برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مرداد 1392

 

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

 

حرکت اعتراضی کارگران فولاد زاگرس در روز دوشنبه 31 تیر با موفقیت کارگران پایان گرفت. کارفرما این کارخانه متعهد شد تا کارگران را به سرکار برگرداند و حقوق معوقه آنها را نیز پرداخت کند. کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس پس چندین تجمع اعتراضی در تهران و قروه، روز دوشنبه ۳۱ تیر بار دیگر مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گزارش ایلنا در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با حضور نمایندگان کارگران و کارفرما و نماینده سهامداران این کارخانه تصویب شد که تمامی کارگران اخراج شده به کار خود بازگردند و کارفرما حق قطع رابطه کاری این کارگران با کارخانه را ندارد.

 

روز سه شنبه اول مرداد تعدادی از کارکنان قراردادی و رسمی وزارت ورزش در اعتراض به حق و حقوق کارمندی خود در وزارت ورزش در تهران تحصن کردند.

به گزارش خبر آنلاین، تحصن کنندگان پس از اعتراضهای شدید «به سمت نمازخانه هدایت شدند» تا یکی از مسئولان با آنها حرف بزند. این در حالی است که اعتراض کارکنان قراردادی به دلیل عدم تمدید قراردادهایشان است و رسمیها هم به این معترضند که حقوق شان در سال جدید افزایشی نداشته است.

 

کارگران کارخانه قند نقده در روز سه شنبه اول مرداد در اعتراض به مداخله هیات مدیره در انتخابات شورای کارگری برای سومین روز اقدام به تجمع اعتراضی کردند. کارگران این واحد تولیدی تهدید شده که اگر نمایندگان مستقل کارگری از رقابت کنار نکشند، همگی اخراج خواهند شد.

به گزارش سولدوز خبر، شدت اعتراضات به حدی بوده که فرماندار شهرستان نقده مجبور به دخالت و فیصله دادن به موضوع شد. به گفته کارگران؛ مدیران کارخانه قصد دارند از طریق نفوذ افراد وابسته به خود در انتخابات شورا، استقلال شورای کارگری را از بین ببرند که این موضوع به ضرر کارگران خواهد بود .

 

کارگران کارخانه فارسیت درود در روز سه شنبه اول مرداد در مقابل دفتر مرکزی شرکت در خیابان بهشتی تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران فارسیت طی 6 ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده اند.

مدیران شرکت در واکنش به تجمع اعتراضی کارگران، آنها را با وعده های تکراری مبنی بر حل مشکلات به حفظ آرامش فرا خواندند.

 

روز سه شنبه اول مرداد، کارگران و کارمندان کارخانه آلومینیوم المهدی هرمزگان در مقابل دفتر مدیرعامل کارخانه تجمع کرده و خواستار برکناری وی از سمت خود شدند.

به گزارش وبسایت ورزش هرمزگان، دلیل اعتراض کارمندان و کارگران این مجتمع عدم برابری و عدالت کاری و حذف و کاهش آیتمهای حقوقی اعلام شده است.

 

روز سه شنبه اول مرداد تعدادی از کارگران پیمانی شهرداری ایلام در مقابل شهرداری این شهر تجمع کرده و خواستار رسیدگی به خواستهایشان شدند. کارگران پیمانی شهرداری ایلام بعد از 13 سال هنوز نتوانسته اند با شهرداری به صورت مستقیم قرار داد ببندند.

 

روز سه شنبه اول مرداد جمعی از کارگران قراردادی فضای سبز شهرداری رشت در مقابل استانداری گیلان واقع در خیابان معلم رشت تجمع کردند. به گزارش فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان، این کارگران بیش از ٧۵ روز از دستمزد خود را طلب کار بودند که پس از این تجمع توانستند دستمزدهای معوقه خود را کامل دریافت کنند.

 

روز یکشنبه 6مرداد کارگران کارخانه سیمان زرین رفسنجان دراعتراض به عدم پرداخت  حقوشان و اخراج 10 تن از کارگران دست به اعتصاب زدند. به گزارش سایت روراستی،

کارگران در این حرکت اعتراضی کارخانه را تعطیل و جلو درب ورودی کارخانه که بسته بود تجمع کردند.

 

صدها تن از کارگران کیان تایر (لاستیک البرز) روز یکشنبه 6 مرداد در مقابل بیت ولی فقیه تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع به دنبال بیش از سه هفته کشمکش کارگران کیان تایر(لاستیک البرز) با وزارت صنایع بر سر واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن است.

کارگران کیان تایر از واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن به شدت خشمگین هستند. آنها مالک قبلی این کارخانه را به دلیل تلاشهای وی در سالهای 86 و 87 جهت ورشکستگی تعمدی کارخانه و تعطیلی و فروش زمینهای آن دلالی تلقی می کنند که بار دیگر با تملّک کارخانه در صدد ادامه سیاستهای پیشین خود است.

 

بنا بر گزارشی که از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به دست اتحادیه آزاد کارگران ایران رسیده، حدود 500 کارگر کارخانه نیشکر هفت تپه از صبح روز دوشنبه 7 مرداد دست به اعتصاب زدند.

 

کارگران کارخانه فولاد زاگرس در روز دوشنبه 7 مرداد، در مقابل اداره کار قروه دست به تجمع زدند. به گزارش کمیته ‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، در پی مراجعه کارگران به تهران قرار بر این بود که کمیسیون اصل نود به مشکلات آنان رسیدگی کند اما تاکنون هیچ جوابی به آنان داده نشده است.

کارگران در تاریخ مقرر به کارخانه مراجعه کرده و دفتر کار خود را امضا می کنند ولی مدیر کارخانه در محل کار حاضر نشده و آنان به ناچار در مقابل اداره کار دست به تجمع زدند.

 

پرستاران و کارمندان بیمارستان بوشهر در روز چهارشنبه 9 مرداد در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای خود تجمع کردند. به گزارش نسیم جنوب، بر اثر این اعتراض برای ساعاتی اتاقهای عمل این بیمارستان تعطیل و کار پذیرش بیماران با مشکل روبرو شد.

 

کارگران کارخانه محور سازان در پارس جنوبی روز چهارشنبه 9 مرداد دست به اعتصاب زدند. به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر شرکت محور سازان در گذشته‌ نه چندان دور هم به دلیل عدم رعایت کیفیت غذای پرسنل و آلوده بودن غذا، کارگرانش را دچار مسمومیت کرد و یکی از کارگرانش از شدت مسمومیت فوت کرد.

 

به گزارش ایران کارگر به نقل از یک فعال کارگری در بندرعباس، روز سه شنبه اول مرداد و روز چهارشنبه 9مرداد کارگران کارخانه کشتی سازی المهدی در بندر عباس در اعتراض به وضعیت حقوق و همچنین دزدیهای دارایی های این شرکت اقدام به تجمع اعتراضی کردند.

دومین تجمع اعتراضی کارگران در روز چهارشنبه به درگیری با نیروهای اطلاعاتی و امنیتی كه برای سرکوب و ساكت كردن کارگران آمده بودند انجامید.

 

روز شنبه 12 مرداد کارگران فولاد زاگرس بار دیگر در مقابل اداره کار قروه تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز شنبه کارگران فولاد زاگرس پس از عزیمت به کارخانه و امضای دفتر حضور و غیاب با در دست داشتن صورت جلسه کمیسیون اصل نود دست به تجمع اعتراضی در مقابل اداره کار شهرستان قروه زدند و خواهان اجرای این صورت جلسه و رسیدگی به خواستهای خود شدند.

 

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال تجمع کارگران کیان تایر در روز یکشنبه 6 مرداد در مقابل دفتر ولی فقیه، این کارگران در روز شنبه 12 مرداد به طور متّحدانه در محوطه کارخانه مشرف به جاده اسلامشهر دست به تجمع زدند و با افروختن آتش، خواهان رسیدگی فوری به خواستهای خود شدند. به دنبال این اقدام اعتراضی فضای امنیتی بسیار شدیدی بر حوالی کارخانه حاکم شد و فرمانده نیروی انتظامی اسلامشهر با حضور در میان کارگران خواهان پایان دادن به اعتراض آنان شد. این در حالی بود که یکی از ماموران امنیتی که مشغول فیلمبرداری چهره به چهره از کارگران بود با خشم کارگران مواجه گردید و بر اثر درگیری مختصری که رخ داد دوربین اش طعمه شعله های آتشی شد که کارگران کیان تایر بر افروخته بودند.

این حرکت گسترده اعتراضی در آخرین روز عمر دولت احمدی نژاد بود که دود اعتراض کارگران کیان تایر آسمان چهاردانگه را پوشاند.

 

به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، اعتصاب در شرکت محور‌سازان واقع در پارس جنوبی كه از در روز چهارشنبه 9 مرداد شروع شد، تا روز دوشنبه 14 مرداد همچنان ادامه داشت.

 

کارگران کارخانه روغن سازی گلنار كرمان در روز دوشنبه 14 مرداد در جلوی استانداری تجمع کردند. لازم به ذکر است كه روز سه شنبه 8 مرداد این کارخانه آتش گرفت و به دنبال آن کارکنان آن را اخراج کردند به همین علت کارکنان نسبت به اخراج خود اعتراض کردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران، بهنام سعیدی، فرماندار کرمان در پایان عملیات مهار آتش سوزی در کارخانه روغن نباتی گلنار گفت: این عملیات پس از ساعتها تلاش امداد گران پایان یافت.

 

کارگران شهرداری اهواز روز دوشنبه 14 مرداد در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و چند سال مزایا، دست به اعتصاب زدند و در مقابل استانداری خوزستان اجتماع کردند. به گزارش مهر، کارگران شهرداری ناحیه‌ های یک، سه و چهار با تجمع در مقابل استانداری خوزستان در اهواز به دنبال مطالبات خود بودند.

کارگران اعتصاب‌کننده در مقابل استانداری در اهواز معتقدند که حقوق و مزایای آنها طبق بندهای ثبت شده در اداره کار نیست و شهرداری ناقض برخی از بندهای اداره کار است.

 

روز سه شنبه 15 مرداد کارگران کیان تایر در اعتراض به بازداشت 6 تن از همکارانشان دست به تجمع اعتراضی در مقابل بخشداری چهاردانگه زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، شش تن از کارگران کیان تایر پس از احضار به پلیس امنیت اسلامشهر در روز سه شنبه 15 مرداد رسما بازداشت شدند و این مساله بر فضای اعتراضی حاکم بر این کارخانه دامن زد. کارگران کیان تایر اعلام کرده اند تا آزادی همکاران شان به اعتراض خود ادامه خواهند داد.

 

کارگران فلات قاره روز سه شنبه 15 مرداد در مقابل اداره این شرکت در تهران تجمع کردند. به گزارش آژانس ایران خبر، در این تجمع کارگران به پرداخت نشدن حقوق جدید اعتراض کرده و خواستار آن شدند که با وجود تبدیل وضعیت شدن، تغییری در شرایط حقوقشان اعمال شود.

 

روز سه شنبه 15 مرداد جمعی از کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس برای پیگیری مطالبات صنفی خود در مقابل ساختمان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بعد از آنکه اعتراض این کارگران در تهران با وعده تعدادی از نمایندگان مجلس ناتمام ماند، با وجود آنكه کمسیون اصل ۹۰ مجلس طی جلسه ‌ای در تاریخ ۳۱ تیرماه کارفرما را متعهد به پرداخت معوقات حقوقی کارگران در اولین فرصت و عدم قطع رابطه کاری با کارگران کرده بود، کارفرما نسبت به نتایج جلسه كمیسیون اصل 90  بی‌ توجه ‌ای نشان داده و به آن عمل نمی‌کند.

 

به گزارش آژانس ایران خبر، روز یكشنبه 20 مرداد تعدادی از كارگران پیمانی واحد پی او آی در کارخانه پتروشیمی تندگویان در ماهشهر در اعتراض به محرومیت از حق بدی آب و هوا و محرومیت از مزایای شغلی كه كارگران رسمی از آن برخوردار هستند، دست به اعتصاب زده و در سالن آمفی تئاتر پتروشیمی تندگویان تحصن كردند.

 

روز یکشنبه 20 مهر کارکنان مراکز کم ظرفیت روستایی نسبت به واگذاری این دفاتر به پیمانکار در محل مخابرات تربت حیدریه تجمع کردند.

به گزارش مهر، به دنبال درج آگهی مناقصه مخابرات تربت حیدریه در خصوص جذب پیمانکار جهت دفاتر مخابراتی روستایی، ظهر یکشنبه کارکنان مراکز کم ظرفیت روستایی شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه و رشتخوار در محل ساختمان مخابرات این شهرستان تجمع و نسبت به این تصمیم مخابرات اعتراض داشتند.

 

تحصن کارگران کارخانه سیمان زرین رفسنجان در روز سه شنبه 22 مرداد وارد بیستمین روز خود شد. به گزارش ایران کارگر حدود صد تن از کارگران با تجمع در جلوی کارخانه به تحصن خود ادامه داده و تاکید کردند از خواسته های خود کوتاه نمی آیند.

 

کارگران چندین کارخانه در ابهر زنجان به دلیل لغو قرارداد با کارخانه های مختلف، در روز سه شنبه 22 مرداد دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش دانشجو آنلاین

کارخانه های این شهر یك قرارداد با سیستم امدادی ابهر كه زیر نظر دانشگاه نظام پزشکی است داشتند كه بر طبق آن به کارگران خدمات درمانی داده می شد، ولی این قرارداد به صورت یکباره و بدون هیچ توضیحی از طرف نظام پزشکی لغو شد كه این موضوع باعث تجمع مردم در مقابل اداره نظام پزشکی ابهر شد.

 

كارگران شهرداری نجف آباد، روز یكشنبه 27مرداد با شعار مرگ بر خامنه ای و شكستن شیشه های ساختمان شهرداری، خشم خود را علیه رژیم ابراز كردند. یه گزارش سایت همبستگی ملی، آنها به خودداری كارگزاران رژیم از پرداخت حقوق و تسویه حساب با پیمانکاران اعتراض كردند.

دقایقی پس از این حركت اعتراضی، نیروهای لباس شخصی مسلح كارگران را وحشیانه مورد حمله قرار دادند. یكی از كارگران به نام سجادی خون آلود راهی بیمارستان شد. خانواده این كارگر گفته اند تا ساعت 22 آن روز همچنان در حالت کما بوده است. مزدوران لباس شخصی همچنین بیش از60 تن از كارگران را دستگیر كردند.

 

روز دوشنبه 28 مرداد، کارگران فولاد زاگرس با تجمع شبانه مقابل درب کارخانه، مانع خروج ابزار تولید از کارخانه شدند.

به گزارش ایلنا، کارگران اموال کارخانه ‌‌ای که‌ سالها در آن کار می‌کردند را متعلق به‌ خود می‌دانند. آنان در تلاش ‌اند با ارائه اسناد قانونی و با توجه به اتفاقات دو روز گذشته، درب کارخانه را با حکم قضایی پلمب کنند تا حکم قضایی در خصوص مطالبات‌شان صادر شود.

 

کارگران پیمانکار اجرایی که برای شرکت محور‌سازان مشغول کار در پارس جنوبی هستند در روز سه شنبه 29 مرداد ، پس از ۷ روز به اعتصاب خود پایان دادند.

به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، پس از ۷ روز اعتصاب و تحمیل زیان ناشی از تاخیر در پیشرفت کار پروژه، پای کارفرما به معرکه باز و شرکت محور‌سازان مجبور به پرداخت سه ماه حقوق کارگران پیمانکار اجرایی شد.

این موفقیت کارگران پیمانکار اجرایی باعث شد که کارکنان بلاواسطه شرکت محور‌سازان هم دست از کار بکشند و طولی نکشید که آنان نیز حقوق معوقه خود را دریافت کردند.

 

كارگران سرب و روی زنجان یك هفته پس از تعطیلی این کارخانه به دلیل اعتراضات مردمی، مقابل استانداری تجمع كردند. به گزارش روز چهارشنبه 30 مرداد ایلنا، بلوار شهید چمران زنجان كه تا هفته گذشته شاهد تجمع اقشار مختلف مردم به قصد تعطیلی و یا انتقال شرکت ملی سرب و روی زنجان بود، امروز پذیرای كارگران كارخانه سرب و روی بود تا اعتراضشان را نسبت به تعطیلی كارخانه اعلام كنند.

 

روز پنجشنبه 31 مرداد، تعدادی از کارگران شرکت "پونل" تولید کننده درب و پنجره در پاکدشت دست از کار کشیدند و اعتصاب نمودند. به گزارش سایت پیام، این کارخانه به بهانه نداشتن مواد اولیه از جمله «ام دی اف، چسب، فرمالین و کاغذ صفحه پرس»، که از مواد پتروشیمی است، حکم انحلال آن صادر و به کارگران ابلاغ گردید. علاوه بر این 4 ماه حقوق و مطالبات کارگران نیز پرداخت نشده که کارگران در اعتراض به از دست دادن کار و عدم دریافت مطالبات خود اعتصاب نموده و در داخل کارخانه تحصن کردند. شرکت پونل در منطقه پاکدشت تهران واقع شده و کابینت آشپزخانه و صفحات اوپن آشپزخانه تولید می کرد.

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق

 

ب