برای این دانش‌ آموزان گذاشته شد و یک جریان بی نظیری آغاز شد."
مدیر کل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تعداد دانش ‌آموزان شرکت کننده در طرح مداحان دانش‌ آموز گفت: "25 هزار دانش‌ آموز مداح شناسایی کردیم و 15 هزار هیات مذهبی را ثبت کرده‌ ایم و مجوز داده ‌ایم. این آمار مربوط به 32 استان و 750 منطقه کشور است."

کاهش حکم عبدالرضا قنبری معلم زندانی از اعدام به 10 سال حبس
حکم اعدام عبدالرضا قنبری، معلم زندانی که پس از تجدید دادرسی به 15 سال زندان در تبعیدگاه برازجان تغییر یافته بود، در دادگاه تجدید نظر (شعبه 54) به 10 سال زندان و بدون تبعید تغییر یافت.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر در 19 شهریور، عبدالرضا قنبری که از بازداشت شدگان عاشورای 88 است، در یک روند نا‌عادلانه حقوقی و در شرایط اعترافات زیر شکنجه، به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به اعدام محکوم شده بود.
عبدالرضا قنبری، معلم زندانی، سابقه 16 سال تدریس در حوزه ادبیات فارسی در آموزش و پرورش و دانشگاه را دارد و دارای تحقیقات و مقالات متعددی در این زمینه است. وی از 3 سال و نیم پیش تا کنون زیر حکم اعدام در زندان به سر می‌ برد.

شهریه مدارس ، از دو میلیون تا 20 میلیون
"تهران پرس" در 21 شهریور ماه گزارش داد، این روزها با نزدیک شدن مهرماه، روزهای سختی برای والدینی که فرزند دانش آموز دارند، آغاز شده است: ماجرای ثبت نام مدارس و شهریه های میلیونی مدارس غیر انتفاعی!
افزایش مدارس غیر انتفاعی چند سالی است که هر روز بیش از روز پیش بر عرصه آموزشی کشور سایه می افکند. این روزها گستردگی این مدارس به آنجا رسیده که براساس آمارهای مربوط به سال تحصیلی 92-91، در شهر تهران سه هزار و 956 مدرسه فعال است که سهم مدارس دولتی دوهزار و 233 مدرسه، معادل 56 در صد مدارس و سهم مدارس غیردولتی و هیات امنایی که اقدام به اخذ شهریه می کنند، یک هزار و 539 مدرسه، معادل 38.9 در صد کل مدارس شهر تهران است. بقیه مدارس را مدارس شاهد، نمونه دولتی، تیزهوشان، ایثارگران و مدارس وابسته به نهاد های مختلف تشکیل می دهند.
طبق این گزارش، مدارس غیر انتفاعی به رقابتی میان خانواده هایی تبدیل شده است که در میان ثروت هنگفت شان، ده میلیون شهریه مدارس غیر انتفاعی، "پول خرد" حساب می شود. شاید به همین دلیل هم هست که مدارس غیر انتفاعی در گرفتن شهریه توجه چندانی به معیار های آموزش و پرورشی ندارند و بسته به رقم مورد نظر خودشان، از دانش آموزان شهریه دریافت می کنند.
شهریه های نجومی مدارس غیر انتفاعی که بسته به بالا یا پایین شهر بودنش متغیر هم هست، یک پیامد دیگر هم در پی دارد و آن نبود عدالت آموزشی است، اینکه یک عده به دلیل سرمایه والدین شان امکان استفاده از امکانات آموزشی خاصی را دارند و عده ای دیگر نه، شاید چندان با اصل عدالت آموزشی متناسب نباشد!

امیدواری 5 هزار معلم ممنوع ‌التدریس به بازگشت به کلاسهای درس
طبق نوشته روزنامه "بهار" در 23 شهریور، معلمان ممنوع ‌التدریس که تعدادشان در کل کشور به پنج ‌هزار نفر می ‌رسد، با تغییر دولت امید دارند به کلاسهای درس برگردند. آنها می‌ گویند این خواسته ‌شان را از طریق نمایندگان تشکلهای صنفی معلمان به گوش علی ‌اصغر فانی، سرپرست وزارت آموزش‌ و پرورش رسانده ‌اند و امیدوارند حالا او برایشان کاری کند.
محمود بهشتی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، یکی از معلمانی است که بعد از تجمعهای اعتراضی مقابل مجلس در سال 85 بازداشت و بعد از آن هم بازنشسته پیش از موعد شد. او در گفت‌ و گو با "بهار" جریان بازنشسته شدنش را این طور تعریف می‌ کند: "در سال 85 و بعد از تجمعات روبروی مجلس، تعداد زیادی از معلمان و فعالان صنفی برای ادامه تدریس دچار مشکل شدند. تعدادی از آنها اخراج، تعدادی انفصال از خدمت و تعدادی هم از شهری به شهر دیگر فرستاده شدند. من هم یکی از معلمانی بودم که بعد از آزاد شدن از زندان در سال 85 و در حالی که در آستانه اخراج بودم، با 25 سال سابقه کار، خودم را بازنشسته پیش از موعد کردم."
او می‌ گوید که در سالهای گذشته این "هیات تخلفات اداری" بوده که با احضار معلمان، آنها را از ادامه تدریس منع می کرد. وی سپس گفت: ‌"اعضای این هیات در تهران و شهرهای دیگر به همکاران ما می‌ گفتند از آیین‌ نامه ‌های شغلی تخلف کرده ‌اند، مثلا به آنها می ‌گفتند که شما معلمان را به کم ‌کاری دعوت کرده ‌اید یا در دفتر معلمان حرفهای غیرمجاز زده ‌اید و به این دلایل برای آنها پرونده ‌هایی را تشکیل می‌ دادند. این موضوع باعث شد تعداد زیادی از نیروهای کارآمد اخراج یا منتقل شوند و نتوانند به خدمت ‌شان در آموزش ‌و پرورش ادامه دهند."
بهشتی حالا و در آستانه بازگشایی مدارس از علی‌ اصغر فانی، سرپرست وزارت آموزش ‌و پرورش می ‌خواهد کمیته حقیقت ‌یابی را در این‌ باره تشکیل دهد و در این کمیته پرونده ‌های معلمان ممنوع ‌التدریس دوباره بررسی و از افرادی که به ناحق دچار این مشکل شده‌ اند، اعاده حیثیت شود.

شکاف مزدی فرهنگیان از سال ۸۴ به بعد افزایش پیدا کرده است
یک فعال صنفی معلمان از عمیق ‌تر شدن شکاف مزد فرهنگیان و تورم پس از سال ۸۴ انتقاد کرد.
محمد تقی سبزواری در این باره به "ایلنا" (24 شهریور) گفت: "تا پیش از سال ۸۲، حقوق معلمان آموزش و پرورش از حقوق اکثر کارمندان دولت کمتر بود. کارمندان دستگاههای دولتی با اضافه کاری و پاداشهای جانبی، کمی حقوقشان را جبران می ‌کردند اما این مزایا به معلمان آموزش و پرورش پرداخت نمی ‌شد. بعد از اعتراضات گسترده معلمان طی سالهای ۸۰ تا ۸۲، در نهایت دولت وقت با افزودن بند‌هایی مانند فوق العاده شغل و... حقوق فرهنگیان را افزایش داد. ضمن آنکه فاصله بین حقوقها با ضرایبی که سازمان مدیریت و برنامه ریزی تعریف کرده بود، به گونه‌ ای اعمال می‌ شد که سال به سال فاصله بین دریافتی فرهنگیان کمتر می‌ شد."
این فعال صنفی افزود: "بعد از سال ۸۴، افزایش حقوق چندانی در آموزش و پرورش نداشتیم و علاوه بر این،‌‌ همان افزایش حقوق اندک هم با ضریب ثابت اعمال می‌ شد، مثلا به حقوق همه فرهنگیان ۲۰ درصد اضافه می‌ شد. برای مثال کسی که ماهانه ۱ میلیون تومان حقوق می‌ گیرد، ۲۰ درصدش ۲۰۰ هزار تومان می‌ شود و حقوقش به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش پیدا می ‌کند و معلم دیگری که ۵۰۰ هزار تومان حقوق می‌ گیرد، ۲۰ درصدش ۱۰۰ هزار تومان می‌ شود و حقوقش به ۶۰۰ هزار تومان افزایش می ‌یابد. حال اگر اختلاف حقوق این دو در ابتدا ۵۰۰ هزار تومان بوده، این اختلاف در سال بعد به ۶۰۰ هزار تومان رسیده و سال به سال اختلاف دریافتی آنها بیشتر شده است. در حال حاضر در احکام کارگزینی فرهنگیان، حکمهای بالای ۲ میلیون تومان و احکام زیر ۷۰۰ هزار تومان هم داریم، اما در سال ۸۴ هرگز چنین اختلافی وجود نداشت."

احضار تلفنی محمود بهشتی لنگرودی برای اجرای حکم 5 سال حبس
طبق گزارش "فعالان در تبعید"، محمود بهشتی لنگرودی، بازرس و سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، برای گذراندن دوره حبس پنج ساله به اجرای احکام زندان اوین فراخوانده شد. احضار آقای بهشتی لنگرودی روز دوشنبه 25 شهریور به صورت تلفنی انجام شده است.
وی در همین رابطه در گفتگو با تارنمای "حقوق معلم" گفت: "طی تماسی از زندان اوین که ظاهرا از اجرای احکام بود، خبر احضار را جهت اجرای حکم شنیدم و پرسیدم چرا احضار به شکل کتبی انجام نمی شود، آن شخص روند احضار را در تمامی موارد شفاهی توصیف کرد و افزود، اگر پاسخ مثبتی از جانب احضار شونده دریافت نشود، او را جلب خواهیم نمود."
در این احضار شفاهی، تاریخ دهم مهرماه 1392، آخرین فرصت برای معرفی آقای بهشتی به اجرای احکام تعیین شده است.
پیشتر آقای بهشتی لنگرودی به حکم قاضی صلواتی در شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس محکوم شده بود. با اعتراض او پرونده به شعبه 54 تجدید نظر رفت که در تاریخ 6 مرداد امسال دادنامه ی بدوی تایید و اعتراض او رد شده و حکم دادگاه فاقد ایراد اشکال موجه و موثر دانسته شد.

تجمع مجدد معلمان شرکتی مقابل مجلس
جمعی از معلمان شرکتی آموزش و پرورش روز یکشنبه 31 شهریور مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. خبرگزاری حکومتی فارس، این معلمان که خود را نیروهای تبدیل وضعیت نشده معرفی می‌کردند، خواستار رسیدگی به وضعیت کاری و تعیین تکلیف‌ شان بودند.
معلمان شرکتی همچنین از دولت و مجلس می خواستند تا هر چه سریعتر نسبت به تعیین وضعیت آنها اقدامی انجام دهند.
 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق